Hayırlı günler arkadaşlar. 00 Model 1.6 İ ES 229.xxx km'de 1. vitesde bariz 2 ve 3'te çok hafif şanzımanda ses yapıyor. Gittiğim bir tamirci direkt şanzıman bilyası değişeceğini sıfır ürün bulunmadığını dışarıdan çıkma getirteceğini ve 500tl gibi bir fiyat tutacağını söyledi. Gittiğim diğer bir usta ise bilyalardan veya dişlilerden yapabileceğini eğer bilya ise 400 500tl bir masraf ile sıfır ürün ile yapacağını eğer dişli ise tek tek değişimde düzen tutmuyor çıkma komple mil alırız oda 2500tl diye bir fiyat çekti. Tamam bakalım dediğimde (aracın üzerine çok düştüğüm için malum ilk aracım) önemli birşey değil sadece ses çoğalır şimdi yağını değiştirelim ve bir katkı malzemesi koyalım biraz bin ses devam ederse bakarız sonra acelesi yok, önemli bişey değil falan dedi. Şu sıralar üzerinden 1,5 2 ay geçti ses çoğaldı veya benim kulağıma çok takılmaya başladı bilmiyorum, rahatsız etmeye başladı. Daha önce bu şekilde bir sorun yaşayan ve tamirini yaptıran oldu mu? Bulunduğum ilçede pek hakkını veren tamirci olmadığı için burada sormak istedim. Tamircim 50km uzakta bana. Adana'ya gitmek istesem de git gel min.200km yol yapmam gerekecek. Başına bu şekilde birşeyler gelen arkadaşlar veya bilgisi yada tahmini olan arkadaşlar yardım edebilirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler..