Gönderen Konu: klimayı açınca motor dan gelen ses  (Okunma sayısı 9706 defa)

pitoss

klimayı açınca motor dan gelen ses
« : Ağustos 10, 2007, 07:56:56 ÖS »
bir hafta önce honda civic elegance aldım 2008 model.30 km hızla giderken klimayı açayım dedim motordan tork diye bi ses geldi açıkçası ürktüm :) benim gibi aynı  problemle karşılaşan arkadaşlar var mı ? şimdiden teşekkürler..

TC 400

Ynt: klimayı açınca motor dan gelen ses
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2007, 08:00:30 ÖS »
Problem degıl.. klıma motorunun calışma sesı o.. :D bende ılk aldıgımda sok olmustum...  :vaww ama sonra standart oldugunu bır cok cıvıc e bınerek fark ettım.. servıs bunun tum cıvıc lerde aynı oldugunu bıre bır gosterdı... >=ok

pitoss

« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2007, 08:05:34 ÖS »

Problem degıl.. klıma motorunun calışma sesı o.. :D bende ılk aldıgımda sok olmustum...  :vaww ama sonra standart oldugunu bır cok cıvıc e bınerek fark ettım.. servıs bunun tum cıvıc lerde aynı oldugunu bıre bır gosterdı... >=ok

biras olsun rahatladım şimdi teşekkür ederim

Can_DCK

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2007, 08:13:43 ÖS »
Klimayı Açtığın An O Ses Gelir Tık Der ...

atoMinic

« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2007, 09:11:23 ÖS »
 bi de bu yeni civiclerde silecekler her çalıştıında solda sanırım sigortadan tık die bi ses gelio devreye girme sesi midir nedir normal mi? çok saçmalık yapmışlar artık. civic hb de oluo dierlerini bilmiom

FieBeR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2007, 09:51:09 ÖS »
büyük ihtimal rölenin sesidir , yön değiştirrken yapıo olması lazım

i-lker

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2007, 09:56:17 ÖS »
Bendede war aynı ses,aynı zamanda 2 fan aktif oluyor

atoMinic

« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2007, 10:17:17 ÖS »
bazen honda anlaşılmaz oluyor. hava filtresini taktırıoz. golfte bi kapak çıktı bitti. benden koca bi çöp poşeti fazlalı kçıktı. herşeyi parça parça yapmışlar :D bi de böle enteresan tık sesi gelince fan sesi gelince bi yerden insan dmur oluyo ama zamanla alışıcaz sanırım :)

Faruk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2007, 10:19:07 ÖS »

bazen honda anlaşılmaz oluyor. hava filtresini taktırıoz. golfte bi kapak çıktı bitti. benden koca bi çöp poşeti fazlalı kçıktı. herşeyi parça parça yapmışlar :D bi de böle enteresan tık sesi gelince fan sesi gelince bi yerden insan dmur oluyo ama zamanla alışıcaz sanırım :)

sonuçta honda abim  >=ok adamlar herşeyin ayrıntısını düşünüyor..  :con

Can_DCK

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2007, 12:16:47 ÖÖ »
Her Şey Normal ...

Mickcasey

« Yanıtla #10 : Ağustos 11, 2007, 12:43:03 ÖÖ »
Japonun bır bıldıgı vardır :) >=ok

mutunch

« Yanıtla #11 : Ağustos 11, 2007, 10:40:07 ÖS »
sileceklerden gelen ses normal. sanırım silecek zamanlamasının sesi o. diğer klimadan gelen sesi de ben pek duymadım ama herkes geliyo dediğine göre bizde de geliyodur  >=ok ama kliamyı açarken arabayı yükte tutmayın, mesela ayağı gazdan çekip veya debriyaja basıp öyle açıp kapatın. bi usta öyle demişti, motorun yüke alışması açısından iyi olur demişti.

35vt787

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ağustos 11, 2007, 10:56:13 ÖS »

sileceklerden gelen ses normal. sanırım silecek zamanlamasının sesi o. diğer klimadan gelen sesi de ben pek duymadım ama herkes geliyo dediğine göre bizde de geliyodur  >=ok ama kliamyı açarken arabayı yükte tutmayın, mesela ayağı gazdan çekip veya debriyaja basıp öyle açıp kapatın. bi usta öyle demişti, motorun yüke alışması açısından iyi olur demişti.

>=ok debriyaja basın,klimayı öyle açın arkadaşlar..+ akselerasyon esnasında da klımanız kapalı olsun (seri kalkış..)  :artis

pitoss

« Yanıtla #13 : Ağustos 11, 2007, 11:04:53 ÖS »

iyi de araba otomatik :) devriyaja basamıyacam ama gaza da basmıyacağım teşekkürler

mutunch

« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2007, 11:10:08 ÖS »
o da yeterli sanırım arkadaşım. ben de her zaman basamıyorum debriyaja ama gazdan ayağımı çekiyorum.  >=ok

35vt787

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2007, 11:13:28 ÖS »

iyi de araba otomatik :) devriyaja basamıyacam ama gaza da basmıyacağım teşekkürler

>=ok Cevabı yazarken kendin bulup vermişsin zaten  :artis

pitoss

« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2007, 11:19:42 ÖS »
bu benim 3. arabam arabanın sürüş keyfi olsun motor gücü olsun çok memlunum iyiki honda almışım  >=ok

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2013, 11:36:10 ÖS »
Konuyu hortlatacağım ama bende klimayı veya fanı acınca hor hor hor diye bir ses geliyor ve bu ses 10 sn aralıklarla oluyor nedeni bilen varmıdır ? Klima gazı mı az ? Yoksa başka bir sorun mu ?

yataylimit

« Yanıtla #18 : Ağustos 16, 2013, 11:13:03 ÖÖ »
Konuyu hortlatacağım ama bende klimayı veya fanı acınca hor hor hor diye bir ses geliyor ve bu ses 10 sn aralıklarla oluyor nedeni bilen varmıdır ? Klima gazı mı az ? Yoksa başka bir sorun mu ?

Kısa, tosuruk sesi gibi bir sesten bahsediyorsunuz bende de geliyor :)

oqano

• OqAnO
« Yanıtla #19 : Ağustos 16, 2013, 11:15:31 ÖÖ »
Memleketteydim yeni geldim orda sordum klimanın kayışının geçtiği yerde bir kasnak var o boşluk yapmış köy yolunda taş falan atmıştı artık taşlar mı vurdu ömrü orda mı bitti bilinmez Şeref ustaya bırakacağım aracı bakacak