Gönderen Konu: 1,6 ies su kaynatma  (Okunma sayısı 5502 defa)

YUNUS MERİÇ

1,6 ies su kaynatma
« : Eylül 18, 2013, 03:41:54 ÖS »
arkadaşlar başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum bildiğiniz üzere aracı yeni aldım araç gitmiyordu 150 taş çatlasın 160 km hız yapıyordu ve kesiciye girmiyordu neyse sibop,sente,avans,triger,kayışı falan hepsi değişti fakat hızlanması biraz değişti yine araştırmaya devam sağ olsun sevdiğm bir arkadaşım bu egzozu sök at diyerek beni kurtardı çünki egzoz 1,4 ekzozu ve içi parçalanmıştı ve arkadaştan önce iki egzozcu aracın altına girdi ve düz boru yaptık farketmediler egzozcular baktığı için ben hiç egzozu düşünmedim <nohapy neyse araç ciğeri açılmış bir şekilde gazlamaya devam...TAM bitti araba ok dedik ve tatil için yola çıkıcam araçın hararet yükselmeye başladı yuuhhh dedim noluyo baktım su falan kaynatıyo köpük yapıyor neyse fana bir direk kablo çektim ve hararet yaptırmadan su ekleyerek soğutarak  3500km yol yaptım ve konyada istanbulda çok sayıda ustaya gösterdim bilgi amaçlı hepsi conta yanmış dediler..eyvallah dedim istanbula geldim yaptıracam artık yapacak bişi yok para denklemeye uğraşıyorum..birgün kartal sanayide aracın kaputu actım su ekliyorum yan taraftada honda,toyota yapan bir dükkan var adam işi oğluna devretmiş kendisi geziyormuş tesadüf oraya gelmiş ve  beni gördü hayırdır diyerek yanıma geldi (yaşı 65)bende durumu anlattım çalıştırdım baktı etti,sök bu radyatörü dedi şimdimi dedim evet dedi söktim verdim eline üst kapağını bir söktü içinde göz sayısı 32 26 tanesi tıkanmış şimdiye kadar hiç antifiriz konmamış araca  <783^2 gittim yeni radyatör,kapak dışardan termostatı ise ******dan aldım taktım boruları falan hepsi temizledik sorunu hallettik gibi görünüyor hararet yükselmiyor kaynama,köpük yapmıyor..
uzatmamaya çalıştım ama biraz uzun oldu yazı bunlar herkezin kulağına küpe olsun(benim oldu)

siriussahin

• Şahin
Ynt: 1,6 ies su kaynatma
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2013, 04:24:28 ÖS »
hondalarda conta kolay kolay yanmaz ustalarda bunu biliyor ama genelde conta diyor iş uzasın diye

insideman

« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2013, 04:31:13 ÖS »
Her araba hararet yapabilir.
Bunun sonucunda her arabada conta yanar.
Honda da olmaz diye birşey yok ben başına ne işler gelen hondalar gördüm.
Geçmiş olsun.
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2013, 04:31:30 ÖS Gönderen: insideman »

siriussahin

• Şahin
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2013, 04:35:36 ÖS »
kardeş her araba conta yakar ama bende kaç yıldır honda biniyorum hararettte yaptım diğer arabalar gibi kolay conta yakmıyor

cobra34

« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2013, 05:30:44 ÖS »
kardeş her araba conta yakar ama bende kaç yıldır honda biniyorum hararettte yaptım diğer arabalar gibi kolay conta yakmıyor
Ya arkadaşlar nasıl conta yakmıomuş hondalar kim dio bunu.her araba olduğu gibi honda da conta yakar.ha diyosanki arabam hararet yaptı ama conta yakmadı bunun nedeni aracın contasının çelik oluşu.

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2013, 06:46:02 ÖS »
geçmiş olsun,faydalı bilgi.teşekkürler.

siriussahin

• Şahin
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2013, 07:04:40 ÖS »
Ya arkadaşlar nasıl conta yakmıomuş hondalar kim dio bunu.her araba olduğu gibi honda da conta yakar.ha diyosanki arabam hararet yaptı ama conta yakmadı bunun nedeni aracın contasının çelik oluşu.
benim yazdığımla senin açıklamanın ne farkı var ?

gecetilkisi

« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2013, 07:20:54 ÖS »
Ankarada egsozcu benim aracın egzosunada 1.4 egsozu dedı. fazla hız yapmam ama 190 ı gordum.Sıkıntıda yok.suan

cobra34

« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2013, 09:51:36 ÖS »
benim yazdığımla senin açıklamanın ne farkı var ?
Sen contanın kolay yanmamasının nedenini hondaya bağlıosun ben çelik contaya yani çelik contalı olan tüm arabalar hemen hararet saati tavan yaptı die conta yakmaz.fanatiklik yapmayalım honda hararet yapmaz die.arattır forumu belkide en çok sıkıntı yaşanan konudur hararet

ozN

« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2013, 10:03:10 ÖS »
:D at bilende konusuo bilmeyende arabayı ne marka olursa olsun bakımlıysa sürmesinide biliosan hararet yapmaz istersen ne olursa olsun bakımsızsa yada hararet yaptırmak istersen her araba hararet yapar

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2013, 07:56:54 ÖÖ »
Ankarada egsozcu benim aracın egzosunada 1.4 egsozu dedı. fazla hız yapmam ama 190 ı gordum.Sıkıntıda yok.suan

1,4 olabilir ama benim egzozun içi dağılıp tıkamış egzozu sıkıntıyı bu yüzden yaşadık arkadaşım...

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2013, 08:05:00 ÖÖ »
arkadaşlar aldığım aracı adam at arabası gibi kullanmış ne bakım yapmış nede antifiriz koymuş sadece dışını ve orjinalliğini korumuş motoro bakmamış hiç bende biraz sıkıştırınca çıktı ortaya sorunlar...bunu paylaşmamım amacı her ustanın dediğine aldanıp hemen müdahale etmeyin aracınıza >=ok