Gönderen Konu: 2008 honda city otm lpg problemi  (Okunma sayısı 2164 defa)

muhendis_55

  • İleti: 5
2008 honda city otm lpg problemi
« : Haziran 24, 2011, 10:33:07 ÖÖ »
Merhabalar, bu forumdaki ikinci mesajım olacak. 2008 honda city elite otomatik vites aracım var. aracım 32.000 km de. 26.000 km de ankarada prins marka sıralı sistem lpg kiti taktırdım. önceden varmıydı sonradan mı oldu tam hatırlayamıyorum. 2 aydan fazla süredir, aracı lpg de kullanırken, "D" modunda kullanırken trafik lambalarında durduğumda (ayağım frende ve vites D de) rölantide dalgalanma başlıyor. araç stop edecekmiş gibi oluyor. benzinde böyle bir sorun yaşanmıyor. aynı durumu vitesi "S" moduna aldığımda da yaşamıyorum. yalnızca D modunda yaşıyorum. ustanın tavsiyesi ile, bujileri değiştirip kelebek boğazını ve oradaki sensörleri temizlettim. ama sonuç değişmedi. aracın lpg de çekişinde hiç bir problem yok. aynı benzindeki gibi çekişi var. ancak ışıklarda veya kısa süreli beklemelerde rölantisi sapıtmaya başlıyor. iki kez aracım yolda bu durumdan dolayı stop etti.

bu konuda da benzer sorun yaşayanlardan ve çözümünü bulan sevgili hondacı dostlarımdan yardımlarını, değerli fikirlerini istirham edeceğim.

teşekkürler...



asyab

  • İleti: 2
Ynt: 2008 honda city otm lpg problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2011, 08:30:46 ÖÖ »
aynı sorunu bende yaşıyorum ışıkta dururken  vites d'de ayağım frende rölanti dalgalanıyor araba stop edecek gibi oluyor çözüm bulan varsa bilgi versin lütfen

emre16

  • İleti: 1995
Ynt: 2008 honda city otm lpg problemi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2011, 12:48:02 ÖS »
araç D konumundayken gitmek ister sizde frene basınca motorun deviri bir miktar artar ve karışım zenginleşmek ister ve lpg beynindeki lpg püskürtme miktarı bu durum için yeterli olmaz ve araç stop edebilir. Kesin değil ama olma ihtimali yüksek...Bence araç dururken D konumunda tutmayın hem fren sisteminiz zorlanır hemde bu söylediğim durum söz konusu. Çünkü lpg beyninin yaptığı, araç ecusundan alıdığı sinyali(benzin enjeksiyonu süresi) bunun üstüne 1.5 katı süre koyarak lpg püskürtür çünkü lpg ile benzinin ısıl verimi aynı değildir. ECU motorun yük durumuna göre karışımı teşkil eder fakat lpg beyni aynı şeyi yapamaz.