Gönderen Konu: Benim dünyam !!!  (Okunma sayısı 6084 defa)

mertol

  • İleti: 128
Benim dünyam !!!
« : Ekim 10, 2006, 07:44:09 ÖS »
Honda Civic İlk kez tanıtılıdığı 1972 yılından beri otomobil severlerin gönlünde farklı bir yere sahip oldu. 2006 yılında 6. jenerasyonu satışa sunulan  Honda Civic ülkemizde ise 5. ve daha cokta 6. jenerasyonu ile sevildi.


Yasin İnce’ de iflah olmaz bir Honda özelliklede Civic fanatiği. Daha öncede 6. jenerasyon bir Civic sedan modifye eden Yasin İnce Honda’nın rahatlığını başka herhangi bir araçta bulamadığını ifade ediyor.



Daha önceki otomobili oldukça abartılı bir görünüme sahip olan Yasin, Si ‘ında ise sade bir görünüm ve abartlık bi performans hedeflemiş.


1993 model Honda Civic Si’ı standart olarak alan Yasin ise ilk olarak dış kısımdan başlamış..Ön farlarını Sonar marka angel eye farlar ile, stopları ise yine Sonar marka şeffaf stoplar ile değiştirmiş. Aynı stoplardan bir kaç otomobilde daha görünce stopların dış camlarını söküp siyaha boyayarak 3D gürünümlü stoplar elde etmiş.


Daha sonra otomobilin standart hailnde siyah olan parçalarını da araçla aynı renge boyatarak aracın tamamında bir bütünlük  oluşmasını sağlamış.Bu boya işlemleri sırasında ise ön kaputa airbrush çalışması yapılmş. Tam ortaya da otomobilin Yasin İnce için ne anlama geldiğini anlatan bir söz yazılmış “BENİM DÜNYAM”.


Otomobilin yan tarafına doğru geçtiğimizde ise ilk dikkatimizi çeken otomobilin inanılmaz derecede alçaltılmış olduğu. Araç kelimenin tam anlamı ile yere yapışık.16 inch çapında eta beta 5 kollu jantlar da gözden kaçmıyor tabi. Lasiık olarak ise 195/45/16 Kumho Lado Exterior tercih edilmiş. Bu arada beyaz otomobilde siyah cam filmi daha bir farklı duruyor. Bunu bir kez daha görüyoruz.



En başından beri merak ettiğimiz noktaya gelebildik nıhayet : MOTOR.Yasin İnce gerçekten bu konuda abartmış.Goofy Motorsporttan Rıfat Erkul ile kafa kafaya verip ne yapılabilir diye araştırırken daha önce yapılmamışı yapmak istemişler ve motor hacmini yükseltmeye karar vermişler. Bu daha öncede yapılıyordu demeden önce şunu hatırlatalım. Kit hazır olarak alınıp motora uygulanmamış. Rıfat Erkul tarafından  sıfırdan imal edilmiş. 1600 cc olan motor hacmi bu işlem sonrasında 1800 cc ye yaklaşmış.Aracın güç ölçümleri ayarlari henüz tam olmadığı için güç ölçümü yapılmamış. Ama 180 hp civarında bir güce ulaşılması bekleniyor. Stroker kit haricinde motorda pipercross hava filtresi ve manifoldan itibaren 48 mm’lik egzoz uygulaması yapılmış. Egzoz sistemi özel yapım son susturucu ile bitiyor. Aktarma sistemindede modifikasyona gidilen Honda’da kısa oranlı şanzıman ve short shifter kullanılmış. Bu sayede otomobilin daha çabuk hızlanabilmesi hedeflenmiş.


İşinden arta kalan zamanı otomobili ile geçiren Yasin İnce, Honda’sının dışına gösterdiği ilgiyi içersinede göstermiş. Direksiyon simidi hakimiyetini arttıran ve hareket kolaylığı sağlaması amacıyla değiştirilmiş. Pedallar da daha rahat bir kullanım sunan spor pedallarla değiştirilmiş. Konsolun üstünde sürücüye dönük olarak yerleştirilmiş devir saati üzerinde shift ligt bulunuyor. Vites değiştirme zamanı geldiğini haber veren shift ligth sayesinde tam vaktinde vites değiştiriliyor. Orjınal koltukları böyle bir otomobile yakışmayacak kadar sıradan kaldığı için Yed marka spor koltuklar takılmış. Tüm bunların sonunda Honda’nın içi hem çok şık, hemde sportif  bir görünüme kavuşmuş. Daha sonradan açılan sunroof ise içeriye ferahlatmış.


Modifiyeli bir otomobilin olmazsa olmazlarından müzik sistemi de unutulmamış. Pionner DEH-P6700 ana unite, mp3 çalma özelliğine de sahip. Kicker 30 Cm çift bobinli subwoofer ile bas sesleri daha kaliteli bir şekilde duyuluyor. Amfi olarakta Sierra SRA5500 kullanılmış. Kaliteli sesi yüksek sese tercih eden Yasin İnce, bu sistemin kendisi için ideal olduğunu belirtiyor.


Otomobilinden oldukça memnun olan Yasin İnce, daha bir çok projesi olduğunu söylerken artık başka bir model üzerinde çalışmak istediğini de ekliyor.Daha bir çok Honda modeli olduğunu da göz önünde bulundurursak  pekte haksız sayılmaz. Otomobiline kendisi gibi bakabilecek birisini bulabilirse satmayı düşünen Yasin İnce’nin yeni calışmalarını sabırsızlık ile bekliyoruz.


1993 Model Honda Civic Si


Genel:
Motor : Yeni 4500 km’de
Şanzuman: Yeni 4500 km’de
Dijital- 2 Hafızalı Sunroof
Klima
Otomatik Cam
Merkezi Kilit
Cenmax Oto Alarm ve Cam kaldırma Tertibatı
Elektrikli Yan Aynalar
Fren Ön ve Arka Disk


Extralar:
16’’inch EtaBeta Model 5 Kollu Jantlar
Kumho  Lado Exterior 195/45/16---80V Lastikkler
48mm komple Egzost Sistemi ve Magnex Tipi özel yapım Son Susturucu
Sonar Marka Angel Eye Ön Farlar
Sonar Marka 3D Tipi Arka Stoplar
Kaput üzerinde Airbrush İşlemi
Çizilmez American Cam Filmi
Kırmızı Boyalı Fren Kaliperleri
Arka Bagaj Plakalık İptali
TypeR Yan Sinyaller
Spor Direksiyon
Chrom Vites Topuzu
Chrom Paspaslar
AutoMeter büyük boy Devir Saati
Kol Dayama
Yed Marka 2 Adet katılım Koltuğu
TypeR El Freni Chromajı
TypeR Pedal Seti ve Sol Ayak Dayama
Kapı Çıtaları ve Tampon Altları Aracın Rengine Boyanmıştır
Fiam Ferrari Kornası
Pipercross Air İntake System


Tesisat:
Pioneer Deh-P6700 MP (Mp3 Player)
Ön Kapılarda 1Takım 16 cm JBL Mid Comp.
Bagajda 30 cm Çift Bobin Kicker CVR Subwoofer ve buna ait özel yapım Kabin ve Aksesuarları
Sierra SRA 5500 Model Anfi



M. Onur ARSEVEN

arseven.onur@mynet.com







Type_R PoWeR

  • İleti: 543
Ynt: Benim dünyam !!!
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2006, 11:04:11 ÖS »
Nerdeyse hergun bahcelievlerde görüyorum.Güzel bir Si. :)

vtec_pu

  • İleti: 206
Ynt: Benim dünyam !!!
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2006, 11:07:31 ÖS »
allah kaza bela vermesn...güzel araç.

MegabasS

  • İleti: 115
Ynt: Benim dünyam !!!
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2006, 11:36:32 ÖS »
Honda Civic İlk kez tanıtılıdığı 1972 yılından beri otomobil severlerin gönlünde farklı bir yere sahip oldu. 2006 yılında 6. jenerasyonu satışa sunulan  Honda Civic ülkemizde ise 5. ve daha cokta 6. jenerasyonu ile sevildi.

ufak bir düzeltme 2006 yılı itibari ile 8. jenerasyon civic satısa sunuldu

Onu-R

  • İleti: 3113
Ynt: Benim dünyam !!!
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2006, 06:52:47 ÖS »

   Temiz araç, paylaşım için teşekkürler mertol...


sürüngen

  • İleti: 821
Ynt: Benim dünyam !!!
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2006, 07:14:14 ÖS »
güzel araç hoş araç da nası alıyolarmış 180 hp yi merak ettim..pek kolay diil b16a9 da..

V_TecH_VtI

  • Ziyaretçi
Ynt: Benim dünyam !!!
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2006, 06:01:00 ÖS »
araç gercekten cok temız ve hoş allah kaza bela vermesın :)

Onu-R

  • İleti: 3113
Ynt: Benim dünyam !!!
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2006, 09:14:32 ÖS »
güzel araç hoş araç da nası alıyolarmış 180 hp yi merak ettim..pek kolay diil b16a9 da..

   Rıfat ustanın eli değmiş desek :)  Şaka bir yana motor hacmi 0.2 litre arttırılmış, 1.8 litre olmuş, mutlaka ki başka işlemler de yapılmıştır fakat şu da var ki genelde fazladan 5-10 hp eklenir hep böyle yazılarda :)