TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Motor, Modifiye & Do it yourself - Teknik bilgiler => Konuyu başlatan: 63civic2011 - Ağustos 08, 2011, 12:54:19 ÖÖ
-
Bugün ilk defa polis tarafından durduruldum ve cam filmimi çıkarmamı istediler. Zor kurtuldum....
Cam filmi ruhsata işlenir mi ? Nasıl olur? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum....Teşekkürler...
-
malesef cam filmi ruhsata işletilemiyor bende ceza yedim ve söktüm
aslında ruhsata işletilebilse devlete baya bir gelir kaynağı olur
-
işletilemiyor.ancak laser cektirebilirsin.ondada camlar sökülüp yollanması gerekli epey bi iş yani.ücretide 750 civarı.laserdede polis azını açıp gıg diyemes.işletirsin ruhsatada
-
Desenize polislerle çook işimiz var...
-
ilkinde ceza yazıyo 2. de araca bağlıyo aklınızda bulunsun arkadaşlar ben aracı bağlatmaktan son anda kurtuldum...
-
işletilemiyor.ancak laser cektirebilirsin.ondada camlar sökülüp yollanması gerekli epey bi iş yani.ücretide 750 civarı.laserdede polis azını açıp gıg diyemes.işletirsin ruhsatada
lazerede ceza yazıyor ben ceza yediğimde sormuştum.
orjınal camda b yazı varmış onun muhakkak olması lazım demişti
-
Tuvturk bile hafif kusur yazıyor vardır bir açıgı ceza maddelerini açıp bir okumak gerek neye göre yazılıyor.
-
TSE belgeli renkli cam olmadıkça . . .
cea da yersiniz... sökersiniz de... hatta adamın tersine denk gelirseniz bağlatırsınız da .. .
Şahsen . . . zamanında hepsi geçti başımızdan :ağlaa
-
bir zamanlar aracımda lazer olmasına ragmen ön cam dahıl cok koyu oldugundan trafıkden men yemıs bulunmaktayım bılgınıze =)
-
artsıtlık yaptım 130 tl yazmıstııı beyefendı memur
-
bende 145 TL yedim filmden arkadaşlar..
1haftada müsade verdi sökmem için..
Ama hala duruyor. 3 ay oldu :)
-
Resmi olarak mı bir hafta süre verdi? Sözlü olarak mı söyledi bunu ?
-
Yonetmelikteki maddede %30 a kadar uygun oldugu yaziyordu.
Benim yaptirdigim film %20 karartilmis, disardan bakinca aracta biri oldugu goruluyor ama yuzu secilemiyor o koyulukta yani.
Ruhsata isleme olayida, eger ciddi bir cilt rahatsizliginiz varsa gunese karsi asiri alerji vs tipta onun bir adi vardi hatirlayamadim simdi, devlet hastanesinden alinmis doktor raporu ile renkli cam takip ruhsata isletilebiliyor. Daha detayli ogrenip paylasirim sizinle tekrar
-
2.kez farkettiklerinde men ederler bilginiz olsun
-
Benim yaptirdigim film %20 karartilmis, disardan bakinca aracta biri oldugu goruluyor ama yuzu secilemiyor o koyulukta yani.
Ruhsata isleme olayida, eger ciddi bir cilt rahatsizliginiz varsa gunese karsi asiri alerji vs tipta onun bir adi vardi hatirlayamadim simdi, devlet hastanesinden alinmis doktor raporu ile renkli cam takip ruhsata isletilebiliyor. Daha detayli ogrenip paylasirim sizinle tekrar
evet doktor raporu olunca bşey demiyorlarmış bende duymuştum ama hiç denemedim
-
Savcılığa ßir Dilekçe Verin Tehdit Ediliyorum Diye Dilekçeye Numara Veriyorlar Aracınıza Cam Filmi Çektirin Vermiş Olduğun Dilekçenin Fotokopisini Çektirin Ruhsata Koyun Polis Durduğunda Gösterin Hiç Birşey Diyemez Yanlız Kötü ßir Artısı Telefonlarınız Dinleniyor Ev Teli Dahil Olmak Üzere Ona Göre Bir Arkadaşım Yaptı Gayette Rahat Geziyor :)
-
Savcılığa ßir Dilekçe Verin Tehdit Ediliyorum Diye Dilekçeye Numara Veriyorlar Aracınıza Cam Filmi Çektirin Vermiş Olduğun Dilekçenin Fotokopisini Çektirin Ruhsata Koyun Polis Durduğunda Gösterin Hiç Birşey Diyemez Yanlız Kötü ßir Artısı Telefonlarınız Dinleniyor Ev Teli Dahil Olmak Üzere Ona Göre Bir Arkadaşım Yaptı Gayette Rahat Geziyor :)
bırakın bence devletin kurumlarını bir cam filmi yüzünden ne meşgul edin ne de muhatap olun...
filimsiz de yürüyor araba... üstelik karışan görüşen de yok . . .
-
arkadaslar ben anlamıyorum biseyi. bir pazar gunu (yaklasık 3 sene once) yıkamacıda arabamı yıkatırken bunun muhabbeti geçti. yıkamacı arkadasta oraya yıkamaya gelmis olan bir polisle tanıstırdı. bu arada polisin arabası filmli. konustuk muhabbet ettik falan ama ben lafı caktım adama. siz dedim cevirmelerde devrem deyip geciyorsunuz size hersey serbest zaten gibilerinden. adamda 1 kac ay oncesinin tarihini verip o zamandan beri serbest oldugunu soyledi. bende ilk fırsatta gittim camları filmlettim. yaklasık 2 sene kadarda o sekilde bindim arabama. ben antalyada yasıyorum ve antalyada ne kadar çok denetim, cevirme olur arkadaslar bilirler. inanın 1 kere bile filmden durdurmadılar, durdurduklarında da bisey demediler.
-
bnde öyle bşy duymustum. özel bir geçerli nedenin varsa bunu belgelerle belirtim ruhsata işletebiliyorsun.
-
buda güzelde bi ortaya cıkarsa sahtecilikten içeri atarlar :)
-
arkadaslar ben anlamıyorum biseyi. bir pazar gunu (yaklasık 3 sene once) yıkamacıda arabamı yıkatırken bunun muhabbeti geçti. yıkamacı arkadasta oraya yıkamaya gelmis olan bir polisle tanıstırdı. bu arada polisin arabası filmli. konustuk muhabbet ettik falan ama ben lafı caktım adama. siz dedim cevirmelerde devrem deyip geciyorsunuz size hersey serbest zaten gibilerinden. adamda 1 kac ay oncesinin tarihini verip o zamandan beri serbest oldugunu soyledi. bende ilk fırsatta gittim camları filmlettim. yaklasık 2 sene kadarda o sekilde bindim arabama. ben antalyada yasıyorum ve antalyada ne kadar çok denetim, cevirme olur arkadaslar bilirler. inanın 1 kere bile filmden durdurmadılar, durdurduklarında da bisey demediler.
Diğer illerdeki polislerin bundan haberi yok mu? Yönetmelikte maalesef böyle bir değişiklik yok. Mersin'de 20 günde 3 defa polis kontrolüne takıldım. App plakamı sökmek zorunda kaldım, ceza yazıyorlardı. Cam filmine de ceza yazacaklardı zor bela yırttım. Saçma olan bu uygulamanın kaldırılması daha mantıklı olur...
-
arkdaşlar devlet hastanesinden ruhsat kimin üzerine ise gidin hastalıgın adı aslimat
aslimat güneşe bakamamak ile ilgili bi göz hastalıgı bunun raporunu alın baglı oldugunuz yerdeki
bölge trafige gidin hastalıgımdan dolayı film yaptırmak istediginizi söleyin onlar onaylıyor arabayı muayeneye götürüyorsunuz
araç muayenede sadece filmden giriyor 50 tl civari bi para ödüyorsun harç adı altında ve filmler ruhsata işleniyor.
fakat aracı satarken aracı alan kişide aslimat veya buna benzer geçerli bi hastalıgı yoksa satış yaptıgınızda aracın muayenesi direk
iptal oluyor.alan kişi yeniden muayene yaptırım biniyor
BİLGİNİZE
-
Bi cam filmi bize resmen FİLM çektiriyor, hale bak yaa....
-
arkdaşlar devlet hastanesinden ruhsat kimin üzerine ise gidin hastalıgın adı aslimat
aslimat güneşe bakamamak ile ilgili bi göz hastalıgı bunun raporunu alın baglı oldugunuz yerdeki
bölge trafige gidin hastalıgımdan dolayı film yaptırmak istediginizi söleyin onlar onaylıyor arabayı muayeneye götürüyorsunuz
araç muayenede sadece filmden giriyor 50 tl civari bi para ödüyorsun harç adı altında ve filmler ruhsata işleniyor.
fakat aracı satarken aracı alan kişide aslimat veya buna benzer geçerli bi hastalıgı yoksa satış yaptıgınızda aracın muayenesi direk
iptal oluyor.alan kişi yeniden muayene yaptırım biniyor
BİLGİNİZE
Üstad, bu gerçek mi? Yapan var mı ? Eğer öyleyse bunu hemen yaparım wala...
-
bnm araç annemin üzerine bn onun adına yaptırdım.
ama bu iş artık ticari boyuta geçtiği için biraz sıkı tutuyorlar işi yani hastalık yoksa yok
-
Cam filmini ruhsata işleme diye bi durum yok arkadaşlar.Yapılabilecek tek bişey var o da çevirmeyi yapan memur arkadaşa artistlik yapmadan bi an önce çevirmeden kurtulmak.Yoksa iş inada biniyor ve yazılanlar gibi aracı trafikten men e kadar gidiyor.Ayrıca aracına bir hafta süre verilen arkadaşım 2. kez çevirmeye girdiğinde aracın hala filmli ise trafikten men bilgin olsun.
-
ruhsata işletmek nasıl yok war kardeşim
-
mazeretin warsa sorun yok
-
hastalık vs gibi
-
men olunca bişey olmuyor merak etmeyin :D benim aracın 2. men'i bu ve hala men =)
-
men olunca muayene yalan oluyo çevirmede bağlamasınlar:D
-
ruhsata işletmek nasıl yok war kardeşim
Urfa'ya gider gitmez o dediğiniz raporu alıp cam filmini ruhsata işletmek için başvuruda bulunacağım. İnşallah dediğiniz gibidir...Selamlar...
-
kardeşim bnm oto yıkamacı arkdaşım var o bile yaptırdı
arac kimin üzerine ise onun adına raporu çıkart yaptır hatta sadece o raporla gezsen bile bişe olmaz sonuçta doktor raporu
mesela tehdit alan birisi yaptırmış o dilekçeylemi ne gezio çevirmede bi sıkıntı çıkmıomuş
-
kardeşim bnm oto yıkamacı arkdaşım var o bile yaptırdı
arac kimin üzerine ise onun adına raporu çıkart yaptır hatta sadece o raporla gezsen bile bişe olmaz sonuçta doktor raporu
mesela tehdit alan birisi yaptırmış o dilekçeylemi ne gezio çevirmede bi sıkıntı çıkmıomuş
O dediğin raporu alıp başvuruda bulunacağım. Ya film değil de renkli cam takdır deseler ? İnşallah böyle bir şey olmaz.
-
WALLA bize öle bişe soran olmadı hani herkezin bütçeleri belli
siz hastalıgınızın raporunu aracınızda taşısanız bile gene bişe olmuyor
-
2. kez farketmeye gerek kalmadan aracının plakasını ekiplere vermemiştir umarım yoksa trafik durdurdumu baglarlar aracı şahsen başıma geldi 4.5 5 ay geçmişti üstünden çevirmeye girdim ve aracımın arandıgını söylediler çekici geldi aldı gitti :)
-
Geçmiş Olsun Dostum O Zaman Sen Trafikten Geçici Olarak Men Edildin.Polis Fark Ettiği An Trafikte Bağlarlar Aracını.
-
arkadaşlar bende bu konudan müzdariptim yine bu siteden bi arkadaşım bod perde adındaki aracın marka modeline özel vidasız montajı cok basit olan ürünü önerdi bana. nicki piscocuk tu yanlış hatırlamıyorsam. girin hepsiburada.com a bod perde ve aracınız marka modelini yazın. fiyatı 130 tlydi taksit imkanıda vardı. ben aldım 3 4 aydır kullanıyorum cok memnunum. ancak cama elinizi koyup bakarsanız film olmadıgı anlaşılıyo. uzaktan ayırt edilmesi imkansız gibi. bi düşünün derim saygılar.
-
Geçmiş Olsun Dostum O Zaman Sen Trafikten Geçici Olarak Men Edildin.Polis Fark Ettiği An Trafikte Bağlarlar Aracını.
2. kez farketmeye gerek kalmadan aracının plakasını ekiplere vermemiştir umarım yoksa trafik durdurdumu baglarlar aracı şahsen başıma geldi 4.5 5 ay geçmişti üstünden çevirmeye girdim ve aracımın arandıgını söylediler çekici geldi aldı gitti :)
2 gün önce yine durdurmuştu polis :D Ama sök bi daha görmiyim dedi yırttık. Cezadan falan bahsetmedi hiç :D
Ama bu akşam sökücem. Camla uyumlu Perde yapıcam. Arkadaşın dediği gibi uzaktan hiç anlaşılmıyo ;)
-
Söyle Açıklama Yapim Hocam Bende Aynı Durumdan Ceza Yedim 1 Hafta Süre Verdiler Hiç Oralı Olmadım 2 Ay Sonra Araçın Devrini Almaya Gittiğimde Noterdeki Bayan Cezanın Var Onu Ödeyin Gelin Öyle Dedi Maliyeye Vb Her Tarafa Gittim Ceza Görükmüyor Trafik Şubeye Gittim Oradan Baktılar Bu Araç Trafikten Men Edilmiş Sebebide Cam Filmi Dediler.Efendime Söyleyim Ne Yapacağız Felan Vb. Dışarıya Çıkın Bir Trafik Devriyesi Bulun Söktüğünüzü Gösterin Onlar Kusur Görmezlerse Buradan Kaldırırız Yoksa Mümkinatı Yok Dediler.Bizde Dost Bir Polis Bulduk Bir Anons Geçtirdik Öyle Kaldırdılar.Yani Yolda Görseler Sorgulama Yapsalar Araçı Bağlayabilirlerde Anlayacağın.
-
Söyle Açıklama Yapim Hocam Bende Aynı Durumdan Ceza Yedim 1 Hafta Süre Verdiler Hiç Oralı Olmadım 2 Ay Sonra Araçın Devrini Almaya Gittiğimde Noterdeki Bayan Cezanın Var Onu Ödeyin Gelin Öyle Dedi Maliyeye Vb Her Tarafa Gittim Ceza Görükmüyor Trafik Şubeye Gittim Oradan Baktılar Bu Araç Trafikten Men Edilmiş Sebebide Cam Filmi Dediler.Efendime Söyleyim Ne Yapacağız Felan Vb. Dışarıya Çıkın Bir Trafik Devriyesi Bulun Söktüğünüzü Gösterin Onlar Kusur Görmezlerse Buradan Kaldırırız Yoksa Mümkinatı Yok Dediler.Bizde Dost Bir Polis Bulduk Bir Anons Geçtirdik Öyle Kaldırdılar.Yani Yolda Görseler Sorgulama Yapsalar Araçı Bağlayabilirlerde Anlayacağın.
eyw dostum saolasın.. söktüm zaten ben filmleri :D
-
abi beyaz filmsiz olmaz :D tamam mecburen sökmüşsün bu polisler iştee :D ama perdeyi yap :)
-
abi beyaz filmsiz olmaz :D tamam mecburen sökmüşsün bu polisler iştee :D ama perdeyi yap :)
perde kargoda yarın gelir ;)
-
perde kargoda yarın gelir ;)
Üstad beyaz civic sizin heralde. Ön kaputtaki siyah kaplama trafikte sorun olmuyor mu? Yani ceza kesmiyorlar mı?
-
Normalde işlem Görmesi Lazım Ama Ülkemiz Polisin Çoğu Pek Önemsemiyor.(Abartıya Kaçılmadığı Sürece)