TeamHondaTurkey.Com
HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: kayaci26 - Aralık 15, 2010, 07:07:44 ÖÖ
-
BAZI ARKADAŞLARIMIZIN LPG İLE İLGİLİ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARI FARKLI BAŞLIKLARDA PAYLAŞTIKLARINI GÖRDÜM,
BURADA LPG KULLANIMI İLE İLGİLİ OLASI SORUNLARA CEVABI OLAN ARKADAŞLARIN İLGİSİNİ BEKLİYORUZ...
BEN İLK OLARAK, LPG Lİ ARACIN BENZİNE GEÇME KONUSUNU ANLATAYIM;
Arkadaşlar sıralı sistem LPG kullananlar çok iyi bilirler ki, araç ilk çalıştırmada direkt benzin ile çalışır, ve LPG montaj ve ayarını yapan yetkili servislerce ayarlanan süreler dahilinde ve hedeflenen ısı ya ulaşınca sistem otomatik olarak benzine geçer tabii ki benzinden LPG ye geçiş için herhangi bir motor devri seçilmedi ise....
Şimdi bu konuyu açalım biraz;
LPG li aracın benzine geçiş süresi minimum 25 saniye ve motor ısısı 25 C olmalı dır. Ancak bu LPG dönüşümünü yapan yetkili firmaların deneyimli personelleri tarafından 25 saniye ve 35 C olarak da ayarlanmaktadır. Bize bu 10 C lik ısı farkı kar mı ettirir, zarar mı ettirir diye düşünmek bence yine başka bir konu ama, yeri gelmişken açıklayalım, LPG yüksek ısılarda yanma doygunluğu gösteren bir yakıt olduğu için özellikle sabahları ilk çalıştırmada aracın hemen benzinden gaza geçmesini sağlayarak yakıt tasarrufu yaptığımızı düşünmeyelim, zira henüz ısınmamış motor doğrudan doğruya LPG ye geçtiğinde zaten çok fazlaca LPG tüketmekte, hatta yanmayan gaz karışımını da direkt ekzost a göndermektedir.
Gelelim devir konusuna, LPG ayarı yapılırken rolenti devri yani 500 - 600 devir seçilmiş ise araç kendiliğinden LPG ye geçecektir, ayrıca yine ayar ı yapılırken alt devirlerde veya üst devirlerde benzine geç ya da geçme komutu verilip verilmediği de önemlidir.
Nasıl oluyor;
1.) LPG ayarı yapılırken, kullanıcı belirli bir devirde LPG ye geçilmesini isteyebilir mesela 1600 devir seçildiğinde araç 1600 devir de LPG ye geçer,( rölantide çalışan bir araç benzini bitene kadar çalışır fakat LPG ye geçmez, illaki ara gazı vermek yada araç ile trafiğe çıkmak gerekir) Ayrıca araç 1600 devirin altına her düştüğü zaman benzine dön ya da LPG de kal şeklinde ki komut da önemlidir. Bu komut LPG de kal şeklinde işaretlenmeli ve buna dikkat edilmelidir, zira şehir içi trafiğinde düşük devirlerde sürekli benzin tüketiriz, LPG gideri düşer belki ama benzin gideri artar :)
2.) LPG ayarı yapılırken kullanıcı belirli yüksek bir devirde mesela, 4500 devirde benzine geçmesi hususunda bir komut yazabilir, Böylece araç yüksek devirlere çıktığında yine motoru koruma amaçlı otomatik olarak benzine yönelir ki, kullanıcının istediği max torku elde edebilsin. (Benim aracım A/T olduğu için ve şehir trafiğinde sık sık kick down yaptığımızdan ben bu yüksek devirde benzinden LPG ye geçme işini çok seviyorum, zira araç sizi utandırmıyor, buna ne gerek var ki diye soran arkadaşlara, aracın LPG sarfiyatını kıstırmak dediğimiz olay yani benzine göre verimlilik oranı %75, %80, %90, %95 gibi aralıklarda düzenlenebilmekte ve bu şehir trafiğindeki sakin kullanımlarımızda LPG yi bizim için daha tasarruflu hale getirmektedir. Arcın performansı düşmekte tabi ki, ancak ani den lazım olan performansa belirli bir devirden sonra terfi ettiğiniz benzin ile kavuşabiliyorsunuz ) :)
3.) Bunların dışında gaza bastım, araç LPG geçti tarzında sıkıntılar var,
Arkadaşlar LPG tankınızı dibine kadar boşaltacağım diye kasmayın, örneğin 35lt lik deponuzda sürekli 10lt lpg bulunsun sürekli doldurtun, ful leyin yani, böylece daha dengeli tüketim değerlerini belirlersiniz ve aracınıza ani gaz basmalarda LPG den benzine geçme durumu ile karşılaşmazsınız…
Aracın LPG tankında 2 – 3 lt lpg var iken siz gaza yüklendiğinizde gazdan benzine geçiyorsa bu bir arıza durumu değil, inadına elektronik LPG düzeneğinin iyi çalıştığının işaretidir. Çünkü LPG sistemlerinde benzinde olduğu gibi, pompa-santrafiş vs düzenekler yok, LPG içindeki itici gazın etkisi ile tankdan enjektörlere doğru ilerler, tankda gaz azalınca basınç da azaldığından sistem az gelen gaza tepki olarak otomatik benzine geçişi gerçekleştiriyor :)
Arkadaşlar bu konular oldukça uzun ve detaylı, lütfen her konuda soru ve sorunlarınızı paylaşın ve cevap arayalım ok ….
-
teşekkürler bizi aydınlattığın için
-
paylaşım için teşekkürler... >=ok <783^2
-
Aracın LPG tankında 2 – 3 lt lpg var iken siz gaza yüklendiğinizde gazdan benzine geçiyorsa bu bir arıza durumu değil, inadına elektronik LPG düzeneğinin iyi çalıştığının işaretidir. Çünkü LPG sistemlerinde benzinde olduğu gibi, pompa-santrafiş vs düzenekler yok, LPG içindeki itici gazın etkisi ile tankdan enjektörlere doğru ilerler, tankda gaz azalınca basınç da azaldığından sistem az gelen gaza tepki olarak otomatik benzine geçişi gerçekleştiriyor :)
benimki iyi çalışıyor anlaşılan >=ok
bilgiler için sağol.
-
Benim tek problemim şu anda ruhsata işletmek :mrgreen: yarın onla uğraşacağım ](*,)
-
güzel paylaşım eline sağlık
-
EYVALLAH; DOSTLAR...
BUNLARIN DIŞINDA MERAK ETTİKLERİNİZ, BAŞINIA GELEN SIKINTILAR, AKLINIZA TAKILAN SORULAR...
BEKLİYORUM...
BURADA LPG İLE İLGİLİ HER KONUYU ELİMİZDEN GELDİĞİNCE AYDINLATALIM....
-
EYVALLAH; DOSTLAR...
BUNLARIN DIŞINDA MERAK ETTİKLERİNİZ, BAŞINIA GELEN SIKINTILAR, AKLINIZA TAKILAN SORULAR...
BEKLİYORUM...
BURADA LPG İLE İLGİLİ HER KONUYU ELİMİZDEN GELDİĞİNCE AYDINLATALIM....
erdigin bilgiler icin tesekkurler arkadas benim soyle bir sikintim var arabamin cok yaktigini dusunuyorum defalarca denememe ragmen bir turlu yakiti dusuremedim.1.arabam 2006 civic vtec1.6es a/t brc takili ben montaj ettirmedim, aldigimda oyle idi, brc servise gitgel 1 ay sonra baktilarki enjektor hortumlarinin 2si kisa 2 uzun yanlis deyip duzeltiler, sonra yol ayari yaptik muhendis arkadasla 42 lt ile 330 km yapabildim anca,sonra samandira bozuk onuda degistirdiler garantiden, arabaninda buji,yag,filtreler,aku,4 lastik yeni ve bilgisayara baglayarak bakimlari yapilmis durumdadir.simdi tekrar deniyorum.motorda bir sorun yok calismasi iyi rolanti iyi hersey iyi ama km`de 15 lt gibi bir yakit yakiyor.ne yapmam gerektiginide acikcasi fazla bilmiyorum. bi 10 gundaha kullanip 2a muhendisligi gidicem arabayi kontrol etsinler diye montaj hatasindan supheleniyorum varsa soyleyecegin biseyler yardimin dokunur.
-
Timur AK, dostum...
yakıt tüketimi ile ilgili açmış olduğum ve paylaşımlarımın olduğu diğer sayfada (http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_sistemleri/lpg_tuketimi_hakkinda-t46681.0.html;new) bu konuyu biraz irdeledim... istersen tüketim konusundaki değerlendirmelere oradan devam edelim
-
Bursa' da olanlar için bir adres verebilirim, foruma aykırı mıdır bilemem. gerekirse silebiliriz..
ben aracıma LOVATO montajı burada yaptırdım ve sorunum yok, tüketim düşük, tekleme, stop etme yok.
MACAN OTOGAZ
Yetkilisi: iLYAS MACAN
Telefon: 02243460669
Adres: otosansit 32.blok no : 5 yildirim bursa
İl / İlçe : BURSA / YILDIRIM
-
LPG KONUSUNDA ÇEŞİTLİ BAŞLIKLAR AÇILMIŞ DURUMDA, BUNLARI MUMKUN OLDUĞUNCA KATEGORİZE EDERSEK BU FORUMDAN FAYDALANMAK İSTEYEN KATILIMCILARA DAHA ÇOK YARDIMCI OLABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
ARKADAŞLAR;
LPG KONUSUNDA, LPG TERCİHİNDEN SONRA, MONTAJI YAPILACAK KİTİN MARKASI KONUSU ÇOK TARTIŞILAN İKİNCİ BİR KONUDUR... BU KONU İLE İLGİLİ FARKLI SAYFALAR AÇILMIŞ AMA BEN ISRARLA BURADAN DA CEVAP VERMEYE ÇALIŞACAĞIM...
BURADA SIKÇA KARŞILAŞTIĞIMIZ ŞU SORULARI CEVAPLAMAYA ÇALIŞACAĞIM;
1-HANGİ MARKA LPG YI TAKTIRMALIYIM?
• PRINS
• TELEFLEX GFI
• LOVATO
• TARTARINI
• ZAVOLI
• BRC
• LANDIRENZO
• OMVL
• ECOTECH
• ATİKER
• ALDESA
• VOLTRAN
• FEMA
• RAMANO
• KME
• STEFENELLI
• DESTRO
• INKA
• OKCAN
• LC GLOBAL
• AUTOGAS ITALIA,
• GASITALY
• …
LİSTE UZAYIP GİDER, BUNLAR BENİM BİLDİĞİM LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ, AKLIMA GELENİ YAZDIM, MUTLAKA DAHA DA VARDIR HATIRLAMADIĞIM, YA DA HİÇ GÖRMEDİĞİM DUYMADIĞIM SİSTEMLER…
BİR KAÇ TANE MARKA DUYAN-BİLEN ARKADAŞLARDAN HANGİSİNİ TAKTIRMALIYIM ŞEKLİNDE DÜŞÜNENLER DAHA DERİN DÜŞÜNMEYE BAŞLAMADAN DURUMU ÖZETLEYELİM…
__ ÖNCELİKLE LPG Yİ TERCİH ETME SEBEBİMİZ YAKIT EKONOMİSİ OLDUĞUNA GÖRE TAKTIRACAĞIMIZ KİTİN EKONOMİK OLMASINA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ ŞEKLİNDE DÜŞÜNEN ARKADAŞAR;
BU SAYDIĞIM MONTAJ KİTLERİNİN EN UCUZU 1.000-TL İKEN EN PAHALISI DA 2.000-TL (SADECE KİT MALİYETİ, TRAFİK vs. RESMİ İŞLEMLER HER BİRİNDE ORTALAMA MUAYENELER DAHİL 250.TL +MASRAFA TABİDİR UNUTMAYALIM)
YANİ EN UYGUN FİYATLISI İLE EN AĞABABASININ ARASINDA %100 FİYAT FARKI VAR TABİİ Kİ…
ŞİMDİ, ORTALAMA 10-15.000 TL LİK VE 10 YAŞIN ÜSTÜNDEKİ BİR ARACA LPG DÖNÜŞÜMÜ UYGULANACAK İSE, (Kİ KİŞİNİN BÜTÇESİ BİNDİĞİ ARABADAN ANLAŞILIYOR) KALKIP DA 2.000 TL LİK GFI yi YADA PRINS’ i ÖNERMEK ÇOK DA RASYONEL OLMAZ…
VE YİNE 2010 – 2011 MODEL BİR ARACA LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPTIRIRKEN ŞU MARKA İYİDİR, BU MARKA KÖTÜDÜR ŞEKLİNDE Kİ TRİBÜN AMİGOLUKLARI YERİNE, 40.000 TL LİK ARABAYI ALABİLEN ARKADAŞ HİÇ KİMSEYLE POLEMİĞE GİRMEDEN GİT 1.000.-TL FAZLA VER, VE KEYFİNİ SÜR DEMELİYİZ.
ARKADAŞLAR O MARKA YERLİ, BU MARKA YABANCI vs POLEMİKLERE HİÇ GİRMİYORUM ÇÜNKÜ BURADA HİÇ BİRİMİZ HACI ŞAHİNLERE BİNMİYORUZ, HER BİRİMİZ % BİLMEM KAÇI JAPON MALI HONDALARA BİNDİĞİMİZ İÇİN YERLİ MALI EDEBİYATI BU FORUMDA ÇOK DA TUTARLI DEĞİL…
BU İŞİN MALİ BOYUTU… BİR DE TEKNİK BOYUT VAR; LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPILACAK ARACIN KULLANILDIĞI ŞEHİR ÇOK ÖNEMLİDİR… BAKINIZ BİR BOKSÖRÜ DÜŞÜNÜN ÇOK SERT YUMRUK ATMA KABİLİYETİNE SAHİPTİR ve HİÇ BİR ZAMAN BİR ATLET GİBİ İYİ KOŞAMAZ ve YİNE HERHANGİ BİR FUTBOLCU GİBİ SERT ŞUT ÇEKEMEZ…
YANİ DEMEM O DUR Kİ BİR MEMLEKETTE, ORANIN SANAYİCİ ESNAFI, YEDEK PARÇACISI, MOTORCUSU vs. HANGİ LPG KONUSUNDA UZAMANLAŞTI İSE KENDİNİ BELLİ EDER… BİZ BU TİP FORUMLARDA ISRARLA ŞU MARKA İYİDİR, BU MARKA KÖTÜDÜR, BEN AZ YAKTIM, ÇOK SORUN YAŞADIM ŞEKLİNDE Kİ YORUMLARIMIZI DÜŞÜNCESİZCE SALLAYABİLİYORUZ BU DA LPG NİN ADINI İYİCE KÖTÜ EDİYOR… LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMİNİN MARKASINDAN ZİYADE MONTAJI YAPAN SERVİS ve İŞÇİLİK KALİTESİ DE SON DERECE ÖENMLİDİR YANİİİİ…
LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPTIRACAK ARKADAŞALAR BULUNDUKLARI YERİN FİZİKİ KOŞULLARINI BU YÜZDEN İYİ DEĞERLENDİRECEKELER, BÖLGELERİNDE HANGİ MARKA LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMİ YOĞUNLUKTA İSE ve HANGİ SİSTEM DEN KULLANICI ŞİKAYETLERİ EN AZ İSE BU DURUMU ARAŞTIRACAKLAR, MONTAJI YAPACAK SERVİSLE GÖRÜŞÜP, REFERANS MÜŞTERİLERE ULAŞMAYA ÇALIŞACAKALAR….
BU ARAŞTIRMANIN SONUCUNDA ARTIK 1.000 – 1.200 – 1.500 – 2.000 HANGİ FİYAT ARALIĞINDA UYGUN MARKAYA DENK GELİNİR BİLİNMEZ…
SON OLARAK KULLANILAN ARAÇ İLE İLGİLİ KISA BİR ARAŞTIRMA YAPMAK DA FAYDA VAR YANİ, ÖRNEĞİN 5.NESİL CIVIC LER HANGİ MARKA YADA MARKALARA DAHA UYUMLU, TÜKETİM VERİLERİ, SERVİ,S ARALIKLARI, ENJEKTÖR SESİ, TİTREME, KAVRAMA vb.
YA DA SIFIR KM ALINAN SON KASA CIVICLER IN SIKINTILARI NELER, HANGİ MARKALARDA UYUMSUZLUK VAR, HANGİ MARKALAR DAHA UYUMLU….
EVEEETTT…. GELDİK EN SON AŞAMAYA; ARKADAŞLAR YUKARIDA ANLATILAN DURUMLARI ARAŞTIRDIKTAN SONRA VE İŞTE BU UYGUNDUR DEMEDEN HEMEN ÖNCE; YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ELEMİNASYON SONUCU KALAN SON 2 – 3 MARKAYI KENDİ ARALARINDA KARŞILAŞTIRACAĞIZ… HANGİ KRİTERLERDE Mİ, YAKIT TÜKETİMİ, KULLANILAN TEKNOLOJİ SEVİYESİ, MONTAJ TEKNİĞİ, ENJEKTÖR TİPİ vb.
SONRAAA EEEHH BİR KARAR VERİN ARTIK…
-
Doğru ve doyurucu tespitleriniz olmuş. Bilgi paylaşımı için teşekkür ederim.
Eline sağlık üstat.
Lpg kitimle ilgili ufak bir sorunum var. Oda gösterge problemi. Simit depoyu tamamen doldurunca yaptığım toplam mesafenin yarısı olmadan kırmızı ışık yanıyor. Toplam yapacağım mesafeyi ortalama bildiğim için sorun olmuyor ama insanın gözü yinede kırmızı ışığa takılıyor psikolojik olarak.
-
Landirenzo takılı aracımda ve mükemmel uyumu var,en ufak problemi yok ve dün ölçüm yaptığımdada 23,8 krş yakmışım km'de.Daha önce hr-v'm vardı brc taktırmıştım oda problemsiz gayet güzeldi bu iki markayı herkese tavsiye edebilirim.
-
Eline sağlık üstat.
Lpg kitimle ilgili ufak bir sorunum var. Oda gösterge problemi. Simit depoyu tamamen doldurunca yaptığım toplam mesafenin katılımı olmadan kırmızı ışık yanıyor. Toplam yapacağım mesafeyi ortalama bildiğim için sorun olmuyor ama insanın gözü yinede kırmızı ışığa takılıyor psikolojik olarak.
Teşekkürler Sevgili Hondacı DOSTUM...
LPG Kitinizle alakalı yukarıda bahsettiğiniz sorun, LPG düğmenizden ya da şamandıradan kaynaklı olabilir.
LPG kumanda paneli ya da göstergesi ya da düğmesi diye adlandırıdığımız ve esasen :
• Yakıt seçeneği sağlayan
• Yakıt miktarını gösteren
• Hataları bildiren, sesli uyarı veren
YAKIT DÜĞME' niz ya da arızalı ise (Garanti süreniz dolmadı ise) GARANTİ KAPSAMIN' da, yada ücreti mukabili yenisi ile değiştirmenizi, değiştirdiğiniz yedek parçaya ilişkin fatura ve garanti belgenizi de garanti süresi sonuna kadar saklamanız gerektiğini hatırlatmak isterim.
Eğer sorun düğmede değil de şamandırada ise bunu LPG tankının üstündeki şamandıra göstergesinden anlayabilirsiniz... Yani sizin bilginiz dahilinde tank %50 dolu iken deponun üstündeki gösterge 1/2 gösteriyorsa şamandıra doğru çalışıyor demektir.
-
Eline sağlık üstat.
Lpg kitimle ilgili ufak bir sorunum var. Oda gösterge problemi. Simit depoyu tamamen doldurunca yaptığım toplam mesafenin katılımı olmadan kırmızı ışık yanıyor. Toplam yapacağım mesafeyi ortalama bildiğim için sorun olmuyor ama insanın gözü yinede kırmızı ışığa takılıyor psikolojik olarak.
Teşekkürler Sevgili Hondacı DOSTUM...
LPG Kitinizle alakalı yukarıda bahsettiğiniz sorun, LPG düğmenizden ya da şamandıradan kaynaklı olabilir.
LPG kumanda paneli ya da göstergesi ya da düğmesi diye adlandırıdığımız ve esasen :
• Yakıt seçeneği sağlayan
• Yakıt miktarını gösteren
• Hataları bildiren, sesli uyarı veren
YAKIT DÜĞME' niz ya da arızalı ise (Garanti süreniz dolmadı ise) GARANTİ KAPSAMIN' da, yada ücreti mukabili yenisi ile değiştirmenizi, değiştirdiğiniz yedek parçaya ilişkin fatura ve garanti belgenizi de garanti süresi sonuna kadar saklamanız gerektiğini hatırlatmak isterim.
Eğer sorun düğmede değil de şamandırada ise bunu LPG tankının üstündeki şamandıra göstergesinden anlayabilirsiniz... Yani sizin bilginiz dahilinde tank %50 dolu iken deponun üstündeki gösterge 1/2 gösteriyorsa şamandıra doğru çalışıyor demektir.
Üstadım sorunun şamandırada olduğunu düşünüyorum. Sesli uyarı sistemi çalışıyor. Dediğiniz gibi gösterge 1/2 olduğunda toplam gidebildiğim mesafanin 1/4 'ünde oluyorum km olarak.
Forumlarda araştırma yaptım. Simit depolarda ekseriyetle gösterge sorunu olabiliyormuş. Ben de kafama takmıyorum. 6000 km sonra filtre değişimine gideceğim. O zaman söyleyeceğim. Aslına bakarsanız 1000 km bakımında söyledim ama bu sorun hep var demişlerdi. Klasik bir cevap olmuştu.
-
zavoli var 2007 civic aracımda.en ufak sıkıntım olmadı.yakıt konusunda çok çok memnunum 6000 km oldu masrafı yarıladım sayılır.ayrıca değerli bilgilerin için çok sağol dostum
-
Değerli Dostlar...
İpragaz güvencesi ile araç sahiplerine sunulan Prins Otogaz Sistemleri hakkında Birim Akbaba ile yapılan söyleşiyi aşağıdaki linkden izleyebilirsiniz...
Burada dikkatiniiz sadece bir tek kelimeye çekmek istiyorum : " PRINS = TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR FİRMA"
http://www.lpghaber.com/html/makaledevam.php?id=43
-
LPG Kullanımı ile alakalı paylaşımlarımıza devam ediyoruz . . .
Bir çok arkadaştan olumlu eleştiriler aldığım içindir ki bilgi ve tecrübelerimi burada paylaşmaya devam ediyorum . . .
Daha önce farklı bir sayfada açıkladığım konuyu bizzat burada da sizlere aktarıyorum . . .
2. LPG MONTAJINA NE KADAR MASRAF EDERİM ?
Aracınıza taktırmaya karar verdiğiniz LPG Kitinin markasından bağımsız olarak kayıt ve muayene giderleri başlığı altında bir takım harcamaların olduğunu duymuşsunuzdur.
LPG montaj kitinin maliyetinin yanısıra ne kadar harcamam olur diye düşünüyorsanız . . . İşte hesap aşağıda . . .
117,00 TL Ruhsat Harcı (Tescil ve Trafik Belgesi değişiyor)
10,00 TL EK 1 düzenleniyor
5,00 TL Trafikden alıyorlar
135,70 TL TUVTURK muayene ücreti
35,00 TL Makine Mühendisleri Odası (Sızdırmazlık Raporu) _Bazen LPG montaj fiyatına dahil olabiliyor)
23,00 TL Ekzost Emisyon Ölçümü (Varsada yeniden yaptıracaksınız araç fenni muayeneye giriyor ve LPG faktörü)
3.LPG TAKTIRMALI MIYIM ? YA DA TAKTIRACAĞIM NE DERSİNİZ ?
Değerli Dostlar, LPG hiç birimize bedavaya gelmiyor...
Araç markası ve modeli ne olursa olsun LPG taktıracaksak eğer Allah muhafaza olağanüstü durumlar dışında bu arabaya 3 - 5 sene bineceğim demeliyiz, ayrıca senede en az 10 - 15.000 km yol yapıyor olacağız... Diğer türlü eğer araştırırsanız, LPG aracın değerine değer katmıyor...
1.000 - 2.000 TL arası montaj kitleri, +300 TL de muayene - kayıt vs işlere giden rakam var...
Yani 6 ay 1 sene bineceğimiz ya da en fazla 2 senede 10.000 km falan yapacağımız araca LPG uygulaması çok da mantıklı değil...
NEDEN Mİ ?
Çünkü; yukarıda da söylediğim gibi LPG montaj kitleri ve diğer masraflar bize hep + olarak yansıyor…
LPG dönüşümünden sonra araçla 10.000 km yapınca amorti ettiğini söylüyoruz ama durum her zaman bu kadar basit değil…
LPG ile max km yakıtında %40 kar ettiğimiz kesin… yani km de 0,350 tl benzin e karşılık km de 0,210 tl LPG tüketimi gerçekleşir… Ya da 0,40 TL benzine karşılık 0,24 TL LPG tüketimi var… Bir de LPG ye geçinceye kadar 0,02 – 0,03 TL de benzin tüketimi söz konusu, o zaman benzine göre LPG den ettiğimiz kar km başına ortalama 15 KURUŞ yani 0,15 TL…
Şimdi sıfır km alınan bir araca 2.000 TL LPG yi hiç trafiğe çıkmadan montajını yaptırıp ruhsata işletirsek 2.200 TL ye mal ederiz, ya da 5 – 10.000 km sonra montajı yaptırırsak 2.300 TL nakit çıkışımız olur…
Arkadaşlar, bu 2.300 TL yi 15.000 km de LPG tasarruf hesabı amorti ediyor… 6 ayda 1 yılda ya da benzer sürelerde 10.000 – 15.000 km yol kat edilecekse tabii ki mantıklı… Ancak araç 3 yılda 15.000 i dolduracak bir kullanıma sahip se yani yıllık 5.000 km civarı LPG mantıklı değil, çünkü 3 yılda benzine fazladan vereceğimiz parayı bir defada LPG dönüşümüne ödemek çok da iyi bir yatırım değil… Üstelik 3 yılın sonunda çeşitli sebeplerden dolayı 15.000 -20.000 km deki bir aracı satılığa çıkardığınızda hiç kimse bu LPG li diye 1 kuruş fazla vermeyecektir, aksine LPG siz araç daha değerli görünecektir…
Yine altını çizerek söylüyorum… LPG yi bineceğiniz, yani 3 – 5 sene satmayacağınız – 20.000 – 50.000 vs km yapabileceğiniz bir araca taktırırsanız, LPG nin bütçenize çok büyük katkı sağladığını her yerde anlatabilirsiniz…
Bir dostumuz 2005 de sıfır km almış aracını doğruca LPG takmış o günün teknolojisi işte… araç gelmiş 340.000 km ye motor bitmiş… Arabada bitse umurunda değil… Çünkü güncel hesapla Benzin LPG farkından 50.000 TL si cebinde kalmış… Ama aynı arkadaş aynı araçla arada geçen 5 yılda sadece 40.000 km yapsa idi bu kadar mutlu olamayacaktı…
-
HANGİ MARKA LPG KONUSUNDA . . . farklı düşünceler ve uygulamalar elbette var ancak ben burada yine başka bir sayfada kısmen konusunun geçtiği ve yukarıda bir yerlerdeki bir linkdeki videoda konusu geçen yeni teknolojiyi anlatmak istiyorum
Prins LPG nin geliştirmiş olduğu; Prins Direct Liqui Max sistemi
------
Prins Direct Liqui Max, tek yakıt veya çift yakıtla kullanım için aracın standart yakıt sistemiyle paralel olarak çalışan, master-slave bir sistemdir.
Prins Direct Liqui Max sistemi direkt yakıt enjeksiyonlu motorlar için dizayn edilmiştir. Direkt enjeksiyon; yakıtın, manifold yerine (port yakıt enjeksiyonu), yüksek basınç (20-200 bar) altında direkt silindir içine enjekte edilmesi demektir. Sistem, sıvı LPG’yi yüksek basınç altında silindirin içine enjekte etmek için; modifiye edilmiş bir yüksek basınç yakıt pompası ile benzin sisteminin yakıt enjektörlerini kullanır. Böylece emme manifoldunun ayrıca delinmesine gerek kalmaz.
Direct Liqui Max sistemi, orijinal benzin enjeksiyonu ile eşdeğer bir teknolojide olup ve mevcut elektronik düzenler ve bileşenlerden maksimum derecede faydalanmayı sağlar . Direct Liqui Max sistemi ile sürücü, benzin veya LPG ile sürüş arasında fark hissetmez.
Prins’in Hollanda üniversiteleri ile yaptığı detaylı araştırmalar, LPG’nin direkt yakıt enjeksiyonlu motorlar için çok elverişli bir yakıt olduğunu göstermiştir. LPG kullanımı motor verimini bariz şekilde arttırmaktadır. Bu durumda CO2 salınımını ekstra bir %10 oranında daha azaltmaktadır. Motor verimindeki artış LPG ‘nin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.
Sistem 2011 başından itibaren birçok modelde uygulanabilir olacaktır.
(a l ı n t ı d ı r )
-----
Prins teknolojisini sürekli yeniliyor ve artık 2011 de BENZİN ENJEKTÖRLERİNİ KULLANAN LPG SİSTEMİNİ (Prins Direct Liqui Max )TÜRKİYE DE KULLANIMA SUNUYOR, MANİFOLTUN HERHANGİ BİR YERİNE DELİK AÇILMIYOR ve böylece UZUN DU, KISAYDI, PİPOLU İDİ DEĞİLDİ, BİLMEM HANGİ MARKA ENJEKTÖR KULLANILIYORDU, SELONOİD VALF KAÇ MİLİSANİYEDE AÇIYORDU KAPATIYORDU, ENJEKTÖR SESİ VARDI YOKTU VS. TARTIŞMALARINI BİTİREN TEKNOLOJİ . . .
Arkadaşlar bu sistemin maliyeti hakkında tam olarak bir bilgi sahibi olamadım, araştırmalarım sürüyor ve özellikle sıfır km araç alıp da LPG montajı yaptıracağım acaba hangisi diye düşünüyorlar ise bu sistemi çok iyi araştırsınlar…
Bu LPG sisteminde bana göre bir devrim… Çünkü arada farklı bir enjektör kullanmıyor, benzin ne ise LPG de aynısı (tek fark var gaz halindeki LPG nin regülatörden geçerken sıvılaştığını hepimiz biliyoruz, işte bu sıvılaşmanın tam olması için motor suyu sıcaklığının 40 c yi geçmesi gerekiyor, hele ki motor suyu sıcaklığı 80 C yi geçti ise yukarıdaki anlatılanlara göre benzinden daha verimli….)
-
saolasın kardeş
-
ARKADAŞLAR YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER...BENİM ARAÇ LPG İLE DEPO AZKEN 3-5 DEFA DEPO DOLU İKEN 1-2 DEFA KENDİLİĞİNDEN GAZDAN BENZİNME GEÇTİ SEBEP NE OLABİLİR GAZ TAKALI 6 BİN KM OLDU ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
-
MAtador arkadaşımız.... ilk yorumun, daha önce farklı bir nick ile burada mıydın bilmiyorum ama burda ilk katılan arkadaşlar ad - soyad araç bilgisi falan belirterek selam çakıyorlar... iyi bir uygulama...
Depo boş iken ve depo dolu iken benzine geçme konusunu yukarıda etraflıca anlattım...
Boş iken benzine geçer çünkü basınç az gelir ve sensör gelen LPG yiz az bulduğundan aracı Benzine yönlendirir... Depo dolu iken durduk yere benzine geç,yorsa bu bir proglama hatasaı ya da yazılım hatası olabilir... ama yüksek devirde benzine geçiyorsa yine, kalibrasyon yapılırken üst devirlerde benzine geç komutu verilmiş olabilir... bir kaç kez daha dene sonra tekrar paylaşmlarını bekliyorum...
-
DAHA ÖNCE BAŞKA BİR LİNKLE HİÇ BULUNMADIM ACEMİYİM BİRAZ ARAÇ CVİC LS 2006 A/T.. LPG DOLU İKEN -1-2 KEZ OLDU O DA UZUN YOLDA ŞEHİR İÇİ HİÇ OLMADI TEKRAR DENEYİP PAYLAŞACAĞIM...
-
Yorumlar için teşekkürleri;yardım istediği için değil...Konuştuklarınızı okuduğu için söylemiş arkadaş,sayın kayaci26 :)
-
Yorumlar için teşekkürleri;yardım istediği için değil...Konuştuklarınızı okuduğu için söylemiş arkadaş,sayın kayaci26 :)
???
-
kayaci26 arkadaşım cok güzel detaylı anlatmışın konuyu ben sana su şekilde soru sorayım sen bu işe baya kafa yormuşun bende lpg olayını yeni araştırıyorum. öncelikle arabam 2000 model 1.4 is manuel sedan 150.000 km'de bakımlarını eksiksiz yapan birisiyim hiç bir problemi yok maşallah diyelim. arabam 95 oktan benzinde şehir içi kullanımda son zamlarla 0.27-0.28 krş yakmaktadır. ben izmir'de oturuyorum yılda 9000 km ortalama ile arabayı kullanıyorum. sence arabama uygun hangi lpg kitini taktırabilirim? bana karı ne olur suan kullandıgım benzın oranına göre? yazıların için şimdiden teşekürü bir borç bilirim kardeşim agzına yüreğine saglık.
-
kayaci26 arkadaşım cok güzel detaylı anlatmışın konuyu ben sana su şekilde soru sorayım sen bu işe baya kafa yormuşun bende lpg olayını yeni araştırıyorum. öncelikle arabam 2000 model 1.4 is manuel sedan 150.000 km'de bakımlarını eksiksiz yapan birisiyim hiç bir problemi yok maşallah diyelim. arabam 95 oktan benzinde şehir içi kullanımda son zamlarla 0.27-0.28 krş yakmaktadır. ben izmir'de oturuyorum yılda 9000 km ortalama ile arabayı kullanıyorum. sence arabama uygun hangi lpg kitini taktırabilirim? bana karı ne olur suan kullandıgım benzın oranına göre? yazıların için şimdiden teşekürü bir borç bilirim kardeşim agzına yüreğine saglık.
Bu arabaya uzun süreli binecekseniz eğer, ki binileceğe benziyor...
LPG seçiminizi çevresel faktörleri de göz önüne alarak değerlendirmeniz de fayda var...
Benim aracımda ve bir çok bakındığım Honda da, hatta diğer marka araçlarda TARTARINI kit var... Ben 99 yılından bu TARTARINI yi bir kaç farklı araçta kullandım... Periyodik bakımlar haricinde sıkıntı yapan bir sistem değil ve BEN DAHA ŞİKAYET EDENİ GÖRMEDİM, DUYMADIM... Yani KRONİK sorunları olan bir sistem değil... Ayrıca herhangi bir kullanıcı ya da yorumcuda polemik yapmış değil... Son öğrendiğim rakamlara göre 1.300 TL / Anlaşmalı banka KK 10 taksit e kadar vade imkanı da var...
Sizin aracınız için, 2.000 TL üzerindeki Sistemler çok fizibıl değil diye düşünüyorum... (Bu ifade; ekonomik gücünüz yetmez manasına gelmiyor) 990 TL ye en çok reklamı yapılan firmanın malına da iyi diyenler var ama daha çok şikayet edenlerin sesi yüksek çıkıyor...
Bulunduğun bölgede TARTARINI ile ilgili araştırma yapmanı ve LPG konusunu gerçekten çok iyi düşünmeni tavsiye ediyorum...
-
yorumunuz için tekrar teşekürler ama yorumun sonunda cok iyi düşünmen gerekir diyosun ne acıdan cok iyi düşüneyim onu çözemiyorum.
-
LPG konusunu iyi düşün derken doğru karar vermek için çok araştırma yapman gerektiğini vurgulamak istemiş idim . . .
İl bazında yaptığım araştırmalarda... Aynı dönüşüm kitini 1.400 TL ye takan da var... 1.750 TL isteyen de var...
Sadece ATİKER in fiyatı sabit, tüm TV kanallarında 990 TL 10 taksit vs reklam yaptığı için herhalde... kimse fazla fiyat çekmiyor...
önemli olan sizin kararınız, ama tekrar söylüyorum km ve yıl bazında çok binmeyecekseniz LPG olayı sizin için çok da fizibıl değil...
-
kayacı26 verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.bir sorum olacak.lpg ilk takıldığı gün depoyu doldurdum.43lt'lik simit depo takılı aracımda.yalnız deponun yüzde 80 i dolduğunda pompa atar diye biliyordum.fakat 37.77 lt de ben durdurttum pompayı.fazla doldurunca zararlı olur diye düşündüm.bu deponun normal şartlarda 34-35 lt alması gerekmiyormuydu?fazla alması bir sorunmudur acaba.birde lpg gösterge ışığı kırmızıya döndükten sonra uzun yolda 250 km den fazla gitti ve sinyal sesi gelir gelmez benzine geçti.bu sinyal sesi gelince deponun içinde lpg kalıyormu yoksa sonuna kadar bitmiş mi oluyor acaba.
teşekkürler..
-
43lt'lik simit depo takılı aracımda.yalnız deponun yüzde 80 i dolduğunda pompa atar diye biliyordum.fakat 37.77 lt de ben durdurttum pompayı.bu deponun normal şartlarda 34-35 lt alması gerekmiyormuydu?fazla alması bir sorunmudur acaba.
birde lpg gösterge ışığı kırmızıya döndükten sonra uzun yolda 250 km den fazla gitti ve sinyal sesi gelir gelmez benzine geçti.bu sinyal sesi gelince deponun içinde lpg kalıyormu yoksa sonuna kadar bitmiş mi oluyor acaba.
teşekkürler..
Eyvallah Hondacı dostum...
LPG tankının %kaç ının dolabileceğini şamandıra ayarı ile tespit edilir... Montajıo yapan usta bunu nasıl ayarladı bilinmez ama şamandırayı kontrol ettirmeni tavsiye ederim...
ikinci olarak LPG göstergesi yine bu şamandıraya bağlı olarak bildirimde bulunan bir ışık panasudur ki... senin şamandırada sıkıntı olduğu kesin... Simit depolada çok kesin sonuçlar elede edişlmiyor ama benim kırmız ışık 50 - 60 km arası anca gidiyor...
üçüncü olarak sinyal sesini duydun ve araç otomatik benzine geçti ise depoda yaz aylarında en fazla 1 litre, kış aylarında 2 litre lpg kalıyor... bilgin olsun...
-
1000 km bakımına gidince şamandıraya baktırayım en iyisi.
şehir içinde gaz bitti sinyali gelince durdum motoru stop ettim ve tekrar çalıştırdım.en az 2-3 km yol gittikten sonra tekrar ses geldi ve benzine geçti.
lpg yi yeni taktırdığım için sürekli yeni şeyler denemeye çalışıyorum sistemin işleyişini tanımak için.
cevapların için teşekkür ederim dostum.
üçüncü olarak sinyal sesini duydun ve araç otomatik benzine geçti ise depoda yaz aylarında en fazla 1 litre, kış aylarında 2 litre lpg kalıyor... bilgin olsun...
[/quote]
-
bakıma gittiğimde şamandırayı söyledim.depon boş olsaydı değiştirirdik dediler.bende aksi gibi bakıma giderken doldurmuştum depoyu.ama bir zararı yok dediler.kayacı26 arkadaşım sence bir zararı olurmu.43 litrelik tank var.içinde bir miktar gaz varken 38 litre daha gaz aldık daha da alıyordu pompa atmamıştı.sence bunun herhangi bir zararı olurmu yoksa pompa atana kadar doldurabilirmiyim.
-
öncelikle herkese merhaba.
adım erkan. gaziantepliyim. honda ailesine yeni katıldım.
kayacı arkadaşım senin tecrübelerinden biraz faydalanmak isterim.
ben 2011 civic premium aldım. araç düz vites 40 gündür biniyorum. 3100 km yol yaptım. yaklaşık 900 tl benzin masrafım oldu. Lpg taktırmayı düşünüyorum. bi kaç markaya baktım LPI - prins vb. ben net bi karar veremedim. açıkcası çekiniyorum. aracın garanti dışı olma durmuda var tabiki. bu konuda bana tavsiyen ne olur. lpg taktırmalımıyım. taktıracaksam hangisi en iyisi ve sağlıklısı olur.
-
bakıma gittiğimde şamandırayı söyledim.depon boş olsaydı değiştirirdik dediler.bende aksi gibi bakıma giderken doldurmuştum depoyu.ama bir zararı yok dediler.kayacı26 arkadaşım sence bir zararı olurmu.43 litrelik tank var.içinde bir miktar gaz varken 38 litre daha gaz aldık daha da alıyordu pompa atmamıştı.sence bunun herhangi bir zararı olurmu yoksa pompa atana kadar doldurabilirmiyim.
murdogan Dostum;
LPG tankının dolumu ile ilgili şu teknik bilgiyi paylaşmak isterim...
"LPG tankı üzerinde bulunan şamandıra, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır.Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur. Otogaz (LPG) tankının kapasitesinin %80 ‘inden fazlası doldurulmamalıdır." (Alıntıdır)
Ancak senin de gördüğün gibi, çok tehlikeli olur denilmiş, tehlikenin sebebinden bahsedilmemiş… Bu tehlike ile ilgili kişisel yorumum; “LPG netice itibarı ile bütan ve propan birleşimi sonucu basınçlı hale gelmiştir. LPG tanklarının basınca karşı direnci vs. kanımca çok doldurulmamaları gerektiği yönündedir”
Senin durumunda işin BENCE ‘ sini sormuşsun, Ben depoyu boşaltır boşaltmaz o şamandırayı değiştirirdim… Hiç beklemeden…
-
ben 2011 civic premium aldım. araç düz vites 40 gündür biniyorum. 3100 km yol yaptım. yaklaşık 900 tl benzin masrafım oldu. Lpg taktırmayı düşünüyorum. bi kaç markaya baktım LPI - prins vb. ben net bi karar veremedim. açıkcası çekiniyorum. aracın garanti dışı olma durmuda var tabiki. bu konuda bana tavsiyen ne olur. lpg taktırmalımıyım. taktıracaksam hangisi en iyisi ve sağlıklısı olur.
Merhabalar Erkan Arkadaşım;
Aracın hayırlı olsun… 40 günde 3100km MAŞALLAH çok iyi km… yani aylık 2325, yıllık ise 28000 km civarı bir rakama tekabül eder…
900 TL benzine para verdiğinizi de söylediğinize göre km de ortalama 290 kuruş sarfiyat olmuş… bu da demektir %60 dan fazla şehir dışı kullanımı var….
Aracı yeni aldınız, biraz heves, biraz merak fazla bindiniz diyelim…. Ama şartlar ne olursa olsun Siz Yılda ortalama 20.000 km ve üzeri çeviren bir binicisiniz…
Bu bağlamda eğer bu aracı 2 – 3 yıl ya da daha uzun süreli binerim diyorsanız LPG size ŞART olmuş.
Ancak LPG hiç kimseye bedava sürüş vaat etmiyor… aracınızın km bazındaki yakıt sarfiyatını %40 geriletirim diyor… Sadece GFI TELEFLEX %50 yi vaat ediyor.
Burada çok basit bir hesap yapacak olursak 20.000 km için verdiğiniz rakamlarla 5.800 TL Benzin tüketiminiz olur…
Araç 0,29 TL benzin tüketiyorsa 100km/7,3lt benzin sarfiyatı vardır… bu da LPG 100/8lt denk gelir. 8*2,25= 18 kurş tüketim demektir. Yine 20.000 km de 3.600 TL LPG tüketimine denk gelir.
Yani 5.800 – 3.600 = 2.200 TL yakıt ekonomisi olur bu da yine %40 tasarruf demektir.
Bu hesaplara göre karar sizin…
İnceleyin… LPG ye karar verir seniz, Hangi LPG ? sorusunun cevabını tekrar değerlendiririz…
Garanti Konusunu da Yetkili Servisle detaylı olarak konuşun, 6 Yıl 150.000 km garanti kapsamındaki araç LPG li oldu diye sadece motor aksamından garanti dışı kalır…. Diğer tüm aksamların Garantisi devam eder… Diye biliyorum… Siz teyit almadan bu işe girişmeyin… Zira siz şu anki km rakamlarınızla bu araca 5 – 6 yıl binerseniz… garantili binersiniz… forumda gezinirsen biraz, fren ve direksiyon dan çok sıkıntı yaşandığını ve bu alanda Garantinin çok işe yaradığını göreceksiniz…
-
Depo dolu fakat, gaza yüklenildiğinde benzine geçiyosa kaputu açtıp motoru karşınıza aldığınızda( 1.6 ies için. genelde de aynıdır sanırım) sağ alt kısımda filtre var. o filtreyi söküp değiştirmelisiniz. Çünkü katkılı lpg de bulunan katkı zamanla o filtreyi tıkamakta bu da motora giden gazı engellemekte. Enjeksiyonlu araçlarda mutlaka ama mutlaka katkısız lpg kullanalım.
-
Merhabalar Erkan Arkadaşım;
Aracın hayırlı olsun… 40 günde 3100km MAŞALLAH çok iyi km… yani aylık 2325, yıllık ise 28000 km civarı bir rakama tekabül eder…
900 TL benzine para verdiğinizi de söylediğinize göre km de ortalama 290 kuruş sarfiyat olmuş… bu da demektir %60 dan fazla şehir dışı kullanımı var….
Aracı yeni aldınız, biraz heves, biraz merak fazla bindiniz diyelim…. Ama şartlar ne olursa olsun Siz Yılda ortalama 20.000 km ve üzeri çeviren bir binicisiniz…
Bu bağlamda eğer bu aracı 2 – 3 yıl ya da daha uzun süreli binerim diyorsanız LPG size ŞART olmuş.
Ancak LPG hiç kimseye bedava sürüş vaat etmiyor… aracınızın km bazındaki yakıt sarfiyatını %40 geriletirim diyor… Sadece GFI TELEFLEX %50 yi vaat ediyor.
Burada çok basit bir hesap yapacak olursak 20.000 km için verdiğiniz rakamlarla 5.800 TL Benzin tüketiminiz olur…
Araç 0,29 TL benzin tüketiyorsa 100km/7,3lt benzin sarfiyatı vardır… bu da LPG 100/8lt denk gelir. 8*2,25= 18 kurş tüketim demektir. Yine 20.000 km de 3.600 TL LPG tüketimine denk gelir.
Yani 5.800 – 3.600 = 2.200 TL yakıt ekonomisi olur bu da yine %40 tasarruf demektir.
Bu hesaplara göre karar sizin…
İnceleyin… LPG ye karar verir seniz, Hangi LPG ? sorusunun cevabını tekrar değerlendiririz…
Garanti Konusunu da Yetkili Servisle detaylı olarak konuşun, 6 Yıl 150.000 km garanti kapsamındaki araç LPG li oldu diye sadece motor aksamından garanti dışı kalır…. Diğer tüm aksamların Garantisi devam eder… Diye biliyorum… Siz teyit almadan bu işe girişmeyin… Zira siz şu anki km rakamlarınızla bu araca 5 – 6 yıl binerseniz… garantili binersiniz… forumda gezinirsen biraz, fren ve direksiyon dan çok sıkıntı yaşandığını ve bu alanda Garantinin çok işe yaradığını göreceksiniz…
kayacı arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
servisle görüştükten sonra lpg bağlatmayı düşünüyorum. sizinde dediğiniz gibi sadece motor garanti dışı kalırsa hemen bağlatalım lpg yi.
onada yine beraber karar veririz değilmi ;)
şuanda hondaya bindiğimin tadını alamıyorum en fazla 3500 devirde vites değiştiriyorum benzin fiyatından dolayı.
lpg olunca en azından motorun sesini dinleyerek giderim. varsın olsun %25 - 30 tasarrufu olsun o şekilde.
-
dostum verdiğin bu bilgiden sonra korktum gerçekten.araba kapalı garajda ve depo ağzına kadar lpg dolu.tam 43.5 litre.madem böyle olması zararlı neden takan ustalar yada servis birşey olmaz dediler adamlar başından mı savdı demekki
murdogan Dostum;
LPG tankının dolumu ile ilgili şu teknik bilgiyi paylaşmak isterim...
"LPG tankı üzerinde bulunan şamandıra, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır.Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur. Otogaz (LPG) tankının kapasitesinin %80 ‘inden fazlası doldurulmamalıdır." (Alıntıdır)
Ancak senin de gördüğün gibi, çok tehlikeli olur denilmiş, tehlikenin sebebinden bahsedilmemiş… Bu tehlike ile ilgili kişisel yorumum; “LPG netice itibarı ile bütan ve propan birleşimi sonucu basınçlı hale gelmiştir. LPG tanklarının basınca karşı direnci vs. kanımca çok doldurulmamaları gerektiği yönündedir”
Senin durumunda işin BENCE ‘ sini sormuşsun, Ben depoyu boşaltır boşaltmaz o şamandırayı değiştirirdim… Hiç beklemeden…
-
LPG TANKININ DOLULUK ORANI HUSUSUNDA GAYRI TEKNİK BİR AÇIKLAMA ;
ÖNCELİKLE LPG tankının dolumu ile ilgili şu teknik bilgiyi paylaşmak isterim...
Değerli Dostlar;
LPG tanklarının %100 dolmasına engel olacak şekilde bir şamandıra düzeneği icat edilmiş ve böyle kullanılmaya devam edilmektedir.
Bu düzenek sayesinde bildiğiniz gibi, LPG tankı örneğin 50litre hacimli ise 42 litre gibi LPG almakta yani yaklaşık olarak %20si boş kalmaktadır... Konu ile ilgili TEKNİK açıklama yukarıda alıntıladığım paragraftaki gibi... tabii ki doyurucu değil... Bu yüzden ben kişisel yorumumu eklemek istiyorum...
Aracımızın Lastiklerine hava basıyoruz örneğin, mesela 32 BAR... 40 basamaz mıyız?.. tabii ki 50 BAR da basarız... araba lastik top gibi zıplamaya başlar o lastiklerin üzerinde ve sürtünme en aza iner ve dışarıdan gelecek en ufak bir darbede lastik güüümmm.... ya da... Normal havası ile batmayacak bir çivi, lastik çok gergin olduğu için lastiğe çok rahat girecektir...
Şimdi ne alaka diye düşünmeyin… Ben düşündüklerimi biraz canlandırmaya çalıştım. Netice itibarı ile LPG içeriğinde ki bütan ve propan sayesinde basınçlı sıvı-gaz karışımı bir yakıt ve LPG tanka sıkışarak yerleşiyor ve araç hareket ettikçe, ya da ortam ısısı arttıkça genleşmesi mümkün…
Ayrıca Allah korusun kaza vb durumda örneğin %80 i dolu bir tank patlamaz belki ama %100 dolu bir tank yukarıda ki lastik örneğinde olduğu gibi en ufak bir darbede güümmm…. Çünkü malzemenin yüzey direnci azalmaktadır….
Lastik le LPG tankı birbirine benzemiyor biliyorum ama; lütfen görüşüme itiraz etmeden önce LPG tankınız a boş iken tık tık vurun elinizle gelen sesi hafızanıza iyi yazın…. (boş tenekeden gelen kof sese çok benzer) bir de LPG tankınız dolu iken tık tık vurun duyduğunuz sesi ( ser bir zeminden genle tok sestir) bir önceki ses ile karşılaştırın…
İlk paragrafta söylediğim gibi teknik anlatım çok açıklayıcı olmadığı için düşündüklerimi anlatmaya çalıştım… Belki çok saçma hatta yanlıştır ama doğrusunu bilen varsa buraya yazar biz de öğreniriz….
-
Sayın Kayacı 26 forumdaki bilgilerin gerçekten çok aydınlatıcı.1998 model Hyundaı GL enjeksiyonlu bir aracım var.Bu araca 2008 yılı Ağustosunda Fema sıralı sistem taktırdım.2011 yılı Ocak ayına kadar sistemde herhangi bir problem yoktu.Bu aydan sonra araç çalıştıkdan sonra gaza geçiyor ancak hemen akabinde tekrar benzine geçiyordu.Düğmeyle tekrar gaza geçirsemde kısa bir siüre sonra tekrar benzine geçiyordu.Bu problemi Malatya'da kiti taktırdığım servise götürdüm.Bilgisayara bağlayıp kaliprasyon yaptılar.Bilgisayarda bir problem görünmediğini söylediler sıcaklık ve basınç değerleri normal görünüyormuş.Çeşitli denemeler yaptılar.Beyini değişip başka bir fema beyin taktılar problem tekrar etti.Gaz kesiciyi ve filtreleri değiştirdiler problem devam etti.Depoyu söktüler.Şamandıraya baktılar herhangi bir problem göremediler.Şamandıradan gaz çıkış basıncında bir proplem olmadığını söylediler.Tekrar depo ve şamandıra takıldı.Problem devam etti ve halende devam ediyor. Artık usandım aracı benzinle kullanıyorum.Bakılmadık bir parça regülatör ve basınç sensörü kaldı. Sistemi komple değişmeyide düşünmeye başladım.Şamandıranın vidasını çıkartıp hortumdaki gaz boşaldığında kısmi bir düzelme oldu.Buda enterasandı. Ancak benzine geçme ertesi gün tekrar nüksetti.Şu anda Mardindeyim.Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Bütün forum nensuplarına selamlar.
-
bence çok mantıklı bir açıklama yapmışsın dostum.benim hatam lpg yi de benzin gibi düşünmem oldu.ağzına kadar dolmasına müdahale etmedim.
LPG TANKININ DOLULUK ORANI HUSUSUNDA GAYRI TEKNİK BİR AÇIKLAMA ;
ÖNCELİKLE LPG tankının dolumu ile ilgili şu teknik bilgiyi paylaşmak isterim...
Değerli Dostlar;
LPG tanklarının %100 dolmasına engel olacak şekilde bir şamandıra düzeneği icat edilmiş ve böyle kullanılmaya devam edilmektedir.
Bu düzenek sayesinde bildiğiniz gibi, LPG tankı örneğin 50litre hacimli ise 42 litre gibi LPG almakta yani yaklaşık olarak %20si boş kalmaktadır... Konu ile ilgili TEKNİK açıklama yukarıda alıntıladığım paragraftaki gibi... tabii ki doyurucu değil... Bu yüzden ben kişisel yorumumu eklemek istiyorum...
Aracımızın Lastiklerine hava basıyoruz örneğin, mesela 32 BAR... 40 basamaz mıyız?.. tabii ki 50 BAR da basarız... araba lastik top gibi zıplamaya başlar o lastiklerin üzerinde ve sürtünme en aza iner ve dışarıdan gelecek en ufak bir darbede lastik güüümmm.... ya da... Normal havası ile batmayacak bir çivi, lastik çok gergin olduğu için lastiğe çok rahat girecektir...
Şimdi ne alaka diye düşünmeyin… Ben düşündüklerimi biraz canlandırmaya çalıştım. Netice itibarı ile LPG içeriğinde ki bütan ve propan sayesinde basınçlı sıvı-gaz karışımı bir yakıt ve LPG tanka sıkışarak yerleşiyor ve araç hareket ettikçe, ya da ortam ısısı arttıkça genleşmesi mümkün…
Ayrıca Allah korusun kaza vb durumda örneğin %80 i dolu bir tank patlamaz belki ama %100 dolu bir tank yukarıda ki lastik örneğinde olduğu gibi en ufak bir darbede güümmm…. Çünkü malzemenin yüzey direnci azalmaktadır….
Lastik le LPG tankı birbirine benzemiyor biliyorum ama; lütfen görüşüme itiraz etmeden önce LPG tankınız a boş iken tık tık vurun elinizle gelen sesi hafızanıza iyi yazın…. (boş tenekeden gelen kof sese çok benzer) bir de LPG tankınız dolu iken tık tık vurun duyduğunuz sesi ( ser bir zeminden genle tok sestir) bir önceki ses ile karşılaştırın…
İlk paragrafta söylediğim gibi teknik anlatım çok açıklayıcı olmadığı için düşündüklerimi anlatmaya çalıştım… Belki çok saçma hatta yanlıştır ama doğrusunu bilen varsa buraya yazar biz de öğreniriz….
-
gazdan benzine geçme durumu map,ısı sensörü veya regülatörden kaynaklanabilir mi?
-
özelkaya arkadaşım... harbiden geçmiş olsun... fotoroman gibi ya... akla gelebilecek her bir şeyi elden geçirmişler...
regülatör ve basınç sensörü kaldı diyorsun... konun regülatörle alakası olacağını pek düşünmüyorum.... ama BASINÇ SENSÖRÜ en başta ele alınıp değiştirilmeliydi... Şamandıranın vidasını çıkartıp hortumdaki gaz boşaldığında kısmi bir düzelme oldu diyorsun... arıza size kendini ihbar etmiş bence... sıkıntı basınç sensöründe... tankdan gelen LPG nin basıncını algılayan sistem yetersiz gördükçe aracı benzine alıyor... Gaz Bittiğinde yaptığı gibi...
Sistemi tamamen değiştirmeyi düşünüyorum demişsin bir de... ama bu firmaya mal edilecek bir durum değil, bana göre işçilik - ustalık la alakalı bir durum...
-
Sayın Kayacı 26 tavsiyeniz için teşekkür ederim.Haftasonu Mardin Fema servisine gidip basınç sensörünü değiştirecem.Bakalım inşeallah düzelir.Hani ifade etmişsiniz mesele işçilik-ustalık, şöyle gönül rahatlığıyla gidip derdimizi anlatabileceğimiz,sorunumuza çözüm bulabileceğimiz bir usta bulmakta zorluk çekiyorum.Deneme-yanılma yoluyla sorun halledilmeye çalışılıyor.Buda hem zaman kaybına yol açtığı gibi,sağlam çalışan parçaların boşu boşuna değişmesine de neden oluyor.Forumdaki bilgiler çok faydalı.Forumda okuduğum bilgiler sayesinde sıralı sistemin çalışma sistemi hakkında bayağı bi bilgi sahibi oldum.İyi akşamlar diliyorum.
-
ozelkaya... eger daha önce gittiğiniz usta işi bilen birisi ise ve şikayetçi olduğunuz arıza o ustanın yanında nüksettiyse bilgisayardan regülatör basıncını kontrol etmiştir ve lüzum görmemiştir regülatöre bakmaya.. ancak regülatörde arıza varsa ve basınç çok fazla düşüyorsa bu durumda arac benzine gecebilir!!!
-
23korg23 yarın servise gidecem forumda edindiğim bilgileri ustaya söyleyecem. Bakalım inşeallah çözüm buluruz. Teşekkür ederim.
-
Sayın Kayacı 26 forumdaki bilgilerin gerçekten çok aydınlatıcı.1998 model Hyundaı GL enjeksiyonlu bir aracım var.Bu araca 2008 yılı Ağustosunda Fema sıralı sistem taktırdım.2011 yılı Ocak ayına kadar sistemde herhangi bir problem yoktu.Bu aydan sonra araç çalıştıkdan sonra gaza geçiyor ancak hemen akabinde tekrar benzine geçiyordu.Düğmeyle tekrar gaza geçirsemde kısa bir siüre sonra tekrar benzine geçiyordu.Bu problemi Malatya'da kiti taktırdığım servise götürdüm.Bilgisayara bağlayıp kaliprasyon yaptılar.Bilgisayarda bir problem görünmediğini söylediler sıcaklık ve basınç değerleri normal görünüyormuş.Çeşitli denemeler yaptılar.Beyini değişip başka bir fema beyin taktılar problem tekrar etti.Gaz kesiciyi ve filtreleri değiştirdiler problem devam etti.Depoyu söktüler.Şamandıraya baktılar herhangi bir problem göremediler.Şamandıradan gaz çıkış basıncında bir proplem olmadığını söylediler.Tekrar depo ve şamandıra takıldı.Problem devam etti ve halende devam ediyor. Artık usandım aracı benzinle kullanıyorum.Bakılmadık bir parça regülatör ve basınç sensörü kaldı. Sistemi komple değişmeyide düşünmeye başladım.Şamandıranın vidasını çıkartıp hortumdaki gaz boşaldığında kısmi bir düzelme oldu.Buda enterasandı. Ancak benzine geçme ertesi gün tekrar nüksetti.Şu anda Mardindeyim.Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Bütün forum nensuplarına selamlar.
arkadaşım, bence gittiğin servisi değiştir. Ya da fema markasının direk merkezinden yardım iste
-
Sayın Forum üyeleri 19 Şubat 2011 Cumaertesi Mardin Prins-Brc servisine gittim.Beni Servis elamanı olarak Makina Mühendisi İnayet bey karşıladı.Yukarıda anlattığım problemi anlattım.Kendinden emin bir tavırla kolay hallederiz.Yalnız şuan yoğunum aracı bırakın akşam bakarım dedi.Akşam 6:00 civarı aradı araç hazır dedi.Aracı almaya gittiğimde proglama yaptığını sistemde başka bir sorun olmadığını söyledi.Aracı bende kulandım ve kullanıyorum.Şu anda lpg den benzine geçme problemi artık olmuyor.Yani bu kadar beni uğraştırdılar boşu boşuna.O kadar parça değiştik boşu boşuna.Mesele bi program atmaya bakıyormuş.Eeee ne demişler işi ehline vermek lazım.İnayet ustaya ve Esaş Prins-Brc servisine teşekkür ederim.
-
İnayet Usta ;
LPG konusunda Ender Ustalardandır ,sorununuzun giderilmesine sevindim.
-
Çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.
-
Çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.
eyvallah...
paylaşımlarınızı bekliyorum...
-
LPG KULLANIMI HAKKINDA dedik bir kaç da başlık attık ama, arkadaşlarımız, okumak - araştırmak yerine hemen bir konu açıp pat diye kendilerine cevap verilmesini bekliyorlar, bir iki verilen bilgiye de sadakat eden maalesef yok...
Değerli Dostlar;
LPG işi şans işi değildir... LPG işi bilgi - tecrübe işidir...
İllede marka tercihi yapılmasını istiyorsunuz, LPG yi 3 - 5 gün önce taktıran çok memnunum diye ortaya çıkıyor, herkes sorununu tam olarak anlatmıyor... Bu konunun ilk sayfasında da yazdım bir kez daha yazıyorum... Burası bir çeşit bilgi alış verişini sağlayan, insanların iletişim kurmasına imkan veren bir sayfa ve lütfen kaliteyi düşürmeyin... TRİBÜN AMİGOLUKLARI YAPMAYIN... herhangi bir markaya iyi ya da kötü demeden önce çok düşünün... uzun uzadıya kullanın, diğer kullanıcıların açıklamalarına bakın... çeşitli forumlarda gezinin... lütfen... biraz daha dikkkat...
wallahi bir çok cümleyi okumak bile çok yoruyor ... cevap yazıp mesaj sayınızı arttırmak istiyorsanız, açın boş bir konu her girişinizde 10 kere 20 kere bi şey yazın aynı yere mesaj sayınız artar... böylece daha az zarar verirsiniz... lütfen bana kızmayın...
12 yıldır LPG li arç kullanırım... hepsin de tercihim TARTARINI oldu... hala da aracımda TARTARINI var 30.000 km dir kullanıyorum (benden önceki sahibi de 20.000km yapmış) ve bakınız burada kaç kişiye tavsiye etmişim... LPG sistemlerinde 150 mesajım var... hangisinde bu markadan çok memnunum direk tavsiye ederim demişim...
Ama bazı arkadaşlar araçlarında kullandıkları LPG kitini dünyanın 8.harikası olarak görüyor... yapmayın Allah aşkına... herkesin bütçesi aynı değil... herkesin arabası aynı değil... herkesin yaşadığı şehir aynı değil... ve herkesin ustası aynı değil... her usta aynı değil... Bunları göz önünde bulundurarak açıklamalarda bulundum ama dikkat edeniniz çok az...
Her markanın kendi içinde artıları ve eksileri var... ama illede marka tercihi istiyorsanız önce bütçenize uygun olanı, sonra EN AZ ŞİKAYET EDİLENİ, en sonra da bulunduğunuz yerde yaygın olanı tercih edin....
-
LPG TAKTIRACAĞIM, ARACIMIN GARANTİSİ BOZULUR MU ?
LPG kullanımı ile ilgili sıkça karşılaştığımız sorulardan biri de yukarıda başlık olarak kullandığım garanti meselesidir...
Değerli Dostlar; bu konu o kadar şaibeli ve bir o kadar da düşündürücüdür ki? anlatılmaz yaşanır...
önce başka bir firmadan örnek vereyim... Hdai markası malumunu buriskcahillik firması ile anlaşmış, ürettiği kore çakması arabaları italyançakması bu tüple plaka takılmadan sıfır km halde satarsa (Not:lpg için 1.800 TL ek para istior :) ) aracın 3 yıllık garantisi her şekilde devam edermiş ş ş ş . . . yo kefendim sen arabayı bayiden alıp gidip plakasını taktıktan sonra istediğin bir yerde yanı marka da olsa lpg ni takarsan araca araç garanti dışında kalırmış ş ş ş . . . sonra ağız değiştirdiler araç sadece motordan garanti dışı kalır mı ş ş ş . . .
Arkadaşlar gelelim Honda ya . . . Honda servisleri LPG li aracın
1.) 6 yıl 150.000 km olan garantisinin 3 yıl 100.000 km ye düşeceğini de söylerler . . .
2.) Aracın tamamen garanti dışında kalacağını söylerler....
3.) Aracın motor aksamının garanti dışı kalacağını söylerler.... (Böylke diyenler den bazıları işi abartıp, kaparto veya başka aksamdan tamir görecek aracı servise LPG li diye sokmazlar, LPG yi söktür gel derler, sanki koltuk kılıfını söktürüyorsun )
4.) Aracın tamamen garanti dışı kalacağını söylerler....
5.) Bazıları da yukarıda hdai firmasından örneklediğim gibi, bizim anlaşmalı markamız olan bilmem ne marka LPG yi biz takarsak, sadece bizim servisimizde garantisi devam eder, saçmalığında düzeysiz ve manasız bir şeyler de söyler....
Arkadaşalr lütfen kafanız karışmasın... LPG li aracın MOTOR u garanti dışında kaldı diye kaputun altındaki her şey garanti dışı kalamaz... bunun mücadelesini verin... mesela aracın direksiyon pompası, su pompası, şarz dinamosu, marş motoru, her biri tek tek garantili dir ve 6 yıl - 150.000 km gaz da yaksanız tuz da yaksanız GARANTİLİ OLMALIDIR... tüketici olarak araştırmanızı iyi yapın... araştırın haaaa illede olmaaaaazzz diyorlarsa A L M A Y I N kardeşim.... şahsen ben A L M A M . . . .
-
ARACIN LPG YE GEÇİŞTE TİTREMESİ ?
Bazı arkadaşalarımız ısrarla LPG ye geçişte titreme konusuna takılmış durumdalar... Ya bırakın 2 saniye titresin... zarar gelmez... siz yolda gaza basarken bu durumu farkedemezsiniz zaten... ssadece ve sadece rolanti de çalışna motor yine rolanti de benzinden LPG ye geçerken tabii ki iki saniye kekeleyecek... titreyecek... bunu dert emeyin...
-
selam kayacı arkadaşım bütün paylaşımlarını okudum peşin peşin teşekkür edeyim
98 1.ies aracımda platinka marka lpg kiti var aracın üzerinde geldi şimdiye kadar hiçbir problem çıkarmadı. ben daha önce bu markayı hiç duymadım servisi felan varmıdır ankara ve çevresinde.
birde peder beyde 2005 vtec ls var o da lpg montajı yaptırmak istiyor. tavsiye edbileceğin uyumsağlıyan bir marka varmıdır. senelik yaptığı km ve arabayı ortalama kullanacağı seneyi hesaplarsak taktırmak mantıklı geliyor. düşüncemiz atiker (tamamen duygusal)
-
İyi geceler kayaci bey, paylaşımlarınızı bu saate kadar tek tek okudum. Çünkü bu lpg konusuna ben de girmeyi düşünüyordum.
Aracım 2011 civic premium. Aracımı alalı iki ay oldu ve şu an 6700 km. yol yaptım. tabi bunun ilk 2500 km.si aracı aldığım Eskişehir'den İstanbul-Trabzon ve yaşadığım şehir Erzincan hattında oldu. Yalnız sizin daha önceki bir arkadaşımıza yapmış olduğunuz hesaplara dayanarak yılda en az 15000 km. yapacağımı ve bu arabaya da olağanüstü şartlar oluşmazsa 5-7 yıl arası bineceğimi değerlendiriyorum. Yalnız lpg dönüşümüyle ilgili araştırmamız gereken kriterlere baktığımızda; aracı aldığım bayi lpg takıldığında garantiden düşeceğini söylüyor.Yarın yukarda belirttiğiniz şekilde servisle ya da Honda nın en yetkili kimi varsa Türkiye'de onunla görüşüp aracın sadece lpg ile ilgili kısımlarının garanti dışı kalıp kalamayacağını görüşeceğim. Tahminim bu iş davalık olursa tüketici olarak bizim kazanacağımızı ve bunun da bir içtihat olacağını düşünüyorum. çünkü direksiyon ve frenlerde yaşayabileceğimiz sıkıntılardan bahsetmişsiniz ve bunları garanti dışına atmamak gerekiyor.
Vermiş olduğunuz bilgilere dayanarak bana en uygun kitin Prins olduğuna karar verdim. Fakat yarın bir kez daha Erzincan ve çevresinde Prins'in ne kadar yaygın olduğuna ( eğer Ankara'da Prins ile ilgili tavsiye edeceğiniz yerler varsa buna da razıyım) bakacağım. Eğer bununla da ilgili soru işaretlerini halledebilirsek, tahminim Haziran sonu gibi 10000 km. yi bulur, bakımını serviste yaptırdıktan sonra ( vereceğiniz tavsiyelere göre hemen de yapabilirim ) lpg dönüşümünü gerçekleştireceğim. Yarın araştıracağım bilgileri de sizinle paylaşıp, tabi sizin de müsadenizle birlikte bu lpg dönüşümü faaliyetine başlamayı planlıyorum. Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim. İyi geceler..
-
Kadir Küçük arkadaşım aramıza hoş geldin... İsmim Fatih bu arada...
Senin öngörün yerinde ben ce de . . . 10.000 km yı tamamla... aracın ilk periyodik bakımını yetkili serviste yaptır, herhangi bir yerinde sıkıntı varmı tam olarak kontrol ettir...
Prins konusu tabii ki çok yerinde bir tercih... taktıracağın yer konusunda birliklte bir kaç araştırma yaparız...
ama önce sen şu garanti meselesini en iyi şekilde araştır, sonuçlarını da bizimle paylaş ok . . ..
paylaşıma devam...
-
Bir arkadaşımız ****** Honda ile anlaşmalı BRC bayisinden LPG taktırmış ve 6 yıllık araç garantisinin bozulmayacağını taahhüt etmişler...
Bu konuyu bulunduğu yerlerdeki yetkili servislerde araştıran arkadaşlarımın paylaşımlşarını bekliyorum....
-
Geçen hafta Trabzon Honda bayiinden bir kısam mesaj aldım. Yine aynı şekilde garanti bozulmadan BRC ve Teleflex montajına başlamışlar. Arayıp fiyatlar konusunda bilgi aldım. BRC 1700 lira Teleflex GFI de 2000 liraya takılıyormuş. Fiyatlar bana makul geldi, siz ne düşünüyorsunuz, özellikle Teleflex GFI hakkında?
-
Teleflex GFI 2.000 TL piyasa fiyatı... Eğer Trabzon yakınlarında iseniz ve hala araconozda LPG yoksa.... bırakın bu yazıyı okumayı.... gidin bir an önce taktırın bence....
-
Teleflex GFI'yı takan servisin referansları iyi ise bence memnun kalırsınız diye düşünüyorum, benim aracımda da Teleflex GFI mevcut, çok şükür hiçbir sorun çıkartmadı. LPG taktırmak için aracı bıraktım, 2 gün sonra aldım (araya hafta sonu girdi vs.), bir kere bile servise uğramamı gerektirecek bir durum ile karşılaşmadım.
10.000 km'yi devirdik, şimdi LPG filtresini değiştirmek için gideceğim. Sistemin 3 yıl/100.000 km garantisi var. Bu da önemli bir avantaj.
-
Açıkçası yetkili servis taktıracağı için pek referansı düşünmedim. Sanırım bir ya da iki hafta sonra taktıracağım. Eğer mümkün olursa montaj anında resimlerini çekip sizinle paylaşırım..
-
Açıkçası yetkili servis taktıracağı için pek referansı düşünmedim. Sanırım bir ya da iki hafta sonra taktıracağım. Eğer mümkün olursa montaj anında resimlerini çekip sizinle paylaşırım..
çok yararlı bir çalışma olur bu fotograf işi...
hakketen yaa... 46.000 TL ye araba al... LPG siz bin olacak iş değil . . . ama yavaştan bu sorun çözülüyor arkadaşlar . . .
-
çözülmek zorunda her aracın dizel motoru var hatta bazıları benzinli fiyatına dizel veriyo..
çok yararlı bir çalışma olur bu fotograf işi...
hakketen yaa... 46.000 TL ye araba al... LPG siz bin olacak iş değil . . . ama yavaştan bu sorun çözülüyor arkadaşlar . . .
-
Arkadaşlar dün itibariyle aracıma (civic 2011) Teleflex GFI lpg sistemini takmış bulunuyorum. Fotoğraf çekimi yapamadım kusura bakmayın, ama montajlı halini çekip paylaşacağım. İlk izlenimlere gelince; öncelikle yakıt depomun 90 tl ye dolması değişik bir his:) Performans konusunda şimdilik herhangi bir sıkıntı yaşamadım(250 km).
Benzinle yapapildiğim hızın aynısını hiç zorlanmadan yapabiliyorum, rampalarda en ufak zorlanma hissetmedim. Tabi ufak kayıplar yaşanabileceğini söylediler ama sanırım ben fazla hassas olmadığım için hissedemedim. Henüz yakıt tüketimini test etmedim,depo yarımda(göstergeye göre yanıltabilir). Bundan sonraki depoda tüketim değerlerini sizinle paylaşacağım.
Bu arada bir sorum olacaktı.Honda servisindeki arkadaş bu sorunun cevabını bilmediğini ama öğrenmeye çalıştıklarını söyledi:) Özellikle bu sorum size fatih bey, aracımın ortalama yakıt tüketim değerini gösteren rakamlar gazla gitmeme rağmen değişkenlik gösteriyor. Acaba bu yol bilgisayarında gösterilen yakıt değeri lpg nin yakıt değeri mi yoksa aracın beyni sanki benzin yakıyormuş gibi mi algılayıp bu değerleri bize veriyor? Sorum kafa karışıklığına sebebiyet veriyorsa kusura bakmayın, inşallah derdimi anlatabilmişimdir. şu anda en çok merak ettiğim konu bu. Bu arada Teleflex ile ilgili sormak istediklerinizi yeni kullanıcı olarak elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.. İyi akşamlar..
-
hayırlı olsun öncellikle iyi tercih yapmışsınız.Yol bilgisayrı malesef net göstermıyor.Örneğin 9 lt gösteriyorsa bu en az 10 lt demektir.%10 bir yanılma var.Bu benzındeykende aynı şekildedir.
-
kadirkücük, kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşaallah.. yol bilgisayarı benzin tüketimini gösterir.. yanılma payı zaten benzinle yada aracın kendisi ile ilgili bir durum ancak arac benzindeyken anlık tüketim ne ise lpg ye aldığınızda anlık tüketim aynı olmalıdır.. yani arac benzinle giderken mesela 9 litre görünüyor ise aracı lpgye gecirdiğinizde de 9 litre göstermelidir böyle gösterir ise aracın lpg ayarının sağlıklı olduğunu düşünürüz.. fakat gercek tüketim farklıdır yani aracınız gercekte lpg ile 9 litre yakmışsa lpgde 10 litre yakacaktır ancak tekrar ediyorum anlık değer aynı olmalı!! gerçekte aynısı olamaz zaten
-
kadir arkadaşım hayırlı uğurlu olsun....
Araçlardaki yol bilgisayarını LPG tüketimi ile ilişkşlendirmek çok zor... Ben bu güne kadar yol bilgisayrım düzgün verileri gösteriyor diyene denk gelmedim...
O yüzden LPG tükemini hesap etmek için depoyu doldur 200 - 250 km yol yap ve yine doldur gerisi hesap makinesine kalsın . . .
Sen keyfini sür....
Bu arada Teleflex GFI çok doğru ve mantıklı bir tercih... kaça mal oldu.... montaj fotograflarından bahsetmiş idiniz... mümkünse buradan paylaşır mısnız ? bu arada senin ve diğer kullanıcı arkadaşların yorumları çok önemli... çünkü hala 1700 lira verip BRC taktıranlar var . . . ben hala anlamış değilim . . . . . .
-
lpg sıralı sistemde olsa mutlaka az da olsa performans kaybı olacağını söylediler bu kayıp ne kadar oluyor acaba % de olarak bir bilgisi olan var mı arkadaşlar
-
lpg sıralı sistemde olsa mutlaka az da olsa performans kaybı olacağını söylediler bu kayıp ne kadar oluyor acaba % de olarak bir bilgisi olan var mı arkadaşlar
bence bu taktırdıgınız sisteme bağlı. forumdan bi arkadaş rns taktırdı subap yağlama sistemi ile 0 performans kaybı var dedı.
bende brc var alt devirlerde en az %5 var diyorum.
-
bu telefex gfı lpg nin brc veya diger markalardan farkı nedir eksisi artısı ne oluyo bilgi verirmisiniz
-
bu telefex gfı lpg nin brc veya diger markalardan farkı nedir eksisi artısı ne oluyo bilgi verirmisiniz
bu konu o kadar spesifik ki.... ne desem boş...
Honda nın renaulttan ne farkı varsa, ya da mercedesin, audinin opel den ne farkı varsa ööle bir şey....
Amma illede bir fark istiyorsan mesela Teleflex in resmi sitesinden alıntıladığım şu hususlara dikkat etmek lazım . . .
MONTAJ BAŞLANGICI
Diğer Sistemlerdeki 4 Eksi
-1 Manifold sökülmeden delinir. Manifolda çapak kaçma riski oluşur.
-2 Matkabın yetiştiği yerden delme gerçekleştirilir. Benzin enjektörlerine uzak bir mesafeden delinir.
-3 Hortum kullanılır. Enjektöre gelen yakıt önce hortuma püskürtülür sonra manifold içinde mesafe kateder ve yanma odasına gider.
-4 Bu tarz montajlarda genellikle manifold sökülmeden montaj yapıldığı için boğaz kelebeği ve manifold temizliği yapılmaz.
GFI 4 Artı
+1 Manifold mutlaka sökülür. Manifolda çapak kaçma riski yoktur.
+2 Manifold söküldüğü için benzin enjektörlerine en yakın noktadan delme gerçekleştirilir.
+3 Hortum kullanılmaz. Yakıt yanma odasına tıpkı benzin enjektörleri gibi direkt püskürtülür.
+4 Manifold sökülür. Aracın boğaz kelebeği ve manifold temizlenir. Risk kalmaz.
Sessiz ve uzun ömürlü enjektörler
GFI enjektörleri sessiz ve uzun ömürlüdür. Ortalama 500 milyon defa (400.000 km.) açılıp kapanma ömrü ile dünyada tektir.
Garanti Süresi
3 Yıl / 100.000 Km. Garantilidir. En önemli parça olarak nitelendirdiğimiz ECU (Beyin) 5 yıl garanti kapsamındadır.
Yedek parça kalitesi Bosch/Valeo/Necam/GFI/AG
Son derece kaliteli yedek parçalara sahiptir. Basınç sensörü filtresini Bosch, ECU (Elektrik Kontrol Ünitesi)'sunu Sagem/Valeo firması üretmiştir. Enjektörleri Amerikan enjektör firması GFI tarafından, Regülatörü ise doğalgaz kitleri üstüne ciddi çalışmalar yapan AG tarafından üretilmiştir.
Avrupanın tercihi (Volvo, Cadillac, Subaru, Citroen)
Volvo, Cadillac, Citroen, Ford, Subaru ve birçok otomobil üretici firmanın fabrikasyon montaj tercihidir.
Kaliteli ve uygun fiyatlarla yedek parça desteği
GFI' nin parçaları uzun ömürlü ve kalitelidir. Kolay kolay bozulmaz ve arıza yapmaz. Yedek parça fiyatları hesaplıdır.
Turbolar için özel kit
Turbo araçlar için özel kitleri mevcuttur.
5, 6 ve 8 silindirlerde eşsiz performans
GFI 5, 6 ve 8 silindirli araçlarda da eşsiz performans sağlar. Avrupa'da 450 hp Cadillac Escalade fabrika çıkışlı araçlarında GFI LPG/CNG sistemini kullanmaktadır.
Sade tesisat bağlantısı
Aracınıza en az müdahale ile bağlanır. Krank mili ve oksijen sensöründen ekstra bağlantı yapılmaz. Aracınızın elektrik ve elektronik sistemine hiçbir şekilde müdahale edilmez.
CNG (Doğalgaz) uyumlu
Sadece regülatör, tank ve bakır boru aksamlarının değişmesi ile doğalgaza çevrilebilme özelliğine sahiptir.
R115 Kalite belgeli
LPG en üst düzey kalite belgesini alan dünyadaki ilk sistemdir.
R-115 sertifikası, 2008 de Avrupa’da , 2009- 2010 yıllarında Türkiye'de mecburi olacak olan Avrupa birliğinin talep ettiği bir sertifikadır. Otomobil üreticilerinin her modelinde benzinde verdiği emisyon ve motor değerlerinin LPG yakıtı ile de talep edilmesidir. GFI bu sertifikayı 2006 yılında almıştır.
MONTAJ BİTİŞİ
Kalibrasyon
GFI’nin en önemli özelliklerinden biriside eşsiz kalbirasyon yapısıdır. Montaj sonrası GFI ECU’su (Elektronik Kontrol Ünitesi) yolda yapılan sürüşlerle ayarlanır. Araç, motor soğuk ve sıcak konumdayken farklı viteslerde ve değişik devirlerde benzinle kullanılır. Bu sırada LPG ECU’su benzin ECU’sundan gerekli tüm dataları toplar. Doğru yapılmış bir kalibrasyon sonucunda, araç LPG’de iken birebir benzinli halini taklit eder. Araçta güç ve performans kaybı olmaz. Bu sayede müşteriye şu taahhütler rahatlıkla verilebilir :
Taahhütler
1. Motor arıza lambası yanmayacak,
2. Yakıt tasarrufu litre bazında garanti edilecek,
3. Aracın çekişi düşmeyecek,
4. Araç ayar için servise tekrar gelmeyecek,
5. Sabah çalışma zorluğu ve yüksek devirlerde LPG'den benzine geçme sorunu yaşanmayacak,
6. Benzin ECU'su zamanla bozulmaz, resetlenmesine gerek kalmaz.
-
telefexin yolda kalibrasyon olayı süper bişey beni cezbeden olay bu.. eger yeni bir araba alsam ciddi ciddi düşünürüm. fark soran arkadasa şunu söylemek istiyorum, bu yoldaki kalibrasyon işi aracın hem arıza ışığı yakmamasına hemde optimum çekiş ve yakıt sarfiyatını yakalamnıza ve hemde motorun sağlığını korumanıza son olarakta arac fakirde kalmadığı için lpg de conta yakma gibi sorunların minimuma indirilmesine yarıyor.. kısacası iyi bir sistem taktırsanızda kalibrasyon iyi değilse yukarıda yazdığım husularla karşılaşmanız muhtemeldir.. yada iyi bir usta bulmanız laxım ki yolda kalibrasyonu 4*4 lük yapsın ve yukarıdaki sorunlar çıkmasın.. bu arada brc nin yakında çıkarmayı planladığı ( prinste şuan mevcut ) benzin enjektörü kullanılarak lpg dönüşümü sistemide ilgimi çok çekiyo
-
çok güzel iş yapmışsın, tebrikler iyi günlerde kullanman dileğiyle.
ancak benim de sormak istediğim bir ayrıntı var.
trabzondaki sevisten bahsetmişsin. sanırım onlar takıp garantiyi bozmuyorlarsa her bakımda oraya gitme şartını koymuşlardır, acaba yanılıyormuyum.
ben aracımı martta aldım, aklıma gelen servisleri aradım ancak hiç biri lpg takmadıklarını ve garantiyi bozduklarını belirttiler.tüm türkiye kapsamında bunun böyle olduğunu belirttilerdi
-
dün aracımı bakım soktum.bu sırada servis danışmanına bu garanti olayını sordum, lpg takan ve garanti veren servisler var dedim. yok öyle birşey, honda türkiye tüm servislere daha yeni yazı yolladı, lpg takılan araçlar garanti dışı kalır diye dedi... bende teleflex taktıracam ama bu garanti olayı çok düşündürüyor beni...
-
GARANTİ garanti değil . . .
K A R A N T İ (NA)
-
galiba adamlar kendileri yada güvendikleri bi yere taktırıyolar lpg yi ve bunu honda Türkiyeden gizleyerek garantinin devam etmesini sağlıyorlar.. dizel aracı olmayan hondanın lpg ye kaydığını görünce servisler iş yapamaz hale geldi sanırım :)
-
Arkadaşlar herkesten özür dilerim uzun bir süre internete giremedim ve sorularınızı cevapsız bıraktım. Şimdi merak ettiklerinizi tek tek cevaplamaya çalışacağım.
Aracımı 27 Haziran'da Honda servisine lpg montajı ve 10bin bakımı için bıraktım. Bu arada Teleflex GFI biliyordum ama ismi artık sadece GFI olmuş servisteki personelin söylediğine göre. 2000 tl lpg masrafı tuttu. Montaj serviste yapıldı başka bir yere götürmediler. Montajın büyük bölümünü izledim fakat fotoğraf çekmeyi inanın unuttum bu yüzden kusura bakmayın. Pek birşey anladığım söylenemez ama sorduğum sorulara aldığım cevaplarla manifoldun gerçekten de söyledikleri gibi söküldüğünü, lpg enjektörlerini bu şekilde taktıklarını gördüm.
Ertesi gün aracımı teslim almaya gittiğimde GFI'nın 2350 tl olduğunu öğrendim. Yani fiyat arttırmaya başladılar. Servis personelinin elindeki montaj listesine baktığımda oraya giden her 3 civic'ten 2sinin GFI taktırmış olduğunu gördüm. Zatenn diğer lpg kiti de BRC. GFI 2350 tl'ye çıktıktan sonra bilmiyorum kaç kişi daha tercih eder ama servistekilerin de ısrarla tavsiye ettiği GFI nam-ı diğer Teleflex. 25 tl sızdırmazlık raporu 136 tl muayene ve 50 tl de ruhsat işleme ücreti olmak üzere toplamda yaklaşık 2210 tl ye mal oldu diyebiliriz.
Aracın montajı bitince arkadaş direksiyonun başına geçti bilgisayarı yanına koydu, ben de arka koltuğa geçtim ve kalibrasyon için yola çıktık. Önce rolantide birşeyler yaptı daha sonra sürüşe başladı. Biraz sakin sürdü, biraz devir yükseltti, bilgisayarda birşeylere dokundu( bu arada buna başlamadan önce gaz aldık). Sonra kalibrasyon tamam dedi ve aracımı teslim etti.
Performans kaybını soran arkadaşıma şunu söylemek istiyorum, bir yüzde veremem seni yanlış yönlendirmek istemiyorum ama inan canım sıkılıp basmak istediğimde hiç bende lpg var ben gitmem demiyor. benzinde nasıl gidiyorsa aynı gidiyor. belki istenilen hıza ulaşmada arada bir ya da iki saniye fark olabilir, ama yakıt değerlerini görünce inan bu aklına bile gelmiyor, zaten dediğim gibi hissedemiyorsun bile. Araç lpg ye çok kısa sürede geçiyor hoşuma gitti. Kullanılan yakıt tankı step marka simit tank.
Garantiye gelince arkadaşlar haklı Honda Türkiye kesinlikle araçlarına lpg takılmasını kabul etmiyor ve garanti dışı sayacağını söylüyor. Ama foruma bakarsanız benden daha önce serviste lpg montajı yapan bir arkadaşımız da aynı sorularla karşı karşıya kalmıştı ve cevaplamıştı, şimdi ben de burda tekrar ediyorum. Honda Türkiye garanti vermiyor. Sadece Trabzondaki Honda servisi garanti veriyor. Başka servise gidersem garanti kabul etmiyor. Aldığım bir bilgiye göre de( servis personelinden) Honda şu anda bazı lpg firmalarının kitlerini araçlarında test ediyormuş, ya fabrika çıkışı lpg olacak ya da br firmayla anlaşacak tam bilmiyorum ama bunun gibi birşey. Belki de bu yüzden kesinlikle kabul etmiyorlar. Önümüzdeki dört beş sene Erzincan'da görev yapmak zorunda olduğumdan herhangi bir sıkıntıda Trabzon'a gitmekte benim açımdan bir sıkıntı yok-ki zaten Trabzonluyum:). Özetle arkadaşlarımın dediği gibi Honda Türkiye kesinlikle lpg montajını kabul etmiyor ve garantiden düşürüyor.
Gelelim yakıt değerlerine. tatildekli değerleri net veremiyorum ama şunu söyleyeyim karadeniz sahil şeridinde yer yer radara girsek de 140-180 km/saat hız değerleri arasında km'de 21 kuruşu hiç geçmedi. İki haftadır Erzincan'dayım, trafik yok denecek kadar az hatta buraya geldiğim İstanbul'a göre "sıfır" trafik:) 240 km yol yaptım şehir içi. en son aldığım gazı 2,34den almıştım ( BP Mogaz). Dün fullediğimde 2,38 tl den 45 tl tuttu. yaklaşık 18-19 kuruş. Ben çok ama çok memnunum.
Son olarak beni lpg konusunda yayınlamış olduğu mantıklı ve mükemmel yazılarla ikna eden kayacı26 arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum. Erzincan'a gelme durumun olursa, gelmeden önce mutlaka burdan bana ulaş. Herkese iyi akşamlar..
-
dün aracımı bakım soktum.bu sırada servis danışmanına bu garanti olayını sordum, lpg takan ve garanti veren servisler var dedim. yok öyle birşey, honda türkiye tüm servislere daha yeni yazı yolladı, lpg takılan araçlar garanti dışı kalır diye dedi... bende teleflex taktıracam ama bu garanti olayı çok düşündürüyor beni...
adanada bulunuyorum dün sıfır civic almak için bayiideydik lpg.yi servis takıyor ama garanti 3yıla düşüyor lpg garantiside 2 yıl oluyormuş
-
E Y V A L L A H ! . .
Kadi arkadaşım, bildiklerimizi paylaştık, başkaca da bir şey yapmadık...
Allah her daim, kazasız belasız cezasız kullanmayı nasip etsin...
Keyfini sür . . .
-
bende 2008 civic elegance otomatik aldım 4 aydır 5000 km yaptım lpg taktırmak istiyorum araştırıyorum sitelerden ancak hala karar verebilmiş değilim hangi markayı taktırsam..
-
Arkadaşlar herkesten özür dilerim uzun bir süre internete giremedim ve sorularınızı cevapsız bıraktım. Şimdi merak ettiklerinizi tek tek cevaplamaya çalışacağım.
Aracımı 27 Haziran'da Honda servisine lpg montajı ve 10bin bakımı için bıraktım. Bu arada Teleflex GFI biliyordum ama ismi artık sadece GFI olmuş servisteki personelin söylediğine göre. 2000 tl lpg masrafı tuttu. Montaj serviste yapıldı başka bir yere götürmediler. Montajın büyük bölümünü izledim fakat fotoğraf çekmeyi inanın unuttum bu yüzden kusura bakmayın. Pek birşey anladığım söylenemez ama sorduğum sorulara aldığım cevaplarla manifoldun gerçekten de söyledikleri gibi söküldüğünü, lpg enjektörlerini bu şekilde taktıklarını gördüm.
Ertesi gün aracımı teslim almaya gittiğimde GFI'nın 2350 tl olduğunu öğrendim. Yani fiyat arttırmaya başladılar. Servis personelinin elindeki montaj listesine baktığımda oraya giden her 3 civic'ten 2sinin GFI taktırmış olduğunu gördüm. Zatenn diğer lpg kiti de BRC. GFI 2350 tl'ye çıktıktan sonra bilmiyorum kaç kişi daha tercih eder ama servistekilerin de ısrarla tavsiye ettiği GFI nam-ı diğer Teleflex. 25 tl sızdırmazlık raporu 136 tl muayene ve 50 tl de ruhsat işleme ücreti olmak üzere toplamda yaklaşık 2210 tl ye mal oldu diyebiliriz.
Aracın montajı bitince arkadaş direksiyonun başına geçti bilgisayarı yanına koydu, ben de arka koltuğa geçtim ve kalibrasyon için yola çıktık. Önce rolantide birşeyler yaptı daha sonra sürüşe başladı. Biraz sakin sürdü, biraz devir yükseltti, bilgisayarda birşeylere dokundu( bu arada buna başlamadan önce gaz aldık). Sonra kalibrasyon tamam dedi ve aracımı teslim etti.
Performans kaybını soran arkadaşıma şunu söylemek istiyorum, bir yüzde veremem seni yanlış yönlendirmek istemiyorum ama inan canım sıkılıp basmak istediğimde hiç bende lpg var ben gitmem demiyor. benzinde nasıl gidiyorsa aynı gidiyor. belki istenilen hıza ulaşmada arada bir ya da iki saniye fark olabilir, ama yakıt değerlerini görünce inan bu aklına bile gelmiyor, zaten dediğim gibi hissedemiyorsun bile. Araç lpg ye çok kısa sürede geçiyor hoşuma gitti. Kullanılan yakıt tankı step marka simit tank.
Garantiye gelince arkadaşlar haklı Honda Türkiye kesinlikle araçlarına lpg takılmasını kabul etmiyor ve garanti dışı sayacağını söylüyor. Ama foruma bakarsanız benden daha önce serviste lpg montajı yapan bir arkadaşımız da aynı sorularla karşı karşıya kalmıştı ve cevaplamıştı, şimdi ben de burda tekrar ediyorum. Honda Türkiye garanti vermiyor. Sadece Trabzondaki Honda servisi garanti veriyor. Başka servise gidersem garanti kabul etmiyor. Aldığım bir bilgiye göre de( servis personelinden) Honda şu anda bazı lpg firmalarının kitlerini araçlarında test ediyormuş, ya fabrika çıkışı lpg olacak ya da br firmayla anlaşacak tam bilmiyorum ama bunun gibi birşey. Belki de bu yüzden kesinlikle kabul etmiyorlar. Önümüzdeki dört beş sene Erzincan'da görev yapmak zorunda olduğumdan herhangi bir sıkıntıda Trabzon'a gitmekte benim açımdan bir sıkıntı yok-ki zaten Trabzonluyum:). Özetle arkadaşlarımın dediği gibi Honda Türkiye kesinlikle lpg montajını kabul etmiyor ve garantiden düşürüyor.
Gelelim yakıt değerlerine. tatildekli değerleri net veremiyorum ama şunu söyleyeyim karadeniz sahil şeridinde yer yer radara girsek de 140-180 km/saat hız değerleri arasında km'de 21 kuruşu hiç geçmedi. İki haftadır Erzincan'dayım, trafik yok denecek kadar az hatta buraya geldiğim İstanbul'a göre "sıfır" trafik:) 240 km yol yaptım şehir içi. en son aldığım gazı 2,34den almıştım ( BP Mogaz). Dün fullediğimde 2,38 tl den 45 tl tuttu. yaklaşık 18-19 kuruş. Ben çok ama çok memnunum.
Son olarak beni lpg konusunda yayınlamış olduğu mantıklı ve mükemmel yazılarla ikna eden kayacı26 arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum. Erzincan'a gelme durumun olursa, gelmeden önce mutlaka burdan bana ulaş. Herkese iyi akşamlar..
Kadirküçük, öncelikle hayırlı olsun diyorum...
Ben de 2011 model Honda Cr-v aracıma 20 Temmuz da, Ankara Tunalı oto da (Teleflex Türkiye distribitöründe) lpg sistemi taktırdım. Şu anda yakış ve performastan çok memnunum.
Öncelikle ben de sizin gibi bu garanti olayını araştırdım. Ancak Türkiye deki birçok bayii lpg nin garanti olayını bozmadığını, sadece motor garantisinin bozulduğunu söyledi. Bu nedenle bence için rahat olsun, eğer aracınını bakımlarını yetkili serviste yaptırmaya devam edersen, bu durumda motor dışındaki diğer bölümler için aracının garantisi devam edecektir. Ayrıca (ismi lazım değil) aracı satın aldığım bayiinin bağlı olduğu servisteki şef bana, motorun da garantisini devam ettireceklerini söyledi. Yani bu konuda benim içim rahat...
Neyse gelelim asıl meseleye. Teleflex te ek modül olmadığı için, (senin de ifade ettiğin gibi), aracımı lpg de kullanırken bile, benzin göstegesi de aşağı iniyor, tam sona kadar iniyor ve en son sanki benzin deposi boşmuş gibi sarı ikiz lambası yanıyor... Bu olay çok canımı sıkmıştı ana sonradan benzin deposunu ağzına kadar dolu tutmak suretiyle bu sorunu aştım. Ayrıca, lpg talan yerdeki usta bana yakında teleflex için bu sorunu aşacak modün geleceğini de söylemişti.
Hayırlısı diyelim.
Hoşçakal.
-
bende 2008 civic elegance otomatik aldım 4 aydır 5000 km yaptım lpg taktırmak istiyorum araştırıyorum sitelerden ancak hala karar verebilmiş değilim hangi markayı taktırsam..
2008 Elegance Civic A/T yi hala benzinle mi kulalnıyorsunuz . . . .
Bence durmayın gidin bütçenize en uygun bir LPG kiti ni montajşatın keyfini sürün . . .
Ayağınız titremeden GAZA BASIN, GAZA GELİN, GAZLAYIN . . .
-
2008 Elegance Civic A/T yi hala benzinle mi kulalnıyorsunuz . . . .
Bence durmayın gidin bütçenize en uygun bir LPG kiti ni montajşatın keyfini sürün . . .
Ayağınız titremeden GAZA BASIN, GAZA GELİN, GAZLAYIN . . .
kesinlikle :D bende lpg taktırdım çok rahat oluyor :D
-
tek olmamak sevindirici :) benzin ne ya korkuyoruz arabaya binemiyoruz.lpg forever ve çevreci. geçen ay uzu nyol 460km yaptım 75 tl ye benzinle 1525 km binmiştik yeni sıfır alınca toplamda 650 tl verdik benzine iş mi bu
-
benimde kafam iyice karışıyor bak yarın birgün lpglenirsek şaşmayın :D
-
sana bişey diyim mi. ben taktırmaktan vazgeçmiştim. sonra taktırdık . ve sonuç. korkusuzca gaza basmak :D benzındeyken resmen gaz pedalıyla sevişiyordum :D
-
sana bişey diyim mi. ben taktırmaktan vazgeçmiştim. sonra taktırdık . ve sonuç. korkusuzca gaza basmak :D benzındeyken resmen gaz pedalıyla sevişiyordum :D
bende öyle :D tokatlicağım arabalar gıcık ediyor mesela boşver Mert benzine yazık diyorum :D
-
ben araştırmalarım ve forumdan arkadaşların yardımıyla teleflex taktırmaya karar verdim 2008 elegance otomatik..taktırınca yorumlarımı yazıcam..
-
ben araştırmalarım ve forumdan arkadaşların yardımıyla teleflex taktırmaya karar verdim 2008 elegance otomatik..taktırınca yorumlarımı yazıcam..
hocam çok doğru bir karar vermışsiniz
-
2-3 yıl once 99 euro civic oto aracım vardı.2 yıl lpg kullandım.Aracımda ve ilk 3 ay arıza lambası yanmadı.3 ayın sonunda haftada 2 kez yanmaya basladı.hatta aracı o kadar resetlemeye baslamıstımki beyni arızalanacak die korkuyodum.aracı sıkıntısız kullanamıyordum.devamlı gozum arıza ısıgı ne zaman yanacak diye gostergeye kayıp duruyordu.en sonunda aracı sattım, kurtuldum .Şu an ki arabam 2009 civic oto ve lpg taktırmak istiyorum ama yasadıgım korkunç tecrubeleri tekrar yasamak istemiyorum.bu foruma girdigimde belki 2 yılda lpg teknolojısinde birseyler değismistir diye girdim ama sorunlar aynı sanırım.herkese keyifli ve masrafsız gezintiler dilerim.
-
2-3 yıl once 99 euro civic oto aracım vardı.2 yıl lpg kullandım.Aracımda ve ilk 3 ay arıza lambası yanmadı.3 ayın sonunda haftada 2 kez yanmaya basladı.hatta aracı o kadar resetlemeye baslamıstımki beyni arızalanacak die korkuyodum.aracı sıkıntısız kullanamıyordum.devamlı gozum arıza ısıgı ne zaman yanacak diye gostergeye kayıp duruyordu.en sonunda aracı sattım, kurtuldum .Şu an ki arabam 2009 civic oto ve lpg taktırmak istiyorum ama yasadıgım korkunç tecrubeleri tekrar yasamak istemiyorum.bu foruma girdigimde belki 2 yılda lpg teknolojısinde birseyler değismistir diye girdim ama sorunlar aynı sanırım.herkese keyifli ve masrafsız gezintiler dilerim.
Bu konu biraz da olsa şansla alakalı kabul ediyorum ancak, en önemli faktör, düzgün bir firmanın kitini adam gibi usta elinden montajlatmaktır...
montaj iyi değil ise,kit de sıradan ise . . . hele hele çakma falan bir kit varsa . . . vay halinize . . .
-
ben aracımı ilgili teleflex servisine 2 saat önce bıraktım p.tesi teslim alıcam güncel yorumlarımı bu sayfaya yazıcam..(arıza lambası, yakıt konusu, performans vs.)
-
ben aracımı ilgili teleflex servisine 2 saat önce bıraktım p.tesi teslim alıcam güncel yorumlarımı bu sayfaya yazıcam..(arıza lambası, yakıt konusu, performans vs.)
Hayırlı olsun bende 2 gün önce taktırıdım Brc my11 2006 ls aracıma inşallah sorunsuz bineriz...
-
lpg li tüm arkadaşlara hayırlı olsun allah hepimize kaza bela vermesin. lpg ile ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı ilerleyen zamanlarda daha iyi anlayacaksınız.Her zaman dediğimiz gibi doğru bir kit ve en önemlisi işini bilen iyi bir usta. Zaten honda lpg ye en iyi uyum sağlayan araçlardan birisi. Tereddütte kalan arkadaşlar hiç düşünmeyin paranız varsa ve en iyisi olsun istiyorsanız prins veya teleflex orta halli BRC tartarini zavoli gibi markalar işinizi cok rahat görecektir. Doya doya gazlayıp paranızında cebinizde kaldığını görünce belki bizlere dua edersiniz.
-
mert senin efsane yakıt verilerin var neredeyse lpg kadar iyi neden taktıracaksın ki :)) :))
-
tartarini taktırmıstım.adanada tek bayi vardı ozaman.yanmaz diye garanti vermislerdi.ama malesef...allah kimsenin basına boyle sorun vermesin.paranla rezil olmak bu olsa gerek.bir firmadan bu konularla ilgili garanti alabilsem dusunmeden taktirirdim.
Bu konu biraz da olsa şansla alakalı kabul ediyorum ancak, en önemli faktör, düzgün bir firmanın kitini adam gibi usta elinden montajlatmaktır...
montaj iyi değil ise,kit de sıradan ise . . . hele hele çakma falan bir kit varsa . . . vay halinize . . .
-
Arkadaşlar aracımdaki lpg sistemini arkadaki simit depo hariç, tamamen değiştirdim. Depoyu tamamen doldurunca kırmızı ışıktan hemen yeşile dönmüyor. Yaklaşık 20-30 km sonra yeşile dönüyor. Yani 4 yeşil birlikte yanıyor. Çok önemli bir sorun değil ama nedeni nedir acaba?
-
Simit LPG deposunun şamandırasında bir problem olmuş olabilir... Ya da sistemi tamamen değiştirdim dediğine göre, şamandıradan hareketi algılayan düğmenin elektronik mekanizması ile uyum olmayabilir... ama bunu hiç dert edip masraf etme... Simit LPG lerin şamandıraları zaten hiç bir zamane net sonuç vermez...
-
simit depolarda genelde gösterge olayı çalışmaz. sen km olarak ne zaman aldığına bakacaksın ve ne zaman biteceğini hesaplayacaksın. göstergen 4 yeşil yanar 100 km sonra kırmızı yanar ancak 300 km sonra biter benimki bu şekilde. depomu dolduruyorum uygun fiyatlı bir yer karşıma çıkmazsa yaklaşık 350-400 km sonra biter gibi yine dolduruyorum. sana da tavsiyem km ni sıfırla ve göstergeyi kafana takma.
-
Simit LPG deposunun şamandırasında bir problem olmuş olabilir... Ya da sistemi tamamen değiştirdim dediğine göre, şamandıradan hareketi algılayan düğmenin elektronik mekanizması ile uyum olmayabilir... ama bunu hiç dert edip masraf etme... Simit LPG lerin şamandıraları zaten hiç bir zamane net sonuç vermez...
simit depolarda genelde gösterge olayı çalışmaz. sen km olarak ne zaman aldığına bakacaksın ve ne zaman biteceğini hesaplayacaksın. göstergen 4 yeşil yanar 100 km sonra kırmızı yanar ancak 300 km sonra biter benimki bu şekilde. depomu dolduruyorum uygun fiyatlı bir yer karşıma çıkmazsa yaklaşık 350-400 km sonra biter gibi yine dolduruyorum. sana da tavsiyem km ni sıfırla ve göstergeyi kafana takma.
Evet simit depo olmasından kaynaklanıyor galiba, ya da şamadıra arızası dediğiniz gibi. Götürmeyecem servise bu sefer, pirpirikliliğin alemi yok. Demekki depodaki şamandıraya göre değil zihindeki şamandıraya göre ayarlamak lazım:) Birde yeni lpg sistemi yaptırdıktan sonra sistemi takanlar bakım hususunda hiç birşey demediler! Şu km de gelin, bakımı var v.s. Ömürlük mü şimdi bu meret?
-
Evet bendede simit depo var aynı dolduruyorum depoyu 100 km sonra 4 ledten biri sönüyor 50 km daha sonra ikinci led sönüyor toplamda 250 km ye gelince üçüncü söndü yani tek led kaldı 370 de sonra tek ledle 520 km gidiyor ve bitiyor tutarsız bende öle yapıyorum km sıfırlıyorum kaç km gideceğini tahminen biliyorum lede bakmıyorum.
-
2008 otomatik civic ile teleflex tecrübelerimi paylaşıyorum..öncelikle arıza lambası yanmadı (yaklaşık 1500 km yaptım) yakıt konusunda %50 tasarruf yaptım diyebilirim..şehir içi (eşim kullanıyor) 25 kuruş civarı şehirler arası da (sürat 100 km üzeri) 17 ile 19 kuruş arası değişiyor.kesinlikle titreme yok çok memnunum herkese tavsiye ederim..
-
sogukken arac teklemesi hakkinda ne yapabiliriz benzinde sorun yok lpgde ilk calistrmada tekliyor isininca duzeliyor zavolli marka lpg
-
sogukken arac teklemesi hakkinda ne yapabiliriz benzinde sorun yok lpgde ilk calistrmada tekliyor isininca duzeliyor zavolli marka lpg
hiç bir şey yapmanıza gerek yok... öööle idare eder durumu... ama çok kafanıza taktı iseniz önce kalibrasyona baktırın... normal ise rolanti devrinin 600 d/d olduğundan emin olun...
-
s.a forumda epeyce aramama rağmen ilgili bir başlık bulamadım, ne de olsa acemiyiz.:) Basit birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim. Aracım 94 civic el (oto. şan.).
1-) Ne aralıkta ne kadar benzin kullanmamızı tavsiye edersiniz? (Ayda bir kere 50 km gibi?)
2-) Gazdan benzine ve benzinden gaza sorunsuz geçme yöntemi nedir? (aracımın karbütatörlü olduğunu hatırlatayım, ve atiker lpg kiti mevcut).
-
@kayaci26 kalibrasyon sonrası çarpan ayarından anlar mısın? Bir haftadır okumadığım yazı kalmadı, adam gibi işime yarar bilgi bulamadım. Bu gün deneme yanılma yöntemi ile ayar yapmaya çalıştım, yarım depo gazı yedik otobanda. Gazda araç gitmez diyenleri utandırır iyi ayar sonrası. Neyse çarpan ayarlama konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Atiker Fast var aracımda.
-
maalesef kalibrasyon vb yazılımsal teknik konuları bilmiyorum... Allah sana kolaylık versin... çok da fazla kafa yormamanı tavsiye edeceğim... Yakıt normal bir seviyede ise... normal normal sür bence... Canın adrenalin çekti mi al benzine HONDA sana hepsini maxımumda yaşatır zaten...
Ama LPG ile fazla da macera arama zira... Bizim motorlarımız LPG ile sorunsuz çalışıyor dedi isek de, yüksek performansa yöenlik yapılacak kalibrasyonda SIKIŞTIRMA ORANLARI ve ÜST PATLAMA ISISI HESAPLARI şaşıracağından kol krank kapak ALLAH MUHAFAZA . . .
-
Aman aman :) Dün kesiciye kadar soktum aracı, tabi LPG ayarlarını zengine alarak. 200'e kadar rahat bir şekilde çıktı, daha da giderdi belki ama ayarla uğraştığım için dahasını basmadım. Ama haklısın fazla da bırkalamamak lazım. Ama senin ayar kafama yattı, 4000-5000'den sonra benzine geçişe ayarlamak iyi fikir. Onu da yapıcam.
-
BRC'nin İç Anadolu ve Karadeniz distribütörü Özençler Otogaz'ın sahibi Mehmet ÖZENÇ var. Onun baya yazısını okudum. Kendisi de Turbo VTI kullanıcısı. Rölantide yapılan ayarın (otomatik kalibrasyonun) işin %20'si olduğunu söylüyor ki haklı. Esas ayarın oto kalibrasyon yaptıktan sonra yoldaki çarpan ayarı olduğunu belirtiyor. Zaten programda kalibrasyon bitince yola çıkarak çarpan ayarı yapınız ukatılımı geliyor. Çoğu usta da zaman aldığı için bununla uğraşmak istemiyor. Neyse elbet bulucam ben bu işi bana öğretecek birini :)
-
hava sogukken tekleme yapmasi normalmidir acaba havalarin sogudugu su aylarda sabhlari teklemeyle karsilasiyorum (acik hava filitrem mevcut)
-
Açık hava filtresinden yapmaz, bizde kullanıyoruz. Muhtemelen LPG'ye geçme ısısı düşüktür. 35 derece idealdir.
-
HANGİ MARKA LPG KONUSUNDA . . . farklı düşünceler ve uygulamalar elbette var ancak ben burada yine başka bir sayfada kısmen konusunun geçtiği ve yukarıda bir yerlerdeki bir linkdeki videoda konusu geçen yeni teknolojiyi anlatmak istiyorum
Prins LPG nin geliştirmiş olduğu; Prins Direct Liqui Max sistemi
------
Prins Direct Liqui Max, tek yakıt veya çift yakıtla kullanım için aracın standart yakıt sistemiyle paralel olarak çalışan, master-slave bir sistemdir.
Prins Direct Liqui Max sistemi direkt yakıt enjeksiyonlu motorlar için dizayn edilmiştir. Direkt enjeksiyon; yakıtın, manifold yerine (port yakıt enjeksiyonu), yüksek basınç (20-200 bar) altında direkt silindir içine enjekte edilmesi demektir. Sistem, sıvı LPG’yi yüksek basınç altında silindirin içine enjekte etmek için; modifiye edilmiş bir yüksek basınç yakıt pompası ile benzin sisteminin yakıt enjektörlerini kullanır. Böylece emme manifoldunun ayrıca delinmesine gerek kalmaz.
Direct Liqui Max sistemi, orijinal benzin enjeksiyonu ile eşdeğer bir teknolojide olup ve mevcut elektronik düzenler ve bileşenlerden maksimum derecede faydalanmayı sağlar . Direct Liqui Max sistemi ile sürücü, benzin veya LPG ile sürüş arasında fark hissetmez.
Prins’in Hollanda üniversiteleri ile yaptığı detaylı araştırmalar, LPG’nin direkt yakıt enjeksiyonlu motorlar için çok elverişli bir yakıt olduğunu göstermiştir. LPG kullanımı motor verimini bariz şekilde arttırmaktadır. Bu durumda CO2 salınımını ekstra bir %10 oranında daha azaltmaktadır. Motor verimindeki artış LPG ‘nin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.
Sistem 2011 başından itibaren birçok modelde uygulanabilir olacaktır.
(a l ı n t ı d ı r )
-----
Prins teknolojisini sürekli yeniliyor ve artık 2011 de BENZİN ENJEKTÖRLERİNİ KULLANAN LPG SİSTEMİNİ (Prins Direct Liqui Max )TÜRKİYE DE KULLANIMA SUNUYOR, MANİFOLTUN HERHANGİ BİR YERİNE DELİK AÇILMIYOR ve böylece UZUN DU, KISAYDI, PİPOLU İDİ DEĞİLDİ, BİLMEM HANGİ MARKA ENJEKTÖR KULLANILIYORDU, SELONOİD VALF KAÇ MİLİSANİYEDE AÇIYORDU KAPATIYORDU, ENJEKTÖR SESİ VARDI YOKTU VS. TARTIŞMALARINI BİTİREN TEKNOLOJİ . . .
Arkadaşlar bu sistemin maliyeti hakkında tam olarak bir bilgi sahibi olamadım, araştırmalarım sürüyor ve özellikle sıfır km araç alıp da LPG montajı yaptıracağım acaba hangisi diye düşünüyorlar ise bu sistemi çok iyi araştırsınlar…
Bu LPG sisteminde bana göre bir devrim… Çünkü arada farklı bir enjektör kullanmıyor, benzin ne ise LPG de aynısı (tek fark var gaz halindeki LPG nin regülatörden geçerken sıvılaştığını hepimiz biliyoruz, işte bu sıvılaşmanın tam olması için motor suyu sıcaklığının 40 c yi geçmesi gerekiyor, hele ki motor suyu sıcaklığı 80 C yi geçti ise yukarıdaki anlatılanlara göre benzinden daha verimli….)
Hocam Vialle isimli ürün deki sistemde bunun gibi sanırım öyle değil mi?
-
Arkadaşlar konu hakkında her satırı okumaya vakıf olamasam da benim 99 model honda crv aracım var ve Prins marka lpg kullanıyorum.ultrasonic iridyum buji adında bir buji çeşidi duydum ve performans artışı ile birlikte yakıtın daha sağlıklı yanmasını sağladığını.lpg li araclarda da bu gecerli mi? yani sizce takdırdığımda yakıt tasarrufu ve performans artışı sağlayabilir miyim?
sizinle konu ile alakalı bir alıntı paylaşıyorum ;
Basit Bir Buji Değişimi ile Aracınızın Performansını Pekala Artırabileceğinize Ne Dersiniz ?
Bujilerinizi Ultrasonic Bujiyle Değiştirin...!
Aracınız çok daha iyi bir performans sergileyecek..!
Siz de bunu aracınızda hissedecek ve göreceksiniz...!
Ultrasonic Bujinin Diğer Bujilerden Farkları ve Üstünlükleri :
1-) Ultrasonic buji roket prensibiyle çalışan yeni bir ateşleme tekniğini size sunuyor..!
Bu teknikde alev girdap türü dönerek hem çevresel hem de doğrusal ilerliyor..!
Kullanmakta olduğunuz hiç bir buji bu patentli ateşleme tekniğine henüz sahip değil..!
2-)Ultrasonic buji ultrasonic hızda, yani ses hızından daha hızlı bir ateşleme sağlar.!
Ses hızı 349 metre/saniye'dir. Standard bujinin ateşleme hızı ancak 30 metre/saniye..!
Ultrasonic bujinin ateşleme hızı ise1523 metre/saniye..! 50 kat fazla hız..!
Diğer bujiler bu yüzden Ultrasonic bujinin hızına asla erişemezler, kıyaslayın..!
3-)Ultrasonic bujinin ultrasonic ses dalgaları yakıt damlacıklarını daha küçük zerreciklere parçalar.
Bu sayede yanma yüzeyi alanı genişleyeceğinden yakıt daha verimli yanar.
Diğer bujilerin bu tür bir özelliği bulunmuyor...
4-)Yanma reaksiyonuna giren yakıt zerrecik miktarı 50 kat Ultrasonic bujiyle fazla olur..
Bir başka ifadeyle yakıtınız Ultrasonic bujiyle 50 kat daha iyi yanar..!
Bu konuda daha teknik ve ayrıntılı bilgileri w/enginebrain.com veya w/supersonicspark.com dan inceleyebilirsiniz..
Ultrasonic Bujinin Farkını Aracınızda Hemen Göreceksiniz..!
* Daha fazla çekiş gücü ve performans..!
* Yokuşlar size düz gibi gelecek..!
* Aynı yokuşu +1 vitesle çıkabileceksiniz..!
* Araçları sollarken rahat geçiş yapacaksınız..!
* Klimanızı açtığınızda motorunuz bana mısın demeyecek..!
* Aynı birim yakıtla daha fazla km gideceksiniz..!
* Aracınızın ivmelenmesi artacak..!
* Daha çabuk toparlayacak..!
* Daha sessiz çalışacak..!
* Emisyonları iyileşecek..!
* Motoru temiz, daha iyi bir aracınız olacak..!
Yanma Verimliliği Konusunda Bilgilerinizi Derinleştirin...!
- Aracınızdaki yakıtın nadiren tam olarak yandığını biliyor muydunuz ?
- En son teknolojiyle donatılmış araçların dahi bu sorunlarının var olduğunu..Çünkü;
- Bujinin dakikada 500 ila 3.500 kez çaktığını..
- Çeşitli olumsuzluklar yüzünden her defasında çakmayı başarıyla gerçekleştiremediğini..
- Bu yüzden sönme olumsuzluklarının her araçda kaçınılmaz olduğunu..
- Sönme yüzünden yanma olmayacağı için o an yakıtı yakmaksızın dışarı atttığınızı..!
- Sönme sayılarını azaltmanın buji ar-ge çalışmalarında günümüzde de sürmekte olan bir hedef olduğunu..!
- Ultrasonic tasarımın bunu başarmış olması sayesinde her tip buji tasarımından en üstün ve en öne geçtiğini..
- Çok tırnaklı; iki, üç, dört tırnak tasarımlı bujilerin performans ve tüketime çok da bir katkı yapmadıklarını..
- Tek tırnak tasarımlı bujilerin ise yan elektrodunun alevin doğrusal ilerlemesine engel olduğunu..
- Ultrasonic tasarım ve patentin Titan füzelerine bilgi sağlamış Eng.David Wofsey'e ait olduğunu..
- Bir buluşun patente konu olabilmesi ve hak kazanabilmesi için şu üç özelliğinin olması gerektiğini :
- 1-) Yenilik 2-) Tekniğin bilinen durumunun aşılması 3-) Sanayiye uygulanabilir olma.
- Ultrasonic teknolojinin bu özelliklerde patentli bir ürün olduğunu..
- Söz konusu sönme problemlerini Ultrasonic bujinin azaltmış ve gidermiş olduğunu..
- Ultrasonic bujiyi takdığınızda ise bahsi geçen konuların gerçekmiş olduğunu
- %99 ihtimalle ürünü onaylayacağınızı ve ürüne iyi de bir yorum yazacağınızı..
- Böylece diğer Ultrasonic alıcılarına da iyi bir referans olacağınızı biliyor musunuz ?
Buji Konusunda Şunları da Bilmenizde Fayda Var...!
- Her buji her araca uymaz..!
- Buji tipini belirleyici faktörler aracınızın motor tipi ve aracınızın özellikleridir..!
- Ultrasonic buji benzinli ve lpg'li araçlar içindir..!
- Ultrasonic bujiyi yeni, eski, son model, en son model vs.. her tip aracınıza takabilirsiniz..!
Garanti Kapsamındaki Araçlara Bu Bujiler Takılır mı ?
01.01.2007 den itibaren artık 'Evet.' Bu durum ileri ülkelerde zaten şuydu : ABD; 'Araç imalatcısı firma
aracının garanti şartlarını buji üreticisine bağlayamaz.' AB ülkelerinde yine benzer yasalar mevcut..
AB yolunda ilerleyen ülkemiz ise AB uyum yasaları kapsamında bu konuya da noktayı koydu..
Rekabet Kurumunun 1 Ocak 2006 tarihinde yürürlüğe giren kamuoyunda bilinen adıyla
''Blok Muafiyet'' yasası 1 yıllık geçiş sürecinden sonra 1 Ocak 2007 den itibaren artık uygulamada..
Serbest rekabetin önünü açan bu yasa gereği sadece bujiyi değil aracınızın başka parçalarını da
farklı imalatcılardan muadillerini garanti kapsamındaki araçlarınıza pekala takabilirsiniz...
Ultrasonic buji aciklamalara bakilirsa nerdeyse araci ucurmus
Rampada bile arac duz yoldaymiscasina ilerleyecekmis vs vs.
Klima nin negatif etkilerini bertaraf edecekmis vs vs
Eger abarti bir fiyati yoksa ilk buji yenilememde ustamda araca zarar vermez derse alir kullanirim.
Cok bir beklenti icinde olmamak lazim.
-
İşin ilginç tarafı 2006'dan beri satılıyor ve alanlardan kötü yorum yok.
-
Arabamın bakımını yaptırıp lpg kit taktırmaya gitmiştim herhalde normal buji takılmıştır bakımda bilgim olsaydı NGK'nın LPG İridyom bujilerimden taktırırdım teşekkürler verdiğin bilgi için...
-
Arabamın bakımını yaptırıp lpg kit taktırmaya gitmiştim herhalde normal buji takılmıştır bakımda bilgim olsaydı NGK'nın LPG İridyom bujilerimden taktırırdım teşekkürler verdiğin bilgi için...
Normal bujiden baya bi fiyat farkı var bilginize.
-
Normal bujiden baya bi fiyat farkı var bilginize.
nasıl br farkı var acaba sevdin abi, birde bu bujılerı kaç kmde bir değiştirmek gerekiyor ??
-
Takımı 125'e almıştım ben. 100.000 KM'de değişiyor. FD6'larınki gibi.
-
Takımı 125'e almıştım ben. 100.000 KM'de değişiyor. FD6'larınki gibi.
Hangi faydalarini tecrube ettiniz?
-
Ateşleme daha verimli olduğu için gazın yanması daha iyi, çekişte iyileşme oldu.
Normal bujilerden farkı ark yapan uç ince, iğne gibi. Daha şiddetli ark yaptırıyor o yüzden.
-
Degerli Honda Dostlarım
Ozellikle kayacı26 basta olmak uzere bu konu başlığı altında yorumda bulunan tum degerlı Hondacı arkadaslarıma paylasımları ıcın tesekkur ederım. Konuyu sayfa sayfa okudum, ozellikle ilk sayfada kayacı26 arkadasımızın tespitlerine katılmamak mumkun değil..
Konu baslıgı altında yazılanları okuyan herkes gorecektır ki takılan sistemin kalitesi ile atbaşı olacak şekilde montaj kalitesi de çok önemli. Fakat (belki de forum kuralları geregı) iyi montaj yapan yerlere ait tavsiyeler bulunmuyor, bir marka tercihimiz olsa da onu nerde taktıracagımızı paylasan yok.
Gecen hafta itibariyle ailemizin 5. Hondasını almıs bulunmaktayız (Sırasıyla 98civic duz- 2002jazz otom - 2004civic LS duz – 2006 eurocivic – 2008 civic elegance otom.) 2008 elegance otom dan onceki iki civic aracımda da Lovato LPG sistemi kullandım (Eurocıvıc ı halen kullanıyoruz). Sistemden bir sikayetim olmasa da taktirdigim yeri cok sevEmedigimden hem servisi hem de lpg marka tercihimi degıstırmek ıstıyorum..
Dedıgım gıbı aracım 2008 civic elegance otomatık, 41000 km de gecen hafta satın aldım. 150000km/6yıl garantısı halen devam edıyor. Nasıpse LPG taktıracagım, garantının bozulması falan gıbı konuları gectım, takılmıyorum. Fiyat, kalite, servis agı (Istanbul Altunizade de ikamet ediyorum), memnuniyet vs gibi degıskenleri goz onune aldıgımda birkac alternatif marka ve yer tespit ettim:
- Zavoli: 1500-1600 tl civari. (Basak otogaz olabilir)
- Teleflex GFI : 2000-2300 tl civari (Basak otogaz veya Automed Altunizade -ki evimin yani neredeyse- olabilir)
- BRC pipolu sistem – 1500-1750 arası (Automed Altunizade veya Mucib otogaz olabilir)
Simdi sorularım sunlar:
- Hangi markayı tercih etmeliyim?
- Teleflex diyenler sunun cevabını verebılır mı: Teleflex in koskoca İstanbul da 3 tane yetkili bayisi var. Bu yeterlı mı? (Her ne kadar Automed evimin yanı olsa da ordan olusabılecek bır memnuniyetsızlık halınde istanbulun diger bir ucuna gitmek zor olacak )
- BRC nın Honda ıcın uretmıs oldugu Pıpolu sistem ne kadar saglıklı?
- VE EN ONEMLISI NEREDE TAKTIRMALIYIM, BELIRTMIS OLDUGUM YERLERDE ISLEM YAPTIRMIS OLAN VAR MI? VARSA MEMNUNLAR MI, OZELLIKLE DE YAKINLIGI NEDENIYLE AUTOMED ALTUZIZADE DE.. (Eger forum kurallarına aykırı ıse cevabınızı ozelden de gonderebılırsınız)
Sımdıden herkese tesekkur ederım, kazasız surusler, keyıflı gunler dılegıyle…
-
- Teleflex diyenler sunun cevabını verebılır mı: Teleflex in koskoca İstanbul da 3 tane yetkili bayisi var. Bu yeterlı mı? (Her ne kadar Automed evimin yanı olsa da ordan olusabılecek bır memnuniyetsızlık halınde istanbulun diger bir ucuna gitmek zor olacak
http://www.2a.com.tr/haber/teleflex-gfi-sirketi-de-grup-semsiyesi-altinda
Dünyanın en büyük LPG Sistemleri üretici firması olan BRC- FSS Grubu; Zavoli ve Tomasetto Achile şirketlerinden sonra Teleflex-GFI şirketini de bünyesine almıştır. Gruba yeni katılan firmanın elinde bulunan likid enjeksiyon sistemiyle ilgili bazı patentler ile BRC'nin Ar-Ge çalışmaları neticesinde ürettiği ve ileride piyasaya süreceği direkt likit enjeksiyon teknolojisinin entegrasyonunun sağlanması beklenmektedir.
BRC' nin yeni AR-GE merkezinde geliştirilen bu yeni sistemler şu anda katılım arabalarında (bildiğiniz gibi BRC, İspanya ve İtalya'da pist katılımları yapıyor) kullanılmaktadır.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro 5 – Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri, çok yakında Türkiye'de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle; LPG enjektörleri ve LPG ECU'su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğiz.
Bizi izlemeyi devam edin.
-
- Teleflex diyenler sunun cevabını verebılır mı: Teleflex in koskoca İstanbul da 3 tane yetkili bayisi var. Bu yeterlı mı? (Her ne kadar Automed evimin yanı olsa da ordan olusabılecek bır memnuniyetsızlık halınde istanbulun diger bir ucuna gitmek zor olacak
http://www.2a.com.tr/haber/teleflex-gfi-sirketi-de-grup-semsiyesi-altinda
Dünyanın en büyük LPG Sistemleri üretici firması olan BRC- FSS Grubu; Zavoli ve Tomasetto Achile şirketlerinden sonra Teleflex-GFI şirketini de bünyesine almıştır. Gruba yeni katılan firmanın elinde bulunan likid enjeksiyon sistemiyle ilgili bazı patentler ile BRC'nin Ar-Ge çalışmaları neticesinde ürettiği ve ileride piyasaya süreceği direkt likit enjeksiyon teknolojisinin entegrasyonunun sağlanması beklenmektedir.
BRC' nin yeni AR-GE merkezinde geliştirilen bu yeni sistemler şu anda katılım arabalarında (bildiğiniz gibi BRC, İspanya ve İtalya'da pist katılımları yapıyor) kullanılmaktadır.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro 5 – Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri, çok yakında Türkiye'de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle; LPG enjektörleri ve LPG ECU'su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğiz.
Bizi izlemeyi devam edin.
Sayin YABANCI
Bilgi icin tesekkurler, lakin yazdiklariniz (yani yapilmis olan global ortaklik) teleflexin istanbulda sadece 3 tane yetkili servisi olmasi gercekligini ortadan kaldirmiyor malesef:(( belki ileride daha yaygin hale gelir demek istiyorsunuz sanirim
http://www.teleflexgfiturkiye.com/Teleflex-Bayileri.html
Bir de bu likit puskurtme olayini beklesek mi acaba?? Bu teknolojinin uygulanma tarihini hakkinda bilgisi olan var mi
-
3 bayisi ya da 5 bayisi olması çok mu önemli... mesela scania... ya da volvo dünyanın en kaliteli çekicilerini üretirler, akla zarar paraya satılırlar ama her bir yerde bırakın servisi civatasını sökebilen adam bile zor bulunur... ya da setra otobüslerinin her bir yerde servisi mi var, bayisi mi var...
BU MU DUR KRİTER ?
-
3 bayisi ya da 5 bayisi olması çok mu önemli... mesela scania... ya da volvo dünyanın en kaliteli çekicilerini üretirler, akla zarar paraya satılırlar ama her bir yerde bırakın servisi civatasını sökebilen adam bile zor bulunur... ya da setra otobüslerinin her bir yerde servisi mi var, bayisi mi var...
BU MU DUR KRİTER ?
Sayin kayaci26
Dogrusu bu yorumunuz beni sasirtti, zira bir kiti takarken yasanilan yerde o markaya hizmet veren servislerin yaygin olmasinin da onemli oldugunu belirten sizdiniz diye hatirliyorum, ben de acaba 3 servis ile sıkıntı yasanir mi diye merak etmistim, neyse anlasilan buradan yonlendirici bir bilgiye ulasamayacagim..
-
BU MU DUR KRİTER ?
Sayin kayaci26
Dogrusu bu yorumunuz beni sasirtti, zira bir kiti takarken yasanilan yerde o markaya hizmet veren servislerin yaygin olmasinin da onemli oldugunu belirten sizdiniz diye hatirliyorum, ben de acaba 3 servis ile sıkıntı yasanir mi diye merak etmistim, neyse anlasilan buradan yonlendirici bir bilgiye ulasamayacagim..
10 bin de bir gideceginiz servisin çok yaygın olması bence çok önemli bir kriter değil.
Bulunduğunuz şehirde servis yoksa önemli fakat İstabul gibi bir yerde standart bir kullanıcı zaten hergün en az 40-50 km yol yapıyor.
Bırakın 10 bin de 1 de 40 km de bakımı için gideyim.
Bence en önemli kriter takılıcak kit ve onu takacak yerin kalifiye olması ve zırt pırt yok motor ikaz lamasıydı yok ayarıydı vs beni sürekli servise gitmek zorunda bırakmaması, beni uğraştırmaması. Zaten bunu yaşatacak servise (yakın bile olsa) kiti taktırmak baştan hata.
-
Sayin YABANCI
Bilgi icin tesekkurler, lakin yazdiklariniz (yani yapilmis olan global ortaklik) teleflexin istanbulda sadece 3 tane yetkili servisi olmasi gercekligini ortadan kaldirmiyor malesef:(( belki ileride daha yaygin hale gelir demek istiyorsunuz sanirim
http://www.teleflexgfiturkiye.com/Teleflex-Bayileri.html
Bir de bu likit puskurtme olayini beklesek mi acaba?? Bu teknolojinin uygulanma tarihini hakkinda bilgisi olan var mi
sayın cvcelegance;
evet böyle bir anlaşmayı müteakiben servislerin yaygınlaşacağını düşünüyorum.
-
DAHA ÖNCE BAŞKA BİR LİNKLE HİÇ BULUNMADIM ACEMİYİM BİRAZ ARAÇ CVİC LS 2006 A/T.. LPG DOLU İKEN -1-2 KEZ OLDU O DA UZUN YOLDA ŞEHİR İÇİ HİÇ OLMADI TEKRAR DENEYİP PAYLAŞACAĞIM...
eğer benzine geçme biiip biiiip şeklinde uyarı vererek geçiyorsa basınç (MAP) sensörünüzü kontrol ettirin.... arızalı olması ve lpg tankındaki basıncı algılamayarak lpg nin bittiğini düşünerek benzine geçmesi olası....
-
eğer benzine geçme biiip biiiip şeklinde uyarı vererek geçiyorsa basınç (MAP) sensörünüzü kontrol ettirin.... arızalı olması ve lpg tankındaki basıncı algılamayarak lpg nin bittiğini düşünerek benzine geçmesi olası....
tamam... iyisin güzelsin sevgili arkadaşım da... 11 OCAK 2011 de foruma kayıt olup sadece iki mesaj atıp daha da hiiiç foruma girmeyen arkadaşın sorusu 1 yıldan sonra cevaplanmaz ki . . .
"önemli olan BİLGİ paylaşmaktır" diyeceksin, biliyorum ama, bu forumda zaten bilgi arayan okumuyor ki, kafasıan göre soru ile konu açıyor... o yüzden çok da sallama yane . . .
ya da yapılan tavsiyeyi, vücudun aldığı oksijeni (yaptığı işlem sonucu) karbonmonoksit olarak dışarı attığı gibi, burada kusan arkadaşlar da çoğunlukta...
o yüzden rastgele !
-
Öncelikle herkese merhaba.
İsmim uğur. Başta Kayaci26 nikli Fatih arkadaşımız olmak üzere tüm üyelere paylaştığı tüm bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Foruma bu gün üye oldum. Ağustos ayı başında 2004 Model otomatik vites jazz ile hondacılarddan oldum. Aracı aldığımızdan beri yaklaşık 3.000 km yaptım yazın çok gezdik ancak kışın eşim her gün okula gidip geleceği ve bol bol gezmeyi sevdiğimizden dolayı daha en baştan benzin masrafı gözüme batmaya başladı.
Arabam 85.000 km de ve deposu 156 TL ye doluyor. Genel olarak sürekli şehir için kullanım söz konusu ve yaklaşık 450-480 km arasında değişen bir sürüş mesafesi var (yanlış da olabilir tam anlamıyla ölçemedim :) )
bir istasyonda ben 156 TL ye doldururken yanımdaki lpg'li araç 76 TL ye doldurunca resmen cız etti. aracı minimum 3-4 sene daha kullanmayı planlıyorum bu nedenle kesinlikle lpg taktırmaya karar verdim. ancak mali durumlardan dolayı 1-2 ay beklemem gerekli. bu arada da sistemleri ve servisleri araştırabiliirm dedim.
Forumdan aldığım bilgilere göre TELEFLEX GFI en memnun bırakan marka. Gebzede ikamet ettiğim için kocaeli yada istanbul tarafındaki herhangi bir servise aracı bırakabilirim. bu bölgelerden bildiğiniz güvendiğiniz bir firma var ise iletebil,irseniz çok iyi olur.
şimdiden teşekkürler.
-
hoşgeldiniz,
ben 156 TL ye doldururken yanımdaki lpg'li araç 76 TL ye doluyor demişsiniz.
Ancak 156TL lik benzinle menzil daha uzun olur.
Yıllık 15 bin kmyi geçiyorsan ve minimum 3 yıl aracı kullanacaksan taktırabilirsiniz.
LPG biraz da kısmet işi. Prins ve Teleflex üst kalite olarak anılan markalar.
Bende teleflex gfi var ama daha 15 bin km de. Bir 60-70 bin km olsun izlenimlerimi paylaşırım.
Ayrıca bir ara hem benzin hem de lpg de dyno ya da sokacağım. Bakalım kaç hp yemişiz :)
-
LPG yi nasıl ucuza satıyorlar... buyrun okuyun...
nasıl daha da ekonomik (!) hale geliyor...
http://www.otoozel.com/haber/?otogazda-buyuk-hile
-
Arkadaşlar ben LPG yi Kocaeli'nde taktırdım. Sızdırmazlık Raporunu'da Kocaeli'nden aldım. Muayeneye de illa Kocaeli'nde mi girmem lazım? Ya da ruhsat için illa Kocaeli emniyetine mi gideceğim? İstanbul'da oturuyorum.
-
Arkadaşlar haftasonu yeni kasa civic 07 aracıma BRC MY11 montajı yaptırıyorum acaba nelere dikkat etmem lazım yardımcı olursanız sevinirim
-
Arkadaşlar ben LPG yi Kocaeli'nde taktırdım. Sızdırmazlık Raporunu'da Kocaeli'nden aldım. Muayeneye de illa Kocaeli'nde mi girmem lazım? Ya da ruhsat için illa Kocaeli emniyetine mi gideceğim? İstanbul'da oturuyorum.
rahat ol. sızdırmazlık için kocaeli gerekiyordu gerisini istediğin yerde yaptırabilirsin ;)
-
Arkadaşlar haftasonu yeni kasa civic 07 aracıma BRC MY11 montajı yaptırıyorum acaba nelere dikkat etmem lazım yardımcı olursanız sevinirim
Öncelikle ustayı araştırdınız mı ? İnternetten araştırın bölgedeki en iyi ustayı bulup ona gidin ve sorular sorun kaç tane hondaya taktın vs ? gerekirse o kişileri ordan ararsınız sorular sorarsınız , Aracınıza atiker safe fast lpg kitide uygundur onuda taktırabilirsiniz fiyat açısından daha uygun olur tamamiyle size bağlı markadan ziyade iyi ustayı bulun + olarakda Simit tank ve gizli dolum ağzı olursa kapalı otoparklarda avm'lerde sıkıntı olmaz
-
rahat ol. sızdırmazlık için kocaeli gerekiyordu gerisini istediğin yerde yaptırabilirsin ;)
çok teşekkürler. >=ok
-
Öncelikle ustayı araştırdınız mı ? İnternetten araştırın bölgedeki en iyi ustayı bulup ona gidin ve sorular sorun kaç tane hondaya taktın vs ? gerekirse o kişileri ordan ararsınız sorular sorarsınız , Aracınıza atiker safe fast lpg kitide uygundur onuda taktırabilirsiniz fiyat açısından daha uygun olur tamamiyle size bağlı markadan ziyade iyi ustayı bulun + olarakda Simit tank ve gizli dolum ağzı olursa kapalı otoparklarda avm'lerde sıkıntı olmaz
Usta kütahyada bilinen güvenilen bir usta, honda sahibi arkadaşımın tavsiyesi üzerine gidiyorum. İnşallah bi sıkıntı olmaz.. Sağolun ilgilendiğiniz için..
-
LPG yi nasıl ucuza satıyorlar... buyrun okuyun...
nasıl daha da ekonomik (!) hale geliyor...
http://www.otoozel.com/haber/?otogazda-buyuk-hile
merheba.aracımız 1000km oldunda servıs gelin ince bi ayar yapıcaz dendi bu ınce ayar nedir?suanda benzın lpg karışık 290 310 kurus arası yakıyor genel olarak memnunum.bırde 35 ltre alması gereken depo aldımızdan beri 3 sefer fullememıze ramen bi 30ltre aldı bi 25ltre aldı ama bi 35ltreyı goremedık.bi arkadasım deponun ıcınde hava olur zamanla o hava cıkarsa fullenir dedı ama anlıyamadım.bununla alakalı engın bılgılerınızı paylasabılırmısınız.tesekkurler.
-
290-310 arası normaldir. İnce ayara felan gerek yok Biraz daha kısma yapar büyük ihtimal arıza ışığı felanda yoksa hiç gitmeyede gerek yok Yazın tüketimleriniz düşecektir.
-
tankın güvenliği için tamamı dolmaz %80 e kadar dolar sıkıntı yok hava falanda yok :D
-
Geçmiş zaman olur ki . . .
Sıkça sorulan bir mevzuuu olduğu için bir kez daha paylaşmak istedim...
http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/lpg_kullanimi_hakkinda-t46974.40.html
-
LPG konusu iyiden iyiye her arkadaşımızın ilgisini çekmeye başlamış durumda...
Arkadaşlar ne yaparsanız yapın en önemli altın kuralı unutmayın...
Aracınıza LPG kiti taktıracaksanız... Mutlaka bulunduğunuz yer sınırları dahilinde usta - yedek parça denklemi yani yetkili servis ve bayi ağının güçlü olduğu markayı tercih edin.
iyi araştırın sonrasında hezimet yaşamayın.
-
LPG konusu iyiden iyiye her arkadaşımızın ilgisini çekmeye başlamış durumda...
Arkadaşlar ne yaparsanız yapın en önemli altın kuralı unutmayın...
Aracınıza LPG kiti taktıracaksanız... Mutlaka bulunduğunuz yer sınırları dahilinde usta - yedek parça denklemi yani yetkili servis ve bayi ağının güçlü olduğu markayı tercih edin.
iyi araştırın sonrasında hezimet yaşamayın.
heyttt beeee... ne de güzel nasihat vermişim.... gittim Atiker Gold taktırdımmmm.... keyfini sürüyorum....
tavsiye edermiyim kesinlikle EVET....
Atiker,
GOLD enjektörler ile olayı AŞMIŞ..
İnanılmaz yakıt verileri yakalıyorum... 100 km / 6,38 litre gibi....
-
Yakın zamanda LPG dönüşümü yaptıran var mı ?
Eskişehir de
BRC 2.500 TL
Prins 3.000 TL
BRC Honda servis anlaşması olduğu için en çok tercih edilen marka haline geldi...
sizin tercihleriniz ve deneyimleriniz hangi yönde ?
-
Yakın zamanda LPG dönüşümü yaptıran var mı ?
Eskişehir de
BRC 2.500 TL
Prins 3.000 TL
BRC Honda servis anlaşması olduğu için en çok tercih edilen marka haline geldi...
sizin tercihleriniz ve deneyimleriniz hangi yönde ?
prins technomax taktırdım ama 1000km oldu aracın 2. silindiri misfire hatası verdi.SAnırım bobin gitti. Araba da 48bin km de var bi bit yeniği