Gönderen Konu: Eski aracim GOLF4 Yeni aracim Honda CIVIC  (Okunma sayısı 21085 defa)

mehmet zengin

Ynt: Eski aracim GOLF4 Yeni aracim Honda CIVIC
« Yanıtla #25 : Ocak 22, 2014, 12:57:43 ÖS »
Özdemir s2000 hayalim zaten ama daha değil, benzini aşar beni :).
Cemele manuel kullanmak için S moda aldıktan sonra - kulakçık ile vitesi 1 görmen lazım. Yoksa otomatik devam ediyor. Arabanın stop etme durumu yok yola devam :)
S moda D modda giderken alabiliyorsun ama yine otomatik gibi gidiyor. Durduğun yerde S moda al. - kulakçığa bas ekranda vites 1 olacak. o andan sonra vites sende :)

Hocam bos bir yerde denemem lazim. S moda alinca ekranda da sanirim bu modla ilgili gosterge gelecek hatirladigim kadari ile kitapta oyle yaziyordu.

Birde hareket halinde S moda geciyoruz sanirim ama R-N -P yede gecmiyordur herhalde.

Sorular icin kusura bakmayin tanimaya calisiyorum. Dun de hararet ibresi aradim yokmus ekranda cold seklinde gelenmis.

bbhnda

« Yanıtla #26 : Ocak 22, 2014, 04:37:03 ÖS »
hayırlı olsun...siz de bize katıldınız hemen..park ettikten sonra dönüp dönüp bakmak hondacılara mahsus :)
Kazasız belasız cezasız nazarsız sürüşler diliyorum...

sadece park ettikten sonra olsa gene iyi

hondatürk

• ホンダトルコ
« Yanıtla #27 : Ocak 22, 2014, 06:39:16 ÖS »
kardeşim yeni fb7 cıvıc in hayırlı olsun..bende vtec 2 mi satıp almayı düsünüyorum.bırak boşver almanı fransızı. Sen honda keyfini bi yaşa şöyle bin doya doya..ben aracımı sürerken ki motor sesine o kadar alıstımki baska golf leon tarzı araclara binince gitmio gibi geliyo bosver ses alsın içine nazarlığıdır buda hondanın konunun özeti japon yaptıysa binilir.birde JDM plakalık attınmı tadından yenmez güle güle bin :)
Bineceksen Japon , sefa süreceksen Alman ; 1+1=2 nasıl değişmesse buda aynı
binilecekse hondama binerim,sefasını da hondamla sürerim.benim gözümde almanı da fransızı da boş hondayla tanıştığım günden beri

saygı duyarım ama almanıda küçük göremez kimse , alışkanlıklar daha iyisini görünce başka yöne alışır bunuda gözardı etmeyelim

ebah17

• Ahm@
« Yanıtla #28 : Ocak 24, 2014, 09:06:05 ÖÖ »
Cemele kardeş hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.Bende Golf 4 ten Civic e geçip hayal kırıklığı uğrayanlardan biriyim.2003 Golf 4 Pasific Otomatik vites beyaz renk aracım vardı. Şanzımanından uğuldama sesi gelmeye başlayınca galeriye takasta verip 2008 Elegance civic otomatik vites araç aldım.Golf u arıyorum.

denizcan

« Yanıtla #29 : Ocak 24, 2014, 05:24:51 ÖS »
Cemele kardeş hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.Bende Golf 4 ten Civic e geçip hayal kırıklığı uğrayanlardan biriyim.2003 Golf 4 Pasific Otomatik vites beyaz renk aracım vardı. Şanzımanından uğuldama sesi gelmeye başlayınca galeriye takasta verip 2008 Elegance civic otomatik vites araç aldım.Golf u arıyorum.
hocam hangi konuda golf sizi aratıyor acaba ? sorunsuzluk anlamında Honda'nın eline su dökeceğini pek sanmıyorum açıkcası..

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #30 : Ocak 24, 2014, 05:34:25 ÖS »
hocam hangi konuda golf sizi aratıyor acaba ? sorunsuzluk anlamında Honda'nın eline su dökeceğini pek sanmıyorum açıkcası..
bence bırakın şu sorunsuzluk şehir efsanesini biri 100bin satıyor honda 10bin arıza yapma olasılığını hesaplayın artık renonun dci dizel motoru 500bin anahtar deymeden yapıyor aynı şey fiat multijet motorları öle sorunsuzluk maskesi altında hondayı saklamayın ve abartmayın diyebilirsiniz tasarımı güzel araçlar yapıyor modifiyeye en uygun motor deyin birşeyler deyin ama sorunsuzluk demeyin size forumlardan yüzlerce konu ve sorun bulabilirim.

mehmet zengin

« Yanıtla #31 : Ocak 24, 2014, 06:21:09 ÖS »
Eski araci aratiyorsa sahsi fikrim gidin golf alin yine. Ama şanzıman yine ses yaparsa japona geri donun. Japon arabalari saglamdir. Turkiyede 10-15bin sadece benzinli sattigi icin kıyas denildigi gibi yanlis olur. Ama amerikali neden japon ve kore tercih eder bi dusunmekte fayda var sanirim. Ha bi de araplar japon hastasi. Alman arabalari kotu demiyorum. Tekrar soliyim aratiyorsa degistirin.

hondatürk

• ホンダトルコ
« Yanıtla #32 : Ocak 24, 2014, 09:42:38 ÖS »
Eski araci aratiyorsa sahsi fikrim gidin golf alin yine. Ama şanzıman yine ses yaparsa japona geri donun. Japon arabalari saglamdir. Turkiyede 10-15bin sadece benzinli sattigi icin kıyas denildigi gibi yanlis olur. Ama amerikali neden japon ve kore tercih eder bi dusunmekte fayda var sanirim. Ha bi de araplar japon hastasi. Alman arabalari kotu demiyorum. Tekrar soliyim aratiyorsa degistirin.
Saygı duymak lazım illaki açıklamak zorunda değil bence arkadaş golf'ü neden aradığını , ben civic le , o golfle diğeri vw ile mutlu olabilir gayet normal herşey sorunsuzluk değil arkadaşlar

denizcan

« Yanıtla #33 : Ocak 25, 2014, 06:09:22 ÖS »
bence bırakın şu sorunsuzluk şehir efsanesini biri 100bin satıyor honda 10bin arıza yapma olasılığını hesaplayın artık renonun dci dizel motoru 500bin anahtar deymeden yapıyor aynı şey fiat multijet motorları öle sorunsuzluk maskesi altında hondayı saklamayın ve abartmayın diyebilirsiniz tasarımı güzel araçlar yapıyor modifiyeye en uygun motor deyin birşeyler deyin ama sorunsuzluk demeyin size forumlardan yüzlerce konu ve sorun bulabilirim.
ben size katılmıyorum.sonuçta honda sadece türkiyede benzinli dısında arac satmadığı ve filo satısı olmadığı halde satış rakamları gayet güzel.ayrıca bu sorunsuzluk kelimesini ben değil otomobiller üzerinde aynı rakamlardaki arac sayıları baz alınarak yapılmış olan testler kanıtlıyor.bunların dısında istisnalar hariç ben Hondanın motorunu, şanzumanını elime aldım Allah honda'nın belasını versin diyene daha rastlamadım.ama bu çok satıyor dediğiniz firmalara yada az satan firmaların forumlarına kullanıcılarına sorun araclarından olan memnuniyeti yada çıkarmış olduğu arızaları ondan sonra tekrar konusalım siiznle.ben honda'yı putlaştırmıyorum.en son honda kullanıp satmış birisi olarak ufak tefek sorunları bende yasadım ki bunların çoğunuda titiz kullanıcı olmama bağlıyorum. birdaha araba alıcak olsam Honda alırmıyım evet alırım çünkü bu markanın rakiplerine göre üstün olduğu noktalar benim kriterlerimi,beklentilerimi karsılayacak unsurlardr..

hakko modelistlik

« Yanıtla #34 : Ocak 25, 2014, 06:20:35 ÖS »
yeni civicle passat cc çarpışma testini inceleyin passat cc de hava yastığı şöförü nasıl ıskalıyo

ayrıca alman trübünlere oynar görünen yerlere  dış aksama plastiğe önem verir müşterisini kobay olarak kullanır DSG şanzumanda bunu açık ve net olarak gördük

japon plastik kısımlara önem vermez yürüyen mekanik sorunsuzluğa bakar ayrıca honda şahıs aracı olduğu için sahibini özel hissettirir ww türü araç piyasada kaynıyo

bunlar benim görüşümdür ve hondayı tercih ettim

şimdi hondayı değişirsem ne alırım audi a4 ve üstünü alırım

bbhnda

« Yanıtla #35 : Ocak 25, 2014, 07:07:19 ÖS »
yeni civicle passat cc çarpışma testini inceleyin passat cc de hava yastığı şöförü nasıl ıskalıyo

ayrıca alman trübünlere oynar görünen yerlere  dış aksama plastiğe önem verir müşterisini kobay olarak kullanır DSG şanzumanda bunu açık ve net olarak gördük

japon plastik kısımlara önem vermez yürüyen mekanik sorunsuzluğa bakar ayrıca honda şahıs aracı olduğu için sahibini özel hissettirir ww türü araç piyasada kaynıyo

audi a4 te testten geçemiyor yalnız :D a6 ve üstü diyorum ben

ebah17

• Ahm@
« Yanıtla #36 : Ocak 25, 2014, 11:26:19 ÖS »
dostlar her daim nete girip foruma bakamıyorum.Kimse yanlış anlamasın ki ortaya taş atıp kaçıyor diye bir düşünceniz olmasın.Amacım ortamı germe falan deil. Zevkler ve renkler tartşılmaz.Honda yı tercih etmemin tek nedeni otomatik şanzımanda  çok iyi olması.Ha görselliği falan aracım güzel ama içeriye cidden çok ses alıyor.Bozuk yollarda bu çok hissediliyor.2000 yılından bu yana Alman araçları kullanıyorum cidden honda konfor bakımından Almanların gerisinde. VW nin yeni modellerinde kullanmış olduğu DSG şanzıman yerine Honda nın şanzımanı gibi sorunsuz bir şanzıman kullansaydı eminim VW alırdım.

hakko modelistlik

« Yanıtla #37 : Ocak 26, 2014, 12:00:31 ÖS »

ayrıca alman trübünlere oynar görünen yerlere  dış aksama plastiğe önem verir müşterisini kobay olarak kullanır DSG şanzumanda bunu açık ve net olarak gördük

audi a4 te testten geçemiyor yalnız :D a6 ve üstü diyorum ben
görsellik olarak a4 sedanlar hoşuma gidiyordu bak şimdi olmadı  <783^2 a6 ve üstü  maddi açıdan şimdilik aşar beni hondaya devam accord alır paşalar gibi bineriz bizde >=ok
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2014, 12:01:47 ÖS Gönderen: hakko modelistlik »

AhmetCvc

« Yanıtla #38 : Ocak 26, 2014, 08:34:41 ÖS »

Hondanın sorunsuzluğunu tartışırken DCİden örnek vermen yanlış olmuş.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #39 : Ocak 26, 2014, 08:49:45 ÖS »
yanlış olan ne mercedeslemi kıyaslasaydım yada audibwmylemi

AhmetCvc

« Yanıtla #40 : Ocak 26, 2014, 08:52:29 ÖS »
Hayır da,Etrafta cok var günde 2 kez sanayiye giden dci motorlar.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #41 : Ocak 26, 2014, 09:35:34 ÖS »
dci olsun multijet olsun satış sayıları arıza yapma oranı ve bu araçlar çok el değiştiren araçlar honda gibi deyil fazla km ypılmıyor fazlada el değiştirmiyor  konuyu açan arkadaş çok haklı aynı sıkıntıları bende yaşıyorum konfor arıyorum sert süspansiyonlar iiçier sesin tamamını alması gibi

denizcan

« Yanıtla #42 : Ocak 26, 2014, 09:59:17 ÖS »
ya iyi güzelde bunları zaten Honda alan insanlar biliyor ve bunları kabul ederek alıyor.motoru şanzumanı sorunsuz olup konfor ve ses yalıtımıda iyi olsaydı zaten adı mercedes olurdu..yani bu işler beklenti meselesi.ben aldığım aracta herseyden önce sağlamlık sorunsuzluk istediğim için honda tercih ettim bir baskasının olmazsa olmazı konfor ise yalıtım ise o insanlarda zaten almana yöneliyor.tabiri caizse sidik katılımına döndü bu konu.bir aracın çok satıyor olması (dsg) şanzumanının kısa sürede bozulması için sebepmidir ? yada yağ yakma problemi gibi yada bilumum elektrik problemleri..bunları alman aracı alıpta yasayan çok insan gördüm bunları sırf çok satıyor olmasına bağlıyorsanız ben daha birsey demiyorum.

alperd

• alperd
« Yanıtla #43 : Ocak 27, 2014, 08:55:00 ÖÖ »
dostlar her daim nete girip foruma bakamıyorum.Kimse yanlış anlamasın ki ortaya taş atıp kaçıyor diye bir düşünceniz olmasın.Amacım ortamı germe falan deil. Zevkler ve renkler tartşılmaz.Honda yı tercih etmemin tek nedeni otomatik şanzımanda  çok iyi olması.Ha görselliği falan aracım güzel ama içeriye cidden çok ses alıyor.Bozuk yollarda bu çok hissediliyor.2000 yılından bu yana Alman araçları kullanıyorum cidden honda konfor bakımından Almanların gerisinde. VW nin yeni modellerinde kullanmış olduğu DSG şanzıman yerine Honda nın şanzımanı gibi sorunsuz bir şanzıman kullansaydı eminim VW alırdım.

Dostlar Alman-İtalyan-Japon araçlarına binmiş biri olarak şunu objektif olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki HONDA gerçekten sorunsuz. Motor, şanzuman, mekanik, elektrik, elektronik, egzoz vb. her yönden sorunsuz.
Ama ses sistemi kötü, yalıtım kötü, sadece şoför tarafının camı çift kademe otomatik vb. eksiklikler var.

Yalnız YALITIM olayı çok abartıldı her yerde yazıyorum kimse inanmıyor sanırım; işçilik dahil 200-300 TL civarı bir işlem vaktiniz varsa 4 kapı döşemesini söküp kendiniz bile yapabilirsiniz. Koçtaş'tan 40 TL'lik bir malzeme alıp kapı saçlarına yapıştırıyorsunuz hepsi bu kadar. Bir daha da Alman demezsiniz buraya da imzamı atıyorum :)

AhmetCvc

« Yanıtla #44 : Ocak 27, 2014, 09:31:29 ÖÖ »
dci olsun multijet olsun satış sayıları arıza yapma oranı ve bu araçlar çok el değiştiren araçlar honda gibi deyil fazla km ypılmıyor fazlada el değiştirmiyor  konuyu açan arkadaş çok haklı aynı sıkıntıları bende yaşıyorum konfor arıyorum sert süspansiyonlar iiçier sesin tamamını alması gibi
2.Sahibinin elinde patlayan çok dci var.Hondanın süspansiyonu sert zaten,konfor öğeleri fb7 dışında rakiplerine göre az zaten bu bilinen ve kabul edilen bişey.Honda alan insan duruşu,sesi,şanzımanı,sorunsuzluğu için alır.Artık performans olarak önde değil bu da bir gerçek.
Yalnız honda ile sorunsuzluk konusunda hele hele dciyi kıyaslanmaz

berk tmzl

« Yanıtla #45 : Ocak 27, 2014, 10:30:29 ÖÖ »
bende size katılmayanlardanım , hondanın müşteri potansiyeli belli değilmi zaten ? bir wv müşteri potansiyeli yok bunu biliyoruz ama bir wvdeki dolulukla hondadaki doluluğu kıyaslıyalım fiyat açısından + neden wv 2 yıl garanti veriyorda yurtdışında 8 veya 10 yıl garanti veriyor bunu nasıl açıklıyacaksınız ? honda dizel hb aracına bile 6 yıl garanti veren bir firma üstelik bir buluşmada fd6 kasa 400.000 deydi ve taksi çıkmasıydı rutin bakımlarından başka hiçbirşey yapılmamış bunun ötesimi var ?

zaten konfor yönünden ses yönünden kapı şişme olayı tamam sorunlu ama bu fiyata bu sorunlar göze çarpmıyor,bunun iyisi zaten mercedes bmw audiye girer buda bütçe konusuna bağlı kim istemez bu 3 büyük firmanın aracına binmeyi :)

integra.TR

« Yanıtla #46 : Ocak 27, 2014, 10:55:41 ÖÖ »
Fazla km yapılmıyor öylemi  1.000.000 mil motor kapağı açılmadan sizce az ise bilmem ozaman multijet e dci ye bineceksiniz.güzel ülkemde 700 900 bin km de civicler hala dolaşıyor ve siz sorunsuzluk demeyin mi diyorsunuz.honda motoru bulaşık suyuyla bile çalışıyor belki izlemişsinizdir.bu arada yaş gelmiş 41 e 14 seneden beri HONDA kullanıyorum iki arabamdada motor sorunu yaşamadım daha ne istiyeyim bana golfü övmeyin arkadaşlar.saygılar :artis

denizcan

« Yanıtla #47 : Ocak 27, 2014, 11:18:38 ÖÖ »
amcamın oğlunda megane 2 1.5 dci var arabanın çıkarmış olduğu arıza maliyetlerini toplasan bir megane daha parası ederdi.bunu söylememde yarar var..
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2014, 11:20:01 ÖÖ Gönderen: denizcan »

teachers71

« Yanıtla #48 : Ocak 27, 2014, 11:57:18 ÖÖ »
Merhaba,

Yaklasik 4 yildir 2004 model benzinli Golf4 kullandim. Oldukca konforlu ve sorunsuz aracti.
0 km bir arac almak istedim ve begendigim markalardan biri olan Honda civic 2013 model Elegance Eco modelini 2 hafta once teslim aldim.

Once olumsuz yonleri soyleyim;

1.) Sisen kapi dosemeleri
2.) Lpg yakmasina ragmen dusen benzin gostergesi.
3.) Ben tespit edemedim ama 1500-2000 devirlerdeki silkeleme
4.) Seyyar verilen lpg dolum aparati.

Yukardakiler aracta gorulen kronik sorunlar bana ozel degil.

Bunlari bilerek aldim ama ben asil hayal kirikligini iceri aldigi seste yasiyorum.

1.) Arac cok fazla ses aliyor. Bozuk yollarda daha fazla, 2004 model VW Golf4 daha konforluydu.
2.) Bagaj ve kapputta amortisorlu mekanizma bari olurdu. 2004 model aracta olup bunda olmamasi
3.) Cok yuksek yolcu koltuklari binen bunu soyluyor.

Artilarina gelelim.
1.) ABD carpisma testlerinde yuksek not almis sanirim Volvo dan sonra ikinci.
2.) Fonksiyonlar guzel, I mid ekrani klima, ses v.b
3.) Bahsedildigi gibi cok yakmiyor.
4.) Mekanik olarak saglamlik hissi veriyor mesala kapilari cok dik bir rampada actigimda korkusuz ca birakabilirim. Eski aracimda diger elimle tutardim.
5.) Sedan arac isteyenlere guzel bir altarnatif ve ekol olmus bir arac.
6.) Marka-Sorunsuzluk ve Donanim olarak fiyati oldukca cazip.

Yorumlarim bu sekilde 15 gunde bilinen kronik sorunlari ciktim benim icin konfor ve bazi ince dusuncelerden biraz yoksun gibi.

1.) Sisen kapi dosemeleri .... Bunu anlamadım
2.) Lpg yakmasina ragmen dusen benzin gostergesi........ Bu çözüldü gibi. 2 alternatif var. Yakında duyarsınız.
3.) Ben tespit edemedim ama 1500-2000 devirlerdeki silkeleme...Buda çözüldü.forumda Aes71 arkadaş lpg ayarlarıyla çözmüş.ayar dosyasını isteyene veriyor. Deneyebilirsiniz.
4.) Seyyar verilen lpg dolum aparati.... Buda kolay. Hem bahsettiğim arkadaş hemde ben bunu hallettik. İyi bir tornacıda 15dk da hallediliyor.
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2014, 11:59:16 ÖÖ Gönderen: teachers71 »

yahsi38

• yahsi38
« Yanıtla #49 : Ocak 27, 2014, 11:59:11 ÖÖ »
bu devirde kolay kazanılmayan ve artık aslanın midesine inmiş olan paramı sanayilerde ve servislerde harcayamam.. işte bu yüzden honda benim görüşüm..yok abi bende para bol diyen varsa da diğerlerine binsin kardesm :)  >=ok