Gönderen Konu: Ferrari'den FIA Kararına Tepki  (Okunma sayısı 1629 defa)

Mrija

  • İleti: 570
Ferrari'den FIA Kararına Tepki
« : Temmuz 27, 2007, 03:05:16 ÖS »


Ferrari: "Karar önyargılı ve anlaşılamaz"
 

Scuderia Ferrari, FIA Dünya Motor Spor Konseyi'nin McLaren'i suçlu bulup ceza vermeme kararına tepki gösterdi ve bu kararı "anlaşılamaz" bulduklarını belirtti.

Scuderia Ferrari'nin dün akşam saatlerinde yayınlanan bildirisi şöyle:

"Ferrari olarak, Vodafone McLaren Mercedes Takımının, FIA Dünya Motor Spor Konseyi tarafından suçlu bulunduğunu gerekçeli bildirisinde izledik. Ancak açıklanan kararda, sporun temel prensiplerinin ihlal edilmiş olduğunun tesbitinin vurgulanmasına karşın, bunun doğal sonucu olan yaptırım uygulanmasına gerek görülmemiş olmasının belirtilmesi anlaşılamaz bir tutumdur. Konseyi bugün almış olduğu bu talihsiz karar, Formula 1'de bundan böyle karşılaşılacak etik dışı ve sahtecilik uygulamalarını ne yazık ki yasallaştırmış ve çok ciddi ve aynı zamanda kötü bir örnek oluşturmuştur. Aslında Dünya Motor Spor Konseyinin bu kararı, bir sportif mücadelede rakibinize ait son derece gizli bilgi ve dökümanları birkaç aylık bir süreçte ve yasal olmayan yollarla alarak elinizde bulundurmanın herhangi bir ceza gerektirmeyen suç olduğunun ilginç bir tesbitidir.

"Vodafone McLaren Mercedes Takımının bu gizli belgeleri elinde bulundurduğunun tamamen bir tesadüf sonucu ortaya çıkarılması ve bunun Konsey tarafından tesbit edilmesi gerçeği, bu belgeleri ellerinde bulundurmaya devam etmelerine de bir engel getirmemektedir. Bugünkü karar, tesbit edilen suçun Formula 1 gibi son derece küçük ayrıntıların çok büyük farklar yarattığı bir sporda işlenmiş olması nedeniyle daha da vahimdir.

"Ferrari olarak bu sonucu, özellikle sporun güvenilirliği açısından son derece ön yargılı ve zararlı bulduğumuzu kamuoyunun değerlendirmesine sunuyoruz. Herşeye rağmen, İtalya ve İngiltere'de sürmekte olan yasal süreci daha da dikkatle ve titizlikle izleyeceğimizin bilinmesini isteriz."