Gönderen Konu: Manuel Vitesten Otomatiğe Geçenler; Memnunmusunuz ?  (Okunma sayısı 17372 defa)

mertkan677

Ynt: Manuel Vitesten Otomatiğe Geçenler; Memnunmusunuz ?
« Yanıtla #25 : Temmuz 04, 2012, 05:00:04 ÖS »
Aslında hem memnunum hemde değilim şehir içinde memnunum ancak performans konusunda pek memnun değilim ne yaparsan yap manuelin keyfine yetişemiyor ancak şehir içinde büyük rahatlık. Şehir içinde asla manueli aramadım aramamda.

baron12

« Yanıtla #26 : Temmuz 04, 2012, 05:03:52 ÖS »
sehir içindede şehir dışındada büyük rahatlık s modu manueli azda olsa aratmyr bence
Aslında hem memnunum hemde değilim şehir içinde memnunum ancak performans konusunda pek memnun değilim ne yaparsan yap manuelin keyfine yetişemiyor ancak şehir içinde büyük rahatlık. Şehir içinde asla manueli aramadım aramamda.

bbhnda

« Yanıtla #27 : Temmuz 04, 2012, 07:18:33 ÖS »
s modu civicte bilmemde a4 te tadı damağımda kaldı :D kıymetini bilin s modun kickdownun

mertkan677

« Yanıtla #28 : Temmuz 04, 2012, 09:53:38 ÖS »
Lastiği yerinde öttürmek bi başka oluyor ama bunu S modu yapmıyor :D

nisay

« Yanıtla #29 : Temmuz 09, 2012, 10:25:34 ÖS »
Arkadaşlar zahmet edip yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Cahilliğime verin gerçekten bilmiyorum otomatik viteslerde seyir halindeyken d modundan s moduna veya d modundan boşa alınabiliyor mu ?

mertkan677

« Yanıtla #30 : Temmuz 09, 2012, 11:24:50 ÖS »
hepsi oluyor D ve S arası geçişlerde sorun yok gayet normal ancak N ye de alınıyor bişey olmuyor ama pek tavsiye edilmiyor durmadan N ye almak o yüzden yapmıyorum artık önceden yapıyordum giderken D ye bile alıyordum bişey olmuyordu :D

BHAAL

« Yanıtla #31 : Temmuz 10, 2012, 01:20:05 ÖÖ »
honda alıp da otomatiğini seçmemek olmaz! zaten otomatiği sağlam diye alıyor insanlar... kullanırken de satarken de büyük kolaylık olur. kaldı ki altınızdaki vti typer falan değilse siz aradaki farkı hissetmezsiniz bile. canınız gaza basmak isterse alırsınız S'ye kulakçıkları kullanarak vites değiştirirsiniz gene aynada kaybolur pekçok araç. hele büyük şehirde yaşıyorsanız sıkışan bir yolda yaylana yaylana ilerlemenin rahatlığı hiçbirşeyle mukayese edilmez. ek olarak çoğu manuel araçtan daha atak olursunuz trafikte, dur kalkta çoğu sürücü sizden önce kafa sokamaz yolunuza zira onlar kavramayla oyalanırken siz oraya girmiş olacaksınız çoktan. ek olarak herşeyi yapmasını beklediğimiz araçların neden vitesi bize bırakması gerektiği konusu da tartışmalıdır zira modern şanzımanlar artık sürücülerden daha seri davranıyor daha tutarlı yönetiyor torku. artık ferrari bile manuel şanzıman kullanmıyor araçlarında!

ed35

« Yanıtla #32 : Temmuz 10, 2012, 08:52:58 ÖÖ »
Benim şöyle bir huyum var Honda olacaksa kesinlikle otomatik olacak.
Çünkü mükemmel vites geçişleri var ve Sport modun da istediğin devri çevirebiliyorsun.
Ama başka marka da; opel vs. olursa kesinlikle manuel derim.

ed35

« Yanıtla #33 : Temmuz 10, 2012, 08:55:37 ÖÖ »
hepsi oluyor D ve S arası geçişlerde sorun yok gayet normal ancak N ye de alınıyor bişey olmuyor ama pek tavsiye edilmiyor durmadan N ye almak o yüzden yapmıyorum artık önceden yapıyordum giderken D ye bile alıyordum bişey olmuyordu :D
Benim daha önce Civic'te de D'den S'ye geçiyordu ancak Accord buna izin vermiyor yolda,durmadan vites değiştirme imkanı vermiyor :)

dreamnej

« Yanıtla #34 : Temmuz 10, 2012, 09:00:17 ÖÖ »
eğer subaru wrc mcrae alacaksam asla otomatik almam, fakat civic in bu tip bir araba olmadığına inanıyorum, istanbul trafiğinde sürekli zıplayan hoplayan civic ler görünce hiç yakıştıramıyorum, bence civic şeridinde ve mağrur mağrur ilerlemeli.  

kskserkan

« Yanıtla #35 : Temmuz 10, 2012, 03:36:59 ÖS »
Bencede otomatik artık yeni araçlar da kullanılan otomatikler yakıt performans olarak manuele yaklaştı hatta bazı otomatikler daha ekonomik ve performans veriyor dsg gibi.

Otomatik, tiptronik, f1 vs güzel de itiraf etmeliyim bazen sıkışık trafikte araya girmek için 2 vites birden düşürmek gerekiyor bunu otomatikte manuel kadar hızlı yapamıyorsun doğal olarak. Gördüğüm tek olumsuz taraf bu.
Bu arada DSG iyi güzel de, Honda da yok ki.

Manuelde debriyaja basıp vitesi değiştirip debriyajdan çekip gaza basmakmı daha hızlı yoksa otomatikte (D-S fark etmez yenilerde her iki modda da kulakçıklar çalışıyor) kulakçığa dokunup gaza basmakmı veya dip gaz yapmakmı daha kısa zaman alır?

ed35

« Yanıtla #36 : Temmuz 10, 2012, 04:01:09 ÖS »
Bencede otomatik artık yeni araçlar da kullanılan otomatikler yakıt performans olarak manuele yaklaştı hatta bazı otomatikler daha ekonomik ve performans veriyor dsg gibi.

Otomatik, tiptronik, f1 vs güzel de itiraf etmeliyim bazen sıkışık trafikte araya girmek için 2 vites birden düşürmek gerekiyor bunu otomatikte manuel kadar hızlı yapamıyorsun doğal olarak. Gördüğüm tek olumsuz taraf bu.
Bu arada DSG iyi güzel de, Honda da yok ki.

Manuelde debriyaja basıp vitesi değiştirip debriyajdan çekip gaza basmakmı daha hızlı yoksa otomatikte (D-S fark etmez yenilerde her iki modda da kulakçıklar çalışıyor) kulakçığa dokunup gaza basmakmı veya dip gaz yapmakmı daha kısa zaman alır?

Fd6'lar da da D veya S modu fark etmez kulakçık müdahalesi yapılabiliyor,yenilere has bir özellik değil sadece ;)

BHAAL

« Yanıtla #37 : Temmuz 10, 2012, 09:31:40 ÖS »
yok o durum makyaj kasayla beraber geldi yanlış hatırlamıyorsam, bir yıl önce de gelmiş olabilir hatam varsa mazur görün... misal bendeki fd6 2008 model ama benimkinde d modunda kulakçıklar pasif, sadece s'de çalışıyor

baron12

« Yanıtla #38 : Temmuz 10, 2012, 09:35:22 ÖS »
2012 fd6 degişen bir sey yok d de aktif degl

bence honda otomatikle daha bi güzel
yok o durum makyaj kasayla beraber geldi yanlış hatırlamıyorsam, bir yıl önce de gelmiş olabilir hatam varsa mazur görün... misal bendeki fd6 2008 model ama benimkinde d modunda kulakçıklar pasif, sadece s'de çalışıyor

ed35

« Yanıtla #39 : Temmuz 10, 2012, 09:37:12 ÖS »
Benimki makyajsız 2008 Elegance'dı ve kullanabiliyordum..

bdcivic

« Yanıtla #40 : Temmuz 20, 2012, 02:09:30 ÖS »
2011 elegance'ta otomatik çok rahat

atomhamdi

« Yanıtla #41 : Temmuz 22, 2012, 11:12:06 ÖÖ »
Aracım otm  94 si otamatik araç çok rahat yakıtı şehir içi dahil olmak üzere pek bi fark olmuyor şehir içinde kendim kulansam belki daha da fazla yakabilir çünkü benim vites atmayı düşünmediğim yerlerde bile o vites yükseltiyor. ayağınızı gazdan çektiğinizde aracı manuel kadar yavaşlatmıyor şehir içinde bu önemli bence ayrıca 1.6 opel toyota gibi araçları yine 1,6 otm honda geçiyor tecrübeyle sabit. Geçemeyeceğini düşünen birisi ile drag kalktık sonuç tabiki hondam  önde bitirdi diğer araç yeni model toyotalardan. O yüzden otm performansından şüphe etmeyin diğer araçlar kadar oluyor en az. Aynı aracın mnueli bırakında daha iyi olsun ama honda bu araçaları zamanında 6 ileri otm yapsaydı şu an o kadar çok dua ederdimki tek istediğim aracıma uygun en az 6 ileri şanzıman.

ctr07

« Yanıtla #42 : Temmuz 22, 2012, 08:41:03 ÖS »
memnun değilim vitesler bitmiyo fd de hele o 3 ve 4 yok mu dağa 4 ü bitiremedim sen düşün artık:D.bide 5 var...:DaHa konforlu ve rahat o başka..:) kısaca
performans OUT
konfor İN

jrcoder

• Burak
« Yanıtla #43 : Ağustos 26, 2012, 06:32:43 ÖÖ »
şöyle düşün ferrarini yan koltuğuna oturmak mı(otomatik) yoksa şoför koltuğuna oturup sürmek mi(manuel)? nacizane örneğim bu şekildedir :) eğer kontrolu elinde tutmayı sevenlerdenseniz otomatiğe geçince baya bi garipsersiniz. tecrübe ile sabittir.

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : Ağustos 26, 2012, 02:16:39 ÖS »
Aracım otm  94 si otamatik araç çok rahat yakıtı şehir içi dahil olmak üzere pek bi fark olmuyor şehir içinde kendim kulansam belki daha da fazla yakabilir çünkü benim vites atmayı düşünmediğim yerlerde bile o vites yükseltiyor. ayağınızı gazdan çektiğinizde aracı manuel kadar yavaşlatmıyor şehir içinde bu önemli bence ayrıca 1.6 opel toyota gibi araçları yine 1,6 otm honda geçiyor tecrübeyle sabit. Geçemeyeceğini düşünen birisi ile drag kalktık sonuç tabiki hondam  önde bitirdi diğer araç yeni model toyotalardan. O yüzden otm performansından şüphe etmeyin diğer araçlar kadar oluyor en az. Aynı aracın mnueli bırakında daha iyi olsun ama honda bu araçaları zamanında 6 ileri otm yapsaydı şu an o kadar çok dua ederdimki tek istediğim aracıma uygun en az 6 ileri şanzıman.

hocam si dan ornek verdiğiniz için otomatkle manuel performans fark etmıyor sanmısınız ama sizin arac 136 hp 1.6 araclar arasında honda dısı markalarda pek bulunan bir guc değil haliyle geciyorsunuz ancak hicbir 1.6 otomatk arac manuelini gecemez..  otomatik ieslerin falan manuel corollaya vsye karsı sansı yoktur hele ki sehir ici kalkıs vs izler sadece

BHAAL

« Yanıtla #45 : Ağustos 27, 2012, 11:23:01 ÖÖ »
bunun eski tipte bir düşünce olduğunu düşünüyorum... evet civic için bu doğru ama dünya otomatik vitese geçiyor artık, pahalı araçların manuelini bulamıyorsunuz, ferrari bile artık düz vitesli araç üretmiyor kontrol güçlüğünden mütevellit... kaldı ki modern otomatik şanzımanların manuelden performanslı olduğu ispatlı delilli bir durum oldu artık... bilhassa çift kavramalılar manuellerine 1 küsür sn fark atar oldu... o açıdan otomatik şanzımana karşı olan önyargının yok olmaya mahkum olduğunu düşünüyorum. ama civicin otomatiği konusunda haklısınız mevcut şanzıman manuelinden yavaştır... buna rağmen piyasadaki pekçok manuelden de hızlıdır

bbhnda

« Yanıtla #46 : Ağustos 27, 2012, 11:36:05 ÖÖ »
bunun eski tipte bir düşünce olduğunu düşünüyorum... evet civic için bu doğru ama dünya otomatik vitese geçiyor artık, pahalı araçların manuelini bulamıyorsunuz, ferrari bile artık düz vitesli araç üretmiyor kontrol güçlüğünden mütevellit... kaldı ki modern otomatik şanzımanların manuelden performanslı olduğu ispatlı delilli bir durum oldu artık... bilhassa çift kavramalılar manuellerine 1 küsür sn fark atar oldu... o açıdan otomatik şanzımana karşı olan önyargının yok olmaya mahkum olduğunu düşünüyorum. ama civicin otomatiği konusunda haklısınız mevcut şanzıman manuelinden yavaştır... buna rağmen piyasadaki pekçok manuelden de hızlıdır

bu pek çok manuel içinde fordun çift kavramalı powershiftide var ;)

HONDAHAN

« Yanıtla #47 : Ağustos 27, 2012, 02:10:14 ÖS »
honda alıp da otomatiğini seçmemek olmaz! zaten otomatiği sağlam diye alıyor insanlar... kullanırken de satarken de büyük kolaylık olur. kaldı ki altınızdaki vti typer falan değilse siz aradaki farkı hissetmezsiniz bile. canınız gaza basmak isterse alırsınız S'ye kulakçıkları kullanarak vites değiştirirsiniz gene aynada kaybolur pekçok araç. hele büyük şehirde yaşıyorsanız sıkışan bir yolda yaylana yaylana ilerlemenin rahatlığı hiçbirşeyle mukayese edilmez. ek olarak çoğu manuel araçtan daha atak olursunuz trafikte, dur kalkta çoğu sürücü sizden önce kafa sokamaz yolunuza zira onlar kavramayla oyalanırken siz oraya girmiş olacaksınız çoktan. ek olarak herşeyi yapmasını beklediğimiz araçların neden vitesi bize bırakması gerektiği konusu da tartışmalıdır zira modern şanzımanlar artık sürücülerden daha seri davranıyor daha tutarlı yönetiyor torku. artık ferrari bile manuel şanzıman kullanmıyor araçlarında!

>=ok Daha birşey demeye gerek yok ama konu başlığına uygun biri olarak şunları belirtmek isterim : 18 yıllık İstanbul şoförüyüm, 3 yıldır ilk otomatik olan aracımı kullanıyorum, otomatik kullanmadığım yıllar için hayıflanıyorum. Şimdi üç sayfada birçok arkadaşın dediği gibi İstanbul trafiğindendir diyenleriniz olacak ama alakası yok, sonuçta 15 yıl düz kullanmışım bu trafikte. Benim hayıflandığım performans korkusundan otomatikten uzak durmam. Ama yine herkes gibi hanım yüzünden otomatik aldım ve hiç pişman olmamakla birlikte aksine çok çok memnunum. Debriyaja basana kadar, hangi vitese küçülteyim diyene kadar, vitese uzanana kadar yükleniyorum sağ ayağıma, vitesi en uygun yere küçültüyor ve fırlıyor. İnanmayan arkadaşlarım mutlaka fd6 ot. kullansın. Mutlaka ki manuel daha seridir ama emin olun fd6 otomatik hiç azımsanacak bir otomatik değil.
Not : 2010  Elegance ;
D de kulakçıklar aktif , yükseltip küçültebilirsiniz araç sadece yeri geldiğinde otomatik değiştirir,
S de kulakçıksız da kullanabilirsiniz , Kulakçıklara dokunmadığınız sürece otomatik devam edecektir, D ye göre 2.000 - 2.500 devir fazladır,
S de kulakçığa bir defa dokunduğunuzda manuele geçecektir.

« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2012, 02:11:53 ÖS Gönderen: HONDAHAN »