arkadaşlar gerçekten ilginiz için saolun hemde çok saolun bende iki araç arasında devamlı gıdıp gelmekteyım focus ve corolla arasında ıkı arabada da bir 600 700 km lik uzun yol tecrubem de oldu focusdaki tork ve performans toyotada yok denılecek kadar az fakat toyotada ki konfor ve sessizlik de focus da yok denilecek kadar az e insanogluyuz hepsını bır arada ıstıyoruz....
fakat ıkılem sırasında arada kaldığım asıl konu toyota nın trıger ı zincirli kayış bakımı yok ve motoru nun hasta oldugum honda gıbı sorunsuz oldugunu duydum fakat ford da cok fazla enjektör ve turbo sorunu verdiğini duydum.... bunlardanda vazgecdım bakım masrafları acaba ne kadardır bilgisi olan warsa soylerse sevinirim.....
babamın rahatsızlıgına gelınce
ya kusura bakmayın ben şunu anlıyamadım babamın rahatsızlığından dolayı dizel araba almam gerek demişsinde... bu ne demek anlıyamadım... hani babamın rahatsızlığından dolayı arabamı satıcam daha düşük model bir araba alıcam para lazım desen anlıyacamda benzınlıyı satıcam dizel ama 2010 model alıcam dıyınce durumu merak ettım...
babam rahatsızlanmadan once yılda 50 60,000 km yapıyordum fakat babam rahatsızlandgından vede aılevı sebeplerden hemde şahsı sebeplerden otürü bu km farkı dahada fazla olacak ve bu km arasındaki farkdan ötürü diesel farkı hissetirecektir die düşündüm.....
bunun yanında babam felç geçirdğinden özürlü plakalı araç alıp ÖTV ve MTV den faydalanabıleceım bilgisine ulaşdım e zaten diesel araç alacagımdan sıfır almak ve bu vergılerden muaf arac almak vede hani sıfır araç almak daha mantıklı geldı ....
sevgli FVC 96 kardeşim umarım merakını gıderebılmısımdır bu bir aılevı ve şahsı sebeplerıde sıralayamıacam buda iki konun pert olmaması için biraz daha mantklı yazarsanız buda üç......
şahsi meraklar konuyu pert edebilir ve benım ıstediğim bilgiyi alamamama neden olabilir çunku bende bır honda kullanıcısı ve hastası olarak bana göre honda kullanıcıları ayrıcalıklı ve bılgılı ınsanlardır bu bilginin ve görüşün kaçmasına izin veremem.......