Gönderen Konu: Yeni Civic Eco Benzin göstergesi düşme problemi  (Okunma sayısı 89639 defa)

NeBuLa

Yeni Civic Eco Benzin göstergesi düşme problemi
« : Ekim 12, 2012, 02:09:53 ÖS »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
04.10.2012 tarihinde 6 yıl garantili lpg li civic aldık.Lpg montajı Yetkili Honda servisinde yapıldı.Aracı lpg ile kullanmamıza rağmen yol bilgisayarı nedeniyle araç benzinle gidiyormuş gibi sürekli benzin göstergesi düşüyor Yetkili servislere sordum şimdilik bir çözümü yok aracı yarım depodan fazla benzinle kullanın dediler.Honda Türkiyeye sordum şimdilik bir çalışma yok bu şekilde kullanmaya devam edin dediler.Araç satılırken böyle bir problem oalcağını kimse söylemedi ve şu an bunun için çözümde üretmiyorlar.Benim durumumda olan diğer civic eco sahipleride Honda Türkiye'ye şikayetlerini iletirlerse belki çözüm üretirler.Birde Civic Eco dan önce Normal civic alıpda lpg taktıran arkadaşlar bu problemi çözebildilermi acaba yoksa bu şekilde kullanmaya devam ediyorlarmı?

civic_dream

Ynt: Yeni Civic Eco Benzin göstergesi düşme problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2012, 02:53:16 ÖS »
ben fd6 da kullanıyorum bizde de böyle oluyo çok nadir 20 tl lik benzin aldığımda düzeliyor. lpg taktırdığım servgise sormuştum bu şekilde yapmamı söyledi. senede 1 kere ya oluyor ya olmuyor öyle yani

legolas

« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2012, 04:13:35 ÖS »
10 aydır lpg li aracım... bende hiç olmadı.... fb7 lerde böyle bir sıkıntı olduğu biliniyordu... renault ve peugeot grubunda da benzer sıkıntılar mevcut ve küçük bir elektronik devre ile çözüm bulunuyor....

NeBuLa

« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2012, 11:06:13 ÖS »
Benim eski aracimda 2007 model fd6 kasaydi telefex lpg ile kullaniyordum boyle bir sikinti hic yasamadim.bu fd7 deki yol bilgisayarindan kaynakli bakalim cozum ureteceklermi? Fb7 sahibi olupta cozebilen arkadas varmi?

legolas

« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2012, 11:28:34 ÖS »
çözüm yukarıda anlatılan şekilde mevcut... bir çeşit modül gibi bir şeyle çözülüyor sorun.. ancak can sıkıcı olan şey, sen lpg dönüşümüne hazır bir araç imal ediyorsun ve kullanıcının canını sıkan bu tarz bir sorun olduğunu bile bile satışa sunuyorsun. bu honda adam olmaz....

mask946

« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2012, 01:56:35 ÖS »
depo full olunca düşmüyor

materazi

« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2012, 07:45:25 ÖS »
Aynı araçtan bende de var.Alırken bana söylemişlerdi.Yarım depodan fazla alırsan sorun yok. Japonya dan birkaç ay sonra bu problem için yeni bir program geleceğini duydum.saygılar

ssregitoss

« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2013, 11:46:12 ÖÖ »
prins merkez de bu problem üzerine calişiyormuş.ben yeni taktirdim.teknik eleman bana böyle dedi.honda nin bu tür problemi bildirmemesi ilginc müşterilerine.

mask946

« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2013, 10:21:38 ÖS »
honda dan aldıgım bilgiye göre japonyadan yeni yazılım bekleniyormuş araç için.
her marşa bastıgımızda yada belli dakikalar arasında tekrar tekrar hesaplama yapacak şekilde olacakmış sanırım. bu tarz bişeyler dediler :d

halil ibrahim honda

• THE POWER OF DREAMS
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2013, 01:59:59 ÖS »
ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA FORUMDA YENİYİM ARKADAŞLAR :) ŞİMDİ GELEDİM YM CİVİC GÖSTERGE DÜŞME KONUSUNA YM CİVİC GÖSTERGE PROBLEMİ PROFOSYONEL BİR ŞEKİLDE CÖZÜLDÜ :) ARTIK ARACIN USTUNDE BULUNAN LED Lİ LPG GÖSTERGESİ YERİNE ARACIN ORJİNAL BENZİN GÖSTERGESİNDE LPG NİN NEKADAR DOLU YADA BOŞ OLDUĞUNU GÖRECEK SİNİZ SİSTEM BAŞARIYLA TEST EDİLDİ YENİ ELEKTRONİC DEVRE YAPTIRIYORUZ SUAN SİSTEM SORUNSUZ CALIYOR YANİ İŞİN ASLI ŞUNDAN İBARET ARAC İLK CALIŞTIĞINDA BENZİNİN DEGERİNİN NEKADAR OLDUĞUNU BENZİN GÖSTERGESİNDE GÖSTERECEK ARAC LPG YE GECTİĞİNDE 30 SN YE SONRA ARACIN LPG DEPOSUNDA BULUNAN GAZIN MİKTARINI GÖSTERECEK ARACTA BULUNAN İ.MİD EKRAN YANİ YOL BİLGİ SAYARININ BULUNDUĞU EKRAN YENİ VERİ GELDİĞİNDE ARACIN LPG TANKINDA BULUNAN YAKITLA KAC KM GİDECEĞİNİDE RENC DEĞERİNE YAZICAK ARACIN ANLIK YAKIT TÜKETİM GÖSTERGESİDE CALIŞACAK VE LPG NİN NEKADAR YAKTIĞINIDA HESAP LAYIP İ.MİD EKRANA YAZACAK SORUN YAŞAYAN ARKADAŞLAR SORUN KESİN OLARAK CÖZÜLDÜ ANCAK BU ANLATTIĞIM UYGULAMANIN TÜKETİCİYE YANSIMASI 2 YADA 3 AYI BULUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ. BU ARADA BU UYGULAMA BİZLER YANİ HONDA TEKNİSYENLERİ TARAFINDAN TÜRKİYEDE GELİŞTİRİLMİŞTİR VİDEO OLARAKDA BULUNMAKTADIR SAYGILAR

mask946

« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2013, 03:30:04 ÖS »
ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA FORUMDA YENİYİM ARKADAŞLAR :) ŞİMDİ GELEDİM YM CİVİC GÖSTERGE DÜŞME KONUSUNA YM CİVİC GÖSTERGE PROBLEMİ PROFOSYONEL BİR ŞEKİLDE CÖZÜLDÜ :) ARTIK ARACIN USTUNDE BULUNAN LED Lİ LPG GÖSTERGESİ YERİNE ARACIN ORJİNAL BENZİN GÖSTERGESİNDE LPG NİN NEKADAR DOLU YADA BOŞ OLDUĞUNU GÖRECEK SİNİZ SİSTEM BAŞARIYLA TEST EDİLDİ YENİ ELEKTRONİC DEVRE YAPTIRIYORUZ SUAN SİSTEM SORUNSUZ CALIYOR YANİ İŞİN ASLI ŞUNDAN İBARET ARAC İLK CALIŞTIĞINDA BENZİNİN DEGERİNİN NEKADAR OLDUĞUNU BENZİN GÖSTERGESİNDE GÖSTERECEK ARAC LPG YE GECTİĞİNDE 30 SN YE SONRA ARACIN LPG DEPOSUNDA BULUNAN GAZIN MİKTARINI GÖSTERECEK ARACTA BULUNAN İ.MİD EKRAN YANİ YOL BİLGİ SAYARININ BULUNDUĞU EKRAN YENİ VERİ GELDİĞİNDE ARACIN LPG TANKINDA BULUNAN YAKITLA KAC KM GİDECEĞİNİDE RENC DEĞERİNE YAZICAK ARACIN ANLIK YAKIT TÜKETİM GÖSTERGESİDE CALIŞACAK VE LPG NİN NEKADAR YAKTIĞINIDA HESAP LAYIP İ.MİD EKRANA YAZACAK SORUN YAŞAYAN ARKADAŞLAR SORUN KESİN OLARAK CÖZÜLDÜ ANCAK BU ANLATTIĞIM UYGULAMANIN TÜKETİCİYE YANSIMASI 2 YADA 3 AYI BULUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ. BU ARADA BU UYGULAMA BİZLER YANİ HONDA TEKNİSYENLERİ TARAFINDAN TÜRKİYEDE GELİŞTİRİLMİŞTİR VİDEO OLARAKDA BULUNMAKTADIR SAYGILAR

rica etsen video linkini paylaşırmısnız

mehmet zengin

« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2013, 06:26:46 ÖS »
Bende alırken (edit:reklam içerikli kelime) bana durumu anlattı. 1-2 ay alışmakta sıkıntı çektim. Ama göstergede 2-3 led kalınca ertesi gün falan normale dönüyor. Zaten alışıyorsunuz bi süre sonra, can sıkıcı olmuyor. Geçenlerde hondaya gittim bi iş için, yazılım deneniyor yeni yılda yazılımı yükleyeceğiz diye sölediler.
Bir fikir olsun diye yazayım
0km de 34lt
610km de 24lt  (fullemiştim)
1250km de 12lt
2450km de 11lt
6200km de 10lt benzin almışım.
Şuan 8200 civarı halen almadım, yarımdan biraz az benzin var. Ev iş 5km. Genelde soğuk çalışıyor yani. Zaten km lere bakarsanız arabaya alıştıça ara açılmış :) ama haftaya bi 50tl alıcam kısmetse. Sıkıntı yapmayın daha yeni, alışırsınız. Çözümü de kısmetse yakında gelecek. Zaten honda teknisyeni arkadaşımız da birinci ağızdan teyit etti. Kazasız günlerde kullanın arabanızı.
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2013, 06:30:58 ÖS Gönderen: mehmet zengin »

mehmet zengin

« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2013, 06:33:47 ÖS »
Bu yazılımı da bize para ile satmayacaksınız inşallah :)

halil ibrahim honda

• THE POWER OF DREAMS
« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2013, 08:38:33 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar bu uygulama biz yetkili servis teknisyenleri tarafından geliştirildi şuan profesyonel bir şekilde calışıyor uygulamanın videosu link olarak atsam olur ancak facebook sayfam da yuklü ve ayrıca bu bir yazılım değil video için bana form sahibinin arkadaşlık istegi göndermesi gerekiyor yada videoyu nasıl yükleyeceğimi yazın yüklüyeyim ama dediğim gibi artık lpg nin ledli olan göstergesi bu uygulamada işinize yaramayacak aracın orjinal benzin göstergesinde arac ilk calıştığında benzinin konumunu görecek siniz 20 sn sonra arac lpg ye geciyor lpg ye gectikten sonra 30 sn içinde benzin göstergesindeki benzinin durumunu gösteren veri siliniyor ve lpg nin verisi yazılıyor yani kullanıcı orjinal göstergeyi hem benzin hem lpg olarak kullanıyor i.mid ekran da buna duyarlı olarak calışıyor sorun yok yaptığımız uygulama şuan test ediliyor sorunsuz calıyor ücret konusuna gelince bunun la alakalı bir şey diyemem biz bunu honda için geliştirdik ama bu uygulama tüm araclarda kullanıla bilir üniversal bir uygulama oldu. ayrıca İ.MİD ekrana navigasyon ve apple yüklemeye calışıyoruz yani navigasyon fiyatları pahallı olunca müşteriler sıkıntı yaşıyor yakında bunun la alakalıda bilgi veririz.ve ön kamera i.mid ekrana duyarlayacağız ve ayrıca aracın kullanım durumu boyunca kayıt özelliği olacak aracı R YANİ GERİ VİDESE ATTIĞINIZDA GÖRDÜĞÜNÜZ KAMERA ARACIN VİDESİNİ S KONUMUNA ALDIĞINIZDA ÖN TARAFIDA GÖSTERECEK HARİCİ BİR DİSK KE KAYIT TA YAPA BİLECEK SAYGILAR 

saltan

« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2013, 09:48:24 ÖÖ »
benim 2008 model hb aracm var
onda da bu şekilde çalışacak mı
yoksa sadece yeni kasalardamı çalışacak

savas

« Yanıtla #16 : Ekim 05, 2013, 10:12:25 ÖÖ »
Takip.

halil ibrahim honda

• THE POWER OF DREAMS
« Yanıtla #17 : Ekim 05, 2013, 10:27:31 ÖÖ »
bu uygulama üniversal bir uygulama her marka ve model aracta calışabilir ama şuan sadece civic için tasarladık veri olduktan sonra tabiki uyarlana bilir

mask946

« Yanıtla #18 : Ekim 05, 2013, 12:13:19 ÖS »
bu uygulama üniversal bir uygulama her marka ve model aracta calışabilir ama şuan sadece civic için tasarladık veri olduktan sonra tabiki uyarlana bilir

bir honda civic kullanıcısı ve seveni olarak yazılarınızı merakla takip ediyorum. şu paylaştıklarının inannın bana rüya gibi geliyordu eskiden. demekki yapılabiliniyormuş :s  videoyu gerçekten merak ettim ve hangi hondada nerde çalışıyorsunuz ?

halil ibrahim honda

• THE POWER OF DREAMS
« Yanıtla #19 : Ekim 05, 2013, 12:24:22 ÖS »
mask946 merhabalar honda yetkili servisinde calışıyorum 15 yılı verdik honda sevdasına devam ediyoruz hala. her nekadar tüketiciyi rahatsız ettiyse bu konu aynı şekilde bizimde canımızı sıktı ve bu uygulamayı yaptık ve cok ta başarılı oldu hatta bugün yeni bir video cektik ve fcbk ta profilimde yayınladım baya beyni aldı profosyonel ekipman oldu calıştığım bayi adını vermek isterdim sitenin kurallarını tam olarak bilmediğimden şimdilik veremiyorum kusura bakmayın lütfen video ya gelince tabiki izleme imkanınız olacak buraya nasıl yüklendiğini daha keşfedemedim işler yoğun bugün ama ksa bir süre için de umarım yükleye biliriz rüya gibi değil aslında sadece biraz işini sevmek markaya hizmet edip markayı sevmekle oluyor cokda uğraşmadık acıkcası basıt bir devrey le hallettik şuan elim de bir prototip kart var testlerimi onunla yapıyorum diğer profosyonel kartlar dizildiğinde umarım bilgilendirileceksiniz yada bayiye bakıma gittiğinizde sözlü olarak söyleyeceklerdir başka sormak istediğiniz konu varsa yardım cı olabilirim saygılar

mask946

« Yanıtla #20 : Ekim 05, 2013, 01:18:34 ÖS »
mask946 merhabalar honda yetkili servisinde calışıyorum 15 yılı verdik honda sevdasına devam ediyoruz hala. her nekadar tüketiciyi rahatsız ettiyse bu konu aynı şekilde bizimde canımızı sıktı ve bu uygulamayı yaptık ve cok ta başarılı oldu hatta bugün yeni bir video cektik ve fcbk ta profilimde yayınladım baya beyni aldı profosyonel ekipman oldu calıştığım bayi adını vermek isterdim sitenin kurallarını tam olarak bilmediğimden şimdilik veremiyorum kusura bakmayın lütfen video ya gelince tabiki izleme imkanınız olacak buraya nasıl yüklendiğini daha keşfedemedim işler yoğun bugün ama ksa bir süre için de umarım yükleye biliriz rüya gibi değil aslında sadece biraz işini sevmek markaya hizmet edip markayı sevmekle oluyor cokda uğraşmadık acıkcası basıt bir devrey le hallettik şuan elim de bir prototip kart var testlerimi onunla yapıyorum diğer profosyonel kartlar dizildiğinde umarım bilgilendirileceksiniz yada bayiye bakıma gittiğinizde sözlü olarak söyleyeceklerdir başka sormak istediğiniz konu varsa yardım cı olabilirim saygılar

vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim.

youtube.com a atıp burada link paylaşımı yapabilirsiniz.

Teşekkürler.

saltan

« Yanıtla #21 : Ekim 05, 2013, 01:39:00 ÖS »
yada facebook profilini paylaşsan

halil ibrahim honda

• THE POWER OF DREAMS
« Yanıtla #22 : Ekim 05, 2013, 04:14:15 ÖS »
Pazartesi video olarak paylasicam saygilar

avans

« Yanıtla #23 : Ekim 05, 2013, 06:08:18 ÖS »
dostum yukaradkı yazdın yazıları dıkkatte okudum.
ciddi iddialar bunlar iddia dıyorum cunkı daha falıyete gecmedı ıcın pekı bunu servısmı yapacak yahut suan bızım araclara uygulayacakmı honda.
yoksa makyajlıyama entegre edıcek en azından su ı mıd ekran yazılarıda tr oluvereydı ıyı olurdu:)

halil ibrahim honda

• THE POWER OF DREAMS
« Yanıtla #24 : Ekim 05, 2013, 07:03:12 ÖS »
Avans
Oncelikle merhabalar bu idda degil uygulanmis calisan bir sistem yetkili servis yani bizler tarafindan gelistirildi suan sorunsuz calisiyor montaj olayina gelince bununla ilgili bir yorum yapmiyorum servislerde takilacak ama buna sure veremem cunki sistem test asamasinda testler bittikten ve onay geldikten sonra servise ugradiginizda mutlaka bilgilendirilirsiniz bu uygulama onay alirsa problem olan araclara entekre edilir suan bu sistemi eco civic icin yaptik uygulama testten ve onaydan gecerse tabiki diger modeller icinde kullanila bilir ama biz yetkili servis elemanlarini i.mid ekranla alkali 2014 yilinda mutlaka bir mesajla yada servise geldiginizde bilgilendirileceksiniz i.mid ekran 2014 yilindan sonra yetkili servislerde basit bir islemle turkce menuye sahip olucak makyaj li civic buyuk ihtimalle turkce menu olarak gelebilir ama suan piyasada bulunan lar servis tarafindan turkce menuye donusturulecek bununicin biraz beklemeniz gerekiyor saygilar