Gönderen Konu: Ankara'daki patlama ve LPG sonucu  (Okunma sayısı 2427 defa)

carousal

  • İleti: 1109
Ankara'daki patlama ve LPG sonucu
« : Eylül 23, 2011, 10:37:19 ÖÖ »
Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi bu hafta başında Ankara'da bir terör eylemi yaşandı, terörü bir kez daha lanetliyor ve ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin diyorum.

Ancak dün akşam ana haber bültenlerine oldukça ilginç görüntüler çıktı, bilindiği üzere patlamanın sebebi olarak olay günü LPG'li aracın apartmandan atılan tüp ile patlaması gösterilmişti. Ancak sonradan gerçek ortaya çıktı ve patlamanın asıl sebebinin teröristlerin hazırlamış olduğu tahrip gücü yüksek bir bomba olduğu ortaya çıktı.

Dün akşam Show ana haber bülteni, patlama alanındaki yanan araçların götürüldüğü Yeddi-Emin otoparkındaydı ve patlamanın LPG'li otomobilden dolayı olmadığını bizzat gösterdiler. Yanan araçlar içerisinde sadece 1 tane LPG'li araç vardı ve bu LPG'li aracın LPG tankı patlamamış. Maruz olunan tahrip gücü yüksek bombaya ve ardından çıkan yangına rağmen LPG tankının patlamaması bu tankların sağlamlığını birkez daha ispat etti.

Bu kadar şiddetli patlamanın yaşandığı bir olayda LPG tankının zarar görmemesi gerçekten LPG yakıtının ne kadar güvenli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Genelde ana haber bültenleri hep LPG yakıtını kötüler cinsten haber yaparlardı ancak dün LPG'li aracın patlamadığını ispat etmek için yanan LPG'li aracın sağlam tankını ekranlara yansıttılar.
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2011, 10:39:03 ÖÖ Gönderen: carousal »



23korg23

  • İleti: 2477
Ynt: Ankara'daki patlama ve LPG sonucu
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2011, 08:41:53 ÖÖ »
lpg hakkındaki yanlış kanaat düzelecek zamanla.... işin tuhaf yanı lpg düşmanları benzinin daha iyi olduğunu ( daha yanıcı ve aracın çekişinin daha iyi olduğunu) söylerler ama iş yangına gelince benzinin daha yanıcı olduğunu ve benzin deposununda patlayabileceğini atlıyorlar üstelik lpgli araclarda benzin deposu genellikle boş olduğundan bu risk daha az...
elbette oluşan yanlış kanaat bir zamanlar mutfak tüpünün araclara takılmasından ve denetiminin olmamasından kaynaklandı ama artık düzeliyor... avrupada lpg li araclar kapalı garaja girerken bizim gibi 3. dünya ülkelerinde alınmıyor