Gönderen Konu: 2005 model vtec2 hb oksijen sensör arızası  (Okunma sayısı 4178 defa)

onuroktayy

2005 model vtec2 hb oksijen sensör arızası
« : Ağustos 21, 2017, 11:47:08 ÖÖ »
Team honda turkey ailesi merhabalar... bi sorunum var bunun hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. Honda civic 2005 model hb kasa aracım var. Aracımın bujilerini boğaz kelebeği temizliğini subap ayarlarını gaz filtre değişimi ve ayarlarını yaptırdım fakat aracım tüpde 13 lt yakıt yakıyor. Aracımda lambda sensörü yani oksijen sensörü 1. Sensör arızası veriyor ve bu sebeple arıza lambası yanıyor. Ve bu parça pahalı. Ustalara ve lpg firmasına danışdığımda bu sensörü değiştirdiğin takdirde bile arıza lambasının yanabileceğini ve yakıtı %2-3 oranında performansıda bu oranda etkileyiceğini söylediler. Fakat biraz araştırma neticesinde bu sensörden dolayı çok yakabileceğini bazılarınında lpg de değil benzinde çok yakacağını söylüyorlar. Ne yapmam gerekir nasıl bi yol izlemeliyim bana bu konuda bilgi verirmisiniz?
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2017, 11:48:02 ÖÖ Gönderen: onuroktayy »

jackal6961

• ambassador
Ynt: 2005 model vtec2 hb oksijen sensör arızası
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2017, 09:22:58 ÖÖ »
Arıza lambası yanıyosa değişmesi lazım. Lpg ayarı düzgün değilse fakir ya da zengin karışım diye lamba yakar zaten değişse bile. Yeni takacağınız sensör düzgün çalışacağı için daha sağlıklı bir ayar yaptırmış olursunuz. Baştan bu arızayı veriyosa neden o kadar işlem yaptırıp gereksiz yere para harcıyosunuz bide? Yan sanayilere bakın derim parça olarak

onuroktayy

Ynt: 2005 model vtec2 hb oksijen sensör arızası
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2017, 04:10:23 ÖS »
üstad yan sanayi takıncada uyum sağlamayacağını ve tekrar yakacağını söylüyorlar orjinal ile değiştirsem bile tüplü olduğu için tekrar yakar dediler valla ne yapacağımı şaşırdım ürün ücreti 935₺ eğer tekrar aynı şekilde devam ederse boşa para vermiş olacağım hatta bugün efe hondaya gittim burda yazdığım şekilde anlattım durumu %70-80 arıza lambasının yanacağını söylediler. Senin böyle bişey geldi mi başına?