Gönderen Konu: Aracım Hakkında Bilgi Sahibi Olmak İstiyorum  (Okunma sayısı 9605 defa)

Protective

Aracım Hakkında Bilgi Sahibi Olmak İstiyorum
« : Nisan 04, 2013, 05:04:49 ÖS »

Öncelikle herkese merhaba. 2010 Model makyajlı kasa Honda Civic 1.6 Premium Manuel sahiniyim. Aracı alalı 1 gün oldu. Araçta bilmediğim çok şey var. İnternetten araştırdım ama inanılmaz soru işaretleri var kafamda. Mesela;
1. Aracım ne olarak geçiyor? (FD6 mı,Mugen mi)
2. Aracımda VSA var ama ne zaman,nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Sürekli açık kalsa zararı var mıdır?
3. Aracımda 6'lı CD changer var,dün CD çektim ama çalmadı. Süre ilerliyor ama ses çıkmıyor. CD'yi MP3 formatında çektim ondan olabilir mi acaba? Track mı çalıyor sadece?
4. Bazı arkadaşlar aracında geri görüş kamerası,usb,bluetooth gibi şeyler var diyorlar ama ben neden göremiyorum? Bu özellikler bu araçlarda var mı yoksa fabrika çıkışı fonksiyonel olarak mı geçiyor?
Ve aklıma gelmeyen bir çok soru işaretleri var. Bu sorduklarım başta olmak üzere aydınlatıcı bilgi verebilecek abi ve kardeşlerim var mı? Hoşgörünüze sığınarak böyle bir konu açtım,saygılar sunarım...

Mehmetttt

Ynt: Aracım Hakkında Bilgi Sahibi Olmak İstiyorum
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2013, 05:25:33 ÖS »
2. Aracımda VSA var ama ne zaman,nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Sürekli açık kalsa zararı var mıdır?
3. Aracımda 6'lı CD changer var,dün CD çektim ama çalmadı. Süre ilerliyor ama ses çıkmıyor. CD'yi MP3 formatında çektim ondan olabilir mi acaba? Track mı çalıyor sadece?
4. Bazı arkadaşlar aracında geri görüş kamerası,usb,bluetooth gibi şeyler var diyorlar ama ben neden göremiyorum? Bu özellikler bu araçlarda var mı yoksa fabrika çıkışı fonksiyonel olarak mı geçiyor?

1-Aracınız FD6 kasa olarak geçer. Mugen araca sonradan yaptırılan karlık, spoiler vb. gibi özel şekilde tasarlayan şirketin adıdır. Mugen araca sonradan isteğe bağlı olarak yapabileceğiniz dış modifiyedir.
2-VSA her zaman devrede olmalıdır. Siz manuel olarak onu kullanamazsınız. Eğer kapatmak isterseniz direksiyonun solunda bulunan VSA OFF tuşuna basılı tutun gösterge panelinde sarı olarak VSA ukatılımı çıkar. Ancak tavsiye etmem çünkü bu güvenlikten ödün verirsiniz yani aracın kayma savrulma anında aracı toparlamasına yardımcı olan sistemdir ESP-TC diye diğer markalarda geçer. Yok ben el frenini çeker aracımla 8 çizerim derseniz size kalmış :).
3- Mp3 formatında da çalar cd kalitesinden de olabilir.
4- O saydığınız özellikler yeni kasalarda FB7 lerde donanım olarak vardır. Bizim FD6 da yok. Yalnızca Usb yerine Aux denilen bir giriş var çakmağın yanında oraya Bir tarafı USB li giriş alın takın dinleyebilirsiniz.
Sorularınıza inşallah cevap verebilmişimdir. Eksiğim- yanlışım varsa arkadaşlar tamamlasınlar lütfen.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2013, 05:26:37 ÖS Gönderen: Mehmetttt »

Mehmetttt

« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2013, 05:32:24 ÖS »
Bu arada yeni kasalarda da geri görüş kamerası falan çıkartıldı standart değil sonradan takılıyor.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2013, 05:32:48 ÖS Gönderen: Mehmetttt »

TRAVEGO06

« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2013, 05:40:50 ÖS »
aynı araba bende de var bende 6 cd nereye takılıyo onu bulamadım ???

legolas

« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2013, 05:47:02 ÖS »
Yalnızca Usb yerine Aux denilen bir giriş var çakmağın yanında oraya Bir tarafı USB li giriş alın takın dinleyebilirsiniz.

nasıl yani?

Mehmetttt

« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2013, 06:13:05 ÖS »
Yalnızca Usb yerine Aux denilen bir giriş var çakmağın yanında oraya Bir tarafı USB li giriş alın takın dinleyebilirsiniz.

nasıl yani?

Şöyle net bir açıklama olmamış kusura bakmayın. Bir ucuz mp3 çalar alın sonra da bir tarafı aux diğer tarafı usb olan kablodan alın, Mp3 leri mp3 player a yükleyin onu da usb den auxa bağlayın sesi oradan verecektir. Denemedim ama birkaç yerde okudum. :)

hakko modelistlik

« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2013, 06:23:33 ÖS »
Bu arada yeni kasalarda da geri görüş kamerası falan çıkartıldı standart değil sonradan takılıyor.
ufak  bir düzeltme geri görüş kamera çıkarılmadı i-mid ekran uyumlu park sensörleri çıkarıldı

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2013, 07:43:19 ÖS »
hayırlı olsun,maşallah.kazasız belasız.

legolas

« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2013, 08:16:31 ÖS »

nasıl yani?

Şöyle net bir açıklama olmamış kusura bakmayın. Bir ucuz mp3 çalar alın sonra da bir tarafı aux diğer tarafı usb olan kablodan alın, Mp3 leri mp3 player a yükleyin onu da usb den auxa bağlayın sesi oradan verecektir. Denemedim ama birkaç yerde okudum. :)

hocam onun için öyle extrem şeylere gerek yok. çift tarafı 3,5 mm jak olan bir kablo alınır, bir tarafı aux girişine diğer tarafı da 3.5 mm çıkışlı herhangi bir cihaza (telefon, mp3 çalar vs.) takılır, işlem tamam.... :)

Protective

« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2013, 08:22:23 ÖS »
Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Mehmet kardeşim bilgiler için çok çok teşekkür ederim. VSA kısmında ufak bir sıkıntı kaldı. Yani ben hiçbirşeye basmadan araca binersem VSA devrede olmuş oluyor zaten. Eğer VSA Off tuşuna basılı tutup,gösterge ekranında turuncu ikon çıkarsa kapalı oluyor anladığım kadarıyla,doğru anlamışımdır inşallah...
Bir de bu araçlarda yol bilgisayarı filan var diyorlar o da fonksiyonel sanırsam. Çok teşekkürler...

Mehmetttt

« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2013, 09:12:18 ÖS »
Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Mehmet kardeşim bilgiler için çok çok teşekkür ederim. VSA kısmında ufak bir sıkıntı kaldı. Yani ben hiçbirşeye basmadan araca binersem VSA devrede olmuş oluyor zaten. Eğer VSA Off tuşuna basılı tutup,gösterge ekranında turuncu ikon çıkarsa kapalı oluyor anladığım kadarıyla,doğru anlamışımdır inşallah...
Bir de bu araçlarda yol bilgisayarı filan var diyorlar o da fonksiyonel sanırsam. Çok teşekkürler...
+1 Aynen dediğiniz gibi oluyor VSA nın kullanımı.
Sayın Hakko ve Legolas eyvallah  bilgiler için.
Kablolar aynı fiyat zaten :)
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2013, 09:14:51 ÖS Gönderen: Mehmetttt »

Mehmetttt

« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2013, 09:13:51 ÖS »
Yol bilgisyarı bizim araçlarda yok ne yazık ki. Sadece derece ve 100 km de ortalama yakıt gösterimi var.

Protective

« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2013, 09:31:16 ÖS »
100 km ortalama yakıt da fena değilmiş aslında. :) LPG'de de işleseydi daha iyi olurdu. Bilgiler için çok teşekkür ederim kardeşim...

M-A-S

« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2013, 09:34:43 ÖS »
Hayırlı olsun.
Ben de elimdeki boş cd'lere mp3 hazırladım ama bu fd6 ların teypleri bir garip olunca audio sistem adı verilen aparattan aldım,kendim taktım.Gayet güzel çalışıyor tavsiye ederim.Forumda aratın çıkacaktır.

zehir

« Yanıtla #14 : Nisan 04, 2013, 09:39:41 ÖS »
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın nekadara aldınız ?

Protective

« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2013, 07:06:04 ÖS »
Teşekkür ederim yardımlar ve yorumlar için... 37.000'e aldım.

bbhnda

« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2013, 09:07:07 ÖS »
güzel seçim güzel fiyat.bi sıkıntı olursa sormak istediklerin falan burdan yazarsın.hayırlı olsun.

Refik_Yavaş

« Yanıtla #17 : Nisan 05, 2013, 10:54:37 ÖS »

1-Aracınız FD6 kasa olarak geçer. Mugen araca sonradan yaptırılan karlık, spoiler vb. gibi özel şekilde tasarlayan şirketin adıdır. Mugen araca sonradan isteğe bağlı olarak yapabileceğiniz dış modifiyedir.
2-VSA her zaman devrede olmalıdır. Siz manuel olarak onu kullanamazsınız. Eğer kapatmak isterseniz direksiyonun solunda bulunan VSA OFF tuşuna basılı tutun gösterge panelinde sarı olarak VSA ukatılımı çıkar. Ancak tavsiye etmem çünkü bu güvenlikten ödün verirsiniz yani aracın kayma savrulma anında aracı toparlamasına yardımcı olan sistemdir ESP-TC diye diğer markalarda geçer. Yok ben el frenini çeker aracımla 8 çizerim derseniz size kalmış :).
4- O saydığınız özellikler yeni kasalarda FB7 lerde donanım olarak vardır. Bizim FD6 da yok. Yalnızca Usb yerine Aux denilen bir giriş var çakmağın yanında oraya Bir tarafı USB li giriş alın takın dinleyebilirsiniz.
Sorularınıza inşallah cevap verebilmişimdir. Eksiğim- yanlışım varsa arkadaşlar tamamlasınlar lütfen.
ufak bi düzeltme 2012 fd6 larda geri görüş kamerası standart olarak çıkıyordu. :)

Refik_Yavaş

« Yanıtla #18 : Nisan 05, 2013, 10:56:58 ÖS »
Teşekkür ederim yardımlar ve yorumlar için... 37.000'e aldım.
aracın değişeni ve kaza boyası büyük bi şekilde yok ise ideal fiyat. Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin :)

cem_kilinc

« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2013, 07:28:55 ÖÖ »

ufak bi düzeltme 2012 fd6 larda geri görüş kamerası standart olarak çıkıyordu. :)

malesef fd6 2012 lerde öyle bir standart donanım yok.

Protective

« Yanıtla #20 : Nisan 06, 2013, 03:50:00 ÖS »
aracın değişeni ve kaza boyası büyük bi şekilde yok ise ideal fiyat. Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin :)
Araçta hiç değişen yok ve gram boya yok kardeşim. Servis bakımlı tamamen,garantisi devam ediyor. Teşekkürler cümlemize inşallah...