Gönderen Konu: Gigi Galli  (Okunma sayısı 1423 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Gigi Galli
« : Aralık 20, 2005, 11:50:54 ÖÖ »
Gigi Galli: “Mitsubishi’nin şampiyonadan ayrılması benim için ağır bir darbe oldu

--------------------------------------------------------------------------------

2005’in heyecan uyandıran pilotu Gigi Galli, Mitsubishi’nin Dünya Ralli Şampiyonası’ndan çekilecek olmasına herkes kadar şaşırdığını söyledi. Özellikle de Japon takımında kalmak için Ford’ta çifte şampiyon Marcus Gronholm ile birlikte çalışma fırsatını geri çevirdiği için çok pişman.

Mitsubishi’nin gelecek yılki programında lider pilot olacağına kesin gözüyle bakılan İtalyan pilot, Lancer WRC ile, İngitere’deki Mitsubishi takımı Rugby’de özel katılımcı programı oluşturmayı umduğunu söyledi. Otomobil, pasif diferansiyalle katılımmayı gerektiren 2006 kurallarına göre dizayn edilmiş durumda.
Gigi Galli sözlerine şöyle devam etti: “Bu karar benim için ağır bir darbe oldu. Şimdi Malcolm Wilson’un, Marcus Gronholm’e Ford’da takım arkadaşı olmam yolundaki teklifini redddettiğim gerçeğini düşünmeden alternatif bir program oluşturmaya çalışıyorum. Rugby Takımı’nın bazı WRC rallilerinde Lancer WRC katılımmak ihtimalim halen var. Kolay olmayacak, ama yarı zamanlı da olsa oyuna geri dönmek için bütün olanakları deniyorum. Korkunç bir darbeydi, ama spor böyle, hayat böyle…”