Gönderen Konu: 2005 civic direksiyon kutusundan gelen ses  (Okunma sayısı 14274 defa)

lotc

• Ziyaretçi
2005 civic direksiyon kutusundan gelen ses
« : Mayıs 21, 2008, 10:54:05 ÖS »
merhaba arkadaşlar,, sizlerden bir konuda yardım isteyeceğim, çok isteyerek ve beğenerek almış olduğum henüz 25.000 km deki garaj arabası olan civic es marka arabamda bozuk yolda ve çukrulardan geçerken ön taraftan gelen kütürtülü bir ses var, servise sorduğumda aldığım yanıt direksiyon kutusundan bu senin geldiği ve bütün bu model lerde bu sesin olduğu, bu ses yüzünden arabadan soğudum,
bunun bir çözüm yolu yokmudur, yada bu hondaya yakışmayacak bir hastalıkmıdır ? yardımlarınızı bekliyorum...

merburvehan

Ynt: 2005 civic direksiyon kutusundan gelen ses
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2008, 10:57:38 ÖS »
Benim aracım 2005 Ls o bahsettiğin ses yok arkadaşım nasıl varmış bütün modellerde anlamadım bendeki modelde yok ben ilk defa duyuyorum eğer olsaydı zaten mutlaka bir konu açılırdı demekki yok neden böyle bir cevap vermişler anlayamadım...

lotc

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2008, 11:14:49 ÖS »
valla bende bişey anlamadım,, kimseye güven olmuyor bu en yetkili serviste olsa hiç birisine güvenim yok, bu sorunla ilgili ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum !!

8663

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2008, 11:18:15 ÖS »
ben arasıra bi ses alıyorum ön taraftan(ön takımlardan geldiğini tahmin ediorum) ama önemsenecek kadar bişey olmadığını düşünüyorum...
ama yinede çok rahatsız oluyosan mutlaka iyi bir usta bul ve sakın orda burda oynattırma aracını...
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2008, 11:19:08 ÖS Gönderen: 8663 »

lotc

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2008, 11:22:33 ÖS »
aslında internette bir araştırma yaptım ve sanırım bu elektirikli direksiyon sistemlerinde bu tip sorunlar oluyor, ama genede hondaya yakıştıramadım, buna mecbur 1 sene binicez :D çözümünü bulamazsak en güzel çözüm bidaha honda almamak :D

merburvehan

« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2008, 09:17:29 ÖÖ »
Mecburiyetten değil inan isteyerek binicen yani daha çok hoşuna gitmeye başlıcak aracın genelde yani azda olsa böyle bazılarında sorunlar oluyo ama şunu bilki hepsi böyle değil yani bence bu senin kaderin ve sana böylesi denk geldi bir çözüm yolu bulunur bizimkilerde yoksa bu ses  demekki senin aracındada bir çözüme ulaşılır...

zahek

• z@h3k's home
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2008, 10:17:07 ÖÖ »
Merhabalar benim aracım 2001 Civic ve ön takımdaki birçok paarçayı değiştirmeme rağmen hafif bozuk yolda aynı sesi ben de alıyorum.Birkaç ustaya göstermeme rağmen bir çözüm bulunmadı henüz.Aracın modeli ile alakalı olduğunu düşünebilirsiniz belki ama dediğim gibi rot başları,askı rotları,tekerlekler,amortisörler hepsi yeni.Geriye kalan sadece direksiyon kutusundan çıkan kolların gevşemesi sanırım.Geçenlerde başka biri de aynı yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu modelin ilk serisinde bu tür problemlerle karşılaştıklarını belirtti.Konuyla ilgili duyumu olan var mı acaba?

merburvehan

« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2008, 12:04:26 ÖS »
Ozaman ben çok şanslıyım :) ha bide şu var benim araba japon montajı...

alfaus007

« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2008, 03:59:26 ÖS »
ya bnmde civic 2005 ls yolda giderken emniyet kemerlerinin çıktığı yerden ses geliyor tiz bir ses??? sebebi nedir bilen varmı? ve bnm başka bi yerden ses gelmiyor..Nerenin montajı olduunu nerden anlıorz acaba bilen varmı?
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2008, 04:00:45 ÖS Gönderen: alfaus007 »

merburvehan

« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2008, 07:18:03 ÖS »
Eğer arabanın kapı kolları siyahsa marşpiyel yoksa japon montajıdır.Zaten benim ruhsatta civic standart yazıyo yani ruhsatında bu yazar eğer japon montajsa...

hondatamer

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2008, 02:35:44 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar,, sizlerden bir konuda yardım isteyeceğim, çok isteyerek ve beğenerek almış olduğum henüz 25.000 km deki garaj arabası olan civic es marka arabamda bozuk yolda ve çukrulardan geçerken ön taraftan gelen kütürtülü bir ses var, servise sorduğumda aldığım yanıt direksiyon kutusundan bu senin geldiği ve bütün bu model lerde bu sesin olduğu, bu ses yüzünden arabadan soğudum,
bunun bir çözüm yolu yokmudur, yada bu hondaya yakışmayacak bir hastalıkmıdır ? yardımlarınızı bekliyorum...

Sakın dünyanın en iyi aracından soğuma evet 2005 modellerin bir çoğunda bozuk yollarda sol ön taraftan tıkırtı halinde hatta alttan şöför koltuğuna vuruyormuş gibi hissedilir bir ses var...çözümü kutu sökülecek yağalanacak boşluk ayarı yapılacak ses kesilecek..hnd.tmr.ufak şeyler bunlar sıkılma..

alfaus007

« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2008, 05:24:47 ÖS »
o zaman benim türk montaj çünkü marşpiyel var bide kapı kolları aracın renginde

doan

« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2008, 10:30:55 ÖS »
eski aracımız 2002 civictede direksiyon sesi sorunu vardı kaç kere servise gitti her defasında servis bu kasaların hepsinde bu sorun var üretim  hatasıdır diyodu. demekki tam anlamıyla bu soruna çözüm bulamamışlar

alendamsasar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2008, 11:02:45 ÖS »
aracın kaputunu aç ve motor şase numarasının yazdığı yerde eger mavi plaka ve üzeri japan yazılı ie nlar dışardan gelenler.  hesi aynı aslında ses japondada var yerlidede genel olarak hondalar her daim güzel arabalar ve sanmayınki buna benzer sorunları sadece biz yaşıyoruz. canınızı sıkmayın bu arabanın tek kusuru ses izalasyonu olmaması.  oz yüzden bu sesleri alıyoruz daha cok.   örnek öndeki ses  . elektrikli direksiyon kutusu var haliyle  gıcırdama ve bazı böle sesler oluyor ama sadece seste kalıyor benım 100.000  üzerine getirdiği 4.  honda cıvıc.   makyajlı kasada kullandım  makyajsız olanıda. 2006 kullanıyorum şuan inanın başka hiç bir arabanın ekmeğini ve hazını alamazdım
bana dediler bu kadar yol yapıyosun al bi alman yada şöle oturaklı bişe ama almadım çünki aşşa yukarı hepsinede bi kronik sorun var. bu arabalar gerek parça gerek  yolda gidiş olsun etkiliyor beni. yeri geldi 3.20 bmw arkasına kuyruk oldum yeri geldi makas attım yeri geldi kalkış yaptı yani  herşeyi yaşatıyor araç. neyse konuyu dağıttım sanırım.   servisin dediği gibi bir çoğunda o ses var. aracında çelik jant ince yanak takılı ise zaten gelmemesi gibi bi olanak yok. ama şöleki eger illa ses istemiyorum dersen ustana direksiyon kutusunu açtır güzelce bi yağlansın sonra sıkıca oturtulsun.  sonra rotları, rot başlarını kontrol et. daha sonra Z rotların lasikleri bozulmuş olabilir onları kontrol et. salıncağın üstünde çifti serviste 38 lira parçacıda  çifti 20 lira olan   burçlar var onları değiştir sonra bilgisayarlı bi rota gir.  sana şöle söliyim ön taraf kemik gibi olacaktır.  ve yolda zevk alacaksın. bunlar ne kadarmı tutar  diyosan herşey içinde 100 bilemedin 120 tutar. ama bana şükredersin.hadi başka bi arabada bu dediklerimi yapta bak bakalım 300den aşşa cıkabili,yomusun işin içinden. hadi kolay gelsin...

HONDA HAYAT ONDA.....  adamlar bişe bikliyoki sölemişler

merburvehan

« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2008, 09:20:45 ÖÖ »

aracın kaputunu aç ve motor şase numarasının yazdığı yerde eger mavi plaka ve üzeri japan yazılı ie nlar dışardan gelenler.  hesi aynı aslında ses japondada var yerlidede genel olarak hondalar her daim güzel arabalar ve sanmayınki buna benzer sorunları sadece biz yaşıyoruz. canınızı sıkmayın bu arabanın tek kusuru ses izalasyonu olmaması.  oz yüzden bu sesleri alıyoruz daha cok.   örnek öndeki ses  . elektrikli direksiyon kutusu var haliyle  gıcırdama ve bazı böle sesler oluyor ama sadece seste kalıyor benım 100.000  üzerine getirdiği 4.  honda cıvıc.   makyajlı kasada kullandım  makyajsız olanıda. 2006 kullanıyorum şuan inanın başka hiç bir arabanın ekmeğini ve hazını alamazdım
bana dediler bu kadar yol yapıyosun al bi alman yada şöle oturaklı bişe ama almadım çünki aşşa yukarı hepsinede bi kronik sorun var. bu arabalar gerek parça gerek  yolda gidiş olsun etkiliyor beni. yeri geldi 3.20 bmw arkasına kuyruk oldum yeri geldi makas attım yeri geldi kalkış yaptı yani  herşeyi yaşatıyor araç. neyse konuyu dağıttım sanırım.   servisin dediği gibi bir çoğunda o ses var. aracında çelik jant ince yanak takılı ise zaten gelmemesi gibi bi olanak yok. ama şöleki eger illa ses istemiyorum dersen ustana direksiyon kutusunu açtır güzelce bi yağlansın sonra sıkıca oturtulsun.  sonra rotları, rot başlarını kontrol et. daha sonra Z rotların lasikleri bozulmuş olabilir onları kontrol et. salıncağın üstünde çifti serviste 38 lira parçacıda  çifti 20 lira olan   burçlar var onları değiştir sonra bilgisayarlı bi rota gir.  sana şöle söliyim ön taraf kemik gibi olacaktır.  ve yolda zevk alacaksın. bunlar ne kadarmı tutar  diyosan herşey içinde 100 bilemedin 120 tutar. ama bana şükredersin.hadi başka bi arabada bu dediklerimi yapta bak bakalım 300den aşşa cıkabili,yomusun işin içinden. hadi kolay gelsin...

HONDA HAYAT ONDA.....  adamlar bişe bikliyoki sölemişler

O diresyondan gelen sesi ben aracımda duyamıyorum yani ses gelmiyo arkadaşım ha belki çukurlardan hızlı geçince geliyodur bilemiyorum ama ben aracımı kolluyorum dikkat ediyorum bir seste duyamıyorum bir sornaki buluşmaya gelirsen beraber bakarız...

alendamsasar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Haziran 10, 2008, 12:46:11 ÖS »
bakarız.  yani belki az kullaınyosun belki standart lastikle kullanıyosun yada o sesin oluşacağı bi zman denk gelmemiş olabilir. şans ama %90nında var bu ses  :) gelince bakarızda. kolay gelsin

refleks

• The Power Of Dreams
« Yanıtla #16 : Haziran 10, 2008, 06:57:48 ÖS »
tahtaya  vurayım bu  kadar  basık    dolaşmama   karşılık  hiç  bir  problem  yaşamadı ne  ön  takımdan  nede  direksiyon kutusundan   şikayetçi  bir kaç arkadaşım var gerçi   evet  hastalık  olarak  geçiyor  2001  2006  kasa  civilerinin bir  kısmında  böle  bişeyler  var..

ALBAYSALİ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Haziran 11, 2008, 03:25:38 ÖS »
direksiyondan gelen ses 03 civic otm vites aracımda sürekli şehir içinde kullandıgımdan yoktu günda 10 km .nezamanki kozyatagından bakırköye gitmek için köprü yoluna girdim  bir süre sonra duydum o sesi.çok rahatsız edici bir ses.direksiyon içinde birşeyler kırılıyor gibi..eve gelince ertesi gün şehir içi trafikde gelmiyor o ses.bunun kronik bir sorun oldugunu okuyorum internetten.servise götürecegim test etmeliyiz dediler..onun dışında arabanın maşallahı var taş gibi. >=ok

alendamsasar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Haziran 12, 2008, 10:56:23 ÖS »
albay abim sadece elektrkli dreksiyon kutusnun yağlanması lazım. :) hiç canını sıkma.     ben ilk 2002  hondamda olmuştu ilk gün aldım arabayı 23,000de tertemiz böle tabiri yerinde kız gibi :)  neyse bi bakım yapıldı bi ustalarım baktı sayın abilerim hersey fıstık gibi. parayada kıydık müzik seti koyduk. herneyse maslaktan cıktım otobana dedim bi gazlıyımnese düştüm tem otoyluna yara yara gittim mahmutbeyden dönüyorum önümde dizel bi jaguar . ben ilk basta sallamadım geldi beni deli etti başladık gazlamaya
tabiri yerinde jaguarı ağlattım o asılıyor her yer duman içinde mazot pompasını dagıtacak nerdeyse ben yapıştırıyorum 4-5 arkasından ayrılmıyorum en sonda bi başluk bi kapattım  dedim ne gidiyor yaradana kurban:) neyse yine sanayiye dönüyorum tabi müzik açık neyse cıktım otobandan maslak ayrımından donecem müziki kıstım dönüş yapıyorum  ahanda bi ses mobilya gıcırtısı gibi  ağlamak üzereyeim nerdeyse. butun heyecan bitti gitti. fısss beenim havam suyum tadım kesildi birden kalkışlarda garç gurç yapıyo dönerken cevirdiğimde yapıyo yani 2 km bile değildi ama ağladım ağlıcam olmaski bukadarda derken ustama gittim . sağolsun eli çok iyidir korkma dedi 30 dak. bile sürmedi sihirli ellerini bi sürdü ses yok ohh dedim.  neden bu kadar yazdım bilmiyorum  ama içimden geldi :)    

HOOOOOOOONNDDAAAAAAAAAA  !!!!!!!   :)

ALBAYSALİ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Temmuz 09, 2008, 05:35:49 ÖS »
daha yeni okuyabildim mesajı ..gerçekten ben memnunum hondadan .geçen gün kardeşimi aldım havalimanından arka bagaj ful dolu 5 kişi araba ile klima açık otm vites maşallah araba bastıkça gidiyor ne bogulma ne randımandan düşme ben benzin korkusuna basamıyorum yoksa garibim 120 üstünü göremedi..hakkını veremiyoruz araca  :ağlaa

o ses için gittigin yerin adresini pm den atsan bana bende gitsem ...o ses hani tek oldugunda sorun degilde misafir eş dost binince anlatmakta zorluk çekiyoruz   :emo

arabam çok güsel gerçekten seviyorum evlilik ev alma dalgasına ilerde satacagız gibi tabi.sattıgımda çok üzülecem çünkü 2 sene aradım bu aracı almak için..

alendamsasar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2008, 08:50:55 ÖS »
istanbuldayız dimi Albay abim?

ALBAYSALİ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2008, 10:47:20 ÖÖ »
evet kozyatagı

alendamsasar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Temmuz 13, 2008, 05:58:45 ÖS »
benim ustam atatür sanayide. istediğin bizaman haber ver ayarlarız gideriz albay abi.

ALBAYSALİ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Temmuz 15, 2008, 12:11:50 ÖS »
tamamdır . >=ok

cancin

« Yanıtla #24 : Nisan 08, 2009, 10:58:14 ÖS »
arkadaşlar bu konu 1177 kere görüntülenmiş, eski bir konu olmasına karşın bende de 2005 es var ve uzun yolda gcırtı yapıyor, ama mesela izmirden bursaya giderken bir şehiriçinde (ilçede) kırmıza ışığa rastladım mı  tam sağ tam sol yapıyorum en az 40-50 km  gıcırtı kesiliyor  sonra tekrar başlıyor..

izmir de bu işten anlayan özel servis tavsiyesi var mı ?  ayrıca izmir de başına gelip yaptıran var mı?  direksiyon kutusunun yağlanması gerekiyor anladığım kadarıyla...

eski bir konu ama başa atmak istedim.. hadi bakalım...