TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: CeNii - Şubat 02, 2010, 11:34:35 ÖS
-
sevgili hondacı arkadaşlarım......babamın rahatsızlığından dolayı hondam ı satmak ve diesel bir araç almak zorundaım :(
burdan sonra karar veremıorum.....sizin görüşlerinize göre donanım, konfor, triger, bakım, yol tutuş, performans vs. açısından en iyi diesel araç hangisidir.....
hepsi 2010 sıfır bazılarında otomatik vts mevcut bazılarnda yok
1. ford focus
2. vw polo
3. toyota corolla
4. megane 3 hb
-
polo yada corolla
-
Merhaba,öncelikle geçmiş olsun.Tercihine glicek olursak su anda civic kullanıyorum ama bir önceki aracım ford focustu,şirkette lazım oldugunda kullandıgım arac ise megane dizel.Civic'imi yaklasık 2 ay once aldım ama almadan önce dizel polo dsg icin vw'ye gitmiştim ve test etme imkanım olmustu.Şimdi bu 3 arac hakkındaki goruslerim megane kesinlikle alınası ve binilesi bi arac degil kafadan elemelisin.Focus harika bir arac ki bence tercihin bu olmalı yakıt yonunden ve 109 bg'lik olanı alırsan performans yönünden seni kesinlikle üzmez bakımdan bakıma servise gidersin.Polo cok kücük su anda ne kullanıyorsun bilmiorum ama ben aracın icinde boguldum resmen kaldıkı B sınıfı bi arac oldugunu her turlu hissettiriyor.Coralla hakkında herhangi bir bilgiye sahip degilim.Bence Focus bunların arasında tercihin olmalı.
-
aynen özellikle performans da focus a hiç biri kavuşamıyor fakat içeriye aldığı motor ve yol sesi biraz fazla geldi bana :S
-
Şiddetle corolla.. 1.4 D4D ye yokuş yukarı yaklaşamadım bile civicimle
-
Ford yada Corolla bence
-
corolla hem konfor hem bakım hem sorunu az olurr performansıda tatmin edici
-
bencede focus u tercih etmelisiniz.yol tutuşu viraj kabileti ve performansı benim cok hoşuma gitmişti.tabi 2009 civicle başedemedi:)
-
%100 corolla japon işi ;)
-
eşimin arabası focus ghia ve (edit:reklam içerikli kelime) çok onu kullanıyorum malum dizel ekonomisi :). Motor sesi dediğin gibi fazla ama performans ve konfor bakımından o tür küçük ayrıntıları görmezssin Toyota hakkında hiç bir bilgim yok ama bence focus olmalı tercihin ve alabiliyosan ghia tabiki. Ha yanlız bu arada bakımı falan oldukça pahalıdır ben 400 tl (400-600 arası) den aşşağı çıktığımı hiç bilmem gerçi dizellerin hepsi öyle.
-
Senin yerınde olsam polo yada corolla tercih ederim. Aılecek kullanılacak ise eger corollayı tercih ederdim ama..
-
corolla kesinlikle!
-
geçmiş olsun öncelikle. bana göre bunların arasından sizi en çok rahat ettirecek araba focus olur gibi. ancak şöyle bi durum var focus kasa değiştriyor net tarihini bilmiyorum ama. bunuda göz önünüde bulundurabilirsiniz. kasası modeli çok önemli değil derseniz focus alın gitsin :)
-
Focus Corolladan daha iyi değil bence. servis yönünden özellikle!
-
öncelikle geçmiş olsun dostum... senşn yerinde olsam tercihimi corolla yönünde kullanırdım,hem performansı hemde sorunsuzluk açısından diğerlerinden öne çıkıyor,gerçi focus ta kötü değil ama yol sesi ve motor sesi biraz fazla...
-
ya kusura bakmayın ben şunu anlıyamadım babamın rahatsızlığından dolayı dizel araba almam gerek demişsinde... bu ne demek anlıyamadım... hani babamın rahatsızlığından dolayı arabamı satıcam daha düşük model bir araba alıcam para lazım desen anlıyacamda benzınlıyı satıcam dizel ama 2010 model alıcam dıyınce durumu merak ettım...
-
ya kusura bakmayın ben şunu anlıyamadım babamın rahatsızlığından dolayı dizel araba almam gerek demişsinde... bu ne demek anlıyamadım... hani babamın rahatsızlığından dolayı arabamı satıcam daha düşük model bir araba alıcam para lazım desen anlıyacamda benzınlıyı satıcam dizel ama 2010 model alıcam dıyınce durumu merak ettım...
Bende anlamadım o kısmı ama arabaya karşı rahatsızlık duydu diye anlamaya çalıştım :???
-
+106 gti
-
Toyota Al Dogru Bi Tercih Olur.
-
öncelikle geçmiş olsun, performans-yol tutuş-motor arıyorsan ford focustan şaşma,, konfor-sessizlik arıyorsan toyotadan şaşma, diğer araya koyduğun araçları bu ikisinin arasına bile koyma,hem toyota hem focus 2. eli çok kuvvetli,seni hiç bir zaman üzmez,benim tercihim focus olur,özellikle makyajlandıktan sonra ön görünüşü çok güzel oldu,birde ghiz aldınmı değme keyfine
-
bende sonunda vti terfi etmişim :D
-
öncelikle geçmiş olsun. ben toyota corolla diyorum kesinlikle toyota!!
-
corolla al bence..focus traktör gibi çalışıyor.belki ilk aldığında sessiz çalışabilir ama km si arttıkça sesi de artıyor.ama corolla gayet sessiz.
-
saygısızlık yapmak istememde focusun hiç albenisi yok düm düz bir araç 10 bin aşağı bile verseler alınmaz. coralla da genelde şirketler kullanıyo ben olsam yeni polo alırdım 10 numara araç yaptılar yakışıklı bi okadar da sağlam golf tarzı bir araç
-
Corolla dizel şirket arabası sayılamayacak kadar güzel bence
+ bizim hondalarımızda ben staj yaptığım Türkiye Halkbankası Genel Müdürlüğünde görmüştüm şirket arabası olarak bütün genel müdürlerde civic vardı ama hiç bi zaman civiğe şirket arabası demedim. Ben hala israrla corolla d4d motorlu corolla alması kanısındayım.Araba zaten sorunlu değil+servisi forda göre çok çok daha iyi.
-
Corolla dizel şirket arabası sayılamayacak kadar güzel bence
+ bizim hondalarımızda ben staj yaptığım Türkiye Halkbankası Genel Müdürlüğünde görmüştüm şirket arabası olarak bütün genel müdürlerde civic vardı ama hiç bi zaman civiğe şirket arabası demedim. Ben hala israrla corolla d4d motorlu corolla alması kanısındayım.Araba zaten sorunlu değil+servisi forda göre çok çok daha iyi.
doğrudur ama ben samsunda günde 100 tane 34 plakalı kiralık ilaç şirketleri arabası görüyorum hepside gri ondan midem bunaldı
-
arkadaşlar gerçekten ilginiz için saolun hemde çok saolun bende iki araç arasında devamlı gıdıp gelmekteyım focus ve corolla arasında ıkı arabada da bir 600 700 km lik uzun yol tecrubem de oldu focusdaki tork ve performans toyotada yok denılecek kadar az fakat toyotada ki konfor ve sessizlik de focus da yok denilecek kadar az e insanogluyuz hepsını bır arada ıstıyoruz....
fakat ıkılem sırasında arada kaldığım asıl konu toyota nın trıger ı zincirli kayış bakımı yok ve motoru nun hasta oldugum honda gıbı sorunsuz oldugunu duydum fakat ford da cok fazla enjektör ve turbo sorunu verdiğini duydum.... bunlardanda vazgecdım bakım masrafları acaba ne kadardır bilgisi olan warsa soylerse sevinirim.....
babamın rahatsızlıgına gelınce
babam rahatsızlanmadan once yılda 50 60,000 km yapıyordum fakat babam rahatsızlandgından vede aılevı sebeplerden hemde şahsı sebeplerden otürü bu km farkı dahada fazla olacak ve bu km arasındaki farkdan ötürü diesel farkı hissetirecektir die düşündüm.....
bunun yanında babam felç geçirdğinden özürlü plakalı araç alıp ÖTV ve MTV den faydalanabıleceım bilgisine ulaşdım e zaten diesel araç alacagımdan sıfır almak ve bu vergılerden muaf arac almak vede hani sıfır araç almak daha mantıklı geldı ....
sevgli FVC 96 kardeşim umarım merakını gıderebılmısımdır bu bir aılevı ve şahsı sebeplerıde sıralayamıacam buda iki konun pert olmaması için biraz daha mantklı yazarsanız buda üç......
şahsi meraklar konuyu pert edebilir ve benım ıstediğim bilgiyi alamamama neden olabilir çunku bende bır honda kullanıcısı ve hastası olarak bana göre honda kullanıcıları ayrıcalıklı ve bılgılı ınsanlardır bu bilginin ve görüşün kaçmasına izin veremem.......
-
hocam bence japon teknolojisini biliyorsun
japon dan şaşmamanı tavsiye ederim
-
arkadaşlar gerçekten ilginiz için saolun hemde çok saolun bende iki araç arasında devamlı gıdıp gelmekteyım focus ve corolla arasında ıkı arabada da bir 600 700 km lik uzun yol tecrubem de oldu focusdaki tork ve performans toyotada yok denılecek kadar az fakat toyotada ki konfor ve sessizlik de focus da yok denilecek kadar az e insanogluyuz hepsını bır arada ıstıyoruz....
fakat ıkılem sırasında arada kaldığım asıl konu toyota nın trıger ı zincirli kayış bakımı yok ve motoru nun hasta oldugum honda gıbı sorunsuz oldugunu duydum fakat ford da cok fazla enjektör ve turbo sorunu verdiğini duydum.... bunlardanda vazgecdım bakım masrafları acaba ne kadardır bilgisi olan warsa soylerse sevinirim.....
babamın rahatsızlıgına gelınce
babam rahatsızlanmadan once yılda 50 60,000 km yapıyordum fakat babam rahatsızlandgından vede aılevı sebeplerden hemde şahsı sebeplerden otürü bu km farkı dahada fazla olacak ve bu km arasındaki farkdan ötürü diesel farkı hissetirecektir die düşündüm.....
bunun yanında babam felç geçirdğinden özürlü plakalı araç alıp ÖTV ve MTV den faydalanabıleceım bilgisine ulaşdım e zaten diesel araç alacagımdan sıfır almak ve bu vergılerden muaf arac almak vede hani sıfır araç almak daha mantıklı geldı ....
sevgli FVC 96 kardeşim umarım merakını gıderebılmısımdır bu bir aılevı ve şahsı sebeplerıde sıralayamıacam buda iki konun pert olmaması için biraz daha mantklı yazarsanız buda üç......
şahsi meraklar konuyu pert edebilir ve benım ıstediğim bilgiyi alamamama neden olabilir çunku bende bır honda kullanıcısı ve hastası olarak bana göre honda kullanıcıları ayrıcalıklı ve bılgılı ınsanlardır bu bilginin ve görüşün kaçmasına izin veremem.......
dostum babana acil şifalar dilerim.... Allah kolaylık versin ailene bakanlarına benımde dedem aynı durumdaydıiyi bilirim sıkıntısını...
konunun pert olmaması gibi bir ifade kullanmışın biraz daha mantıklı şeyler yazılmasını söylemişsin... sen konuyu neden bu kadar detaylı ve yanlış bir şekilde açmışsında benim sorduğum soruya 3 kişi daha onay vermiş bir düşün istersen... buraya hondamı satacam 2010 dizel bir araba almak istiyorum ne tavsiye edersiniz deseydin... yine her yorum yapan emin ol aynı yorumlarında bulunurdu sana yardımcı olmak için... ama sen lüzumsuz bir şekilde rahatsızlıktan dolayı dizel almak istiyorum dediğin zaman yorumlarda nasıl bir değişiklik bekliyorsun onu söyleyi ver o zaman... konuyu istikametinden çıkartan senin gereksiz konu açıklaman... sen hondamı satıp 2010 dizel araba almak istiyorum babamın rahatsızlığından dolayı dediğinde sana sen ne mezunusun dersem senin dediğin gibi gereksiz saçma bir yorumda bulunmuş olurum.... ama açtığın konudaki anlaşılmayan birşeyi sormamızı istemiyorsan yazmazsın... Emin ol konuyu perte bağlayan durum senin cümlenden kaynaklanıyor... gördüğün gibi benden sonra anlayamadığını söyleyenler çıktı... seninde söylediğin gibi honda kullanıcıları ne yazdığını bilen ayrıcalıklı insalardır. o yüzden ne yazdığına dikka etmeni tavsiye ederim.
tekrar babana acil şifalar dilerim...
iyi forumlar...
-
tekrar allah razı olsun da takılıp kalınması gereken babamın rahatsızlıgından oturu aracın hangısı olması deıldee, belirli nedenlerden dolayı hangı aracı secmem gerektgını basdan belırtmısdım zaten o yuzden tekrar allah razı olsun ama ana konu acıklaması yerine konunun asıl nedenını 3 kişi diilde yaklasık bır 10 15 kişi anlamış zaten ok....tekrar saolasın...
-
hayırlısı olsun kardeşim
-
arkadaşlar boşverin gerilmyin yaaa diğer konulara bi göz atın koptuk bu gece :D
-
tekrar allah razı olsun da takılıp kalınması gereken babamın rahatsızlıgından oturu aracın hangısı olması deıldee, belirli nedenlerden dolayı hangı aracı secmem gerektgını basdan belırtmısdım zaten o yuzden tekrar allah razı olsun ama ana konu acıklaması yerine konunun asıl nedenını 3 kişi diilde yaklasık bır 10 15 kişi anlamış zaten ok....tekrar saolasın...
eğerki 3-4 kişi anlamamış 10-15 kişi anlamış diye bakarsan sen hala benim ne demek istediğimi anlıyamamışsın demektir... ben sadece kusura bakmayın ben şunu anlıyamamışım demiştim... herkezin farklı şeyler dikkatini çeker... konunun içeriği olmadığı içinde cümleme kusura bakmayın diyerek başladım!.. olaya bu şekilde bakacaksan 3-4 kişi anlamamış ama 10-15 kişi anlamış diye yanılırsın 250 defa görüntülenip 25 tane yorum almışsın bu yönden bak o zaman...bu yönden bakarsan da çok gereksiz bir konu gibi algılaman gerekir.... ama bu yanlış olur tabiki... gayet güzel bir konu farklı fikirler farklı düşünceler almak için... bende konu ile igili yorumumu yapayım ve şuanda dediğin gibi hedefini şaşıran negatif konuşmayı noktalayalım aramızdaki....
iyi bir Hondacının neden Honda denildiğinde teknolojisi, ekonomikliği, rahatlığı, dizaynı, güzelliği, 2. eli, yedek parça durumu, servis olanağı gibi cevaplar alırsın... eğer dizel almaya niyetliysen ve honda da bunu bulamadığına göre aynı kafa ile aynı mantık ile üretilen en yakın teknolojide yine bir japon markası toyotadır... kimse japonla bir alman markasını veya bir amerikan markasını kıyaslamaz bence kriterleri farklı... hondacıysan tercihini japondan yana kullanmalısın benimde konu ile ilgili fikrim bu... saygılarımla... sizlere iyi forumlar... en son ne alacağınıda merak ettim bakacağım...
-
Corollanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Focusun yeni kasası sergilendi yakında piyasa çıkacaktır. Senenekler arasında yok ama jetta 1.6 tdi düşünebilirsin. Şimdiden hayırlı olsun.
-
arkadaşım.olaya birde şöyle bak.forumadaki konuları araştır.sadece bu site için değil.diğer siteler içinde geçerli bu konu.canı sıkılan herkez buna benzer konular açıyor.bizim gibi sürekli aktif olan kişilerde bu konuları çok gördüğündün açık konuşayım yine sallamıyor.bunun için bir suçlu aranıyorsa bu sensin.ya açtığın konuda babanın rahatsızlığından bahsetmeyecek direk aracımı satım sıfır hangi arabayı alayım diyecektin yada daha düzgün bir cümle kuracaktın.babanız hasta allah acil şifalar versin.biz bilemeyiz siz söylemeden hastalığını.o sebeplede anlamamız normal.açık konuşayım ciddi bir hastalıksa arkadaşlarınla paylaşırsın ve bu sebeple maddi sıkışıklıktan aracımı satıp düşük model bir araba alıcam desen bunuda anlaarım.ama babam hasta hondamı satıp sıfır araba alıcam diyince durum biraz karışık bir hal alıyor.
-
gelelim araba konusuna..
benim kuzenimde toyota var ilaç sektoründe sürekli bu arabalar kullanılıyor zaten.araba çok geniş özellikleri çok güzel ama sanki o motor o kasaya yetmiyor gibi geldi bana.yinede kullanmadığım için kesin bir yorum yapamıcam.ama nedir japondur diğer araçlara göre daha az sorun çıkarabilir ve bu sebple tercih edilir.focus herşeyiyle toyotadan bence önde geliyor.bu arabayı kullandın çok tatminkar hatrı sayılır bir yakışı ve gidişi var.donanım olarakta güzel.bundan sonrası senin zevkine ve cebine bakar
-
Geçmiş olsun. Allah babanıza şifa versin. Benim tercihim Focus yada Corolla olurdu.
-
Daha önce de dediğim gibi Toyota hakkında hiç bir fikrim yok ama focusu kendi (edit:reklam içerikli kelime) çok kullanıyorum. Diesel olarak yakışı gerçekten çok tatminkar Ankara İzmir arasını kassam yarım depoyla gidecektim 90-120 arası araba yakmıyor diyebilirim ha turbonun tadını alayım basayım dersen o zaman da anormal yakıyor 160-180 arası adanadan pozantıya 1 depoya yakın yaktım ama 180 den aşşağıda düşmedim. (Ghiadan bahsediyorum) donanım olarak süper hatta benim civic imden daha iyi örn. 4 cam kademeli otomatik, karartmalı dikiz aynası, gece far sensörü, elektrikli koltuk vs.... Gelelim eksilerine kullandığım hiçbir diesel bana benzinli aracın keyfini vermedi (BMW AUDİ kullanmadığım için onları bilemicem ama Volvo S60 d4 kullandım 163 hp gidiş süper gemi gibi ama diesel den dolayı ondanda tat alamadım :) ) Bakımı gerçekten pahalı 400 den aşşağı hiç çımadı ekstra bişey yok sadece periyodik bakım. Ankarada ki servisler özellikle OTO KOÇ berbat kaza sonrası teslim ettikleri arabayı görseniz inanamazdınız şaka gibi 5 kere geri gönderdim arabayı ve hala araç kendini toparlayamadı. Dediğim gibi konfor ve performans tatmin edici yakıtta öyle ama Toyotayı bilemediğim için şunu seç veya bunu seç diyemicem yinede şimdiden hayırlı olsun Baban içnde tekrar geçmiş olsun Allah şifalar versin.
-
edit olan kısım: "kendi honda civiğimden" olacak rakip formun ismi gibi anlaşılmış :) :) :)
-
iyi hoşta toyota 8 milyon aracını geri çağırdı. marka imajının zedelendiğinin düşünüyorum. ha diyeceksiniz bu marka prestijini gösterir diye. ama öyle az boz rakam değil 8 milyon.
okuduğum bi haberde amerikada olmuş bi hadiseden bahsediyordu. toyotanın en lüks modelinin gaz pedalı takılı kalmış. adam o anda 911 aramış. durumu bildirmiş ve sonucunda büyük kaza yaparak hayatını kaybetmiş. Bu çok çok önemli affedilemez bir hatadır.
Aracım 05 civic. Bundan sonraki aracımın performansından ziyade konforlu ve sessiz olsun diyorum. Malumunuz yollarımız hız yapacak gibi değil. Almanyada değilizki hız işimize yarasın. adamlar yollarını ona göre yapmış. gaza istediğini gibi bas belli yerler dışında.
Benim aklımda hep jetta kalmıştır. bence arabada tip yok ama konforlu olduğunu söyler durular.
-
nisay geri çağırdır diye imajı zedelenmez asıl sorunla servise gidersin bişey yok bu araçta dendiğinde imaj zedelenir
bknz : honda servisleri disk sorunu :)
Focus corolla kadar sağlam bir araç değil motor ve şanzıman yönünen.
iç donanım özelliklerini bilmem kapanan ayna falan filan ama corollanın focustan daha az başına bela açacağına ve başına bişey geldiğinde toyota servisinde çok ama çok daha yardımcı olacaklarına eminim.Focus a kötü demiyorum çok iyi araba.Ama corollamı focus mu sekinlikde d4d corolla
-
Cengiz abim geçmiş olsun önemli bişey yoktur umarım.
Abi yeni astrayı da ekleyebilirsin aslına bakarsan, güzel diyolardı.
-
Ben iki aracı da aynı rampaya aynı gün vurdum.( corolla ve focus) kesinlikle focus aynı rampada corolla bayıldı. Focus uçtu. Ha bana ne alırsın diye soracak olursan Jetta TDİ comfortline(105 hp 250 nm tork) bir de suunroflu olursa tadından yenmez.
-
oncelikle gecmis olsun, hondadan sonra tabiki toyota gelir..
-
+1000
-
+corolla
-
performans istiyorsanız focus 1.6 ve 109bg 240nm tork bastınız sağlam gider ama yakıtı corollaya göre biraz daha fazla olabilir...gelelim corollaya d4d teknolojisi parmak ısırtır sessizlik ve sorunsuzluğuyla herkesin beğenisini toplamıştır.(en sessiz dizel diyebiliriz.) corollanın performansıda çok iyidir hele 2010 modelleri 6 ileri oldu çok güzel bence her türlü Corolla ama yinede tercih sizin...
-
Bence kesinlikle corolla.Neden: az masraf, yakıt ekonomisi, sürüş konforu, sessizlik, ne zaman nasıl satarım probleminin olmaması.... vb
-
sonuçta ikinci el piyasasıda düşünülmeli seçim yaparken
-
focusun ikinci el piyasası pek iyi değil diye biliyorum... çok fazla değer kaybediyor...
-
focusun ikinci el piyasası pek iyi değil diye biliyorum... çok fazla değer kaybediyor...
-
Bence kesinlikle corolla.Neden: az masraf, yakıt ekonomisi, sürüş konforu, sessizlik, ne zaman nasıl satarım probleminin olmaması.... vb
+1
-
kesinlikle corolla japon bi kere sorunsuzluğuyla kendini dünyaya kanıtlamış ve dünyanın en çok tercih edilen otomobili ünvanını koruyor hala...bence bunlara bakarak focusa fazla bi şans kalmıyo....
-
sizin1600cc motor sınırı var sanırım özürlü aracaı alacağınız için.pek fazla seçme şansınız yok.toyota disel az yakar fakat 1400cc olduğu için performans yeterli değildir.jetta 109 hp kasaya göre motor hafif kalıyor.golf kasa çok küçüktür.bagaj azdır.megane zaten baştan geç.bence ford focus full olan modelini alın.birde hyundaı era nın 1600 diselleri var bir inceleyin derim.ama bana kalsa passat 1.4tsı alırdım(benzinli ama ekonomik ve istersende basıyor araç araçta konfor adına herşey var)
-
ford focuslarında 2.elde nedendir bilinmez değer kaybı çok olur.bunuda unutmayın
-
örnek 2006 focus ghıa 80000 km 25-26 lira arası
2008/09 civic 35/37 lira arası
-
ordan bi focus alıyım :gitar
-
istersen ilan numarası verebilirim arkadasım güzel ses sistemide var ;)
-
capona devam toyota olsun
ben hayatım boyunca kıramadığım ve bozamadığım tek araçtır hoş ben de benzinlisi var benzinli olarak konuşuyorum
5000000 km zincir değişiyor ben hayatım da bu kdar sağlam amarsitör ve ön takım görmedim şahane bir izalasyon yani arabanın kokpitine dışarıdan ve arabadan gelen sesleri yansıtmıyor ben toyotanın şu ana kadar dizellerinden de bir rahatsızlık duyulduğunu ne gördüm ne duydum
6 airbag dijital klima abs araçta hepsi var iç hacmi olsun bagaj hacmi olsun hepsi inanılmaz genişliklerde yani benim sana tavsiye edebileceğim toyata olsur