Gönderen Konu: 2002 civic e 2004 makyajlı kasada olan optitron gösterge paneli takılabilirmi?  (Okunma sayısı 10707 defa)

music_can

2002 civic e 2004 makyajlı kasada olan optitron gösterge paneli takılabilirmi? eğer bunu deneyen veya bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilirlermi ? bir de bu gösterge panelini nereden temin temin edebiliriz ? aracım otm.

mc pherson

Takılamıyor arkadaşım soketleri tamamen farklı...

Serhat Atan

Ben takılıyor diye duydum ama ne derece doğru bilmiyorum.Sadece soketleri niye farklı yapsınlar ki?Bi tane perte çıkmış civic bulsam alacam komple torpidosunu da sigortadan bize bişey düşmüyor ki..

mutsuz4

arkadaşlar bu konudaa banda yardımcı olacak varmı bende gösterge panalimi değiştirmek istiyorum  uyuyormu bu göstergeler nerdeyse bütün parcalar aynı ...

gronholm_07

takılıyor. fıyatı 1000 ıle 1500tl arası. belkı kazalı arabalardanda bulursun

mutsuz4

sahibinden comda bitane var cıkma 200 ytl istyor ben bi yarın cıkmacıya gideyim bakalım bula bilecekmiyim takıldıgına cok sevindim.. birde kilometre nasıl oluyor cıkan  aracın kilometresimi gözüküyor yoksa benim aracaın mı?

mutsuz4

slm arkadaşlar bugun cıkmacıya gittim cıkmacaya giderken honda servisine ugradım servisteki usta ilk önce uymayacağını söyledi daha sonra ben arastırdım yapanlar varmış dedğimde yapılır ama arabanın elektrik tesisasıtının değişmesi gerektiğini maliyeti için 4.000 - 5.000 ytl arası tutar dedi bende atladım sanaiye gittim hondanın nerdeyse butun cıkma parcalarını buldum fakat göstergesini bulamadım...:( daha uyup uyamayacagını kesin bilgimde yok...

mutsuz4

mrb arkaşlar bugun yine sanaiye gittim optitron göstergeyi buldum sonunda 375 ytl dediler.fakat eski kasalara uymayacagını söylediler.bende hiç denemedim... bu konuda bilğisi olan arkadaş varmı acaba???

AL-BAYRAK

km  si eskiyi gösterebilir ama km düşüren yerler var fazla ise düşürtürsün olur biter

statik

2002 benim aracımda, göstergelerimi seviyorum :)

DENON

yapılamaz ıkı sene önce sormadıgım yer arastırmadıgım kaynak kalmadı bu konuda ancak arkadasın dedıgı gıbı butun elektrık tesısatı değişirse olabılıyor

mutsuz4

ne gibi bi değişiklik olabilirki elektrik aksamda? arabanım tüm özellikleri aynı hava yastgı vs. sadece makyaj için farlar ve ön göstergeler değişmiş..bu konuyu en iyi cözüm: göstergemi söküp, cıkmacıdaki optitron göstergeyle değiştirmek:) bunuda kısa zamanda Gerceklestiririm inşllh..

Fthtkn

Bu konu hakkında koca THT çaresiz kalıp sonuca bağlanmadan kapandı mı bu konu!!?.Bende bu durumdan muzdaribim.Bilgisi olan esirgemesin lütfen...

DENON

ne gibi bi değişiklik olabilirki elektrik aksamda? arabanım tüm özellikleri aynı hava yastgı vs. sadece makyaj için farlar ve ön göstergeler değişmiş..bu konuyu en iyi cözüm: göstergemi söküp, cıkmacıdaki optitron göstergeyle değiştirmek:) bunuda kısa zamanda Gerceklestiririm inşllh..
o dedıgın o kadar kolay değil kardeşim, optıtronık gostergeler hareketını beyınden alır ve sıstemı farklıdır yanı makyajlı kasanın beynını takman gerekecek ve ayrı rolelerı var

skywolf

biraderim 2003 bendede var göstergeyi değiştirdik tabi tesisatta değişikler oluyor şayet istersen göstergeyi sen alırsan bunun maliyeti 150 tl ile 200 tl arası biz alırsak göstergeyii 600tl olur ben  yaptırdım memnunum salak cansız göstergeden kurtuldum bilgine engin.arslan  542 248 85 76    / 555 977 98 76

skywolf

2003 makyajsız kasalı gösterge değişimi hakkında
« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2010, 11:26:43 ÖÖ »
2003 otomatik bendede var göstergeyi değiştirdik tabi tesisatta değişikler oluyor şayet istersen göstergeyi siz alırsan bunun maliyeti 150 tl ile 200 tl arası biz alırsak göstergeyii 600tl olur ben  yaptırdım memnunum salak cansız göstergeden kurtuldum bilginize
engin.arslan
542 248 85 76
555 977 98 76

fatihay

5 sene sonra konuyu hortlatayım. internette ararken bu soruyu buraya denk geldim. daha sonra skywolf arkadaşı aradım telefonla beni bilgilendirdi. istanbulda bir arkadaş var bu işi yapıyor. 4-5 saatten fazla sürüyor işin açıkcası o gün beni ağaç ettiler sağolsunlar :) ama olsun. 30 dan fazla kablo var. hepsinin yerleri farklı. kendiniz yapmaya kalksanız içinden çıkamazsınız onu diyeyim. bayağı bir uğraştan sonra 2005 modelin göstergesini 2003 arabaya yani arabama taktık. herşey çok güzel. sönük ışıklı göstergeden kurtulmuş oldum. daha sonra yeni takılan göstergenin km sini eşitlemek için aldığım göstergede km düşürmek zorunda kaldık. arasında 60 bin km vardı. onu düşürürken kalibrasyonu bozdu bizim burda izmitte bu işleri yapan eleman. daha sonra göstergeyi kendim kalibre ettim. eskisinden daha mükemmel oldu. gps ile km göstergesi aynı hızda gösteriyor. engin ve aydın arkadaşlara buradan çok teşekkür ediyorum. bana biraz tuzluya mal oldu ama işin açıkcası değdi uğraştığıma.
istanbula gitmeden önce izmitte bir kaç yere gittim yaparız filan dediler ama güvenmedim.