Gönderen Konu: 2001 Ies için lastik önerileri  (Okunma sayısı 1528 defa)

gokhann07

2001 Ies için lastik önerileri
« : Ekim 03, 2016, 12:23:48 ÖÖ »
Merhaba, 1.6ies aracım için yeni jant lastik almayı düşünüyorum. Jant konusunda replica vti jantlarından düşünüyorum ancak lastik konusunda çok ciddi kararsızlıklarım var. Antalya'da yaşıyorum ve kar buz tarzı şeyler yaşamıyorum ancak malum Antalya'nın yağmurları zamansız bir anda her yer göl olabiliyor. Lastik ebadını 195/50 r15 olarak düşünüyorum ancak henüz bir karar veremedim. Aklımdaki lastikler sırasıyla,
1 - ) michelin energy saver(yumuşak lastik olduğu için balon yapma ihtimali yüksek falan dediler ama ne derece doğrudur bilmiyorum)
2 - ) yokohama c drive2
3 - ) toyo profex cf2
4 - ) lassa impetus revo+
5 - ) pirelli cinturato p1 verde

Aslına bakarsak lastik konusunda bilgim olmadığından bu sıra epey uzayıp gidebilir. Gerek ıslak ve kuru zemindeki yol tutuşu olsun gerek içeri ses alma düzeyi gerek konforu sizin tecrübelerinize dayanarak yorumlarınız nelerdir ? Şimdiden teşekkür ederim

IGDIR

Ynt: 2001 Ies için lastik önerileri
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2016, 09:59:58 ÖÖ »
Dostum marka takıntın varsa işin zor bütççene göre önerim
syron race 1 yerli avrupada ve almanyada en çok satan lastik ben kulanıyorum çok menunum
falken (japon ama yerli fabika türkiyede ürt.made in çankırı)
petlas yerli biliyorsun boşuna çok para harcama

gokhann07

« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2016, 10:35:59 ÖÖ »
Marka takıntısı değilde sütten dili yanlışlık diyelim buna. 1 kez ne olduğunu bilmediğim bi lastik aldım haftası falandı kaza yaptım durduramadım arabayı böyle bisey yaşamış olunca ister istemez 3 kuruş fazla olsun diyorsun. Gel gelelim lastiğe syron race 1 plusı lastikçi önerdi internetteki yorumlarda bi tane olumlu şey göremedim. Petlas için içeri çok ses alıyor sert lastik vs diyorlar. Falken hakkında inan hiç bi fikrim yok

kayaci26

« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2016, 12:18:00 ÖS »
N
O
K
I
A
N

IGDIR

« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2016, 12:53:34 ÖS »
falkeni crx de kulanmıştım yumuşak lastikti yol tutuşuda çok güzeldi fiyatta çok uygun yanlız civicler yol sesini çok içeri alır
syron da ben olumsuz yorum çok az dır trafikte çoğu audı passat ve mercedeslerde görüyorum kötü olsa o insanlar arabalarına takmaz