Gönderen Konu: EBC FREN SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VAR MI?  (Okunma sayısı 10206 defa)

kacaman

EBC FREN SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VAR MI?
« : Ekim 30, 2012, 05:01:06 ÖS »
aracımın ön fren disklerini EBC marka USR serisi fren diski ve Ebc marka Redstuff balata aldım, 2500km rodaj dönemi olduğunu söylediler, rodaj dönemi bitti 3000km oldu, izlenimlerim şunlar, TRW marka kadar olmasada balataların toz yaptığı ve frenlerimin daha iyi olmasını bekliyordum fakat beklediğim kadar iyi olmadığı, şimdi üyelerimiz sizlere soruyorum, aracımızı zınk diye durdurmanın yolu nedir, lastiklerim yeni michelin prmacy hp. bunun çözümünü bilen var mı? başka bir başlıkta abs sensörlerinin balata spreyi ile temizletilip beynin resetlenmesi olayı çözüyor şeklinde yazmış, herkesin bilgisi benim için önemli paylaşırsanız sevinirim.

bbhnda

Ynt: EBC FREN SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VAR MI?
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2012, 05:34:17 ÖS »
bende dün yıkattım arabayı çıkışta frenlerden ses geldi şu anda bir sıkıntı yok gibi de tebelleş olacaz sanırım servisle.1 2 garantiden değişirim 3 e stoptech takarım gibime geliyor.ya Allah aşkına fd6 sahibi olupta frenden sıkıntı çekmeyen gelsin yazsında biz de öğrenelim şu sorunun çözümünü.ya da varmı sıkınıtısız şöyle 100 bin deviren .ve disk ve balataların normal ömrü nedir. ?

mertkan677

« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2012, 07:56:00 ÖS »
bendede vardı frenlerde sorun biraz ıslık sesi yapiyordu birde frenler hiç güven vermiyordu her frene orta sert dokunusumda abs devreye giriyordu. Garantiden diskler değişti 2000 km falan oldu şuan eskisine göre daha iyi ama 5 6 bin km sonra ne olur bilemem.

burakozk

• ÇAĞDAŞPEN DEKORASYON MERSİN
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2012, 08:01:22 ÖS »
Herkes stoptech tavsiye ediyordu

Alperen Eren

« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2012, 11:05:36 ÖS »
EBC fren sistemlerinin 2005 Accord için ÖN DİSK - ÖN BALATA - ARKA DİSK - ARKA BALATA ne kadar tutar , bilen var mı ? Daha önce uygulayan var mı? TRW'den çok mu daha iyidir ? Bilgilendirebilecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum . Zira kış gelmeden yürür aksamda komple bir bakım yaptırmayı düşünüyorum .

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2012, 10:25:47 ÖÖ »
ebc usr disk ve red stuff balata kullanmaktayım. Orjinal frenleri ile kıyaslandığında süper performansı var.

emrcvc

« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2012, 01:41:39 ÖS »
frenlerden bıktım servıse gıt gel en sonunda bende ebc on arka dısk on arka green stuf fren balatsı taktım daha rodajdayım yanı cok az km yaptım taktırdıktan sonra eskısıne gre daha tepkılı sımdıden tabıkı ama dıger markalar kadar degıl onunda tek cozumu bana westınghouse ıle oynatmak oldugu maslakta ebc lerı taktırdıgım yer soyledı onada gırmedım tabıkı 350 tl gıbı bır rakam soyledı onun bu arabalarda kesın cozum oldugunu soyledı.

kacaman

« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2012, 01:47:58 ÖS »
ben arka disk ve balatayı değiştirmedim, değiştirsem çok etkili olurmuydu ne dersiniz

Alperen Eren

« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2012, 04:11:51 ÖS »
EBC fren sistemlerinin 2005 Accord için ÖN DİSK - ÖN BALATA - ARKA DİSK - ARKA BALATA ne kadar tutar , bilen var mı ? Daha önce uygulayan var mı? TRW'den çok mu daha iyidir ? Bilgilendirebilecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum . Zira kış gelmeden yürür aksamda komple bir bakım yaptırmayı düşünüyorum .

Kendi mesajını alıntı yapan bilge ....

Cevabı olan yok mu?

kacaman

« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2012, 04:15:31 ÖS »

Kendi mesajını alıntı yapan bilge ....

Cevabı olan yok mu?

kacaman

« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2012, 04:16:27 ÖS »
dinogarage ile irtibat kur bence

bbhnda

« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2012, 04:45:07 ÖS »
bence sorun ön disklerde.

kacaman

« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2012, 05:07:51 ÖS »
ben iki kez fd6 kasa civic aldım ve iki aracımda 6 kez disk eskittim, şu anda 7. takım ön diskler var.

emrcvc

« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2012, 10:08:46 ÖS »
ben arka disk ve balatayı değiştirmedim, değiştirsem çok etkili olurmuydu ne dersiniz
arkalarında ıllakı frene destegı oluyor onlarıda ıyılestırmenın faydası olucaktır.bırde fren balatalarını red stuf secmıssın ceramıc bır yapısı var normal balataların yapısından daha farklı yalnız o balatalar daha cok yuksek ısıyı sevıyor sogukken tutmuyor..her zamanda cok ısıtamıyorsun balatayı bende ılk red almıstım fakat gerı verdım green stuff aldım daha yumusak bır balata green stufta yuksek ısıda performanslı bu arada.

kacaman

« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2012, 07:47:39 ÖÖ »
arkalarında ıllakı frene destegı oluyor onlarıda ıyılestırmenın faydası olucaktır.bırde fren balatalarını red stuf secmıssın ceramıc bır yapısı var normal balataların yapısından daha farklı yalnız o balatalar daha cok yuksek ısıyı sevıyor sogukken tutmuyor..her zamanda cok ısıtamıyorsun balatayı bende ılk red almıstım fakat gerı verdım green stuff aldım daha yumusak bır balata green stufta yuksek ısıda performanslı bu arada.
teşekkürler

mertkaan01

« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2013, 01:06:24 ÖS »
ebc redstuf takıldı önlere disk üzerinde ornalandı.fren mesafem çok iyileşti ancak dik inşlerde ses var ama rodaj tam dolmadı200 km oldu takılalı. birde çok toz oldu ilk kullanımda toz devam eder mi daha sonra

mertkaan01

« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2013, 10:03:01 ÖS »
son denemelerimde ses iyiden iyiye azaldı  şimdilik iyi gibi

davyjones24

« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2013, 07:30:05 ÖÖ »
Klasik olacaj ama stoptech kullanip memnun olan birçok fd6 kullanicisi var..

mertkaan01

« Yanıtla #18 : Mart 08, 2013, 05:12:49 ÖÖ »
ebc son derece tatmin edici.red stuff