Gönderen Konu: CRUİSE CONTROL SORUNU  (Okunma sayısı 31357 defa)

emre_ege21

CRUİSE CONTROL SORUNU
« : Eylül 24, 2008, 10:24:40 ÖÖ »
Arkadaşlar ben uzun yolda giderken cruıse controlu kullanmak istiyorum tuşa basıyorum ama okeylemiyor araç bazen okeyliyo bazen okeylemiyo nedir bu aracın sorunu başına böyle bi sorun gelmiş arkadaşım varmı?

35alp35

• Ziyaretçi
Ynt: CRUİSE CONTROL SORUNU
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2008, 10:31:30 ÖÖ »
yetkişi bi servise git göster aracı olmamsı gereknen bişey

umut

« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2008, 01:24:36 ÖS »
cruise control çalıştırıbilmek için vites ve hız uygun olmalı kitaba bakmanı önerebilirim frene basarsan devre dışı kalır anında

erdeminkaya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2008, 02:26:01 ÖS »
hondaların cruise control ü nü çalıştırmak diğer araçlara göre biraz daha karmaşık mesela sadece cruise tuşuna basıyorsanız zaten hiç bir zaman hızı sabitlemez siz ayagınızı gazdan çekince bi süre aynı hızda gidersiniz bunu okeyliyor olarak algılamış olabilirsiniz ayrıca düz vitesli araçlarda arkadaşımın dediği gibi vites uygun olmazsa hızı sabitlemez hızınız 50 km nin altındaysa sabitlemez 180 km nin üstündeyse sabitlemez.bunların dışında hız sabitken çok dik yokuşlarda çıkarken veya inerken hız sabitleme devre dışı kalabilir. hız sabitlemek için yapmanız gereken cruise tuşuna basıp ışığın yandığını gördükten sonra hemen yanındaki tuşun alt kısmına yani set tuşuna basmak artık hızınız sabit yukarı tuşa basarsanız kademe kademe hızı arttırır tekrar aşağı tuşa basarsanız kademe kademe hız azalır cancel e basıp devre dışı bıraktıktan sonra yukarı tuşa basıp evvelden sabitlediğiniz hıza ulaşabilirsiniz (en sevdiğim özeliktir) ayrıca fren veya gaza dokunmanız hızı sabitleyiciyi devre dışı bırakacaktır. otomatik arabalarda vites problem değildir çünkü araba vitesi kendi değiştirir. eğer bütün bunları yapmanıza ramen bir problem yaşıyorsanız servise gitmenizde fayda var.
muttlu günler

salpa

« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2008, 10:20:40 ÖS »
olaya farklı bi boyutta ben kazandırayım. arkadaşın söylediği sorunun aynısı bendede var. bazen sabitleme aktif oluyor bazen olmuyor. fakat bir konu daha var cruise düğmesine bastıktan sonra aşağı tuşuna basıyoruz ya bende yukarı tuşunbasıncada sabitleniyo ve araç nedendir anlamıyorum çok da hızlı ivmelenerek belli bir hıza kendisini sabitliyor. umarım bu bir sorun değildir...

emre_ege21

« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2008, 10:56:24 ÖÖ »
Hızım 100km de iken çalıştırıyorum ama okeylemiyor en basiti araçta yağ lambası kırmızı yanıyosa yağda problem vardır doğrumu arkadaşlar ben aracı servise gösterdim oradaki araçlarada baktılar yağ seviyesi normal ama kimi araçta kırmızı yanıyo kimisinde sarı bu durumu usta bile anlamadı yani cruiseyi dün gösterdim usta dediki şu anda bi sıkıntısı yok aracın bu konuda ama bi sıkıntısı var eminim ben şunu söyleyim bu araçlar türkiyede birleştiriliyor bence japonyada birleştirilse hiç bi sıkıntısı olmaz üstelik araçtan anlayan ustada ben bulamadım bu konuda arkadaşlarımın bana yardımcı olmasını istiyorum teşekkür ediyorum.

erdeminkaya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2008, 04:43:29 ÖS »
çok enteresan peki arkadaşlar sizin araçlar düz vites mi?

emre_ege21

« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2008, 07:00:52 ÖS »
Evet kardeş düz araç

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2008, 07:25:16 ÖS »

hondaların cruise control ü nü çalıştırmak diğer araçlara göre biraz daha karmaşık mesela sadece cruise tuşuna basıyorsanız zaten hiç bir zaman hızı sabitlemez siz ayagınızı gazdan çekince bi süre aynı hızda gidersiniz bunu okeyliyor olarak algılamış olabilirsiniz ayrıca düz vitesli araçlarda arkadaşımın dediği gibi vites uygun olmazsa hızı sabitlemez hızınız 50 km nin altındaysa sabitlemez 180 km nin üstündeyse sabitlemez.bunların dışında hız sabitken çok dik yokuşlarda çıkarken veya inerken hız sabitleme devre dışı kalabilir. hız sabitlemek için yapmanız gereken cruise tuşuna basıp ışığın yandığını gördükten sonra hemen yanındaki tuşun alt kısmına yani set tuşuna basmak artık hızınız sabit yukarı tuşa basarsanız kademe kademe hızı arttırır tekrar aşağı tuşa basarsanız kademe kademe hız azalır cancel e basıp devre dışı bıraktıktan sonra yukarı tuşa basıp evvelden sabitlediğiniz hıza ulaşabilirsiniz (en sevdiğim özeliktir) ayrıca fren veya gaza dokunmanız hızı sabitleyiciyi devre dışı bırakacaktır. otomatik arabalarda vites problem değildir çünkü araba vitesi kendi değiştirir. eğer bütün bunları yapmanıza ramen bir problem yaşıyorsanız servise gitmenizde fayda var.
muttlu günler

muttlu günler

ayrıca fren veya gaza dokunmanız hızı sabitleyiciyi devre dışı bırakacaktır.

fren tamam ama gaza basınca cc devre dışı kalmıyor, hızlanma veya sollama bitipte ayağınızı gazdan çektiğinizde sabitlenmiş hıza düşüp o hızda devam ediyor

erdeminkaya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2008, 09:00:18 ÖS »

muttlu günler

muttlu günler

ayrıca fren veya gaza dokunmanız hızı sabitleyiciyi devre dışı bırakacaktır.

fren tamam ama gaza basınca cc devre dışı kalmıyor, hızlanma veya sollama bitipte ayağınızı gazdan çektiğinizde sabitlenmiş hıza düşüp o hızda devam ediyor

walla bunu bilmiyodum yarın bi deneyim bilgi için teşekkürler:))

erdeminkaya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2008, 09:02:42 ÖS »

Evet kardeş düz araç

walla kardeş çok garip acaba düz vites araçlarda sık görünen bi problemmi diye aklımdan geçti forumda cruise problemi yaşayan otomatik vites sahibi hondası olan yokmu arkadaşlar yardım

emre_ege21

« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2008, 02:07:54 ÖS »
Frena dokununca tamam devre dışı ama gaza basınca devre dışı kalmıyor gazdan ayağını çekince hangi hızla cruise controlü okeylemişşem o hızda yine devam ediyo benim satıığım astradada vardı ama böle bi sorun yoktu o araçta karmaşı bi durum.

rserkan

« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2008, 01:32:36 ÖÖ »
benim cruise control çalışmıyor şu anda soldaki tuşa basıyorum cruise ışığı yanıyor ama kilitlemiyor servise götüremedim en kısa zamanda götüreceğim

emre_ege21

« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2008, 07:55:22 ÖS »
Aynısı işte kardeş bu nedir valla anlamadım?

aydozturk

« Yanıtla #14 : Ekim 04, 2008, 01:15:31 ÖS »
Arkadaşlar ilk başta hızınızı sabitlemek istediginiz konuma gelin minimum 50km daha sonra cruise control  dugmesine basın kadranda cruise control  ışıgı yanacak ortadaki olan acces ve set olan dugmedeki set (aşagıdaki) dügmeye basın hızınız sabitlenmiştir etranda gösterecek daha sonra hızınızı artırmak icin yukarıya basılı tutun istediginiz ayara kadar. yavaşlamak içinde aşagıdaki (set) dügmesine basın. ben cok rahat kullanıyorum ilk başlarda devreye alırken bende zorlandım ama şimdi olduukca rahatlatıcı. ama yavaşlarken her zaman freni kullanın.

salpa

« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2008, 07:23:26 ÖS »
şunu keşfettim ayağınız debriyaj üstünde olursa basmasanız bile çok hassas hız sbitleyici devreye girmiyor. tatilede bol bol denedimm. sabitleme yapmadan önce tamamen ayaklarınızı çekin pedallardan. birde acsess düğmesine direk bastığınızda hafızadaki hızınız neyse otomatik olarak ona çıkıyor ve o hıza sabitleniyor. direk set e basarsanız o anki hıza sabitleniyor. benim izlenimlerim bu şekilde arkadaşlar.
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2008, 07:25:11 ÖS Gönderen: salpa »

emre_ege21

« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2008, 02:19:28 ÖS »
Salpa kardeşim çok teşekkür ederim kesinlikle dediklerin doğru nereden biliyim bundan önceki astramda böle bişey yoktu ama sorun çözülmüştür herekese teşekkür ederim... >=ok

barısss_67

« Yanıtla #17 : Ekim 09, 2008, 02:45:37 ÖS »
bir defa bende de oldu hatta bozuldu qibi his oldu : ) sonra durdum arabayı tekrar çalıştırdım bir sorun yok şimdi

alpinica

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2008, 03:17:17 ÖS »
Otomatik var bende  gaza  basmakla cruise  bozulmuyor hatta   hızı  çabukk artırmak istyorsan gazla  sonra  cancel  sonra sabitle haa  ama  frende  çok hassas  en ufak  basışta  anında  devere  dışı kalıyor yoksa..

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2008, 04:33:02 ÖS »
peki şimdi diyeimki hız 90 da manuel vites 5 te cruise ye basınca cruise main diye bişi yanıyor sonra set alttaki tuşa basılı mı tutacağız yoksa bi kere basmak yeterli mi :S

emrere

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2008, 04:40:40 ÖS »

peki şimdi diyeimki hız 90 da manuel vites 5 te cruise ye basınca cruise main diye bişi yanıyor sonra set alttaki tuşa basılı mı tutacağız yoksa bi kere basmak yeterli mi :S

cruise main sadece açmak için sistemi..50 Km/s in üstünde ayağınız debriyaja ve frene basmadan set düğmesine 1 kere basarsanız o anki hızınızı sabitlemiş olursunuz..iptal etmek için cancel a basarsınız yada debriyaj veya frenede bastığınızda iptal olur otomatik olarak..gaza basmakla cruise bozulmaz ama çıktığınız süratide set etmez o yüzden daha çabuk hızlanmak istiyorsanız gazla hızlanıp yeniden set etmeniz gerekir..accelerate tuşu ile hızlanırsanız hızlanma ekonomik modda gerçekleşir ve bıraktığınız yerde set olur..

06HKN10

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Kasım 17, 2008, 05:01:02 ÖS »
bi kere basmak yeter li bi kere basarsan girer devreye ben sorunsuz kullaniorm