sadece motor freni için değil bu grade logic sistem, rampa yukarı ve rampa aşağısını tanıyor araç ona göre devirlenme yapıyor ben çok faydasını gördüm.aynısı sistem bizim 2005 model honda crv de vardı ama rampaları tanımıyordu.
teknik açıklaması şu; bu sistemde otomatik vitesli araba rampa inerken vitesler koru korune hizla buyutulmez ve sadece frenle inmek veya viteslere manuel mudahale etmek zorunda kalmazsiniz. hiza gore ilgili vites secilerek ilerlenir, guvenli surus saglanir.
ayni sekilde arac rampa cikiyorsa, yigilmalari engellemek icin uygun egime kadar sistem vites buyutmez, boylelikle sistem duzgun ive performansli bir sekilde ilerlemeyi garantiler.
direksiyondan manuele geçince rampa aşaıya inerken kesinlikle vites büyütmez düz yola geldiğini otomatik anlayarak ona göre değişimi kendisi alır. rampa yukarısında ise hangi hız hangi vites dişlisindeyse o vitesi değiştirmez.hızın artarsa değiştirir tabi. s modda onu bile yapmıyor normalde 3500-4500 de vites değiştiriyorsa s modda 5500-6500 arasında devirde vites değiştiriyor.s modda rampalarda çok atak oluyor rampa yukarı s modda giderken ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda araç öne atlıyor hasta oluyorum