Gönderen Konu: VtecII & Megane Coupe3 Karşılaştırması  (Okunma sayısı 31770 defa)

TURQAZ

Ynt: VtecII & Megane Coupe3 Karşılaştırması
« Yanıtla #75 : Eylül 05, 2011, 03:39:08 ÖS »
örnek verilen polo tdi 1.4 motor olmakla beraber 60ps 75ps ve 80 ps gibi motor seçenekleri mevcuttur ve bu araçların 3 silindir !! olması bile bu kadar ivme katarken diğer adı geçen 130 hplik bir motorun neler yapabileceğini zaten kısaca cevaplamışsın . ben sen gibi bu bir bu iki demeden kısa tuttum ama anlarsın sanırım .

TURQAZ

« Yanıtla #76 : Eylül 05, 2011, 03:40:04 ÖS »
ha birde Allah daha daha çok versin numaraları seviyorsun ya hani 3. arabayı versin 4. arabayı versin ver ver ver ver ver Allahım ver ..

Amin.

ctr07

« Yanıtla #77 : Eylül 05, 2011, 03:47:20 ÖS »
ha birde Allah daha daha çok versin numaraları seviyorsun ya hani 3. arabayı versin 4. arabayı versin ver ver ver ver ver Allahım ver ..

Amin.
+1 allah 1.6 dcı 130 hp de versin. >'12Se

amin.

cümlemize.

canguder

« Yanıtla #78 : Eylül 05, 2011, 04:28:03 ÖS »
vtec2 meganı yer bitirir , 1.4 otomatik ile type-r ve c220 kıyaslamayın arkadaşlar. mercedeste adam gaza çeyrek bassa uzar gider. type-r zaten anlatmaya gerek yok herkes gücünü gidişini biliyor. yoğun trafikte gözümün önünde hr-v süren adam porsche panamera tokatlıyordu.

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #79 : Eylül 05, 2011, 04:43:36 ÖS »
nerde yusuf :D konuyu takip ettiğini biliyoruz :D

tnrdnz

« Yanıtla #80 : Eylül 05, 2011, 05:07:00 ÖS »
vtec2 meganı yer bitirir , 1.4 otomatik ile type-r ve c220 kıyaslamayın arkadaşlar. mercedeste adam gaza çeyrek bassa uzar gider. type-r zaten anlatmaya gerek yok herkes gücünü gidişini biliyor. yoğun trafikte gözümün önünde hr-v süren adam porsche panamera tokatlıyordu.

bu yazı bana sanırım bn kıyaslama yapmadım zaten başımdan geçeni anlattım
 kardeşim

kayaci26

« Yanıtla #81 : Eylül 05, 2011, 10:22:50 ÖS »
ne ES7 ymiş beee... maşallah...

Honda mühendislerini tebrik etmek lazım dünyaya böyle bir icat getirdikleri için...

çok değil bir iki denedik... 0-100 ü çok ama çok iyi ama 0-160 ı , 140-180 i maalesef o kadar iyi değil...
tarif edelim, ies emmeli, 4-2-1 headerslı, kat iptalli, 56 lık düz borulu falan ES7 üretmesinler... Allah muhafaza ferrari - lombargini falna tokatlıyacak bunlar...

Burada ciddi bir kelime söylemek istiyorum müsadenizle o da çok ama çok sevdiğim bir ağabeyimin sözü... Bir ortamda oturduk, herkes spontane ya da planlı kalkışları-kapışmaları- ara hızlanmaları- redline ları vs anlatıyor.... 1993 EF, 1998 EK9, 2005 ES7 ve en son 2010 FD6 sahibi olan bu ağabeyimiz, bizi dinledikten sonra bir tek kelime söyledi . . . "Gençler ben hiiiiiç Honda ya binmedim, benim bindiklerim gazoz kapağı" dedi.

kayaci26

« Yanıtla #82 : Eylül 05, 2011, 10:29:01 ÖS »
Ve unutmadan konu ES7 ile Megane Coupe karşılaştırması... Ben coupe bulmadım ama kapıştığım, HB meganın hikayesini anlattım... Benden başka 3 tane dostum da bu oalyın canlı şahitleri... cep kamerası ile bir şeyler çektik ama maalesef kayıt beter... o da spontane olunca işe yaramadı... Varsa bu konuda ilgisi - bilgis olan lütfen yazsın...

yoksa konu burada ES7 nin hangi dizeli ezdiği ya da ezeceği değil...

ES7 evet çok güzel yürüyor... ancak Turbo nun 100 - 180 de bir araca verdiğini verecek tadilatı varsa yürür arkasından.... Stock ise maalesef çoğu lafı güzah olur...

Çünkü bir defasında . .. yukarılarda anlattığım ies imle bir hundai accent le boğuştum... yol rampalı ve benim makine A/T olduğundan mıdır nedir yoksa eleman mazotun içine bir iki litre benzin mi attı, ya da ne bileyim hava filtresini mi söktü... Akla zarar gitti adammmm . . . Ben sadece seyrettim... (Accent 1.5 SOHC dizeldi )

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #83 : Eylül 05, 2011, 10:41:15 ÖS »
Ben vtec 2 nin (2005) d16v1 0-100 ünün 7.75 e kadar indiğini gördüm ne kadar doğrudur bilemem videoda fakat ortalama olarak 9.2yi geçin 8-8.5 aralığında 0-100 yapabilenler var.Araç 130 a kadar 3. vitesin sonu 6700rpm ye kadar süper ivmeleniyor fakat 4. vitese geçince baya bi ağırlaşıyor.MODİFİYESİZ Tamamıyle şoförle alakalı 0-100

jaggalagalaga

« Yanıtla #84 : Eylül 05, 2011, 11:05:50 ÖS »
stock halde raikonen bile 8.5 yapamaz mümkün değil

jaggalagalaga

« Yanıtla #85 : Eylül 05, 2011, 11:10:35 ÖS »
okuyup anlayın ben rakibi olmıcak abuk subuk araclara kafa tuttugunu sanan,trafikte yürüdüm gectim bilmem ne diye bos konusan insan değilim. katılım halinde arabam neyi gecer ne icinden gecer bilirim. aracımı da tanıyarak kullanırım. vtec2sini rezil edenlerle karıstırmayın. hadi selametle[/quote]
kardeş ankaradamısın ?

jaggalagalaga

« Yanıtla #86 : Eylül 05, 2011, 11:11:38 ÖS »
@ kayaci26 vtec2yi abartanlar var haklısınız ama megane3 konusundaki yorumlarım abartı falan değil.. vtec2yle c180i uzun yolda gecmek soförlerle alakalıdır. katılım durumu olur iki aracın da hakkı verilirse elbette sansı yok vtec2nin böyle örneklerle konudan uzaklasmaya gerek yok.

sonuc olarak 1.5miş 1.6ymış dizel araclar ne 0 100 de ne dragda ne uzunda ne rollde vtec2yle yürüyemez.sacmalasmayalım.
kardeş ankaradamısın ?

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #87 : Eylül 05, 2011, 11:35:25 ÖS »
izmirdeyim ben

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #88 : Eylül 05, 2011, 11:37:40 ÖS »
100 -180 aralıgını atmosferik arac turbo kadar iyi cıkamaz demissiniz. doğru demissiniz de. bakın tekrar söylüyorum;

100de yürüyelim 180e kadar gecerim mi demisim ben yukarda ? hayır tabi ki, 0-100de 2 saniye fark yedikten sonra o farkı kapatıp mı gecicek yani ?

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #89 : Eylül 05, 2011, 11:39:53 ÖS »
spontane baslıgı acıldı spontanelerden konusmak moda oldu arkadas. Sohbette falan konusun spontane olayları da karsılastırma dendiğinde hakkı verilmis iki tarafında birbirinden emin oldugu adil katılımlardan bahsedelim. onlar üzerinden konusalım..

yolda giderken yanınızdan gecen kore malı 1.6 hafif dizelleri yakalamanız falan hele ki rampa cıkarken falan tabi ki kolay bisey değil. ama bunları anlatıp vtec2 1.6dizeli gecemez demeyin diyorum

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #90 : Eylül 05, 2011, 11:43:24 ÖS »

Amin.

samimiysen Allah sana daha cogunu versin,hayırlısını versin. ben cok istiyorum 3.yü .
subaru impreza 2000gt,opel calibra 2.0t,bmw e36 3.28ci ve e46 3.20d sırayla istediğim araclar arasında. malum 2 dizel arac olmadan bunlara binmek zor sey bu benzin fiyatlarıyla,alıp da tüplü ve öfkeli subarucu olunmaz.

ne düsündüyseniz 2 katını versin size ;)

hsncck26

« Yanıtla #91 : Eylül 05, 2011, 11:51:38 ÖS »
spontane baslıgı acıldı spontanelerden konusmak moda oldu arkadas. Sohbette falan konusun spontane olayları da karsılastırma dendiğinde hakkı verilmis iki tarafında birbirinden emin oldugu adil katılımlardan bahsedelim. onlar üzerinden konusalım..

yolda giderken yanınızdan gecen kore malı 1.6 hafif dizelleri yakalamanız falan hele ki rampa cıkarken falan tabi ki kolay bisey değil. ama bunları anlatıp vtec2 1.6dizeli gecemez demeyin diyorum
spontane demişken yazayım :) dün gece eskişehirde Haluk abim ve Cihat kardeşimle sıkarken (hasanpolatkan). ışıkta durduk. yeşil yanınca normal kalktık o sırada arkadan makas ata ata bitane araba geliyordu . ortadaki şeritte araba vardı.ben sağ şeridi Haluk abimde sol şeridi kapadı bu geçemedi tabi, sonra gazladım ben bu benım arkamdan geldi soldan geçerken ben hemen vites küçültüp burnu çıkarttım. sonra adam camı açtı gazlayalım dedi. 2. vites 50 de başladık 2.vites kafa kafaya 3. vites yavaş yavaş .4vites ayırıyor. sonra durduk. adam camı açtı dedi bu 125 lik mi :D bende dedim yok 110 luk ooo dedi fena yürüyor. sonra dedim senin ki kaçlık ? 110 luk turbodizel c4 . dedim çiplimi yok dedi :D  sonra dönüp bidaha sıktık. bu sefer 2.vites 60 ta başladık. bariz ayırdım 2 dede 3 tede sonra 4 luk yaktı selamlaşıp ayrıldık :D inanmayan olursa 2 tane şahidim de var :D

floyd

« Yanıtla #92 : Eylül 06, 2011, 12:09:48 ÖÖ »
ben ınandım:)

jaggalagalaga

« Yanıtla #93 : Eylül 06, 2011, 12:15:31 ÖÖ »
kardeş cidden çok iddialı olmuşta 1.6 dizellerin hiç biri vtec 2 yle yürüyemez diye ondan sordum ben hani cidden reklam olmasın tabi burda ancak güzel bi video çekerdik koyardık tartışma biterdi ;)

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #94 : Eylül 06, 2011, 12:42:41 ÖÖ »
jaggalagalaga  bak orda hic biri dediğimi acıkladım ; megane , polo , rio , cerato diye.  110luk dizelin vardır chiplemissindir konusursun böyle anlarım.. reklam falan olcak bisey yok aile ortamı demiyomuyuz biz bu foruma, bu yüzden hondasını satan bile durmuyo mu hala burda :) iddalı olduysa gencliğe verin, evet iddalıyım saydıgım araclara gecilmem diyorum stock halleriyle hatta c4 ve leon falan da ekleyelim ama burda olsanız bi video cekerdik..

arac ne bu arada merak ettim?

@ctr07 konu icinde gecen araclar üzerine konusalım. yarın bak 140 hp 1.6 dizel yapmıslar hani gecemezdi 1.6dizel vtec2yi mi diceksin bana ? 130hp dci yapmıslar dedin ben öyle bi arac henüz görmedim. konu icinde gecmedi. o yüzden 1.6dizel rakip olamaz dedim. yani konusu gecen 1.6ları kastettim..

ctr07

« Yanıtla #95 : Eylül 06, 2011, 09:21:31 ÖÖ »
rebology@hiçbir 1.6 dizel örneği vermişsin marka model yazmamışsın.kia vs. sonradan yazıldı ben ilk mesajına cevap vermiştim.sanırım sen bu 1.6 dcı 130 hp olayına inanmıyosun salladığımı düşünüyosun google aratırsan gerçek olduğunu anlarsın hatta youtube da scenic test videoları var..amacım seni yermek polemik falan değil sadece bilgi paylaşıyorum burda eminim bu motor dan haberi olmayan birçok insan vardı..ben de bildiğimi paylaştım.itürkiyede ilk olarak scenic e uygulanacak daha sonra edc şanzımanla beraber megan ailesinede uygulanacığını okudum..:)
keyifli forumlar..

SONE-R

« Yanıtla #96 : Eylül 06, 2011, 10:46:18 ÖÖ »
jaggalaga; sende hangi marka dizel araba var?

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #97 : Eylül 06, 2011, 11:15:46 ÖÖ »
crt07 anlasamadık gitti.

bak dikkatli oku lütfen.

kendin diyosun ki uygulanacak...........

uygulansın, yolda görelim, sonra onunla yürürüz yürümeyiz diyelim.
sen yola cıkmamıs arabayı niye sokuyosun ki muhabbete ? piyasadaki 1.5 1.6 dizeller dedim. diyosun amacım polemik değil bilgi paylasımı eyvallah saol da piyasaya cıkmamıs arac iste. senin icin girdim renault sitesine scenice de baktım 1.5dci 105 ve 110hp secenekleri var. daha uygulanmamıs yola cıkmamıs piyasaya sürülmemis aractan bahsedip hadi bunu gec de görelim der gibisin..

şu an icin hiç bir 1.5 1.6 dizel sözümün arkasındayım. neden mi ? Çünkü ben bu lafı söylediğimde yani dün senin 130 hp lik 1.6 dizel yok ortada. haber maber , var mı yolda ? yooook.

kia cerato kia rio , seat leon , menage , c4 ,polo , golf.  1.5 1.6 bunların dizelleri var ve ben de hic biri gecemez diyorum. kralı 0 100 de 2 saniye fark yiyor. 160 a kadar da farkı kapatamaz!

sözüm buydu. hayırlı günler (burda kapansın üretilmemis arac üzerine hala devam ettirmeyin.)

TURQAZ

« Yanıtla #98 : Eylül 06, 2011, 11:19:27 ÖÖ »
o yazdıklarından polo hariç başa baş yürür hondalarla !

ctr07

« Yanıtla #99 : Eylül 06, 2011, 11:24:01 ÖÖ »
rebology@evet haklısın öyle bir motor yok ben sallıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=sTF6s8bgPPk
bu motor sadece hayal ürünü.sen haklısın...

önceki yazılarımı oku bakalım türkiyede var diye yazdım mı?ama böyle bir motor üretilmiş mi üretilmiş.turqaz a da katılıyorum kafa burun yürür o yazdıkların..