Forumumuzda bu konuyla ilgili sizinde düşündüğünüz gibi D Serisi motora atmosferik yükleyen Mehmet Abi'm var.Sizinki D16,o D14.
Şimdi gelelim meseleye.D16'ya uygun Vtec kapak varsa eğer tabiki Vtec açar.Ama Sohc,yani tek eksantrik.Dohc gibi etkili bir Vtec patlaması yaşayamazsınız.Çünkü Sohc motorlar,Dohc motorlara göre daha basittir.Her silindire tek pistondan,silindir başına 3 kam profili bulunur.Kenar profillerde düşük devirlerde kullanılır ve yakıt tasarrufu sağlanır.Orta profilde yüksek devirlerde kullanılır.
Port Polish denmiş.Port Polish'te supap portlarınız daha çok genişletilecek.Yani daha fazla hava-yakıt karışımı içeriye alınmasında yardımcı oluncak ve daha rahat girecek.Egzoz gazının çıkışıda daha da rahat olacak.Buda tabi ki ek bir performans.Ama yakıt sarfiyatınızı tabiki arttırır.
(Eğer aracınız karbüratörlüyse emme portları pürüzlü yapılır,karbüratörsüz ise pürüzsüz olmak zorundadır.Egzoz portu zaten her ikisindede pürüzsüz olmak zorundadır.)
Vtec açar mı açmaz mı aslında dediğim gibi uygun kapak bulunabilirse,veya ''İMAL EDİLEBİLİRSE'' neden olmasın.İmkansız diye birşey yok.Yapılır.Diyelim yaptın oldu.Sesten tatmin olmadın.Gaz kelebeği,port polish,filtre kiti vs takarsın belki sesin daha da belirginleşmesine bir etken olur.