Gönderen Konu: Type-r FN2,Mini cooper S JCW,Leon cupra,Renault Megane Sport,VW Scirocco 2.0TSI  (Okunma sayısı 10213 defa)

İntegra 8819

  • İleti: 141
Her ne kadar honda fanatiği olsamda galiba Scirocco  :lovee



aRasaLg

  • Ziyaretçi
ben motor kalitesi bakımından typeR ı tercih ederim.
konfor bakımından almanlar meşhurdur  zaten VW diyorum
kaçmak isterseniz eğer cupra derim.gerçi burda ki her araç iiy kaçıyor ama beygir ve tork gücüyle cupra hepsinden üstün.


sıralama şöyle olurdu

cupra    -kaçıyor,alman konforu,motor gücü,japonlardan alınan motor kalitesi
typeR    -kaçıyor,almanlardan alınan konfor,motor gücü idare eder,dünyanın en iyi motor üreticisi
RS        -kaçıyor-motor gücü
mini       -motor gücü idare ederkonforunu bilmem
VW        -motor gücü idare eder,konfor,kaliteli bir motor yapmaya yaklaşmaları


benım tercihlerim böyle

sisss

  • İleti: 388
Bu listedeki hiç bir otomobil bence her anlamda diğerlerinden üstün değildir. Günlük kullanımda yani trafikte vereceği zevk konusunda fn2 ve cooper jcw. Uzun yolculuklar için konforlu ve aynı zamandada süratli olması içinse scirocco ve leon cupra ki bu kısıma audi s3 de eklenebilir. Ralli ruhunu yakalamak için virajlı ve stabilize yollarda da megane sport. Fakat bütün bu listedeki araçların minimum ölçüde abartıya kaçmadan modifiye edildiğini varsayarsak type-r içlerinden biraz olsun sıyrılır bence.

VWci

  • İleti: 661
    • http://www.vwtr.net/forum
scirocco
leon
cooper
typer
megane

estetik acidan scirocco, performans leon, gene estetik sirinlik acisinda cooper, ciyak ciyak bir makina istersek typer, megane sevmiyorum.
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2009, 09:56:51 ÖÖ Gönderen: VWci »

kral_civic_25

  • İleti: 117
honda hep tork yüzünden kaybedio şuraya bak typer de 193nm cuprada ise 300 nm tork var Tork fakiri honda

ROLL KİNG

  • İleti: 224
kesinlikle fn2 derim cupra alıp yok turbo ısındı yok basınç düştü falan uraşıcama megan alıp hiçbişey yapamamaktansa  ww alıp yürümedikten sonra fn2 derim.2.sırayada cooper ı sokarım çünkü hem gayet iyi yürüyen hem yol tutuşu harika olan hemde kaliteli olan bi araç ama bir fn 2 gibi asla devir çeviremediği için ve vtec ruhunu yaşatamadığı için oda ancak bana göre 2.sırayı alır.

canguder

  • İleti: 3873
atmosferik motora ancak 193 tork sığdırabilmiş honda , aslında bu çok büyük bir başarı çünkü diğer markalar bunu turbo veya sc ile başarabiliyorlar.Hondanın tork fakiri olmasının tek sebebi atmosferik olmasıdır.Ama atmosferik motorun avantajları sc ve turbo motora kıyasla daha fazladır.Wankel motorlarda çok başarılı ancak tüketim konusunda çok iştahlılar.Rx-8'i bu araçların arasına koyacaktım ama uygun olmazdı.Rx-8 bence s2000'in rakibi.O yüzden gelecek zamanlarda başka türlü bir karşılaştırma hazırlayabilirim.
« Son Düzenleme: Şubat 24, 2009, 06:43:07 ÖS Gönderen: canguder »