Gönderen Konu: LPG gizleme yöntemi var mı ??  (Okunma sayısı 16323 defa)

sel0496

LPG gizleme yöntemi var mı ??
« : Ocak 15, 2012, 05:51:57 ÖS »
arkadaşlar 2007 civic aracıma brc marka lpg taktırıcam. yıllardır dayandım ama artık taktırmak zorundayım malum benzin fiyatları :S ama hem lpg taktırıp hemde alışveriş merkezlerine kapalı otoparklara girerken sorun yaşamak istemiyorum.bunun için dolum yerini gizlemek gerek. kimisi bagajın içinden doldur diyo ama sanırım bu yasakmış. kimisi benzin kapağının altından benzin deposunun girişinin hemen yanından dolum yeri yaptırmamı söledi.acaba tamponun altından yaptırıp onu bi şekilde gizleme yöntemi varmı ? mesela corollasına tüp taktıranlar tüpün dolum yerinin arka tampandaki fosforun altına yaptırmış. kedi gözünü açıp içinden dolduruyosun anlamak imkansız. var mı bildiğiniz iyi bi yöntem ? yada hangisi en iyidir.2012 model tüplü araçlarda henüz gelmemiş acaba onların dolum yeri nerede. yoksa adam 50 milyarlık arabasıyla uyduruk alışveriş merkezine bile giremicek mi yani ??

Muhsin07

Ynt: LPG gizleme yöntemi var mı ??
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2012, 05:59:17 ÖS »
simit tüp olmalı tabiki
 ve dolum  yerini tamponun altına saklıyorlar sizin isteğiniz doğrultusunda benim araçta öyle mesala pompacılar yerini bulamıyor ben tarif ediyorum sol üstte falan diye  :D

bende aynı sorunla birkaç kez karşılaştım uyanık güvenlikçiler arabanın içine bakıyor lpg gösterge ışıklarını görmek için yanından geçerken tabi onun biraz görünmeyecek şekilde ayarlat tavsiyem

ama gittikçe ileri gittiklerinide söyleyebilirim arabanın sesini dinliyor bitanesi geçen :D
bende dedim ki istersen ineyim sen bi test sürüşü yap ona göre karar verelim lpg varmı yokmu diye
özür diledi geçtim gerçi ama işgüzarlık yapıyorlar :D

okn84

« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2012, 06:01:36 ÖS »
arka tampomun ıc kısmına koyuyolar egıldı zamn gorebılıyo 2012 lerde de aynı yere koyuyolar dun sızdırmazlık raporu aldım oraya daha sıfır geldı kontrol ettıler dolum tamponun altındaydı ben bı cok alısverıs merkezının garajına gırıyorum eskıden bakıyolardı artık bakmıyolar

2432

« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2012, 06:08:23 ÖS »
arka sol tarafa tamponun iç kısmına koyuyorlar. geçen görünür şekilde yap pompacılar kızıyor dedim de yapmadılar. ben eğildim zor görünüyor dedim de ben bile zor buldum yerini. bagaj içinde de simit tank var. bagaj kapağını açanlar stepnem de olmadığından şüphelenmiyor! stepnesiz de ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

ben ce dolum yerini fazla saklama pompacıların çok tepkisini alıyorsun. yağmur çamur arabadan inmek zorundasın. ben en kısa zamanda lpg ciye gidip biraz daha görünür yere aldırmayı düşünüyorum.

benzin dolum yeri olsa dedim, ayrı bir başlık var dediler her dolumda takıp çıkaracaksın dediler ben de onunla uğraşamam demiştim
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2012, 06:10:36 ÖS Gönderen: 2432 »

MerT01__civic

« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2012, 06:15:26 ÖS »
evet benzin dolum yerinde oluyor.. kuzende mini cooper vardı öyleydi dolum yeri.. ama hunu gibi bişey var onu her dolumda oraya takmak lazım :) ama bence güzel oluyor :)

sel0496

« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2012, 07:12:33 ÖS »
simit tüp olmalı zaten orası kesin. bi çok yerde bakmıyolar artık ama hiç olmadık yerde ayna ile tamponun altına bakıyolar güvenlikçiler. ayna tuttuklarında görünsün istemiorum. yağmurda çamurda kapalı otoparka girememek dert bence. şimdilik en mantıklısı benzin dolum yeriyle aynı yere yaptırmak gibi :)  sanırım bağajın içinden direk tanka dolum yapılmasına izin vermiyolarmış artık.  acaba tamponun altına koyduğumuzda üzerine kapak gibi bişey yapılamaz mı ayna ile bakılınca görünmemesi için ??
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2012, 07:14:20 ÖS Gönderen: sel0496 »

mali

« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2012, 09:11:16 ÖS »
arkadaşlar benim 2012 lpg dolum yeri tamponun alk iç tarafına doğru
lpg deposuda simit stepne yerinde
hatta motor kısmında lpg ile alakalı işi anlamayan kimse motordan bile anlamıyor
motorla çamın arasındaki boşluğa taktılar
bütün alışveriş merkezlerine rahatlıkla girebiliyorum
yani dışardan anlaşılacak bir durum yok
bana sorarlarsa o zaman genelde var diyorum onun için bana sormasınlar diye camı kaldırıyorum :D
öyle bi yer bulunursa güzel olur ama yoksa tampon altındada belli olmuyor ;)

serdarr

« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2012, 09:19:09 ÖS »
alışveriş merkezleri de artık bakmıyor her geçen gün artıyor lpg araç

honda2002

« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2012, 09:19:26 ÖS »
1- Simit tüp şart. 43 LT lik takıyorlar 31 LT falan doluyor güvenlik açısından. O da ş.içi 300 km kadar gider duruma göre. Yoksa hemen çuvallıyorsun güvenlikte. Yedek lastiğe kılıf yaptırabilirsin, anlaşılmaması için. Ya da yedek lastiği taşımayıp, 10 liraya lastik tamir kiti alabilirsin. Koçtaşta bauhousta vs satılıyor. Yanına hava kompresörü de alırsın çakmaktan enerji alan.

Bir keresinde eski aracımda adam bagaj halısını bile kaldırmıştı güvenlikçi kontrol için. Şimdilerde bagajın içindeki araç takımlarımı koyduğum çanta yı bagaj halısı açılmayacak şekilde bagaja yerleştiriyorum. Çanta bagaj halısına cırtla yapıştığından kolay kalkmıyor bagaj halısı :))

2- Depo dolum yeri konusunda depo kapağına onay vermediklerini duymuştum. Lpg taktıracağın yere de sorabilirsin. Yoksa LPG projene onay alamayabilirsin. Gaz sızdırmazlık veren kurumlara da (ilçendeki makine sanayicileri odası) sor bence şimdiden, şüphe kalmasın kafanda.

3- Benim ışıklı göstergem sol alttaki para gözünün içinde. Hoş, yoldayken bakmak için para gözünü açmak gerekiyor ama aracın içinden de gözükmüyor. Ben de KM ye göre gazı alıyorum. 200 km den sonra almaya çalışıyorum gazı.

Muhsin07

« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2012, 03:05:23 ÖÖ »
bence öyle hiç benzin deposunun oralara fala taktırmaya gerek yok
arka tamponun iç kısmına gayet güzel saklanabiliyor bomba mı varda :D altına aynayla bakıyorlar ilk defa duydum valla bizim kuruma girerken askerler bakıyor aynayla :D
zaten güvenlikcilerde ne kadar yapmamaları gereken  hadleri  olmayan iş var ona soyunuyorlar amirlerinden de kaynaklı gerçide :D

vın2012

« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2012, 07:10:16 ÖÖ »
benim araçta tüp olduğu için öyle alışveriş merkezlerinin otoparkına girmezdim açık kısımdada yer bulamazdım artık dön dolaş bundan sonra bende gireyim otoparklara oh ne ala :D

drmoz

« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2012, 10:17:06 ÖS »
Hemen daima kapali otoparklara koyarim arabayi, simdiye kadar bir allahin kulu da durdurmadi. Zaten duracakmis gibi gitmiyorum, kontrol noktasindan direk gecip gidiyorum.

sanli90

« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2012, 10:39:36 ÖÖ »
Şuana kadar hiç kapalı otoparka koymadım lpg li aracımı yasak sa uyuyorum yasağa sokmuyorum eşimi ve bebeğimi kapısında indiriyorum açık otoparkı varsa gidip bırakıyorum yoksa alışveriş merkezinin etrafına park edip yürüyorum risk almayı sevmiyorum olurya bi yangın çıkar bişey olur sizin aracınızdan kaynaklanmasa bile araştırma sonucu tüplü araçla içeri girdiğiniz ortaya çıkar uğraş babam uğraş sonra 2 gün evvel lpg le alakası falan yok ama koskoca bi alışveriş merkezi yandı 90 na yakın magaza kül oldu Allah korusun...

murat_ozbek

« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2012, 11:11:54 ÖÖ »
arkadaşlar olmaz demeyin olası bir yangın .patlama vs. de sizden kaynaklandığı anlaşıldığı an ne kadar zarar varsa ödetirler.kaldı ki ölümle sonuçlanan bir olay yaşanırsa kodesi boylarsınız.kurallara uyalım.

Muhsin07

« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2012, 11:36:34 ÖÖ »
kolay kolay bişey olmaz ama tabiki tedbirli davranmakta da fayda var

sanli90

« Yanıtla #15 : Ocak 17, 2012, 12:28:46 ÖS »
Bu risk'e girmeye değermi? Bence değmez...

Grafink

« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2012, 12:55:38 ÖS »
Arakdaşlar, lpg'leri gizlemeyin. Tamam şahinlerdekigibi tamponu da deldirmeyin, ama kurallar gereği aracın bir yerine lpg stickerini yapıştırın. Mecburen alacaklar. bu gün değilse yarın. Avrupada bu kapalı otopark yasağı yok, Tamamen ulusal bir işgüzarlık. Sebebi de herkesin gizlemek istemesi, lpg den utanması... Aksine göğsünüzü gere gere lpg liyim dedikçe mecburen alacaklar.

mali

« Yanıtla #17 : Ocak 18, 2012, 08:54:18 ÖÖ »
bugüne kadar lpg den olduğu ispatlanan hiçbirşey duymadım
arkadaşlar olmaz demeyin olası bir yangın .patlama vs. de sizden kaynaklandığı anlaşıldığı an ne kadar zarar varsa ödetirler.kaldı ki ölümle sonuçlanan bir olay yaşanırsa kodesi boylarsınız.kurallara uyalım.

Mesudum

• Mesut D.
« Yanıtla #18 : Ocak 18, 2012, 10:34:44 ÖÖ »
Araç sacı en çok 1 mm, LPG tank sacı 4 mm!
Benzin deposunu muayenede gören yok, LPG için çeşit çeşit rapor ve muayene var.

Yangın riski de sac delinmesi değil, bağlantı noktalarındaki kaçak kaynaklı olabilir ve ben de şahsen araçların kontrol edilmeden girdiği bir otoparka girmeye çekinirim. Benzin veya mazot, yağ damlatan araçların kontrolsüz alındığı yerlerde de tedirgin olurum.

Örnekler daha da çoğaltılabilir. Ancak işgüzarlık kaynaklı da olsa bu kovalamaca devam eder. Kurallar böyle olduğu sürece güvenlikçiler bakar, kullanıcılar saklar.

Muhsin07

« Yanıtla #19 : Ocak 18, 2012, 09:01:28 ÖS »
aynen katılıyorum yapacak bişey yok ;)