Gönderen Konu: 2004 Accord Ön Göğüs Sökümü  (Okunma sayısı 1940 defa)

psk.selman

2004 Accord Ön Göğüs Sökümü
« : Nisan 05, 2017, 07:58:05 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar. 2004 accord 2.0 sahibiyim. Aracımda çift bölgeli dijital klima var.(Olmaz olaydı) Klimayı çalıştırdığımda sol kısımdan gelen hava(sıcak&soğuk) sağ kısımdan gelene göre çok az. Sol kısımdan gelen hava az olduğu gibi soğuk havada üflemiyor ve sadece sağ taraftan gelen hava aracın içini soğutmaya yetmediği için bir kaç yere danıştım ve sorunun çift bölgeli klimayı çalıştıran bir kelebekten kaynaklandığını söylediler. Tahminen bir fiyat istediğimde ise en iyi ihtimalle 500-600 lira parça değişimi olursa 1500-2000 lira tutacağını söylediler. Hal böyle olunca bu göğsü benim sökmem çok mu zor ki diye içimden geçirdim. Daha önce aracıma subap ayarı yaptırmak istediğimde de yüksek fiyat istedikleri için araştırıp subap ayarını kendim yapmıştım. http://www.teamhondaturkey.com/forum/preludeaccord_babbce/abbasin_c304286er304n304_soktum_d_subap_ayari_yaptim-t80687.0.html  Yani iyi kötü elim yatkındır bu işlere. Ancak göğüs sökümüyle ilgili nereden nasıl başlamam gerekiyor bilemiyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Carismatiq

• Mustafa
Ynt: 2004 Accord Ön Göğüs Sökümü
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2017, 01:02:40 ÖS »

İllaki sökülür fakat Accordunki titizlik gerektirir diye düşünüyorum. Yabancı forumları vs videoları izleyin bi ön araştırma yapın derim. Geri dönüşü olmayan maddi hasarlar vermeniz durumunda çok sıkıntı çekersiniz. Malumunuz bu Accordların parçalarıda pahalı.

psk.selman

Ynt: 2004 Accord Ön Göğüs Sökümü
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2017, 08:27:13 ÖÖ »
Cevap için teşekkür ederim. Sorunun kaynağı eğer evaporatör denen zıkkımsa göğsü indirmeye gerek kalmadan sağ kısımdan ulaşılıyor. Toyota Camry aracınkinde komple göğüs aşağıya iniyor ve bu durum beni çok çok aşar. Ama bizim araçta sağ taraftan o parçaya ulaşmak zor değil.