TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => Prelude-Accord (BA/BB,CE) => Konuyu başlatan: biberbiber - Kasım 10, 2009, 10:19:19 ÖS
-
ARKADAŞLAR MERHABA. BENDE 2005 2.4 ACCORD VAR. 1 AY EVVEL PRİNS MARKA LPG TAKTIRDIM ANKARADA. ŞAYET BİLGİ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞAR OLURSA YARDIMCI OLABİLİRİM.
2200 TL YE MALOLAN LPG SİSTEMİNİ UZUNCA SÜRE ARAŞTIRMAM SONUCUNDA TELEFLEKS İLE PRİNS ARASINDA TERCİH YAPARAK PRİNS TAKTIRDIM.PRİNSTE YENİ BİR SİSTEM EKLENMİŞ ARTIK YAĞLAMA SİSTEMİ DİYE BİR PARÇA DAHA TAKILIYOR BUNUN SAYESİNDE PİSTONLARIN KURU HAVADAN DOLAYI AŞINMASI ENGELLENMİŞ OLUYOR.MONTAJ TAMAMEN PROFESYONEL BİR ŞEKİLDE YAPILDI VE KAPUTU KALDIRDIĞINIZDA LPG MONTAJI KESİNİKLE FARKEDİLMİYOR. SİMİT TANK TAKILDI Kİ BAGAJ HACMİNİ DARALTMIYOR.İÇERİYE MONTE EDİLEN YAKIT GÖSTERGESİ ARACIN VSA DÜĞMESİNİN YANIDAKİ BOZUK PARA CEBİNİN İÇİNE MONTE EDİLDİ VE BU SAYEDE HİÇBİR GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞMADI. TANK 35 LT LPG ALIYOR İLK DOLUM ANKARA ŞARTLARINDA 55 TL. ARAÇ ORTALAMA 160 İLE 200 KURUŞ ARASI YAKIYOR PERFORMANSINIZA GÖRE. ARACIN İVMELENMESİNDE HERHANGİ BİR SORUN OLMUYOR. YANINIZDA SİZİ ZORLAYABİLECEK BİR ARAÇ YİNE OLMUYOR. ÇÜNKÜ ARAÇ ANINDA 200 KM/H Yİ BULUYOR.PERFORMANS KAYBI OLMADI.BİR DEPO İLE PERFORMANSINIZA GÖRE 300-320 KM RAHATLIKLA YAPILABİLİYOR. PRİNS MARKA LPG DE BİLGİSAYARDA AYARLAMA YAPILIYOR VE MONTAJ YAPAN USTTANIN DEDİĞİNE GÖRE BİR DAHA AYAR GEREKTİRMİYORMUŞ. ANCAK BEN ÇOK TİTİZ BİR İNSAN OLDUĞUM İÇİN BAYRAMDAN SONRA TEKRAR KONTROL ETTİRECEĞİM. ARAÇTA HERHANGİ BİR ARIZA LAMBASI YANMADI YANMIYOR. DAHA BAŞKA BİLGİ İSTERSENİZ SORULARINIZ İÇİN BURADA OLACAĞIM.
-
hayırlı olsun arkadaşım. Benim anlamadığım yakıt nasıl 160 kuruş yakıyor ya bu bedava bir rakam :) prinsin benim servisteki ustada çok iyi demişti özellikle hondalar için. iyi bir tercih yapmışsın Allah kaza bela vermesin.
Benim aracımı alırkan lpg takılı idi ve atiker taktırmış adam belki değiştirebilirim bile sistemi... Çünkü benim yakıtım 220 kuruştan aşağı düşmüyor şehir içinde...
-
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM. İNAN YAKIT KONUSUNDA ABARTIM YOK. AMA DEDİĞİM GİBİ ARACI PERFORMANSLI KULLANDIĞINIZ VAKİT 200 KURUŞA KADAR ÇIKABİLİYOR. HATTA GEÇENLERDE SEYAHATİMİN 70-80 KM LİK BİR BÖLÜMÜNDE JETTA BENİ ZORLAMAYA ÇALIŞTI BU 70-80 KM BOYUNCA JETTA İLE OYNAŞTIK Kİ ORTALAMA HIZIM 180 KM/H İDİ JETTAYI DİKİZ AYNAMDA KAYBEDİNCE İSTASYONA GİRDİM DOLDURDUM DEPOMU HESAPLADIM 190 KURUŞA DENK GELDİ. SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ PRİNSLER HONDALARA EN UYGUN SİSTEMMİŞ.ARAÇ GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİN BU PERFORMANSA AYAK UYDURABİLECEK EN UYGUN KİT PRİNS OLARAK KARAR VERDİM ÖYLE TAKTIRDIM. ŞEHİR İÇİNDE ANKARADA ANA ARTERLERDE ÇOK FAZLA DUR KALK OLMADIĞI İÇİN KESİNLİKLE 175 KURUŞU GEÇMİYOR YAKITIM.
HATTA BU SİSTEMİ KULANDIKÇA EDİNDİĞİM İZLENİMLERİMİDE AKTARMAYA DEVAM EDİP SİZLERLE PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM. AYRICA İSTEYEN ARKADAŞLAR OLURSA MONTAJ RESİMLERİNİ DAHİ ÇEKİP EKLEYEBİLİRİM.
-
Arkadaşlar bendede 2.4 motor 2004 model var accord bende tomesetto taktırdım ankarada ilsay otomotive çok başarılı 170 kr yakıyor şehir için ve lpg de 240 çok rahat görebiliyorum tavsiye ederim maliyeti 1.300 tl ye oldu herşey içinde gayette memnunum 1 kere daha gazcıya gitmedim.
-
hayırlı olsun hocam. sorunsuz kullanımlar dilerim. araba sürmenin keyfine varıyoruz bu sayede...
-
german hocam lpg yi nerden hangi istasyondan alıyosun.?
-
hayırlı olsun arkadaşım
opeti tavsiye ederim ama ondada filtre cabuk kirleniyor diy şikayetler var
-
Ben geçenlerde atiker ankara mekrezine gittim ordaki arkadaş aracımda bazı ayarlar vs. yaptı. Aygaz kullanma dedi bana katkılı o gaz birşeylere zarar veriyor dedi ama hatırlamıyorum. Milangaz total felan al dedi bana ama dene dedi pombacı sahtekar olduktan sonra hepsi aynı dedi..
-
prosigma sanırım üstün otoya gittin ankarada... onlarda milangazı falan öneriyorlar. aygazı tercşh etmiyorlar müşterilerine. yok abi yok gerçekten şu aygazı kullanmamak lazım. ben ciddi ciddi çekiniyorum.
-
evet üstün otya gittim. Orda bekir diye bi arkadaş var lpg konusunda baya bir usta bir arkdaş. Benim arabayı kullandı çokta beğendi bunların 4 çekeri olsa alırım valla diyor audi si varmış 4 çeker. Oda iyi araba dedim ya iyide sanayiden çımıyorum dedi. Honda gibi sorunusz değil diyincede yine iyi bir tercih yaptığımı birkez daha anladım.
İşte gaz konusundada ne bileyim bende artık aygaz almasammı diye düşünüyorum...
-
walla benim için bir önemi yok arkadşalar milangaz var ankarada 1.250 veriyo ordan alıyorum walla baya fark ediyor :) nie gidip opetten 1.570 filan alayım ki nerden baksan 15-20 tl fark ediyo depoda
-
arkadaşım başta hayırlı olsun inş. uzun yıllar boyunca keyifle kullanırsın sormak istediğim şu şehir içii mi 160-200 arası yakıyor yoksa uzun yoldamı bide accord 2.4 benzinde ne kadar yakıor şehir içi ve dışı.
-
alican hocam araç lpgde şehirler arası yolda 16 kuruş, şehiriçi 20 kuruş yakıyor.hatta ankaralı iseniz bilirsiniz istanbul ve eskişehir yollarında trafik ışığı olmadığı için seyir sabit olduğu için şehir içi 17-18 kuruşa kadar düşüyor. ancak şehirlerarası yollarda aracı çok performanslı kullandığım zaman yani 180 KM/h hıza kadar kullandığımda bu defa yakıt haliyle artıp 19 kuruşa kadar çıkabiliyor. ancak bu değerler 2.4 accord için bana göre çok ekonomik. lpg taktırmadan evvel benzinle şehirler arası yolda 100-120 km/h hız ortalamada aracımın 27 kuruş yaktığını gördüm. benzinde şehir içi sarfiyat 35-40 kuruş arası yakmakta idi. genel durum bu aracımın.
bana göre 2.4 accordun lpg bazlı karşılaştırmalarda bir çok araca göre ekonomik olduğunu görmemle beraber benzinde dahi bir çok araca göre ekonomik.örneğin bir arkadaşımın 206 peugeotu var 1400 cc, lpg de 13-14 kuruş yakıyor, başka bir tanıdığımın benzinli 1400 cc cliosu var şehir içinde 30 kuruş yakıyor. varın kıyaslayın. hatta geçenlerde bir beyefendi ile konuştum 2006 passat 2.0 fsı sahibi idi bu kişi. şehir içinde 45 kuruş yaktığını söyledi.hondanın en büyük motor hacimli 2.4 accord işte bu kadar ekonomik bana göre.
sizinde accordunuz varmı bilmiyorum ama ( yoksa umarım accord sahibi olursunuz) binelebilecek ender araçlardandır inanın...güvenlik isteyene güvenlik, konfor isteyene konfor, sürüş rahatlığı, yol tutuş, sessizlik, güç,estetik herşey var bu arabada....
-
german hocam ankarada nerdeki milangazdan alıyosunuz? 1.25 lik lpg pek kalmadı ama...
-
evet üstün otya gittim. Orda bekir diye bi arkadaş var lpg konusunda baya bir usta bir arkdaş. Benim arabayı kullandı çokta beğendi bunların 4 çekeri olsa alırım valla diyor audi si varmış 4 çeker. Oda iyi araba dedim ya iyide sanayiden çımıyorum dedi. Honda gibi sorunusz değil diyincede yine iyi bir tercih yaptığımı birkez daha anladım.
İşte gaz konusundada ne bileyim bende artık aygaz almasammı diye düşünüyorum...
4 çeker olup sanayiden çıkmamaktansa çift çeker honda olsun asfalttan çıkmasın...
-
bana göre 2.4 accordun lpg bazlı karşılaştırmalarda bir çok araca göre ekonomik olduğunu görmemle beraber benzinde dahi bir çok araca göre ekonomik.örneğin bir arkadaşımın 206 peugeotu var 1400 cc, lpg de 13-14 kuruş yakıyor, başka bir tanıdığımın benzinli 1400 cc cliosu var şehir içinde 30 kuruş yakıyor. varın kıyaslayın. hatta geçenlerde bir beyefendi ile konuştum 2006 passat 2.0 fsı sahibi idi bu kişi. şehir içinde 45 kuruş yaktığını söyledi.hondanın en büyük motor hacimli 2.4 accord işte bu kadar ekonomik bana göre.
sizinde accordunuz varmı bilmiyorum ama ( yoksa umarım accord sahibi olursunuz) binelebilecek ender araçlardandır inanın...güvenlik isteyene güvenlik, konfor isteyene konfor, sürüş rahatlığı, yol tutuş, sessizlik, güç,estetik herşey var bu arabada....
Bu degerlerde yakıyorlarsa hakkaten ciddi rakamara tuketıyorlar.Honda accord cok ıyı bır araba bence.Hiç sorun cıkarmadan bir 10 sene gidebilecek kapasitede 4 4lük bir araç.Bence accord özellikle uzunboylu arkdaşlara gidebilecek bir araçtırda aynı zmanda.Denedıgım cogu arabada koltugu en arkaya alınca arka koltukda oturan kişiyı dırekt ıptal edıyordum.YEr kalmıyordu arkada oturacak kadar.Ama accorda koltugu gerı alıyorum ve bıraz daha geri alıcak kadar yer kalıyor nerdeyse ayaklarım pedallara degmıycek kadar gerı gıdebılıyor koltuklar.Sahibinden comda okadar coık satılık passat varkı,inanın yuzune bakmazsıız.Ama aracları 60 lı rakamlardan satmaya çalısıyorlar:).
-
Merhaba. Ben şunu merak ediyorum; deponuz 45 litre değil mi? depoyu tam doldurduğunuzda şehir içinde toplam kaç km gidiyor? Gaz biticek benzine kendi geçecek yani tam bittiğinde kaç km gidiyor? Eğer şehir içi 300 km'yi geçiyorsa hiçbişi yakmıyor.
-
merhabalar bende 97 accord 2.0 ies otomatik var
geçen hafta düzce tarafından geldim (depo stepne içinde olanlardan) 70 tl lik lpg ile
90-100 arası sabit hızla 400 km yol gittim
performanslı gittiğimde 1 depo 300-320 km gibi gidiyor
-
Hem accorda biniyosubuz hemde mak.200 kurus yakiyosunuz maasallah ya nazar degmesin super valla
-
<nohapy
-
Merhaba. Ben şunu merak ediyorum; deponuz 45 litre değil mi? depoyu tam doldurduğunuzda şehir içinde toplam kaç km gidiyor? Gaz biticek benzine kendi geçecek yani tam bittiğinde kaç km gidiyor? Eğer şehir içi 300 km'yi geçiyorsa hiçbişi yakmıyor.
hocam depom 43 lt lik simit tank. yaklaşık 60 tl ye doluyor ve inanın şehir içi şehirler arası karma ve hız ortalama 100-130 km arası kimi zamanlarda 5-6 dk lık süreçlerde 160-180 km lere kadar çıktığım oluyor bu durumda inanın aracımın deposu 325 km de tamamen bitiyor. şehir içinde de kesinlikle 300 km yol yapar diye düşünüyorum. sadece şehirler arası yol yaptığımda 15.5 ile 16 kuruş arası , sadece şehir içi yaptığımdada en fazla 18-19 kuruş arası yakıyorum. gazı totalden alıyorum devamlı.
aracımda prins var veperformans kaybım yok anında 200 km hıza çıkabiliyorum.
-
Bu rakamlar çok güzel :) Beni kendine çekiyor 2.4 ama bizimkilere anlatamıyorum inanmıyorlar şehir içi 19 kuruş yakacağına...
-
Bu rakamlar çok güzel :) Beni kendine çekiyor 2.4 ama bizimkilere anlatamıyorum inanmıyorlar şehir içi 19 kuruş yakacağına...
gerçekten o kadar yakıyor hocam. dün gece abimle peş peşe şehirler arası yol yaptık. yaklaşık 300 km lik bir yolculuktu. abimde s40 dizel var. ortalama hızımız 130-160 km/h arası gittik. hiç durmadık yani gazdan ayak çekmedik. sigara molası için (araç içinde kesinlikle sigara içmeyiz) durduk hemde bu arada depomu doldurayım dedim. total kullanıyorum herzaman. biz sigara çay içerken aracımın lpg si doldu. 36.5 tl ödedim. km ye baktım 220 km yol yapmışım. böldüğümde 16.5 kuruş yakmış km de. abimin yol bilgisayarı yukarıdaki hız limiti dahilinde 6 lt / 100 km de yazıyordu. euro dizel 2.85 tl volvo s40 dizelde yakmış 17 kuruş. durum bu şekilde hocam. araçta motor büyük oldukça kasa daha rahat ilerliyor. düşünün benim araç 1588 kg. 2.4 motor. aynı kasa 2.0 accordlarda benden az yakamaz çünkü kasa yükü o araçta dahada hissedilir.buda yakıta vurur. benim arkadaşımın 2000 model civic i var lpg de 17 kuruş yakıyor. şimdi düşünüyorum ne kadar ters bir durum. accord 2.4 le civic 1.6 aynı yakıyor.... düşününce garip geliyor ama bu durum doğru.
-
Arkadaslar Merhaba, ben yeni uyeyim, konu baslıgını gorunce paylasayım dedim
bende 2004 model 2.4 accord var ve atiker lpg taktırdım
fiyatı 990 tl 10 taksit
su anda kıs sartlarında ve lpg 1.85 tl iken yaklasık 230 kurus civarı yakıyor
performansta veya lpg sisteminden dolayı bir sıkıntım yok sukur
-
Arkadaslar Merhaba, ben yeni uyeyim, konu baslıgını gorunce paylasayım dedim
bende 2004 model 2.4 accord var ve atiker lpg taktırdım
fiyatı 990 tl 10 taksit
su anda kıs sartlarında ve lpg 1.85 tl iken yaklasık 230 kurus civarı yakıyor
performansta veya lpg sisteminden dolayı bir sıkıntım yok sukur
hayırlı olsun hocam güle güe kullan
-
bende 2003 model 2,4 accord aldım ve lpg taktırmak istiyorum...yalnız şimdi LPI diye bir sistem çıkmış,bilen varmı acaba bu sistemi??accorda en uyumlu lpg markası hangisi??tşk ler...
-
Bu Bahsetikleriniz İstanbul dışında sanırım bende 2.4 Kullanıyorum ve Prins var 2 yıldır 230-260 Kuruş arası değişiyo yakıtım. Lpg de.... gerçi prinsin ecusunda ayar var isterseniz Performans ayarı isterseniz cimri ayarı... :) genece istanbul trafiğinde dur kalk dur kalk arkadaşların bahsettiği gibi 160-180 hiç görmedim ...
+
Prins Bu Olayda 100 üzerinden 100 alır .diğer gaz sistemlerine lafım yok ama 2.4 aktı araç olsa diğer leri düşünilebilir.
-
valla lpgde öyle ayar varsa o ayarı hiç kısamam :) full olacak %100 performans lazım 200 bg araç :)
-
Selam,
Prince markalı LPG sordum 2000 TL dediler ama birde Prince in enjektörlerini
kullanan (usta bişeyler söyledi ama anlamadım.) MTM marka varmış çok met
hetti usta birde memnun kalmazsan söküm ve para iade garantili 1600 TL
gerçi aynı garanti PRİNCE içinde geçerli
bilgisi olan varmı acaba?
-
merhabalar..
çok güzel rakamlardan bahsediyorsunuz, 2.4 Accord için. peki 2.0 Accord için de aynı rakamlar geçerli olur mu acaba.. Eğer bahsettiğiniz rakamların biraz üstünde olsa bile taktırırım...
-
Yakıtı kastediyorsan bizden az yakman lazım
benim aracım ortala 0,25 tl yakıyor
-
merhabalar..
çok güzel rakamlardan bahsediyorsunuz, 2.4 Accord için. peki 2.0 Accord için de aynı rakamlar geçerli olur mu acaba.. Eğer bahsettiğiniz rakamların biraz üstünde olsa bile taktırırım...
Ben de 2004 Accord 2.0 Sport var. BRC Turuncu Enjektörlü sıralı sistem takıllı. İstanbul tarafiğinde ilk 1000 km de 264 TL lik LPG tüketti. Ortalama km de 27 kuruş yaktı diyebilirim. Şimdi 1000 km LPG bakımına gireceğim bakalım ayar bişeyler yapınca düşecek mi.
-
Eagle1975,
atiker normal sıralı sistemden memnunmusunuz?
biz üst versiyon sıralı sistem taktığımız halde bazı problemlerimiz oluyor (arıza ışığı, yokuş performansı v.b) sizin sistem nasıl merak ediyorum.
-
arkadaşlar 3 gün önce 2010 model accord aldım ikinci el...
daha önceki aracımda 2007 model 2.4 accord idi. eski aracımda brc sistem lpg vardı fakat 5000 devirden sonra hop benzine atıyordu aracı...
ayrıca sübap ayarlarım cok kısa zamanda bozuluyordu.
o yüzden yeni aracıma brc taktırıp aynı sıkıntıyı yaşamaktan cekiniyorum...
aklımdan geçen prins marka... ankarada bu montajı sıkıntısız gerçekleştirebilecek bir bayi arıyorum...
tavsiyelerinizi bekliyorum....
-
Ankara'da teleflex'i de düşünmenizi tavsiye ederim. Prins- Teleflex dışına çıkmaya gerek yok 2010 Accord için.
Teleflex'i Acity'nin arkasında Tunalı'da takıyorlar, kendileri Teleflex'in Türkiye distribütörü, yani ana dağıtıcısı.
-
ilginiz için tesekkürler....
bugün gidip bir görüşeceğim...
benim isteğim sürekli sübap ayarıyla uğraşmak istemiyorum...
performans delisi biri de değilim tek istediğim sıkıntısız çalışsın ve en yüksek tasarrufu sağlasın...
kısacası honda için en iyisi hangi markaysa onu bulmaya çalısıyorum...
-
Aracım 2.4 accord ve prins marka kit taktırdım bugüne kadar çok şükür bi sorun yaşamadım herhangi bi performans kaybı felanda olmadı..
-
gökhan bey nerde ve ne zaman taktırdınız lpg sisteminizi...
-
Ben geçenlerde atiker ankara mekrezine gittim ordaki arkadaş aracımda bazı ayarlar vs. yaptı. Aygaz kullanma dedi bana katkılı o gaz birşeylere zarar veriyor dedi ama hatırlamıyorum. Milangaz total felan al dedi bana ama dene dedi pombacı sahtekar olduktan sonra hepsi aynı dedi..
Katkılı otogaz, lpg filtresinin yağlanmasına ve tıkanmasına sebep olur.
-
Arkadaşlar LPG pompa üreten bir fabrikada çalışıyorum. Ve katkılı otogazı bende kimseye tavsiye etmiyorum. Özellikle de enjeksiyonlu araçları olan arkadaşlara. Katkılı gazlar en başta enjektörlerde yağ kalıntısı bırakmaktadır. Filtre yağlandıktan sonra zaten özelliğini kaybetmekte ve tabiri caizse yağdanlık halini almaktadır. Filtre normalde 15.000 km de değişmesine rağmen katkılı gaz kullanan araçlarda yarı km lerde ömrünü tamamlar ve sonrasında tuttuğu pisliği ve yağı bırakmaktan başka işe yaramaz. Filtreden çıkan bu yağ ve pislikler enjektörlerde ve hepsinden önemlisi map sensöründe arızalara sebep olur. Yağlanan sensör basıncı düzgün okuyamadığı için araçta tekleme, sabahları zor çalışma, stop etme gibi sorunlar çıkartır. Yada gaza geçmeme sıkıntıları çıkartır. İşin daha kötü yanı katkılı lpg motordaki yağlanma sorununa çözüm olup, sıradan dökme gazların açığını kapatacağı yerde sonuç tam bir hüsrandır. Arap yağı bol bulunca şamandırasına enjektörüne sıvarmış hesabı :D
LPG pompalarına gelince unutmamanızı istediğim bir şey var LPG pompaları akaryakıta göre daha hassas ve teknolojik cihazlardır. Elektronik olarak ısıya göre kendini otomatik olarak kalibre eder ve ne fazla ne de az satılmasına engel olur. yazın çok alıyoruz, kışın az gibi saçma yorum yapanlar içinde bunu belirtmek istedim.
-
gökhan bey nerde ve ne zaman taktırdınız lpg sisteminizi...
Ankara şaşmaz oto sanayide prins yetkili bayisi var memduh usta aracıma orda lpg taktırdım ben yaklaşık 4 ay oldu çok şükür bi sıkıntım yok sadece bugün bi hata verdi fakir karışım diye oda önemli bi sorun değil araçtan kaynaklanan bi sorun
-
tesekkürler bende bugün görüştüm memduh ustayla...prins takalım dedi ayrıca yağlama sistemide takılmasıda gerekiyormuş.yeni accordların sübapları farklı bir malzemeden yapıldığı için mutlaka takılması gerekiyormuş...sanırım bende prins taktıracağım...
-
tesekkürler bende bugün görüştüm memduh ustayla...prins takalım dedi ayrıca yağlama sistemide takılmasıda gerekiyormuş.yeni accordların sübapları farklı bir malzemeden yapıldığı için mutlaka takılması gerekiyormuş...sanırım bende prins taktıracağım...
Taktırmadan önce bende çok ustayla görüştüm araştırdım herkes genelde prinsi önerdi bende buna uyarak prins taktırdım şuana kadar bi sorun yaşamadım inş sizde memnun kalırsınız...
-
yaa aslında teleflex de kafamı cok karıştırıyor...beğenen de cok ama servis ağı cok az deniyor. benim daha önceki aracımda biraz başım ağrıdığı için tedirginim marka konusunda.neyse hayırlısı olur inşallah.yorumlar için cok tesekkür ederim bu arada.
-
bende bugün görüştüm memduh ustayla...prins takalım dedi
emre666 aracını atiker bayine götürsen oradaki usta sana aracına atiker takalım der, brc'ye götürsen brc bu motora en iyi uyumlu kittir der vs. yani satış yapılan yerdeki söylenenlere pek inanma. Sen dışarıdan kendi araştırmanı yapıp kararını öyle ver. Yani anlatmak istediğim şu, kimse kendi malını sana kötülemez, adam prins takıyorsa accord'a en iyi uyan kit prins der, olay bu kadar basit.
Benim şahsi fikrim teleflex ve prins ile montaj aşamasında hata yapılmazsa, bir problem yaşamazsın kolay kolay. Bu iki kitin de piyasadaki yeri belli.
Ben aracımı şehir içi kullandığım için, yetkili servis olayını göz önünde bulundurmadım, gidip Teleflex taktırdım, eğer sürekli şehir dışı seyahat ediyorsanız, yetkili servis ağı geniş bir marka taktırmakta fayda var. Şehir içinde bir arıza ile karşılaşırsam zaten benzine atar Teleflex montajını yaptırdığım yere gidebilirim.
Ben de Teleflex taktırırken, çevremde pek çok kişi BRC-Zavoli öneriyordu, ancak ben ani bir kararla gidip Teleflex taktırdım, hiç pişman değilim kullandığım şu süre zarfında. Kendileri taahhüt ettiği gibi bir kere bile arıza lambası yanmadı, benzine atma gibi problemler olmadı, rölanti düzensizliği olmadı, aracın orijinaline minimum müdahale ile bağlantı yapıldı.
Ayrıca 5 yıl da garantisi var, daha ne olsun. Prins ürünlerine kaç yıl garanti veriyor mesela?
-
Bende 2004 2.0 Sport var. 1600TL/12 taksit BRC Kiti takılı. İlk 1000 km hariç hiçbir porblem olmadı. 100 km de 10 -14 lt arasında yakıyor.
47 lt lik stepne tank 42-43 lt alıyor.
-
Prins takan arkadaşlar! yeni bilgiler var mı?
Memnun musunuz?
Varsa yaşadığınız sorunlar neler?
Güncel tüketim değerlerini paylaşırsanız sevinirim.
-
Gökhan kardeşim ben de 2008 Model Accord 2.0ex aldım , aracın halen 3 yıl garantisi varmış ve galiba lpg taktırdığım zaman motor ve elektronik aksamın garantisi bitiyormuş. Aracı biraz agrasif kullanıyorum ve yakıtım 50 kuruş altına düşmüyor. Prins lpg sistemi hakkında yazdıklarını okudum. Şöyle düşünüyorum Honda bu arabaya 6 yıl garanti veriyorsa zaten kolay kolay bir servislik durumu olmayacaktır , sence garantisini öldürtmeye değer mi ?
-
2003 2.4 accord aldım prins taktırdım 120 sabit hızla 210krş yaktı kmde ş.içi 222 falan 20tl lpg ile ş.içi 90km gidiyorum agresif kullanımla
-
1850 peşin taktırdım 1 kez arıza yakar 1000km bakımında söndürdükten sonra bir daha yakmaz dedi usta bidahda yanmadı performastan yanada hiç eksiğim yok çok çok rahat 200 ve üstüne çıkabiliyorum