Gönderen Konu: civic si vs saxo vts...????  (Okunma sayısı 24500 defa)

inventor

• Co-Admin
Ynt: civic si vs saxo vts...????
« Yanıtla #25 : Mayıs 10, 2011, 08:42:40 ÖS »
bence değer aracın gidişi tepkimeleri değişiyor

kareser

« Yanıtla #26 : Mayıs 10, 2011, 11:38:27 ÖS »
yhaa fiyatı uygun olsa hiç sorun etmeden takardım zaten arabamda orj parça sayısı oldukça az:D ama o fiyata değer mi bilmiyorum neticede 10hp filan..:D
Chip yazılım işinden iyi anlayan prof bir adama yaptırırsanız direk beyni bozmadan orjinalin üzerinde yazabilir avans tork vs artışı gibi aslında pek zararı olmaz eski sedicivalvole aracımda ben yaptırmıştım yakıta bile faydası oluyor bir depoda karma 40 km karım olmuştu ivmelenme müthiş artmıştı son hızdada 15 km bir artış olmuştu 215 i geçmeyen araba yazılım sayesinde 230 ları görüyodu yazılım yaptırısan bence rollingte alacağını düşünüyorum ama kısada yani dragta saxo hafif ve yüklü olduğundan en az 3 boy fark yaratır gibi  >=ok

FF206

« Yanıtla #27 : Mayıs 11, 2011, 12:09:40 ÖÖ »
3 fark biraz fazla değil mi yaa ben pek ihtimal vermiyom o kadarına..:D bu arada bizim arabaların beyni p29 değil mi onada sanırım chip olmuyordu yani beyin değişikliği şart benim bildiğim..

kareser

« Yanıtla #28 : Mayıs 11, 2011, 01:47:17 ÖÖ »
3 fark biraz fazla değil mi yaa ben pek ihtimal vermiyom o kadarına..:D bu arada bizim arabaların beyni p29 değil mi onada sanırım chip olmuyordu yani beyin değişikliği şart benim bildiğim..
Özellikle istanbulda bu işi yapan prof adamlar var eğer yapacak kişinin elinde ecu kablosu ve gerekli program varsa üzerindeki ecuyla içindeki entegre ile oynama yapabilir tam net bilmiyorum p29 beyinde entegre yani eprom sökülebiliyosa (lehimli değil ise) daha şanslısın başka bir yazılmış eprom ile değiştirebilirsin Ben eski aracımda öyle yapmıştım gerçi biri italyan biri japon işin uzmanına sormak lazım olurmu olmazmı olursa ucuz maliyetli olur ve o söylediğiniz 10 hp küçümsenecek bir rakam değil   <nohapy

ykavcioglu

« Yanıtla #29 : Mayıs 11, 2011, 08:37:16 ÖÖ »
Buji, buji kablosu,bobin güçlendirme yap bence..

ve aküyü kontrol et.

üst devirlerin daha rahat döner..

TURQAZ

« Yanıtla #30 : Mayıs 11, 2011, 11:20:41 ÖÖ »
kalk artık sende rahat et bizde :D yiterr yaa :D

Mustafa3602

« Yanıtla #31 : Mayıs 11, 2011, 11:21:53 ÖÖ »
kalk artık sende rahat et bizde :D yiterr yaa :D
>%6rol >%6rol >%6rol >%6rol

FF206

« Yanıtla #32 : Mayıs 11, 2011, 04:35:33 ÖS »
Buji, buji kablosu,bobin güçlendirme yap bence..

ve aküyü kontrol et.

üst devirlerin daha rahat döner..
distribütör buji kablosu filan 0 orj aldım daha 2 ay oluyo o yönden sıkıntım yok:)
 TURQUAZ dostum 3hafta sonra işte ama şimdiden heycan yaptım idare edin bea:)) Malum vts geçmek heycan verio:D(sakın geçilcen demeyin yıkılırım:P)

vtec05

« Yanıtla #33 : Mayıs 11, 2011, 05:01:39 ÖS »
valla abi okadar hırslandın yani al bi chip sonra !!!!iyi bilen birisi!!!! tarafından modla sonrada filtrelerini kontrol et zaten çoğu atmosferik olarak var arabada bildiğim kadarıyla fiitre egzos kat iptali vb ama yetmez diyosan en basitinden turbo :D

goldbergbrk

« Yanıtla #34 : Mayıs 11, 2011, 06:24:01 ÖS »
saxo 106 felan okadar abartılcak araçlar değil sana önerim  kalkış değilde daha çok 0 200 ypabilecein yerleri seç oralarda deneyim araçları. aracını hafiflet olabildikce arka koltuk istedme vs gibi onlardan başlıyabilirsin bu işlere. çip işinide istanbulda MEGACHİPS-MEHMET GAZİHAN var ona git o sana en uygun yazılımı yapıcaktır. ozman kalk vtsle ayırırsın rahat.

piscocuk

« Yanıtla #35 : Mayıs 11, 2011, 06:56:19 ÖS »
Bu yarista bir idda varmi?

piscocuk

« Yanıtla #36 : Mayıs 11, 2011, 06:58:33 ÖS »
saxo 106 felan okadar abartýlcak araçlar deðil sana önerim  kalkýþ deðilde daha çok 0 200 ypabilecein yerleri seç oralarda deneyim araçlarý. aracýný hafiflet olabildikce arka koltuk istedme vs gibi onlardan baþlýyabilirsin bu iþlere. çip iþinide istanbulda MEGACHÝPS-MEHMET GAZÝHAN var ona git o sana en uygun yazýlýmý yapýcaktýr. ozman kalk vtsle ayýrýrsýn rahat.

Nekadar abartilacak araclar??? Yada abartilacak araclar sinifi ne???? Mehmet sadece dizellere yazilim yapiyordu benzinlilerede gectimi

FF206

« Yanıtla #37 : Mayıs 12, 2011, 12:18:27 ÖÖ »
aracımı tamamen soycam sağ ön koltuk kesinlikle gidicek çok ağır, arka koltuk stepne filan herşeyi sökücem, şu chip olayını da sanayide bi aratırıym izmirde yapabilcek bi usta var mı varsa ne kadara mal olur, ortada idda yok ama ciddi bi katılım var yenilirsem her gördüğünde dalga geçer valla:D

piscocuk

« Yanıtla #38 : Mayıs 12, 2011, 07:23:06 ÖÖ »
arkadaşım sağ koltuk+arka koltuklar +stepne =kaç kg..bunları çıkarırsan kaç hp eder???eğer bukadar ince hesaplar peşindeysen işin zor.sen bunları yaptın ya oda yaparsa??madem bukadar iddalısınız herhalde oda boş durmayacaktır.
sen o aracın speclerini tam olarak biliyormusun???

sadece chip filtre eksozmu var?

TURQAZ

« Yanıtla #39 : Mayıs 12, 2011, 07:41:37 ÖÖ »
saxo 106 felan okadar abartılcak araçlar değil sana önerim  kalkış değilde daha çok 0 200 ypabilecein yerleri seç oralarda deneyim araçları. aracını hafiflet olabildikce arka koltuk istedme vs gibi onlardan başlıyabilirsin bu işlere. çip işinide istanbulda MEGACHİPS-MEHMET GAZİHAN var ona git o sana en uygun yazılımı yapıcaktır. ozman kalk vtsle ayırırsın rahat.

yapma allaşkına tamam güvenlik sıfır olabilir ama gidişine kimse bişey demesin lütfen stok halleri bile çoookk arabadan daha daha hızlı.... yani abartılacak arabalar değil derseniz ben araç bilginizden şüphe ederim

ykavcioglu

« Yanıtla #40 : Mayıs 12, 2011, 08:38:44 ÖÖ »
Hafiflik sadece 2 viteste işine yarar. gidecek araba 3 te toplar 4 te saplar:):)
hiç sökmene gerek yok değmez. kliman varsa iptal et hepsine bedel..

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #41 : Mayıs 12, 2011, 08:44:40 ÖS »
si aracında P29 beyin var ve chiplenebiliyor ve hatta hondata s300 içinde yer var beyin falan değiştirmeye gerek yok

Brawe

« Yanıtla #42 : Mayıs 13, 2011, 11:30:36 ÖÖ »
SAXO VTS düzgün makine ise geçer gider

TURQAZ

« Yanıtla #43 : Mayıs 13, 2011, 12:58:21 ÖS »
eyvah konu hortlamış yine :)

FF206

« Yanıtla #44 : Temmuz 27, 2011, 09:41:08 ÖS »
uzun zamandır siteye giremiyordum şimdi konuyu hortlatmak gibi olcak ama skoru söylesem iyi olucak sanırım arkadaşlar 3 gün önce denedik vts ile 13:59 dişli header ve kesici iptali vardı arabada modlama biraz artmış herneyse arabamı tamamen soydum michelin lastiklere güvenerekten gittim ve denedik kalkışta 2 araba boyu arkamda kaldı 180 e kadar fark 3-4 araba boyuydu tabi ben 5 e attığım an da gelmeye başladı ama katılım bitti o sırada yani bi vts Si'ımı geçemedi, eleman başta vti filan geçiyodum filan öyle konuşuyordu da geçince bilader vtec mi bu filan kaputu açsana moduna girdi ehehehe:D:D yakın zamanda stok bi vti bulmaya çalışıcam sanırım gaza geldim:D

nuri_kutlu

« Yanıtla #45 : Temmuz 27, 2011, 09:56:44 ÖS »
Bende konu yeni açılmış daha konusmalar gelecek sanıyorum ama katılım olmus bitmıs bile.. Tebrikler..

nuri_kutlu

« Yanıtla #46 : Temmuz 27, 2011, 09:57:45 ÖS »
video foto felan yokmu .

piscocuk

« Yanıtla #47 : Temmuz 28, 2011, 08:52:25 ÖÖ »
13-59 header ve chip var diyorsunuz ve kalkışta 2 boy arkadanızdan gelip 180 lerde 3-4 boy olmuş.sizin aracınızda ne var çok merak ettim

FF206

« Yanıtla #48 : Temmuz 29, 2011, 02:57:47 ÖS »
aracımda headers 51lik boru hafif volant cai 3-4crx el el yapımı boğaz kelebeği var ama sanırım birde kilitli difransiyel var çünkü nerdeyse bütün si'lar dişli asvaltta lastik ısıtırken tek teker sarıyo benim herzaman 2 teker de sarıyo bu da kalkışta benim arabamı daha iyi kaldırıyor ayrıca krangım farklı sıkıştırması biraz daha fazla bu da bayağı oynatıyor ince contaya filan gerek yok bu yüzden:) birde vts soyuk değildi koltukları takılıydı ama ne kadar oynatır bilemiyorum..

piscocuk

« Yanıtla #49 : Temmuz 29, 2011, 03:16:24 ÖS »
bu benzetmeyle aracınızda kilitli difransiyel var yok yroumu biiraz abest bence..sonuçta aracın sol lastiği sağ lastiğine göre bitikse oda sarar..ayrıca kalkışta iki tekerinizin sarmasını sizin daha iyi değil daha kötü kalkmanıza zaman kaybına neden olur.krangınız ne?farklı derken nasıl farklı..

benim aklım almıyor açık konuşayım bu şekilde yüklü bir vts yi geçebilmiş olmanız.kalkıp klasik ya adam kaldıramadı yada bla bla moduna girmicem ama düşüncem bu yönde..sizde aracınız ile ilgili tam detay veremiyorsunuz buna ilginç