Gönderen Konu: Civic Hatchback Gerçekten Sorunlu Bir Araçmıdır ???  (Okunma sayısı 8591 defa)

Tricoti

Civic Hatchback Gerçekten Sorunlu Bir Araçmıdır ???
« : Ocak 30, 2012, 04:49:34 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar ;

Uzun zamandır bu araçtan almak istiyorum fakat birçok kez bu araçtan şikayetçi olanlara rastladım , forumlardada yazılar okudum.

Şimdi benim merak ettiğim ise ;

Bu aracın i-shift'inde sorun olduğu söyleniyor.Acaba bu sorun tam otomatiklerindede varmıdır ?

Birde Triptronik ile i-shift  aynı şeymidir ?

Benim performansla falan işim yok , bana sorun çıkarmasın gerisi çokta önemli değil.

Son olarak 1.4 olanlarından değilde , 2006 - 2008 arası 1.8 olanlarından düşünüyorum.

Lütfen bilgisi olan arkadaşlarım bilgilerini ve tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Teşekkürler...

ches

Ynt: Civic Hatchback Gerçekten Sorunlu Bir Araçmıdır ???
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2012, 08:30:05 ÖÖ »
Bence sorunlu bir araç değil. Kullanan çok arkadaş var tam otomatikten biraz farklı doğrudur. ama şikayetçi olacak kadar değil..
Triptronik , otomatik vitesi manuel kullanabilmeye diyorlar halk arasında , i-shift de de , tam otomatikte de bu tarz kullanım mevcut ..
Ben tarzı duruşu motoru olsun çok güzel bir araba , sorun yazan arkadaşlardan sadece 100 de 1 i sadece gerçekten o aracı kullanmıştır. Sorun çıkmaz diye bir şey yok ama SORUNLU bir araç kesinlikle değil !.

redmoon

« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2012, 10:30:58 ÖÖ »
4 yıldır kullanıyorum, herhangi bir sorun yok, maşallah taş gibi, vites i-shift triptonik kullanmasını bilirsen süper..

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2012, 11:08:15 ÖS »
manuel kullanıyorum. bence şu ana kadar üretilen en iyi civic. yol tutuşu yeter.

mdongel

« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2012, 11:26:30 ÖS »
3 yıldır hakkını vererek, zorlayarak kullanıyorum. 100.000 Km'de ve herhangi bir problem çıkarmadı çok şükür. JD Power Survey 2011'de (İngiltere'de yapılan kullanıcı memnuniyet anketi) sınıfında ikinci olmuştur. Daha önceki yıllarda yapılan anketlerde birinciliği de vardır.

shunkawakan

• Shunkawakan
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2012, 09:16:40 ÖÖ »
Sanırım münferit problemler yaşayan arkadaşlar forumlara yazarak hıncını alıyor. Buna rağmen memnun olan bir kullanıcı sessiz kalıyor.
Yaklaşık 2 yıldır 2007 FK2 kullanıyorum. Hiçbir şikayetim olmadığı gibi gerek görüntü gerek performans olarak aracımdan çok memnunum.

Grafink

« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2012, 09:20:45 ÖÖ »
Tam Otomatik Kullanıcısıyım. Makina canavar. hiç bir problemi yok. Tavsiye ederim. İ-shift sorunlu değil, i-shifti kullananlar sorunlu. Yani ani hızlanmalar ve benzeri şeyleri için üretilmiş bir vites değil ve kullanma talimatlarına uyulması gerekiyor. Böyle yapılırsa bir sorun çıkarmıyor. Eğer i-shift araç alacaksanız. Aracı önce bir yetkili servise götürüp, özellikle şanzuman aksamlarının durumuna baktırın. Masrafı varsa fiyattan düşersiniz. Ancak herşekilde otomatik isteniyorsa Tam otomatik, Bu güne kadar üretilmiş bütün Tam otomatik honda'lar gibi, kusursuz bir araç... Tabi sadece makyajlı kasada(2009+) bulunduğundan model yüksekliği ve piyasada az bulunmasından fiyatı biraz daha yüksek
« Son Düzenleme: Şubat 01, 2012, 09:23:30 ÖÖ Gönderen: Grafink »

selamoglu38

• ahmet hoca
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2012, 11:25:32 ÖÖ »
önceki aracım 1.8 i-shift idi, 2008 model siyah renkte. mükemmel ötesi bir dizaynı var bence, nereye gitseniz bakan bidaha bakıyor. performansı çok iyi. ağar-oturaklı. LPG taktırdık sorunsuz bindik, başka sebeplerden sattık sonra. şunu söylemeliyim ki daha önce otomatik honda kullandıysanız onu aratıyor araç. yani vites geçişlerinde fln hafif kafa sallıyor, geri kaçırıyor vs. vs. ama bence bunlar bu aracın doasında var! yani sorunlu sıkıntılı bir araç değil. satarken de hiç bir problem yaşatmadı, 1-2 ay gibi bir sürede sattım. yani bence kullanıcısını üzmez. ne de olsa Honda:)

supremum

« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2012, 05:27:56 ÖS »
Ne de olsa otomatikleştirilmiş düz vites. Tork konvertörlü otomatiklerle karşılaştırmayıp ona göre almak gerekir. Araçta düz vites araçlar gibi klasik debriyaj, baskı balata sistemi mevcut. Yani vites atarken yine debriyaj sistemi işliyor. Düz vitesten farkı bu sistem elektronik bir sistemle işliyor. Geri kaçırma olayı el freni ile yokuşta manuel vites araç kullanmayı bilen kimsenin başına gelmez.

yklklc

« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2012, 09:26:42 ÖS »
Ben aracımı alalı 2 ay olacak bu 3. triptonik aracım... Öncekiler toyota ve fiat ın triptonik şanzımanlarıydı ki ben aralarında bir fark hissetmedim hepsi aynı işe yaraıyor ancak manuelden sonra ilk triptonik aracımda zorlanmıştım çünkü gaza çok yüklenince vites değiştirmemesi az basınca erken değiştirmesine alışmak zaman alıyor....

Bu kullandıklarımı kıyaslarsam bence içlerinde en yerli yerinde vites değişimi yapan İ-Shift....

blade9

« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2012, 05:57:59 ÖS »
Bu konuyu çok araştıran ve daha sonra alan biri olarak detaylı bilgi vereyim. İ-shift tiptronik aynı şey değil .i-shift yarı otomatik olarak geçiyor. avantajı, 1.8 olmasına rağmen bu vites sayesinde 1.6 lardan az yakıyor. Tabi 140 beygire göre baya iyi. Vites Geçişlerinde yığılma oluyor diye forum sayfalarında şikayetler duyuyor olabilirsin arabayı aldığımda bu muydu abarttığınız yığılma dedim. Bence birinci ikinci vites haricinde çok fazla belli olmuyor geçişler. Benim şuan için tek sorunum içeriden gelen sesler. Tercih senin.

rubin

« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2012, 10:34:45 ÖÖ »
kesinlikle sorunlu bir araç değil...kulaktan dolma laflarla bu kasa bu hale geldi...tek dezavantajı baskı+balata var oluşu..oda 2009 dan sonra tam otomatikle çözüldü...benim de 2006 model var 80.000 km de yakında baskı balata değiştiricem..bunun dışanda 10 numara bi araçtır..gülü seven dikenine katlanır..o kadar da olsun artık

NeFeR

« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2012, 10:58:40 ÖÖ »
Tam otomatige alışan insanlar için sorunlu gelebilir ben manuelden geçtim vites geçişleri gayet normal.Doğal olarak bizim yerimize robot basıyor debriyaja.Bu kullandıgım 2.civic hb o kadar memnunum.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2012, 11:00:56 ÖÖ »
o kadar memnunum ki şu an 40bin lira verseler satmayı düşünmüyorum :D

redmoon

« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2012, 12:07:22 ÖS »
vallahi bende değişikliği severim her zaman değiştirirdim ama aracımı bu aracımdan vazgeçemiyorum nedense :)

yklklc

« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2012, 08:13:26 ÖS »
3.Triptonik aracım bu İ*shiftin diğerlerine göre artıları var ama eksisi yok bence Mesela ;

-Vites geçişleri daha kararlı saçma sapan vites artışı ve çekmeyince düşüleri olmuyor..
-Üst devirlerde vites geçişlerinde dualogic(fiatın triptoniği) daha fazla sarsıntı yapıyor bu ona nazaran daha az.

Triptonik vitese alışmak zaman alır sabırlı olunca keyif alırsınz.

Bunun dışında araçla ilgili bir sorun okumadım zaten forumlarda yapıtğım araştırmalarda ve şimdi iyi ki almışım diyorum (3 ay oldu alalı).

Kesinlikle bu motorun sesini duymak, yeri geldiğinde 60-70-80.000 lik araçlara rahatlıkla kafa tutabilmek çok farklı bir duygu. Ve düşünmeden alıkoyamıyorum kendimi bu araç böyleyse 2.0 lık Type-R nasıldır acaba :)

ches

« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2012, 02:50:23 ÖS »
Valla bende düşünüyorum bu gidişle eşime araba alırsam kendime type-r yolu görünüyor.

yklklc

« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2012, 05:50:46 ÖS »
Valla bende düşünüyorum bu gidişle eşime araba alırsam kendime type-r yolu görünüyor.

Gerçekten ayrı bir keyif bu arabayı kullanmak... Forumda Type-r kullanan varsa kiralayalım :)

Loss Minute

« Yanıtla #18 : Şubat 21, 2012, 10:52:59 ÖS »
Kullanmayı bilmeyen için her araç sorunludur.

starboard

« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2012, 08:27:05 ÖÖ »
AZ ÖNCE YANLIŞ BİR SİTEYE KAYDOLDUĞUMUN FARKINA VARDIM, SİZLERİ (YORUMLARINIZI OKUYUNCA) BENİDE ALIN BENİDE ALIN DEDİM RESMEN. HE BU ARADA BENDE DE 2008 1,8 İVTEC VAR HB AT, SÜPER Mİ MAKİNA, BUNDAN ÖNCE GOLFÜM VARDI HANTAL YAKIT CANAVARIM! ŞANZUMAN ARIZASI VERİNCE BENDE SATTIM YERİNE KUSURSUZ TEKNOLOJİSİ OLANI SEÇTİM HONDA, İLK ZAMAN ARACIN KAREKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİ SORUN SANDIM AMA SONRA BU DURUMA KAVRAYIP HÜKMEDİNCE ARAC KULLANMAK RESMEN BİR KEYFE DÖNÜŞTÜ TABİ TRAFİK YOKSA, MÜTHİŞ KEYİF ALIYORUM KULLANMAKTAN HATTA ŞANZUMAN VE MOTOR YAGLARINI DEGISTERECEGIM INANIN DISARI CIKMAK ICIN CAN ATIYORUM...

starboard

« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2012, 08:34:16 ÖÖ »
ARKADAŞLAR KARAR VERDİM ARACA MERCAN OTOMOTİVDE YAPTIRILAN ŞU BOR UYGULAMASINIDA TAKTIRACAGIM İZMİR MERKEZ ŞUBEYLE GÖRÜŞTÜM COK DEĞERLİ BİR İNSAN AHMET BEY, BENCE SİZDE DİNLEYİN YADA ARAŞTIRIN!

16ec813

« Yanıtla #21 : Şubat 23, 2012, 08:35:55 ÖÖ »
honda city harici bence kötü honda yoktur,bakımsız honda vardır ;D
starboard  sanırım caps lock un açık kalmış

shunkawakan

• Shunkawakan
« Yanıtla #22 : Mart 06, 2012, 10:29:43 ÖÖ »
Merhabalar,
Bor uygulaması yaptıysanız sonuç hakkında bilgi verebilir misiniz?
Selamlar