Gönderen Konu: Kontagı çevirince çalışmıyor...  (Okunma sayısı 44102 defa)

aRas

  • Furkan Aras Alağaç
  • İleti: 3334
Ynt: Kontagı çevirince çalışmıyor...
« Yanıtla #25 : Kasım 11, 2010, 03:00:14 ÖS »
istanbuldaysa eğer gelsin bana ben yardımcı olurum kontrol ederim aküden mi marş dinamosından şarj dinamosundanmı ?

aynen.



Optimums

  • İleti: 925
Ynt: Kontagı çevirince çalışmıyor...
« Yanıtla #26 : Aralık 24, 2010, 08:06:24 ÖS »
Hadi Kayışı Kopartıysa ?Sorunun Aküden Olduğunu Nereden Biliyoruz.Marşa Vurunca Motordan Ne Tür Bir Ses Çıkıyor Bir Bilgi Verirse İyi Olacak.

izmiredi

  • İleti: 39
Ynt: Kontagı çevirince çalışmıyor...
« Yanıtla #27 : Aralık 25, 2010, 01:23:47 ÖS »
KESİNLİKLE AKÜ'DEN AKLINA BAŞKA ŞEY TAKILMASIN. TEYP IŞIKLANDIRMA FAR FELAN ÇALIŞIR SADECE ARABA ÇALIŞMAKTA ZORLANIR. 2. VİTESE TAKIP İKTİR DİCEM AMA OTOMATİK ARABA SANIRIM. YADA AKÜ TAKFİYESİ YAPTIR. ÇÜNKÜ AKÜ BİTİK OLSA BİLE İÇ AYDINLATMA IŞIKLARI ÇOK BİRŞEY HARCAMAZ O YÜZDEN ONLAR YANAR VE GÖSTERGE IŞIKLARIDA YANAR. ARABANIN MARŞINA BASTIĞIN ESNADA ÇALIŞMIYORSA AKÜNÜN GÜCÜ YETMİYOR DEMEKTİR.

BUNUN TESPİTİNİ KOLAYCA YAPARSIN İÇ AYDINLATMAYI AÇ MARŞA BAS AYDINLATMA IŞIĞI MARŞA BASTIĞINDA ZAYIFLIYORSA AKÜ ZAYIF DEMEKTİR. BAŞKA ARABANIN AKÜSÜ İLE TAKFİYE YAPIN MARŞA BASIN ARABA ÇALIŞIR ÇALIŞMAZ TAKFİYE KABLOSUNU HEMEN SÖKMEYİN. TAKFİYE YAĞTIĞINIZ ARABADA GAZA AFİF BASSSIN. NE SİZ NEDE O ARABADAKİ ARAGAZ ÇEKTİRMEYİN O SADECE GAZA SABİT HAFİF BASSIN. 4-5 DAKİKA SONRA KABLOYU SÖKÜN ARABANIZI STOP ETMEYİN. BİRAZ KULLANIN ONDAN SONRA MANUEL VİTES İSE YOKUŞ BAŞINDA STOP EDİP ÇALIŞTIRMAYI DENEYİN. ÇALIŞIRSA AKÜ ŞARJ OLMUŞ DEMEKTİR. ÇALIŞMAZSA MANUEL VİTESSE YOKUŞ AŞAĞIYA VURDURUN. BUNLARA RAĞMEN ÇALIŞMIYORSA ATEŞLEME BOBİNLERİNDE SORUN VARDIR.

harakiri

  • İleti: 5
Ynt: Kontagı çevirince çalışmıyor...
« Yanıtla #28 : Ocak 30, 2011, 08:59:45 ÖS »
Klasik Türk insanı sorunu çözülünce bir teşekkürü bile çok görürmüş.benimkide o misal.Kendim doktorum bu yüzden devletin hakkını yemeyeyim kendi umarsamazlıgımdan buraya bir şeyler yazmaadım.Öncelikle zamanında bana yardımcı olan dostrlara teşekkürler.Sorun aküdenmiş.Başka bir arabadan takviye ile çalıştırıp sanayide bir ustaya götürdüm, usta hocam aküyü açık bıraktın ve bittiyse degiştirmeye gerek yok sorun olmaz kendini şarj eder dedi.Bundan tam 2 ay sonra bir sabah evimin önünde benzer şekilde araba çalışmadı.Öyle farı felanda açık bırakmamıştım.Bende akünün ömrünün bitmiş olabilecegini düşünüp 45 amperlik bir akü mutlu aküden aldım.Bunun üzerinden 2 hafta felan geçti.Aldıgımda akünün göstergesi yeşildi.

Bu gün eşim ve bir kaç dostla erciyes dagına kayak için çıktık.(bu arada katılımmaya kayseriden katılıyorum).Yol boyu sis yogun oldugu için farları açtım.Dogal olarak sis farınıda açtım.Neyse yolculuk bitti arabadan indik.Muhtemelen aptal olan ben farları açık unuttum.(Gündüz vakti farlar açık ldugu için unutmuş olma ihtimalim çok büyük.)Neyse iki saat boyuncaq kaydık eglendik.Sonra tam ayrılacakken eşim benden önce arabaya gitti.Araba anahtardaki otomatik dügme ile 5 dakika ugraştıgı halde açılmamış,bana söyledigi.Neyse oda kapıyı anahtarla açmış.(bu aradada anahtarın otomatik kapı açma kapama dügmelerine basınca kırmızı ışıgı var yani anahtaradaki açma kapamanın pili var).Bundan sonra anahtar alarm vermeye ve ötmeye başlamış.Oda arabadan çıkıp tekrar anahtarla arabayı açıp kapatmayı felan denemiş olmamış.Ben geldigimde araba hala alrm veriyordu.Neyse bende açma kapamayı denedim kapıları tekrardan kitleyip açmayı olmadı.kontak anahtarını taktım cevirdim.Hiç bir şey olmadı.neyse kontak anahtarını cevirirken birden alarm sustu.neyse arabada hiçbir şey çalışmaz oldu.hiç bir ışık yanmıyor.arabayı mecbur orada bırakıp kayseriye döndüm.çünkü hava tipiliydi ve çekici gelmesi hem uzun sürer hemde gece geç saate kalırsa dönemeyebilirdik.bu arada araba kitlendiyse ve bunun için bir şey yapılabilirse diye kaputu açtım ve aküdeki göstergenin siyah oldugunu gördüm.Eger bu teşekkür etmeyi bilmeyen kardeşinize yardımcı olursanız yarın ne yapacagımı bilebilirim.

Başta akü bittigi için acaba otomatik açma kapamayı algılamayıp daha sonra alarm ile beraber tüm akü bitmiş olabilirmi.Eger araba kendini kitledi ise böyle bütün elektrgigi kesecek şekilde yapabilirmi.Ypatı ise çözüm ne.Son oalark geçen ki sıkıntıda takviye ile çalıştırmıştım ama o zaman akü böyle tüm bitmiş degildi, şimdi aynı şekilde çalışırmı.Akü bitti ise sıfır akü öyle far 2 saat açık kalmasıyla arabanın otomatigini bile çalıtırmayacak kadar bitermi.Şarj dinamosunda sorun olabilirmi.....   

iskanca

  • İleti: 7
Ynt: Kontagı çevirince çalışmıyor...
« Yanıtla #29 : Mayıs 09, 2016, 04:53:27 ÖS »
kardeş aynısı dün gece bendede oldu yıkamcıdaydı araba 2 saat falan yanında durmadım heralde teybi açtılar baya bi sonra ayak üstü muhabbet ederken akşam 15-20 dk kadar farlar ve kapı açık şekilde durdu araba kontağı çevirdim tırrrrr diye ses geliyor lambalar yanıyor ama şoför tarafındaki cam otomatiği çalışmıyordu arkadaş geldi akü dediler iteledik çalıştırdık arabayı sonra düzeldi bana akü boşalmış dediler bugunde çalıştırdım gayet normal çalıştı aküyü gösterecem yrn bi bakalım inş aküdendir başka önemli bişe olmadığını umarım

Ya aynı sorun şuan bende var 2016 model aracımda acaba arkadaş çözüm olarak ne buldu paylaşsa. Şuan arabanın başında honda yol yardımını bekliyorum. Arkadaşlarda sağolsun sorun aküden ise suçlu siz olabilirsiniz diyorlar fatura size kesilir diyorlar. Bakalım geliyorlar şuan ne olacak

iskanca

  • İleti: 7
Ynt: Kontagı çevirince çalışmıyor...
« Yanıtla #30 : Mayıs 09, 2016, 07:09:08 ÖS »
Evet sağolsun arkadaş geldi (Honda yol yardım) aküyü ölçtü, takviye cihazını bağladı marşa bastı araba çalıştı. Yani sorun aküden. Ama sıfır daha 10 günlük araba neden bunu yaptı bilmiyoruz. Yarın servise gidecem orada kesin sonucu söyleyecekler.