Gönderen Konu: UP ve DOWN menüleri  (Okunma sayısı 12277 defa)

zyber

UP ve DOWN menüleri
« : Mayıs 09, 2010, 09:41:07 ÖS »
UP ve DOWN menüleri konusunda detaylı bir bilgi olmadığı için bağımsız bir konu açma gereği duydum.

1500 devire yakın bir devirde UP ışığı yanıyor 3000 devirde vites atmaya alışan biri olarak bu bana biraz garip geliyor. Yakıt tasarrufu yapalım diye uyuyorum ancak arabanın motoru için bu devrin bayağı bir düşük bir rakkam olduğu hissini içimden atamadım.

Nedir bu konunun aslı
nasıl yapmamız lazım bu konuda servis ile konuşmuş arkadaşlar var mı ya da bu konudaki bilgi birikimleriniz nelerdir?

odogru

Ynt: UP ve DOWN menüleri
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2010, 10:55:47 ÖS »
ben o oklara uyarak şejir içi 7.0 gibi bir yakıt sarfiyatı yakalıyorum. oklara uymassam eğer 8-9 lt arasında değişiyor. bu arada arac yolun eğimini algılıyor.. yokuş çıkarken 3500 devire geliyor araç ama vites yükselt oku yanmıyor mesela.. yolun eğimine göre araç ayarlıyor kendini... arabanın 125 bg olması oklara uyduğunda bir sıkıntı yaratmıyor yani.. ayrıca servisteki arkadaşlarla konuştuğmda yakıt tasarrufu yapmak isyiyorsanız kesinlikle oklara uyun  dediler..

integtant_83

« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2010, 11:37:56 ÖS »
bu nyeni civiclerde ki  1500 devırde vites atma olayı 110 hp lik 2001-2006 model vtec lerde hangi devirde ekonomi devrine karşılık gelir acaba?

buludag89

« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2010, 12:45:21 ÖS »
ben o oklara uyarak şejir içi 7.0 gibi bir yakıt sarfiyatı yakalıyorum. oklara uymassam eğer 8-9 lt arasında değişiyor. bu arada arac yolun eğimini algılıyor.. yokuş çıkarken 3500 devire geliyor araç ama vites yükselt oku yanmıyor mesela.. yolun eğimine göre araç ayarlıyor kendini... arabanın 125 bg olması oklara uyduğunda bir sıkıntı yaratmıyor yani.. ayrıca servisteki arkadaşlarla konuştuğmda yakıt tasarrufu yapmak isyiyorsanız kesinlikle oklara uyun  dediler..
evet Osman abi çok doğru söylemiş.. Oklar devire göre UP-DOWN yazmıyor kesinlikle... eğim, zorlanma, motor, devir ve birçok şeye bağlı olaraktan gösteriyor.. Anlatmak istediğim bazen 3000 küsür devirlerde vites attırmanı söylüyor bazense 2000.... O tamamen arabanın o anki durumuna bağlı ;)

buludag89

« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2010, 12:47:54 ÖS »
bu nyeni civiclerde ki  1500 devırde vites atma olayı 110 hp lik 2001-2006 model vtec lerde hangi devirde ekonomi devrine karşılık gelir acaba?
hayır kesinlikle 1500 devirde vites attırma olayı yok bunu üstte de anlattık. vtec lerde de artık kendin ayarlıyacaksın o deviri :) Çünkü birşeye karşılık geliyor diyemeyiz

leader_siyah

« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2010, 04:28:25 ÖS »
bundan sonra kesin uyacam o oklara oklara uymadım ve biraz da agrasif kullandım ( altımdaki araba honda olsun o kadar) şehir içi 12 lt yaktım. ama bu bana biraz fazla geldi.

odogru

« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2010, 10:23:21 ÖS »
bundan sonra kesin uyacam o oklara oklara uymadım ve biraz da agrasif kullandım ( altımdaki araba honda olsun o kadar) şehir içi 12 lt yaktım. ama bu bana biraz fazla geldi.

banada epey bi fazla geldi...

emre16

« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2010, 11:28:23 ÖS »
oklar işe yaramasa koymazdı honda onu mutlaka vardır yararı arkadaşlar teknoloji konuşturuyor honda...

deniz44

« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2010, 11:33:32 ÖS »
Arkadaslar o oklar gaza basma oranınıza göre yanıyor. Eger gaza fazla basarsanız göreceksinizki o ısık sönüyor yani böyle durumlarda motor aracın hızlanması gerektigini algıladıgı icin ısıgın yanması icin gerekli devri bekliyor. Aksine gaza az basarsanız o ısık zırt bırt yanıp durur,gaza az bastıgınızda ısık yanarsa ve hızlanmak istiyorsanız vites degiştirmeyin en azından arac devrini bulana kadar. İşin özeti o ısık sizin sürüs tarzınıza göre yanıyor.

ursus

« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2010, 11:34:32 ÖS »

ortalama 2.000 devir. ayrıca gaz pedalına çok hafif dokunuyor olmanız lazım. eğer pedala fazla basıyorsanız, erken attığınız vitesin benzin için bir faydası kalmaz.

ursus

« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2010, 11:36:44 ÖS »
Arkadaslar o oklar gaza basma oranınıza göre yanıyor. Eger gaza fazla basarsanız göreceksinizki o ısık sönüyor yani böyle durumlarda motor aracın hızlanması gerektigini algıladıgı icin ısıgın yanması icin gerekli devri bekliyor. Aksine gaza az basarsanız o ısık zırt bırt yanıp durur,gaza az bastıgınızda ısık yanarsa ve hızlanmak istiyorsanız vites degiştirmeyin en azından arac devrini bulana kadar. İşin özeti o ısık sizin sürüs tarzınıza göre yanıyor.

gaza az basarsanız, araç ekonomi için ışık yakıyor. çok basarsanız en uygun tork/beygir oranına göre 2. bir uyarı daha yapıyor. ona da uymazsanız 7200 de yanan kırmızı alarm ışığı var. kendimde görmek bana nasip olmadı gerçi.

yorumdk

« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2010, 06:57:04 ÖS »
şu okların resimleri yok mu biriniz çekin de ekleyin bizde gorelim degil mi uygulama olması şart degil ekranda gorelim bizim araclarda yok sanırım 2007 civiclerde

doan

« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2010, 07:01:48 ÖS »
şu okların resimleri yok mu biriniz çekin de ekleyin bizde gorelim degil mi uygulama olması şart degil ekranda gorelim bizim araclarda yok sanırım 2007 civiclerde

düzlerde var bu up down olayı otomatiklerde yok

mehmet1971

« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2010, 08:01:07 ÖS »
Makyajlı kasalarda var. Ben uyuyorum. Yakıt ortalamam 6.1 L . Kilometrem 10500

pasa35

« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2010, 09:26:36 ÖS »

düzlerde var bu up down olayı otomatiklerde yok

makyajsız kasalarda yok hocam

zyber

« Yanıtla #15 : Mayıs 11, 2010, 10:52:09 ÖS »
Bunu koyabilmek için araç hareket halindeyken çekim yapmak gerekiyor onuda yapmak zor :(

yaptığı iş şu UP DOWN şeklinde yazı var yeşil renkte aşağıya ya da yukarıya ok şeklinde yeşil ışık yanıyor vites düşür ya da yükselt şeklinde yol gösteriyor...