TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: adyobatik - Temmuz 06, 2010, 06:58:06 ÖÖ

Başlık: objektif olmak gerekirse, civic 45.000 tl edermi?
Gönderen: adyobatik - Temmuz 06, 2010, 06:58:06 ÖÖ
dostlar,yeni civic çok güzel araç,tamam buna kimsenin bişey diyeceği yok,dün yine tüm gün kullandım yeni civiği, bende de ies var, ama diğer marka araçlarada bindiğimiz kullandığımız oluyor,gerek çevremizden gerek iş dolayısı ile,şimdi yeni civic rakip markaların (corolla,fluance,focus,jetta) bunların benzinli olanlarından 3-4 bin lira pahalı,bunun yanında bazı konularda geride malesef, bagaj hacmi gibi Türk tüketicisinin çok önem verdiği bir konuda mesela, yada yalıtım konusunda,hatta geçen gün yani lancera bindim,inanın civicten sessiz bir araç, üstelik 35 bin lira,şimdi bizim sevgili civicğimiz gerçekten hakettiği parayamı satılıyor,yoksa honda olduğu için,vede bizler markayı sevdiğimiz için sömürülüyormuyuz, bugün benzinli civic parasına full dizel focus yada dizel corolla alınabiliyor, hatta 50.000 liraya benzinli passat alınıyor,yani aradaki fark sadece 5000 lira ?  ? ? ne dersiniz acaba hakettiği fiyat 45.000 liramıdır civiğin? ? <783^2
Başlık: Ynt: objektif olmak gerekirse, civic 45.000 tl edermi?
Gönderen: onur1980 - Temmuz 06, 2010, 07:07:58 ÖÖ
bence etmez kesinlikle
Gönderen: Castiel - Temmuz 06, 2010, 07:14:25 ÖÖ
valla ben passat alıyorum 53 bın fıyat verdıler bana

ama kasa degıdecegı ıcın seneye vazgectım

honda aldıgıma tabıkı pısman deılım ama bencede bıraz pahalı
Gönderen: doan - Temmuz 06, 2010, 07:16:32 ÖÖ
tasarım sorunsuzluk ve motor yürüyen takımı bakımından heralde bu segmentteki 1 numaralı araçtır. bana göre arabanın karakteri var farklı özgün bi tasarıma sahip. bi çok araçta ben bu olayı göremiyorum. motor sorunszluğu ve performansı 1.6 benzinliler arasında bir numara olduğunu geçtğmiz arabların listesine bakarak görebilirsiniz. iç hacmi ve kokpit çok hoş. dediğim gibi aracın bi karakteri var bana göre.

ancak plastik kalitesizliği bi kaç yerdeki özensiz işçilik yalıtım sorunu ve amortisördeki ilginç olaylarda bu arabanın eksi yönleri. tabi birde klasik honda özelliği tutmayan frenler :)

herşeye rağmen bu arabaya 45binlira yine veririm. benim fikrim bu araç bu parayı hakediyor.
Gönderen: bülentgbrz - Temmuz 06, 2010, 08:01:48 ÖÖ
bence haketmediği bir rakam.zaten bu şekilde fazla satmıyor.
Gönderen: canguder - Temmuz 06, 2010, 08:19:52 ÖÖ
evet çok çok fazla arkadaşların dediğine göre. 25.000 tl'ye satılsa ne güzel olurdu dimi :) Herhalde millet dalga geçiyor civic elegance kaç para olacaktı ?
Gönderen: Castiel - Temmuz 06, 2010, 08:30:15 ÖÖ
ama sole bıse var

turkıyede genel olarak zaten arabalar pahalı

o salakca vergıler yuzunden 2 ye katlanıyo nerdeyse fıyatları

Gönderen: pharaohseti - Temmuz 06, 2010, 08:32:50 ÖÖ
ben almadan once 1 yil kadar arastirdim.
fiyat ilk basta baktiginizda fazla gibi geliyor.
ama etrafinizda anlayan kisilere su sorulari sorun ve kac kisinin CIVIC dedigini sayin:
1. en iyi otomatik vites?
2. en iyi motor?
3. en keyifli surus?

Acaba hata mi yapiyorum diye her asamada dusundum fakat arada kaldigim araclar TIP ve AKSESUAR alanlarinda geride kaldiklari icin kaybettiler:
Civic, Jetta, Corolla, Cruze benim icin son dorde kalan araclardi.
Ikinci el degeri ve Turkiye'de cok tutmamasi nedeniyle Cruze'i hemen eledim.
Corolla'nin farlarinin bombeli yapisi ve son donemde arac geri cagirma olaylari beni soguttu.
Jetta'nin da aksesuar azligi ve her eklenen aksesuarda fiyatin acayip artmasi beni rahatsiz etti.

Simdi ABS, ESP, cruise control, 8 hava yastigi, otomatik klima, 6 yil garanti gibi ozellikler benim icin Jetta, Corolla yerine CIVIC'i secmemde onemliydi.
Karsilastirma yaparken baz fiyatlari degil ayni zamanda aksesuarlari da karsilastirin farki anlayacaksiniz.
Gönderen: a.uz - Temmuz 06, 2010, 08:58:07 ÖÖ
bence new civic in en büyük rakibi chavrolet cruz vede ben olsam cruz u alırdım

dayım aldı beyaz cruz araba iç dizay mühendislik olarak civic e tas cıkartır hersey elinin aldında daha gösterisli torpidosu var dıs görünüm zaten civicten üstün bunlar benim görüsüm new civic,in içine hiç ısınamadım cok kötü geliyo bana ama dıs görünüm olarak güzel araba
Gönderen: canguder - Temmuz 06, 2010, 09:06:08 ÖÖ
cruze kore malı değilmi ? nasıl civicten iyi oluyor anlamadım ?
Gönderen: alican_07 - Temmuz 06, 2010, 09:36:49 ÖÖ
kore malı değilde farz et ki kore malı koreliler civic den iyi bi araç üretemezlermi?
Gönderen: canguder - Temmuz 06, 2010, 09:40:38 ÖÖ
kore malı değilde farz et ki kore malı koreliler civic den iyi bi araç üretemezlermi?

civicten değil japonlardan daha iyi üretemezler bunu iddia ederim.
Gönderen: alican_07 - Temmuz 06, 2010, 09:44:08 ÖÖ
benim gözümde yeni civic dream ın edeceği para 33-35 bin liradır yanlış anlaşılma olmasın mesela golfünde 102 hp lik motoruda aynı şekilde 33 bin liradan fazla etmez yani civic e dönersek bi 5 bin lira kadar pahalı olduğunu söyleyebilirim.
Gönderen: alican_07 - Temmuz 06, 2010, 09:45:57 ÖÖ

valla sen nasıl düşünüyorsun onu bilememde korenin şu anki büyümesine bakarsak yakında japonları yana bırakacakları kesin birde yeni kia ları bi incelemeni tavsiye ederim gerek fiyat gerek motorları gerek donanımları civic ayarında hatta motorları civic den 1 bg daha güçlü.
Gönderen: canguder - Temmuz 06, 2010, 09:48:54 ÖÖ
yok yok merak etme 50 yıl geçsede japon teknolojisini hiç bir kore oto markası yakalayamaz. bu arada bilmeyen arkadaşlarıda bilgilendirirsin belki . chevrolet cruze hangi ülkede üretiliyor ? Ben güney kore olduğunu iddia ediyorum.
Gönderen: Castiel - Temmuz 06, 2010, 09:53:29 ÖÖ
valla maslak cıftkurtların hemen 200 mt yanındada Chevrolet bayı var

gırdım cruz ınceledım
cok kotu deıl ama surus rahatlıgı ıc genıslık motor olarak honda cok daha ıı bence

donanım olarak cok dolu hondaya gore ama cok bı + getırmıyo
Gönderen: adrenaliinn - Temmuz 06, 2010, 10:10:45 ÖÖ
chevrolet amerikan malı diye biliyorum ben..ama yinede emin değilim
Gönderen: Castiel - Temmuz 06, 2010, 10:19:01 ÖÖ
gercekte amerıkan tabıkı :)

ama bu cruz ve dıger arabaları amerıkada yapılmıyor bende kore dıye hatırlıyorum emın deılım

dusun bı cruz 33 bın tl bı camaro 110bın dolar :)  kagıt ustunde ve ön logosunda ıkısınde aynı adı ve logosu var ama arasında daglar kadar fark var
Gönderen: ocean0636 - Temmuz 06, 2010, 10:46:01 ÖÖ
Bakıma gittiğimde ANTALYA EYSA Servise sordum ayda 50-55 Honda satılıyormuş ve bunun en az 45-50'si fazla satmıyor dediğiniz yeni civic, sizce bu küçümsenebilecek bir rakam mı?
Yollarda EN ÇOK gördüğüm arabada nedense HEP yeni civic oluyor :)
45.000TL şimdi alıyor olsam gene veririm ki  sonradan 11.000TL masraf yaptım yaklaşık 55 liraya gelmiş oldu bu araç bana :)
Gönderen: alican_07 - Temmuz 06, 2010, 10:50:22 ÖÖ
cruze de diğer kardeşleri(lacetti kalos vs )gibi kore üretimi olduğu doğru fakat bütün mühendislik işleri motor donanım çizim tasarım vs. gibi işleri tamamen almanya menşeilidir.korede sadece hazırlanmış araba üretilip birleştiriliyor.bununda birinci sebebi GM-Daewoo ortaklığıdır ikinci sebebi işçiliğin ve maliyetin ucuz olmasıdır ki  örneği ortada civic kadar dolu bi cruze 36 bin lira.yani bu araba koreli değildir.yamaha honda suzuki kawasaki gibi japon motor devleride çinde ve kore de üretim yapıyorlar artık eee ozaman bu markalar çinli mi mondial gibi?
Gönderen: Castiel - Temmuz 06, 2010, 11:06:40 ÖÖ
dogru dıyorsunda amerıkada cruz falan ole bı model yok

yada spark ve baska bı modelı

tamamen kendı urettıklerı camaro  corvette gıbı arabaları satıyorlar

http://www.chevrolet.com/pages/mds/vehicles/helpMeChooseResult.do?bodyStyle=CARS

Gönderen: adyobatik - Temmuz 06, 2010, 11:22:14 ÖÖ
arkadaşlar güney kore malzemelrine baya bir aşina olduğum için bu konuda yorum yapayım,şu anda güney kore dünyada teknolojide 1 numaradır, ne japonya nede amerika buranın önündedir,şirkette tam 5 ay korelilerle beraber kompozit panel hattı kurduk,dünyada makina sanayiinin kalbi korede atıyor,bu arada korede işçilik ucuz falan değil, çinle karıştırmayın, kore seulde 60metre evin fiyatı 500.000 dolar civarındadır,kore işçilik olarak türkiyeden bile pahalıdır,dünyanın en hızlı internet bağlantısı şu anda korede,size dünya çapında markalarından bir iki örnek,
lg
daewoo
hyundai (ki bu hyundainin tuvalet kağıdını gördüm)
samsung (bildiğimiz samsung, ama eektronik dışında inanılmaz kamyon otobüs fabrikaları bile var,iş makinalarını falan saymıyorum)
ssangyong (ülkemize yeni girdiğine bakmayın buda dev holding)

bu markaları sadece bizim bildiğimiz gibi düşünmeyin bunların cirolarını toplasan türkiyenin gsmh sını geçer,bunlar bizim bildiklerimiz sadece,ve şunu çok rahat söyleyebilirim, örneğin hyundai 10 yıl sonra japonları geçmiş olur,nasılki renault 10 önce toros falan filandan şimdi lüks sınıfa geçti adamlarda onu yapıyorlar,
birde ben adamların nasıl çalıştığını ve nasıl titiz olduklarını aylarca gördüm ve yaşadım,
kısacası bir malın üzerine eğer SOUTH KOREA  yazıyorsa ben gönül rahatlığıyla alır kullanırım,buna otomobilleri dahil,
Gönderen: canguder - Temmuz 06, 2010, 12:56:20 ÖS
arkadaşlar güney kore malzemelrine baya bir aşina olduğum için bu konuda yorum yapayım,şu anda güney kore dünyada teknolojide 1 numaradır, ne japonya nede amerika buranın önündedir,şirkette tam 5 ay korelilerle beraber kompozit panel hattı kurduk,dünyada makina sanayiinin kalbi korede atıyor,bu arada korede işçilik ucuz falan değil, çinle karıştırmayın, kore seulde 60metre evin fiyatı 500.000 dolar civarındadır,kore işçilik olarak türkiyeden bile pahalıdır,dünyanın en hızlı internet bağlantısı şu anda korede,size dünya çapında markalarından bir iki örnek,
lg
daewoo
samsung (bildiğimiz samsung, ama eektronik dışında inanılmaz kamyon otobüs fabrikaları bile var,iş makinalarını falan saymıyorum)

bu markaları sadece bizim bildiğimiz gibi düşünmeyin bunların cirolarını toplasan türkiyenin gsmh sını geçer,bunlar bizim bildiklerimiz sadece,ve şunu çok rahat söyleyebilirim, örneğin hyundai 10 yıl sonra japonları geçmiş olur,nasılki renault 10 önce toros falan filandan şimdi lüks sınıfa geçti adamlarda onu yapıyorlar,
birde ben adamların nasıl çalıştığını ve nasıl titiz olduklarını aylarca gördüm ve yaşadım,
kısacası bir malın üzerine eğer SOUTH KOREA  yazıyorsa ben gönül rahatlığıyla alır kullanırım,buna otomobilleri dahil,

ben samsung dışında kore malı kullanmam açıkça söylüyorum. ama samsung üzerine elektronik devi tanımam. Otomobil konusunda japon yada alman tercihim olur.
Gönderen: alican_07 - Temmuz 06, 2010, 01:35:33 ÖS
lg
daewoo

ben samsung dışında kore malı kullanmam açıkça söylüyorum. ama samsung üzerine elektronik devi tanımam. Otomobil konusunda japon yada alman tercihim olur.
niye?
Gönderen: Utku Ataç - Temmuz 06, 2010, 03:06:29 ÖS
Civic vergilerden dolayı pahalı bi araç.ki zaten liste fiyatına almıyosunuz genelde civici.ful aksesuarlı 42ye bırakıyolar eleganceyi izmirde.buda değecek bi rakam.ha 50 flan olsa değmez tabi.
Gönderen: avans - Temmuz 06, 2010, 04:21:41 ÖS
janlarım sızı selamlıyorum....arabamı 3 ayonce aldım yaklasık 1 sene arastırdım daha oncedende wv toyotayı ınceledım bırkere sıfır passat 51500 dayanmıs pazarlıksız arada baya fıat farkı var..bızım gıbı kendım ıcın konısım...orta duzey de olan aıleler ıcın 7000 tl ıyıbı para bazı arkadaslar kredı subu derken bu mıktar 12000tlye kadar dayanıyor..kılosu oldukca fazla tork olarak aynı beygır bakımından dusuk bı wv gne o parayı vermektense..cıvıc cok daha mantıklı..normalde amerıkada 18500 dolardan satılan cıvıc gereksız otv lerden dolayı bu paralara cıkıyo...kabul edıyorum yenı cıvıc bıraz hantal ama yuksek devırlerde 125bg ne anlama geldını fazlasıyla anlıyorum...wv gencı allahına kadar olan bı tanıdım bana soledı..olum kım ne derse desın araba gıdıs olarak tatmınkar deıl gırmıyo bı okadarda yakıyo dıyo...sırf bu yuzden 3,20bmw lere bakıyo sımdı ...ama hacım olarak ozellıkle bagaj ve konfor hondaya ne olursa olsun 5 basar...ya motordan ferakat edıp konfor dıceksın yada konfordan ferakat edıp.. motoru secıceksın..tamamen ksısıel ve ıhtıyacla alakalı bu durum..bana kalsa jetta da o paraları haketmıyo...hadı passat neyse..gun gelır gecer benzınde duser veya arabalarda ucuzlar..dunya otomotıv sektorunun bazı markaların belkı duymussunuzdur..tr anlasma ıcıne gırdı otv yı dusurmeyle gorustunu zaman gastesınde okumustum..kım bılır belkı bu paralara cok daha ıyılerıne bınerız...
Gönderen: avans - Temmuz 06, 2010, 04:26:21 ÖS
heee..bu arada 51500 dedım fıat duz passat otomatık subu derken araba 10000 tlye kadar fıat farkı oluyo..gunumuzde beledıye otobuslerının bıle otomatık oldu gunde..okadar para verıp hamballın alemı yk dıyorum..hondayla 44000 teleye herseyı fazkasıyla alıyosun...
Gönderen: kayipbalik - Temmuz 06, 2010, 04:34:13 ÖS

valla sen nasıl düşünüyorsun onu bilememde korenin şu anki büyümesine bakarsak yakında japonları yana bırakacakları kesin birde yeni kia ları bi incelemeni tavsiye ederim gerek fiyat gerek motorları gerek donanımları civic ayarında hatta motorları civic den 1 bg daha güçlü.

honda hayat onda :)
Gönderen: canguder - Temmuz 07, 2010, 04:43:27 ÖÖ
lg
daewoo

niye?

eniştemde hyundai accent var dizel olandan , komşumuzda 1.4 getz var. tüm taksicilerde hyundai accent var. Bu araçlar ucuz olmasından başka bir anlam taşımıyor. Ucuz sıfır araba almak istiyorsanız işimi görsün garantili olsun diyorsanız hyundai accent çok iyi bir tercih. Ama arabaya zevk için binen bir kişinin gidip accent yerine ikinci el alman veya japon içine sinen bir araç alacağını düşünüyorum.
Gönderen: alican_07 - Temmuz 07, 2010, 06:39:38 ÖÖ
lg
daewoo

niye?

eniştemde hyundai accent var dizel olandan , komşumuzda 1.4 getz var. tüm taksicilerde hyundai accent var. Bu araçlar ucuz olmasından başka bir anlam taşımıyor. Ucuz sıfır araba almak istiyorsanız işimi görsün garantili olsun diyorsanız hyundai accent çok iyi bir tercih. Ama arabaya zevk için binen bir kişinin gidip accent yerine ikinci el alman veya japon içine sinen bir araç alacağını düşünüyorum.
ya zaten anlatmak istediğimiz orda herşey accentten ibaret değil özellikle kia nın araçları çok güzel 35 bin lira verdinmi çok çok güzel koreli araçlar var.
Gönderen: canguder - Temmuz 07, 2010, 06:47:28 ÖÖ
dimi mesela honda crv yerine kia sorento alınabilir :) bunun esprisini geçen buluşmada yapmıştık. düğün oluyordu toplandığımız alanın önünde iddiaya girdik düğün arabası passatmı sorentomu diye.
Gönderen: Castiel - Temmuz 07, 2010, 06:51:59 ÖÖ
bende onu dıyecektımm

sımdı atıyorum accent 40 bın honda cıvıc 40 bın tl ıkısıde aynı fıyat hangısını alırsınız
Gönderen: canguder - Temmuz 07, 2010, 07:00:57 ÖÖ
35 bin lira gidipte kia'ya vermem. En kötüsü gider 2.el e200 mercedes alır veya sıfır km honda alırım binerim. Pazartesi günü mercedes 200d'ye bindim 91 model. Dizel sesi diye birşey yok. Araba o kadar konforlu ve genişki anlatamam. 160 ile gidiyorsun ne rüzgar ne motor sesi yağ gibi gidiyor. Mercedes'in 20 yıl önceki teknolojisini kia 20 yıl daha geçse yakalayamaz. Ayrıca araçta elektrikli koltuk klima vardı ve 4 cam otomatikti.
Gönderen: civicci35 - Temmuz 07, 2010, 07:40:50 ÖÖ
chevrolet amerikan malı ancak cruze.kalos.lacetti chevroletin satın aldığı eski daewoo markasına ait araçlar üzerine bir chevrolet yazısı koyuyorlar tamam.olay tamamen ticari yani elde kalmasın diye araçlar bu yola başvurdular zaten chevroletin kimyasına aykırı bu araçalar siz hiç bu ebadlarda bir amerikan arabası daha önce gördünüzmü amerikalaılar devasa araçlar üreirler devasa motorvs.
chevrolet amerikan malı diye biliyorum ben..ama yinede emin değilim
Gönderen: alican_07 - Temmuz 07, 2010, 07:42:52 ÖÖ
35 bin lira gidipte kia'ya vermem. En kötüsü gider 2.el e200 mercedes alır veya sıfır km honda alırım binerim. Pazartesi günü mercedes 200d'ye bindim 91 model. Dizel sesi diye birşey yok. Araba o kadar konforlu ve genişki anlatamam. 160 ile gidiyorsun ne rüzgar ne motor sesi yağ gibi gidiyor. Mercedes'in 20 yıl önceki teknolojisini kia 20 yıl daha geçse yakalayamaz. Ayrıca araçta elektrikli koltuk klima vardı ve 4 cam otomatikti.
e tabi canım sende tutmuş merso ile kıyaslıyorsun kia yı kia iyi dedikse okadarda değil yaw :D
Gönderen: burak_k - Temmuz 07, 2010, 08:10:10 ÖÖ
herşey ses yalıtımı demek değil arkadaşlar honda pahalıda değil arkadaşım megane hb aldı bir kaç gün önce her şeyiyle beraber araba ona 47 bin e mal ldu ona opara yazıkta civic e o para hak ediyo derim bende 2010 civic var çok memnumummm herşeyinden ses mes bişeyler diyolar bende öyle bişey yokk şimdiye kadar öyle bi ses duymadım herkez bi sesdir tutturmuş çıkarsa çıkar biraz pedala bastııgın zaman çogu arabaya fark açıyoooo seriliğinden dolayııı bunları göz önüne alınn birazzzz sürüş müthişşş zevk veriyo insana benim fikrim  bu paraya alınabilecek en güzl araba budurrr
Gönderen: adyobatik - Temmuz 07, 2010, 08:18:23 ÖÖ
arkadaşlar tabiki şu anda japon otomobillerinin zamanla oluşmuş bir tecrübeleri var,ama şunuda unutmayalım , hiçbir marka bir-iki modeliyle anılmaz, hyundai sadece accent değildir,hyundai kuzey amerika pazarında chrysler-mercedes e serisi-bmw 5 serisi gibi markaların arasından sıyrılıp genesis modeliyle 1. oluyor 2 yıldrı, fiyatıda 200 milyar şu antürkiyede,yeni cipide 200 milyar civarı fiyatı var,kia da yine yeni sportage ve sorentoyla,yada cerato yada ceed ile çok büyük çıkış yaptı, bu markalar şu anda fiyat/performans olarak daha mantıklı geliyor,bende bir hondacıyım ve aracımıda uzun süre kullanmak niyetim var,markamıda çok seviyorum,ama demek istediğim şu anda 36-37 bin liraya full dizel araçlar var, kia ceed modelini incelemeyen bence bir baksın,yadaq hyundai i30 modelini,tamam bu araçlar yeni civiğin rakibi belki değiller,ama civic benzinli olmasına rağmen bunlardan 6-7 bin lira pahalı,kendi akranlarınında dizelleriyle aynı paraya satılıyor,ve işçilik konusunda çok başarılı olduğuda söylenemez,bagaj hacmi yada çok önemli olan frenler konusunda,sadece dizayn çok güzel,ben burda buna dikkat çekmek istiyorum
Gönderen: canguder - Temmuz 07, 2010, 08:58:21 ÖÖ
bir hafta 2007 model kia rio 1.4 kullandım. malzeme kaltesi çok adi ama dış tasarımı güzel duruyor. araç 1.4 100 hp 2. viteste bile patiye kalkıyor. ABS yok frene basıyorsun kayıp gidiyor. Bu araca sahibi 21 milyar para saymış almış zamanında. Motor 5 bin deviri geçince kopup yola düşecekmiş gibi geliyor. Direksiyonu koltukları itici yani beni kia'dan soğutan ilk araç bu ikinciside sorento zaten. ceed veya sportage bana aynı hissi vereceğini düşünüyorum.
Gönderen: alican_07 - Temmuz 07, 2010, 09:35:24 ÖÖ
bir hafta 2007 model kia rio 1.4 kullandım. malzeme kaltesi çok adi ama dış tasarımı güzel duruyor. araç 1.4 100 hp 2. viteste bile patiye kalkıyor. ABS yok frene basıyorsun kayıp gidiyor. Bu araca sahibi 21 milyar para saymış almış zamanında. Motor 5 bin deviri geçince kopup yola düşecekmiş gibi geliyor. Direksiyonu koltukları itici yani beni kia'dan soğutan ilk araç bu ikinciside sorento zaten. ceed veya sportage bana aynı hissi vereceğini düşünüyorum.
ceed ile yeni cerato yu bi incelemeni tavsiye ederim motorları güzel donanımıda özellikle ceed in baya iyi kia bayisinin önünden geçerken bi bak en fazla 15 dakikanı alır bu dediğim 2 aracı bi incele yani eski kia larla alakasız gibi araçlar
Gönderen: honda2002 - Temmuz 07, 2010, 09:49:11 ÖÖ
Prensip olarak sifir araca karsiyim
Bu baglamda bana sifir civic pahali geliyor ne yalan soyliyeyim
45000 tl'm olsa gider sifiri 70.000 tl olan 3 yasinda bir arac alirim.
70000 tl'm olsa sifiri 110.000 tl lik arac
Hayat felsefem bu
Konforu ucuza yasamak :)) 
Gönderen: honda2002 - Temmuz 07, 2010, 09:52:07 ÖÖ
Alirim bir Pasta cila boya motor koruma detayli ic yikama deri koltuk bakimi diger bakimlar vs 3000tl ekstrayla araba cicek gibi olur
tabi alirken dikkatli olmak lazim isin puf noktasi bu
Gönderen: alican_07 - Temmuz 07, 2010, 10:21:45 ÖÖ
Hayat felsefem bu
+1000 senin dediğine katılıyorum yok illaki yeni çıkmış bi araç alıcaksamda netten bakıyorum 1000 km de araçlar var sıfırı 40 bin lira 2. eli 35 bin lira pazarlıkla 33bin lira arada 7 bin lira var sıfırı.
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Temmuz 08, 2010, 04:34:23 ÖS
en iyisi bizim iesLeri yenileyerek satsınlar param olsa 70,000 tl bile veririm yeni ies e :D
Gönderen: Saro - Temmuz 09, 2010, 06:55:31 ÖÖ
pek satmıyo diyenler var şakamı yapıyolar albea taksi kadar civic var trafikte bu fiyata honda civicten kaliteli bir araç göremiyorum ben 6 yol garantili vs
Gönderen: egc - Temmuz 09, 2010, 08:14:28 ÖÖ
Fazla satmıyormu? e-5 te gordüğüm her 10 arabadan 3ü neden yeni civic peki,yada bizim buralardamı alan cok olmus ki?
@adyobatik,soruna gelınce evet 45bin liea dedigin elegance otom dfiatı ve bu araba o fiyatı sonuna kdar hakedıyor kardesim.
akranlarının dizelleri bile 6-7 bin dusuk demişssin onlarda otomatik ve full versıyonmu?neden civiigin full paket+otm vites fiyatına digeerlerinin orta donanım ve manuel versıyonları ile karsılastırırsınki? ben sırf honda daki otomatik şanzuman icin bile digerlerine  gore 2 bin fazla odemeye razıyım,digerleri gibi kick-down yapıp sanzumanı elıme almaktansa,bölesini rahat rahat kullanıyorum
Gönderen: honda2002 - Temmuz 09, 2010, 12:36:47 ÖS
Arkadas saka yapmis iste fazla abartmayin :))
Gönderen: adyobatik - Temmuz 09, 2010, 01:35:33 ÖS
yok şaka yapmadım,gerçekten kafamı kurcalayan bir şeyi sizlerle paylaştım,hem benim gibi kafasında soru işareti olanların olduğunu gördüm,hemde civiği çok beğenenlerin olduğunu gördüm,demekki bu iş biraz öncelik meselesi,motor ve dizayn açısından araçtan herkes memnun,bu konu üzerinde sanki bütünlük var gibi,ama frenler,bazı yerlerdeki civiğe yakışmayan işçilik,bagaj hacminin küçüklüğü gibi konularda da bir bütünlük var gibi duruyor,

bakın size bişe anlatayım, sene 2006 peder emekli oldu,yeni araç alacağız ona,o zaman yakıtıda düşünerek kasa olarak çok sıradan gelsede focus tdci tercih ettik,çok iyi hatırlıyorum benzinli corolla elegant 37.200 lira falandı, civic elegance 36.500 liraya veriyorlardı,biz ghia focusu 36.900 liraya almıştık,şimdi o zaman corolla civicten pahalı satılıyordu yada civic daha ucuz satılıyordu,şu anda civic benzinli corolladan 3000 lira pahalı satılıyor,ikiside aynı donanımda,şimdi ne olduda he zaman corolla civicten pahalı satılırken civicin fiyatı corollayı geçti gitti,? ?

ben bunu civicğin kasasının tutulmasına bağlıyorum,ve malesef honda türkiye de bunu zaman içerisinde kullanmaya başladı,hatta hatırlayın vergi indiriminde renault olsun fiat olsun indirimi anında ve tam olarak yansıtırken honda city de indirim tam yansırken civicte 1500 lira indirim olmuştu,

basit bir konu daha mesela,bu benzin pahalılığında müşterisine alternatif yaratmak isteyen neredeyse tüm firmalar kaliteli bir lpg firması ile anlaşma yapıp fabrika garantisinde lpg alternatifi sunuyorlar,ben sırf bu forumdan heralde 10 kişi biliyorum 2009-2010 aracına garantiyi bozdup lpg taktıran,üstelik hondanın motorlarına lpg gayet iyi uyum gösteriyor,ama honda türkiye bu konuyu duymuyor bile

aracı almaklada bitmiyor,genel olarak honda servislerin fiyatlarının pahalı olduğundan ve müşteri ilişkilerinde kötü olduklarını her zaman yazıp okuyoruz,burda tabiki işlerini iyi yapan servisleri ayırmak lazım,geçen gün honda dumandan birisinin ne kadar ilgilendiğini gördüm bir problemle,keşke adandakilerde böyle olsa dedim,ama genel olarak servis bakımından bir hyundai-fiat-toyota gibi ilgilenmiyorlar,dakik davranmıyorlar,süre veremiyorlar,

yani 45.000 lira verirken bunlarıda düşünüyor insan,

kısacası dünyanın parası,kolay kazanılmıyor,hepimiz ter akıtıyoruz, en başta soruyu sorarken bunlarıda düşünerek soruyorum,yoksa dediğim gibi bende honda kullanıcısıyım,markayıda seviyorum,ama neden azda olsa kandırılmış hissine kapıldığımı umarım anlatabilmişimdir
Gönderen: doan - Temmuz 09, 2010, 01:52:20 ÖS
şaka yapmış derken civic az satıyor diyen arkadaşı kastetmişler sanırım sizi değil :)

konuya gelince dediğiniz satış sonrası kısmı gerçekten sorunlu. servislerin bir çoğu ilgisiz ve baştansavma iş yapıyolar genellikle. sunu belirteyim ben yetkili servislerden bahsediyorm özel servislere hiç gitmedim yeni civicle. honda bu ülkede nasılsa bi şekilde satılıyor mantalitesi ile hiç bi iyileştirme yok gibi. kampanya , servislerde iyileştirme , reklam vs. hiç bi ilerleme yok ya da ben göremiyorum :). en son reklam yine yeni yeniden honda civic budur :)
Gönderen: -Serhat - Temmuz 09, 2010, 01:58:13 ÖS
Zaten hiç satılmayan bir aracın reklamını çok yaparlar Hiç bi X5 in M3 ün A8 in reklamın adam her nasılsa satıyor aracı Reklamına ne gerek değilmi?
Gönderen: doan - Temmuz 09, 2010, 02:02:33 ÖS
Zaten hiç satılmayan bir aracın reklamını çok yaparlar Hiç bi X5 in M3 ün A8 in reklamın adam her nasılsa satıyor aracı Reklamına ne gerek değilmi?

işin o kısmıda var haklısınız. ama mesela bakın toyota ya belirli bi model üzerinde durmadan sadece markasıyla reklam yapıyor. beni çok ilgilendirmez hondanın reklam yapıp yapmaması ama hala bi çok insan hondayı dandik çin kore malı bi marka sanıyor honda ile hyundai yi karıştıran çok :)
Gönderen: -Serhat - Temmuz 09, 2010, 02:05:02 ÖS
Evet aslında Honda Tr ninde reklam yapması lazım reklam bittikten sonra siyah zeimnli ekrana honda arması bide made in Tr yazması gerek.
Gönderen: honda2002 - Temmuz 09, 2010, 02:09:00 ÖS
Katiliyorum Honda cok satmasini son kasaya da borclu
Bunu firsat bilen Honda fiyatini artiriyor
Hakli tabi urun iyi satarsa fiyatini artiriyor

Bu arada az satan kisi saka yapmis demek istedim
Baska turlu dusunulemez cunku
Gönderen: honda2002 - Temmuz 09, 2010, 02:11:35 ÖS
Evet aslında Honda Tr ninde reklam yapması lazım reklam bittikten sonra siyah zeimnli ekrana honda arması bide made in Tr yazması gerek.

Bence reklam hic yapmasin Honda
Bilen biliyor zaten . 
Sonra reklam maliyetini aracin fiyatina yansitirlar
Acikcasi herkesin Honda almasini da istemem
Farkimiz olsun yolda canim ;)
Gönderen: vtec_07 - Temmuz 14, 2010, 01:07:56 ÖS
45 bin lira civic ediyorsa bizim s2000 ler 100bin lira etmelidir bence civic birazcık pahalı 40bin lira manual şanzımanlı araç için bence normal dir bende honda2002 ye katılıyorum biraz fazla satınca fiyatları artırıyorlar.
Gönderen: jaggalagalaga - Ağustos 27, 2010, 02:32:30 ÖÖ
Hayat felsefem bu
adam mantıklı :) ben 26  lıraya 1.8t(makyaj) konfor guvenlık hız gorunum kalıte yasarım onun yerıne nıye 0 punto alayım kı :) veya yenı cıvıc alcagıma 2005 2.4 accord veya 2005 .1.8t hıghlıne yanı ,:)
Gönderen: DOHC _06 - Eylül 02, 2010, 06:17:57 ÖS
o deilde arkadaşlar en çok uyuzuma giden ikide bir ies e önde H LOGOSUNU GÖRÜNCE bu hyundai mi diolar yha bide 2000 kasa accentlere benzetip duruyolar sinirimi bozuyolar...
Gönderen: honda2002 - Eylül 02, 2010, 07:11:02 ÖS
Bence sen onlari adamdan sayma :)
Gönderen: -Serhat - Eylül 02, 2010, 07:17:42 ÖS
Abi arabalardan anlayan yokki :D
Mesela bizde Civic var Golf'le kapışalım diyince  hemen Vw alır diyorlar :D
Hiç motor özelliklerini felan bilmiyorlar Vw oldumu tamaaam Vw adamdır ..
Gönderen: -Serhat - Eylül 02, 2010, 07:22:52 ÖS
Bide bu Civic satılmıyor denmişte , Konya'da 150 araçta bir Yeni Civc'i görüyorum .. Antalyada Her Beş araçtan birinde ... Mesela bugün Kırmızı ışıkta 3 tane beyaz 2 tanede siyah Civic saydım..
Gönderen: honda2002 - Eylül 02, 2010, 07:39:20 ÖS
Honda ile tanismadan evvel kafamda Honda nin farkli bir imaji vardi
Honda pahali ve ozel bir aracti ona zenginler binerdi, belki zenginlerin 2.araci demek daha dogru :)

Vw daha ziyade orta direk, daha once iyi bir araci olmayipta iyi arac almaya heveslenen insanlarin araci gibi gelirdi

Cocuksu gelebilir fakat 5 sene evvelki hissiyatlarimdi bunlar

Ortadirek lafi kimsenin gucune gitmesin ben de bir ortadiregim bu arada :))
Gönderen: metoza - Eylül 02, 2010, 10:08:07 ÖS
        Bence çin sadece satış tutarına bakıyor. Çin öyle bir teknolojiye sahip ki isterse dünyadaki en kaliteli ürünü üretebilir. Siz yeterki paradan haber verin. Civic ben ce de çok pahalı 33000 TL e dream modeli satsalardı türkiyenin en çok satan otomobili olurdu kesin. Ama 38000 lira golf ün en baz modeline vereceğine civic alrım her türlü. Almanlar kabul etsinler japonlara otomobil konusunda yetişmeleri çok zor. Haa karoser şasi ve yürüyen aksam konusunda almaları yabana atmamak gerekiyor.

Dünyadaki en pahalı benzin bizim ülkemizde satılıyor. Avrupa da ise en çok 2. otomobil vergisi (polanyadan sonra) bizlerden alınıyor. Senede 2 defa yine vergi ödüyoruz trafik sigortası yok muayene yok kaskosu hepsinde yine vergi alıyolar bizlerden. Sanki kazıklanıyormuşuz gibi bi his var içimde.
Gönderen: s.einstein - Eylül 03, 2010, 12:23:25 ÖÖ
amerikada herşeyi içinde en full modeli 15 bin dolar.bence vergiler fazla ama bu araç bu karizması ve motoru ile bu parayı hak ediyor yada biz öyle sanıyoruz.
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 12:36:17 ÖÖ
ne olursa olsun bence verılen paranın hakkını vermıyor
Gönderen: kacaman - Eylül 03, 2010, 02:08:10 ÖÖ
bu gün fulll ve otm. megane sedan kullandım 2004 model, frenleri çok başarılı geldi bana, motoru 115hp imiş ama araba gitmiyo soruyo sana gidimmi gitmim mi, sinir etti yani, o arabanın sıfırı sanırım sedanı yok ama olsa kesin bizim araçlardan pahalı isterler fulenceye benzinli donanımı yakın olanı 45,850tl yazıyo, civic bu araçları sorunsuzluk ve motoru konusunda katlar, tasarımı da cabası.
Gönderen: drms - Eylül 03, 2010, 02:23:22 ÖÖ
ya yorumları okuyorummda burası  hondateam mi yoksa antihondateam mi anlamadım.
 etmez diyenlere cevabım.. kardeşim direksiyonun başına geçtiğinizde 'off yaaa varmı böyle bir ön konsol' diye iç geçirdiğinizi görmiyim ...ya adamlar canavar gibi tasarım yapmışlar... ben 45bin değil 70 binde olsa verirdim arkadaş...
hem şunuda ayrıca belirtiyim bu araç net 26 bin tl iken vergi ile birlikte 45bin tl oluyo ve birazda olaya böle bakın.... 26 bin tl yaklaşık 17 bin dolar eder ki bu değerde  avrupa piyasasında olan araçlarla söyle bir karşılaştırın varmı civic gibi fiyakalı bir araç....
Gönderen: drms - Eylül 03, 2010, 02:33:31 ÖÖ
ha bide cruze ile civic karşılaştırması var... ayıp ya :) at ile eşşeği karşılaştırsan bu kadar acayip görünmez.
örnek bizim arkadaş sıfır cruze mağazadan çekti 3 ay sonra 6 bin tl zarar ederek sattı üzerine bide kurban kesti kurtuldum diye ...
yuh diyorum başka birşey demiyorum...
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 02:35:45 ÖÖ
 etmez diyenlere cevabım.. kardeşim direksiyonun başına geçtiğinizde 'off yaaa varmı böyle bir ön konsol' diye iç geçirdiğinizi görmiyim ...ya adamlar canavar gibi tasarım yapmışlar... ben 45bin değil 70 binde olsa verirdim arkadaş...
hem şunuda ayrıca belirtiyim bu araç net 26 bin tl iken vergi ile birlikte 45bin tl oluyo ve birazda olaya böle bakın.... 26 bin tl yaklaşık 17 bin dolar eder ki bu değerde  avrupa piyasasında olan araçlarla söyle bir karşılaştırın varmı civic gibi fiyakalı bir araç....
antisi filan yok burası forum paylasım herkes gonlunden gecenı paylasır,bende vtec2 var satınca makyajlı civic 2010 alcam ayrı konu,,sadece göğüstenmi ibarettier arac,konfor yok insan içine bınınce kendını bir alman içindekı gibi  guvende hıssetmıyor mesela hondada,,
Gönderen: kacaman - Eylül 03, 2010, 02:44:59 ÖÖ
güven hissini veren şey nedir diye düşündünüz mü arkadaşlar ?
ben kendimce bulduğum açıklamayı paylaşmak istiyorum
güven hissini veren şey efekt azlığıdır yani ses azlığı, sessizliktir kısacası.
bir korku filmini sessiz bir şekilde izleseniz ne kadar korkarsınız orta ses te izleseniz nasıl bir etkisi olur yada yüksek sesle dinlesiniz sizi nasıl etkiler, aslında hepsi aynı film ama efekt faktörü hislerimizi yanıltmakta, civic e çok kaliteli ses izolasyonu yapılsa çok müthiş güven hissi verecektir eminim.
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 03, 2010, 03:01:29 ÖÖ
70 bın tl olsa mercedes alırsın :)
Gönderen: kacaman - Eylül 03, 2010, 03:07:29 ÖÖ
merso yerine civic sedan 2.0 dohc i-vtec 201ps typeR alırım şahsen, fakat ülkemize gelmiyor.
Gönderen: SENERARSLAN - Eylül 03, 2010, 03:30:28 ÖÖ
Üç kuruşluk fikir beyanında bulunmak istiyorum. Honda bu parayı edermi etmezmi diye tartışmak anlamsız. Parayı veren kişinin o an düşüneceği şey. Şehrazata gecelik bilmem kaç bin dolar verdiler ama ben şehrazata para vermezdim mesela. :) Bir aracı başka bir araçla kıyaslıyorsak koyun dataları ortaya öyle kıyaslayın. Hele cruse ile kıyaslanıyorsa orada bi gariplik var. İddia ediyorum 2012 de 2010 model cruse ler dacıa nın 2. el fiyatına yakın olacak. Nedenmi o kasayı o motor taşımıyor. Bi sürün arkadaş. 90 km de araba patlayacak gibi bağırıyr. Test sürüşüne gittim. Sıfır araç ses yok konfor ve dış görünüş iyi ama CIVIC te süspansiynlardan ses geliyo bilmem neresi ses yapıyo ama arabada motor var. Dünyanın en az sorun çıkaran markası seçildi. Honda dan sonra en az sorun çıkaranı mercedes.

BEN HONDA ALDIM VE ŞİKAYET ETTİĞİM KONULAR OLSADA HONDA BU ADI YETİYOR. 3 AYDIR BİNİYORUM ALLAHIN BİR KULUDA ÇIKIP ABİ YANLIŞ ARABA ALMIŞSIN DEMEDİ. Kİ MİLLET OLARAK BİR ŞEY ALDIĞIMIZDA ABİ NAPTIN PAHALI DANDİK ÇOK KÖTÜ YORUMU YAPMAYI SEVERİZ. HENÜZ KÖTÜ SEÇİM DİYEN OLMADI. BENZİNİ YAKIYORMU YAKIYOR. AYNI ÖZELLİKLERDEKİ HER ARAÇ AYNI YAKIYOR. SES YAPIYORMU YAPIYOR NEREDEN YAPIYOR SÜSPANSİYONDAN NEDEN HIZA ENDEKSLİ ARAÇ 135 LE HONDA CIVIC İLE GİRDİĞİNİZ VİRAJA KAÇ ARAÇLA SAVRULMADAN GİRERSİNİZ. MEGANE İLE 90 KM DE VİRAJDA SAVRULAN YÜZLERCE ŞÖFÖR VAR. MEGANE SES YAPMIYOR AZ YAKIYOR E KONFOR FALAN İDARE EDER KIYASLAYIN HADİ BUNUNLA. 135 LE VİRAJDA CIVIC TE TIK YOK BAS DAHA DA GİDECEK. KIA GÜZEL ARAÇ YAPIYOR ARTIK. SERVİSİNE GİDİN BAKIN DAHA 5000 KM KAÇ ARAÇ GELİYOR SERVİSE. ARAÇLARIN SATIŞ SAYISI VE BEDELİNE DEĞİL SERVİSE GELEN ARAÇ SAYISINA BAKIP KIYASLAMAYI DENEYİN. HONDA CIVIC DE MOTOR SORUNU YAŞAYAN KAÇ TANIDIĞINIZ VAR. .....

BEN 2. EL ALDIM. 36.000 TL YE MAL OLDU. 38.000 TL YE HYUNDAI İ 30 SW SIFIR VERDİLER BANA GİDİP 2. EL HONDA CIVIC ALDIM. PEJO 308 SIFIR PREMIUM 41.000 TL YE BIRAKTILAR. APTALDA DEĞİLİM PİŞMAN DA DEĞİLİM.   
Gönderen: nadirgoktan - Eylül 03, 2010, 03:33:13 ÖÖ

hocam iyi diyosun hoş diyorsunda ben geçen sene 33.000 ytl ye sıfır aldım. içine bindimm off güzel dedim ama 35 bin olsa almazdım ben bu aracı.haa ne alırdın diyeceksin bu araca binmesem başka araçlar alırdım ama bu arabaya binice insan inan başka arabayı sevemiyor :(
antihondacı değiliz aksine baya baya hondacıyız ama körü körünede fanatiklik yapmıyoruz 106 cı değiliz yani :) sevmediğimiz yeride söylemek bize düşer yoksa her araç alana al süper muhteşem diyip insanların hayallerini yıkmak hoş olmaz. konu başlığına gelirsek bence civic çok ama çok sevmeme rağmen 45.000 ytl etmez.
Gönderen: nadirgoktan - Eylül 03, 2010, 03:37:24 ÖÖ
ayrıca cruise kıyaslamasına gelirsek hakkaten o kadarda değil :) tamam arac 40 yılın başı  disklerden ses getirdi diye cruise ile kıyaslanması yok artık le brown james dedirtiyor insana.
Gönderen: focusn70 - Eylül 03, 2010, 09:53:07 ÖÖ
Bence etmez 45 bin
Gönderen: metoza - Eylül 03, 2010, 10:05:07 ÖÖ
Türkiye deki bu reno tutkusu ndir anlamadım ama heralde toros dan kaynaklanan bi alışkanlık bu. Eskiden herkes torosa binerdi biz küçükken. Babamla saydık tam 14 toros almış zamanında. alıp alıp satıyomuş. Şimdiki gibi değilmiş babam aldığı her torosu kar ederek satmış. Ben hep söylüyorum ama şuan araba alacaksan reno citroen ve pejo dan uzak durmak lazım bence. Parçaları honda kadar pahalı neredeyse aynı ama parça ömrüne bakarsanız honda nın çok daha ekonomik olduğunu göreceksiniz.
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 03, 2010, 10:44:35 ÖÖ
ben anlamıyorum ya civici konforsuz diyenlere.tüm testlerde konforlu oldugu yazıyor ki banada oyle gelıyor.allah aşkına 45000tl lık bana sıfır bı arac soyleyın.sıfır corolla trıptonıc şanzuman vsc xeonon la beraber 50.000tl.vw tsı 122 bg cıvıc degerındekı donanımlarıyla beraber 53.000 tl.kimsenin beğenmedıgı tıpsız astra sedan bile115 HP Easytronic 48.000tl.focusa  100ps lık motora civictekı opsıyonları ekle  50.000tl yapıyor..sıfır arac fıyatlarını bılmeden karsılastırma yapmayın.herkes kendı aracına gore kıyaslıyor.kullanılmıs eskı kasalarla karsılastırmayın.saygılar.
Gönderen: fth3382 - Eylül 03, 2010, 12:10:30 ÖS
eğer megane focus golf jetta toyota 45000-50000 tl ediyorsa cıvıcte eder fazlası olur eksiği olmaz
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 01:26:59 ÖS
ben anlamıyorum ya civici konforsuz diyenlere.tüm testlerde konforlu oldugu yazıyor ki banada oyle gelıyor.allah aşkına 45000tl lık bana sıfır bı arac soyleyın.sıfır corolla trıptonıc şanzuman vsc xeonon la beraber 50.000tl.vw tsı 122 bg cıvıc degerındekı donanımlarıyla beraber 53.000 tl.kimsenin beğenmedıgı tıpsız astra sedan bile115 HP Easytronic 48.000tl.focusa  100ps lık motora civictekı opsıyonları ekle  50.000tl yapıyor..sıfır arac fıyatlarını bılmeden karsılastırma yapmayın.herkes kendı aracına gore kıyaslıyor.kullanılmıs eskı kasalarla karsılastırmayın.saygılar.
50,000tl lik focusa civicin iki katı donanım yuklenır,,bence sen fıyat arastırmalısın
Gönderen: canguder - Eylül 03, 2010, 01:32:58 ÖS
flunece megane gibi talihsizlik sayılabilecek araçlar 45 bin lira ediyorsa. civic kanımca 60 bin lirada eder.
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 03, 2010, 01:36:12 ÖS
50,000tl lik focusa civicin iki katı donanım yuklenır,,bence sen fıyat arastırmalısın
sayarmısın ıkı katı donanım dedıklerını.burda kafadan fıyat yazmıyoruz
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 01:49:52 ÖS
sen yazdınmı kı bana soruyosun
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 01:56:16 ÖS
titanyum x paketın özelliklerıni arastır bırde fıyatını,ıkı katı özelliği görürsün ok
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 03, 2010, 01:58:30 ÖS
arkadasım ben bakıpta yazdım.evet 1 2 tane donanım var fazlalık.sayım katlanır aynalar,yagmur ve far sensörü.şunuda unutma civic +15bg fazlalık motor kalitesi 6 yıl garantı ve yaklasık 4-5 bin tl daha ucuz.bakmak ıstersen fordun sıtesınden bakabılırsın
Gönderen: egc - Eylül 03, 2010, 02:00:35 ÖS
antisi filan yok burası forum paylasım herkes gonlunden gecenı paylasır,bende vtec2 var satınca makyajlı civic 2010 alcam ayrı konu,,sadece göğüstenmi ibarettier arac,konfor yok insan içine bınınce kendını bir alman içindekı gibi  guvende hıssetmıyor mesela hondada,,
ramco06;neden 2010 makyajlı civic o zaman??
Gönderen: fsunnetci - Eylül 03, 2010, 02:28:28 ÖS
yeni kasa Civic için değmez tabiki :)
eski kasa için değer o para..
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 02:28:59 ÖS
arkadasım ben bakıpta yazdım.evet 1 2 tane donanım var fazlalık.sayım katlanır aynalar,yagmur ve far sensörü.şunuda unutma civic +15bg fazlalık motor kalitesi 6 yıl garantı ve yaklasık 4-5 bin tl daha ucuz.bakmak ıstersen fordun sıtesınden bakabılırsın
mercekli far var,,rezistanslı ön cam müzik sistemi yanı daha sayılması geren bir ton özellik var,,focusta
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 02:30:25 ÖS
ramco06;neden 2010 makyajlı civic o zaman??
sorunsuz ve yakışıklı ben bu nedenle sevıyorum,,konfor dersen focusta,yol tutus dersen focusta,donanım dersen focusta ama yınede ben honda alıcam tabı sıfır değil 5000,50,000km arası ;)
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 03, 2010, 02:34:41 ÖS
mercekli far var,,rezistanslı ön cam müzik sistemi yanı daha sayılması geren bir ton özellik var,,focusta
hala bi ton özellik diyor ya.kardes ben yanlıslıkla mercedes fılan yazmadım dımı.neyse uzatmaya gerek yok.herkesın kendı tercıhı ısteyen focus alır muzık sıstemıyle keyıf yapar ısteyen cıvıc alır vtec sesıyle keyıf yapar tamamen tercıh meselesı
Gönderen: ramco 06 - Eylül 03, 2010, 02:36:49 ÖS
hala bi ton özellik diyor ya.kardes ben yanlıslıkla mercedes fılan yazmadım dımı.neyse uzatmaya gerek yok.herkesın kendı tercıhı ısteyen focus alır muzık sıstemıyle keyıf yapar ısteyen cıvıc alır vtec sesıyle keyıf yapar tamamen tercıh meselesı
vtec sesi mi hehe sanki b16 yada k20 var altında,,
Gönderen: metoza - Eylül 03, 2010, 02:44:33 ÖS
arkadaşalr lütfen focus la civic karşılaştırması yapmayalım. Hiç focusu yakından incelediniz mi? En donanımlı modelinde bile plastik aksamları düşücekmiş gibi. Hele kapı içlerindeki malzameye bi dokunun en adi arabada bile öyle iğrenç malzeme göremezsiniz. Göysü tutup bi sarsın her tarafından çatır çutur sesler gelmeye başlıyor. tittanyun x paketinide inceledim sürdüm gezdim civic in yanına yaklaşamaz hiç bir konuda focus...
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 03, 2010, 02:46:27 ÖS
vtec sesi mi hehe sanki b16 yada k20 var altında,,
evet o konuda haklısın safkan vtec gıbı degıl.ama yınede 5000 devırden sonra gayet guzel ses verıyor.ben bu sesı 2003 cıvıcgımden alamamıstım
Gönderen: panoromeo - Eylül 03, 2010, 10:29:48 ÖS
focusun motoru i-vtec motorun teknolojisinin, yanından geçemez,ister performans ister ekonomi
ister sorunsuzluk olsun her isteğimizi tatmin ediyor.ekonomik kullanımda 210kuruş yakıyordu ama ben abarttım
zavoli lpg taktım,şimdi uzun yolda 140 kuruş yakıyorum.motor garantiside umurumda değil dünyada en sorunsuz
motoru kullanmanın rahatlığı içerisindeyim.
2008 subatta aldım aracımı, bu benim 12. arabam.Almadan önce bütün marka ve modelleri araştırdım.Bunu alırken hiç tereddütüm yoktu.
Sene 2010 eylül ve 2.5 senedir büyük bir zevkle kullanıyorum.Ben bir arabaya en fazla 3 yıl bindim ama bunu yeni kasası çıkana kadar satmaya
niyetim yok.Fren sorunu yaşamadım,sağından solundan tıkırtı gelmiyor,yalıtımıysa diğer C segmentlerinden pek farklı değil,zaten motor sesi
sanki elektrik motoru gibi az(düşük devirlerde).5.000devirden sonraysa tatmin edici,hele birde açık hava filtresi,daha da olmadı spor bir son susturucuyla
tadından yinmez :emo
Otomatik vitesiyse anlatılmaz yaşanır cinsten >=ok
helal olsun sunrooflu,ot.vites,6lı cd changerlı,VSA lı,125hp motorlu; elegance civicimize verdiğimiz 45.000TL ye  >=ok
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 04, 2010, 01:57:03 ÖÖ
araba çok ii hatta baya ii yani o paraya alınıcak arabaların en ıyısı bencede muhteşem motor.... ancak 70 bın tl olsa mercedes alır dı arkdaş :):):) onuda belırtıyım 70 bın verrm demıs :D:D
Gönderen: drms - Eylül 04, 2010, 02:11:47 ÖÖ
araba çok ii hatta baya ii yani o paraya alınıcak arabaların en ıyısı bencede muhteşem motor.... ancak 70 bın tl olsa mercedes alır dı arkdaş :):):) onuda belırtıyım 70 bın verrm demıs :D:D

söz gelimi 70bn dedik ya yani çok değerli bir araç anlamında yoksa mercedes le hondayı karşılaştırmayacak kadar arabadan anlarım..
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 04, 2010, 02:38:24 ÖÖ
yok kardeşim biraz mizahi yaklaştım alınma :)
Gönderen: nadirgoktan - Eylül 04, 2010, 02:46:43 ÖÖ
arkadaşalr lütfen focus la civic karşılaştırması yapmayalım. Hiç focusu yakından incelediniz mi? En donanımlı modelinde bile plastik aksamları düşücekmiş gibi. Hele kapı içlerindeki malzameye bi dokunun en adi arabada bile öyle iğrenç malzeme göremezsiniz. Göysü tutup bi sarsın her tarafından çatır çutur sesler gelmeye başlıyor. tittanyun x paketinide inceledim sürdüm gezdim civic in yanına yaklaşamaz hiç bir konuda focus...

metoza hocam şimdi şöyle bir durum var focusta plastik aksam düşecek gibi duruyor ama honda da o plastik aksam hakkaten düşüyor haberin olsun :)
Gönderen: ramco 06 - Eylül 04, 2010, 03:50:05 ÖÖ

metoza hocam şimdi şöyle bir durum var focusta plastik aksam düşecek gibi duruyor ama honda da o plastik aksam hakkaten düşüyor haberin olsun :)
objektiflik bu olsa gerek ;)
Gönderen: canguder - Eylül 04, 2010, 08:39:13 ÖÖ
japon arabalarından malzeme kalitesi beklemeyin. focusun malzeme kalitesi japonlardanda beter içler acısı. Hondalar taş gibi araba benim suudi arabistanda yaşayan arkadaşımda 2.4 accord var , o ortamda sıcakta  arabaya yapmadığımı bırakmıyorum diyor tık dememiş. 3 senedir biniyor. En soğuk bölgeden en sıcağa kadar honda dayanıklılığını gösteriyor.
Gönderen: doan - Eylül 04, 2010, 11:33:25 ÖÖ

çok güzel bir yorumdu :D :D
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 04, 2010, 11:44:52 ÖÖ
ya arkadaslar benım aracta ne bır plastık sesı ne o dedıgınız aksamın düşmesi gibi bir ses gelmıyor.ustune aracıma bınenler ne kadar sessız bır arac oldugunu soyluyor.dayımda e 200 var o bıle hayran araca.koltuklarının cok rahat oldgunu kavradıgını soyluyor.arkasının kendı mercedesınden bıle daha genıs oldgunu soyluyor.ama herkesın farkettgı ve hepızın bıldıgı amortısorler cok seslı  yumusak oldugu ıcın hemen pat dıye vuruyor.tek bu konuda şikayetcıyım.ayrıca focustakı yol sesı cıvıcten daha fazla
Gönderen: osmandemir2010 - Eylül 04, 2010, 12:06:40 ÖS
kesınlıkle cıvıc ıle cruze karsılastırılamaz ama sunu kabul edıyorum gercekteen cruze un iç tasarımı cıvıc ten kat kat ustun ama motor dış gorunum işçılık performans ..... kıyaslanamaz bıle :)
Gönderen: canguder - Eylül 04, 2010, 12:33:27 ÖS
cruze iç tasarımı civicten üstün ??? dalgamı geçiyorsun bana göre civic şimdiye kadar yapılmış en iyi iç dizaynlardan biri.
Gönderen: fth3382 - Eylül 04, 2010, 12:53:38 ÖS
cruze iç tasarımı civicten üstün ??? dalgamı geçiyorsun bana göre civic şimdiye kadar yapılmış en iyi iç dizaynlardan biri.
bilmukabele aynen katılıyorum
Gönderen: egc - Eylül 04, 2010, 02:05:54 ÖS
konu nerden civic focus karsılastırmasına geldi bilmiyorum ama bu konuda şunu söyleyebilirim;focusumu satıp civic aldım.
-Focusu 3 yıl kullandım civic 1 yılını dolduruyor.Aralarında çok fark var.
-Her ikisi ile de uzun yola cıktım focustan herseferinde bel agrısı ile indim civicde boyle bi sorun olmadı uzun yolda cok cok rahat.
-focusun iceri aldıgı lastik sesi civicten daha az degil tüm ses icerde.
-cok stabil olunması ile bilinen focusumla 2 kere spin attım bunda focusu suclamıyorum ben kaşındım,ama aynı yolda civic yolda kaldı,yol tutuş konusunda her ikisi de mükemmel.
-Focus ile giderken 180den sonra araba biraz daha hızlanırmı acaba die koltukta zıplıyodum,civicte hızım 177 iken daha M4'e yeni geçmiş oluyorum ve 210km hıza kesılmeden cıkıyorum
-Focusun frenleri cok basarılı,civicte fren ile bariz bir sorunum yok, ani frenlerde tüm abs mekanık sesi icerde duuylup ürpertse de durma mesafesi bakımından belirgin bir fark yok
-Focus manuel olmasının da avantajı ile otomatik civiğimden daha az yakıyordu(8,0lt/100km şehiriçi)

Sonuc olarak otomatik civic sınıfındaki diger markalar ile dizel ve filo satısı olmamasına rağmen iddialı bir şekilde rekabet edebilirken neden diger markaların otomatik ve donanımlı versiyonlarının fiyatı cok gelmiyorda 45bin civic icin cok onu anlamıs degilim,hangi 1.6 OTOMATİK arabada bu konfor ve ataklık var??

Son olarak bu arabaya 45 bin cok diyen arkadaslar bende size şunu sormak istiyorum sizler bu para çok derken yeterince objektif davranıyomusunuz?? etmez diyenlerin arasında yeni civiğe binmemiş olup da yorum yapanlar olduguna eminim
Gönderen: rotasızKAPTAN - Eylül 04, 2010, 02:55:22 ÖS
aynen egc sana katılıyorum.ben fılo aracı harıcı focus gormuyorum.hele benzınlısını hıc gormuyorum allahtan dızelı var.ben 98 yılından ıtıbaren 1.6ies 2003 te vtec 2 sadece bı yıl opel astra deneyımım oldu sımdı 2007 cıvıc bınıyorum.ve şunu soylıyım eskı kasa cıvıcler yenı kasanın yanına hıcbır konuda yaklasamaz bu benım görüşüm.ayrıca bu sıtede yenı kasaya karsı bır görüş var bunu çözemedim.hıcbır hondamdada sıkıntı yasamadım bakımları harıcı servıse gıtmedım.sadece bu yenı kasada dısk sesınden oturu dıskler değişti.bir kac kişide işte sunroof göçmesi yaşadı dıye civicler sorunlu oldu.bir kac kişide sagdan soldan ses geliyor diye kalıtesız oldu.istanbul trafıgnın vermıs oldgu kalabalıktan dolayı yakan arac cok yakan bır arac oldu.şimdiden fiyatı problem oldu.ben anlayamadım arkadaslar cidden.üstüne ben her gun bir sürü yenı kasa görmeme rağmen tutulmadı dıyonuz.cidden çözemedim yani.saygılar
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 04, 2010, 03:10:52 ÖS
ne var yani 30 bin tl olsa kötümü olurdu :):):) bence çok fazla fiyatı kullandım evet çok da güzel ancak direk 2. el mercedese yazılırım 45 bın tl ye kesınlıkle kotulemıyorum yanlıs anlamayın muhtesem araba motoru dıs dızaynınıda cok sevdım ıc on konsolu hosuma gıtmedı ancak kesınlıkle katılıyorum focusla falan yaknı fıyatları cıvıc tercıh edılır ama benım mantalıtemde oyle sıfır araba yatmıyo :)
Gönderen: emre16 - Eylül 04, 2010, 04:02:30 ÖS
bencede civic parasının hakkını çok iyi veren bi araç sınıfının tartışılmaz lideri ve cruze içi civicten daha iyi diyenleri aklım hayalim almıyor...Civicin mavi ambiaslı iç aydınlatması yeter bi kere....HONDA HAYAT ONDA...
Gönderen: ramco 06 - Eylül 04, 2010, 04:06:00 ÖS
focus yol tutusta dünya sıralamasına girmiş honda listede bile yok tutturmussuznuz honda focustan iyi objektif olamıyorsunuz
Gönderen: egc - Eylül 04, 2010, 04:18:44 ÖS
focus yol tutusta dünya sıralamasına girmiş honda listede bile yok tutturmussuznuz honda focustan iyi objektif olamıyorsunuz
dostum sen focus ve yeni civiği ayrı ayrı kullandınmı?
Gönderen: ramco 06 - Eylül 04, 2010, 04:22:14 ÖS
dostum sen focus ve yeni civiği ayrı ayrı kullandınmı?
hondanın her kasasını kullandım,,focusunda sadece makyajlanan kasasına binmedim neden merak ettin
Gönderen: egc - Eylül 04, 2010, 04:28:46 ÖS
Şü yüzden soruyorum benım su anki aracım 2010 makyajlı otm civic.Sattıgım arabam ise focustu.İkisini de en ince ayrıntısına kadar karsılastırabilirim.Ve diyorumki civic focustan yarım gömlek üstün bir araç.

Yol tutus konusuna gelınce yeni civic ile vtec2 ler kıyas kabul etmez yani kendi aracına göre düsünüp yorum yapıyosan yanılıyorsun yeni civic vsa ile bayagı bi iş yapıyor ve yolda her ne kadar yatıyo hissi uyandırıyo olsa da amartisorlerinden kaynaklı olarak,kesinlikle yolu bırakmıyor emın ol. Focusum ise hakkaten iyi giriyordu viraja icerde sana güven veriyor zaten kımse laf soyleyemez cok basarılı ama civicten üstün değil.
Gönderen: ramco 06 - Eylül 04, 2010, 05:58:47 ÖS
Şü yüzden soruyorum benım su anki aracım 2010 makyajlı otm civic.Sattıgım arabam ise focustu.İkisini de en ince ayrıntısına kadar karsılastırabilirim.Ve diyorumki civic focustan yarım gömlek üstün bir araç.

Yol tutus konusuna gelınce yeni civic ile vtec2 ler kıyas kabul etmez yani kendi aracına göre düsünüp yorum yapıyosan yanılıyorsun yeni civic vsa ile bayagı bi iş yapıyor ve yolda her ne kadar yatıyo hissi uyandırıyo olsa da amartisorlerinden kaynaklı olarak,kesinlikle yolu bırakmıyor emın ol. Focusum ise hakkaten iyi giriyordu viraja icerde sana güven veriyor zaten kımse laf soyleyemez cok basarılı ama civicten üstün değil.
merak etme kendı aracıma gore yorum yapmıyorum ben objektıf yaklasıyorum,ben focus bır daha asla almam ama aracın artılarından bahsedıyorum bunu gormezden gelmeniz yanlış,,hondaların frenleri ve yol tutusu asla focustan onde değil,,diğer konu ise donanım oda focusun gerısınde,,ama iş yakısıklılık ve gaz pedalına basmaya gelınce mekanık elektrık aksam bunlara eklenınce tabıkı civic ama bence önce objektıf olalım,
Gönderen: egc - Eylül 04, 2010, 06:09:14 ÖS
dostum objektif olalım derken ben zaten focusu satıp civic aldım.neden civiği ön planda tutup diğerini karalıyımkı ben focusumu zaten cok seviyordum nitekim kötülemiyorum de asla manuel ve hatcback olması nedeniyle hem sedan olsun hem otomatik olsun diye civiğe gectim ve 1 yıldır yeni civic kullanıyorum ve hissettiklerim ve gördüğüm civic daha rahat daha alımlı ve focustan sınıfı olarak yarım gömlek üstün bir araba tek dedigim bu.

Benim anlamadıgım zaten karsılastırılan arabalar daha iyi oldugunda sorun yok ama civic daha iyi dendiginde hemen fanatiklik yapmayalım yok objektif olalım falan filan,civic gercekten de daha iyi olamazmı yani illa abartılmısmı olması gerekıyor?
Gönderen: doan - Eylül 04, 2010, 07:58:28 ÖS
bizim civic şirket arabasydı babam iş değişikliği yapınca yeni iş yerinden fluence verdiler. bugun baya bi inceledim falan. liste fiyatı küsüratsız 43.000 lira. belki biraz daha gözlem yaptıktan sonra bi konu açarım fluence ve civici karşılaştıran. ama şu ana kadar edindiğim deneyime göre o araba 43.000lira ise civic in 50.000i rahatlıkla görmesi lazım.
Gönderen: drms - Eylül 04, 2010, 09:06:27 ÖS
bizim civic şirket arabasydı babam iş değişikliği yapınca yeni iş yerinden fluence verdiler. bugun baya bi inceledim falan. liste fiyatı küsüratsız 43.000 lira. belki biraz daha gözlem yaptıktan sonra bi konu açarım fluence ve civici karşılaştıran. ama şu ana kadar edindiğim deneyime göre o araba 43.000lira ise civic in 50.000i rahatlıkla görmesi lazım.

fluence ne abi ya pompa ile hava verip şişirmişler sanki. arabadan çok deniz botuna benzetmişler....
Gönderen: fth3382 - Eylül 04, 2010, 10:27:54 ÖS
bence bu konu başlığını şöle değiştirmek gerekir.rakiplerine göre cıvıc pahalımı?tabi rakiplerinin en düşük fiyatı en az 40000 civarında her birinin artısı ve eksileri var ama hondanın ismi ve karizması var
Gönderen: zeybek - Eylül 04, 2010, 10:41:23 ÖS

fluence ne abi ya pompa ile hava verip şişirmişler sanki. arabadan çok deniz botuna benzetmişler....

eauaeueheueheueheee :D :D bende diodum 'yaa bu arabada bi tipsizlik var' sen çözdün olayı birader helalin var :D
Gönderen: kacaman - Eylül 04, 2010, 10:43:33 ÖS
iyi valla zodyak bot
çizgilerinde gerçekten benzerlik var iyi tespit
Gönderen: doan - Eylül 04, 2010, 10:46:50 ÖS
civiclerinizin kıymetini bilin ben çok arıyorum :)
Gönderen: fzthgosm - Eylül 05, 2010, 01:30:31 ÖÖ
bana kalırsa civic verilen paraya degmez ancak rakiplerine veya aynı sınıf arabalara baktıgınızda yine içlerinde en iyisi denilebilir fiyatına göre.bu gün arabamı satsam ve araba alacak olsam gidip sıfır civice verecegim para ile 2. el merco alırım
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 05, 2010, 03:27:46 ÖÖ
ya birde anlamadığım şöyle bir görüş var burda atmosferık bıle olmayan turbo motorlu yuksek beygır ve torklu aracları 1.6 ies ile karşılaştırıyorlar sonra honda gecemez deyince honda düşmanı oluyoruz yok efendım gıdın baska forumda yazın dıyorlar..ne yani sanki bana vw paramı veriyo benim ne çıkarım olabilirki böyle yazmakla yada ben honda aleyhıne konusunca hondamı batıyo ?? merak etmesınler bızde hepsınden cok hondacıyız objektıf olmayanlar diğerleri biz değiliz saygılarımla..
Gönderen: karaboga18 - Eylül 05, 2010, 03:52:38 ÖÖ
İnsan sevdiğini yerden yere vururmuş :D :P
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 05, 2010, 04:09:28 ÖÖ
eyvallah :)
Gönderen: fzthgosm - Eylül 05, 2010, 03:02:45 ÖS
seviyoruz ama verilen paraya deger mi deyince iş değişiyor.yine söylüyorum arabam 2008 civic eger bugün sıfır araba alacak olsam gidip sıfır civicalmam aynı paraya mercedes veya bmv nin konforlu donanımlı kaç modeline denk geliyorsa gider onu alırdım.artık 2003 mü olur 2005 mi olur bilmem
Gönderen: Egehan - Eylül 08, 2010, 08:05:29 ÖÖ
ben 2 hafta önce otomatik civic premium modelini 42000 TL ye aldım. Almadan önce aklımda Toyota ve Jetta almak vardı. Yeni toyotayı test ettim ve hayatımın hatasını yapmaktan kurtuldum. Dıştan çok beğendiğim bu aracın bu kadar kötü olabileceğini hiç düşünmemiştim. Jetta yıda beğeniyordum ama içine binince dıştan göründüğü gibi çok geniş olmadığını gördüm. Ayrıca jetta'nın aralık ayında yeni kasasının geleceğini biliyorum. Fiyata gelince bence 42000 tl iyi bir fiyat. Toyotanın çelik jant bile olmayan comfort plus modeline 41000 istiyorlar. Jetta nın civicle aşağı yukarı aynı donanımlı modeli 41000 TL ye maloluyor. Yine focus'un da benzinli titanium modeli 42000 TL civarında. Ayrıca focusta 2011 başında kasa değiştirecek. Bu fiyata fiyatlara bakılınca ve kalitelere bakılınca bence en mantıklı rakam Honda Civic tir.
Gönderen: metoza - Eylül 08, 2010, 03:22:45 ÖS
ben ce de en doğru kararı vermişsin. idda ediyorum reno 12 jettadan daha atak bir araba o yzden jetta yı hemen geç. Focus a gelince ilk çıkan kasasının kalitesinden eser yok focuslarda. Kapı içi plastikleri göyüste kullanılan malzeme elinde kalacakmış gibi duruyor adeta..
Toyota için bişey diyemem sağlam sorunsuz güvenli araba. İkinci elide çok iyi az zarar ettiren cinsten. Ama honda nın karizması yok tabi toyotalarda...
Gönderen: aloneheart - Eylül 11, 2010, 01:43:50 ÖÖ
aynı fiyattaki araçlardan bence daha ii mesela passat dan en azından bi duruşu war birde şunu unutmayalım cıvıc in milyonlarca aşıgı war hayran demiyorum aşık modifiyede yakışıyo istersen clasık kullan honda hak ediyor