TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: roche - Mayıs 18, 2011, 06:00:36 ÖS

Başlık: MÜJDE HONDA MOTOR GARANTİSİ BOZULMADAN LPG
Gönderen: roche - Mayıs 18, 2011, 06:00:36 ÖS
Müjde arkadaşlar bugün Honda m utluhan dan Brc marka LPG taktırdım gözümüz aydın artık garantimiz bozulmayacak.
m.utluhan servisinden Ahmet Bey veya..........  hanım ilgileniyor konuyla ve Bostancı 2A servisi tarafından takılıyor, ben aracımı m.utluhana teslim ettim onlar taktırdıktan sonra yine m.utluhan servisinde bana aracımı teslim ettiler, yedek lastik kılıfıda vermişler başka sorusu olan arkadaşlar olursa cevaplamaya çalışırım.
m.utluhanın kestiği faturayı aşağıdaki sitelere upload ettim görebilirsiniz.

Başlık: Ynt: MÜJDE HONDA MOTOR GARANTİSİ BOZULMADAN LPG
Gönderen: roche - Mayıs 18, 2011, 06:04:23 ÖS
http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=97132619166195901150.bmp
Gönderen: kareser - Mayıs 18, 2011, 06:07:23 ÖS
Güle güle kullanın sonunda hondada dahil etti  =d> =d>
Gönderen: roche - Mayıs 18, 2011, 06:11:57 ÖS
çok teşekkürler hepimize hayırlı olsun :D
Gönderen: roche - Mayıs 18, 2011, 06:27:58 ÖS
bu arada 2 seçenek sunuyorlar BRC 2000 TL PRINCE 3000 TL
Gönderen: dadasonur - Mayıs 18, 2011, 06:39:23 ÖS
Darısı diğer servislerin başına, özellikle Ankara da ki servislerin.
Gönderen: battalgazi - Mayıs 18, 2011, 07:15:49 ÖS
Hayırlı olsun biraz pahalı ama garanti uğruna değer,motor arızasında garanti kapsamında sadece ******damı yaptırabileceksiniz
Gönderen: carousal - Mayıs 18, 2011, 10:18:52 ÖS
Honda'nın satışları bu radikal karardan sonra ciddi bir artış trendi gösterebilir. Pek çok kişi sırf garanti sebebiyle ya Honda almıyorlardı ya da lpg taktırmadan araçlarına çok az biniyorlardı. Dertler bitti.
Gönderen: DRGN - Mayıs 18, 2011, 10:48:37 ÖS
Daha geçen hafta Ankara'da EFE Honda ile görüştüm. LPG taktırdığımda, aracımın 6 yıl 150.000 km olan garantisinin 3 yıl 100.000 km.ye düşeceğini;
motor haricinde aracın her türlü aksamında garantisinin  -bakımlarını düzenli yaptırdığım sürece- devam edeceğini söylediler.
Gönderen: carousal - Mayıs 18, 2011, 10:58:37 ÖS
Alıntı
motor haricinde aracın her türlü aksamında garantisinin  -bakımlarını düzenli yaptırdığım sürece- devam edeceğini söylediler.

Servise LPG'li araç sokmuyorlar diye biliyorum, LPG sistemini söktürmek kolay ve mantıklı birşeymiş gibi, LPG'yi söktürürseniz servise alabiliriz demişlerdi onun için söylüyorum.

Garantideki araca LPG taktırınca garanti biraz yalan oluyor gibi geliyor bana. Tamam motorun garantisi ölüyor da servise aracı sokamazsak, periyodik bakım nasıl yapılacak?
Gönderen: kayaci26 - Mayıs 18, 2011, 11:15:42 ÖS
Alıntı

Servise LPG'li araç sokmuyorlar diye biliyorum, LPG sistemini söktürmek kolay ve mantıklı birşeymiş gibi, LPG'yi söktürürseniz servise alabiliriz demişlerdi onun için söylüyorum.

+++++1

LPG sistemi sanki kapı kolu.... söktürüp girecekmişiz . . . :)

Garantideki araca LPG taktırınca garanti biraz yalan oluyor gibi geliyor bana. Tamam motorun garantisi ölüyor da servise aracı sokamazsak, periyodik bakım nasıl yapılacak?
Gönderen: roche - Mayıs 19, 2011, 12:42:12 ÖÖ
hem aracın periyodik bakımlarını hemde lpg kitinin periyodik bakımlarını yaptırdığınız sürece garantide sorun olmayacak dedi m.utluhan servisi tabi işi garantiye almak için bu bakımları m.utluhanda yaptırıcam ama sordum tabi bi sebeple şehir değiştirdim ne olacak diyelimki ankaraya yerleştim bakımları nasıl yaptırıcam dedim, bize haber vereceksiniz biz size lpg bakımları için yaşadığınız şehirde şu brc servisine gidip yaptırın diyeceğiz orda yaptırdığınız sürece sorun yok aracın servisinide nerde yaptırırsanız yaptırın sorun yok araçta motor arıza falanda olursa o durumda biz devreye gireceğiz dediler.

lpg li araç bakımına gelince ay.ışığı servisinde lpg li araçlara bakım yapılır diye ilan asmıştı geçen hafta gördüm nasıl olacak dedim bakım için açık alanda yerimiz var açık alanda bakım yapıyoruz dediler sanırım m.utluhanda böyle yapacaktır yada brc kullanım kılavuzu kitapçığı 23. sayfasında şöyle yazıyor:
"Benzin bakımı için servislere gidildiğinde, 15 amper sigortaları söktüğünüzde araç sanki LPG takılmamış gibi ilk haline döner. Aracın benzinle çalışmasında hiçbir değişiklik olmaz. Servis araçta LPG yokmuş gibi bakım işlemlerini yerine getirebilir."
Gönderen: roche - Mayıs 19, 2011, 12:50:32 ÖÖ
zaten BRC 2A 10 binde bir filtre değişimi yaptırmamız şartıyla 100 bin km veya 2 yıl garantiyi kendisi veriyor hatta her yıl için 100 TL fark verildiğinde bu garantiyi 5 yıla çıkarıyor.

ben 20 gün önce aynı Bostancı brc ye fiyat sorduğumda standart montaj 1500 TL extralı montaj 1700 TL idi, 2000 TL vererek servise taktırdığımız brc modeli bu extralı olanmış, nedir extarlar derseniz kablo kesilmeden hazır T kablo, bakır değil plastik boru, manifolt delinmeden takılan pipo sistemi
Gönderen: couragepapillon - Mayıs 19, 2011, 03:09:40 ÖS
güzel haber...
Gönderen: seferad - Mayıs 19, 2011, 03:20:14 ÖS
Daha geçen hafta Ankara'da EFE Honda ile görüştüm. LPG taktırdığımda, aracımın 6 yıl 150.000 km olan garantisinin 3 yıl 100.000 km.ye düşeceğini;
bana da taktırmadan m utluhan böyle demişti şimdi 6 yıl devam gazla alakalı bi sıkıntı olursa garanti dışı
Gönderen: DRGN - Mayıs 19, 2011, 07:59:13 ÖS
Yaptıkları taktik hatayı anlamışlar yani. Neticede 6 yıl boyunca müşteriyi yetkili servise bağlamak varken neden lpg.li araç kabul etmemezlik yapsınlar...
Sonuçta bir motor arızasında suçu lpg'ye atmak yine mümkün. Kaldı ki, Honda'nın motorlarının sağlam olduğunu ve 100.000km.de kolay kolay arıza yapmadığını yetkili servisler de bal gibi biliyor.
Gönderen: 63civic2011 - Mayıs 19, 2011, 08:30:48 ÖS
Yalan dostum.... Urfa Canbeyli Honda bizde zavoli lpg taktırırsan garantisi bozulmaz dedi. Ben de motorda arıza olursa nasıl bir süreç işler diye sorunca adamın cevabı, arıza bedeli zavoli tarafından karşılanacak diye bir cevap verdi...eee başka bir ile tayin olursam orda arızalansa nolcak ? adam bize getireceksin diyorr...bu servislerin hepsi sahtekarrr... 1500 liralık lpg'yi projesiz 2000 liraya takıyorlar... bunların yaptıkları uygulamalar honda ile hiçbir alakası yok, tamamen kendilerinin uyguladığı bir çıkar kapısı.... bu başlığı atan arkadaşım diğer kişileri yanıltmasın, hondanın böyle bir uygulaması yokkkkkk
Gönderen: roche - Mayıs 19, 2011, 08:52:43 ÖS
Yalan dostum.... Urfa Canbeyli Honda bizde zavoli lpg taktırırsan garantisi bozulmaz dedi. Ben de motorda arıza olursa nasıl bir süreç işler diye sorunca adamın cevabı, arıza bedeli zavoli tarafından karşılanacak diye bir cevap verdi...eee başka bir ile tayin olursam orda arızalansa nolcak ? adam bize getireceksin diyorr...bu servislerin hepsi sahtekarrr... 1500 liralık lpg'yi projesiz 2000 liraya takıyorlar... bunların yaptıkları uygulamalar honda ile hiçbir alakası yok, tamamen kendilerinin uyguladığı bir çıkar kapısı.... bu başlığı atan arkadaşım diğer kişileri yanıltmasın, hondanın böyle bir uygulaması yokkkkkk
kimseyi yanılttığım falan yok sana koskaca faturayı gösteriyorum h.onda m.utluhanın kestiği fatura ben belgeyle konuşuyorum sen neyle konuşuyorsun falan filanla "urfa servisi şurda taktırırsam şöle böle dedi" ya ben honda servisinde taktırdım diyorum farkındamısın arasındaki farkın ???
Gönderen: roche - Mayıs 19, 2011, 09:16:02 ÖS
faturada bir harfi yanlış yazmışlar bugün gidip paraflattım
(http://yukleresim.com/images/77506044653869309785_thumb.jpg) (http://yukleresim.com/viewer.php?file=77506044653869309785.jpg) Yukleresim.com (http://yukleresim.com)

buda iş emri kapanış formu
(http://www.yukleresim.com/images/45572136006480108696_thumb.jpg) (http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=45572136006480108696.jpg) Yukleresim.com (http://yukleresim.com)
Gönderen: roche - Mayıs 19, 2011, 09:23:27 ÖS
buda brc garanti belgesi

(http://yukleresim.com/images/85444109505144519693_thumb.jpg) (http://yukleresim.com/viewer.php?file=85444109505144519693.jpg)
Gönderen: roche - Mayıs 19, 2011, 09:41:08 ÖS
buda BRC bayi ve yetkili servisleri
http://www.2a-lpg.com/duyurular/guncel_bayi_listesi.pdf

buda garanti şartları
http://www.2a-lpg.com/duyurular/garanti.pdf

özetle BRC imalat ve montaj hatalrında garanti veriyo gerisindede M.utluhan devreye giriyo

1000 araca lpg takılsa 1 tanesinde motor arızası olsa ücretsiz değiştirmek bile zarar ettirmez
1- Honda satışı artacak
2- her takılan lpg den paylarını ayrıca alacaklar
burda M.utluhana 1-2 aracın motorunu değiştirmek koymaz diye düşünüyorum. hesaplarını yapmışlardır heralde kapı gibi faturayı kesecek kadar işin arkasında olduklarına göre diyecek laf kalmamıştır sanırım.
Gönderen: tmrak - Mayıs 20, 2011, 08:38:36 ÖÖ
zaten BRC 2A 10 binde bir filtre değişimi yaptırmamız şartıyla 100 bin km veya 2 yıl garantiyi kendisi veriyor hatta her yıl için 100 TL fark verildiğinde bu garantiyi 5 yıla çıkarıyor.

ben 20 gün önce aynı Bostancı brc ye fiyat sorduğumda standart montaj 1500 TL extralı montaj 1700 TL idi, 2000 TL vererek servise taktırdığımız brc modeli bu extralı olanmış, nedir extarlar derseniz kablo kesilmeden hazır T kablo, bakır değil plastik boru, manifolt delinmeden takılan pipo sistemi
ben bu garanti isini taktirdigim bayiye sordum boyle bir uygulamamiz yok diyor acaba omu bilmiyor yoksa gercekten mi yok 100 tl birsey degil cunku garanti uzamasi icin hangi bayi yapiyor bu uygulamayi
Gönderen: mehmetcan494 - Mayıs 23, 2011, 01:02:42 ÖÖ
her ilde geçerli olsa ne güzel olur satışlar artar şu an bile bursa da nereye baksan honda birde LPG olayına izin verseler düşünemiyorum süper olur valla...
Gönderen: cizbudak - Mayıs 23, 2011, 01:18:44 ÖÖ
izmirde de terakki ve çamkıranda zavoli bayınden taktırırsanız garantı dısına cıkmaz demışlerdı.
Gönderen: ouz - Mayıs 23, 2011, 08:15:03 ÖÖ
Güle güle kullanın ancak şuna açıklık getirmek gerekir garantiyi Honda Türkiye değil montaj yaptırdığınız veya satın aldığınız bayii veriyor.
Ha bunun bir önemi var mı yok mu onu bir arıza çıktığı zaman bayiinin yaklaşımına göre değerlendirmek lazım.
Kaldıki inşallah bir arıza çıkmaz.

Demek istediğim eğer bir arıza durumunda bayii (atıyorum) bu arıza kullanım hatası yüzünden olmuş derse ve siz de konuyu yetkili mercilere taşırsanız Honda Türkiye'ye değil montaj yaptıran bayiiyi şikayet etmeniz gerekir.

Bir de umarım bayiinin vereceği garanti ile ilgili bir taahhütname almışsınızdır.
Gönderen: alibaba75 - Mayıs 23, 2011, 08:28:55 ÖÖ
lpg taktırınca 6 yıllık olan garanti 3 yıla mı düşüyor arkadaş öyle yazmış servis bana  bakımları yaptırdığım sürece motor hariç diger aksamların garantisi devam ettiğini söyledi
Gönderen: roche - Mayıs 23, 2011, 09:58:45 ÖS

ben bu garanti isini taktirdigim bayiye sordum boyle bir uygulamamiz yok diyor acaba omu bilmiyor yoksa gercekten mi yok 100 tl birsey degil cunku garanti uzamasi icin hangi bayi yapiyor bu uygulamayi

BRC 2A mühendislik yapıyor.
Gönderen: roche - Mayıs 23, 2011, 10:01:14 ÖS
Güle güle kullanın ancak şuna açıklık getirmek gerekir garantiyi Honda Türkiye değil montaj yaptırdığınız veya satın aldığınız bayii veriyor.
Ha bunun bir önemi var mı yok mu onu bir arıza çıktığı zaman bayiinin yaklaşımına göre değerlendirmek lazım.
Kaldıki inşallah bir arıza çıkmaz.

Demek istediğim eğer bir arıza durumunda bayii (atıyorum) bu arıza kullanım hatası yüzünden olmuş derse ve siz de konuyu yetkili mercilere taşırsanız Honda Türkiye'ye değil montaj yaptıran bayiiyi şikayet etmeniz gerekir.

Bir de umarım bayiinin vereceği garanti ile ilgili bir taahhütname almışsınızdır.

haklısınız garanti sadece m.tluhanın verdiği bir garanti honda yı bağlamıyor.
ayrıca garanti için bi evrak almaya gerek duymadım sonuçta serviste takılıp servisten verilen fatura o servisi garanti açısından bağlar diye düşünüyorum.
Gönderen: roche - Mayıs 23, 2011, 10:04:35 ÖS
lpg taktırınca 6 yıllık olan garanti 3 yıla mı düşüyor arkadaş öyle yazmış servis bana  bakımları yaptırdığım sürece motor hariç diger aksamların garantisi devam ettiğini söyledi
hayır yanlış anlamışsınız, arkadaşın yazdığı önceden dışarda lpg takıldığında 6 yıllık garanti 3 yıla düşer dedi ama bence 3 yılada düşmez motor garantisi direk bozulur.
ama m.utluhandan faturalı brc kit montajı durumu farklı, 6 yıl 150 bin km. garanti devam edecek.
hakim sormazmı m.utluhana madem garantiyi bozacaktın niye brc kit montajını faturalı bi şekilde resmi yetkili servisinde taktın diye ?
Gönderen: aviator35 - Mayıs 25, 2011, 10:01:37 ÖÖ
hayır yanlış anlamışsınız, arkadaşın yazdığı önceden dışarda lpg takıldığında 6 yıllık garanti 3 yıla düşer dedi ama bence 3 yılada düşmez motor garantisi direk bozulur.
ama m.utluhandan faturalı brc kit montajı durumu farklı, 6 yıl 150 bin km. garanti devam edecek.
hakim sormazmı m.utluhana madem garantiyi bozacaktın niye brc kit montajını faturalı bi şekilde resmi yetkili servisinde taktın diye ?

olay budur, mahkemelerde sistem böyle yürür.
Gönderen: roche - Mayıs 28, 2011, 07:38:39 ÖS
sızdırmazlığı ve tüv muayenesinide yaptırıp ruhsatada işlettim :)
Gönderen: DRGN - Mayıs 29, 2011, 06:21:56 ÖS
Ben şöyle söylemiştim: Ankara EFE Honda Servisten aldığım bilgiye göre LPG takıldığında motor garanti dışı kalıyor bir kere. Diğer aksamların garantisi ise 3 yıl 100 bin km.ye düşüyor. Tabii 10 binde bir bakımlara gidersen.
Gönderen: roche - Mayıs 30, 2011, 05:36:58 ÖS
Ben şöyle söylemiştim: Ankara EFE Honda Servisten aldığım bilgiye göre LPG takıldığında motor garanti dışı kalıyor bir kere. Diğer aksamların garantisi ise 3 yıl 100 bin km.ye düşüyor. Tabii 10 binde bir bakımlara gidersen.
ama artık devir değişti m.utluhan motor garantiside diğer aksam garantiside benim dert etmeyin diyo, darısı başta EFE de olmak üzere diğer servislerinde başına tüm honda servisler 2A BRC ile anlaşsalar ne güzel olur, nasıl olsa bu aracın dizeli yok diğer markaların bi avantajı var dizelleri var hepsinin.
Gönderen: volkan_sahin - Mayıs 30, 2011, 08:22:41 ÖS
Müjde arkadaşlar bugün Honda m utluhan dan Brc marka LPG taktırdım gözümüz aydın artık garantimiz bozulmayacak.
m.utluhan servisinden Ahmet Bey veya Nurcan hanım ilgileniyor konuyla ve Bostancı 2A servisi tarafından takılıyor, ben aracımı m.utluhana teslim ettim onlar taktırdıktan sonra yine m.utluhan servisinde bana aracımı teslim ettiler, yedek lastik kılıfıda vermişler başka sorusu olan arkadaşlar olursa cevaplamaya çalışırım.

(http://www.yukleresim.com/images/97132619166195901150.bmp)

(http://www.yukleresim.com/images/97132619166195901150.bmp) (http://www.yukleresim.com/) Yukleresim.com (http://yukleresim.com)
öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın diyeyim. sonrada şunu eklemek istiyorum. Neden peki bugün ayışşığı honda bana garanti bozuluyor dedi ?
şöyle oluyormuş dediğine göre garantiyi mmutluhhan a tüpü takan firma veriyormuş. Garanti mutlhan dan değil brc den geliyor. Arkadaşlar hondanın asla bir firmayla anlaşması felan yok. Bugün ayışşığı ve ddamlaa honda ile görüştüm. Böyle bir anlaşmanın olmadığını olsaydı eğer onlarında uyguşlaması gerektiğini sölediler. Size ne dediler peki mutluuhan dan ?
Gönderen: roche - Mayıs 31, 2011, 07:52:39 ÖS
öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın diyeyim. sonrada şunu eklemek istiyorum. Neden peki bugün ayışşığı honda bana garanti bozuluyor dedi ?
şöyle oluyormuş dediğine göre garantiyi mmutluhhan a tüpü takan firma veriyormuş. Garanti mutlhan dan değil brc den geliyor. Arkadaşlar hondanın asla bir firmayla anlaşması felan yok. Bugün ayışşığı ve ddamlaa honda ile görüştüm. Böyle bir anlaşmanın olmadığını olsaydı eğer onlarında uyguşlaması gerektiğini sölediler. Size ne dediler peki mutluuhan dan ?

garantiyi honda veriyo demedimki m.utluhan veriyor dedim sen gidip ay.ışığına d.amlaya sormuşsun :) asıl sorman gerekene sorsaydınya yani m.utluhana, sence brc ile anlaşma yapmayarak veya bu riski göze almayan ay.ışığı yada d.amla sana "aaa evet garanti bozulmaz sorun yok" deselerdi şaşırırdım zaten, onlar rakip çünkü ;)
burda garantinin m.utluhan tarafından verdiğini belirtmiştim zaten

buda garanti şartları

özetle BRC imalat ve montaj hatalrında garanti veriyo gerisindede M.utluhan devreye giriyo

1000 araca lpg takılsa 1 tanesinde motor arızası olsa ücretsiz değiştirmek bile zarar ettirmez
1- Honda satışı artacak
burda M.utluhana 1-2 aracın motorunu değiştirmek koymaz diye düşünüyorum. hesaplarını yapmışlardır heralde kapı gibi faturayı kesecek kadar işin arkasında olduklarına göre diyecek laf kalmamıştır sanırım.

http://yukleresim.com/viewer.php?file=77506044653869309785.jpg
http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=45572136006480108696.jpg
Gönderen: roche - Mayıs 31, 2011, 08:00:27 ÖS
hem aracın periyodik bakımlarını hemde lpg kitinin periyodik bakımlarını yaptırdığınız sürece garantide sorun olmayacak dedi m.utluhan servisi tabi işi garantiye almak için bu bakımları m.utluhanda yaptırıcam ama sordum tabi bi sebeple şehir değiştirdim ne olacak diyelimki ankaraya yerleştim bakımları nasıl yaptırıcam dedim, bize haber vereceksiniz biz size lpg bakımları için yaşadığınız şehirde şu brc servisine gidip yaptırın diyeceğiz orda yaptırdığınız sürece sorun yok aracın servisinide nerde yaptırırsanız yaptırın sorun yok araçta motor arıza falanda olursa o durumda biz devreye gireceğiz dediler.

lpg li araç bakımına gelince ay.ışığı servisinde lpg li araçlara bakım yapılır diye ilan asmıştı geçen hafta gördüm nasıl olacak dedim bakım için açık alanda yerimiz var açık alanda bakım yapıyoruz dediler sanırım m.utluhanda böyle yapacaktır yada brc kullanım kılavuzu kitapçığı 23. sayfasında şöyle yazıyor:
"Benzin bakımı için servislere gidildiğinde, 15 amper sigortaları söktüğünüzde araç sanki LPG takılmamış gibi ilk haline döner. Aracın benzinle çalışmasında hiçbir değişiklik olmaz. Servis araçta LPG yokmuş gibi bakım işlemlerini yerine getirebilir."

ay.ışığı lafı burda geçti onuda şunun için anlattım ay.ışığı lpgli araca granti vermiyo sadece bu güne kadar lpg li araçlara bakım yapmıyolardı serviste patlar diye artık baktılar lpg taktıran mmüşterileri kaçırıyolar bu nedenle lpg li araçlara bakım yapabilmek için açık arazileri var normal honda periyodik bakımlarını açık arazide yapıyorlarmış ben sadece bunu söledim, yoksa lpg kitine bakım yapıyo ay.ışığı yada lpg garantisi veriyo demek istemedim.
Gönderen: 63civic2011 - Mayıs 31, 2011, 08:19:35 ÖS

Kardeşim, lpgyi taktırmışsın hayırlı olsun ama bu heyecanın benim ya da diğer arkadaşların anlatmak istediklerimizi anlamana mani oluyor... Hakim ******a neden taktırdın diye sordu, adamın vereceği cevap şudur; "efendim müşterimiz gelip lpg taktırmak istedi biz de lpg taktık. Yapmış olduğumuz her işle ilgili yasa gereği fatura veririz, lpg takınca da fatura verdik. Garantiyi bozan hususları zaten müşterimiz biliyor, arabayı ilk aldığında hangi hususlarda garantinin bozulacağı ile ilgili bir belgeye imza atmıştır. Biz ticari bir kuruluşuz, serbest piyasada müşterinin talebine göre işlem yaparız. Sorumluluk kendisine aittir....." derse ne cevap verecen??? Ya ben anlatamıyorum ya da sen anlamak istemiyorsun, Hondanın böyle bir uygulaması yok, bayinin yapmış olduğu bir eylem... Allah korusun aracın motorunda büyük bir sorun olursa o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.... Ama bu da bir gerçek ki lpg den dolayı araç motorunun zarar göreceğini sanmıyorum, bu yüzden servise dışarı fiyatından çok fazla fiyat vermektense dışarda lpg taktırırım daha iyi...Zaten lpgyi de servis takmıyor, dışardan lpg takan ustaları getirtip taktırtıyorlar, kendileri de taşaron ücreti alıyor :)
Gönderen: carousal - Mayıs 31, 2011, 08:22:45 ÖS
Alıntı
Hondanın böyle bir uygulaması yok, bayinin yapmış olduğu bir eylem

Zaten bu başlıkta anlatılan olay bu. Bir Honda yetkili bayisi imtiyazı üzerine alıp araçlara LPG takmaya başlamış, olay bu kadar basit. Anlamamak için diretmenin bir anlamı yok, bugün Eskişehir'de ya da Antalya'da bir bayiye gitseniz böyle birşey yok diyecek doğal olarak. Bu uygulamayı İstanbul'daki yetkili bir servis başlatmış.
Gönderen: DRGN - Haziran 01, 2011, 08:52:25 ÖS
Noktayı koymuş carousal. >=ok
Gönderen: roche - Haziran 03, 2011, 11:01:11 ÖS

Kardeşim, lpgyi taktırmışsın hayırlı olsun ama bu heyecanın benim ya da diğer arkadaşların anlatmak istediklerimizi anlamana mani oluyor... Hakim ******a neden taktırdın diye sordu, adamın vereceği cevap şudur; "efendim müşterimiz gelip lpg taktırmak istedi biz de lpg taktık. Yapmış olduğumuz her işle ilgili yasa gereği fatura veririz, lpg takınca da fatura verdik. Garantiyi bozan hususları zaten müşterimiz biliyor, arabayı ilk aldığında hangi hususlarda garantinin bozulacağı ile ilgili bir belgeye imza atmıştır. Biz ticari bir kuruluşuz, serbest piyasada müşterinin talebine göre işlem yaparız. Sorumluluk kendisine aittir....." derse ne cevap verecen??? Ya ben anlatamıyorum ya da sen anlamak istemiyorsun, Hondanın böyle bir uygulaması yok, bayinin yapmış olduğu bir eylem... Allah korusun aracın motorunda büyük bir sorun olursa o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.... Ama bu da bir gerçek ki lpg den dolayı araç motorunun zarar göreceğini sanmıyorum, bu yüzden servise dışarı fiyatından çok fazla fiyat vermektense dışarda lpg taktırırım daha iyi...Zaten lpgyi de servis takmıyor, dışardan lpg takan ustaları getirtip taktırtıyorlar, kendileri de taşaron ücreti alıyor :)

şu ana kadar, yalan söylediğimle ve diğer kişileri yanıltmakla suçlamıştın en azından şimdi cümleye burdaki gibi "Yalan" diye başlamaman sendeki gelişimi gösteriyor buna sevindim.

Hiç bir Honda servisi, aracın garantisi bozacak bir işlem yapamaz, yaparsada sorumluluğunu alır bunu herhangi bir honda servisine sor. ama aynen böyle sor ben harhangi bişey yaptırıcam ama aracın garantisini bozacak bişey olsun yaparmısınız de bakalım yapacaklarmı?

ve hakim m.utluhana sorar müşteri lpg kitini kendisi dışardan aldı geldi ve sana takmı dedi cevap: hayır biz aracı aldık bostancıya götürdük taktırdık getirdik ve müşteriye teslim ettik hem kite hemde montaja fatura kestik, hakim: m.utluhan kurtuluşun yok.

m.utluhan servisinden Ahmet Bey veya Nurcan hanım ilgileniyor konuyla ve Bostancı 2A servisi tarafından takılıyor, ben aracımı m.utluhana teslim ettim onlar taktırdıktan sonra yine m.utluhan servisinde bana aracımı teslim ettiler, yedek lastik kılıfıda vermişler başka sorusu olan arkadaşlar olursa cevaplamaya çalışırım.

ben daha en başta lpg nin Bostancı 2A BRC tarafından takıldığını yazmıştım zaten amerikayı yeniden keşfetmişsin.

Alıntı

Zaten bu başlıkta anlatılan olay bu. Bir Honda yetkili bayisi imtiyazı üzerine alıp araçlara LPG takmaya başlamış, olay bu kadar basit. Anlamamak için diretmenin bir anlamı yok, bugün Eskişehir'de ya da Antalya'da bir bayiye gitseniz böyle birşey yok diyecek doğal olarak. Bu uygulamayı İstanbul'daki yetkili bir servis başlatmış.
Yaptıkları taktik hatayı anlamışlar yani. Neticede 6 yıl boyunca müşteriyi yetkili servise bağlamak varken neden lpg.li araç kabul etmemezlik yapsınlar...
Sonuçta bir motor arızasında suçu lpg'ye atmak yine mümkün. Kaldı ki, Honda'nın motorlarının sağlam olduğunu ve 100.000km.de kolay kolay arıza yapmadığını yetkili servisler de bal gibi biliyor.
Hayırlı olsun biraz pahalı ama garanti uğruna değer,motor arızasında garanti kapsamında sadece ******damı yaptırabileceksiniz

son cevap ben heyecanımdam arkadaşların anlatmaya çalıştıklarını anlamıyorum ya sen anlıyormusun ? hadi benim heyecanım Hondacıların uzun süredir en büyük derdi olan LPG sorununun çözüldüğünü herkese duyurmak senin heyecanın neden ?
Gönderen: roche - Haziran 03, 2011, 11:18:13 ÖS
Kardeşim, lpgyi taktırmışsın hayırlı olsun ama bu heyecanın benim ya da diğer arkadaşların anlatmak istediklerimizi anlamana mani oluyor...
 Ya ben anlatamıyorum ya da sen anlamak istemiyorsun, Hondanın böyle bir uygulaması yok, bayinin yapmış olduğu bir eylem...

her iki lafından biride anlamıyorsun, anlamak istemiyorsun olmuş nerdeyse bana salak demediğin kalmış bu üslübunu sana aynen iade ediyorum asıl anlamak istemeyen sensin

garantiyi honda veriyo demedimki m.utluhan veriyor dedim sen gidip ay.ışığına d.amlaya sormuşsun :) asıl sorman gerekene sorsaydınya yani m.utluhana, sence brc ile anlaşma yapmayarak veya bu riski göze almayan ay.ışığı yada d.amla sana "aaa evet garanti bozulmaz sorun yok" deselerdi şaşırırdım zaten, onlar rakip çünkü ;)
burda garantinin m.utluhan tarafından verdiğini belirtmiştim zaten

buda garanti şartları

1- Honda satışı artacak

http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=45572136006480108696.jpg

ben burda zaten tekrar tekrar belirttim ama gene anlamamışsın bu Hondanın bir uygulaması değil bu tamamen M.utluhan servisinin uygulaması nolur artık tekrar ettirme.
Gönderen: serkannt - Haziran 04, 2011, 11:31:27 ÖÖ
Roche merhaba,

Hayırlı olsun öncelikle moralini bozmak istemem ama faturayı ve BRC firmasının verdiği garatiyi inceledim burda garanti ile alakalı hiçbir ibare yok yani olası bir sorunda servis ne gibi bir yol izleyecek muamma. Servisleri herkes biliyor her sorunu kullanıcı hatasına yoruyorlar umarım bir sorun çıkmaz aracındada arkadaşlarında bahsettiği gibi sorunlar yaşamassın. Ayrıca bende 2007 otomatik civic var bende 1 ay önce LPG taktırdım arabama Prins marka, taktırdığı yer Ankara Efe Honda ile anlaştığını söyledi ama ben pek itibar etmedim hemde LPG taktırdığım yer ankarada en bilinen prins bayisi.
Gönderen: roche - Haziran 05, 2011, 05:52:01 ÖS
Roche merhaba,

Hayırlı olsun öncelikle moralini bozmak istemem ama faturayı ve BRC firmasının verdiği garatiyi inceledim burda garanti ile alakalı hiçbir ibare yok yani olası bir sorunda servis ne gibi bir yol izleyecek muamma. Servisleri herkes biliyor her sorunu kullanıcı hatasına yoruyorlar umarım bir sorun çıkmaz aracındada arkadaşlarında bahsettiği gibi sorunlar yaşamassın. Ayrıca bende 2007 otomatik civic var bende 1 ay önce LPG taktırdım arabama Prins marka, taktırdığı yer Ankara Efe Honda ile anlaştığını söyledi ama ben pek itibar etmedim hemde LPG taktırdığım yer ankarada en bilinen prins bayisi.
teşekkür ederim serkannt

buda garanti şartları

1- Honda satışı artacak
burdada belirttiğim gibi BRC imalat ve montaj hatalarında garanti veriyo gerisindede M.utluhan devreye giriyo,
dediğin gibi kullanıcı hatası diyebilirler onda yapacak bişey yok ama lpg taktırmasamda herhangi bir motor sorunu yaşadığımda da bu kullanıcı hatası demeleri tehlikesi var.
yeterki lpg taktırmışsın garanti dışısın demesinler sence bu evraklarla bana garanti dışısın diyebilirlermi bu konudaki düşüncen nedir ?

Gönderen: serkannt - Haziran 06, 2011, 08:30:08 ÖÖ
Sonuçta bayi sana LPG'ye ait  fatura kestiği için garanti dışısın diyemez diye düşünüyorum, umarım arabanda bir sıkıntı çıkmazda sende kurguladığımız gibi sıkıntılarla karşılaşmassın. Ayrıca ben LPG nin arabaya çok fazla zararı olduğunada inanmıyorum neden dersen beğenmediğimiz yerli arabalar yaklaşık 15 yıldır LPG ile çalışıyor ve hala yollarda bizim arabalara neden zarar versinki ayrıca şuanki sistemler hem mekanik konuda hem elektronik konuda daha güvenli, benim aracıma taktırdığım sistemde örneğin subap yağlama sistemi var kuru çalışmada malzemeye zarar vermemesi için.
Gönderen: volkan_sahin - Haziran 09, 2011, 10:21:23 ÖÖ
Alıntı

bravo abi aynen katılıyorum her kelimene
Gönderen: baktirzade - Haziran 14, 2011, 09:30:39 ÖÖ
Merhaba Arkadaşlar

2009 Model 1.6 Elegans OV aracıma lpg taktımak istiyodum.
LPG ile ilgili forumda yazılan herşeyi okudum nerdeyse.. Sonuç olarak BRC ile Prins arasında kalmıştım ki M.utluhanın da bu iki marka ile çalışmasına sevindim.
M.utluhanın vermiş olduğu garantinin tabiki HONDA ile bi alakası yok. Bunu Roche da belirtmiş zaten.
BRC için bayiler 1750tl M.utluhan 2000
Prins in yağlı sistemi içinde bayi 2750 m.utluhan 3000tl istiyo.
Arada 250tl fiyat farkı varken lafta da olsa kim olursa olsun gidip Honda bayisinde üzerinden taktırır diye düşünüyorum.
İnsan Muhatabı kim bilmek istiyo..

Yarın bende aracımı m.utluhana verip BRC taktırıcam inşallah. Umarım memnun kalırım.
Teşekkürler
Gönderen: roche - Haziran 16, 2011, 09:38:58 ÖS
Merhaba Arkadaşlar

2009 Model 1.6 Elegans OV aracıma lpg taktımak istiyodum.
LPG ile ilgili forumda yazılan herşeyi okudum nerdeyse.. Sonuç olarak BRC ile Prins arasında kalmıştım ki M.utluhanın da bu iki marka ile çalışmasına sevindim.
M.utluhanın vermiş olduğu garantinin tabiki HONDA ile bi alakası yok. Bunu Roche da belirtmiş zaten.
BRC için bayiler 1750tl M.utluhan 2000
Prins in yağlı sistemi içinde bayi 2750 m.utluhan 3000tl istiyo.
Arada 250tl fiyat farkı varken lafta da olsa kim olursa olsun gidip Honda bayisinde üzerinden taktırır diye düşünüyorum.
İnsan Muhatabı kim bilmek istiyo..

Yarın bende aracımı m.utluhana verip BRC taktırıcam inşallah. Umarım memnun kalırım.
Teşekkürler
ben taktırdım gayette memnunum sizede şimdiden hayırlı olsun diyorum ama size tavsiyem m.utluhandan teslim alır almaz bostancı brc ye uğrayın çünkü detaylı kullanım ve tavsiyeleri bizzat kendileri daha iyi veriyor.
http://www.2a-brc.com/
bu bostancı brc nin sitesi telefon numarası orda var mühendis serdar beyle görüşebilirsiniz, çok ilgili birisi, ilk ayarlamalar için sizden 6 defa tam boşaltılmış ve ardından tam doldurulmuş lpg dolum fişi getirmenizi isteyecek bu da yaklaşık 1800 km. demek bu fişlere bakarak deponuzun 6 defada da kaç litre aldığını ve lpg göstergesi ayarı için lpg satış fişi biriktirmeniz gerekecek benim 5 fiş oldu şimdiden :)
6. depoyu tam doldurduktan sonra ayara gideceksiniz ve giderkende lpg kullanmayacaksınız benzinle gideceksiniz ki brc servisine tam dolu depo ile gidin.
neyse hayırlı olsun tekrar.
Gönderen: keles74 - Haziran 22, 2011, 05:08:20 ÖS
çok faydalı bir tartışma olmuş. herkeze teşekkür ederim.
Gönderen: drmyavuz - Haziran 23, 2011, 08:59:33 ÖS
Öncelikle hepinize merhabalar. Aranıza yeni katıldım. yaklaşık9 gün önce 2008 eski kasa Honda Accord aldım. Arabadan gayet memnunum ama aracı İstanbula getirir getirmez ilk işim Ayyışığı Honda'yı aramak oldu. LPG konusunda Roche'nin söylediklerini aynen ilettiler. Muutluhan'ın bu konuda çalışması olduğunu duydum. Oradan fiyat aldım , fiyat bana astronımik geldi. Forumlardan takip ettiğim kadarıyla herkes Prins'i tavsiye ediyordu, ancak 2 farklı LPG montaj servisiyle konuştum. 2'si de prinsin iyi bir marka olduğunu ama 2000 motor için gereksiz olduğunu aynı performansı hem Levato , hem Zavoli Hem de BRC ile labileceğimi söylediler. Fiyat olarak da Levato ve Zavoli için 1350 , Prins için ise 2250 TL fiyat aldım Dudullu Polaris LPG'den... Ve burası Eğer Zavoli'den memnıun kalmazsam Prins takacağının garantisini verince oraya taktırmaya karar verdim. Arkadaşlar daha önce yazmışlar, bindiğimiz arabalar motor ve elektronik aksam bakımından piyasanın en sorunsuz arabaları, bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum (ümit ediyorum) İnşallah Roche Sende de bir prblem çıkmaz ve bu felakte senaryolarını yaşamazsın....
Gönderen: roche - Haziran 24, 2011, 11:46:21 ÖÖ
Öncelikle hepinize merhabalar. Aranıza yeni katıldım. yaklaşık9 gün önce 2008 eski kasa Honda Accord aldım. Arabadan gayet memnunum ama aracı İstanbula getirir getirmez ilk işim Ayyışığı Honda'yı aramak oldu. LPG konusunda Roche'nin söylediklerini aynen ilettiler. Muutluhan'ın bu konuda çalışması olduğunu duydum. Oradan fiyat aldım , fiyat bana astronımik geldi. Forumlardan takip ettiğim kadarıyla herkes Prins'i tavsiye ediyordu, ancak 2 farklı LPG montaj servisiyle konuştum. 2'si de prinsin iyi bir marka olduğunu ama 2000 motor için gereksiz olduğunu aynı performansı hem Levato , hem Zavoli Hem de BRC ile labileceğimi söylediler. Fiyat olarak da Levato ve Zavoli için 1350 , Prins için ise 2250 TL fiyat aldım Dudullu Polaris LPG'den... Ve burası Eğer Zavoli'den memnıun kalmazsam Prins takacağının garantisini verince oraya taktırmaya karar verdim. Arkadaşlar daha önce yazmışlar, bindiğimiz arabalar motor ve elektronik aksam bakımından piyasanın en sorunsuz arabaları, bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum (ümit ediyorum) İnşallah Roche Sende de bir prblem çıkmaz ve bu felakte senaryolarını yaşamazsın....
iyi dileklerin için teşekkürler.
madem lpg taktıracaksın neden garantiyi bozmadan taktırmıyorsun
bide taktıracağın lpg pipolumu?
brc de dışarda yaptırırsan 1500 tl (extrasız pipo v.b.)
1700 tl (extralı)
2000 tl honda servisi garantili
Gönderen: drmyavuz - Haziran 25, 2011, 02:46:10 ÖÖ
benim biraz cahilliğime geldi birazda acele ettim LPG taktırmak için....
zaten takan firma kendisi 2 yıl garanti verdi motor arızaları ve montaj hatası için...
50.000 km'de honda motorda arıza vermez herhalde düşüncesiyle taktırdım...
inşallah bir sıkıntı olmaz...
bugün 2. kez depoyu fulledim tahmini olarak 275krş/km olarak ölçtüm...
inşallah hatalı ölçmemişimdir...
eğer böyle yakıyorsa benim için harika hem 2000 motor hem bu fiyata...