TeamHondaTurkey.Com

HONDA => LPG, CNG ve Alternatif Yakıt Sistemleri => Konuyu başlatan: KARAN-İ - Kasım 16, 2009, 06:57:25 ÖS

Başlık: ikinci el honda alacak olsan lpg 'li mi tercih edersin lpg 'siz mi ?
Gönderen: KARAN-İ - Kasım 16, 2009, 06:57:25 ÖS
arkadaşlar ikinci el honda alıcak olsanız lpg li mi ?tercih edersizin yoksa lpg siz mi? bu çalışma çıkacak sonuç arabasına lpg taktırmak isterken aracın değerini kayıp eder mi ? etmez mi sorusuna cevap olacaktır...
Başlık: Ynt: ikinci el honda alacak olsan lpg 'li mi tercih edersin lpg 'siz mi ?
Gönderen: cvcvtec - Kasım 16, 2009, 07:15:13 ÖS
az yaksın istiyorsam honda almam gider dizel bi araba alırım yada 2.2 accord alırım.Çünki benzinli hondalar su gibi içiyor maşallah...Lpg ye sıcak bakmıyorum kaza anında hem çok tehlikeli hem yakıtı dizeller kadar etkilemiyor hemde kapalı garajlara giremiyorsunuz ...
Başlık: Ynt: ikinci el honda alacak olsan lpg 'li mi tercih edersin lpg 'siz mi ?
Gönderen: ENG - Kasım 16, 2009, 07:25:53 ÖS
şimdi bunu ciddi ciddi soruyormusun şaka mı bu
Gönderen: mali - Kasım 16, 2009, 07:34:22 ÖS
az yaksın istiyorsam honda almam gider dizel bi araba alırım yada 2.2 accord alırım.Çünki benzinli hondalar su gibi içiyor maşallah...Lpg ye sıcak bakmıyorum kaza anında hem çok tehlikeli hem yakıtı dizeller kadar etkilemiyor hemde kapalı garajlara giremiyorsunuz ...

kaza anında kaç tane lpg yüzünden patlayan araba varki?

arkadaşım arabaya aldıktan sonra lpg taktırmayı düşünmüyorsan lpg li almana gerek yok
benim aldığım arabam lpgliydi lpg ye soğuk bakmadığım için iyi denk geldi
ama lpg olmasaydı ben taktırmazdım iyi bir lpg 1500 tl den başlıyor
beni kurtarması için 15000-20000 km yol yapmam lazım o yüzden taktırmayı düşünmüyordum

onun için karar senin
alıp lpg taktırmıycaksan lpg siz al
Gönderen: yasansu - Kasım 16, 2009, 07:47:46 ÖS
araç alırken özellikle lpg siz aradım buldum.sebebine gelince piyasada o kadar dandik marka varki.onlardan takılı ise bana ilerde çok sorun çıkartacağını düşündüğüm için.
aldıktan sonra hemen bildiğim ustaya gittim.Lpg sistemini taktırdım.
Gönderen: ENG - Kasım 16, 2009, 08:07:05 ÖS
bırakın arkadaşlar arabanızın içine gazmanı sokmayın . ekonomi peşindeyseniz dizel araç kullanın.
Gönderen: bal974 - Kasım 16, 2009, 08:08:35 ÖS
Benim tercihim de LPG'siz alıp, sonradan içime sinen bir yerde, içime sinen bir sistemi taktırmak olur.

Ki zaten öyle yaptım...
Gönderen: delimanyak - Kasım 16, 2009, 08:20:51 ÖS

Benzinli hondalar cokmu yakıyor???? bence arabayı gayet sakın kullanırsan dızel kadar yakmasada dıer benzınlı aracların altında yakıyor
Gönderen: ENG - Kasım 16, 2009, 08:22:37 ÖS
katılıyorum.

Benzinli hondalar cokmu yakıyor???? bence arabayı gayet sakın kullanırsan dızel kadar yakmasada dıer benzınlı aracların altında yakıyor
Gönderen: yalçınn - Kasım 16, 2009, 08:52:16 ÖS
arkadaşlar diğer markalar dediğiniz ne benzinle 30 krş altında yakabilen varmı biraz sıkıştırın bu rakan hemen 40 krş a çıkar ben şuan 97 opel vectra 2.0 cd kullanıyorum şehir içi basa basa 21 krş yakıyor yani neredeyse %50 fark...
Gönderen: burak87 - Kasım 17, 2009, 09:59:22 ÖÖ
bırakın arkadaşlar arabanızın içine gazmanı sokmayın . ekonomi peşindeyseniz dizel araç kullanın.
kesinlikle engin abi lpg ilk başta çok iyi gözüksede arabanın motorunu yavaş yavaş götürüyor.
Gönderen: ENG - Kasım 17, 2009, 10:25:54 ÖÖ
;)
kesinlikle engin abi lpg ilk başta çok iyi gözüksede arabanın motorunu yavaş yavaş götürüyor.

Gönderen: KARAN-İ - Kasım 17, 2009, 10:35:38 ÖÖ
arkadaşlar soru yanlış anlaşılmasın ..ikinci el iki adet honda biri lpg 'li diğeri lpg 'siz hangisini alırsınız..? neden.._?
Gönderen: ENG - Kasım 17, 2009, 10:45:17 ÖÖ
millet neden lpg siz alacağını anlatıyor yukarıda. okusana. bak ben özeliim sana .ne demişler kaza anında patlama riski var. televizyonda lpgli araçların durup duruken yandığı haberlerini görmedim deme. ikincisi kapalı garajlara hatta feribotlara bile almazlar. buda önemli dışarıda bırakırsın arabanı çekerler sonra ekonomi yapıcam die ceza ödersin. motora verdiği tahribatı şimdi bana anlattırma. garanti bittikten sonra arızası pahalı olur. dizel al dizel sahibinden az km li yerli bir dizel.
Gönderen: mali - Kasım 17, 2009, 11:26:23 ÖÖ
millet neden lpg siz alacağını anlatıyor yukarıda. okusana. bak ben özeliim sana .ne demişler kaza anında patlama riski var. televizyonda lpgli araçların durup duruken yandığı haberlerini görmedim deme. ikincisi kapalı garajlara hatta feribotlara bile almazlar. buda önemli dışarıda bırakırsın arabanı çekerler sonra ekonomi yapıcam die ceza ödersin. motora verdiği tahribatı şimdi bana anlattırma. garanti bittikten sonra arızası pahalı olur. dizel al dizel sahibinden az km li yerli bir dizel.

iyi ve kaliteli bir lpg ne yanar nede patlar
zamanında mutfak tüpünü bağlayıp kullanananlarda vardı onun adıda lpgli
milyonlarca arabada lpg kullanılıyor
artık eski devir lpg anlayışı bitti
şimdiki sistemler çok daha gelişmiş durumda

arkadaşın konusu biraz dağıldı

bence benzinli al
ileride takarsan o sana kalmış
Gönderen: ENG - Kasım 17, 2009, 11:27:21 ÖÖ
forumların güzelliği bu fikirler tercihler farklı olabilir.

iyi ve kaliteli bir lpg ne yanar nede patlar
zamanında mutfak tüpünü bağlayıp kullanananlarda vardı onun adıda lpgli
milyonlarca arabada lpg kullanılıyor
artık eski devir lpg anlayışı bitti
şimdiki sistemler çok daha gelişmiş durumda

arkadaşın konusu biraz dağıldı

bence benzinli al
ileride takarsan o sana kalmış
Gönderen: Time-R - Kasım 17, 2009, 04:03:27 ÖS

heuaheuahueh ;D ;D ;D tabikide lpgsiz, lpgli hondayi cok zor satarsin (aydin hocamada burdan selamlar)
Gönderen: mali - Kasım 17, 2009, 04:14:13 ÖS
tabiki forumun özellikle bizim sitemizin güzelliği burada :)
herkesin fikirlerini rahatça dile getirebilmesidir.
burada önemli olan bilginin yanıltıcı olmamasıdır.
lpg tercih meselesidir
kimse niye tektırıyorsun veya niye taktırmıyorsun deme hakkı yok
benim demek istediğim ilk çıkan lpg merdiven altı diye tabir edilen montajlar
yani herkesin kafasına göre yapabildiği zamandan bu zamana çok yol kat edildi  >=ok
o zamanlar mutfak tüpünü kullanan arabalarda vardı onlarada lpg li deniyordu
ama şimdi bu iş profesyonel şekilde yapılıyor

normal standartlarda bağlanmış kaç araba durup dururken patlıyor ?
kaza anında sistem (lpg deposu kendini kapatıyor)
kaza anında her araba benzin kesmiyor buda bir gerçek
yani kazada lpgli araba o kadar korkulacak bişey değil :)

ben olsam arabayı bilmiyorsam lpg li araba almam
taktırcaksam alır kendim taktırırım
sonuçta ne kullanıldığı ve ne şekilde takıldığını bilmek lazım
Gönderen: AL-BAYRAK - Kasım 17, 2009, 07:08:36 ÖS
herkes senin kadar şanslı değil
:con :con :con :con
 si yi kullanırken benzin faturası nasıllll
Gönderen: ykavcioglu - Kasım 17, 2009, 08:12:16 ÖS
lpg yi severim ama benzinli bir honda alıp, tüpünü ben takarım..
satarkende o kadar zarar etmezsin..
sorunsuz bir şekilde hem konfor yaşarsın hemde koklayarak gezersin..
dizel arabaya gelince, yüksek fiyata alırsın yol yaparsın yarı fiyatına satarsın..
dizeller hep böyleydi, sadece günü kurtarırsın ama aldığın fiyatla sattığın fiyatın arasında dağlar kadar fark olacak..
ama yüksek km bir hondada ufak kayıpların olur..
benim mantığımda paran varsa dizele binersin, yaşı gelmeden satar yenilersin..
Gönderen: ENG - Kasım 17, 2009, 08:17:53 ÖS
onun içtiği benzin ona helal olsun :P
herkes senin kadar şanslı değil
:con :con :con :con
 si yi kullanırken benzin faturası nasıllll
Gönderen: ENG - Kasım 17, 2009, 08:27:26 ÖS
ben kimseyi yönlendirmiyorum sadece fikirlerimi söylüyorum. arkadaş konuyu açarken sormuş ikinci el honda alırsan lpglimi lpgsizmi? ben de söylüyorum okadar LPG siz. brc yetkili servisi müdürünün dizel araba kullandığını biliyorum. aynı kişiye bunu sorduğumda patladığında 500 mt çapında bir alanı yok edebileceğini söylüyor. patlama riski olmadığı için uno gibi bagajı yakın arabalara montajı mühendisler odası yasaklıyor. hem sadece ben patlama yanmadan bahsetmedim bir sürü neden söledim. buna nie takıldık ki?
tabiki forumun özellikle bizim sitemizin güzelliği burada :)
herkesin fikirlerini rahatça dile getirebilmesidir.
burada önemli olan bilginin yanıltıcı olmamasıdır.
lpg tercih meselesidir
kimse niye tektırıyorsun veya niye taktırmıyorsun deme hakkı yok
benim demek istediğim ilk çıkan lpg merdiven altı diye tabir edilen montajlar
yani herkesin kafasına göre yapabildiği zamandan bu zamana çok yol kat edildi  >=ok
o zamanlar mutfak tüpünü kullanan arabalarda vardı onlarada lpg li deniyordu
ama şimdi bu iş profesyonel şekilde yapılıyor

normal standartlarda bağlanmış kaç araba durup dururken patlıyor ?
kaza anında sistem (lpg deposu kendini kapatıyor)
kaza anında her araba benzin kesmiyor buda bir gerçek
yani kazada lpgli araba o kadar korkulacak bişey değil :)

ben olsam arabayı bilmiyorsam lpg li araba almam
taktırcaksam alır kendim taktırırım
sonuçta ne kullanıldığı ve ne şekilde takıldığını bilmek lazım
Gönderen: ENG - Kasım 17, 2009, 08:30:05 ÖS
aydın hoca anlatsın önceki vtec 2 de lpg yüzünden kaç kere arıza lambası yaktığını? ;) hemde piyasada en iyi die bahsedilen markanın kitinde. kendisi belkide her arabasına ekonomik sebeplerden dolayı lpg taktırmak zorunda kalmıştır ama hep şunu der az yakmasa hayatta taktırmam.

heuaheuahueh ;D ;D ;D tabikide lpgsiz, lpgli hondayi cok zor satarsin (aydin hocamada burdan selamlar)
Gönderen: bal974 - Kasım 17, 2009, 10:28:25 ÖS
ben kimseyi yönlendirmiyorum sadece fikirlerimi söylüyorum. arkadaş konuyu açarken sormuş ikinci el honda alırsan lpglimi lpgsizmi? ben de söylüyorum okadar LPG siz. brc yetkili servisi müdürünün dizel araba kullandığını biliyorum. aynı kişiye bunu sorduğumda patladığında 500 mt çapında bir alanı yok edebileceğini söylüyor. patlama riski olmadığı için uno gibi bagajı yakın arabalara montajı mühendisler odası yasaklıyor. hem sadece ben patlama yanmadan bahsetmedim bir sürü neden söledim. buna nie takıldık ki?

Merhaba,

UNO tipi arabalara LPG montajının mühendisler odasının yasak koyduğunu yazmışsınız.
Ben de makina mühendisiyim ve makina mühendisleri odamızın böyle bir yasak koyduğundan haberim yok...

Kaynak gösterebilir misiniz?

Benim bildiğim uygulamada UNO'lara silindir tank uygulamasının uygun olmaması, çünkü silindir tank konulduğunda stepne yerinden çıkarılamıyor. Stepne havuzunun üstünü kapatıyor.

Ayrıca BRC yetkili servis müdürünün adını ve telefonunu da verebilir misiniz?
Çünkü ben de LPG konusunda imza yetkisine sahip bir makina mühendisiyim, bu konuda profesyonel olarak hiç çalışmamış olsam da, kendisiyle tanışmak ve "500 metre çapında bir alanı yok edebilen" bir lpg tankının detaylarını (hacim, et kalınlığı vs.) onun ağzından duymak isterim...

Saygılarımla
Gönderen: poşetçay - Kasım 17, 2009, 10:34:25 ÖS
arkadaşar honda mühendisleri arabalaırın lpg ye uygun üretmedi sopnrada uydurma olan herşey gibi buda sorun yaratacagı kesin günde 100kmden fazla yol yapmıosam asla tercih edicem bişey deildir burada kurum ve kuruluşların karalaması veya hesap versin nasıl gibi şeyler sölemek uygun deildir
Gönderen: bal974 - Kasım 17, 2009, 11:34:44 ÖS
LPG tankının dayanıklılığı ve güvenliği konusunda aşağıda linkteki videoyu izlemenizi öneririm.
ADAC tarafından yapılan bir teste ait görüntüler.
http://www.youtube.com/watch?v=yDc7iZa5IKo

Ama her zaman LPG montajında en önemli kriter, montajı yapan ustadır.
Ustanın, önce insan, sonra usta olması gerekmektedir.
Montajı yaptığı aracın insanları taşıyacağı ve trafikte dolaşacağını aklından çıkarmaması gerekmektedir.
Gönderen: ENG - Kasım 18, 2009, 07:22:12 ÖÖ
arkadasım telefona adrese gerek yok . ne yapacaksın adama hesapmı soracaksın. benden kaynak istiyorsun ben kimden ne duyduğumu söledim zaten. illa konuşmak istiyorsan gel beraber gidelim konuş. burda adamı nie afişe edeyim.

Merhaba,

UNO tipi arabalara LPG montajının mühendisler odasının yasak koyduğunu yazmışsınız.
Ben de makina mühendisiyim ve makina mühendisleri odamızın böyle bir yasak koyduğundan haberim yok...

Benim bildiğim uygulamada UNO'lara silindir tank uygulamasının uygun olmaması, çünkü silindir tank konulduğunda stepne yerinden çıkarılamıyor. Stepne havuzunun üstünü kapatıyor.

Çünkü ben de LPG konusunda imza yetkisine sahip bir makina mühendisiyim, bu konuda profesyonel olarak hiç çalışmamış olsam da, kendisiyle tanışmak ve "500 metre çapında bir alanı yok edebilen" bir lpg tankının detaylarını (hacim, et kalınlığı vs.) onun ağzından duymak isterim...

Saygılarımla
Gönderen: hondaduman - Kasım 18, 2009, 08:56:01 ÖÖ
arkadaşlar lpgli benzinli dizel terçih meselesidir ben bir honda servisi olarak sadece şunu öneririm aracınla günlük 100 kmden fazla yol yapıyosan benzininde 3.25 olduğunu hesaplarsak bütçeni sarsacağını da düşünüyorsa taktır ama sana şunuda belirtiyim
1-her 20.000kmde bir subap ayarı yaptırlmalısın
2-her bakımdan sonra lpg ayarı yaptırmalısın
3-önümü kış araç sabahları benzinde çalışacak hava soğuk olduğu için ısınması geç olucağından bu zaman zarfında hep benzin yakacak bunları göz ardı etme
4-sürekli otopark sorunu yaşıyacaksınm
5-aracındanda lpgden oluşacak bir cok arıza meydana gelicektir biz burda hergün lpgli araçlarla boğuşuyoruz
kısacası ben asla lpgyi, arabama yanaştırmam evet honda biraz fazla yakıyor ama bu yukardaki liste ve daha aklıma gelmeyipte yazamadığım sebepleri toplarsak astarı yüzünü geçiyor ama yinede terçih senin
Gönderen: bal974 - Kasım 18, 2009, 10:05:16 ÖÖ
arkadasım telefona adrese gerek yok . ne yapacaksın adama hesapmı soracaksın. benden kaynak istiyorsun ben kimden ne duyduğumu söledim zaten. illa konuşmak istiyorsan gel beraber gidelim konuş. burda adamı nie afişe edeyim.

Merhaba,

Saygılarımla

Beraber gidip kendisiyle tanışmak isterdim, ama ben İzmir'deyim. Eğer bu adam BRC yetkili servis müdürü ise ve LPG'yi kendisi kötülüyor ise bence gitsin başka bir iş yapsın. İnsan inanmadığı ve güvenmediği bir işte ve görevde başarılı olamaz. Müdürü olduğu servise de pek bir faydası olmaz.

Ben LPG sorunsuzdur, harikadır demiyorum, yanlış anlaşılmasın.
Hepimiz araçlarımıza LPG taktırırken muhtemel arıza risklerini kabul ederek taktırıyoruz.
Çevre koruması falan hikaye, LPG taktıran herkes yakıta daha az para ödemek için yaptırıyor.
Keşke ülkemizde benzin fiyatları bu kadar yüksek olmasa da böyle uygulamalara girişmesek.

Benim aracım 1999 Honda Accord 3,0 V6. Yaş oldu 35, eskisi kadar performanslı kullanmıyorum. Yıllar önce Tipo 2,0i 16V, BMW 320i kullandığım zamanlarda yeterince performanslı kullanım yapmıştım, artık yaş itibariyle durulduk.
Bu araca benzinle binmek benim durumumda gereksiz ekstra masraf.

Yılda 20.000 km. kadar yol yapıyorum.
Yakıt tüketimi benzin ile kullanırsam 13-14 lt/100km, LPG ile kullanırsam 17-18 lt/100km civarında.
Benim LPG sayesinde yıllık kazancım 3.000-4.000 TL civarı. 4 yıldır üzerinde LPG takılı. 16.000 tl farketmiş, 2.000 TL montaja gitti diye hatırlıyorum. (montaj, vize, ruhsat vs)
Ve LPG yüzünden şimdilik bir sorunla karşılaşmadım.
Aracın fiyatı zaten 18,000 TL civarı, motoru ölse 10.000'e satarım. Yani motoru ölse şimdiden epey bir kardayım. ve kullandığım her gün bu fark artıyor.
Yani LPG benim durumumda vazgeçilmez oluyor.

"0" km araç alacak olsam, tercihim dizel olabilir. Ama ikinci el bir otomobil kullanıyor isem ve aracımın değeri çok yüksek değil ise LPG taktırırım. Ama kesinlikle güvenilir bir markayı, güvenilir bir montaj atölyesine başında bekleyerek titiz bir işçilikle...

Ülkemizde katliam gibi montaj yapan ustalar yüzünden LPG'ye karşı şüphelerinizde çok haklısınız esasında. Ben bir keresinde bir şahinde LPG deposunun bagajda bağlı olmadan serbest şekilde gezindiğini gördüm, LPG tankını bafajda tutan sadece hortumlardı. Adama "niye böyle geziyorsun" dediğimde verdiği cevap "abi zaten en fazla 5 liralık lpg alıyorum, sorun olmaz" gibi bir cevabı pişkinlikle vermişti. Böyle vurdumduymaz insanımız yüzünden LPG'nin güvenilirliği konusunda şüpheli olmak doğal.

Bana niye bu kadar kızdığınızı da anlamadım, saygısızlık ettiysem affola...
Gönderen: ENG - Kasım 18, 2009, 10:10:00 ÖÖ
estağfurullah hocam neden kızayım. burada saygı çercevesinde tartısıyoruz olayı.

Merhaba,

Saygılarımla

Beraber gidip kendisiyle tanışmak isterdim, ama ben İzmir'deyim. Eğer bu adam BRC yetkili servis müdürü ise ve LPG'yi kendisi kötülüyor ise bence gitsin başka bir iş yapsın. İnsan inanmadığı ve güvenmediği bir işte ve görevde başarılı olamaz. Müdürü olduğu servise de pek bir faydası olmaz.

Hepimiz araçlarımıza LPG taktırırken muhtemel arıza risklerini kabul ederek taktırıyoruz.
Çevre koruması falan hikaye, LPG taktıran herkes yakıta daha az para ödemek için yaptırıyor.
Keşke ülkemizde benzin fiyatları bu kadar yüksek olmasa da böyle uygulamalara girişmesek.

Benim aracım 1999 Honda Accord 3,0 V6. Yaş oldu 35, eskisi kadar performanslı kullanmıyorum. Yıllar önce Tipo 2,0i 16V, BMW 320i kullandığım zamanlarda yeterince performanslı kullanım yapmıştım, artık yaş itibariyle durulduk.

Yakıt tüketimi benzin ile kullanırsam 13-14 lt/100km, LPG ile kullanırsam 17-18 lt/100km civarında.
Benim LPG sayesinde yıllık kazancım 3.000-4.000 TL civarı. 4 yıldır üzerinde LPG takılı. 16.000 tl farketmiş, 2.000 TL montaja gitti diye hatırlıyorum. (montaj, vize, ruhsat vs)
Aracın fiyatı zaten 18,000 TL civarı, motoru ölse 10.000'e satarım. Yani motoru ölse şimdiden epey bir kardayım. ve kullandığım her gün bu fark artıyor.

"0" km araç alacak olsam, tercihim dizel olabilir. Ama ikinci el bir otomobil kullanıyor isem ve aracımın değeri çok yüksek değil ise LPG taktırırım. Ama kesinlikle güvenilir bir markayı, güvenilir bir montaj atölyesine başında bekleyerek titiz bir işçilikle...

Ülkemizde katliam gibi montaj yapan ustalar yüzünden LPG'ye karşı şüphelerinizde çok haklısınız esasında. Ben bir keresinde bir şahinde LPG deposunun bagajda bağlı olmadan serbest şekilde gezindiğini gördüm, LPG tankını bafajda tutan sadece hortumlardı. Adama "niye böyle geziyorsun" dediğimde verdiği cevap "abi zaten en fazla 5 liralık lpg alıyorum, sorun olmaz" gibi bir cevabı pişkinlikle vermişti. Böyle vurdumduymaz insanımız yüzünden LPG'nin güvenilirliği konusunda şüpheli olmak doğal.

Gönderen: bal974 - Kasım 18, 2009, 10:15:09 ÖÖ
:)

estağfurullah hocam neden kızayım. burada saygı çercevesinde tartısıyoruz olayı.

Merhaba,

Saygılarımla

Gönderen: ENG - Kasım 18, 2009, 10:15:09 ÖÖ
siz belliki bu işin üstadısınız. dediğiniz gibi çok hatalı montaj yapanlar bir arkadasımda muayenede farkettik adam lpg yakıt borusunu resmen egzos borularının yanına döşemiş. ölüme davetiye yani. dediğiniz gibi bu işi sadece ekonomi olarak bakmak lazım tabiki  iyi bir montajla.
Gönderen: bal974 - Kasım 18, 2009, 10:21:41 ÖÖ
siz belliki bu işin üstadısınız. dediğiniz gibi çok hatalı montaj yapanlar bir arkadasımda muayenede farkettik adam lpg yakıt borusunu resmen egzos borularının yanına döşemiş. ölüme davetiye yani. dediğiniz gibi bu işi sadece ekonomi olarak bakmak lazım tabiki  iyi bir montajla.

Estagfurullah, üstad falan değilim, sadece biraz meraklı bir makina mühendisiyim.

Sizin gördüğünüz uygulama, katliamdan kastettiğim buydu.

10 sene kullanılmış veya imal edileli 10 seneden fazla olmuş LPG tankları bildiğiniz gibi değiştirilmek zorunda.
Eski çıkma tankları alıp yeni sahte numara basıp, boyayıp, sıfır tank gibi arabalara takan montajcılar var.
Bu yüzden LPG'nin güvenirliğini tartışıyoruz.
Esasında tartıştığımız LPG'nin güvenirliğinin yanında insanlarımızın bu konu hakkında ne kadar bilgisizce ve rahat bir tavırla montaj yapabildikleri ve yaptırabildikleri. Çoğu insan kim daha ucuza montaj yapar, ona gidiyor.
Gönderen: ENG - Kasım 18, 2009, 10:23:38 ÖÖ
haklısın.

Estagfurullah, üstad falan değilim, sadece biraz meraklı bir makina mühendisiyim.

Sizin gördüğünüz uygulama, katliamdan kastettiğim buydu.

10 sene kullanılmış veya imal edileli 10 seneden fazla olmuş LPG tankları bildiğiniz gibi değiştirilmek zorunda.
Eski çıkma tankları alıp yeni sahte numara basıp, boyayıp, sıfır tank gibi arabalara takan montajcılar var.
Bu yüzden LPG'nin güvenirliğini tartışıyoruz.
Esasında tartıştığımız LPG'nin güvenirliğinin yanında insanlarımızın bu konu hakkında ne kadar bilgisizce ve rahat bir tavırla montaj yapabildikleri ve yaptırabildikleri. Çoğu insan kim daha ucuza montaj yapar, ona gidiyor.

Gönderen: piscocuk - Kasım 18, 2009, 10:37:30 ÖÖ
ben wolwo t4 2000 cc 2000 model aracımda lpg kullandım birgün sorun çıkartmadı 3 senedir opel astrada kullanıyorum dayımın arabası birgün sorun çıkartmadı.her bindiğim taksiye soruyorum.adam 400000 bini devirmiş daha motora vida değmedi ilk sahibiyim diyor amcam ve araba lpg li.lpg ye neden bukadar karşısınız anlmadım.hep zararları konuşuluyor.bunun hiçmi yararı yok kimsemi bişey bilmiyorda her geçengün lpg taktırıyorlar.insanlar lpg yi benim aracımda lpg var diyemi taktırıyor sizce..arkadaşım bana sorarsan uzun lafın kısası sıfır araç değilse alacağın lpg li al git kendi güvenilir ustana baktır değişmesi düzelmesi gereken ne varsa yaptır bin.bende lpg kullanmadan önce çok önyargılıydım ama kullandıktan sonra tüm düşüncelerim değişti.hondanın en övündüğü en güvendiği yanı ne motoru.benim ümraniyede bir lpg ci ustam var.adam dyno üzerinde lpg takıyor perf kaybı varmı yokmu kendi gözünüzle görüyorsunuz.artık lpg işide proflaştı emin olun...
Gönderen: hondaduman - Kasım 18, 2009, 10:47:44 ÖÖ
sana şöyle söyliğim yakız ekonamisi burda iyi yönünü bilmeyen yok sadece lpgnin fiyatı ucuz olması ben burda günde en az 3 dört tane lpgli arabayla uğraşıyorum ya arıza lambası yanar ya tekleme yapar vs. bence günde 100 kmve üzeri yapmıyosa taktırmanın bi anlamı yok

ben wolwo t4 2000 cc 2000 model aracımda lpg kullandım birgün sorun çıkartmadı 3 senedir opel astrada kullanıyorum dayımın arabası birgün sorun çıkartmadı.her bindiğim taksiye soruyorum.adam 400000 bini devirmiş daha motora vida değmedi ilk sahibiyim diyor amcam ve araba lpg li.lpg ye neden bukadar karşısınız anlmadım.hep zararları konuşuluyor.bunun hiçmi yararı yok kimsemi bişey bilmiyorda her geçengün lpg taktırıyorlar.insanlar lpg yi benim aracımda lpg var diyemi taktırıyor sizce..arkadaşım bana sorarsan uzun lafın kısası sıfır araç değilse alacağın lpg li al git kendi güvenilir ustana baktır değişmesi düzelmesi gereken ne varsa yaptır bin.bende lpg kullanmadan önce çok önyargılıydım ama kullandıktan sonra tüm düşüncelerim değişti.hondanın en övündüğü en güvendiği yanı ne motoru.benim ümraniyede bir lpg ci ustam var.adam dyno üzerinde lpg takıyor perf kaybı varmı yokmu kendi gözünüzle görüyorsunuz.artık lpg işide proflaştı emin olun...
Gönderen: piscocuk - Kasım 18, 2009, 12:06:49 ÖS
sana şöyle söyliğim yakız ekonamisi burda iyi yönünü bilmeyen yok sadece lpgnin fiyatı ucuz olması ben burda günde en az 3 dört tane lpgli arabayla uğraşıyorum ya arıza lambası yanar ya tekleme yapar vs. bence günde 100 kmve üzeri yapmıyosa taktırmanın bi anlamı yok

ok günde 100 km yapmıyorsa gerek yok diyorsun sana azda olsa katılıyorum.çünkü 1500 lira gibi bir masraf olacak.ama hazır takılmış olarak alsa aracı gerekli bakımlarını kendi ustasında yaptırsa binse olmazmı?yani ya siyah var ya beyaz kimse gri demiyor.bence olabilirliği var.sonuçta adam günde 40 km yapıyordur ama hazır lpgli bir araç almıştır.30 lira gaz koyar 200-250 km yol yapar.yani 1 haftalık yol parasını çıkartır..benzin olursa 30 liralık benzinle kaç km yapar..1400cc bir aracı baz aldım
Gönderen: hondaduman - Kasım 18, 2009, 12:33:40 ÖS
yarı yarıya fark olur tabikide 30 ytll,k benzinle ortalama 130.anca gider
ama şudavar 30 ytl gazla 200 250 km yol yaptık her sabah araç benzinle çalışacak ee yazın tamam hemen araç ısınıyor fazla yol gitmez gazla peki kışın ne yapacak hem gaz hem benzin :D aslın baktığımızda hiç fark yok gaazlada aynı benzinlede aynı gibi duruyor
Gönderen: piscocuk - Kasım 18, 2009, 12:35:28 ÖS
ozaman metrobüs rulez :D
Gönderen: hondaduman - Kasım 18, 2009, 12:55:53 ÖS
:D

ozaman metrobüs rulez :D
Gönderen: mali - Kasım 18, 2009, 07:41:17 ÖS
bu tercih meselesi
herkes tercihinde özgür
ben olsamda arabayı bilmiyorsan lpgsiz al
kendin taktır
Gönderen: AL-BAYRAK - Kasım 20, 2009, 03:00:49 ÖS
kesinlikle öyle tavsiye edrim lpg yi kendir iyi marka iyi usta araştırması yaparak taktır... evet lpg nin bazı sıkıntıları var ama terazi meslesi artılar ve eksiler bence ekonomik oluşu daha iyi o yüzden de taktırdım taktırırım da
Gönderen: ENG - Kasım 20, 2009, 05:20:39 ÖS
dip gaz üstüne dip gaz yapıyosun. nasıl ekonomi bu :)
kesinlikle öyle tavsiye edrim lpg yi kendir iyi marka iyi usta araştırması yaparak taktır... evet lpg nin bazı sıkıntıları var ama terazi meslesi artılar ve eksiler bence ekonomik oluşu daha iyi o yüzden de taktırdım taktırırım da
Gönderen: Burak VTEC - Kasım 21, 2009, 12:42:42 ÖS
Lpg kesinlikle bir tercih meselesi.Düzgün montajında sorun yaşanmaz ekonominize ve doğaya yardımcı olurken yanlış montajlarda çok kötü sonuçlara yol açabiliyor.Babamla beraber kullandığımız vtec2 mizde yaklaşık 90.000km dir Lavato marka LPG mevcut.Babam haftaiçleri ortalama 120km haftasonuda bende 40km ye yakın yol yapıyor.Tatile gezmeye her yere bu aracı kullandığımız için çok km yapıyoruz.Şimdiye kadarki tasarrufla bi k20 swap yapacak kadar paramız cebimizde kaldı.Aracı satıp dizel almayı düşündük fakat hem Honda mızı çok seviyorduk hemde dizellerde arıza çıkma ihtimali lpg ye göre yüksek ve bakımı daha pahalıydı dizel fiyatları da giderek artıyordu.Bu yüzden araştırdık kullananlara sorduk lpg de karar kıldık.Performans konusunda ödün vermek gerekecekti ama uygulamadan sonra çok birşey farketmediğini gördük.Açıkçası ben tavsiye ediyorum LPG yi ama lpg yüzünden kapalı parka giremeyecekseniz ve bu sizin için çok önemli ise ya da 1 boy geriden gelmek sıkıntılı olacak ise lpg pek size göre değil.

Soruya gelecek olursak da ben olsam öncelikli olarak lpg siz alıp taktırırdım.Ama temiz uygun fiyatlı lpg si bildiğim bir yer tarafından takılmış araçları da es geçmezdim.
Gönderen: alfaus007 - Kasım 21, 2009, 12:55:17 ÖS
LPG siz..
Gönderen: albaysali - Kasım 22, 2009, 12:58:19 ÖS
bu benzin fiyatları ile başa çıkılmaz .ben brc taktırdım temmuzda o zamandan yaklaşık 5,000 km yaptım ki daha km ye bakmadım  .performans, yolda kalma sorunları yaşamadım .bir iki defa arıza lambası yandı söndürttüm.gerçi bendeki honda civic olsa taktırmazdım zira sattıgım civic benzinli idi  ama accord benzini içiyor yaw.
Gönderen: AL-BAYRAK - Kasım 22, 2009, 11:14:10 ÖS
iii yaa işte onu benzinle sen yaparken ayağınnn titriyorr ama ben dipgaz babam dipgazz
Gönderen: ENG - Kasım 23, 2009, 09:11:45 ÖÖ
valla hiç titremiyo. öle bir basıyorumki pedal paspası delecek yakında :P :P
iii yaa işte onu benzinle sen yaparken ayağınnn titriyorr ama ben dipgaz babam dipgazz
Gönderen: AL-BAYRAK - Kasım 23, 2009, 09:52:12 ÖÖ
iiii niye palio ya biniyon o zaman  oraya buraya giderken >%6rol >%6rol >%6rol
Gönderen: ENG - Kasım 23, 2009, 09:55:49 ÖÖ
oda evin önünde yatıyoya garibim öle bana bakıyo :) bana kırılmasın hep si kullanıyorum die :P :P
iiii niye palio ya biniyon o zaman  oraya buraya giderken >%6rol >%6rol >%6rol
Gönderen: fzthgosm - Kasım 23, 2009, 10:28:19 ÖÖ
eger sorunsuz lpg li bulursan dene bin bak arıza ışıgına baktır performnsını dene lpg li al degilse lpg siz al sen taktır.
Gönderen: digalo - Kasım 23, 2009, 01:52:54 ÖS
LPG.siz alırım.
Çünkü performans, emniyet ve motor ömründen taviz vermek istemem.
Gönderen: göxel_26 - Kasım 23, 2009, 03:12:06 ÖS
sevgili arkadaşım ben nisan ayında 200 model 1.6 ies lpgsiz civic aldım. yaklaşık olarak 8 ay içinde 16000 km yol yaptım yani oldukça fazla. özellikle lpgsiz aldım ve taktırmayı da düşünmüyorum. ev arkadaşımın da aynı model lpgli hondası var ona da biniyorum. ancak tat vermiyor ne kalkışta ne de rampada. kasım ayının başında uzun yolda ortalama 140 km hızla km'de 19 krş yaktım ama hondanın da keyfine baktım.. nicelerini dikiz aynamda bıraktım.. :)) hatta 197 ile radara girdim cezamı da dün yatırdım.. :)) bana sorarsan no lpg no problem!!! şimdiden hayırlı olsun... HONDA HAYAT ONDA.. :))
Gönderen: Murat.vti - Kasım 23, 2009, 03:13:07 ÖS
ne isim var Lpg Le ya hondam var yaksınD
Gönderen: AL-BAYRAK - Kasım 23, 2009, 07:40:30 ÖS
tamamen keyfe keder bir tercih arkadaşlar
Gönderen: Murat.vti - Kasım 23, 2009, 07:46:32 ÖS
Bencede ama ne oLursa oLsun paramda oLmasa vtecime 20 gunde 1 ayda bir binerim genede o Lpg yi sokmam aracıma Ben anfi takmak icin koLtugu deLdiremiorum:DLpg icin arabanın cigerini deLioLar::DHonda ''o Sesi aRabamı Çıkardı DİenLer için vtec ac Yansın o Benzin Be''
Gönderen: zack - Kasım 23, 2009, 07:46:49 ÖS
Isterse 1 lıra yaksın gerekırse haftanın 3 gunu bınerım yınede LPG takmam!
Gönderen: Murat.vti - Kasım 23, 2009, 07:50:25 ÖS
Su Benzin 1 Lira oLsun istemioz 2Lira oLsun hondamı vtecten Dusurmucem SÖZ veriorum:D
Gönderen: albaysali - Kasım 24, 2009, 09:59:18 ÖÖ
ben 500.000 km kullanmayı düşünmüyürum o yüzden taktırdım hiç sıkıntı yaşamıyorum ama aracım 9 yaşında 1,8 eski nesil motor oldugu ve satarkende kolaylık  için taktırdım yoksa yeni araç olsa asla takmam yani tercih meselesi  >%Sakin
Gönderen: must! - Aralık 01, 2009, 02:10:01 ÖÖ
walla şahsen simdiye kadar lpg denen merete hiç ısınamadım.eğer diyorsanki yakıttan tasarruf git dizel araç.no lpg no gaz yes benzin deposu yes 98oktan:D
Gönderen: alp55 - Aralık 18, 2009, 01:43:41 ÖS
alırken LPG olmasın kendim takayım diyenler %90 civarı, hazırını beğenen yok çünkü şüphe çok, eee piyasada LPG takılmamış aracı nasıl bulacak millet herkes olmuş gazman, kapalı otoparklarda bize kalır iyimi, honda duman daki arkadaş iyi özetlemiş.
benim arabam LPG siz, alırkende hep LPG takılmamış olanını aradım ve aldım, tercihim bu yönde oldu günlük 100 km den fazlada yapıyor olsam yinede düşünmem.
yakıt konusunda honda çok yakıyor diyenlerede kesinlikle katılmıyorum, 96 ies euro otomatıkle full depo şehir dışı 650 km yapıyorken abim 350-400 km yapıyordu, abime göre çok yakıyor. ve abim bütün arabalara çok yaktırır demektir bu. (abimin corolla sı vardı tüplü onunla kıyaslıyodu)
Gönderen: honda111 - Aralık 18, 2009, 02:19:15 ÖS
Bence benzınlı en ıysı kafan rahat olur.Dizel laıp ekonımı yapacaksanız yaptıgınız kılometreler cok onemlı.Cok yol yapmıyorsanız dizel almaayın bisey degısmez.Araba zevkınızden olmayın.Lpg de ole cok aman aman bır uygulama degıl.Denıldıgı gıbı alısverıs merkezlerıne kapalı otoparklara alınmıyorsunuz.Bir dusunun aracınız var lpglı alışverıs merkezıne gıdıyorsunuz fakat ıcerı gıremıyorsunuz.Dısarıda otopark arıyorsunuz 15-20 dk mınımum.O zman araba almayın der ınsan.Bu kadar ekonomı duşünüyoruz fakat  en basıtınden yılda 6 mılyar gıdıerı var araç sahiplerinin.vergısı benzını bakımmı vs vs vs.Ayrıca lpg cok ıyı bır sıstem olsaydı okadar buyuk araba fırmaları var.Benzın bıtıyor dıyorlar ,o dıyorlar , adamlar sonucta hepımızden daha ıyı bılgılıler bu konuda.Onlar lpg lı arac yaparlardı sonucta.Lpgyı kotulemıyorum kullanlarada saygım var.Dizel kullanlarada aynı sekılde saygılıyım.Fakat ne varsa benzınlıde var.Hiç yoksa aracın orjinalliği bozulmmaış oluyor.
Gönderen: mali - Aralık 18, 2009, 02:29:48 ÖS
ben kapalı otoparklara giriyorum :)
simit tank var bagajı açıp bakınca bişey belli olmuyor
yeterki bana lpg varmı diye sormasın o zaman yok diyemiyorum :)
10 seneden fazla serçede
3 sene kadar palio da
1 sene kadar civic te lpg kullanıyorum
çok şükür sorun yaşamadım
zaten japon arabaları lpg ye en iyi uyum sağlayan arabalar

araba firmaları kullanıyor zaten
garantili sıfır lpg li arabalar karşısında dizelin şansı yok
dizel alan olmaz :)
Gönderen: honda111 - Aralık 18, 2009, 02:42:59 ÖS
2009 yılı 11 aylık kümülatif değerleri ile geçen yılın aynı dönemi kasa tiplerine göre bir
değerlendirme yapıldığında ise en çok tercih edilen gövde tipi geçen senelerde de
olduğu gibi yine Sedan araçlar (%54) olurken, sırasıyla Sedan araçları %34 pay ile
H/B araçlar ve %7 pay ile SUV araçlar takip etti.
Binek otomobil pazarını motor hacmi bazında incelediğimizde, 2009 yılı Ocak-Kasım
döneminde en yüksek paya %82 ile 1600cc altındaki araçlar 257.694 adetle sahip
oldu. Geçen sene aynı döneme göre 1600cc altındaki araçlarda %15 artış yaşandı.
2000cc üzerinde motor hacmine sahip araçlar %2 pay ile 6.989 adet satıldı. Geçen
sene aynı döneme göre %36 düşüş görüldü.
2009 yılı Ocak-Kasım dönemi dizel binek araç satışları geçen yıla oranla %3 oranında
düşüş gösterdi. 2009 yılı 11 aylık 312.641 adet olan toplam binek araç satışının
135.306 (%43) adedini dizel araçlar oluşturdu. 2009 yılı Ocak-Kasım dönemi binek
araç satış adetleri geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında, tüm segmentler
içindeki dizel araç satışlarının payı bir önceki aya benzer %50’den %43’e geriledi.

Umarım yukarıdkaı bılgıulerde faydalı olur.SAtıs rakamları uzerındednde bakıldıgında dizel arac larda bır dusu var fakat anladıgım kadarıyla lpg su aıcın pazarda soz sahıbı degil.Benzınllı satısları artıs trendınde.
Gönderen: mali - Aralık 18, 2009, 04:44:59 ÖS
dizelin bakım maliyetleri
satıştaki fiyat farkı
motor ömrünün benzinliye göre kısa olması
daha birçok sebepden dolayı dizel benzinli karşısında düşüş gösteriyor
lpg li bir araba nerdeyse dizel kadar az yakıyor
Gönderen: IGDIR - Mayıs 21, 2010, 07:59:13 ÖÖ
bakıyorum herkes kendi taktırıyor ama hiç satmayacakmış gibi yorum yapıyorsunuz şimdi soruyorum nerden bileyim ben sizlerin aracı nasıl dullandığınızı arkadaşlar kendinizi kandırmayın alacak olan arkadaş bak keyfine temizini bul al ben yeni aldım hemde lpg li bir problemde yok yakıtıda iyi 2001 mod 1,6 ies full+full konfor ve ekonomi
Gönderen: mali - Mayıs 21, 2010, 08:33:20 ÖS
bende lpg li aldım
bende çok memnunum
tartarini takılıydı üzerinde
bu konuda şanslıyım
belki kendim daha ucuz bişey taktırıdım ;)
Gönderen: Gs_KuRTuLuS - Mayıs 21, 2010, 08:51:16 ÖS
Millet bir tutturmuş lpg li araç almam. Lpg siz alıp kendim taktırırım...

Arkadaşlar biraz geniş düşünelim lütfen, ne yani ben şimdi lpg taktırdım hiç mi düşünmedim kim iyi montaj yapar hangi marka sorunsuzdur v.s v.s diye.. Bazı arkadaşların yazdığına göre sanki lpg taktıranlar üstün körü bir işçilik yaptırıp hemen satacakmış gibi özensiz bir şekilde taktırdılar lpg yi.
Bakın ben 1500 lira verdim BRC ye bugün satsam alan kişi 1500 lira masrafdan kurtulmuş oluyor...

Birde bazı arkadaşlar bir tutturmuş alışveriş merkezlerinin otoparkı diye. Gerçekden güldürüyorsunuz beni.. Sanki günümüz yaşamımız avmlerin kapalı otoparkında geçiyor... Ve açık otoparka park etmeyide garipsiyorsunuz. Normale bakarsakda bir çok kişinin arabasının kapalı garajı dahi yoktur sanırım...

Ben avmlerin kapalı otoparkına giremiyorum ama onun dışında 7/24 arabam evin 130 m2 lik garajında tek başına. :)

Herşey bir yana ;
Ben 250 km gezip de depoyu fulleyip 45-50 lira verirkenki keyfime bakarım.

*Bu açıklamam asla kişiye/siteye yönelik değildir. Kimse üstüne alınmasın.Sadece düşüncelerim... I lowe all..:)
Gönderen: armi - Mayıs 21, 2010, 08:58:05 ÖS
vala ne yalan yazayım bnde 2el araç alsam tercihimi lpg takılmamış araçtan yana kullanırım,bnden önceki araç sahipleri aa bn titiz adamım deyipte aracı sattıktan sonra lpg arızası yaşayacağıma kendim bildiğim ve emin olduğum yere kendim taktırırım ki az ve öz kullanıcı olarak dielim lpgyi hondama takmam kimse yanlış anlamasın honda daha iisini bilirki lpgyi fabrika çıkışında takmıyor ve servislerde önermiyor..
Gönderen: integtant_83 - Mayıs 21, 2010, 10:24:01 ÖS
Kesinlikle lpg'siz bakarım ikinci el araç için. Zaten tanımadığın bir 2nci el araç şüphelerle dolu oluyor. Sırf lpg' si sorunlu olduğundan aracını satışa çıkaran kişiler var. Bu kişileri samimiyet testine mi tabi tutacaksınız. Lpg'siz al en azından bu soru işaretinden kurtul.