Gönderen Konu: VtecII & Megane Coupe3 Karşılaştırması  (Okunma sayısı 31771 defa)

Cntknatly

Ynt: VtecII & Megane Coupe3 Karşılaştırması
« Yanıtla #50 : Eylül 03, 2011, 07:14:19 ÖS »
@ kayaci26 vtec2yi abartanlar var haklısınız ama megane3 konusundaki yorumlarım abartı falan değil.. vtec2yle c180i uzun yolda gecmek soförlerle alakalıdır. katılım durumu olur iki aracın da hakkı verilirse elbette sansı yok vtec2nin böyle örneklerle konudan uzaklasmaya gerek yok.

sonuc olarak 1.5miş 1.6ymış dizel araclar ne 0 100 de ne dragda ne uzunda ne rollde vtec2yle yürüyemez.sacmalasmayalım.
diyen arkadaş vtec2 karşısında  polo 1.6 dizel(güncel kasa) in şansı varmıdır?
ben vtec2 kullanıcısıyım ama fanatikliğe bnce hiç gerek yok. megane 3 konusunda ise eskişehirden izmire giderken bitane denk geldm ben sabt 110 la gidiyordum yanımdan 140 - 150 civarı hızla geçti hemen 4 e attım yaklaştım geçtim sonra o tekrar yanımdan geçerken bidaha bastım gaza ve geçemedi. ( dzel mi benzinlimi bilmiyorum) benım araba 180-190 lara kadar zorlanmadan çıkıyor ama o megane 3 o kadar rahat çıkamıyor

kardeşim doğru söylüyor. fanatikleşecek bir şey yok. fakat sizde farkında olunuz* Aynı klasmanda VtecII yı gecmeyı bırak tampon hızasına yaklasacak arac yok (: Tabi biraz da şöför farkı. Megane III konusuna gelırsek de TDI passat'la yuruyen bır araca karsı Megane III'un bence zerre kadar şansı yok. yok rampaymıs yok duzlukmus yok roll fallan filan dusunmeye gerek bile yok :D

drmoz

« Yanıtla #51 : Eylül 03, 2011, 08:16:01 ÖS »
12 yıldır ehliyetli araç kullanma tecrübeme binaen söylüyorum:
trafikteki spontane karşılaşmalarda biz 2500-3000 devirle sakin sakin yokuş çıkarken arkamızdan gelen en dandik turbodizel bile geçip gidiyor, ben adamı görüp vites düşürüp 5000 devir civarına çekene kadar adam yokuşun tepesine varıyor zaten, ondan sonra da adı pug partner civic geçti oluyor.
bu karşılaştırmaları eşit koşullarda yağmak gerekir, bu şekilde 1600 cc ve altındaki piyasa dizellerinin hiçbirinin vtec II ya da manuel FD 6 ile kapışamayacağını görürsünüz.
Örn: iki araç da 65-70 km/s hızında yokuşu çıkarken roll'e başlasınlar, vtec 2 (ya da FD6) 2. vites 5000 devir civarında olacaktır, bizim piyasa dizeli ise 3. vites 3000 devir civarında olur diye tahmin ediyorum. (dizel araç bu hızlarda 2. vites tercih edemeyecektir, çünkü ciğeri yetmez o kadar devir çevirmeye) bu halde de yokuşta da olsa, denizde de, havada da piyasa dizelinin pek şansı yoktur.
piyasa dizellerinin tek avantajı normal seyir devirlerinde dip gaz yaptıklarında turbonun sağladığı torkla iyi hızlanırlar, ama vtec 5000 devirden sonra daha iyi hızlanır :)

bozdemir

« Yanıtla #52 : Eylül 03, 2011, 09:09:23 ÖS »

Arkadaşlar lütfen biraz daha dikkat edelim yazdığımız mesajlara, kullandığımız kelimelere. Sonuçta hepimiz burada bilgi paylaşmak, merak ettiğini öğrenmek, araştırmak, paylaşmak güzel vakit geçirmek için burada değil mi. Kimsenin kimseye laf söylemesine gerek yok. Aranızdaki küçük tartışmanın çözüldüğünü ve konunun kilitlenmeden, amacından çıkmadan devam edeceğini düşünerek konuyu devam ettirelim.

Konuyu açan arkadaşımız VtecII ile ile MEgane Coupe3 ü karşılaştıracağız, kaldıracağız falan demişsin... arkadaşlar da çeşitli senaryolar geliştirmiş... her şey iyi güzel de

0 -100 mü denenecek

0 - 160 mı

yoksa 400 m drag mı ?

ya da ne bileyim İzmit gişelerden, FSM köprüsü girişine kadar 90 km falan mı katılımılacak...

Bu veriler olmadan cevap vermek çok zor...

Ancak bildiğim kadarını söyleyeyim, 0 - 100 de megane nın şansı yok...

400 m drag da denemek lazım hakketen blmiyorum, denemeden kimse bilemez...

Başka da diyecek bir sözüm yok, ama şu da bir gerçek olsun bu forumda VTECII yi Honda markalı araçlar dışında hiç bir araç geçemez... :)

Dostum iyi güzel demişsin;

Her türlü denemesini yaparız muhtemelen bir aksilik çıkmaz ise.

0-100 de yapılır, 0-160 da yapılır. Roll denemeside yapılır. Her türlü denemeyi yaparız. Ama renocunun ağzının payını vermeyi çok istiyorum. Benim aracım manuel olsa şimdiye kadar çoktan denemiştim fakat araç otomatik olunca güvenemiyorum.

Ama komşunun Vtec2'si iyi yürüyor. Bakalım sonuçlar nasıl olacak. Gelen yorumlara bakılacak olursa bizim yani Vtec2'nin şansı çok yüksek bu da beni sevindirdi :)

floyd

« Yanıtla #53 : Eylül 03, 2011, 09:17:41 ÖS »
Aracin ne kadr hizlanabilecegini gosteren sey ne kadar guc urettigi. Vtec 2 den guclu olup anormal agirligi olmayan bir dizel vtec 2 yi gecebilir. Ama boyle bir dizel yok. 120 hp lik bravo dahi  10 sn de ancak 100 yapabiliyor. Bunun nedeni motorunun cigersiz filan olusuu degil. Devir cevirememesi hic degil. Sonucta az da cevirse cevirebildigi devir mevcut torkuyla 120 ps sagliyor zaten. Ha devir de cevirse zaten 120 olmaz 130 belki 140 ps olur. Vtec2 ye nazaran Yavas olmasinin nedeni sanziman oranlari, agirligi ve lastiklerinin ebatlari, yoksa motoru degil. o motoru vtec 2 ye tak, su anki vtec2 yi gecer.

CioBassWorLd

« Yanıtla #54 : Eylül 03, 2011, 11:20:34 ÖS »
yahu abi önceki mesajlarını oku resmen hakaret etmişsin çocuk falan olmaz.kırmayalım diyorum yok hayla hakaret içeren ve küçümseyici mesajlar atıyosun yaşım senden küçük olabilir ama bu bahsettiğin araçları kullandım kullanmasamda kullanmadıklarımıda gözlemledim o yaş bilgisi de yanlış rastgele yazmıştım.bende ilk defa bu kadar kızdım dandik reno için oldumu bu?neyse sen teknik olarak yaz bende megan turbo dizel,atmosferik araçlar yokuşta bayılır heleki hacmi küçükse.meganın da vites oranları kısa.bi abimiz yazmış tı meganı fd 6 ile 150 den sonra geçebilmiş düzde..keyifli forumlar..

ben sana çocuk muhabetlerini sen bana boş boş konusma atar tutar yapma dedikten snra yazdım birader yaşı ne olursa olsun ben forumda kimseye boş konusma kalabalık yapma gibi kırıcı seyler solemedım soylemem hele lan man deyince insan sinirleniyo ister istemez deymez tabi kardeş bende ondan sinirlendim sana ztn  ben dalga geçmedim kinayeli bi şekilde senin kesin geçer demeni eleştirdim orda ;) ama dalga geçecek bir kelime dahi yoktur.

ben 0-100 lerini yazdım araçların ztn bence başbaşa olur gene gecemez yokuşta şöföre ve vtec2 nın durumuna göre değişir sonuşta en yenısı 06 model ;) ztn yakın specleri araçların fd6 ztn 140 150 den snra açılır denemek lazım yokuşta gzl bi kapışma olur geçilse bile kovalar öyle boy boy demek de ayıp olur ..

neyse bende ilk mesajda dalga geçtin gibi oldu o yüzden sert yazdım.klavyede yazılınca insan şaka yaptığını dalga geçtiğini veya ciddi olduğunu mimikler olmadan tam belirtemeyebiliyo yüz ifadeleri var ama yinede tam tamına anlatımıyor.

megan konusuna gelirsek 0-100 leri yazdınız ama bu 0-100 süreleri düz lük için geçerli diye biliyorum.yani rampada işler değişebilir manasında dedim.düzde vtec 2 kesinlikle ayırır daha öncede belirttiğim gibi gerçekten birbirine yakın arabalar keyifli bir kapışma olur.
seni kırdıysam affola.keyifli forumlar..

canın sağolsun kardeşim ;)  amacım seni dalgaya almak değil kesin yazdığın için eleştirmekti forumlarda böyle eleştiriler iğnelemeler olur ..  yokuşta deneyecem buarada denk geleyim bi abim de var kıyıp aracına benimle basarmı bilmem ama :) teklif edecem..

kayaci26

« Yanıtla #55 : Eylül 04, 2011, 12:06:25 ÖÖ »
İki arkadaşımızın anlamsız hararetinden sonra konu merkezine dönsün...

megane III coupe değil ama HB dizel denk geldi... Akşam akşam çevre yolunda... malum bilmeyenler için bizde 99 ies var A/T LPG li dir kerata... Bu konu aklıma geldi... Eleman şehir çıkışında son lambada sağıma girdi daracık boşluktan fırlayacak... normalde muhatap olmam ama arabada 4 kişiyiz.... megane de 2 kişi var...

eleman sol camı indirip sağdan aracı kesen arkadaşıma doğru pis pis sırıtınca işler değişti... Vitesi D3 konumuna almam ile meganenın lastik sesi ve kaldırdığı toz duman arasında bir kapışma başladı (Eskişehir Ankara istikameti 71 Evler kavşağı Shell benzinlik önündne Ankara istikametine) megane yarım boy kadar uzadı... bilen arkadaşlar mevkinin tatlı tatlı asıldığını ve önümüzün kısmen rampa olduğunu bilirler... neyse.... 175 civarı süratle OSB 1 üst geçidinden atlarken (bu arada hala D3 de yim şanzıman bitti) megan hala tamponumdaydı... köprünün tepesinde D4 e almam ve aracın rahatlaması ile (biraz da iniş tabi) 205 e doğru yelken açan kadrana bakmaktan Reno nerde kaldı anlamadım... 195 - 200 aralığında Toprak Seramik fabrikasının önüne kadar gazladık.... 4 lüyü yaktım sağa çektim ve arkadaşımız gelip arkaya yanaştı.... _ Abi VTI mı bu... maşallah ne biçim geliyor falan :) yok dedim ies.... bildiğin ies... üstelik otomatik.... LPG li desem yakacak meganı....

Arkadaşın yüz ifadesini cep telefonuna resim olarak kaydedecektim ama kavga çıkar dieee bi şey demedim... 

drmoz

« Yanıtla #56 : Eylül 04, 2011, 02:02:52 ÖÖ »
İki arkadaşımızın anlamsız hararetinden sonra konu merkezine dönsün...

megane III coupe değil ama HB dizel denk geldi... Akşam akşam çevre yolunda... malum bilmeyenler için bizde 99 ies var A/T LPG li dir kerata... Bu konu aklıma geldi... Eleman şehir çıkışında son lambada sağıma girdi daracık boşluktan fırlayacak... normalde muhatap olmam ama arabada 4 kişiyiz.... megane de 2 kişi var...

eleman sol camı indirip sağdan aracı kesen arkadaşıma doğru pis pis sırıtınca işler değişti... Vitesi D3 konumuna almam ile meganenın lastik sesi ve kaldırdığı toz duman arasında bir kapışma başladı (Eskişehir Ankara istikameti 71 Evler kavşağı Shell benzinlik önündne Ankara istikametine) megane yarım boy kadar uzadı... bilen arkadaşlar mevkinin tatlı tatlı asıldığını ve önümüzün kısmen rampa olduğunu bilirler... neyse.... 175 civarı süratle OSB 1 üst geçidinden atlarken (bu arada hala D3 de yim şanzıman bitti) megan hala tamponumdaydı... köprünün tepesinde D4 e almam ve aracın rahatlaması ile (biraz da iniş tabi) 205 e doğru yelken açan kadrana bakmaktan Reno nerde kaldı anlamadım... 195 - 200 aralığında Toprak Seramik fabrikasının önüne kadar gazladık.... 4 lüyü yaktım sağa çektim ve arkadaşımız gelip arkaya yanaştı.... _ Abi VTI mı bu... maşallah ne biçim geliyor falan :) yok dedim ies.... bildiğin ies... üstelik otomatik.... LPG li desem yakacak meganı....

Arkadaşın yüz ifadesini cep telefonuna resim olarak kaydedecektim ama kavga çıkar dieee bi şey demedim... 
eline ayağına sağlık, demeye çalıştığım olay tamamen buydu. bir de bu hareketi manuel FD6 ya da vtecII ile yapsaydınız renocu sizin plakayı bile okuyamazdı :D

ctr07

« Yanıtla #57 : Eylül 04, 2011, 08:37:43 ÖÖ »
yahu abi önceki mesajlarını oku resmen hakaret etmişsin çocuk falan olmaz.kırmayalım diyorum yok hayla hakaret içeren ve küçümseyici mesajlar atıyosun yaşım senden küçük olabilir ama bu bahsettiğin araçları kullandım kullanmasamda kullanmadıklarımıda gözlemledim o yaş bilgisi de yanlış rastgele yazmıştım.bende ilk defa bu kadar kızdım dandik reno için oldumu bu?neyse sen teknik olarak yaz bende megan turbo dizel,atmosferik araçlar yokuşta bayılır heleki hacmi küçükse.meganın da vites oranları kısa.bi abimiz yazmış tı meganı fd 6 ile 150 den sonra geçebilmiş düzde..keyifli forumlar..

ben sana çocuk muhabetlerini sen bana boş boş konusma atar tutar yapma dedikten snra yazdım birader yaşı ne olursa olsun ben forumda kimseye boş konusma kalabalık yapma gibi kırıcı seyler solemedım soylemem hele lan man deyince insan sinirleniyo ister istemez deymez tabi kardeş bende ondan sinirlendim sana ztn  ben dalga geçmedim kinayeli bi şekilde senin kesin geçer demeni eleştirdim orda ;) ama dalga geçecek bir kelime dahi yoktur.

ben 0-100 lerini yazdım araçların ztn bence başbaşa olur gene gecemez yokuşta şöföre ve vtec2 nın durumuna göre değişir sonuşta en yenısı 06 model ;) ztn yakın specleri araçların fd6 ztn 140 150 den snra açılır denemek lazım yokuşta gzl bi kapışma olur geçilse bile kovalar öyle boy boy demek de ayıp olur ..

neyse bende ilk mesajda dalga geçtin gibi oldu o yüzden sert yazdım.klavyede yazılınca insan şaka yaptığını dalga geçtiğini veya ciddi olduğunu mimikler olmadan tam belirtemeyebiliyo yüz ifadeleri var ama yinede tam tamına anlatımıyor.

megan konusuna gelirsek 0-100 leri yazdınız ama bu 0-100 süreleri düz lük için geçerli diye biliyorum.yani rampada işler değişebilir manasında dedim.düzde vtec 2 kesinlikle ayırır daha öncede belirttiğim gibi gerçekten birbirine yakın arabalar keyifli bir kapışma olur.
seni kırdıysam affola.keyifli forumlar..

canın sağolsun kardeşim ;)  amacım seni dalgaya almak değil kesin yazdığın için eleştirmekti forumlarda böyle eleştiriler iğnelemeler olur ..  yokuşta deneyecem buarada denk geleyim bi abim de var kıyıp aracına benimle basarmı bilmem ama :) teklif edecem..
admin arkadaşlar o 4-5 postu silerse memnun olurum gereksiz çünki.:)
oluyo bu tür eleştirmeler olmassa forumun tadı çıkmıyo zaten biz abartmışız biraz
neyse nediyoduk megan geçer(bilir).:D denersen sonucu bekliyoruz keyifli forumlar..

Can_GnyL

« Yanıtla #58 : Eylül 04, 2011, 01:40:39 ÖS »
Vtec2 karşısında megannın lafı geçmez

emre16

« Yanıtla #59 : Eylül 04, 2011, 01:49:13 ÖS »
megane isterse vtec2 10-15 hp daha yüksek olsun yinede kapışamaz,hele 110hp olan drag-roll hiç fark etmez vtec2 affetmez ne sanıyo onlar aracını, torkla kafaları koltuğa yapışıyor ya tamam herkese atar yapmak istiyorlar...

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #60 : Eylül 05, 2011, 11:26:35 ÖÖ »
@ hsncck26  yeni gördüm soruyu kusura bakma, tabi ki de polo dizelin de vtec2 karsısında sansı 0 dır.

Rampa efsaneleri gelmis yine gündeme :D  rampada gecen dizeller siz düsük devirde efendi efendi giderken gelip yanınızdan gecerse elbette yetisemezsiniz. 1600 atmosferik hondayla yokusta bi kere bayıldıktan sonra toplamak zordur amaaaaaaa katılım durum olcaksa 5000 devir civarlarında baslarsınız hadi o zaman göreyim o tdi ları cdti ları gelsinler gecsinler..

civicci35

« Yanıtla #61 : Eylül 05, 2011, 12:16:00 ÖS »
arkdaşlar size yemin ediyorum dün akşam küçükyalı e5 den kartala kadar type r la yürüdüm aracım 1.4 sedan otomatik
geçtim demiyorum ama yürüdüm aramızda hep 1 yada 2 boy fark wardı.
bu sabahta mersonun yenileri warya c serisi kaç motor oldugunu bilmiyorum bostancı e5den pendik köprüsüne kadar hafifte trafıkle bunun bacaklarını ayırdım sadece girmedim düşünün artık.cevizli köprüsüyle kartal köprüsü arasında bn 180 le gidioken obnm hala arkamda kaldı.  olayın yüzde 60 ı şöför
hocam o yürümek değil avunmak bende dün gece çeşme dönüşü otobanda audı r8 ve lamborghını gallardo ile yol boyunca yürüdüm.araçta tektim video çekmek için muhteşem bir fırsattı ancak güvenemedim arkalarından motor sesleri dinlemek inanılmazdı senfoni gibi yol boyunca dinleyerek izmir kadar geldik.

tnrdnz

« Yanıtla #62 : Eylül 05, 2011, 12:18:20 ÖS »
arkdaşlar size yemin ediyorum dün akşam küçükyalı e5 den kartala kadar type r la yürüdüm aracım 1.4 sedan otomatik
geçtim demiyorum ama yürüdüm aramızda hep 1 yada 2 boy fark wardı.
bu sabahta mersonun yenileri warya c serisi kaç motor oldugunu bilmiyorum bostancı e5den pendik köprüsüne kadar hafifte trafıkle bunun bacaklarını ayırdım sadece girmedim düşünün artık.cevizli köprüsüyle kartal köprüsü arasında bn 180 le gidioken obnm hala arkamda kaldı.  olayın yüzde 60 ı şöför
hocam o yürümek değil avunmak bende dün gece çeşme dönüşü otobanda audı r8 ve lamborghını gallardo ile yol boyunca yürüdüm.araçta tektim video çekmek için muhteşem bir fırsattı ancak güvenemedim arkalarından motor sesleri dinlemek inanılmazdı senfoni gibi yol boyunca dinleyerek izmir kadar geldik.

Bnm olana kadar böle avunmayı tercih ederim elimizdeki imkanlar bu kadar bizde bununla avunuyoruz

hsncck26

« Yanıtla #63 : Eylül 05, 2011, 12:26:16 ÖS »
@ hsncck26  yeni gördüm soruyu kusura bakma, tabi ki de polo dizelin de vtec2 karsısında sansı 0 dır.

Rampa efsaneleri gelmis yine gündeme :D  rampada gecen dizeller siz düsük devirde efendi efendi giderken gelip yanınızdan gecerse elbette yetisemezsiniz. 1600 atmosferik hondayla yokusta bi kere bayıldıktan sonra toplamak zordur amaaaaaaa katılım durum olcaksa 5000 devir civarlarında baslarsınız hadi o zaman göreyim o tdi ları cdti ları gelsinler gecsinler..

kardeşim geçenlerde bu siteyede üye olan Cihat kardeşimin vtec2siyle denemişler(kat iptali düz boru otto ve simotası var) adam almış başını gitmiş 1.6 dizel le .
bence fanatikliğe gerek yok, tamam arabalarımız güzel az yakıyor motoru sorunsuz, 0 100 ü iyi ama ötesi yok. :)

TURQAZ

« Yanıtla #64 : Eylül 05, 2011, 12:35:02 ÖS »

[/quote]
kardeşim geçenlerde bu siteyede üye olan Cihat kardeşimin vtec2siyle denemişler(kat iptali düz boru otto ve simotası var) adam almış başını gitmiş 1.6 dizel le .
bence fanatikliğe gerek yok, tamam arabalarımız güzel az yakıyor motoru sorunsuz, 0 100 ü iyi ama ötesi yok. :)
[/quote]

+ 1500 ...
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2011, 12:36:11 ÖS Gönderen: TURQAZ »

ctr07

« Yanıtla #65 : Eylül 05, 2011, 12:43:07 ÖS »

+1

TURQAZ

« Yanıtla #66 : Eylül 05, 2011, 12:43:18 ÖS »
honda'yı gerçekten çok seviyorum .. aracımı satmış olsam da ies geçer lafından ban yemiş olsam da bu forumu terketmeyi hiç düşünmüyorum :)

honda markası gerçekten bir tutku.sürücüsü ile arasında duygusal bir bağ kurabilen bence nadir araçlardan birisi .fakat ciddi anlamda fanatikliğe varıyor bazen sevgimiz zaten Hasan kardeşimiz de bunu  açıkça yazdı saolsun

bir arkadaşımızda hiçbir 1.6 diezel hondalar ile gidemez demiş cidden ben şaşkınlık içerisindeyim ..

kore malları kia 1.6 cerato kullanan vardır elbet aramızda nasıl gittiğini ben çok iyi biliyorum ve kendi sınıfında çoğu aracıda yorulmadan üzdüğünü de .yeni nesil jetta 1.6 dizeller ,dileyen denesin roll drag uzun kısa hiç farketmiyor rahat rahat uzayııpppp gidiyor :)

netice olarak yine de honda derim ama fanatiklik etmem .

ctr07

« Yanıtla #67 : Eylül 05, 2011, 12:46:34 ÖS »
honda'yı gerçekten çok seviyorum .. aracımı satmış olsam da ies geçer lafından ban yemiş olsam da bu forumu terketmeyi hiç düşünmüyorum :)

honda markası gerçekten bir tutku.sürücüsü ile arasında duygusal bir bağ kurabilen bence nadir araçlardan birisi .fakat ciddi anlamda fanatikliğe varıyor bazen sevgimiz zaten Hasan kardeşimiz de bunu  açıkça yazdı saolsun

bir arkadaşımızda hiçbir 1.6 diezel hondalar ile gidemez demiş cidden ben şaşkınlık içerisindeyim ..

kore malları kia 1.6 cerato kullanan vardır elbet aramızda nasıl gittiğini ben çok iyi biliyorum ve kendi sınıfında çoğu aracıda yorulmadan üzdüğünü de .yeni nesil jetta 1.6 dizeller ,dileyen denesin roll drag uzun kısa hiç farketmiyor rahat rahat uzayııpppp gidiyor :)

+5500 çok doğru konuşuyosun helal valla abi.
honda sevgisi başka honda fanatikliği başka...

hsncck26

« Yanıtla #68 : Eylül 05, 2011, 12:49:40 ÖS »

yeri geldiğinde çokta fanatik olurum. getirsinler 1.6 atmosferikleri, ozmn herzmn honda derim.(hatta 2.0 vectralarda gelebilir :D )
ama turbo çıktı mertlik bozuldu. yapcak bişey yok :)

ctr07

« Yanıtla #69 : Eylül 05, 2011, 01:21:42 ÖS »
hiçbir 1.6 dizel geçemez diye bi şey yok.renault un 1.6 dcı 130 hp si var ilk olarak sceniclere takılacak scenic te bile 0-100 10 sn in altındaydı.daha sonra renaultun diğer modellerine de uygulanacak...atmosferik 1.6 getirsinler bakalım hondaya tutunabilecek mi fsı falan filan hikaye ama turbo olunca işler değişebiliyor..
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2011, 01:23:28 ÖS Gönderen: ctr07 »

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #70 : Eylül 05, 2011, 01:26:17 ÖS »
bak şimdi iştahlandırdınız adamı :) arkadaşta war megan3,hiçte sevmez böyle şeyleri ama kafalarsam yapıştırayım videoları ;)

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #71 : Eylül 05, 2011, 03:24:27 ÖS »
crt07 hsncck26 ve turquaz ;

yazılarınız bana cevap niteliginde olmus. o yüzden cevap veriyorum ben ne hondayla doğmus,ne hondadan baska araca binmemis, ne hondayı ferrari sanan , ne de Hondanın reklam atesesi falan değilim bu bir.
evimde her zaman 2 arac olmustur ve biri dizeldir. dizel konusunda japon turist falan sanmayınız ne nedir biliriz cok sükür bu iki.
arkadasımın komsumun ahmetin mehmetin yolda gectiğiyle üstünden atlayıp icinden gectiğiyle konusmam bu üc.

şu şöyle yapmıs bu böyle yapmısla hareket etmeyelim.

kia cerato mudur rio mudur polo tdi mıdır hangisi varsa elinizde buyrun getirin,0-100 değil 0-160 yürüyelim,gecsin dizeller, alın temizinden 52binde vtec2 anahtarıyla dönün evinize :)

0 100 değeri 11.5 saniye o polo tdi'ın. 0 100 aralıgında 2 saniyeden fazla fark yedikten sonra gelip gecicek mi diyosunuz? günün şakası bölümüne yazmısım heralde ben kusura bakmasın kimse.

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #72 : Eylül 05, 2011, 03:28:43 ÖS »
hiçbir 1.6 dizel geçemez diye bi şey yok.renault un 1.6 dcı 130 hp si var ilk olarak sceniclere takılacak scenic te bile 0-100 10 sn in altındaydı.daha sonra renaultun diğer modellerine de uygulanacak...atmosferik 1.6 getirsinler bakalım hondaya tutunabilecek mi fsı falan filan hikaye ama turbo olunca işler değişebiliyor..
güzel kardesim okuyalım anlayalım önce olur mu ? burda konu dizel kialar polo tdi megane dci üzerine döndü ben de hic biri gecemez dedim. bilmem kim 1.6 su kadar ps motor yapmıs da onu su arabaya taktıklarına gelirmis gecermisinde değiliz. yapsınlar taksınlar yolda görelim gelsin gecsin.

hondacıyım ancak dizelin keyfine tamamım. 1 sene icinde eve bi corsa falan alınınca ben civicimi e46 3.20dizelle değistiricem insallah.

ama 90 100 105 hp vs dizellerin vtec2yi geciceğini söylemeyin bana akıl mantık izan.............

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #73 : Eylül 05, 2011, 03:30:46 ÖS »
okuyup anlayın ben rakibi olmıcak abuk subuk araclara kafa tuttugunu sanan,trafikte yürüdüm gectim bilmem ne diye bos konusan insan değilim. katılım halinde arabam neyi gecer ne icinden gecer bilirim. aracımı da tanıyarak kullanırım. vtec2sini rezil edenlerle karıstırmayın. hadi selametle

ctr07

« Yanıtla #74 : Eylül 05, 2011, 03:34:51 ÖS »
güzel kardesim okuyalım anlayalım önce olur mu ? burda konu dizel kialar polo tdi megane dci üzerine döndü ben de hic biri gecemez dedim. bilmem kim 1.6 su kadar ps motor yapmıs da onu su arabaya taktıklarına gelirmis gecermisinde değiliz. yapsınlar taksınlar yolda görelim gelsin gecsin.

hondacıyım ancak dizelin keyfine tamamım. 1 sene icinde eve bi corsa falan alınınca ben civicimi e46 3.20dizelle değistiricem insallah.

ama 90 100 105 hp vs dizellerin vtec2yi geciceğini söylemeyin bana akıl mantık izan.............
kardeşim hiçbir dizel 1.6 demişşin bende geçecek 1.6 dizel örneği verdim sana geyet açık.ve cevabım direk sana olsa alıntı yapardım arada geçmiş 1.6 dizel kelimesi bende örnek verdim.1.6 dcı 130 hp resmi bir açıklamıdır renault tarafın dan bizde sallamıyoruz...