honda alıp da otomatiğini seçmemek olmaz! zaten otomatiği sağlam diye alıyor insanlar... kullanırken de satarken de büyük kolaylık olur. kaldı ki altınızdaki vti typer falan değilse siz aradaki farkı hissetmezsiniz bile. canınız gaza basmak isterse alırsınız S'ye kulakçıkları kullanarak vites değiştirirsiniz gene aynada kaybolur pekçok araç. hele büyük şehirde yaşıyorsanız sıkışan bir yolda yaylana yaylana ilerlemenin rahatlığı hiçbirşeyle mukayese edilmez. ek olarak çoğu manuel araçtan daha atak olursunuz trafikte, dur kalkta çoğu sürücü sizden önce kafa sokamaz yolunuza zira onlar kavramayla oyalanırken siz oraya girmiş olacaksınız çoktan. ek olarak herşeyi yapmasını beklediğimiz araçların neden vitesi bize bırakması gerektiği konusu da tartışmalıdır zira modern şanzımanlar artık sürücülerden daha seri davranıyor daha tutarlı yönetiyor torku. artık ferrari bile manuel şanzıman kullanmıyor araçlarında!

Daha birşey demeye gerek yok ama konu başlığına uygun biri olarak şunları belirtmek isterim : 18 yıllık İstanbul şoförüyüm, 3 yıldır ilk otomatik olan aracımı kullanıyorum, otomatik kullanmadığım yıllar için hayıflanıyorum. Şimdi üç sayfada birçok arkadaşın dediği gibi İstanbul trafiğindendir diyenleriniz olacak ama alakası yok, sonuçta 15 yıl düz kullanmışım bu trafikte. Benim hayıflandığım performans korkusundan otomatikten uzak durmam. Ama yine herkes gibi hanım yüzünden otomatik aldım ve hiç pişman olmamakla birlikte aksine çok çok memnunum. Debriyaja basana kadar, hangi vitese küçülteyim diyene kadar, vitese uzanana kadar yükleniyorum sağ ayağıma, vitesi en uygun yere küçültüyor ve fırlıyor. İnanmayan arkadaşlarım mutlaka fd6 ot. kullansın. Mutlaka ki manuel daha seridir ama emin olun fd6 otomatik hiç azımsanacak bir otomatik değil.
Not : 2010 Elegance ;
D de kulakçıklar aktif , yükseltip küçültebilirsiniz araç sadece yeri geldiğinde otomatik değiştirir,
S de kulakçıksız da kullanabilirsiniz , Kulakçıklara dokunmadığınız sürece otomatik devam edecektir, D ye göre 2.000 - 2.500 devir fazladır,
S de kulakçığa bir defa dokunduğunuzda manuele geçecektir.