TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: Mickcasey - Ağustos 09, 2007, 05:00:18 ÖS
-
Arkaslar bu yeni civicde virajlarda VSA yı test eden oldumu. Ne kadar basarılı. Denıyen varsa yazarsa sevınırım..
-
abi virajlarda beklediğimden az devreye giriyo. virajda patinaj yapıyo yani. ama ani kalkışlarda patinajı çok ii önlüyo. yokuşta filan hiç patinaj yapmıyo.
-
virajda patinaj yapıyor derken biraz acarmısın arkdasım yani bir bmw merco gıbı deılmı mudahalesı
-
valla bmw filan bilmem ama vsa kapalı 60 ile girebildiğim viraja vsa açık 90 ile girebiliyorum aynı derecede savruluyo. patinajı da tamamen durduramaz ya.
-
cıvıc dımı typr fılan degıl :D
-
nası annamadım?
-
cıvıc ıcın konusyoruz dımı dedım typ r fılan demıorsun resımde tyo r varda
-
haa evet. ama farketmez çünkü vsa sistemi ve kasa aynı normal civic ile. yani muhtemelen vsa aynı çalışıyodur bişe fark etceğini sanmıyorum.
-
patinajda bence gayet basarılı denedım bı oncekı kasa ıle bunla arasında farkı barız
-
benm arkamı wirajlarda vsa topluyo diyebilirim gayet başarılı...
-
artık yeni preiumlarda da VSA var :)
-
buzlu yollarda kullanın nasıl çalıştığını daha iyi görürsünüz
-
vsa nın buzda dansı bambaşka..
-
Nakkaştepe'den beylerbeyine doğru inerken bi viraj var köprü çıkışına denk gelen yer neyse bilenler anlar oraya geçenlerde biraz sert girdim araba kendini tamamen bıraktı ama 1 saniye içinde falan arkasını topladı. VSA yı ölçmek için ne kadar doğru bir test bilemicem ama olmasaydı sanırım yanlayıp girerdim bi yere.
-
arkadaşlar VSA büyük bi nimet, bisürü kez başıma geldi, çok sert girdiğim virajlarda çok deli topluyor, tabiki ilk girdiğinde arkayı bırakıyor ama hemen topluyor zaten VSA nın işide bu, hiç arkayı savurmuyacak diye birşey yok... Karlı havalarda olsun, başka zamanlarda olsun VSA kaymayı falan engelliyor gaz kesiyor çok güzel bişey çok kez denedim, ayriyetten çok kötü bir yağmurda bursaya giderken 170-180 yolda giderken girdiğimiz su çukurlarında arabanın savrulmasını deli gibi önledi...
bunun tadına vardım, VSA sı olmayanlar çok dikkat etsinler, VSA sız aracada bindim, şükrediyorum aracımda VSA olduğu için...
-
vsa gec kalın mıs bıse ben cee
yenı kaasaların hepsın de olması gereklıı
-
benim arabada yok ya offf :(
-
VSA yavuz kardeşiminde benim de fazlasıyla işimize yarıyan bir sistem. kaç defa benide kaza yapmaktan savrulmaktan kurtardı...
-
birde yazmayı unuttuğum şey, VSA tabiki HB arabalarda daha farklı, normalde bizim HB lerde VSA olmasa savrulup giderler ;) HB lerin doğası budur...
-
vsa gec kalın mıs bıse ben cee
yenı kaasaların hepsın de olması gereklıı
+1
-
vsa inanılmaz bi icat diyim ben:D bircok kez virajlarda yagıslı havalarda arabanın yolda kalmasını sagladı ve yavuzun dedigi gibi bursa yolunda o kadar yagısa ragmen o hızlarda hendeklerden savrulmadan gecebildi bence cok basarılı civicin vsa sı ve kesinlikle bu dakikadan sonra herhalde vsa sız arabaya binemem:D karlı havalarda bana göre tek sorun gazı kesmesine gıcık oluyom=)
-
Sivas çamlıbelde karlı yolda vsa 3 kere devreye girerek arabamın kaymasını önlemiştir ... Ben faydasını gördüm arkadaş
-
arkadaşlar benim arabam honda civic elegance 2007 model solda far ayarının yanında vsa off düğmesi yok bu arabamda vsanın olmadığınımı gösterir faydalı bişey diyorsunuz olup olmadığını nasıl bilcem bileniniz var mi
-
valla olup olmadığını anlamanın yolu, böyle tehlikeli zorlu anlara geldiğinizde, ekranda ünlem işareti çıkıyorsa bilinki VSA vardır, ama olması lazım çünkü eleganceların 2007 sinden beri VSA var ;) sadece VSA yı devre dışı bırakma düğmesi yoktur ;)
-
galiba 2007 nin ikinci döneminden itibaren elegance ve executive modellerinde şuan ise premium, elegancede olması lazım sizin aldığınız zaman VSA olmayabilir
arkadaşlar benim arabam honda civic elegance 2007 model solda far ayarının yanında vsa off düğmesi yok bu arabamda vsanın olmadığınımı gösterir faydalı bişey diyorsunuz olup olmadığını nasıl bilcem bileniniz var mi
-
şimdiye kadar allaha şükür savrulma yaşamadım , aracın yol tutuşunu bile değiştiriyor vsa.Zaten mercedes bmw gibi lüks araçların yol tutuşlarının ve güvenliğinin iyi olmasının sebeplerinden biride esp sistemine sahip olmaları.Esp ile vsa yaklaşık olarak aynı mekanizma ile çalışıyorlar diye biliyorum.
-
walla okudumda hayırlı birşey galiba bu vsa aman siz siz olun deniycem diye birşey yapmayın sakın
-
Ewet o düğme yoksa muhtemelen aracınızda VSA yoktur :( Benim aracım da 2007 Elegance ancak benim araçta o düğme mevcut, sanıyorum 2007 nin ilk aylarındaki kasalarda VSA yoktu.
-
Ewet o düğme yoksa muhtemelen aracınızda VSA yoktur :( Benim aracım da 2007 Elegance ancak benim araçta o düğme mevcut, sanıyorum 2007 nin ilk aylarındaki kasalarda VSA yoktu.
arabami 2006 nın son ayi almiştim 2007 model die geçiyor dediğiniz doğru gibi ;)
-
arkadaslar crv kullanıyorum ve ıyıkı arabamda vsa var,
karlı havada bizzat test ettim gercekten cok basarılı,dik rampada yerde 20 cm kar var durdum ve kalkıs yaptım banamısın demedı sankı önde baska araba var o cekıyor gıbı cıktı,(kar lastikleri mevcuttu ama)ne akdar gaza yüklensemde 2 bın devır cıvarında duruyor fazladan patınaj yapmadan güçü tekerlere yansıtıyor ok gibi fırlıyor,aynı rampaya geldım vsa kapattım araba suv olmasına ragmen yanlaya yanlaya cıktı,genıs bır otopark buldum bombos ıcıne gırdım vsa kapatıp sıfır cızmek ıstedım araba ne kadar kayacak dıye,yerınden zor kalktı ama yerde baya kar vardı,sonra vsa actım araba banamısın demıyor kar üzürinde resmen bale yapıyor,arkadasımda bmw 328 var kıs aylarında arabayı yerınden oynatamıyoz oda hayran kaldı bu vsa teknolojıne yakında onuda hondacı yapacam bu gıdısle,
http://www.youtube.com/watch?v=7QjC9wbvTCQ&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=MRCVY7HmAak
-
ilk katılımı değil ikinci katılımında konuldu vsa 2007 nin
-
keşke şimdi premium alsaydık yenilerde vsa varya artık
-
vsa anlattığınız kadar çok mu önemli yoksa yüksek hızlarda kullanımda mı vsa önem kazanıyor.Ben muhtemelen vsa sız alacağım 2.el lerde premiumda vsa yok bende sunrooflu araba sevmiyorum malum yeni premiumlarda 43.000 tl biraz tuzlu bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
-
Arkadasım o kadar para vereceksin vsa lı al gerçekten güvenlik açısından bariz fark var ... benim gibi sivas yolunda karın kıyametin içine düşersen anlarsın ne demek istediğimi ... saygılar
-
Artık ocak ayından itibaren yeni kasa dreamler de de var vsa....
Çok istemistim ama benim araçta da yok.... (2008 premium otm....)
-
vsa ya falan fazla güvenmeyin sonuçta kul yapısı her zaman temkinli olmak lazım
-
Ben eskı aracım focusla max hafıften arkayı saldıgı ıcın konraya benzer hareketlerle 3.5 atarak gırdıgım vıraja sımdı 17 jant+ 3.5cm yay+vsa m ıle 190 la gırıyorum vırajın cıkıs noktasına kadar atmıyor tam cıkıs noktasına yaklastıgınızda hafıf arkayı bırakır gıbı oluyor topluyor tabı bırazcıkda sızın pılotajla destekledıgınız taktırde tadından yenmez :) Aslında baya zevklı bu arabayla vıraja gırmek arabamı cok sevıyorum :D
-
Bu arada drag,roll denyecegınız zaman vsa'yı Kapatın denedım vsa 2 bucuk-3 boy etkılıyor vsa ınanılmaz gaz kesıyor...
-
şimdiye kadar allaha şükür savrulma yaşamadım , aracın yol tutuşunu bile değiştiriyor vsa.Zaten mercedes bmw gibi lüks araçların yol tutuşlarının ve güvenliğinin iyi olmasının sebeplerinden biride esp sistemine sahip olmaları.Esp ile vsa yaklaşık olarak aynı mekanizma ile çalışıyorlar diye biliyorum.
Hocam mercedeslerde falan esp+asr var var, yaptıgım araştırmalar sonucu da ogrendıgım VSA=ASR+ESP kısacası honca bızı sevıyor canımızı dusunuyor :D
Mercedes asr ve esp m var dıyor bmw ıkısının gorevınıde yapan dsc yenı adıyla dtc m var dıyor honda da bmw gıbı ıkısını de yapan vsa m var dıyor :)
-
arkadaşlar VSA büyük bi nimet, bisürü kez başıma geldi, çok sert girdiğim virajlarda çok deli topluyor, tabiki ilk girdiğinde arkayı bırakıyor ama hemen topluyor zaten VSA nın işide bu, hiç arkayı savurmuyacak diye birşey yok... Karlı havalarda olsun, başka zamanlarda olsun VSA kaymayı falan engelliyor gaz kesiyor çok güzel bişey çok kez denedim, ayriyetten çok kötü bir yağmurda bursaya giderken 170-180 yolda giderken girdiğimiz su çukurlarında arabanın savrulmasını deli gibi önledi...
bunun tadına vardım, VSA sı olmayanlar çok dikkat etsinler, VSA sız aracada bindim, şükrediyorum aracımda VSA olduğu için...
Kesinlikle doğru, 08' premium la (VSA'sız malesef..) köprüden anadolu yakasına geçtim bir sabah ve çok kötü yağmur vardı, E-5 demeye 1000 şahit lazım, yolda nehir gibi su birikmiş, içine girdiğim gibi beni en sağdan en sola attı, bariyerlerde bitti yolculuğum. Ben eminim ki VSA olsaydı o şok anında benim veremediğim tepkileri verip arabayı bir şekilde yolda tutardı..
Şimdi tüm yeni civiclerde var sanırım, ben de 2010 aldım şimdi bekliyorum. Herkese kazasız belasız yolculuklar ..İyi kullanırım demeyin n'olur, yağmura dikkat edin arkadaşlar..
-
Ben aracı 60000 km yeni aldım ve bundan önce resimde gördüğünüz 2005 ES vardı. Farkı ve VSA muhteşem kontrolü çok iyi herzaman girdiğim virajlara deneme amaçlı daha hızlı giriyorum muhteşem bir kontrolü var.
-
karlı ve buzlu sokak arasında sağ tarafa araçlar parketmiş idi.
normalde yol kuru bile olsa biraz dikkat ederim, zira yol da engebeli, bir kaç çukur var.
arkadaş bu karlı/buzlu sokağa kendi aracıyla (accord 2.4) dip gaz yaparak girdi, ben şahsen korktum, araç girdiği gibi çıktı :)
artık sonraki aracımda vsa olmazsa olmazım olacak. ;)
-
vsa hakikaten hayat kurtarıyor =) arabayı aldığım 3. gün falan e5ten kadıköy istikametine çıkan virajda (metrobüs durağının olduğu) bir minibüsü solluyordum neyse gazladım iyice sonra yolda su birikintisinin olduğunu farkettim sulama yapılıyormuş VSA bana güzel bir 'hoşgeldin' dedi araba önce bir arkayı attı fakat hemen topladı sonra.kadıköy tarafında VSAyı denemek isteyenlere tavsiye kalamışta fb tesislerini geçince bir göbek var boşken rahatça deneyebilirsiniz hem geniş ve genelde yoğun trafik olmuyor ama ben heyecan istiyorum diyorsanız yine eski salı pazarıınnın oradan köprü yoluna çıkan virajda denemeye müsait.
-
arkadaşlar vsa var diyede virajlara sert girmeyin çok, allah korusun deneyecem derken sorun çıkmasın deneyen denemiş allah korusun kazasız belasız ,:)
-
ewet gayet işe yarayan bir durum
-
ben cok bir şey farkedemedim
-
Virajlarda arkayı topluyorda patinaja bi etkisini hiç görmedim birden gazlayınca hertürlü patinaja giriyo
-
gazlayınc
Virajlarda arkayı topluyorda patinaja bi etkisini hiç görmedim birden gazlayınca hertürlü patinaja giriyo
gazlayınca patinaja illaki giriyo ama alıp başını gitmiyo tekerlekler,sistem devreye girerek kontrollü bir şekilde kalkış yaptırıyo araca
-
ben cok bir şey farkedemedim
fark etmek için iki yöntem var
1: boş emniyetli bir alan bulunur gaza yüklenilir,direksiyon bir tarafa sertçe çevrilir ve aracın dönerken kaydığı ve vsa nın kayan taraftaki tekerleklere nasıl fren yaptırdığı hem aracın tutunması ile hemde kayan taraftan gelen uğultu ya da ona benzer bir şekilde gelen bariz bir sesle net bir şekilde fark edilir...
2: su birikintisi olan bir yolda nispeten süratli bir şekilde gidilir,suya araç dalar dalmaz aracın sapıtmasının nasıl sistem tarafından engellendiği net bir şekilde hissedilir...
not: ikaz panelindeki vsa ikazı yanması da aracın vsa sını hissetmenizde etkili olur :)
-
Çok basit bir soru olabilir ama merak ettim :)
Vsa nin calışması için gaza basmak gerekmiyor değil mı ?
Gaz pedalına basmıyoruz ve araç virajda savrulmaya başladı vsa aracı zaptedebilir mı , viraj dısına savrulmasını engelleyebilir mı?
Bu esnada panikleyip frene basmamız bu durumu etkiler mı ? Aracın tepkisi ne olur ? Sürücü hatalarni tolere eder mı?
-
illa gaza basmaya gerek yok kendisi hallediyo :)
-
vsa araçta dengesizlik hissetiği an devreye girer. gaza veya frene basıp basmamanız önemli değil.
-
çok sert girdiğim bir virajın bitiminde küçü bir tümsek vardı ve yol tersine eğimli yapılmış, çok iyi topladı gerçekten, 2008 premıumum ile spint attığım virajda sıkıntı bile olmadı hemde defalarca
-
VSA sız eski cıvıc ile çoğu kez kaydığımı ve çarpraz gittiğimi bilirim. Yeni civicğimde araç kaymıyo yalnız ünlem işareti çıkınca mı VSA nın çalıştığını anlıyoruz. Bide kontoğı açtığımızda VSA yazısı yanıyo onunda çıkması gerekmiyor mu VSA kullanıldığı zaman
-
vsa yanarsa devre dışı demektir. araç kaysada vsa yanmaz direk toparlar. ben hiç yandığına şahit olmadım. bu esp ışığı genelde alman arabalarında patinaj yaptığı zaman yanıyor. hondalarda hiç görmedim.
-
vsa yanarsa devre dışı demektir. araç kaysada vsa yanmaz direk toparlar. ben hiç yandığına şahit olmadım. bu esp ışığı genelde alman arabalarında patinaj yaptığı zaman yanıyor. hondalarda hiç görmedim.
yok devredeykende yanıp sönüyor hatta kitapçıktada öyle yazıyor , gözümlede VSA devreye girdiğinde yandığını gördüm kitapçıkda:
"Araç Denge Sistemi (VSA), araç viraj
alırken arzu edilenden daha az veya daha
fazla döndüğünde araç dengesini korumaya
yardımcı olur. Bu sistem aynı zamanda,
gevşek veya kaygan zeminlerde
hızlanırken iyi bir çekiş sağlar. Sistem,
bunu motor gücünü düzenleyerek ve fren
yaparak gerçekleştirir.
VSA devreye girdiğinde, motorun gaz
pedalına diğer zamanlarda olduğu gibi
tepki vermediğini fark edersiniz. Ayrıca,
VSA Çalışma Lambası da yanıp
sönecektir..." sayfa:248
-
VSA yaniyo arac kayarken ve topluyo sari isik yaniyo baya karsilastim cunku ama virajda cok guzel toparlarken araci mesela ben atakoyde giderken bana yesil yaniyodu yayanin biri yola atladi bakmadan aniden direksiyonu kirinca siz toparlamak icin saga ceviriyosunuz vsa sagolsun tam tersine yatiriyo ve dahada beter oluyo ani harakette hic kontra yapmadan mal gibi durursaniz daha cok ise yariyo :)
-
arac calıştıktan sonra vsa lambası yanmayacak serviste de sıkı sıkı tembihlediler zaten yanarsa devre dışı demek sadece vsa devreye girdiginde işaret yanıp sönüyo.2010 dream lerde de vsa var bu arada.
-
Çok saçma bişey soruyo olabilirim ama :) burda yazan tüm arkadaşlar araç kullanırken VSA nız sürekli açıkmı kullanıyorsunuz.Bildiğim kadarıyla direksiyonun solunda bir düğme var, ona basarsanıç aılıyor.Ama default olarak kapalı şekilde set edilmiş.Şoför kendisi isterçe açıyo diye biliyorum.Galiba bu tecrübeyi yaşayan arkadaşların aracında VSA sürekli devrede
-
Çok saçma bişey soruyo olabilirim ama :) burda yazan tüm arkadaşlar araç kullanırken VSA nız sürekli açıkmı kullanıyorsunuz.Bildiğim kadarıyla direksiyonun solunda bir düğme var, ona basarsanıç aılıyor.Ama default olarak kapalı şekilde set edilmiş.Şoför kendisi isterçe açıyo diye biliyorum.Galiba bu tecrübeyi yaşayan arkadaşların aracında VSA sürekli devrede
VSA sürekli açık oluyor. Ama diyelim ki kapattık- ki bence hiç gereği yok patinaj sevdası yoksa - kontağı kapatıp yeniden açıldığında tekrar devreye giriyor.
kısacası o düğmeye 3 sn kadar basılı tutunca kapatıyorsun ve ekranda ikaz ışığı yanıyor.
-
Arkadaşlar Vsa düğmesine basınca dikkat işareti çıkıyorsa açıkmıdır kapalımıdır?
-
İşaret sürekli yanıyorsa kapalıdır. Fakat seyir halinde yanıp sönüyorsa devrede demektir
-
Hiç yanmıyor şuan sadece bastıgımda dikkat çıkıyor tekrar basıyorum:)teşekkürler
-
Hiç yanmıyorsa sorun yok demektir :) ben tşk ederim bilgi paylaştıkça güzeldir
-
peki VSA sonradan takılabiliyor mu? takılabiliyosa serviste VSA ücreti diye bi reno toros ücreti almazlar dimi? fiyatının çok tuzlu olmasından endişe ediyorum
-
Türkiyede yapılıyor mu bilmiyorum ama yurt dışında bir deram araca takılırken başka bir forumda görmüştüm. Yani Olmaya olur ama fiyat olarak sanırım çokta ucuz bişey değildir.
-
burada paylaşmak istedim , bundan yaklaşık 1 hafta önce suadiye sahilyolunda 150 km ile aldığım ... virajını,bu gece VSA kapalı almaya çalıştım aynı hızla.Sonuç : Virajı elime aldım.3 spinden sonra kaldırıma çıktım allahtan yaralanma gibi bir durum olmadı.aman diyim VSA ile alabildiğiniz riskleri sistem kapalıyken almayın airbag kadar önemli ,etkili bu meret.
-
Geçmiş olsun kardeşim , allah korumuş...
burada paylaşmak istedim , bundan yaklaşık 1 hafta önce suadiye sahilyolunda 150 km ile aldığım ... virajını,bu gece VSA kapalı almaya çalıştım aynı hızla.Sonuç : Virajı elime aldım.3 spinden sonra kaldırıma çıktım allahtan yaralanma gibi bir durum olmadı.aman diyim VSA ile alabildiğiniz riskleri sistem kapalıyken almayın airbag kadar önemli ,etkili bu meret.
-
Dün gece vsa nın ne oldugunu gördüm gerçekten:) Yağmurlu yolda hızlı girdigim 4 dönemeçte spin atmaktan kurtardı otomatikman gaz kesiyor.
-
vsa çok güzel bi sistem bence çok aşırı keskin değil ama tatlı viraja 193 ile girdimi biliyorum arkadaşlar arabadakiler dondu kaldı
-
ben de işe yaradığını gördüm şehirlerarası 100km/sa civarı gidiodum önüme minik bi köpecik atladı kaçarken beni yolda tuttu saolsun ;D
-
Geçmiş olsun kardeşim , allah korumuş...
çok teşekkür ederim dostum
-
valla ben hala denemedim ama bende tekirdağa giderken 220 230 km hıza çıktımda sarı vsa işareti yandığını gördüm. neden?
-
sadece yandı mı yoksa yanıp söndü mü? bazen aracın sensörleri anlık olarak saçmalayıp vsa ya yanlış bilgi gönderebiliyorlar, bu durumda araç vsa yı otomatik olarak kapatır, kapattığına dair uyarmak için de vsa kapalı ışığını yakar, honda da hiç başıma gelmedi bu durum ama eski aracımda birkaç kere abs-esp ve asr ikilisi (japonlardaki adıyla vsa) ve hill-holder ın tek bir seferde kapandığına şahit oldum.
başıma geldiği durumlar da genelde kaygan çok dik yokuşlardan aşağı inerken sürekli devrede olmaları durumu bir yerden sonra arıza lambası yakıyorlar, düzlüğe çıkıp 1 dakika bekleyip kontak kapalı geri açınca düzeliyordu, aynı mantıkla yol tutuşu düşük yollarda yüksek süratte de yapabilir aynı şeyi
-
geçen gece 3'te e-5'e girdim eve dönerken hafif yağmur çiselemeye başladı yoldada benden başka araç yoktu...
vsa açık - ani sağ sol sağ sol yaptım arabayı resmem tuttu kıç attırmamak için elinden gelemni yaptı dahada zorlamadım.
vsa kapadım - aynı hareketi yaptığımda hop dedi attı kıçı sola toparladım...
önemli şey bu vsa.
-
bide bu vsada dikkatimi çeken olay yokuş aşa hafif virajlı yoldan inerken gazdan ayağımızı çeksek bile hıznı sabit tutuyo ve çok fazla ivmelendirmiyo aracı hiç dikkat eden oldumu?
-
ya abiler affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum bu vsa ile esb aynı şeymi otomobil firmaları farklı isimlermi kullanıyor ögrenmek isterim malum benim hiç vsa lı veya esb li aracım olmadı yakın zamanda olabilir bilgi edinmek istiyorum..
-
esp avrupadaki adı, vsa japonlardaki, olay aynı şey ama fark şu, esp ve asr tamamlayıcı şeylerdir, avrupa araçlarında birlikte veya ayrı ayrı bulunabilirler, vsa ikisini de içeriyor tek isim altında
esp: electronic stability program (savrulma önleyici)
asr: anti slip regulation (patinaj önleyici)
vsa: vehicle stability assist (esp+asr)
fastest40 o vsa ile alakalı birşey değil, vsa-esp olmayan araçlarda da var, motordaki tork düzenleyici sayesinde aracın kaçması engelleniyor, yokuş aşağı 0 tüketimle hızlanmadan gidebiliyor araçlar
-
esp avrupadaki adı, vsa japonlardaki, olay aynı şey ama fark şu, esp ve asr tamamlayıcı şeylerdir, avrupa araçlarında birlikte veya ayrı ayrı bulunabilirler, vsa ikisini de içeriyor tek isim altında
fastest40 o vsa ile alakalı birşey değil, vsa-esp olmayan araçlarda da var, motordaki tork düzenleyici sayesinde aracın kaçması engelleniyor, yokuş aşağı 0 tüketimle hızlanmadan gidebiliyor araçlar
paylaşımından dolayı teşekkürler bunuda ögrenmiş oldum ..
-
grade logic system(Akıllı Eğim Sistemi) onun adı.tork düzenleyicinin gelişmiş hali
bu sistemde otomatik vitesli araba rampa inerken vitesler koru korune hizla buyutulmez ve sadece frenle inmek veya viteslere manuel mudahale etmek zorunda kalmazsiniz. hiza gore ilgili vites secilerek ilerlenir, guvenli surus saglanir.
ayni sekilde arac rampa cikiyorsa, yigilmalari engellemek icin uygun egime kadar sistem vites buyutmez, boylelikle sistem duzgun ve performansli bir sekilde ilerlemeyi garantiler.
teknik açıklaması buymuş.
-
130 ile giderken su biirirkintisine girdim inanın bi an yoldan çıkacağımı zannettim ama öyle olmadı 1-2 sn içinde araç topladı sudan çıkana kadar VSA lambası hiç sönmedi kötü bi tecrübe oldu
-
Gerçekten işe yarıyor.. Zaten kullanan arkadaşlar bilir hissetmemek mümkün değil. Başarılı..
-
VSA devrede iken aracı yoldan çıkarmak veya takla attırma imkansızdır.
Kışın karlı yollarda bazen kapalı tutsakta araçlarımızda bulunması çok güven verici ...
Geçmiş olsun.
-
Bu kış defalarca denemiştim, daha doğrusu otomatik olarak devreye girdi.
Ama en iyi VSA-VSC-ESP dahi, lastikleriniz kabaksa, kışın yazlık lastiklerle macera arıyorsanız, fazla yardımcı olamaz.
-
vsa beni 2 kez büyük kazadan kurtardı. toparlaması çok iyi. yüksek hızlarda başarılır.
-
Bize bazı başka araç sahipleri Araç Denge Yardımcısı Sistemler için "ne kadar gerekli?" gibi uzanılamayan ciğer soruları soruyorlar.
Anlaşılmayan şu: Özellikle hayati güvenlik sistemleri hayata belki bir defa işe yarar. Ama madem sadece bir canımız var, o zaman eksiksiz, gücümüzün yettiği her donanımı alacağız.
Bana da VSA-ESP şimdiye kadar sadece 3 defa lazım oldu. İkisinde spinle kurtardım, üçüncüsünde kaza yaptım. Eski araçlarımda opsiyonel bile değildi, ki parasını verip alalım.