TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: meraslan01 - Ağustos 15, 2012, 02:05:00 ÖÖ

Başlık: LPG'de BENZİN göstergesi düşüyor
Gönderen: meraslan01 - Ağustos 15, 2012, 02:05:00 ÖÖ
merhaba arkadaşlar. 2012 model cıvıc sedan araç sahibiyim. aracıma 1 hafta önce prins VSI 2 lpg kiti taktırdım. aracım lpgde giderken benzin göstergesi sürekli düşüyor. usta araç lpg yi algılamıyor benzinde gittiğini zannediyor dedi. prinsin genel müdürlüğündeki görevlide aynı şeyi söyledi ve şuan için bir çözümün olmadığını söyledi. böyle bir durumla karşılaşan varmı? çözüm bulabildiniz mi önerileriniz nelerdir. 
Başlık: Ynt: LPG'de BENZİN göstergesi düşüyor
Gönderen: mertkan677 - Ağustos 15, 2012, 02:30:13 ÖÖ
Kontak açıp kapattığınızda benzin eski haline geliyor mu ?
Gönderen: Mehmetttt - Ağustos 15, 2012, 03:22:09 ÖÖ
Yeni kasa civiclerde benzin göstergesi belli bir algoritmaya göre çalıştığı için -ilk çalışmada depo benzini ölçer göstergeye yansır sonra gidilen km ye göre matematiksel olarak bilgisayar düşer - benzin harcıyormuş gibi gösterge düşer. Benzin harcamaz araç ancak aracın beyni lpg yi tanımadığı için araç da gittiği için benzini harcıyormuş zanneder ve gösterge düşer.
Genellikle fransız grubu araçlarda karşılaşılan bir durum. brc psa -psi da olabilir- modülü ile arada sistemi resetleyip göstergeyi eski hale getiriyordu. bir de brc ye sorun varsa çözümü parasıyla yaparlar.
Gönderen: meraslan01 - Ağustos 15, 2012, 10:25:29 ÖÖ
Kontak açıp kapattığınızda benzin eski haline geliyor mu ?

hayır. ustanın dediği az bir benzin alsan bile eski haline geliyor.
Gönderen: volkan.u - Ağustos 15, 2012, 10:31:22 ÖÖ
Peugeot aynı durum söz konusu, alışıyor insan zamanla :)
Gönderen: efemera464 - Ağustos 15, 2012, 01:11:15 ÖS
merhaba arkadaşlar. 2012 model cıvıc sedan araç sahibiyim. aracıma 1 hafta önce prins VSI 2 lpg kiti taktırdım. aracım lpgde giderken benzin göstergesi sürekli düşüyor. usta araç lpg yi algılamıyor benzinde gittiğini zannediyor dedi. prinsin genel müdürlüğündeki görevlide aynı şeyi söyledi ve şuan için bir çözümün olmadığını söyledi. böyle bir durumla karşılaşan varmı? çözüm bulabildiniz mi önerileriniz nelerdir. 
Bende civic 2012 FB7 ye BRC My11 kit montajı yaptırdım. Sorun aynı benim aracımda da var. BRC servisiyle görüştüm, şuan için çözümü yok. Ancak üzerinde çalışılıyormuş. Benzin göstergesinin gerçek değeri göstermesi için 20 ve ya 30 TL lik benzin alsanız gösterge mevcut haline dönüyor. Yada Kendiliğinde de bilgileri güncelleyebiliyor. Sizin yakıt verileriniz nedir?
Gönderen: ramco 06 - Ağustos 15, 2012, 03:20:07 ÖS
ben atıker taktırdım aynı sorun bendede var lan bu ibre nie düşüyor dedım ıkısını aynı anda yakma ıhtımalı sıfır oldugu için rahat olun bellı bır km sonra yada yakıt alımında eskı halıne donuyor rahat olun takmayın kafanıza ;)
Gönderen: gecetilkisi - Ağustos 15, 2012, 07:36:36 ÖS
meganlarda 70 t.l ye bir çip takılıyor aynı sorun için bence bu çiği bir araştır derim.
Gönderen: meraslan01 - Ağustos 15, 2012, 11:29:24 ÖS
Bugün lovato takan bir usta ile konuştum. role (ustanın söylediği şekilde yazdım) diye bir sistemden bahsetti.Peugeot ve citroene daha önce takmış sorun giderilmiş. bende 500 km de kendi ustama ayar yapmaya gidecem o zaman konuşmayı düşünüyorum. 
Gönderen: meraslan01 - Ağustos 15, 2012, 11:30:58 ÖS
Bende civic 2012 FB7 ye BRC My11 kit montajı yaptırdım. Sorun aynı benim aracımda da var. BRC servisiyle görüştüm, şuan için çözümü yok. Ancak üzerinde çalışılıyormuş. Benzin göstergesinin gerçek değeri göstermesi için 20 ve ya 30 TL lik benzin alsanız gösterge mevcut haline dönüyor. Yada Kendiliğinde de bilgileri güncelleyebiliyor. Sizin yakıt verileriniz nedir?
yakıt değerlerini henüz ölçmedim ancak şehir içi 27-28 kuruş u bulacak galiba?
Gönderen: oktayoo - Ağustos 15, 2012, 11:56:28 ÖS
Arkadaşlar konuyla ilgili bir fikir paylaşmak istiyorum.Şimdi depodaki benzin bitmediği halde araç gittiği için bittiğini hesaplayan ecu az bişey benzin alınarak normale dönüyorsa bunu şu şekilde yapabilir mi?aracın içinde benzin olduğu halde benzin almak yerine sadece depo kapağını açıp kapatmayı deneyen oldumu.Acaba araçta depo kapağının açıldığını algılayan bir sensör mü var.eğer öyle bir sistem varsa kapak kapandığında araç depodaki benzini yeniden ölçerek gerçek değere dönüyor olabilir.Böylelikle istendiğinde benzin almadan gerçek değer görülebilir.Sistem tam çözülene kadar.İyi forumlar.
Gönderen: ramco 06 - Ağustos 16, 2012, 04:01:58 ÖÖ
Arkadaşlar konuyla ilgili bir fikir paylaşmak istiyorum.Şimdi depodaki benzin bitmediği halde araç gittiği için bittiğini hesaplayan ecu az bişey benzin alınarak normale dönüyorsa bunu şu şekilde yapabilir mi?aracın içinde benzin olduğu halde benzin almak yerine sadece depo kapağını açıp kapatmayı deneyen oldumu.Acaba araçta depo kapağının açıldığını algılayan bir sensör mü var.eğer öyle bir sistem varsa kapak kapandığında araç depodaki benzini yeniden ölçerek gerçek değere dönüyor olabilir.Böylelikle istendiğinde benzin almadan gerçek değer görülebilir.Sistem tam çözülene kadar.İyi forumlar.
ben daha önce denedım olmuyor ;D
Gönderen: Mesudum - Ağustos 16, 2012, 07:33:17 ÖÖ
Deponuz en az yarım depo olsun. Uzun yolda habire benzin miktarı azalıyor. Hatta en son yolda Low ikazı çıktı. Sadece iki diş kalmış görünüyordu. Eve geldim, park ettim. Sabaha düzelmmişti. Her uzun yolda düşüyor, sabaha toparlıyor. Ama çeyrek depodan az benzin varsa toparlayamıyor.

BRC veya başka marka kitle ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Gönderen: yabacı - Ağustos 18, 2012, 03:25:23 ÖS
bir buçuk yıldır gaztakılı böle bi sorun yaşamadım
Gönderen: Mehmetttt - Ağustos 18, 2012, 04:58:31 ÖS

Aracınız yeni kasa civic olmadığından olabilir mi???
Zaten bu sorun yeni kasalarda var, FD6 larda sıkıntı yok...
Gönderen: ramco 06 - Ağustos 20, 2012, 05:14:01 ÖS

Aracınız yeni kasa civic olmadığından olabilir mi???
Zaten bu sorun yeni kasalarda var, FD6 larda sıkıntı yok...
;D
Gönderen: bestami_1 - Ağustos 23, 2012, 11:47:48 ÖÖ
arkadaşilar ben yeni taktırdım 2009 model benım hiç aklıma gelmemişti bu durum takip edeceğim bu olayı
Gönderen: Mehmetttt - Ağustos 23, 2012, 12:45:10 ÖS
arkadaşilar ben yeni taktırdım 2009 model benım hiç aklıma gelmemişti bu durum takip edeceğim bu olayı

Sayın ramco 06, bu arkadaşı da sana havale ediyorum sen cevabı verirsin, sana zahmet :D ben usandım :P
Gönderen: ramco 06 - Ağustos 25, 2012, 12:28:04 ÖÖ

Sayın ramco 06, bu arkadaşı da sana havale ediyorum sen cevabı verirsin, sana zahmet :D ben usandım :P
;D ortaya bi laf atalım fd6 lardada bu olay var dıye forum karışsın ;D
Gönderen: efemera464 - Ağustos 27, 2012, 11:44:25 ÖÖ
Önceleri benzin deposu yarım iken LPG de giderken benzin göstergesi düşerdi, şimdi bir gariplik oldu benzin deposunu fullediğimden beri 500 km yol yaptım. Benzin göstergesinde kımıldama yok, takılıp kaldı sanırım, çünkü 500 km lik kullanımda illaki benzin tüketimi olmuştur. (Araç:FB7, Kit: BRC My11)
Gönderen: galantus - Ağustos 27, 2012, 12:26:32 ÖS
Arkadaşlar lpg li araçlarda siz lpg ile giderken benzin pompanız hala çalışır fakat pompanın motora gönderdiği benzin yanmadan geri döner fakat ecu bunu ilk etapta yanıyor olarak algılar ve benzin ibreniz iner. Arkadaşlarında dediği gibi bu en cok fransiz araçlarında görülür. Çözümü basittir. Araya bir röle konur ve bu röle aracınız lpg ye gectiği anda benzin pompanızın çalışmasını durdurur. Faransız arabalarında durumu böyle çözüyorlar.
Gönderen: ramco 06 - Ağustos 27, 2012, 06:41:00 ÖS
Önceleri benzin deposu yarım iken LPG de giderken benzin göstergesi düşerdi, şimdi bir gariplik oldu benzin deposunu fullediğimden beri 500 km yol yaptım. Benzin göstergesinde kımıldama yok, takılıp kaldı sanırım, çünkü 500 km lik kullanımda illaki benzin tüketimi olmuştur. (Araç:FB7, Kit: BRC My11)
dolu depoda sıkıntı yaff 50 kg yük aracta gerek yok ;D
Gönderen: vedatgurkan - Eylül 17, 2012, 12:52:50 ÖS
aynı olay megane de de oluyor sorun yok
Gönderen: lebron23 - Eylül 22, 2012, 12:30:54 ÖÖ
sıfır olduktan belli bi süre sonra aynı konumuna geliyor sıkıntı yok :)
Gönderen: haritator - Ekim 18, 2012, 12:23:25 ÖÖ
Deponuzu bir kere full yapın
yola çıkın
önce düşüyor
300 500 km sonra mola verin
yeniden çalıştırdığınızda sanki benzin koymuşlar gibi sevindirik oluyor insan...
o duyguyu tarif edemiyorum
depo demin yarımdı huop şimdi fulll
bazen yoldada yapabiliyor...

Ayrıca ne kadar benzin tükettiğinizi anlamak için en etkili yol full lemek..

tüm bu tecrübeler 307 den

ha birde
her kontaktan önce benzin şamandırasını sıfırlayan bir devre yapıyorlar ki bu 2 tl ye maloluyor :) bir kez basıyosun depo fullllllll sonra gerçek seviyeye
Gönderen: kamer55 - Ekim 18, 2012, 12:42:17 ÖÖ
arkadaşlar geçen hafta bende atiker tüp taktırdım. Montaj biter bitmez fatsadan trabzona yola cıktım. tahminen 30-40 tl lik bir benzinim vardı depoda. doğal olarak uzun yol vede tüpü denemek amacıyla 120 hız seyrinde devam ettim. benzin göstergesi yavaş yavaş düşmeye başladı. giresuna geçtiğim zaman araç 3 bin devrin üzerine çıkmadı. bi bakim diğer viteslerdede yapıyormu dedim. Bütün viteslerde 3 bin devri geçmedi. o ara öle devam ettim. Giresunda atiker servisi olmadığı için trabzona kadar böle gidecektim. Bu arada benzin lambası sona vurmuş durumdaydı. tüpü taktırdığım yeri aradım. hem benzinim bitti hemde 3 bin devrin üzerine cıkamıyorum dedim. O da aracı nasıl sürdüğümü sordu. 120 den aşşa düşmedim 3500 devirde gittim dedim. usta 3 binden sonra aracın yakıtını benzin olarak ayarladığını söyledi. bunu sübapların korunması için yapmış. trabzonda atikere gittim bütün devir ayarlarını tüpe çevirdim. Normalde 4500 devirden sonra benzine ayarlıyorlarmış. şimdi benzin ibresinde yola vurduğumda oynama yapmıyor. Bide bu konuyu sorun servisinize..
Gönderen: ramco 06 - Ekim 19, 2012, 10:10:01 ÖÖ
arkadaşlar geçen hafta bende atiker tüp taktırdım. Montaj biter bitmez fatsadan trabzona yola cıktım. tahminen 30-40 tl lik bir benzinim vardı depoda. doğal olarak uzun yol vede tüpü denemek amacıyla 120 hız seyrinde devam ettim. benzin göstergesi yavaş yavaş düşmeye başladı. giresuna geçtiğim zaman araç 3 bin devrin üzerine çıkmadı. bi bakim diğer viteslerdede yapıyormu dedim. Bütün viteslerde 3 bin devri geçmedi. o ara öle devam ettim. Giresunda atiker servisi olmadığı için trabzona kadar böle gidecektim. Bu arada benzin lambası sona vurmuş durumdaydı. tüpü taktırdığım yeri aradım. hem benzinim bitti hemde 3 bin devrin üzerine cıkamıyorum dedim. O da aracı nasıl sürdüğümü sordu. 120 den aşşa düşmedim 3500 devirde gittim dedim. usta 3 binden sonra aracın yakıtını benzin olarak ayarladığını söyledi. bunu sübapların korunması için yapmış. trabzonda atikere gittim bütün devir ayarlarını tüpe çevirdim. Normalde 4500 devirden sonra benzine ayarlıyorlarmış. şimdi benzin ibresinde yola vurduğumda oynama yapmıyor. Bide bu konuyu sorun servisinize..
senin aracin ne kardesim
Gönderen: legolas - Ekim 19, 2012, 12:43:54 ÖS
yuh yaaa... 3000 devirden sonra tüpe ayarlayan da ilk kez duyuyorum, ii anasını satayım 3000 den sonra da benzine geçecekse nerede kaldı lpg nin ekonomisi?? benim bildiğim sübapları sıkıntılı motorlarda sübapları koruma adına 5000  - 5500 devirden sonra benzine geçecek şekilde ayarlama yapılır...
Gönderen: legolas - Ekim 19, 2012, 12:44:58 ÖS
senin aracin ne kardesim

arkadaşın profilinde yazıyor... 2005 civic vtec ls...
Gönderen: ramco 06 - Ekim 19, 2012, 08:39:58 ÖS
senin aracin ne kardesim

arkadaşın profilinde yazıyor... 2005 civic vtec ls...
2005 oldugunu gordukten sonra yazdım bu mesajı bılmedı seyler var fb7 icin ;)
Gönderen: kamer55 - Ekim 19, 2012, 10:08:28 ÖS
Arkadaşlar fb7 nin sorunlarını az çok gördüm forumda. Nerdeyse her tüp taktıran arkadaş sıkıntı yaşıyor. Anlattığım olay yüzünden 100 küsür lira benzinim heba oldu. Azcık da ustayı andım yani doğal olarak. Şu anlık problem yok çok şükür.
Gönderen: ssregitoss - Ocak 12, 2013, 11:42:52 ÖÖ
2008 hb kasa civic.vsi2 prins taktirdim.benzin göstergesi problemi bendede oluştu.ama prins deki yetkili hollanda merkez prinsin bunun üzerine caliştiğini söyledi.muhakkak bir cözüm bulunacak.38 lt gaz ile ortalama yakit tüketimi 8.1 km/100 (bilgisayar göstergesindeki) ile şuana kadar 700 km yapmiş bulunmaktayim.kırımızı ışık yandi heran bitebilir. km de TL cinsinden rakam veremiyorum bildiğimiz gibi heryerde gazin ücreti farkli.
Gönderen: suleymankonte - Ocak 12, 2013, 05:12:15 ÖS
Arkadaşlar fb7 nin sorunlarını az çok gördüm forumda. Nerdeyse her tüp taktıran arkadaş sıkıntı yaşıyor. Anlattığım olay yüzünden 100 küsür lira benzinim heba oldu. Azcık da ustayı andım yani doğal olarak. Şu anlık problem yok çok şükür.
dostum tüpten benzine geçerken sistemin sesli uyarı vermesi gerekmiyor mu?yoksa ben mi yanlış biliyorum
Gönderen: oktayoo - Ocak 13, 2013, 05:26:03 ÖS
3000 devirden sonra da benzine geçme çok abartı olmuş. :)
Gönderen: mask946 - Ocak 25, 2013, 12:00:10 ÖS
Hala benzin göstergesinin çözümü bulunamadımı ?

(Araç:FB7, Kit: BRC My11)
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 07, 2013, 06:56:56 ÖS
Aracımı geçen hafta aldım. 2012 Civic (LPG li). Benzin göstergesi sorunu sanırım halen çözümsüz? yarım depo üstü al kontak kapatıp açınca düzelir dediler. 170tl (4,84tl/lt) benzin aldım, yarım depo üstü gösteriyordu. 6 günde (260km) yarım depodan 1 diş aşağıya düştü (toplam 4 diş düştü). Kontak kapatıp açınca da bişey değişmiyor. Bu düşüş durmuyor :) Takıntım arabaya bi zarar vermeyeyim. Çünkü benzin ne kadar var emin olamıyorum.

konu aktif kalsın diye yazdım. Belki çözüm üretilirse haberimiz olur.
Gönderen: ekuzdere - Şubat 07, 2013, 07:23:35 ÖS
Kadran testi yapınız, yapmayı bilmiyorsanız bana ulaşın
Gönderen: ekuzdere - Şubat 07, 2013, 07:34:13 ÖS
Videoda ki işlemleri yapınız çok büyük ihtimalle düzelir. Videoda adamın kısa dediği aslında parklar

http://www.dailymotion.com/video/xexbkp_honda-civic-kadran-testi_auto#.URPzNqU3Yut
Gönderen: fevkalbeser12 - Şubat 07, 2013, 07:56:20 ÖS
Peki bi reset tuşu nerde FD7 lerde?
Gönderen: mask946 - Şubat 07, 2013, 09:15:52 ÖS
fb7 kadran testi nasıl yapılıyor. bilen bir arkadaş videolu paylaşım yapabilirmi
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 08, 2013, 07:10:16 ÖÖ
Videoda ki işlemleri yapınız çok büyük ihtimalle düzelir. Videoda adamın kısa dediği aslında parklar

http://www.dailymotion.com/video/xexbkp_honda-civic-kadran-testi_auto#.URPzNqU3Yut

Benzer şekilde denedim ama kadran testi yapmadı. FD7 kasa sanırım benim aldığım kasa? bu kasada sel/reset tuşu devir göstergesinin sağ üst kısmında bi tuş. Deneyip yapabilen olursa ve video ile paylaşırsa sevinirim.
Gönderen: ekuzdere - Şubat 08, 2013, 10:26:58 ÖÖ
son çıkan kasa ise aracınız FB7. Sizde sel/reset tuşuna değil, kadranın üzerinde tuşa basarak aynı işlemleri yaparsanız oluyor
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 08, 2013, 11:32:37 ÖÖ
Kadran üzerindeki tuşta sel/reset yazıyor. Başka da bir tuş yok. Tuş dediğimde bir çubuk aslında, eski araçlarda olurdu basınca km sıfırlardı.
Gönderen: fevkalbeser12 - Şubat 08, 2013, 03:00:14 ÖS
Ben denedim kadranın üzerindeki reset tuşu ile yaptım ama çare olmadı:( benzin gene yok:)
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 08, 2013, 03:06:25 ÖS
Ben denedim kadranın üzerindeki reset tuşu ile yaptım ama çare olmadı:( benzin gene yok:)

Peki kadran testi yaptımı? ben denedim ama kadran testi yapmadı. Bir yerde hata mı yapıyorum?
Gönderen: mask946 - Şubat 08, 2013, 03:10:43 ÖS
bununla ilgili modul chip vs. bişey yokmu ya her seferinde resetlesin benzini
Gönderen: fevkalbeser12 - Şubat 08, 2013, 03:12:24 ÖS

Peki kadran testi yaptımı? ben denedim ama kadran testi yapmadı. Bir yerde hata mı yapıyorum?
Evet kadran testi  yaptım ama dediğim gibi olmadı gene yarım depoyu doldurucam birde öyle deniycem.
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 08, 2013, 03:18:07 ÖS

Evet kadran testi  yaptım ama dediğim gibi olmadı gene yarım depoyu doldurucam birde öyle deniycem.

Benim canımı sıkan benzin hakkında fikrimin olmaması. Diyelimki gösterge sıfır gösterdi, bip bip diye ötüp duracak mı? can sıkıcı bir durum. Bakalım nasıl alışıcaz. Honda bu duruma umarım çözüm üretir. PSA modülü diye bişey varmış ama ekstra para. Ondan takılsa nasıl olur onu da bilmiyorum. Ona para buna para da olmuyor işte. Birde psa taktık diyelim garanti ne olur? şimdilik çok ? işareti var. Ama Allahtan kullanımı güzel arabanın. almanı (eski aracım opel astra idi) aratmayacak sanırım?
Gönderen: mask946 - Şubat 08, 2013, 03:18:31 ÖS
şimdi servisten almış oldugum bilgi şu yönde.
araç ilk etapta benzinle çalışıyor sonra otomatik olarak gaza geçiyor. araçla seyahat esnasında benzin düşüyor.buraya kadar normal. aracı park ettik sonra stop ettik. tekrar marşa bastık benzin bitmiş gibi. sıfır gösteriyor. buda normal.
ustanın dedigi biz aracı gazda iken stop  ettigimiz için ilk çalışma esnasında tekrar benzin ölçümü yapmıyor.
bizim yapmamız gereken. aracı stop etmeden önce 1 dk benzine alın o şekilde stop edin tekrar marşa bastıgımızda benzin ölçümü yapacakmış.
ben suan deneyemedim çünkü aracımda 6 lt benzin war sıfır göstermesi normal :D
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 08, 2013, 06:38:11 ÖS
şimdi servisten almış oldugum bilgi şu yönde.
araç ilk etapta benzinle çalışıyor sonra otomatik olarak gaza geçiyor. araçla seyahat esnasında benzin düşüyor.buraya kadar normal. aracı park ettik sonra stop ettik. tekrar marşa bastık benzin bitmiş gibi. sıfır gösteriyor. buda normal.
ustanın dedigi biz aracı gazda iken stop  ettigimiz için ilk çalışma esnasında tekrar benzin ölçümü yapmıyor.
bizim yapmamız gereken. aracı stop etmeden önce 1 dk benzine alın o şekilde stop edin tekrar marşa bastıgımızda benzin ölçümü yapacakmış.
ben suan deneyemedim çünkü aracımda 6 lt benzin war sıfır göstermesi normal :D

Denedim ama olmadı, ibre yine düşük. :( sanırım alışmak gerek. Ama sıfır gösterdiğinde ne olacak? halen kafama takılıyor. Veya bilsek 3 depo veya 4 depo artık ne kadarsa lpg alınca şu kadar da benzin al ki yarım üstü olsun depo her zaman, o bile yeter ama o da yok. Hondaaaaaaa duy sesimiziiiiiiiiiiiiiiii.
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 13, 2013, 06:05:56 ÖÖ
Eveeeeeet arkadaşlar. Bu sabah kontağı çevirdim ve birde ne göreyim. Gösterge eski yerine döndü :) umarım hep böyle olur. Dün neredeyse çeyrek seviyesine kadar düşmüştü. Bakalım tekrar olacakmı. 13gün önce ilk yakıtı almıştım. Tekrar olunca yazarım yine.
Gönderen: oktayoo - Şubat 13, 2013, 09:47:22 ÖÖ
Arkadaşlar aracı sıfır alıp lpg li yani eco model olarak alanlarda varmı bu sorun,fabrika çıkış lpg li araçlarda yoksa sorunun nasıl çözüldüğü öğrenilip uygulanır.Onlarda aynı sorun varsa ayıp zaten :)
Gönderen: mask946 - Şubat 13, 2013, 06:47:43 ÖS
Arkadaşlar aracı sıfır alıp lpg li yani eco model olarak alanlarda varmı bu sorun,fabrika çıkış lpg li araçlarda yoksa sorunun nasıl çözüldüğü öğrenilip uygulanır.Onlarda aynı sorun varsa ayıp zaten :)

onlaradada aynı sorun war
Gönderen: mask946 - Şubat 13, 2013, 06:48:19 ÖS
Eveeeeeet arkadaşlar. Bu sabah kontağı çevirdim ve birde ne göreyim. Gösterge eski yerine döndü :) umarım hep böyle olur. Dün neredeyse çeyrek seviyesine kadar düşmüştü. Bakalım tekrar olacakmı. 13gün önce ilk yakıtı almıştım. Tekrar olunca yazarım yine.

hangi işlemle bu oldu ?
Gönderen: fevkalbeser12 - Şubat 13, 2013, 07:45:54 ÖS
Sanırım Allah yardım etti:)
Gönderen: mask946 - Şubat 13, 2013, 08:07:42 ÖS
:)
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 13, 2013, 08:16:36 ÖS

hangi işlemle bu oldu ?
Herhangi bir işlem yapmadım. Kendiliğinden oldu. Tekrar olacaktır herhalde ?
Gönderen: mask946 - Şubat 13, 2013, 08:17:59 ÖS
:D akü bitmiş olmasın
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 13, 2013, 10:15:33 ÖS
:D akü bitmiş olmasın

Yok  hayır :) bitmedi :)
Gönderen: ramco 06 - Şubat 22, 2013, 12:54:45 ÖS
direnç psa modülü taktırmaktan iyidir elektronık aksam zarar gorurse daha ıhyaa olmaz bu araclar o yuzden cok kurcalamamak lazım,, >%Sakin
Gönderen: fevkalbeser12 - Şubat 22, 2013, 01:18:28 ÖS
Dün 1000 km için servise taktım orda bi röle taktılar. Sorun çözüldü. Yalnız benzin gene giderken düşüyor fakat kontağı kapatıp açınca normale dönüyor.
Gönderen: mask946 - Şubat 22, 2013, 06:30:15 ÖS
Dün 1000 km için servise taktım orda bi röle taktılar. Sorun çözüldü. Yalnız benzin gene giderken düşüyor fakat kontağı kapatıp açınca normale dönüyor.

Lütfen Detaylı Bilgi Verirmisiniz ?
Nerede Taktırdınız ?
Foto Paylaşırmısınız ?
Gönderen: fevkalbeser12 - Şubat 22, 2013, 07:40:19 ÖS
Nerede Taktırdınız ?
Foto Paylaşırmısınız ?

Kusura bakma serviste takıldığından dolayı fotoğraf çekemedim. Aydın Honda Yıldırımlar Serviste taktırdım. İlk başta 75 tl daha sonra 50tl ücret istediler ama vermedim, çirkeflik yaptım:) verebileceğim bilgi bu kadar:)
Gönderen: mask946 - Şubat 22, 2013, 10:37:59 ÖS
Nerede Taktırdınız ?
Foto Paylaşırmısınız ?

Kusura bakma serviste takıldığından dolayı fotoğraf çekemedim. Aydın Honda Yıldırımlar Serviste taktırdım. İlk başta 75 tl daha sonra 50tl ücret istediler ama vermedim, çirkeflik yaptım:) verebileceğim bilgi bu kadar:)

Çok Teşekkürler :)
Gönderen: z4a6m5a2n8 - Mart 15, 2013, 06:52:36 ÖS
Servis bana aracın deposunu tam doldurduğumuzda bu sorunun ortadan kalkacağını söylemişti.Demek ki sizinki ondan düşmüyor...
Gönderen: Bobcat - Ağustos 22, 2013, 10:18:11 ÖS
BENDE 20 GÜN ÖNCE 2010 CİVİC ELEGANCE ALDIM AYNI SORUN BENDEDE VAR.BUNDAN ÖNCEKİ ARACIM OPEL ASTRAYDI ONDADA VARDI AYNI SORUN.OPELDE YAŞADIĞIM DENEYİMİM,ARABAYI KALDIRIMA PARKETTİĞİMDE ARABA YAN DURUYOR,BU ŞEKİLDE STOP EDİP KONTAĞI AÇTIĞIMDA BENZİN GÖSTERGESİ ESKİ HALİNE GELİYORDU.HONDA DA DENEME FIRSATIM OLUNCA TEKRAR YAZARIM.YADA BU  YÖNTEMİ UYGULAYAN ARKADAŞLARIN CEVABINI BEKLİYORUM.
Gönderen: xlx99 - Ağustos 23, 2013, 12:28:20 ÖÖ
depom genellikle full. düşme olmuyor. ancak eğer full değilse, bir çentik bile düşükse, ibre de düşüyor
Gönderen: paramedikyunus - Ağustos 23, 2013, 09:01:18 ÖÖ
benimde 2008 dream var bayii den ikinci el olarak aldım ve garanti kapsamında brc taktılar 50 tl lik benzin aldım uzun yola cıktım benimde aynı geldiğimde 800 km gibi gösterge sıfır oldu ben benzini neden fazla yakıyor diye düşünüyorum bi ustaya sordum göstergeler benzin yakıyodur dedi ama pek inanmadım 
Gönderen: teachers71 - Ağustos 23, 2013, 10:42:57 ÖÖ
Bendede (2013 civic) durum aynı. Ara ara kendi kendine normale dönüyor. Ama bu sefer ısrarla normale dönmedi.hatta benzin sıfıra yaklaştı gösteriyor. Benim merak ettiğim depoda yarım depo benzin var. Ama gösterge sıfıra yakın.alarm veriyor. Böyle giderse sıfır gösterdiğinde güvenlik sebebiyle beyin aracı hareket ettirmez diye korkuyorum.böyle birşey olabilşrmi. Benzin menzili 14 km gösteriyor.ısrarla benzin takviyesi yapmıyorum çünkü araçta benzin var.  Sıfıra inince ne olacak bakalım :) araç kendini kilitlermi acaba..
Gönderen: paramedikyunus - Ağustos 23, 2013, 11:33:08 ÖÖ
benim aracata benzin göstergesi kapatıp açınca gösterge artmıyor aynı düştüğü yerde kalıypor uzun yolda bile 50 tllik yakıt aldım yine depo boşalmış gözüküyor göstregeleri resetledim durum değişmedi
Gönderen: opn21 - Eylül 24, 2013, 04:21:34 ÖS
Benim araçtada aynı şekilde BRC de bunun bir çaresi yok mu?
BEnzin bitiyor görünüyor ışık yanıyor fakat Benzin var araçta . CRV kullanan bunu çözen bir arkadaş yardımcı olsun lütfen...

Gönderen: opn21 - Eylül 25, 2013, 10:58:54 ÖÖ
Biraz Önce BRC De yetkili biriyle görüştüm yeni civic ecolardada aynı problem olduğunu bunu düzeltmek için uğraşıldığını 1 - 1,5 aya kadar netice alınacağını söyledi. Çok fazla inanmadım ama şuan için yapacak bişey yok . araçta full depo benzin var bu ışlık yüzünden birde depoyu doldurduk ; koskoca BRC nasıl çözüm bulamıyor anlamıyorum. Yansın diyor adamlar benzin ışığı yansın nolacak. Böyle bir zihniyet varmı yaa .
Gönderen: ozzy_oasis - Ekim 30, 2013, 10:54:10 ÖÖ
Ankara'da bu röIeyi taktıran var mı acaba?
Gönderen: GrcnTml - Ekim 30, 2013, 02:08:52 ÖS
Aynısı benim de başıma geliyor ama bi sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum sordum ustalara sıkıntı olmaz dediler.
Gönderen: opn21 - Kasım 14, 2013, 11:05:45 ÖÖ
Sıkıntıdan ziyade benzin ışığı sürekli yanıyor , buda eski aracında arıza ışığı yanan arkadaşlarda (bende yani) psiklolij rahatsızlık oluyor.
Birde araca binen yolda kalmayalım ışık yanıyor diyor :)
80bin Tl lik araca biniyosun , benzin almıyosun diyenlerde çıkmıyor değil yani. işin birde o boyutu var herkese depo dolu
ama BRc yetkilileri çözemiyor sorunu diye anlatamıyorsun .enson 2 ay önce görüştüm 1aya kalmaz düzelticeklerdi.
ama hala ses seda yok.
Forumda bir servis görevlisi arkdaş program ile düzeltildiğini , tüm araçlara uyumlu olacağını hatta yol bilgisiyarında kalan lpg miktarınıda görebileceğimizi söylemişti.ama ondanda ses çıkmadı sıkıntılıbir durum yani.

Gönderen: hondax1980 - Aralık 01, 2013, 09:24:00 ÖS
Aslında bi fullemek lazım dediginiz gibi
Gönderen: simiti25 - Ocak 08, 2014, 08:51:13 ÖS
arkadaşlar bu sorunu lpg tankı her bitiminde mi yapıyor yoksa bir kaç depo bitiminde mii   depo full olursa yapmıyor diyorlarr
Gönderen: opn21 - Ocak 09, 2014, 08:41:42 ÖÖ
benim depo full ama yine olmuyor , uzu nyola çıktığınızda bir depo ile 550 km vs. gittiği için araç 550 kmde depo bitti görünüyor ışık yanıyor sonra yerine gelmiyor ibre , 30 tl lik benzin alınca düzeliyor diyolar ama benzin alacak yer olmayınca
alamıyoruzda.
Gönderen: simiti25 - Ocak 09, 2014, 12:08:53 ÖS
teşekkürler opn21 rahatsız edici bir durum:((((
Gönderen: avans - Ocak 24, 2014, 03:02:34 ÖS
Bu sorunu yaşayan arkadaşlarım servislere aparat gelmiş isteyen var ise yetkili servisle gorussun.
Gönderen: mehmet zengin - Ocak 24, 2014, 04:41:46 ÖS
Bu sorunu yaşayan arkadaşlarım servislere aparat gelmiş isteyen var ise yetkili servisle gorussun.
Honda servislere mi yoksa Brc servislere mi gelmiş? Bir de kaç para acaba?
Gönderen: avans - Ocak 24, 2014, 04:49:27 ÖS
Hocam ben yarın montaja gidecegim.
Ciftkurtlar yetkili servis 100 tl.
Gönderen: ozdemirasil - Ocak 24, 2014, 04:54:20 ÖS
arkadaşlar serviste takıyorlarmış ama sadece kontak kapatınca sıfırlıyo.

yani burdan hiç kontak kapatmadan 300-500 km yola çıksanız yine düşüyo.olay sadece kontak kapatınca resetleyen bi aparat.

bence hiç gerek yok.bu arada 5 lt benzin alırsanız depo şamandırası bunu farkedip yeni veriyi beyine ve göstergeye iletiyomuş.(honda türkiye)(5lt altı algılamazmış)

honda &brc işbirliğiyle yapılmış olan aparat honda nın onayıyla piyasaya sürülmüş.servislerde takıyorlar.
Gönderen: avans - Ocak 24, 2014, 04:59:58 ÖS
arkadaşlar serviste takıyorlarmış ama sadece kontak kapatınca sıfırlıyo.

yani burdan hiç kontak kapatmadan 300-500 km yola çıksanız yine düşüyo.olay sadece kontak kapatınca resetleyen bi aparat.

bence hiç gerek yok.bu arada 5 lt benzin alırsanız depo şamandırası bunu farkedip yeni veriyi beyine ve göstergeye iletiyomuş.(honda türkiye)(5lt altı algılamazmış)

honda &brc işbirliğiyle yapılmış olan aparat honda nın onayıyla piyasaya sürülmüş.servislerde takıyorlar.
hocam ben birkere 20 tl aldım3 gün sonra sıfırladı!
Gönderen: mehmet zengin - Şubat 07, 2014, 01:51:47 ÖS
Arkadaşlar aparat ücretsiz takılacakmış haberiniz ola. Benim kaydımı aldılar altunizade servise. Onlar arayacaklarmış Honda Türkiye o şekilde bilgi verdi.
Gönderen: avans - Şubat 07, 2014, 02:19:37 ÖS
Arkadaşlar aparat ücretsiz takılacakmış haberiniz ola. Benim kaydımı aldılar altunizade servise. Onlar arayacaklarmış Honda Türkiye o şekilde bilgi verdi.
hocam ne kaydı çogu serviste var
Siz şu servisin bi numarasını verin bi görüselim.
Gönderen: cemele - Şubat 10, 2014, 03:18:30 ÖS

Bende Honda Turkey e msg atmistim. Araci satin aldigim Bayiden aradilar. 25 Subat ta malzeme gelecek sizi arayip davet edecegiz dediler.

Ürün ücretsiz takılacakmıs.
Gönderen: opn21 - Şubat 12, 2014, 02:01:55 ÖS
Benim araç CRV , Honda Tr 'den dönüş yaptılar, aracınız zaten LPG Ye uyumlu bir araç değil , o yüzden talebinize cevabımız olmusuzdur dediler.
Adamlar ibenzin ibresi düşmesi vs. kaale almadılar bile Türkiye şartlarında aracımız LPG ' ye uyumsuzdur. Ama aracı satarken de CRV için garantili BRC özel kit var araca birebir uyumlu diye satıyorlar .
Yine bizim ülkenin sıkıntıları işte. Ne desek yiyor Türkler diye diye ...

Gönderen: mehmet zengin - Şubat 12, 2014, 02:08:28 ÖS
Benim araç CRV , Honda Tr 'den dönüş yaptılar, aracınız zaten LPG Ye uyumlu bir araç değil , o yüzden talebinize cevabımız olmusuzdur dediler.
Adamlar ibenzin ibresi düşmesi vs. kaale almadılar bile Türkiye şartlarında aracımız LPG ' ye uyumsuzdur. Ama aracı satarken de CRV için garantili BRC özel kit var araca birebir uyumlu diye satıyorlar .

Sizinle hemfikirim ama honda da siz sonradan taktırdığınız için aslında haklı oluyor sanırım? Gelelim sizin sorununuza. Ben o emülatörü lgp montajı yapan yerlerden birine taktıracaktım. Ama honda yapacak dediler 1sene bekledim :) yaptılar şimdi. Fakat nası çalışıyor açıkcası test edemedim araba bende değil bu hafta. Sizi de yakıt göstergesinin düşmesi rahatsız ediyorsa sizde dışarıda taktırın bu emülatörü kafanız rahat eder hiçdeğilse. Formlarda görmüştüm böyle bir emülatör var. Hatta lpgye geçince yakıt pompasını da durduranlar vardı diye hatırlıyorum. Ama elbette ben neden yaptırayım diyeceksiniz. Ben sadece fikrimi söledim. Hani karşıt bişiy sölemiş gibi olmayayım. Çünkü yazılardan bazen çok farklı sonuçlar çıkabiliyor.
Gönderen: teachers71 - Şubat 12, 2014, 04:16:41 ÖS

Sizinle hemfikirim ama honda da siz sonradan taktırdığınız için aslında haklı oluyor sanırım? Gelelim sizin sorununuza. Ben o emülatörü lgp montajı yapan yerlerden birine taktıracaktım. Ama honda yapacak dediler 1sene bekledim :) yaptılar şimdi. Fakat nası çalışıyor açıkcası test edemedim araba bende değil bu hafta. Sizi de yakıt göstergesinin düşmesi rahatsız ediyorsa sizde dışarıda taktırın bu emülatörü kafanız rahat eder hiçdeğilse. Formlarda görmüştüm böyle bir emülatör var. Hatta lpgye geçince yakıt pompasını da durduranlar vardı diye hatırlıyorum. Ama elbette ben neden yaptırayım diyeceksiniz. Ben sadece fikrimi söledim. Hani karşıt bişiy sölemiş gibi olmayayım. Çünkü yazılardan bazen çok farklı sonuçlar çıkabiliyor.
ben 2013te eco olmayan model alıp yine sıfır km olarak bayiide orjinal kit taktırdım. banada olumsuz döndüler. eco olmadığı için ücretliymiş. tüketici mahkemesine düşeceğiz hondayla. tüketici mahkemesi dinlermi ecoymuş bilmemneyniş. econunda göstergesi düşüyor eco olmayanında. aracın eco olmasıyla sorunun alakası yokki. honda tamamen hatalı tavır içinde. bu işten zararlı çıkacak. 100 tl için aracı ayıplı mal statüsüne düşecek. tekrar genel merkezle görüşeceğim.olmaz derlerse kendileri bilirler.
Gönderen: opn21 - Şubat 12, 2014, 04:57:06 ÖS
tüketici mahkemesine gerek yok tüketici hakem heyeti sorunu çözüyor hemen gedizlerden ben paramı geri almıştım bunuda alacağımdan eminim çünkü hakem heyeti detaylara bakmıyor dilekçeyi güzel bir dille yazdığınız zaman anında paranın iadesi kararı çıkıyor. Mehmet hocam sıkıntı yok herşeyi kötüye çekip kötüye yorumlarsak hoş olmaz
Gönderen: teachers71 - Şubat 12, 2014, 07:06:27 ÖS
tüketici mahkemesine gerek yok tüketici hakem heyeti sorunu çözüyor hemen gedizlerden ben paramı geri almıştım bunuda alacağımdan eminim çünkü hakem heyeti detaylara bakmıyor dilekçeyi güzel bir dille yazdığınız zaman anında paranın iadesi kararı çıkıyor. Mehmet hocam sıkıntı yok herşeyi kötüye çekip kötüye yorumlarsak hoş olmaz
evet.tüketici mahkemesi diye dilimize yapışmış. ilk adım tüketici hakem heyeti yada tüketici masası olarak isimlendiriliyor. itiraz halinde tüketici mahkemesi olarak yetkilendirilmiş asliye hukuk mahkemesi son kararı veriyor.
Gönderen: tahirekiz - Şubat 12, 2014, 07:44:11 ÖS
arkadaşlar;
benim araçım12.12.2013 tarihinde aldığım 2013 model honda civic premıum ECO modlu orjınal LPG'Lİ otomatik modeli benimde aynı benzin göstergesi problemim vardı yanlız Benim BENZİN full olunca lpg gidince benzin göstergesi düşmüyordu tabi her zaman full olmazdı benzin bende durumu hondaya türkiye'ye bildirdim bana bu sorun hakkında çalışma yapılır dendi tamam dedim yaklaşık 2 hafta önce bulunduğum bölgede honda bayisine emilatörü taktı ve sağlıklı bir şekilde çalışıyor çalışma prensibi araç kontak açıp kapatınca benzin göstergesini resetliyor ve içersindeki GERÇEK benzinin ne kadar kaldığını göre biliyorsunuz kontağı her defasında kapatıp açınca benzin göstergesi yerine geliyor tabi yolda giderken lpg'de giderken düşme devam ediyor sadece siz kontağı açıp kapatınca kendini buluyor.

ÖNEMLİ: HONDA BAYİSİ EMİLATÖR TAKAMA ÜCRETİ ALMADI.
            MONTAJI YAKLAŞIK 40-50 DK SÜRDÜ.

şuanda çalışıyor... HONDA HAYAT ONDA
Gönderen: Hondankara06 - Şubat 12, 2014, 07:52:05 ÖS
Hangi honda bayii ?
Gönderen: RÜZGAR23 - Şubat 24, 2014, 07:25:32 ÖS
Arkadaşlar bende 2013 eco civic lpg fabrika çıkışlı var. honda türkiye ile görüştüm 25 şubatta servis benzin göstergesi düşmesin diye cihazı takacaklar. ücretsiz bir şekilde. ücretsiz dediğimde sadece eco modeli için geçerli.tüm honda severlere duyrulur...
Gönderen: opn21 - Mart 04, 2014, 03:11:50 ÖS
CRV ' ye bu modül uygulanmamış bilmiyorlar bile olup olmayacağını. Aracı gödnereyim dedim onuda kabul etmediler.
Gönderen: mehmet zengin - Mart 04, 2014, 04:16:20 ÖS
Hyundai i10 lpgli versiyonu olayi cozmus arkadaslar. Iki farkli gosterge koymuslar hiz gostergesinin yanina. Biri lpg digeri benzini gosteriyor. Ben begendim. Ole led falan yok :) direk benzin lpg ibreleri altli ustlu :) lpg icin de bi tus koymuslar depo simit dolum agzi depo kapagi yaninda bizim civic ler gibi.
Gönderen: mrt_0644 - Mart 05, 2014, 10:26:53 ÖS
aynı sorun bendede var arkadaşlar,teleflex marka simit tüp var,benzin göstergesi gaz ile beraber hareket ediyor gibi,yani gaz azaldıkça,benzinde azalıyor,5 liralık benzin alınca düzeliyor,bakalım artık inşallah iyi bir çözüm bulunur.(servise,ustaya filan sormadım,forumda takip ederiz)
Gönderen: Makara - Mart 12, 2014, 06:55:52 ÖS
Aracım 2013 premium. Emilatör Ankara Borada garanti kapsamında takıldı.  Her kontak açışında gösterge sıfırlanıyor. Eskisinden iyi olmakla birlikte daha iyi bir uygulama yapılabileceğini umuyordum.
Gönderen: deyvid - Mart 27, 2014, 02:23:39 ÖS
merhaba

takdırdığınız emülatör araca kac litre yakıt aldığınızı  vbu yakıtla kac km gideceğinizi gösteriyormu yada kısaca bu emülatör  takılınca daha önce olmayan neyi sağlıyor
Gönderen: deyvid - Mart 28, 2014, 02:43:48 ÖS
merhaba
 lpg kiti takılı araçlar için yol bilgisayarları hakkında bilgisi,önerisi olan varmı
Internetten araştırınca ACAR ve yolbil diye 2 farklı ürün (fiyatları yaklaşık 100 TL) gördüm
 bilgi için teşekkürler
Gönderen: xlx99 - Mart 28, 2014, 03:02:47 ÖS
Kendi adıma konuşacak olursam, elimden geldiği kadar benzin depo full gezerim. Benzin ibresi düşme sorunu bende de var ancak, arada resetlemeleri ve dolu deponun yarıya kadar düşme olayını göz önüne alırsam 3-4 ayda bir benzin koyarım aracıma....

Bu emülatör ise sadece ibreyi düzeltiyor, başka da bir görevi yok. Ama bu işlem için dashboardda hatrı sayılır parça sökülüp takılyıyor anladığım kadarıyla.

Aracım ECO. Yani bu işi ücretsiz yapabilirim, ancak attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmezmiş gibi geliyor, fazla önemli olmadığını düşündüğüm bir ayrıntı için bir sürü iş...vs

Ha Honda daha derli roplu bişey yapsaydı, ne bileyim Basit bir yol bilgisayarı gibi bişey olsaydı, bu mecrada konuşulmuş olan i-mid den LPG yi izleyebilecek bir yazılım olsaydı, üzerine de bu benzin ibresi düzeltmesi olsaydı evet değerdi. ama şimdi değmeyeceğini düşünüyorum.

Bilmem bana katılan var mı? ama kendi kullanımıma göre ve yukarıda yazdıklarımdan hareket ile ben bu işi yaptırmayı düşünmüyorum.
Gönderen: mrt_0644 - Mart 28, 2014, 08:45:10 ÖS
aynen ben sana katılıyorum,bende sürekli benzin full şekilde aracı kullanırım.
Gönderen: teachers71 - Mart 29, 2014, 02:03:12 ÖS

Sürekli 60litre yük taşıyorsunuz. Yani yalnız olsnız bile aracınızda 2 kişilik ağırlıkla geziyorsunuz.bununda farkındasınız umarım
Gönderen: xlx99 - Mart 30, 2014, 05:57:40 ÖÖ
Bu durumun tuketime ve/veya performansa olumsuz etkisi benim icin onemsiz.
Gönderen: iceberg987 - Mart 31, 2014, 11:52:06 ÖÖ
Benim aractada prins var aynı sorunu bende yaşadım. Kafandakı soru işaretinin gitmesi için uzun süre kullanıp benzini fulletmen olacaktır ;) Benzini fullettiğinde düşmüyor ama biraz kullanılmışssa düşmeye devam ediyor o da yol bilgisayarı tekerlektn  aldığı için benzin tüketiminin düştüğünü varsayıyor
Gönderen: ilkerkeles - Nisan 03, 2014, 04:10:35 ÖS

2008 Honda cıvıc HB  1,8  aracımda aynı sorun var, 2A brc Yetkili bayiye gittim,malesef bu kasanın montaj şeması bizde yok
dediler,Honda Cem'e gidin onlar yardımcı olur dediler.

Ama malesef Honda Cem yardımcı olamadı onlarda aynı şeyi söylüyorlar,cıvıc HB kasalar için montaj şeması yok
yanlıs bır uygulama yaparsak yazık olur dedıler.

Tekrar 2A brc bayine basvurdum,ruhsat fotokopisini verdim,Honda Türkiye ile görüşüp Cıvıc HB kasalar için
montaj şeması almaya çalışacaklar,bakalaım ne sonuç çıkacak.
Gönderen: ilkerkeles - Nisan 04, 2014, 08:47:59 ÖÖ

Bu sabah aradılar Honda Ciftkurtlar ile gorustum,Cıvıc eco LPG'li araclara takılan yakıt emülatörü
 Cıvıc HB 1.8 araclarada takılıyor bız yapıyoruz dedı.

Benzin ibresi siz kontagı her acıp kapadıgınızda sistem kendini resetliyor benzin ibresi tekrar benzinin
 kaldıgı yeri gösteriyor dedi.

peki dedim geleyim taktıralım 1 hafta sonra gidip deneyecegim,bakalım sonuç ne olacak.
Başlık: Ynt:
Gönderen: ersindurum - Nisan 06, 2014, 08:37:26 ÖS
Iyi oluyor samsun çim-art taktı

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gönderen: ilkerkeles - Nisan 28, 2014, 11:38:50 ÖÖ
Konunun degerli takipcileri,çok şükür  bu dertten ctesi gunu kurtuldum,2008 model Civic HB 1.8 İ-shift  (BRC LPG) sistemli
Aracıma  ctesi gunu Honda Çifttkurtlar servisinde (BRC Yakıt Seviye Emülatörü'nü) taktırdım.

Kısacası Civic HB 1.8 kasalarada bu Emülatör montajı yapılıyormus,bilgilerinize sunarım.
Emegi gecen ve edindigi bilgileri burada paylaşan herkese tekrar teşekkürler.
Gönderen: Carismatiq - Nisan 28, 2014, 12:09:54 ÖS
Konunun degerli takipcileri,çok şükür  bu dertten ctesi gunu kurtuldum,2008 model Civic HB 1.8 İ-shift  (BRC LPG) sistemli
Aracıma  ctesi gunu Honda Çifttkurtlar servisinde (BRC Yakıt Seviye Emülatörü'nü) taktırdım.

Kısacası Civic HB 1.8 kasalarada bu Emülatör montajı yapılıyormus,bilgilerinize sunarım.
Emegi gecen ve edindigi bilgileri burada paylaşan herkese tekrar teşekkürler.

Güle güle kazasız belasız günlerde kullanın..
Gönderen: mrt_0644 - Mayıs 10, 2014, 09:20:48 ÖS

Sürekli 60litre yük taşıyorsunuz. Yani yalnız olsnız bile aracınızda 2 kişilik ağırlıkla geziyorsunuz.bununda farkındasınız umarım
ben sürekli benzinde,gaz

hocam ne zaman gaz almaya gitsem benzinde alıyorum,ne yapayım sürekli takip edemem
Gönderen: opn21 - Mayıs 21, 2014, 02:51:40 ÖS
CRV ' ler için kimse yanaşmıyor emülatör montajına. Çiftkurtlar biz CRv ye de taktık emülatörden diyor. Bende emülatöre 150  TL verene kadar 150 Tl 'lik benzin daha koydum araca yaz sonuna kadar idare eder heralde.
Gönderen: kiziroğlu - Mayıs 31, 2014, 12:51:04 ÖS
Kendi adıma konuşacak olursam, elimden geldiği kadar benzin depo full gezerim. Benzin ibresi düşme sorunu bende de var ancak, arada resetlemeleri ve dolu deponun yarıya kadar düşme olayını göz önüne alırsam 3-4 ayda bir benzin koyarım aracıma....

Bu emülatör ise sadece ibreyi düzeltiyor, başka da bir görevi yok. Ama bu işlem için dashboardda hatrı sayılır parça sökülüp takılyıyor anladığım kadarıyla.

Aracım ECO. Yani bu işi ücretsiz yapabilirim, ancak attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmezmiş gibi geliyor, fazla önemli olmadığını düşündüğüm bir ayrıntı için bir sürü iş...vs

Ha Honda daha derli roplu bişey yapsaydı, ne bileyim Basit bir yol bilgisayarı gibi bişey olsaydı, bu mecrada konuşulmuş olan i-mid den LPG yi izleyebilecek bir yazılım olsaydı, üzerine de bu benzin ibresi düzeltmesi olsaydı evet değerdi. ama şimdi değmeyeceğini düşünüyorum.

Bilmem bana katılan var mı? ama kendi kullanımıma göre ve yukarıda yazdıklarımdan hareket ile ben bu işi yaptırmayı düşünmüyorum.
2013 honda civic aracıma bu gün amilatörü arabam orijinal gazlı olduğu için honda ayışığı ücretsiz taktı kontağı kaapatıp açınca yakıt göstergesi kendini güncelliyor ama para verip taktırmaya değmez bence
Gönderen: mrtaltun - Mayıs 31, 2014, 01:02:03 ÖS
herkese selam, ben belki bilmeyen vardır diye ek bir bilgi vermek istiyorum,
diğer modellerde varmı biliyorum, benim araç fb7 2013
motor 3500 devrin üzerine çıktıında gazla beraber benzin de tüketiyor, 2 hafta önce aracı biraz hızlı kullanarak uzun yol yaptım, biraz açılsın hesabı, lpg bitti, benzin de yarım depoydu neredeyse o da bitti gibi, tekrar kontağı açınca resetler diye pek üzerinde durmadım ama , resetlediğinde çok az yükseldi, ve 32 ltlpg yanında benzin deposunun da %25 ini bitirmişti, servise sordum arıza mı var diye
, ve bu gerçeği öğrendim, 3500 devrin üzerinde kullanırken güç kaybetmesin diye benzinle takviye ediyormuş,
Gönderen: mehmet zengin - Mayıs 31, 2014, 01:36:18 ÖS
herkese selam, ben belki bilmeyen vardır diye ek bir bilgi vermek istiyorum,
diğer modellerde varmı biliyorum, benim araç fb7 2013
motor 3500 devrin üzerine çıktıında gazla beraber benzin de tüketiyor, 2 hafta önce aracı biraz hızlı kullanarak uzun yol yaptım, biraz açılsın hesabı, lpg bitti, benzin de yarım depoydu neredeyse o da bitti gibi, tekrar kontağı açınca resetler diye pek üzerinde durmadım ama , resetlediğinde çok az yükseldi, ve 32 ltlpg yanında benzin deposunun da %25 ini bitirmişti, servise sordum arıza mı var diye
, ve bu gerçeği öğrendim, 3500 devrin üzerinde kullanırken güç kaybetmesin diye benzinle takviye ediyormuş,
Aslında tüketim olarak benzin tüketmiş olacak ama sıvı yakıt ta kullanması bi noktada pistonlar vs için iyi olabilir mi acaba? Birde hangi servis bu bilgiyi verdi acaba?
Gönderen: teachers71 - Mayıs 31, 2014, 01:57:15 ÖS
Önceki aracımda atiker takılıydı. Araç 5bin500 devirlerde tamamen benzine geçiyordu. Şahsen araştırmalarım sonucu  bunun aslında ( hem performans hemde üst devirlerdeki aşırı ısıdan dolayı) iyi birşey olduğunu savunmuştum.  Forumdaki bazı yetkili arkadaşlar ise bunun atikerin regülatörünün yetersizliği yüzünden olduğu ve brc de böyle birşey olmadığını iddia ediyorlardı. Şimdi görüyorumki brc de de aynı özellik varmış. Galiba bazı arkadaşlar atikerin hakkını yemişler.
Zaten yapılan testlerde lpg ile benzin tüketimi arasındaki litre farkının alt devirlerde düştüğünü yani lpg ekonomisinin düşük devirlerde çok daha fazla olduğunu gösteriyordu. Devir arttıkça lpg benzine göre oransal olarak daha fazla tüketiliyor. Benim denemelerimde (şimdii aracımda brc honda kit var) şehirlerarası kullandığımda tükettiğim lpg yol bilgisayarının gösterdiğinden yüzde7- 8 civarı fazladır. Oysa devir yükseldikçe benzinden  yüzde 20 hatta 30 lara kadar fazla lpg yakılıyor. Ozamanda lpgnin fiyat avantajı düşüyor.
Yani üst devirlerde benzin yakmasının tasarruf açısından zaten bi faydası olmadığı gibi lpgnin yüksek ısısının motora verdiği zarar yanınıza zarar olarak kalır. Yani bahsettiğiniz olayın faydası zararından çoktur. Sakıncası yoktur. Belki tasarrufu arttırmak için 3500 değilde 4000 devire yükseltebilirsiniz benzin desteği sınırını. Atikerde o ayar vardı Brc dede vardır sanırım :)
Gönderen: By_emre - Mayıs 31, 2014, 02:20:59 ÖS
Bu araçlar subap sorunlu opel veya chevrolet değil 7000 deviri tamamiyle Lpg'de dönebilir boş yere 4000-5000 devir üstünü benzin yapmayın.
Gönderen: mrtaltun - Mayıs 31, 2014, 02:53:18 ÖS
Bu araçlar subap sorunlu opel veya chevrolet değil 7000 deviri tamamiyle Lpg'de dönebilir boş yere 4000-5000 devir üstünü benzin yapmayın.
ben 6000 e yukseltmelerini rica ettim , güç azalabilir dediler  , azalsin dedim ,
bu hafta sonu ayni yolu gittim, 22 krs yaktı ortalama, benzin tüketmedi, ben yine 205 i rahat gördüm, güç kaybı varsa da normal araçlara göre hala güçlü
Gönderen: By_emre - Mayıs 31, 2014, 03:07:26 ÖS
ben 6000 e yukseltmelerini rica ettim , güç azalabilir dediler  , azalsin dedim ,
bu hafta sonu ayni yolu gittim, 22 krs yaktı ortalama, benzin tüketmedi, ben yine 205 i rahat gördüm, güç kaybı varsa da normal araçlara göre hala güçlü

Lpg servisleri bir çoğu hiç birşey bilmiyor geçiş ısısını 5 derece düşürmek için 10 dakika konuşturdu beni ben kendi kablomu aldım kendim kullanıyorum zaten atiker'in kendi sistemi otomatik kalibrasyonda 6000 devir'den sonra benzine geçmeye ayarlı siz onu araca göre ayarlıyorsunuz misal benim aracımda kesici 6500-6700 gibi ben 7000'e ayarlattım. Brc felan var ise enjektörleride iyi komple gaz yapın güç kaybı felan olmaz
Gönderen: hakangaya - Kasım 29, 2014, 06:10:52 ÖS
malatya ılıcak honda bayisinden  2014 elegance ,fabrika çıkışlı honda civic araba aldım ,araba lpg de giderken benzin göstergesi düşüyor , yarım deponun üzerinde olunca kontağı açıp kapayınca kendi haline geliyor ,yarım deponun altında olunca fayda etmiyor ,bana araba alırken böyle bir problemin olduğu söylenmedi ,bana diyorlarki bu şekilde idare edeceksin ,sayın arkadaşlar  arabanın değeri 70 milyar değerinde az paramı bu ,ben daha önceki arabamda böyle bir sorun yaşamadın ,madem böyle bir sorun var bana deseydin ben başka arabaya bakardım ,ha bana baştan söylersin bende kabul ederek alırım o zaman birşey olmaz yada  gider tüpü dışarda taktırırım sorun yaşanır onada birşey demem ,ancak  adam bana lpg ile yüzde yüz uyumlu kesinlikle sorun olmaz diyor arabayı alıyorum vede sorun ortada ,neymiş efendim kafayı takmıycakmışım bu şekilde idare edicekmişim ,ben idare etmek zorundamıyım ,neymiş kafama takmıycakmışım,sıfır araba alıyorsun birde arabanın fiyatı 70 milyar değerinde ,ondan sonrada bunu yaşıyorsun ,ne diyorsunuz arkadaşlar bana ne öneriyorsunuz bu konuda,arabaya her bindiğimde sinir oluyorum ,napacağım arkadaşlar mecbur sabretmekten başka birşey varmı sayın arkadaşlar bunu ,yada bunu mahkemeye vereniniz varmı ,ne öneriyorsunuz bu konuda bana ,günlerdir burnumdan geliyor...
Gönderen: burak2562 - Kasım 29, 2014, 09:28:03 ÖS
Bi cihaz falan takiliyor serviste dediler arkadaslar ama...
Gönderen: hamzaffo - Kasım 30, 2014, 12:20:10 ÖS
Malesef aynı sorun benim 2011 city de de var ve cihaz takılmıyormuş servis öyle dedi. Sırf bu yüzden aracı satılığa bile çıkardım. 2 kere yolda kaldım hem lpg nin hem de benzinin bitmesi sonucu
Gönderen: hakangaya - Aralık 01, 2014, 09:09:01 ÖS
Arkadaslar peki bayide bunu almadan önce size söylendiği böyle hüseyin olduğu
Gönderen: hakangaya - Aralık 01, 2014, 09:09:32 ÖS
Böyle bir sorunun olduğu
Gönderen: hamzaffo - Aralık 01, 2014, 10:27:53 ÖS
Benim bilgim yoktu
Gönderen: PPLL21 - Aralık 01, 2014, 11:00:24 ÖS
malatya ılıcak honda bayisinden  2014 elegance ,fabrika çıkışlı honda civic araba aldım ,araba lpg de giderken benzin göstergesi düşüyor , yarım deponun üzerinde olunca kontağı açıp kapayınca kendi haline geliyor ,yarım deponun altında olunca fayda etmiyor ,bana araba alırken böyle bir problemin olduğu söylenmedi ,bana diyorlarki bu şekilde idare edeceksin ,sayın arkadaşlar  arabanın değeri 70 milyar değerinde az paramı bu ,ben daha önceki arabamda böyle bir sorun yaşamadın ,madem böyle bir sorun var bana deseydin ben başka arabaya bakardım ,ha bana baştan söylersin bende kabul ederek alırım o zaman birşey olmaz yada  gider tüpü dışarda taktırırım sorun yaşanır onada birşey demem ,ancak  adam bana lpg ile yüzde yüz uyumlu kesinlikle sorun olmaz diyor arabayı alıyorum vede sorun ortada ,neymiş efendim kafayı takmıycakmışım bu şekilde idare edicekmişim ,ben idare etmek zorundamıyım ,neymiş kafama takmıycakmışım,sıfır araba alıyorsun birde arabanın fiyatı 70 milyar değerinde ,ondan sonrada bunu yaşıyorsun ,ne diyorsunuz arkadaşlar bana ne öneriyorsunuz bu konuda,arabaya her bindiğimde sinir oluyorum ,napacağım arkadaşlar mecbur sabretmekten başka birşey varmı sayın arkadaşlar bunu ,yada bunu mahkemeye vereniniz varmı ,ne öneriyorsunuz bu konuda bana ,günlerdir burnumdan geliyor...

Çok ciddi bir sorun olduğunu bende düşünmüyorum her 5-6 kontakta kendini sıfırlıyor zaten yarım depoya yakın oldumu her kontağı açıp kapattığında sıfırlıyor. Benzin göstergesi dijital olan araçlarda sık yaşanan bir durum zaten aracın benzinden gaza geçme süresi çok kısa ben aracı almadan önce sormuştum bu takılan role çözüldüğünü söylemişlerdi.  Sıfır araç alıpta servisten çıkmayan türkiye de çok araç var bence çok takılmayın bu konuya (kişisel görüşüm)
Gönderen: hakangaya - Aralık 17, 2014, 09:03:21 ÖS
ARKADAŞLAR BU LPG DE GİDERKEN BENZİN GÖSTERGESİ DÜŞMESİ  TÜM YENİ KASALARDA  YANİ FB7 KASALARIN HEPSİNDEMİ VAR ,EMİSYON TAKILAN CİHAZ TAKILINCA  KONTAĞI AÇ KAPA YAPINCA HER ZAMANMI ESKİ HALİNE GELİYOR YANİ DEPODA NEKADAR BENZİN OLURSA OLSUN KONTAĞI  AÇ KAPA YAPINCA DÜZELİYOR,BENİM ARABADA  YARIM DEPONUN ÜSTÜNDE BENZİN VAR  YARIM DEPONUN ALTINDA BENZİN OLUNCADAMI KONTAĞI AÇ KPA YAPINCA GERÇEK BENZİN MİKTARINI GÖRÜCEM....
Gönderen: hakangaya - Aralık 17, 2014, 09:05:20 ÖS
RÖLE TAKILIYOR DİYORLARDIYA  BU EMİSYON DENİLEN CİHAZLA AYNI ŞEYMİ DEMEK  ,MİLLETE SORUYORUM FB 7 KASASI OLANLARA BENDE LPG DE GİDERKEN BENZİN GÖSTERGESİ DÜŞMÜYOR DİYOR BU KİŞİ YALANMI SÖYLÜYOR YOKSA FARKETMEMİŞMİ YOKSA FB7 KASALARIN HEPSİNDE YOKMU BU DEDİĞİMİZ OLAY ????
Gönderen: hakangaya - Aralık 17, 2014, 09:06:57 ÖS
BİRDE  2014 MODEL HONDA CİVİC  KAPORTALARIN ,HYUNDAİ ACCENT ERADAN FARKI OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR,YANİ KAPORTASININ ÇOK İNCE VE NARİN ZAYIF YAPISI OLDUĞUNDAN BAHSEDİYORLAR ,KAPORTASI İNCE DURUYOR SAĞLAM DEĞİLMİ HAKKATEN KAPORLARI ???
Gönderen: gocebes7 - Aralık 17, 2014, 10:18:52 ÖS
2006 vtec2 aracımda benzın ısıgı yanıyor dıye göze güzel görunmuyor dıye 50 liralık akaryakıt aldım ısık sönmedi ve 1-2 ay öyle kaldı arada sırada benzınden kullanıyorum saglıklı olsun hortumlar vs ıslansın kurumasın dıye.
ama 50 tl yakıtla ortalama 120-150 km arası gitmem lazım kı maksımum 40 km benzınde kullanmısımdır.
geçenlerde biryere gdicez ve marş basmadı araç. marşı alıyor ama çalısmıyor sonradan dank etti.
LPG de çalıştırmak zorunda kaldım ve bunun ortada kalması var rezil olması var osu var busu var.
lpg olmadan öncede benzın göstegesi pek saglıklı değildi.
Bu hatadan tüm honda kullancıları yakınıyor yıllardır ama yıl 2014 arkadasımızın arabasında halen aynı sorun var.
bu yüzden yol bılgısayarı olan yakıt göstergesi sağlan olan bir araca geçmeyi düşünüyorum.
arabayla giderken elimiz yüreğimizde bitti mi bitecek mi nolacak alalım mı alamayalım mı. nolur nolmaz diye cebımızdekı son parayıda akaryakıta verır olduk hata yuzunden.
(http://i.hizliresim.com/XDvGL3.jpg) (http://hizliresim.com/XDvGL3)

bu foto eskı aracım ve caddy deki yakıt göstergesi ve yol bılgısayarı fotografı. teknolojı, memnunıyet, rahatlık budur.
istediğin kadar masajlı ısıtmalı vs vs koy ama diken üstünde gittikten sonra konforun bir anlamı yok.
Gönderen: hakangaya - Aralık 18, 2014, 08:54:55 ÖÖ
 Bayiler buna sorun değil diyorlar
Gönderen: Quake1 - Şubat 21, 2015, 06:14:06 ÖS
benim düşüncem, araçlar aynı anda hem LPG hem benzin tüketiyor. yoksa depodaki benzin neden bitsin??
Gönderen: gocebes7 - Şubat 21, 2015, 06:49:28 ÖS
ilk çalıştırmada benzın ile çalısıyor, lpg göstergesine bakarsan lpg ışığı yanıp yanıp söner motor belli bir sıcaklıga gelene kadar. yani çalısması ve gittimiz bi kaç km benzın kullanıyor. 50 liralık yakıtı direk kullansan bile ışık pat dıye yanar mı?
Gönderen: gocebes7 - Şubat 21, 2015, 06:51:13 ÖS
honda aldık güzel diye hoş diye sağlam diye, aldıgıma bin pişmanım.
yolda ses almasıydı yakıt göstergesi lastik sesi o su busu bir ton kronık üstüne kronık.
2014 mode civice eline sağlık bu arada-kendı aracına yalıtım yapan, bunu son model araca yaptıran bir firma yani.
sağlam motor koymus yallah demıs.
ticari diye geçen ruhsatta kamyonet diye geçen CADDY bile bundan 5 kat daha konforluydu.
Gönderen: Vtec typer - Şubat 21, 2015, 07:59:51 ÖS
yolda ses almasıydı yakıt göstergesi lastik sesi o su busu bir ton kronık üstüne kronık.
2014 mode civice eline sağlık bu arada-kendı aracına yalıtım yapan, bunu son model araca yaptıran bir firma yani.
ticari diye geçen ruhsatta kamyonet diye geçen CADDY bile bundan 5 kat daha konforluydu.
Abicim eline kalemine yüreğine sağlık. Inanin honda sorunsuz diyen halt etmiş. Vtec 2 vardı ben de sürekli bir yerlerinden ses gelirdi. Sürekli bir sorun olurdu. Bir cam motoru bozulur, bir fakir karışım arızası verir, Sonrasını ölü nokta sensörü arızası izler. Yol sesi desen alayı içerde. Motor sesi de hakeza aynı. Bazen Aklım bir golfe gitmiyor değil. Ama fd6 Civic yine de diğer civiclere göre sorunsuz.
Gönderen: Carismatiq - Şubat 21, 2015, 09:32:43 ÖS
Abicim eline kalemine yüreğine sağlık. Inanin honda sorunsuz diyen halt etmiş. Vtec 2 vardı ben de sürekli bir yerlerinden ses gelirdi. Sürekli bir sorun olurdu. Bir cam motoru bozulur, bir fakir karışım arızası verir, Sonrasını ölü nokta sensörü arızası izler. Yol sesi desen alayı içerde. Motor sesi de hakeza aynı. Bazen Aklım bir golfe gitmiyor değil. Ama fd6 Civic yine de diğer civiclere göre sorunsuz.

Kullanmış olduğunuz EK kasa civic zamanının en iyi aerodinamik yapısı iyi olan bir araçtır (halen kabul görmektedir) ve EK9 TYPER ile o yıllarda pist rekoru kırmış bir modeldir (youtubede bolca videoları mevcut ). Kullanmış olduğun VTI modelinde şuanki yeni civiclerde bile olmayan arka viraj demiri mevcuttur. Spor yay iyi bir lastikle bu araçları yoldan kolay kolay çıkaramazsın (pilotaj önemli)
Gönderen: Vtec typer - Şubat 21, 2015, 09:56:26 ÖS

Kullanmış olduğunuz EK kasa civic zamanının en iyi aerodinamik yapısı iyi olan bir araçtır (halen kabul görmektedir) ve EK9 TYPER ile o yıllarda pist rekoru kırmış bir modeldir (youtubede bolca videoları mevcut ). Kullanmış olduğun VTI modelinde şuanki yeni civiclerde bile olmayan arka viraj demiri mevcuttur. Spor yay iyi bir lastikle bu araçları yoldan kolay kolay çıkaramazsın (pilotaj önemli)
Abi senin bu dediklerine katılıyorum ve mesajımda da bu yönde bir eleştiri yok. Sadece araçlarımızda gördüğümüz sorunları belirttim ben. Yol tutuşları, aerodinamik yapısı ve motorları çok iyi ek kasaların. Ama bence vtec2 stock halde iyi yol tutmuyor.
Gönderen: gocebes7 - Şubat 22, 2015, 02:18:03 ÖS
geçenler golf6 sı olan bir arkadasla konustuk ayaküstü dizel 2012 olması lazım trendline paket- yol sesi muhabbetını açtım video çekmıs 200 ile giderken tık ses yok , dedım biz 200 le gitsek kulak beyın kalmaz patlar heralde. golf4 aracımız vardı o da sessizdi.
Alman konforu denılen şey gerçekten ortada ve arıza çıkarmazdı araç caddy de aynı keza bı kere bıle ustaya gıtmedi 3 sene kullandık.
bakalım nasıl olacaksa artık, el mecbur bınıyoruz sımdılık ama araçtan sogudum baya bi.
satarsam fd6 düşünüyordum ama artık hondaya bulaşmam tövbe.
Gönderen: cagatay54 - Şubat 22, 2015, 02:46:26 ÖS
alman arabalarının konforu iyi japonlara göre fakat arızalarına katılmıyorum.2005 golf aldı dayım 0 km 50 binde ilk şanzuman ses yapmaya başladı nox sensör arızası verdi filan yaptırıldı serviste 150 bn km de aynı arızalar yine çıkı.ben aldım honda dan önce 6 ay bende kaldı 2 kere şanzuman dağıldı çıkma aldım açılmamış ses yapmaya başladı.koltuk oynatıyosun airbag arıza ışığı yakıyor söndüremiyorsun.nox sensörü bilmem nesi arıza arıza.6 ay bindim sttım 4 yıl oldu hondam var ve bir lra masraf etmedim.kötülemenizi pek anlaıyorumö japona bakımlarını düzgün yaparsanız arıza yaptıramazsınız.binde bir belki o da denk gelir.ben fd6 da duymadım motor arızası şanzuman arızası.ok yol sesi vs tamam da arıza yapmasın yeterlidir zaten
Gönderen: gocebes7 - Şubat 22, 2015, 04:51:45 ÖS
valla golf 4 te hiç bir arıza yoktu takla attık araçla perte çıktı araç resmını bulursam atarım, ondan sonra geri toplanıldı rölenti sorunu cıktı ortaya başka bir gram şikayetımız yoktu, hondada sıkıntı cıkmıyor ama forumda dıkkat ettıysen o kronık bu kronık şu kornık 4-5 tane kronık arızaya denk geldım, emnıyet kemer gergisi bile kronık :D iki tane yayı sağlan takmak denemek bu kadar zor olmamalı cıdden
Gönderen: Vtec typer - Şubat 22, 2015, 08:12:40 ÖS
Honda geçmişten hiç ders çıkarmıyor. Ben onu anladım. Gocebes7 ye katılıyorum. Tamam honda iyi güzel araba ama sanki diğer araçlar her gün arıza mi çıkarıyor ki?
Gönderen: vatan - Şubat 22, 2015, 08:36:45 ÖS
2013 civic aracıma lpg de benzin düşmesi sorununa çözüm olarak servis de emülatör adlı bir cihaz takıldı.şimdi aracı her yeniden çalıştırdığımda benzin göstergesi gerçek değerini gösteriyor. lpg uyumlu satılan eco modellerinde bildiğim kadarıyla bu işlem için ücret alınmıyor..
Gönderen: PPLL21 - Şubat 22, 2015, 09:04:57 ÖS
2013 civic aracıma lpg de benzin düşmesi sorununa çözüm olarak servis de emülatör adlı bir cihaz takıldı.şimdi aracı her yeniden çalıştırdığımda benzin göstergesi gerçek değerini gösteriyor. lpg uyumlu satılan eco modellerinde bildiğim kadarıyla bu işlem için ücret alınmıyor..

Sütten ağzı yanan honda ya sarılıyor bence ...
Gönderen: gocebes7 - Şubat 22, 2015, 10:49:21 ÖS

bizim vteclere oluyor mu acaba? o konuda bilgilendirme yapıldı mı size?
Gönderen: jvega - Şubat 23, 2015, 07:14:04 ÖS
Benim CRV aracımda da benzin göstergesi düşüyor. Fakat şöyle bir durum var,benzin deposu yarıdan fazla dolu olduğunda gösterge düşse bile bir süre sonra otomatik güncelleme yapıyor gösterge doğru göstermeye başlıyor. Benzin deponuzun katılımından  fazlası dolu olsun.
Gönderen: opn21 - Mayıs 27, 2015, 02:29:48 ÖS
Arkadaşlar bu sorunun tek çözümü Çiftkurtlar Honda ' da Necdet Usta var ondan bilgi alablirsiniz. BEn BRC ile çok çarpıştım ama bi netice alamadım .Necdet SUtaya ulaştım en sonunda benzin emülatörünü değiştiriyorlar .
CRV konusunda da yazmıştım . Araç yıkama işi emülatör montaj test vs. 1,5 saat sürmektedir.
Bu sıkıntıdan kurtulun arkadaşlar. 3 çubuk bile olsa hemenölçüp yazıyor yeni değeri. ARaç depo full insan utanıyordu ışık yanık gezmeye.

Gönderen: hamzaffo - Mayıs 27, 2015, 04:05:35 ÖS
Arkadaşlar honda city için de geçerli mi bu uygulama çünkü bizim araçlarda da ibre düşüyor ve fiyat nedir acaba
Gönderen: ysfcng06 - Haziran 10, 2015, 09:47:29 ÖÖ
Renault megane var babamda onda da yasiyoruz bu olayi ve cozumu yok diye biliyorum;)

Pardon cozumu varmis son mesajlari okumamistim kusura bakmayin
Gönderen: halil ibrahim honda - Temmuz 22, 2015, 09:49:51 ÖS
YAKIT GÖSTERGESİ DEĞİŞİM MODÜLÜ SATIŞI BAŞLAMIŞTIR SİPARIŞ VE BİLGİ İÇİN 0507 928 06 21 nolu TELEFONDA. SİPARİŞ VE BİLGİ ALABİLSİNİZ SAYGILAR SELAMLAR http://youtu.be/k2FVfdrfrQg

Facebook :YGDM. Wep adresi : www.yakitmodulu.com
Gönderen: halil ibrahim honda - Temmuz 22, 2015, 09:53:09 ÖS
YAKIT GÖSTERGESİ DEĞİŞİM MODÜLÜ SATIŞI BAŞLAMIŞTIR SİPARIŞ VE BİLGİ İÇİN 0507 928 06 21 nolu TELEFONDA. SİPARİŞ VE BİLGİ ALABİLSİNİZ SAYGILAR SELAMLAR http://youtu.be/k2FVfdrfrQg

Gönderen: halil ibrahim honda - Temmuz 22, 2015, 09:54:03 ÖS

Gönderen: murat220 - Ocak 08, 2016, 09:47:50 ÖS
Bende emulatör yok. Geçen benzin sıfırlandı ve 0 km yol gözüktü. 5-6 km sonra tekrar benzin 8 dişe çıktı. Sıfırladıktan sonra tekrar göstergenin doğruyu gösterdiğini farkettim.
Gönderen: murat220 - Temmuz 09, 2016, 09:26:55 ÖÖ
Ben sorunu kendim çözdüm. Önce brc bayisinden emulatör taktırdım. Baktım her marş basışında güncelleme yapmıyor. Usta da uğraştı olmadı. Sanırım benim modelin bağlantıları ellerindeki bağlantı şemasına uymuyordu. Be defa ben emulatörün soketinde bulunan depoya giden turuncu kabloyu ayırıp tekrar birleştirdiğimde ibrenin yerne geldiğini gördüm. Bunun üzerine kontağı çevirdikten 1 sn sonra tutncu kabloyu birleştiren bir devre yaptım. Aslında bu basit olarak bilinen geciktirme devresidir. Çalışma şekli şu şekildedi. Kontağı çevirince kahverengi ya da kırmızı kabloya 12 v geliyor. Devreye 12 volt geldikten 1 sn sonra 12 volt çıkıyor. bunu çıkış de röelye girince röle çıkışını birleştiriyor. dolayısıyla depoya giden kablonun uçları kontağı açtıktan 1 sn sonra birleşiyor ve yaklaşık 30-40 sn sonra depo doğru değeri gösteriyor. Yolda giderken de kontağı kapatmadan doğru değeri göstermek istiyorsak röleye seri bağlı bir sürekli devrede olan bir anahtar takıp tekrar verileri  resetlemek istediğimizde bu anahtarı aç kapa yapmak suretiyle aracı durdurmadan ibreyi düzeltebiliriz. Özellikle 5-6 diç benzin olup da uzun yolda giderken benzin yok ukatılımı almak istemeyenler bu şekil yapabilir.