Gönderen Konu: Yeni Civic VSA Sistemi  (Okunma sayısı 49735 defa)

washer

Ynt: Yeni Civic VSA Sistemi
« Yanıtla #50 : Temmuz 13, 2010, 02:32:04 ÖS »
illa gaza basmaya gerek yok kendisi hallediyo :)

canguder

« Yanıtla #51 : Temmuz 20, 2010, 05:49:15 ÖÖ »
vsa araçta dengesizlik hissetiği an devreye girer. gaza veya frene basıp basmamanız önemli değil.

kacaman

« Yanıtla #52 : Temmuz 20, 2010, 08:54:21 ÖÖ »
çok sert girdiğim bir virajın bitiminde küçü bir tümsek vardı ve yol tersine eğimli yapılmış, çok iyi topladı gerçekten, 2008 premıumum ile spint attığım virajda sıkıntı bile olmadı hemde defalarca

melih2323

« Yanıtla #53 : Eylül 11, 2010, 07:20:51 ÖÖ »
VSA sız eski cıvıc ile çoğu kez kaydığımı ve çarpraz gittiğimi bilirim. Yeni civicğimde araç kaymıyo yalnız ünlem işareti çıkınca mı VSA nın çalıştığını anlıyoruz. Bide kontoğı açtığımızda VSA yazısı yanıyo onunda çıkması gerekmiyor mu VSA kullanıldığı zaman

canguder

« Yanıtla #54 : Eylül 11, 2010, 10:56:55 ÖS »
vsa yanarsa devre dışı demektir. araç kaysada vsa yanmaz direk toparlar. ben hiç yandığına şahit olmadım. bu esp ışığı genelde alman arabalarında patinaj yaptığı zaman yanıyor. hondalarda hiç görmedim.

yusuftaner

« Yanıtla #55 : Eylül 12, 2010, 01:26:19 ÖÖ »
vsa yanarsa devre dışı demektir. araç kaysada vsa yanmaz direk toparlar. ben hiç yandığına şahit olmadım. bu esp ışığı genelde alman arabalarında patinaj yaptığı zaman yanıyor. hondalarda hiç görmedim.
yok devredeykende yanıp sönüyor hatta kitapçıktada öyle yazıyor , gözümlede VSA devreye girdiğinde yandığını gördüm kitapçıkda:
"Araç Denge Sistemi (VSA), araç viraj
alırken arzu edilenden daha az veya daha
fazla döndüğünde araç dengesini korumaya
yardımcı olur. Bu sistem aynı zamanda,
gevşek veya kaygan zeminlerde
hızlanırken iyi bir çekiş sağlar. Sistem,
bunu motor gücünü düzenleyerek ve fren
yaparak gerçekleştirir.
VSA devreye girdiğinde, motorun gaz
pedalına diğer zamanlarda olduğu gibi
tepki vermediğini fark edersiniz. Ayrıca,
VSA Çalışma Lambası da yanıp
sönecektir..." sayfa:248
« Son Düzenleme: Eylül 12, 2010, 01:28:17 ÖÖ Gönderen: yusuftaner »

ay61n

« Yanıtla #56 : Eylül 12, 2010, 05:06:20 ÖS »
VSA yaniyo arac kayarken ve topluyo sari isik yaniyo baya karsilastim cunku ama virajda cok guzel toparlarken araci mesela ben atakoyde giderken bana yesil yaniyodu yayanin biri yola atladi bakmadan aniden direksiyonu kirinca siz toparlamak icin saga ceviriyosunuz vsa sagolsun tam tersine yatiriyo ve dahada beter oluyo ani harakette hic kontra yapmadan mal gibi durursaniz daha cok ise yariyo :)

nezih10

« Yanıtla #57 : Eylül 13, 2010, 04:39:17 ÖS »
arac calıştıktan sonra vsa lambası yanmayacak serviste de sıkı sıkı tembihlediler zaten yanarsa devre dışı demek sadece vsa devreye girdiginde işaret yanıp sönüyo.2010 dream lerde de vsa var bu arada.

Co Black

« Yanıtla #58 : Eylül 13, 2010, 05:14:51 ÖS »
Çok saçma bişey soruyo olabilirim ama :) burda yazan tüm arkadaşlar araç kullanırken VSA nız sürekli açıkmı kullanıyorsunuz.Bildiğim kadarıyla direksiyonun solunda bir düğme var, ona basarsanıç aılıyor.Ama default olarak kapalı şekilde set edilmiş.Şoför kendisi isterçe açıyo diye biliyorum.Galiba bu tecrübeyi yaşayan arkadaşların aracında VSA sürekli devrede

P.Jane

« Yanıtla #59 : Eylül 13, 2010, 05:52:06 ÖS »
Çok saçma bişey soruyo olabilirim ama :) burda yazan tüm arkadaşlar araç kullanırken VSA nız sürekli açıkmı kullanıyorsunuz.Bildiğim kadarıyla direksiyonun solunda bir düğme var, ona basarsanıç aılıyor.Ama default olarak kapalı şekilde set edilmiş.Şoför kendisi isterçe açıyo diye biliyorum.Galiba bu tecrübeyi yaşayan arkadaşların aracında VSA sürekli devrede

VSA sürekli açık oluyor. Ama diyelim ki kapattık- ki bence hiç gereği yok patinaj sevdası yoksa - kontağı kapatıp yeniden açıldığında tekrar devreye giriyor.

kısacası o düğmeye 3 sn kadar basılı tutunca kapatıyorsun ve ekranda ikaz ışığı yanıyor.

NeFeR

« Yanıtla #60 : Eylül 13, 2010, 09:56:12 ÖS »
Arkadaşlar Vsa düğmesine basınca dikkat işareti çıkıyorsa açıkmıdır kapalımıdır?

melih2323

« Yanıtla #61 : Eylül 13, 2010, 09:58:15 ÖS »
İşaret sürekli yanıyorsa kapalıdır. Fakat seyir halinde yanıp sönüyorsa devrede demektir

NeFeR

« Yanıtla #62 : Eylül 13, 2010, 10:01:06 ÖS »
Hiç yanmıyor şuan sadece bastıgımda dikkat çıkıyor tekrar basıyorum:)teşekkürler

melih2323

« Yanıtla #63 : Eylül 13, 2010, 10:10:08 ÖS »
Hiç yanmıyorsa sorun yok demektir :) ben tşk ederim bilgi paylaştıkça güzeldir

zeybek

« Yanıtla #64 : Eylül 14, 2010, 02:06:22 ÖÖ »
peki VSA sonradan takılabiliyor mu? takılabiliyosa serviste VSA ücreti diye bi reno toros ücreti almazlar dimi? fiyatının çok tuzlu olmasından endişe ediyorum

nadirgoktan

« Yanıtla #65 : Eylül 14, 2010, 02:19:03 ÖÖ »
Türkiyede yapılıyor mu bilmiyorum ama yurt dışında bir deram araca takılırken başka bir forumda görmüştüm. Yani Olmaya olur ama fiyat olarak sanırım çokta ucuz bişey değildir.

emrecankal

« Yanıtla #66 : Ocak 24, 2011, 12:37:25 ÖÖ »
burada paylaşmak istedim , bundan yaklaşık 1 hafta önce suadiye sahilyolunda 150 km ile aldığım ... virajını,bu gece  VSA kapalı almaya çalıştım aynı hızla.Sonuç : Virajı elime aldım.3 spinden sonra kaldırıma çıktım allahtan yaralanma gibi bir durum olmadı.aman diyim VSA ile alabildiğiniz riskleri sistem kapalıyken almayın airbag kadar önemli ,etkili bu meret.

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #67 : Ocak 24, 2011, 01:05:54 ÖÖ »
Geçmiş olsun kardeşim , allah korumuş...
burada paylaşmak istedim , bundan yaklaşık 1 hafta önce suadiye sahilyolunda 150 km ile aldığım ... virajını,bu gece  VSA kapalı almaya çalıştım aynı hızla.Sonuç : Virajı elime aldım.3 spinden sonra kaldırıma çıktım allahtan yaralanma gibi bir durum olmadı.aman diyim VSA ile alabildiğiniz riskleri sistem kapalıyken almayın airbag kadar önemli ,etkili bu meret.

NeFeR

« Yanıtla #68 : Ocak 24, 2011, 09:31:28 ÖÖ »
Dün gece vsa nın ne oldugunu gördüm gerçekten:) Yağmurlu yolda hızlı girdigim 4 dönemeçte spin atmaktan kurtardı otomatikman gaz kesiyor.

fastest40

« Yanıtla #69 : Ocak 24, 2011, 09:13:07 ÖS »
vsa çok güzel bi sistem bence çok aşırı keskin değil ama tatlı viraja 193 ile girdimi biliyorum arkadaşlar arabadakiler dondu kaldı

BGR19

« Yanıtla #70 : Ocak 24, 2011, 11:51:06 ÖS »
ben de işe yaradığını gördüm şehirlerarası 100km/sa civarı gidiodum önüme minik bi köpecik atladı kaçarken beni yolda tuttu saolsun ;D

emrecankal

« Yanıtla #71 : Ocak 25, 2011, 02:52:11 ÖÖ »
Geçmiş olsun kardeşim , allah korumuş...
çok teşekkür ederim dostum

garabatak

« Yanıtla #72 : Ocak 25, 2011, 09:37:58 ÖÖ »
valla ben hala denemedim ama bende tekirdağa giderken 220 230 km hıza çıktımda sarı vsa işareti yandığını gördüm. neden?

faw13

« Yanıtla #73 : Ocak 25, 2011, 10:32:36 ÖÖ »
sadece yandı mı yoksa yanıp söndü mü? bazen aracın sensörleri anlık olarak saçmalayıp vsa ya yanlış bilgi gönderebiliyorlar, bu durumda araç vsa yı otomatik olarak kapatır, kapattığına dair uyarmak için de vsa kapalı ışığını yakar, honda da hiç başıma gelmedi bu durum ama eski aracımda birkaç kere abs-esp ve asr ikilisi (japonlardaki adıyla vsa) ve hill-holder ın tek bir seferde kapandığına şahit oldum.

başıma geldiği durumlar da genelde kaygan çok dik yokuşlardan aşağı inerken sürekli devrede olmaları durumu bir yerden sonra arıza lambası yakıyorlar, düzlüğe çıkıp 1 dakika bekleyip kontak kapalı geri açınca düzeliyordu, aynı mantıkla yol tutuşu düşük yollarda yüksek süratte de yapabilir aynı şeyi

volkankopdag

« Yanıtla #74 : Ocak 25, 2011, 12:26:13 ÖS »
geçen gece 3'te e-5'e girdim eve dönerken hafif yağmur çiselemeye başladı yoldada benden başka araç yoktu...

vsa açık -  ani sağ sol sağ sol yaptım arabayı resmem tuttu kıç attırmamak için elinden gelemni yaptı dahada zorlamadım.
vsa kapadım -  aynı hareketi yaptığımda hop dedi attı kıçı sola toparladım...

önemli şey bu vsa.