Gönderen Konu: Yan cam kapanma problemi  (Okunma sayısı 14143 defa)

demirozdemir

Yan cam kapanma problemi
« : Kasım 23, 2009, 06:20:02 ÖS »
Arkadaşlar merhaba,

Bu akşam arabayı park ettiğim sırada ön yan cam otomatik kapanırken ben de kontağı kapattım. Tam o sırada camın kapanma hızı ve sesi değişti, cam 1 cm kadar öne kaydı. Sonra birkaç defa denedim, her defasında aynı şey oldu. Otomatik kapanırken cam 1 cm öne kayıyor ve kapanmıyor sonra geri açılıyor. Kendi kendine düzelmeyeceğini anladıktan sonra kapanırken elimle düzelttim ve normal şekilde kapanmasını sağladım. Ama kendi haline bırakınca dediğim gibi kapanmıyor.

Ne dersiniz? Acaba cam kapanırken kontağı kapatmam mı soruna sebeb oldu? Yoksa birileri camı zorladı da öyle mi bozuldu?

Fikri ve/veya çözüm önerisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

okan 34

Ynt: Yan cam kapanma problemi
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2009, 07:00:51 ÖS »
garantideyse servis halleder ,cam yerinden çıkıyor tam kapanırken ileri gidip sıkışıyor ve geri  açılıyor benimde başıma geldi,başka arkadaşlarda yaşamış  senle ilgisi  yok,servis halleder.

fzthgosm

« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2009, 08:19:57 ÖS »
Arkadaşlar merhaba,

Bu akşam arabayı park ettiğim sırada ön yan cam otomatik kapanırken ben de kontağı kapattım. Tam o sırada camın kapanma hızı ve sesi değişti, cam 1 cm kadar öne kaydı. Sonra birkaç defa denedim, her defasında aynı şey oldu. Otomatik kapanırken cam 1 cm öne kayıyor ve kapanmıyor sonra geri açılıyor. Kendi kendine düzelmeyeceğini anladıktan sonra kapanırken elimle düzelttim ve normal şekilde kapanmasını sağladım. Ama kendi haline bırakınca dediğim gibi kapanmıyor.

Ne dersiniz? Acaba cam kapanırken kontağı kapatmam mı soruna sebeb oldu? Yoksa birileri camı zorladı da öyle mi bozuldu?

Fikri ve/veya çözüm önerisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

tamamem yeni civiclere özel bir durum özelliklede 2007 ve 2008 modellerin bazılarında olan kronik sorun seninki servise gitmen gerekiyor

demirozdemir

« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2009, 09:22:04 ÖS »
Sağolun Beyler,

Arabanın garantisi 05.12.2009 da doluyordu. Iyi tarafından bakmak lazım. Arıza henüz garanti dolmadan çıkmış oldu :-)

Yalnız arabanın 40.000 bakımını yetkili serviste değil özel serviste yaptırmıştım. Sorun olur mu dersiniz?

fzthgosm

« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2009, 11:48:14 ÖÖ »
Sağolun Beyler,

Arabanın garantisi 05.12.2009 da doluyordu. Iyi tarafından bakmak lazım. Arıza henüz garanti dolmadan çıkmış oldu :-)

Yalnız arabanın 40.000 bakımını yetkili serviste değil özel serviste yaptırmıştım. Sorun olur mu dersiniz?

değişen parça olmayacak herhalde sadece yaglıyorlar mı siliyorlar mı bi yerlerine ne yapıyorlar.anlatan arkadaşlardan hatırladıgım kadarı ile.

ovunisin

« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2009, 03:30:18 ÖS »
Aynı sorun 2008 aracımda da mevcut geçici çözüm olarak fitile silikon sprey sıktılar ve 1 hafta sonra gelmemi kapı döşemesinin sökülüp mekanizmanın ayarlanması gerektiğini söylediler. Randevu verdikleri günde götürdüm baktılar ve mekanizmanın ayar tutmadığını bunun için camı garantiden değiştireceğiz dediler. Silikon spreyden sonra herhangi bir sorun yaşamadım. Camıda değiştirmek taraftarı değilim gittiği yere kadar böyle kullanıcam.

emrahcam_24

« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2009, 04:43:11 ÖS »
Bendede aynı sorun vardı gecen 10,000 bakımda araca bakıldı camda sorun oldugunu soylemıstım servıste cam ve mekanızmasını ıstedık gelınce sızı arıcaz dedıler dun aradılar carsamba aracınızı getırın degıstırelım dıe yarın goturucem :) bu arada garantılı olucak bu ıslem.

Xaera

« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2009, 04:51:12 ÖS »
kronık bır sorun sanırm bendede var aynı sorun :S

cagatay08

« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2009, 06:54:35 ÖS »
ben de de aynı sorun başladı, bugün camı kaldırıyorum kendi kendine açılıyor. ama ben artık servise gitmeyecem...

ERT

« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2009, 07:00:27 ÖS »
gecmıs olsun

ovunisin

« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2009, 08:41:26 ÖS »
Bendede aynı sorun vardı gecen 10,000 bakımda araca bakıldı camda sorun oldugunu soylemıstım servıste cam ve mekanızmasını ıstedık gelınce sızı arıcaz dedıler dun aradılar carsamba aracınızı getırın degıstırelım dıe yarın goturucem :) bu arada garantılı olucak bu ıslem.

Hocam camını değişirdikten sonra bir mesaj atabilir misin ya da forumda yazar mısın merak ettiğim şey şu camda bir alarm stikeri var dikkat ettiysen cam değişince bu stikeride yeniden yapıştırıyorlar mı yoksa sağ cam stikerli sol cam stikersiz mi kalıyor?

emrahcam_24

« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2009, 09:16:30 ÖÖ »
bugun aracımı verdım oglen alıcam aksam da sıze bu konuda yardımcı olabılırım ama soyle bısey var bence stıker olucaktır sonucta bu cam honda tarafından temın edılıyoo ama yınede senın ıcın bakıcam :)))

WhiteWay

« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2009, 05:53:29 ÖS »
Arkadaşlar sıfır 2009 civic sahibiyim, bu arıza resmen honda nın yüzkarası bence.

Bu gün 1998 model  doğanlarda bile otomatik cam mekanizmasında sorun yokken.  ben daha aracımı alalı 2 ay olmuştu sağ sol camlarım yarıda kalıyordu sonra ters dönüyordu ve resmen cam  motoru  zorlanıyordu  kısaca 3 kez onarım  2 kez de mekanizma değişimi yapıldı. Sorun çözüldümü hayır sağ cam yene zorlanıyor.

Servisin dediği filtreler pisleniyormuş !! alalalala pslenecek tabikide her defasında meskanizma mı değişcek saçmalığa bakın yaaa. Hem aracımı düzenli yıkatan kişiyim ben elbet tozlanacak bunlar showroom aracıyla mı karşılaştırıyorarlar allah akıl fikir versin.

Kısacası hep diyorum bu yeni kasa Civic bizleri sinir hastası edecek hadi hayırlısı.

demirozdemir

« Yanıtla #13 : Kasım 26, 2009, 09:20:59 ÖÖ »
Çok ilginç... Demek ki Civic'lerde yerleşik bir problemmiş bu konu... Ben de cam otomatik kapanırken kontağı kapattığım için oluştu zannetmiştim. Bayramdan sonra Salı günü servise götüreceğim.

Son olarak sormak istediğim birşey var: Ben camlara film kaplatmıştım, fakat bunu serviste değil dışarıda yaptırmıştım. Bunu bahane ederek arızayı garanti kapsamı dışında bırakabilirler mi sizce?

Teşekkürler, sevgi ve saygılar... Herkese iyi bayramlar dilerim...

Lasera

« Yanıtla #14 : Kasım 26, 2009, 09:49:32 ÖÖ »
Kesin olarak, Öyle bir şey diyemezler.

av900

« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2009, 12:16:12 ÖS »
bendede oldu cam da toz çamur vs olduğunda oluyor bir kaç denemeden sonra düzeliyor

ovunisin

« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2009, 02:09:09 ÖS »
bendede oldu cam da toz çamur vs olduğunda oluyor bir kaç denemeden sonra düzeliyor

sevgili dostum maalesef bu olay çamurdan kirden kaynaklanmıyor. tasarımla ilgili bir hata var camda problem bundan. benimde başıma geldi serviste sprey sıkıp gönderdiler. sorun düzelmiş cam normale dönmüştü. 1 hafta sonra arayıp aracı getirmemi mekanizma ile camı garantiden değiştirceklerini söylediler. sorun yok cam normal dedim spreyi sıkıp temizledikten sonra bir daha yapmadı. ama bunun geçici bir çözüm olduğunu ve aynı sorunun bir süre sonra tekrarlayacağını söylediler. götürdüm sol kapı cam kaldırma mekanizması camda dahil olmak üzere garantiden değişti.

demir_vtec

« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2009, 06:20:16 ÖS »
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/beklenen_nihayet_oldu_ve_on_sol_cam_yerinden_cikti-t33150.0.html

Aynı sorun sitedeki diger arkadaslar gibi benimde başıma gelmişti siteyi incelersen göreceksiniz geçmiş olsun. Yukarıdaki link'i incelersen faydalı olacagını düşünüyorum.

SemperFi

« Yanıtla #18 : Aralık 08, 2009, 06:37:12 ÖS »
ic dosemeyi sokuyorlar ve  ufak bir ayar ile duzeltiyorlar,merak etme benim eski kasada ayni sorun olmustu.