TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: Tricoti - Ağustos 31, 2011, 11:49:28 ÖS

Başlık: Vtec2 160'ı neden geçmiyor ?
Gönderen: Tricoti - Ağustos 31, 2011, 11:49:28 ÖS
Arkadaşlar aracım 2006 model vtec2.Aracımda dip gaz yaptığım halde bile maksimum zorlamada 160'a geliyor bunun sebebi nedir acaba ? Göz alabildiğine dümdüz yolda denedim 160 gelene kadar resmen öldü öldü dirildi araba.Lpg'den kaynaklanıyor olabilirmi ? BRC var.
Başlık: Ynt: Vtec2 160'ı neden geçmiyor ?
Gönderen: MerT01__civic - Ağustos 31, 2011, 11:51:51 ÖS
160'ı geçmiyor mu.. sizin araçta kesin bir sorun var :) forumu biraz araştırırsanız lpg'de bile 200'den aşşa giden yok :) bizim 2005 connect bile rahat rahat 160'a geliyordu :D bence aracınızı bir kontrol ettirin..
Gönderen: Tricoti - Ağustos 31, 2011, 11:55:56 ÖS
Mesela ne gibi bir problem olabilir ? Baskı balatamı sıyırıyordur yada gaz ayarımı kısıktır vs. vs
Gönderen: CioBassWorLd - Eylül 01, 2011, 12:07:05 ÖÖ
bence okadar zorlanıyorsa balatan sıyırıyor olabilir aracı 4. viteste fln kaldırdınmı hiç tak diye stop etmesi lazım. bide benzinde dene bakalım ne gibi bi gidişi olacak
Gönderen: hsncck26 - Eylül 01, 2011, 12:55:15 ÖÖ
bence okadar zorlanıyorsa balatan sıyırıyor olabilir aracı 4. viteste fln kaldırdınmı hiç tak diye stop etmesi lazım. bide benzinde dene bakalım ne gibi bi gidişi olacak
aynen katılıyorum.
başka bir tavsiyede bulunayım : arıza ışığı lambası sigortasını çıkarın geri takın. (beyin resetlenir ) bu  şekilde bir daha deneyin.
hızlanmaya düşük devirde başlayın dicem ama benımkısı 80 le 5. vitesteyken bile son hıza çıkıyor ilginç ?
Gönderen: Tricoti - Eylül 01, 2011, 07:34:45 ÖÖ
Söylediklerinizi değerlendireceğim arkadaşlar sağ olun.Ben baskı balatanın sıyırdığını tahmin ediyorum çünkü debriyaj neredeyse en üst noktada kavramaya başlıyor.
Gönderen: serci - Eylül 01, 2011, 10:31:27 ÖÖ
imkansız gibi bir hız 160 ...Ben 2 gece önce 1.4 lpgli sedan ef ile 160 km yi gördüm sonra korktum patlar elimde kalır diye basmadım gaza
Gönderen: chevasil - Eylül 01, 2011, 09:26:29 ÖS
imkansız gibi bir hız 160 ...Ben 2 gece önce 1.4 lpgli sedan ef ile 160 km yi gördüm sonra korktum patlar elimde kalır diye basmadım gaza

2000 1.4 is sedan ile lpg'de 160 oynaya oynaya yapıyorum vtec2'nin öttürmesi lazım.
1-gaz ayarına baktır
2-balata sıyırıyor olabılır.
Gönderen: Tricoti - Eylül 03, 2011, 07:53:13 ÖÖ
Arkadaşlar müsait bir zamanda benzinde deneyeceğim  , baskı balatayıda değiştirebilirim bu aralar.

Teşekkür ederim ilginiz için.
Gönderen: tnrdnz - Eylül 03, 2011, 12:37:53 ÖS
ahh ahh bizim vtec2 miz ne zmn olacaksa
Gönderen: jackal6961 - Eylül 05, 2011, 10:56:15 ÖS
5. viteste devir sona geldiyse baskı balatadandır.yoksa otekı türlü
Gönderen: Tricoti - Eylül 06, 2011, 08:54:41 ÖÖ
Arkadaşlar dün otoyolda yol bomboş iken ilk önce gazda deneme yaptım ardından benzine geçerek benzinde deneme yaptım sonuç aynı.

Ortalama 4 bin devirlere geldiğinde vites değiştirerek 5. vitese gelip gazı sonuna kadar kökleyip  araç son hıza ulaştığında hızım zorla 170 oldu , devir 4500 - 5000 arasıydı.Yani gazdada benzindede sonuç aynı.
Gönderen: BHAAL - Eylül 06, 2011, 09:23:01 ÖÖ
neden 4000de vites değiştiriyosunki? redline'la tırmanmayı dener misin bi de, sonuç aynı mı oluyo  bakalım, yada daha önce denediysen onu da yaz başka bi çaresine bakalım
Gönderen: vtec05 - Eylül 06, 2011, 09:27:18 ÖÖ
abi bence redline falan alakası yok çünkü bendede var vtec II her viteste 2500rpm civarı attırıpta son hıza ulaştığım oldu 5.vites 80 le bassamda top speed görüyo valla balatan sıyırıyor olabilir...
Gönderen: BHAAL - Eylül 06, 2011, 02:24:22 ÖS
valla vtec2'min performansını unutalı çok oluyo da şuan elimdeki fd6 ile öyle düşük devirde vites değiştirerek top speedi görmem mümkün olmuyor, yüksek sürat istiyosam ona göre ilerlemem gerekiyor yoksa bi yokuşta falan bayılıp kalıyor, vtec biraz devir isteyen bi makine ya o açıdan diyorum, ama tabi bu başka bi sorun olmadığını göstermez, ben önce kullanımı bi eliyelim demiştim
Gönderen: Ghan - Eylül 06, 2011, 02:38:08 ÖS
Hızın 170 deyken dediğin devirler normal gibi geldi bana.Bence aracı redline yapmadan 3000-4000 civarlarında 5e çekiyorsun sonra hemen 200 lere çıkmasını bekliyorsun öyle baya sürer çıkması.1. vites den itibaren 6500 de at vitesleri bakalım kaçı görcek 180 e kadar rahat çıkıyor ondan sonra yavaşlar hızlanması ama öle 160-170 de tıkanıp kalmaz.
Gönderen: Tricoti - Eylül 06, 2011, 03:42:50 ÖS
Tamam arkadaşlar kısmetse bu kezde dediğiniz gibi deneyeceğim.
Gönderen: hsncck26 - Eylül 06, 2011, 07:36:40 ÖS
abi bence redline falan alakası yok çünkü bendede var vtec II her viteste 2500rpm civarı attırıpta son hıza ulaştığım oldu 5.vites 80 le bassamda top speed görüyo valla balatan sıyırıyor olabilir...
hasan kardeşimin de dediği gibi oluyor.
ama siz yinede redline yapa yapa gidin, eğer 5.vitesin sonunda hızınız 218 civarı değilse kesinlikle baskı balata
Gönderen: serkan ss - Eylül 07, 2011, 09:33:41 ÖÖ
aynı sorunu bende yazmıştım başlık hemen hemen aynı tesadüfmüdür bilmem benim araçta 160km de kalıyor neyaparsan yap çok denedim 2003es otomatik
Gönderen: BHAAL - Eylül 07, 2011, 09:56:31 ÖÖ
otomatikte zaten baskı balata gibi bi derdiniz olmazki... o başka bi sorun olsa gerek... hani benzese benzese şanzımanınız düştü düşer gibi durumda olmalısınız ama bunlarda pek şanzıman arızası görülmez. siz gazı kökleyerek gideceksiniz, gene çıkmıyosa son sürate o zaman sizin motorun verimsiz çalışmasına neden olan bişey vardır
Gönderen: serkan ss - Eylül 07, 2011, 10:19:11 ÖÖ
işte sorunda bu dostum motorda verimsizliğe yol açacak yada her hangi bi bakım yaptırılacak yada bakılacak bişi yok yağından suyuna bujisinden filtrelerine her şey değişti benzinde de denedim aynı 160 ta kalması, aracı alırken sahibi trigeri falan değiştirdim demişti yinede güvenmemek lazım yapılacak bişi varsa oda triger değişmesi lazım bilmem oda performansa etki eder mi eskiyen triger kayışı
otomatikte zaten baskı balata gibi bi derdiniz olmazki... o başka bi sorun olsa gerek... hani benzese benzese şanzımanınız düştü düşer gibi durumda olmalısınız ama bunlarda pek şanzıman arızası görülmez. siz gazı kökleyerek gideceksiniz, gene çıkmıyosa son sürate o zaman sizin motorun verimsiz çalışmasına neden olan bişey vardır
Gönderen: galantus - Eylül 07, 2011, 10:33:55 ÖÖ
bendeki vtec 2 manuel ile 3. viteste 155 gibi kesiciye giriyorum. Sizin nasıl son hız 160 olur anlamak mümkün değil. Kesin bir sorun var ama nerde?
Bişey sormak istiyorum aracınızın yakıtı ve cekişi nasıl ve arıza lambası yanıyomu yada arada yanıp sönüyormu ?
Gönderen: BHAAL - Eylül 07, 2011, 01:52:38 ÖS
işte sorunda bu dostum motorda verimsizliğe yol açacak yada her hangi bi bakım yaptırılacak yada bakılacak bişi yok yağından suyuna bujisinden filtrelerine her şey değişti benzinde de denedim aynı 160 ta kalması, aracı alırken sahibi trigeri falan değiştirdim demişti yinede güvenmemek lazım yapılacak bişi varsa oda triger değişmesi lazım bilmem oda performansa etki eder mi eskiyen triger kayışı

yok o yağdan sudan trigerden olmaz... belki hava-yakıt karışımı doğru ayarlayamıyo olabilir aracınız, kelebeklere vs baktılar mı, belki kurum falan bağlamıştır... standart bakımda bunlara pek bakmazlar da o yüzden soruyorum. aracın egsoz dumanı normal mi mesela?
Gönderen: Ghan - Eylül 07, 2011, 01:59:00 ÖS
bendeki vtec 2 manuel ile 3. viteste 155 gibi kesiciye giriyorum. Sizin nasıl son hız 160 olur anlamak mümkün değil. Kesin bir sorun var ama nerde?
Bişey sormak istiyorum aracınızın yakıtı ve cekişi nasıl ve arıza lambası yanıyomu yada arada yanıp sönüyormu ?
Usta senin aracın beyni d17 mi?3 te 155 kesici?Benimki 142-145 civarlarında giriyor kesiciye :S.
Gönderen: Tricoti - Eylül 07, 2011, 07:36:39 ÖS

3. viteste 155'mi ??? Sanırım ben araca çok duygusal yaklaşıyorum :))) Devir 4 bine bile geldiğinde içim gidiyor motora zarar gelecek diye.Hiç zorlamaya kıyamıyorum :)))

Bu arada sorularınıza dönecek olursak ;

Gazda 20 kr civarı yakıyor aracım.Benzinde 30 kr civarı.Çekişinden memnunum özellikle 2. ve 3. viteslerde aniden gazı köklediğimde koltuğa yapıştırıyor.Arıza lambam yanmıyor.
Gönderen: galantus - Eylül 07, 2011, 07:52:46 ÖS

3. viteste 155'mi ??? Sanırım ben araca çok duygusal yaklaşıyorum :))) Devir 4 bine bile geldiğinde içim gidiyor motora zarar gelecek diye.Hiç zorlamaya kıyamıyorum :)))

Bu arada sorularınıza dönecek olursak ;

Gazda 20 kr civarı yakıyor aracım.Benzinde 30 kr civarı.Çekişinden memnunum özellikle 2. ve 3. viteslerde aniden gazı köklediğimde koltuğa yapıştırıyor.Arıza lambam yanmıyor.
peki aracı 0 mı aldınız. Basın hocam korkmayın hondanın en büyük özelliği motorunun sağlamlığı ve iyi devir cevirebilmesidir. Bu arada aracım stok hiç bir yerinde oynama kesinlikle yoktur. Ne motorunda nede kaportasında. Üstelik lpg li. 3. vites kesici 150 yi cok az  geciyor
Gönderen: Tricoti - Eylül 07, 2011, 09:20:44 ÖS
Hayır 2. el aldım aracımı.Aldığım kişide aracı hiç ama hiç üzmezdi yada zorlamazdı diyeyim.O kadar sakin kullanıldı , o kadar dikkatli kullanıldı ki 5'binlere gelmedi diyebilirim.Yavaş yavaş ben devirli kullanmaya başlayacağım kısmetse. :)
Gönderen: Tricoti - Eylül 07, 2011, 09:25:39 ÖS
Bu arada kendimde hemen hemen her zaman 2-3 bin arasında kullanıyorum aracı.Çok nadirdir 4 bine geldiği.
Gönderen: galantus - Eylül 08, 2011, 01:14:58 ÖS
Hocam aracınız sanırım sağır açılmış o yüzden sordum 0 siz alıpta hep böyle sakin ve düşük devirlerdemi kullandınız diye. Aslında ne kadar sağır açılsada 160 rahat geçmesi lazım ama siz yinede araca epey bir basın. ŞÖyle 1 2 hafta benzine lpg ye neyse artık acımayın kesiciye kadar basıp öyle vites büyültün. Mesela şöyle 130 140 km hızlarda 3. viteste biraz gidin 4 e atmayın. Yani demek istediğim aracı zorlayın sürekli yüksek devirlerde kullanın. eminimki aracınızın gidişi değişecek biraz daha serileşecektir.
Gönderen: BHAAL - Eylül 08, 2011, 03:55:57 ÖS
o arac dizel degil canim kardesim gozunu seveyim bas biraz, senin motor hic ikinci egzantrik profiline gecememiski... vtec acilsin bas biraz korkma, siradan bi motor degil o devirli kullanmazsan guc uretemez. sen bi de 6500-7000 gibi vites degistirerek kullan araba acilsin, cigerleri oksijen gorsun azicik! :)
Gönderen: tnrdnz - Eylül 08, 2011, 04:00:16 ÖS
arkdaşlar katılıyorum size ama adamda basmıo zorlamayın abicim sende basmıosan zorlama 160 kal artık.
bu arada motor yagı çok farkedio arkdaşlar bn castrol koydum inanamadım ya
daha önceden uyuz hangisi ise onu koyardım bu sefer castroll koydum cidden farketti aracın motoru
Gönderen: Qzann - Eylül 09, 2011, 12:48:57 ÖS
bor die bsy var  motora koyuyuosun arabanın  motor sesınden performansına  kadar etkilio üstelik aşınma vs bunları engellıo. bunlarıda deneyin derim.
Gönderen: BHAAL - Eylül 09, 2011, 04:59:42 ÖS
bor hikaye hocam, daha once de tartisildi, servis de onermiyor zaten
Gönderen: qvzd - Eylül 09, 2011, 05:03:46 ÖS
Gaz ayarındanda olabilir çok kısıksa araba gitmez devir yükselir.Birde benzinde dene aynı problem olmuyosa lpgde sorun vardır 4.viteste görüyorum ben 160
Gönderen: tnrdnz - Eylül 11, 2011, 01:52:50 ÖS
bor die bsy var  motora koyuyuosun arabanın  motor sesınden performansına  kadar etkilio üstelik aşınma vs bunları engellıo. bunlarıda deneyin derim.

arabada bor var kardeşim onu alacagına castrol al onda motoru temizleyen aşınmayı önleyen moleküller var ve
gözle görülür performans bor gibi hikaye deil yani ;)
bn denedim sakın paranızı bora yatırmayın derim gidin benzine yatırın daha iyi :D
Gönderen: gknvt4 - Eylül 11, 2011, 02:45:18 ÖS
okadar sacma onerıler varkı aracını sıbop sente avans ayarı yaptır bujılerı degstr benzın fıltresı ve gaz kelebegı temızlıgı yaptır aracın cıgerı acılsın katalızor ustundeyse arac zorlanır :)
Gönderen: BHAAL - Eylül 11, 2011, 04:02:28 ÖS
buyur yüksek bilginle izah et o zaman biz de öğrenelim
Gönderen: gknvt4 - Eylül 12, 2011, 01:20:23 ÖÖ
yazıyorum okumuyrmusun  yok bor atın felan bor koyarak arabamı acılır
Gönderen: civicci35 - Eylül 12, 2011, 01:29:50 ÖÖ
okadar sacma onerıler varkı aracını sıbop sente avans ayarı yaptır bujılerı degstr benzın fıltresı ve gaz kelebegı temızlıgı yaptır aracın cıgerı acılsın katalızor ustundeyse arac zorlanır :)
aynen bakılacak yerler buraları gerisi hikaye para tuzağı
Gönderen: BHAAL - Eylül 12, 2011, 01:44:50 ÖÖ
onlar önerildi zaten, arkadaş yapıldı diyor o temizlik... boru öneren de ben değilim zaten. bence kullanım hatası, devirli kullanmayan ve aynı dertten muzdarip başka arkadaşlar da vardı, bu araba o şekilde hızlanamıyor, nasıl kullanmak gerektiğini bilmek lazım. katalizörü sökmeye hacet de yok ayrıca, üzerinde katalizörü olan otomatik civicle hiç zorlanmadan 200 görülebiliyor, zorlarsan 220+ da yapıyor hatta... yani kat iptaline ihtiyacı yok arkadaşın
Gönderen: Tricoti - Eylül 15, 2011, 12:18:18 ÖÖ
Arkadaşlar teşekkür ederim , önümüzdeki günlerde bakıma gircek araba bakımdan sonra tekrar deneyeceğim.
Gönderen: gknvt4 - Eylül 18, 2011, 04:12:28 ÖS
beklıyoruz haberlerı
Gönderen: carousal - Ekim 30, 2011, 09:33:59 ÖS
aynı problem bende de var arkadaşlar, aracım 1.6 motor, civic hb. 2004 model.

160'tan yukarı çıkmıyor. 2 kere denedim 2'sinde de 160'ın üstüne çıkmadı araba. araç lpg'li. bir başka başlıkta aracın ciğerleri tıkalı heralde demişlerdi, bu başlığı yeni gördüm. 97 oktan benzinle yüksek devirlerde kullan araç kendine gelsin demişti bir arkadaşımız.

ben normalde çok düşük devirde kullanıyorum, acaba düşük devirde kullanmak motoru öldürüyor mu diye korkmaya başladım.

hız denemelerinin birini benzinde, diğerini lpg'de yaptım. sonuç aynı. 160'tan yukarı çıkamadı araç. araçta ağırlık da yok. yol dümdüz. ancak hava rüzgarlıydı. rüzgar mı etkiledi bilmiyorum. rüzgarı önden alıyordu araç. aracın yağı ve filtreleri de 2 bin km önce değişti yani aracın bakımları da eksik değil.
Gönderen: teachers71 - Ekim 30, 2011, 10:21:22 ÖS
motor ustaları buna motorun sağırlaşması diyorlar. ilk kullanımdan itibaren sürekli düşük devirlere alışık motor maalesef sağırlaşıyormuş. çözüm, biraz yüksek devirlerde kullanın. açılır. ama kısa sürede mucize beklemeyin. yavaş yavaş açılıyor..
Gönderen: BHAAL - Ekim 31, 2011, 09:33:24 ÖÖ
aynı problem bende de var arkadaşlar, aracım 1.6 motor, civic hb. 2004 model.

160'tan yukarı çıkmıyor. 2 kere denedim 2'sinde de 160'ın üstüne çıkmadı araba. araç lpg'li. bir başka başlıkta aracın ciğerleri tıkalı heralde demişlerdi, bu başlığı yeni gördüm. 97 oktan benzinle yüksek devirlerde kullan araç kendine gelsin demişti bir arkadaşımız.

ben normalde çok düşük devirde kullanıyorum, acaba düşük devirde kullanmak motoru öldürüyor mu diye korkmaya başladım.

hız denemelerinin birini benzinde, diğerini lpg'de yaptım. sonuç aynı. 160'tan yukarı çıkamadı araç. araçta ağırlık da yok. yol dümdüz. ancak hava rüzgarlıydı. rüzgar mı etkiledi bilmiyorum. rüzgarı önden alıyordu araç. aracın yağı ve filtreleri de 2 bin km önce değişti yani aracın bakımları da eksik değil.

"iki kere denedim ikisinde de çıkmadı" cümlesi zaten soruna işaret ediyor... motoru açmazsanız motor nasıl çıksın o hızlara... antrenmansız sporcuya dönmüş sizin araç... bu araçlar yüksek deviri seviyor... size tavsiyem ekonomi yapıcam derken aracı öldürmemeniz... hız yapmasanız da arada bi deviri yükseltin, düşük viteste kullanın ki araç kendine gelsin
Gönderen: oguzhanbekar - Ekim 31, 2011, 09:51:37 ÖÖ
o arac dizel degil canim kardesim gozunu seveyim bas biraz, senin motor hic ikinci egzantrik profiline gecememiski... vtec acilsin bas biraz korkma, siradan bi motor degil o devirli kullanmazsan guc uretemez. sen bi de 6500-7000 gibi vites degistirerek kullan araba acilsin, cigerleri oksijen gorsun azicik! :)

2.eksantrik profili mi ? sohc vtec de 2 eksantrik ?
Gönderen: BHAAL - Ekim 31, 2011, 10:18:19 ÖÖ
vtec2 'ler dohc değil mi?
Gönderen: oguzhanbekar - Ekim 31, 2011, 10:19:17 ÖÖ
vtec2 'ler dohc değil mi?

hayır sohc,tek eksantrik
Gönderen: BHAAL - Ekim 31, 2011, 10:20:51 ÖÖ
o zaman hata olmuş... ama tekrar bakıcam buna... ben dohc diye hatırlıyorum
Gönderen: BHAAL - Ekim 31, 2011, 10:40:16 ÖÖ
doğru sohc'muş motor... hata yapmışım o konuda afedersiniz.

ama motorun açılmamış olması durumu baki hala daha... devir istiyor o motor
Gönderen: alkan - Ekim 31, 2011, 01:31:11 ÖS
arkadaslar benden sıze onerii bırde aracı kompresore bındırın ısıklarda dururken falan yani motor freni yapın araba o zmanda kendine gelır acılır motor
Gönderen: carousal - Ekim 31, 2011, 04:35:22 ÖS
benim araç otomatik vites arkadaşlar, motor freni şansı yok. biraz daha devirli kullanacağım birkaç gün. yapacak tek çözüm bu heralde, ortak fikir bu yönde. benzinle mi yoksa gazla mı yüksek devir çevirmek daha sağlıklı olur?
Gönderen: teachers71 - Kasım 01, 2011, 05:15:16 ÖS
otomatiklerdede motor freni yapılıyor. bayır aşağı giderken d den d3 alın kompresör yapacaktır. yada d3 te 100-120  civarında giderken d2 ye falan alın. ama dikkatli olun. çok hızlı iken d2 ye yada d1 e alırsanız şanzumanı elinize alırsınız. ben genelde d ve d3 arasında kompresör yaptırıyorum.
Gönderen: carousal - Kasım 01, 2011, 06:22:31 ÖS
bir kere bu dediğinizi yaptım, motor acaip bağırmaya başladı bir daha da dokunmadım. 3. viteste 40-50 arası bir hızda giderken D2'ye aldım, müthiş bir bağırtı oldu motorda (devir artışı).

Otomatik vitesle fazla oynamamak lazım, giderken hiç konumunu değiştirmiyorum vitesin. Yalnızca kırmızı ışıklarda (30 saniye üzeri) D'den N'ye alıyorum, şanzumanı yormamak için.
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Kasım 01, 2011, 07:23:09 ÖS

2. Egzantirk ?????????????????
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Kasım 01, 2011, 07:27:33 ÖS

Pardon Hocam 2. sayfada görünce 3 ü okumadan cevap yazdım gerekeni okudum. Hayırlı akşamlar..
Gönderen: gknvt4 - Kasım 01, 2011, 09:13:13 ÖS
basmayla motormu acılıyrmus
Gönderen: can98 - Kasım 01, 2011, 09:39:53 ÖS
Hız Yapmak Öldürür !!!
Gönderen: BHAAL - Kasım 02, 2011, 08:50:51 ÖÖ

Pardon Hocam 2. sayfada görünce 3 ü okumadan cevap yazdım gerekeni okudum. Hayırlı akşamlar..

sorun değil... ama zaten o mesajda 2. egzantrik milinden bahsetmemiştim ben, 2. egzantrik profili demiştim, yani vtec açmak tabir edilen şey... milin uzun ve kısa çapları arasındaki geçiş yani... ama diğer arkadaşın sorusundan eksik olduğum başka bi konuyu farkettim... ben fd6'lardan itibaren sohc vtec'e geçildi sanıyodum meğer vtec2'ler de sohc'muş... onu öğrenmiş oldum bu vesileyle
Gönderen: 20171026yuanyuan - Ocak 03, 2018, 05:54:53 ÖÖ
clb0103
pandora jewelry store (http://www.pandorajewelryoutlet.in.net)
ugg boots (http://www.uggsoutletonlines.us.com)
nike outlet online (http://www.nikeoutlet.in.net)
moncler uk (http://wwwmonclerjacketsuk.com.co)
ferragamo shoes (http://www.salvatoreferragamoshoes.us.com)
adidas (http://www.adidas.us.com)
ugg boots (http://www.uggsbootscanada.ca)
ray ban sunglasses discount (http://www.raybanssunglassesoutlet.us.com)
cheap nfl jerseys wholesale (http://www.nfljerseyscheapwholesale.us.com)
red bottoms (http://www.redbottomsshoes.us.com)
birkin handbags (http://www.hermesbirkin.in.net)
uggs outlet (http://www.uggsoutlet.cc)
nike zoom (http://www.nikezoom.us)
canada goose outlet (http://www.canadagoosejacketscanada.ca)
louboutin shoes (http://www.christianlouboutinoutlet.us)
pandora jewelry outlet (http://www.pandorajewelryoutlet.in.net)
fred perry polo shirts (http://www.fredperrypoloshirts.us)
oakley sunglasses outlet (http://www.oakley--sunglasses.us.org)
uggs outlet (http://www.outletuggoutlet.us.com)
louis vuitton outlet store (http://www.outletlouisvuitton.us.com)
yeezy boost 350 (http://www.adidasyeezyboost-350.us.com)
kate spade outlet (http://www.katespadehandbagsclearance.us.com)
burberry outlet online (http://www.burberry.us.com)
fred perry shirts (http://www.fredperrypoloshirts.us)
valentino outlet (http://www.valentinoshoesoutlets.us.com)
coach handbags outlet (http://www.coachhandbagsoutlet.us.com)
adidas yeezy shoes (http://www.adidas-yeezyshoes.us.com)
polo ralph lauren outlet (http://www.polo-ralphlauren.in.net)
canada goose jackets (http://www.canadagooseoutletjackets.us.com)
cheap jordan shoes (http://www.cheapjordan-shoes.in.net)
ralph lauren outlet (http://www.polo-ralphlauren.in.net)
michael kors (http://www.michaelkorsoutlet.co.uk)
ray bans (http://www.cheap-raybans.us.com)
michael kors outlet store (http://www.michaelkorsfactoryoutletsale.us.com)
moncler outlet online (http://www.moncler-outlets.us.com)
canada goose (http://www.outletcanadagooseoutlet.us.com)
pandora uk (http://www.pandoracharmssaleclearance.uk)
pandora charms sale clearance (http://www.pandora-charms.us.org)
moncler jacket (http://www.monclerjacketssale.us.com)
columbia sportswear outlet (http://www.columbiasportswear.us.com)
adidas campus shoes (http://www.adidascampusshoes.us)
pandora charms outlet (http://www.pandoracharms.us.com)
ralph lauren uk (http://www.ralphlauren.me.uk)
air max shoes (http://www.2017nikeairmax.us)
uggs outlet (http://www.uggsoutletstoreonline.us.com)
moncler jackets (http://www.moncler-outlet.us.org)
polo ralph lauren outlet (http://www.ralphlaurenoutletpolo.org.uk)
pandora charms sale clearance (http://www.pandoracharms.com.co)
coach outlet online (http://www.coachoutletonlinecoachfactoryoutlet.us.com)
mbt (http://www.mbtshoes.name)
ray ban sunglasses cheap (http://www.cheapraybansunglassessale.us.com)
longchamp bags (http://www.longchamp-outlet.us.com)
moncler sale (http://www.moncleroutlet.me.uk)
coach outlet store online (http://www.coachoutletstoreonline.com.co)
uggs outlet (http://www.uggbootsoutletstores.us.com)
michael kors bags (http://www.michael-korshandbags.me.uk)
uggs outlet (http://www.uggbootswomen.us.com)
coach outlet online (http://www.coachoutletus.us.com)
coach outlet online (http://www.coachoutletcanada.ca)
ugg boots (http://www.uggscanadaugg.ca)
polo ralph lauren (http://www.polooutlet.in.net)
moncler jackets (http://www.monclerjacketsuk.org.uk)
cheap oakley sunglasses (http://www.oakleysunglassessalecheap.us.com)
oakley sunglasses outlet (http://www.cheapoakleysunglassesofficial.us.com)
uggs outlet (http://www.uggsoutletus.us.com)
christian louboutin sale (http://www.christianlouboutinshoes.us.org)
moncler outlet online (http://www.moncleroutlets.us.org)
coach outlet online (http://www.coachfactoryoutlet-storeonline.us.com)
ralph lauren (http://www.ralphlaurensale-clearance.org.uk)
cheap jordan shoes (http://www.cheapjordans.in.net)
coach factory outlet (http://www.coach-factoryoutlet-online.us.com)
ugg boots outlet (http://www.uggs-boots.us.org)
ralph lauren sale (http://www.ralphlaurensale-clearance.org.uk)
cheap oakley sunglasses (http://www.oakley.nom.co)
michael kors (http://www.michael-korsoutlets.us.com)
coach outlet canada (http://www.coachoutletcanada.ca)
cheap ray ban sunglasses (http://www.raybansunglasses.net.co)
pandora charms sale clearance (http://www.pandoracharms.name)
canada goose coats (http://www.canadagoosejacketscanada.ca)
fitflops sale (http://www.fitflopssale-clearance.us.org)
ugg outlet (http://www.uggs-boots.us.org)
adidas superstars (http://www.adadassuperstar.com)
adidas outlet store (http://www.adidasoutlet.us.com)
ralph lauren outlet online (http://www.ralphlauren-outletpolo.us.com)
adidas nmd r1 (http://www.adidasnmd-shoes.us)
uggs outlet (http://www.uggsoutletclearance.us.com)
ugg outlet store (http://www.ugg-outletstores.us.com)
ugg boots (http://www.uggsaustralia.fr)
coach factory outlet (http://www.outletcoachoutlet.us.com)
nike shoes (http://www.nikeoutlet.in.net)
yeezy shoes (http://www.adidas-yeezyshoes.us.com)
cheap jordans for sale (http://www.cheapjordans.com.co)
kate spade outlet online (http://www.katespade.in.net)
canada goose outlet (http://www.canadagooseclothing.us.com)
supreme shirts (http://www.supremeclothing.us.org)
coach outlet online (http://www.coachoutletsonlines.us.com)
coach outlet online (http://www.coachoutlet-onlinesale.us.com)
fitflop sandals (http://www.fitflopssale.us.com)
michael kors handbags (http://www.michaelkorsoutletshopping.us.com)
nfl jerseys (http://www.cheapnfljerseysnflwholesale.us.com)
clb0103