Gönderen Konu: 2000 CİVİC İES YATAK SESİ YARDIM  (Okunma sayısı 2636 defa)

BedBaht

2000 CİVİC İES YATAK SESİ YARDIM
« : Aralık 21, 2016, 04:00:29 ÖS »
Arkadaşlar merhaba, 2000 model 1.6 ies 135.000 de benzinli civic sahibiyim aracımı uzun yıllardır kullanıyorum ve hiç tüp taktırmadım,bakımlarını zamanında yaptırırım.Uzun yola gideceğim hemde yağ bakımı geldiği için ustama götürdüm bakım yapmadan önce bi test sürüşüne çıkardım yapılması gerekenler varsa gelmişken onlarda yapılsın diye, usta testten sonra araçda 2 farklı ses tespit etti 1-aks sesi  2- yatak sesi , benim kafama takılan ise yatak sesi ,ustanın söylediği krank yatak boşluğu varmış motoru komple indiririz 3000 ile 3500 tl masrafın olur dedi.Bu şekilde zorlamazsan yani ani kalkışlar ara gazı falan vermezsen bi süre kullan dedi zaten ben çok sakin kullanan birisiyim.Bu şekilde kullansam ileriye dönük olarak motora ve kranka çok zarar verirmiyim endişesindeyim.
Arkadaşlar sizlerden ricam başına böyle arızalar gelmiş arkadaşlar varsa ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim.

hll19

Ynt: 2000 CİVİC İES YATAK SESİ YARDIM
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2016, 09:04:24 ÖS »
başıma gelmedi ama daha 135 binde hiç lpg takılmamış ve uzun yıllardır sizde ve dediğinize göre sakin kullanımda olan bir arabanın motor indirmesi çok garip geldi bana ikinci bir ustaya daha göstermenizi öneririm.

gecetilkisi

« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2016, 10:36:59 ÖS »
bakımlarının zamanında yapılması onemlı. sadece yatak ıcın motor ınermı bılmem ama 3500 cok para

BedBaht

« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2016, 10:56:32 ÖS »
Bende çok şaşkınım bu duruma tabi başka ustalara bakıtacam gerçeklik payı varmı diye.Açıkcası böyle bi durumla ilk defa karşılaşıyorum eğer dedikleri gibi çıkarsa ne yapmam gerekir nasıl yaptırmam gerekir bi bilgiye sahip degilim yani bu gibi arızalarda ortalama fiyat nedir parca seçimim ne olmalıdır bilmiyorum.Yaptirmadigim zaman ne gibi problemler olur.