Gönderen Konu: bridgstone adrenalin mi - michelin pilot exalto mu - Dunlop sport max mı ?  (Okunma sayısı 7289 defa)

couragepapillon

arkadaşlar bütce 1100-1200 civarı.
ölçüler 215-45-17

Hangi markayı önerirsiniz bu 3ü arasında?

Lastikci ebatları 215-40-17 yapalım mı dedi ? Böyle yaptığım vakit çamurlukla lastik arasındaki mesafe göze batar mı? (spor yay yok)

şuan kullandığım lastik Federal diye V kanallı b.ktan bir lastik. Eski lastikcim diyoki bunlar yazında kullanılır 4 mevsimlik . Ama lastiğn üzerinde kar işareti var. Böyle birşey sözkonusu mu beni mi yiyor bu adam ?
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2010, 01:05:57 ÖÖ Gönderen: couragepapillon »

fzthgosm

hocam arkadaşta 2004 civic var 18 jant 40 yanak lastik var spor yayı çıkarttı eski normal yaylarını taktı şuan o boşluk göz zevkini bozuyor.bilmem nalatabildim mi?

pasa35

camurlukla olan bosluktan ziyada 215 40 17 takarsanız orj çapından cok daha kucuk olur buda kadranda sapma yapar.aracın hızlanısı iyilesir max sürrat duser.bir nevi kısa şanzıman varmıs gibi olur.

lastık konusundada pirelli pzero cok tavsiye edilne bir lastık bı bakın derim

Utku Ataç

Dostum adrenalin dediğin lastiği 2004 yaris,2006 avensis ve 2008 corollada test etme fırsatı buldum.O lastiği ısıtmadıkça yolda durmayı bekleme :) ayrıca ıslak performansıda çok iyi değil 1-2 patinaj komple.
Diğer lastikler hakkında bi bilgim yok malesef :(

couragepapillon

O zmn 215-45-17 den vazgeçmeyim.

Lastikte aradığım özellik sessizlik ve yol tutuşu. Ne önerirsiniz başka ?

Utku Ataç

Kim ne derse desin benim favorim michelindir.ancak civic aldıktan sonra continentalde hoşuma gitmeye başladı.çok memnunum orijinal lastiklerimden.Yani ben michelin ile contiden birisi derim

abyildiz

evet arkadaşlar benm lastiklerde baya aşınmş lastikler orjinal üstündeki lastikler ama araç daha 24000 de sizce biraz erken bitmemiş mi bu arada benm lastikler 205-55-16 bana hangi markayı önersnz???

kacaman

conti derim

canguder

continental çok dayanıklı lastiktir. benimkiler 16.000 km oldu hiç erime belirtisi yok. Bizim şirket araçlarına bakıyorum bridgestone lassa hepsi 20.000 yarı ömrünü tamamlamış gibi hiç dişleri kalmamış. Continental bana göre sağlam lastik.

01 GK 283

michelini asla tavsiye etmem çok dayanıksız bi lastik çok çabuk dağılıyor.. Şuanda pirelli pzero rosso kullanıorum çok sağlam bi lastik takalı 15000km oldu hala gram eskime belirtisi yok ama tek sorunu sert lastik ve ses olayı biraz yüksek ayrıca adrenalin de öle sesi içeri alıor ama conti bence güzel lastik sessizlik olsun fren mesafesi olsun gayet iyi lastik

dRiFtiNg_aLoNg

bende falken Azenis RT-615K

işte linki----> http://www.falkentire.com/Tires/Azenis-RT-615K-14

cıvıcem

Ynt: bridgstone adrenalin mi - michelin pilot exalto mu - Dunlop sport max mı ?
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2010, 03:13:08 ÖS »

michelin gerçekten bambaşka,önceki astramda good yearları michelin ile değiştirmiştim ve aradaki fark bariz hissediliyordu.

serindurus

« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2010, 03:19:39 ÖS »
michelin energy tavsıyemdır 20000 km oldu bıyıkları hala ustunde hıçbır erıme belırtısı yok...............111

01 GK 283

« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2010, 10:24:29 ÖS »
Bende Pilot vardı gayette kötüydü tek güzelliği yumuşak olmasıydı demekki modelden modele değişiyor

CVC2008

« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2010, 12:52:22 ÖÖ »
Goodyear Optigrip tavsiye ederim. Biraz ses yapabilir ki duymak için özellikle dinlemen gerekiyor ama yol performansı muhteşem. daha önce Continental Premium contact2 (honda orjinal gelen lastik) ile Pirelli P7 zero (Audi A6 nın üzerinde gelen lastik) kullandım. Yağmurda optigrip beni şoke edercesine iyi yol tuttu ki P7 nin performansının daha iyi olmasını beklerdim. Konfor için Michelin denir ancak çok dayanıksız 1-2 çukura sert gir balon yapmaya meyilleniyor lastik.

Fatih!

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2010, 01:04:31 ÖS »
Nokian diye bir marka duydunuz mu bilmem
Dünyanın en sessiz lastiğini üretiyorlar.
Kışlık lastiklerini kullanıyorum harikalar.

Yazlık için ZG2 modelini öneririm
http://www.saglamotomotiv.com/lastikten-haberler/43-nokianzg2-adac-de-ozellikle-onerilen.html

pasa35

« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2010, 07:39:39 ÖS »
nokian cok ıyı ve pahalı bı markadız zaten

Nokian diye bir marka duydunuz mu bilmem
Dünyanın en sessiz lastiğini üretiyorlar.
Kışlık lastiklerini kullanıyorum harikalar.

Yazlık için ZG2 modelini öneririm
http://www.saglamotomotiv.com/lastikten-haberler/43-nokianzg2-adac-de-ozellikle-onerilen.html

ocean0636

« Yanıtla #17 : Haziran 03, 2010, 07:17:11 ÖÖ »
Bende lastik alicam su ara (215/45/17) var suanda duruma göre bende 40 yanağa inmeyi düşünüyorum(5cm yay var aracımda) benimde suanki lastikler Nexen V kanallı(dandik ötesi) bir lastik ve benimde bütçe 1000-1200 civarı, kısacası aynı durumdayız :) :)
Benim aklıma şimdilik Pirelli P Zero Rosso yatıyor herkez şiddetle tavsiye ediyor bu lastiği fiyatı da bizim bütçelere uygun.. Michlen Pilot da var aklımda ama Michlen çok yumuşak lastik bu ebatlarda hemen yarabiliriz Michleni :)

dRiFtiNg_aLoNg

« Yanıtla #18 : Haziran 06, 2010, 10:10:15 ÖS »
dostum al falken bak keyfine başka bişey demiyorum... bütün lastik markalarını kullandım hemen hemen en memnun kaldığım falken...

abga

« Yanıtla #19 : Haziran 06, 2010, 10:22:56 ÖS »
ne degişik yorumlar yapılmış bu lastik işi araçta en önemli husus ,bende dunlop iyi diye duymuştum bu seçenekler içinde kullanmadım hiç ama yorumları baya iyiydi , michelin lastikler içinde iyi yorumlar duydum ama ömürleri kısaymış çok . silverstone ,kumho şimdide maxsis kullanıyorum hepsini bu araçta kullandım silverstone drag için süper patinaj sıfır ama yagmurda kötü kumho sessiz yumuşak yagmurda berbatt ,maxsis orta sert sessiz yagmurdada sıcaktada iyi ve içlerinde en ucuz lastik bu :)

kacaman

« Yanıtla #20 : Haziran 06, 2010, 10:50:04 ÖS »
nokian ı yabana atmayın