TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: FF206 - Mayıs 10, 2011, 04:41:35 ÖÖ

Başlık: civic si vs saxo vts...????
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 04:41:35 ÖÖ
        Arkadaşlar öncelikle slm.
        Bi arkadaşta saxo vts 1 var. Tutturdu vts ler vti leri geçiyor filan diye ordan konular açıldı da açıldı ve sonunda benim Si a geldi. Bende dayanamadım Benim civic geçer dedim..(umarım büyük hata değildir:D) Bildiğimiz üzere saxo vts ve 106gti aynı araçlar hafif fark olabilir. arabalardaki extralar şunlar..
   Saxo vts: header,48lik düz boru, hava filtresi kiti, chip, açık egzoz.
   Civic si: header,51lik düz boru,hafif volant,3-4crx dişlisi, hava filtresi kiti, açık egzoz
        İki makinanında sağlığı yerinde 0 motor var ikisinde de. Sizce bi vts yi geçebilirmiyim fazla uçmadan extra olarak arabama ne yapabilirim?? O katılımı kaybetmek istemiyorum da.. Yorumlarınız benim için önemli..
Başlık: Ynt: civic si vs saxo vts...????
Gönderen: kareser - Mayıs 10, 2011, 05:22:19 ÖÖ
        Arkadaşlar öncelikle slm.
        Bi arkadaşta saxo vts 1 var. Tutturdu vts ler vti leri geçiyor filan diye ordan konular açıldı da açıldı ve sonunda benim Si a geldi. Bende dayanamadım Benim civic geçer dedim..(umarım büyük hata değildir:D) Bildiğimiz üzere saxo vts ve 106gti aynı araçlar hafif fark olabilir. arabalardaki extralar şunlar..
   Saxo vts: header,48lik düz boru, hava filtresi kiti, chip, açık egzoz.
   Civic si: header,51lik düz boru,hafif volant,3-4crx dişlisi, hava filtresi kiti, açık egzoz
        İki makinanında sağlığı yerinde 0 motor var ikisinde de. Sizce bi vts yi geçebilirmiyim fazla uçmadan extra olarak arabama ne yapabilirim?? O katılımı kaybetmek istemiyorum da.. Yorumlarınız benim için önemli..
Saxo vts fabrika çıkışı 117 hp civic si 136 yazar ama 130 hp civarında verir saxoda  headers eksoz sistemi vs ve chip yazılım var yazılım eğer  profosyenel kişilerce yazıldıysa fena :D senin aracında crx 3 ve 4. dişlisi  varmış bu senin için eğer rolling yapacaksan avantaj dragta kilo farkı var önden koparır gibi geliyor saxo tabi iş birazda ustalıkta bitiyor ama normal şartlarda bu yüklemelerle ben si nin alacağı görüşündeyim  >=ok >=ok
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 10, 2011, 08:22:29 ÖÖ
2 arabanında KONDİSYONU yerindeyse 2 boy fark ile saxo geçer.
bende vti varkende denedim Si varkende. 106 -saxo dediğiniz arabalar filtresizken bile uğraştırır..
Gönderen: piscocuk - Mayıs 10, 2011, 08:27:49 ÖÖ
saxo alır arkadaşım
Gönderen: TURQAZ - Mayıs 10, 2011, 08:36:00 ÖÖ
böcek gibiler pek şansın yok malesef :)
Gönderen: AL-BAYRAK - Mayıs 10, 2011, 08:56:22 ÖÖ
 si kullanıcısıyım.... kısmen aracım da yüklü sayılır ama si nin hiç şansı yok

++++
2 arabanında KONDİSYONU yerindeyse 2 boy fark ile saxo geçer.
bende vti varkende denedim Si varkende. 106 -saxo dediğiniz arabalar filtresizken bile uğraştırır..

Gönderen: galantus - Mayıs 10, 2011, 10:05:12 ÖÖ
si nin 3 ve 4. vitesi bence saxo ya göre daha iyi. si yi kullandım biliyorum saxo kullanmadım fakat eşdeğer diyebileceğimiz 106 gtı cok kullandım. Kalkışta si nin hiç şansı yok. Hatta dragta rahat 3 4 boy yer. Tavsiyem asla beraber kalkma rezil olursun. Ama rollingde bişey diyemem ortada diyebilirim.
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 01:49:59 ÖS
kesici iptali yaptırsam biraz daha uzatsam diye düşünüyorum devri  belki öyle birşeyler olur ama kesinlikle bu katılım olcak şimdi 14 sac jant aramaya başladım slick lastiklerle devirli salcam az patinaj yapıp fırlamasını sağlıcam, aracı birde soycam aklıma başka da birşey gelmiyor.. geriye birtek chip kaldı o da beyin değişimi istiyor.. aracımın 0-100ü bagajına kadar doluyken yanımda biri daha varken ölçmüştüm egzoz da kapalıydı orta susturucu filan 7,8sn çıkmıştı soyarsam ve kesici iptaliyle bu iş olcak gibime geliyor
Gönderen: piscocuk - Mayıs 10, 2011, 01:54:44 ÖS
boşuna zorluyorsun arkadaşım uğraşma..ilk tepki ve hızlanmaları çok iyi bu araçların.zaten kutu gibiler.uzunda belki şansın olur ama kısada zor.
Gönderen: TURQAZ - Mayıs 10, 2011, 01:57:48 ÖS
kesici iptali yaptırsam biraz daha uzatsam diye düşünüyorum devri  belki öyle birşeyler olur ama kesinlikle bu katılım olcak şimdi 14 sac jant aramaya başladım slick lastiklerle devirli salcam az patinaj yapıp fırlamasını sağlıcam, aracı birde soycam aklıma başka da birşey gelmiyor.. geriye birtek chip kaldı o da beyin değişimi istiyor.. aracımın 0-100ü bagajına kadar doluyken yanımda biri daha varken ölçmüştüm egzoz da kapalıydı orta susturucu filan 7,8sn çıkmıştı soyarsam ve kesici iptaliyle bu iş olcak gibime geliyor

0-100 7.8 ise ve dahada doluyken bu hıza ulaştıysan ! neden daha fazla uğraşıyorsun saxo 4sn'ye de mi çıkıyor bu hıza????
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 02:09:36 ÖS
ne bileyim vteclerle yürüyen makinalar vtecte 7sn civarında çıkıyor.. ama arabamdan gerçekten umutluyum zamanında motor yapılmadan önce 200m de vts nin tamponunda bitmiştim şimdi daha diri motoru var ve daha seri geçebilceğimi düşünüyorum tek fark ilk katılımtığım vts de chip yoktu ama bunda var bu beni düşündürüyor..
Gönderen: piscocuk - Mayıs 10, 2011, 02:12:15 ÖS
kesici iptali yaptırmanın bir yararı olmaz.eğer araba orjinal devrinden sonra boş çevirecekse sadece motoruna zarar verirsin.kesiciyi iptal etmen 10K çevirmen aracının daha iyi gideceği anlamına gelmez.birkaç kombinasyon yaparak bunu 7000dd den 9000  e çıkarırsan bir işe yarar
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 10, 2011, 02:18:08 ÖS
ne bileyim vteclerle yürüyen makinalar vtecte 7sn civarında çıkıyor.. ama arabamdan gerçekten umutluyum zamanında motor yapılmadan önce 200m de vts nin tamponunda bitmiştim şimdi daha diri motoru var ve daha seri geçebilceğimi düşünüyorum tek fark ilk katılımtığım vts de chip yoktu ama bunda var bu beni düşündürüyor..
200 m de tamponunda gidiyorsun ama rollingde uzun gidiyorsun 4 ü bitireceksin.
vts sağlıklıysa filtresiz çıksın yan yana bir ihtimal..
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 02:22:18 ÖS
               roll de tamam avantaj olabilir ama 4te benim araban 175-80 arası bi yerde bitiyo buda 180de 5 e atmam demek ve arabamın bayıldığı andır.. gerçi vts o sırada benden 1 boy yemiş olsa bile kapatır gibime geliyo çünkü 4le 5 arasında uçurum var benimkinde..
                kesici için de şanzuman oranından dolayı çevirdiği devir hiç bir zaman boş olmaz tabi abartıp 10k üstü de demiyorum ama 8500 9000 de vites atsam tamamdır zaten egzozun açık olması ve hava filtresinden dolayı tork daha üst devirlerde yani 6100 gibi bence 9000deviri rahat rahat kaldırır iyi gider gibime geliyor
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 10, 2011, 02:29:20 ÖS
senin aracın 4.vites 7500 d/dk 180 km/h yapacak 5.vitese attığın an 4500 d/dk da çakılacaksın..
o yüzden 4 sonuna kadar denemen lzm.
9000 devirde dönmen için yağ pompanın ve yatakların durumu önemli.
yada en güzeli 5.vitesi kısaltacaksın..

şuan bende de Sİ var fakat 106 ile uğraşmak başa bela..
vteclen zor geçiyordum:):)
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 02:33:55 ÖS
5i kısaltamam ki sadece katılımlık değil arabam çounluk yakıt tasarufu yaptığımız için:) ama yataklar 0 keşke orj almasaydım kızıl yatak alsaydım diyorum.. yağ pompam orj. küçük jant yumuşak hamur lastik 3-4ün kısalığı ve komple soymayla bence geçicem  geçemessem de sağlık olsun ilerde olurda vtec alırsam o zaman geçerim:D
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 10, 2011, 02:36:35 ÖS
Bende yakıt yüzünden 5 i kısaltmıyorum, vtecin 5 i de uzun, o yüzden çok yakıyor.
aracından memnunsan vtece geçmene gerek yok..
yaparsan typer. yoksa bin benden söylemesi:)
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 02:54:48 ÖS
5i kısaltmak olmaz zaten çok yakar, aracımdan son derece mutluyum ama bi vts geçmek te iyi olur hani geçemezsem çok dalga geçerlerse dayanamam vtec bile kiralayabilirim yoksa satmayı kesinlikle düşünmüyorum arabama aşığım resmen:D katılım 3 hafta sonra işte vts nin rodajı biticek benim de esay'ım gelicek ve kaldırcaz video çekip koyucam geçersem süper olucak:)
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 10, 2011, 03:01:05 ÖS
Kiralık vti ile daha fazla fark yersin bence:):)
kendi aracınla dene. rollling için kullanacaksan Si yanlış bir tercih bence.
illa honda dersen o zmn vti alacaksın 60'lık buji kablo bobin vs. girişeceksin.
vtecler masraflı ama ocağıma incir ağacı dikti ahaha
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 03:12:55 ÖS
evet ama o bi vtec adı yeter:D neyse sanırım aracıma yapabilceğim daha fazla bi uygulama yok bakalım sonucu görücez:)
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 10, 2011, 03:19:33 ÖS
Sİ ım vardı, vtec için sattım vtec aldım, Si ı aradım.
eg kasanın sürüşü duruşu keyfi çok başka. vtec gidiyormu gidiyor fakat bana keyif vermiyor..
tekrar si a döndüm. durumu toparlarsam typer'ın tadına bakmak isterim..
bence vtecin adı var si ın tadı:)
Gönderen: vtec05 - Mayıs 10, 2011, 03:28:42 ÖS
abi bence kısada hiç şansın yok uzunda belki ama çok hırs yaptıysan ve geçilmemek istiyosan chip yaptıracaksın ama yerinde olsam ben yaptırmazdım....
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 03:50:48 ÖS
abi bence kısada hiç şansın yok uzunda belki ama çok hırs yaptıysan ve geçilmemek istiyosan chip yaptıracaksın ama yerinde olsam ben yaptırmazdım....
neden dostum chip yani beyin değişimi sağlıklı sonuç vermiyor mu si larda??
Gönderen: vtec05 - Mayıs 10, 2011, 08:06:32 ÖS
neden dostum chip yani beyin değişimi sağlıklı sonuç vermiyor mu si larda??
yok abi öyle değil çok güzel güç alısın+torkda ama tabi aracın orjinali bozuluyo ve motor başka bir beyinle çalışıyo o bakımdan :D
Gönderen: FF206 - Mayıs 10, 2011, 08:36:54 ÖS
yhaa fiyatı uygun olsa hiç sorun etmeden takardım zaten arabamda orj parça sayısı oldukça az:D ama o fiyata değer mi bilmiyorum neticede 10hp filan..:D
Gönderen: inventor - Mayıs 10, 2011, 08:42:40 ÖS
bence değer aracın gidişi tepkimeleri değişiyor
Gönderen: kareser - Mayıs 10, 2011, 11:38:27 ÖS
yhaa fiyatı uygun olsa hiç sorun etmeden takardım zaten arabamda orj parça sayısı oldukça az:D ama o fiyata değer mi bilmiyorum neticede 10hp filan..:D
Chip yazılım işinden iyi anlayan prof bir adama yaptırırsanız direk beyni bozmadan orjinalin üzerinde yazabilir avans tork vs artışı gibi aslında pek zararı olmaz eski sedicivalvole aracımda ben yaptırmıştım yakıta bile faydası oluyor bir depoda karma 40 km karım olmuştu ivmelenme müthiş artmıştı son hızdada 15 km bir artış olmuştu 215 i geçmeyen araba yazılım sayesinde 230 ları görüyodu yazılım yaptırısan bence rollingte alacağını düşünüyorum ama kısada yani dragta saxo hafif ve yüklü olduğundan en az 3 boy fark yaratır gibi  >=ok
Gönderen: FF206 - Mayıs 11, 2011, 12:09:40 ÖÖ
3 fark biraz fazla değil mi yaa ben pek ihtimal vermiyom o kadarına..:D bu arada bizim arabaların beyni p29 değil mi onada sanırım chip olmuyordu yani beyin değişikliği şart benim bildiğim..
Gönderen: kareser - Mayıs 11, 2011, 01:47:17 ÖÖ
3 fark biraz fazla değil mi yaa ben pek ihtimal vermiyom o kadarına..:D bu arada bizim arabaların beyni p29 değil mi onada sanırım chip olmuyordu yani beyin değişikliği şart benim bildiğim..
Özellikle istanbulda bu işi yapan prof adamlar var eğer yapacak kişinin elinde ecu kablosu ve gerekli program varsa üzerindeki ecuyla içindeki entegre ile oynama yapabilir tam net bilmiyorum p29 beyinde entegre yani eprom sökülebiliyosa (lehimli değil ise) daha şanslısın başka bir yazılmış eprom ile değiştirebilirsin Ben eski aracımda öyle yapmıştım gerçi biri italyan biri japon işin uzmanına sormak lazım olurmu olmazmı olursa ucuz maliyetli olur ve o söylediğiniz 10 hp küçümsenecek bir rakam değil   <nohapy
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 11, 2011, 08:37:16 ÖÖ
Buji, buji kablosu,bobin güçlendirme yap bence..

ve aküyü kontrol et.

üst devirlerin daha rahat döner..
Gönderen: TURQAZ - Mayıs 11, 2011, 11:20:41 ÖÖ
kalk artık sende rahat et bizde :D yiterr yaa :D
Gönderen: Mustafa3602 - Mayıs 11, 2011, 11:21:53 ÖÖ
kalk artık sende rahat et bizde :D yiterr yaa :D
>%6rol >%6rol >%6rol >%6rol
Gönderen: FF206 - Mayıs 11, 2011, 04:35:33 ÖS
Buji, buji kablosu,bobin güçlendirme yap bence..

ve aküyü kontrol et.

üst devirlerin daha rahat döner..
distribütör buji kablosu filan 0 orj aldım daha 2 ay oluyo o yönden sıkıntım yok:)
 TURQUAZ dostum 3hafta sonra işte ama şimdiden heycan yaptım idare edin bea:)) Malum vts geçmek heycan verio:D(sakın geçilcen demeyin yıkılırım:P)
Gönderen: vtec05 - Mayıs 11, 2011, 05:01:39 ÖS
valla abi okadar hırslandın yani al bi chip sonra !!!!iyi bilen birisi!!!! tarafından modla sonrada filtrelerini kontrol et zaten çoğu atmosferik olarak var arabada bildiğim kadarıyla fiitre egzos kat iptali vb ama yetmez diyosan en basitinden turbo :D
Gönderen: goldbergbrk - Mayıs 11, 2011, 06:24:01 ÖS
saxo 106 felan okadar abartılcak araçlar değil sana önerim  kalkış değilde daha çok 0 200 ypabilecein yerleri seç oralarda deneyim araçları. aracını hafiflet olabildikce arka koltuk istedme vs gibi onlardan başlıyabilirsin bu işlere. çip işinide istanbulda MEGACHİPS-MEHMET GAZİHAN var ona git o sana en uygun yazılımı yapıcaktır. ozman kalk vtsle ayırırsın rahat.
Gönderen: piscocuk - Mayıs 11, 2011, 06:56:19 ÖS
Bu yarista bir idda varmi?
Gönderen: piscocuk - Mayıs 11, 2011, 06:58:33 ÖS
saxo 106 felan okadar abartýlcak araçlar deðil sana önerim  kalkýþ deðilde daha çok 0 200 ypabilecein yerleri seç oralarda deneyim araçlarý. aracýný hafiflet olabildikce arka koltuk istedme vs gibi onlardan baþlýyabilirsin bu iþlere. çip iþinide istanbulda MEGACHÝPS-MEHMET GAZÝHAN var ona git o sana en uygun yazýlýmý yapýcaktýr. ozman kalk vtsle ayýrýrsýn rahat.

Nekadar abartilacak araclar??? Yada abartilacak araclar sinifi ne???? Mehmet sadece dizellere yazilim yapiyordu benzinlilerede gectimi
Gönderen: FF206 - Mayıs 12, 2011, 12:18:27 ÖÖ
aracımı tamamen soycam sağ ön koltuk kesinlikle gidicek çok ağır, arka koltuk stepne filan herşeyi sökücem, şu chip olayını da sanayide bi aratırıym izmirde yapabilcek bi usta var mı varsa ne kadara mal olur, ortada idda yok ama ciddi bi katılım var yenilirsem her gördüğünde dalga geçer valla:D
Gönderen: piscocuk - Mayıs 12, 2011, 07:23:06 ÖÖ
arkadaşım sağ koltuk+arka koltuklar +stepne =kaç kg..bunları çıkarırsan kaç hp eder???eğer bukadar ince hesaplar peşindeysen işin zor.sen bunları yaptın ya oda yaparsa??madem bukadar iddalısınız herhalde oda boş durmayacaktır.
sen o aracın speclerini tam olarak biliyormusun???

sadece chip filtre eksozmu var?
Gönderen: TURQAZ - Mayıs 12, 2011, 07:41:37 ÖÖ
saxo 106 felan okadar abartılcak araçlar değil sana önerim  kalkış değilde daha çok 0 200 ypabilecein yerleri seç oralarda deneyim araçları. aracını hafiflet olabildikce arka koltuk istedme vs gibi onlardan başlıyabilirsin bu işlere. çip işinide istanbulda MEGACHİPS-MEHMET GAZİHAN var ona git o sana en uygun yazılımı yapıcaktır. ozman kalk vtsle ayırırsın rahat.

yapma allaşkına tamam güvenlik sıfır olabilir ama gidişine kimse bişey demesin lütfen stok halleri bile çoookk arabadan daha daha hızlı.... yani abartılacak arabalar değil derseniz ben araç bilginizden şüphe ederim
Gönderen: ykavcioglu - Mayıs 12, 2011, 08:38:44 ÖÖ
Hafiflik sadece 2 viteste işine yarar. gidecek araba 3 te toplar 4 te saplar:):)
hiç sökmene gerek yok değmez. kliman varsa iptal et hepsine bedel..
Gönderen: inventor - Mayıs 12, 2011, 08:44:40 ÖS
si aracında P29 beyin var ve chiplenebiliyor ve hatta hondata s300 içinde yer var beyin falan değiştirmeye gerek yok
Gönderen: Brawe - Mayıs 13, 2011, 11:30:36 ÖÖ
SAXO VTS düzgün makine ise geçer gider
Gönderen: TURQAZ - Mayıs 13, 2011, 12:58:21 ÖS
eyvah konu hortlamış yine :)
Gönderen: FF206 - Temmuz 27, 2011, 09:41:08 ÖS
uzun zamandır siteye giremiyordum şimdi konuyu hortlatmak gibi olcak ama skoru söylesem iyi olucak sanırım arkadaşlar 3 gün önce denedik vts ile 13:59 dişli header ve kesici iptali vardı arabada modlama biraz artmış herneyse arabamı tamamen soydum michelin lastiklere güvenerekten gittim ve denedik kalkışta 2 araba boyu arkamda kaldı 180 e kadar fark 3-4 araba boyuydu tabi ben 5 e attığım an da gelmeye başladı ama katılım bitti o sırada yani bi vts Si'ımı geçemedi, eleman başta vti filan geçiyodum filan öyle konuşuyordu da geçince bilader vtec mi bu filan kaputu açsana moduna girdi ehehehe:D:D yakın zamanda stok bi vti bulmaya çalışıcam sanırım gaza geldim:D
Gönderen: nuri_kutlu - Temmuz 27, 2011, 09:56:44 ÖS
Bende konu yeni açılmış daha konusmalar gelecek sanıyorum ama katılım olmus bitmıs bile.. Tebrikler..
Gönderen: nuri_kutlu - Temmuz 27, 2011, 09:57:45 ÖS
video foto felan yokmu .
Gönderen: piscocuk - Temmuz 28, 2011, 08:52:25 ÖÖ
13-59 header ve chip var diyorsunuz ve kalkışta 2 boy arkadanızdan gelip 180 lerde 3-4 boy olmuş.sizin aracınızda ne var çok merak ettim
Gönderen: FF206 - Temmuz 29, 2011, 02:57:47 ÖS
aracımda headers 51lik boru hafif volant cai 3-4crx el el yapımı boğaz kelebeği var ama sanırım birde kilitli difransiyel var çünkü nerdeyse bütün si'lar dişli asvaltta lastik ısıtırken tek teker sarıyo benim herzaman 2 teker de sarıyo bu da kalkışta benim arabamı daha iyi kaldırıyor ayrıca krangım farklı sıkıştırması biraz daha fazla bu da bayağı oynatıyor ince contaya filan gerek yok bu yüzden:) birde vts soyuk değildi koltukları takılıydı ama ne kadar oynatır bilemiyorum..
Gönderen: piscocuk - Temmuz 29, 2011, 03:16:24 ÖS
bu benzetmeyle aracınızda kilitli difransiyel var yok yroumu biiraz abest bence..sonuçta aracın sol lastiği sağ lastiğine göre bitikse oda sarar..ayrıca kalkışta iki tekerinizin sarmasını sizin daha iyi değil daha kötü kalkmanıza zaman kaybına neden olur.krangınız ne?farklı derken nasıl farklı..

benim aklım almıyor açık konuşayım bu şekilde yüklü bir vts yi geçebilmiş olmanız.kalkıp klasik ya adam kaldıramadı yada bla bla moduna girmicem ama düşüncem bu yönde..sizde aracınız ile ilgili tam detay veremiyorsunuz buna ilginç
Gönderen: FF206 - Temmuz 29, 2011, 03:27:50 ÖS
2 tekerin sarması bir avantaj bence solda şöför oturduğu için pistteki çoğu si tek teker patinaj çekiyor o da genelde sağ teker yolcu tarafı hatta bunun için çoğu kişi yan tarafına 2 tana büyük akü koyar katılımlardan biliyorum ama benim arabam hep 2 teker çekiyor o yüzden kalkışta biraz daha fazla zıplıyor kilitli difransiyel varmı bilmiyorum ama görünen bu, gelelim krangıma ilk arabayı aldığımda devir daimi değiştiren usta bir türlü senteye getirememişti. Nedeni de arabamın fabrika ayarlarında senteyi bulmamasıydı ama egzantiriği bir diş kaydırınca senteyi buluyordu bunun nedenini çok araştırdım benim arabam önceki sahiplerinde yatak sarmış ve krangı değişmiş normal pistonun max çıktığı yerden benimki 1mm yakın daha fazla yukarı çıkıyor bende de yatak sesi yapınca krangı çıkarttığımda farkettim sanırım sente bu sebepten dolayı kaçık bu da benim sıkıştırmamı arttırıyor bu arada secmanımın da payı var fabrika secmanı çok rahat şöyle tarif edeyim en yakın arkadaşımın da si'yı var motor yaptı komple 5 e takıp motor frenine bırakınca arabası akıyor ben aynısını yaptığımda deli gibi motor freni yapıp kapanıyor ama bastımmı secmanım hiç kaçırmıyor kısmet olursa bu hafta dynoya çıkarcam bayağı merak ettim hele vts yi geçtikten sonra arabama güvenim deli gibi arttı:)
Gönderen: piscocuk - Temmuz 29, 2011, 03:54:31 ÖS
nerede yapılıyor bu katılımlar..millet katılıma girmeden yemek bile yemiyor benim bildiğim sen üzerine birde ikitane büyük akü koyuyorlar diyorsun ben 115 kg adamım okadar katılımlara katıldım derece aldım bir kere olsun hatırlamam kalkışlarda benim oturduğum yerin sarmayıp yan tarafımın sardığını??

peki arabada 4 kişi varsa araba halaa sarıyorsa bunun mantığı nedir??sana zahmet bunuda yazarsan sevinirim
Gönderen: TURQAZ - Temmuz 29, 2011, 04:27:45 ÖS
ya beni eski günlerime döndürmeyin turbo evde dolapta bekliyor :) alıcam bi si çıkıcam yine caddelere off of
Gönderen: akın cakıcı - Ağustos 01, 2011, 01:49:09 ÖS
ff 206 fazla konuşuyorsun bence bu kdar bilgi verme artık.senin araban burda merak eden arkadaşlar gelip görebilirler.
Gönderen: FF206 - Ağustos 01, 2011, 04:32:49 ÖS
@piscocuk: bi si a bin ve dişli bir asvaltta 3 kere lastik yak bakalım max 3te1 iki teker birden çeker denemesi bedava uzun süre de yakmana gerek yok sadece biraz pati çektir yeter dostum bizim arabalarımızda durum bu;) bizim de 4 tane 1lik kupamız var 106yla giriyoruz tek tekere kalmamak için de 2 akü iyi iş görüyo;)
Gönderen: piscocuk - Ağustos 02, 2011, 07:45:17 ÖÖ
@piscocuk: bi si a bin ve dişli bir asvaltta 3 kere lastik yak bakalım max 3te1 iki teker birden çeker denemesi bedava uzun süre de yakmana gerek yok sadece biraz pati çektir yeter dostum bizim arabalarımızda durum bu;) bizim de 4 tane 1lik kupamız var 106yla giriyoruz tek tekere kalmamak için de 2 akü iyi iş görüyo;)

bir değil birçok si bindim.hatta dün akşam halısaha maçımıza arkadaşımda geldi onunlada uzun uzun tartıştım bu konuyu.ben her seferinde patinaj çektiriyorum dedi.

ben sana yukarıda bir soru sormuştum onu bana açıklayabilirsen mutlu olurum
Gönderen: ENG - Ağustos 02, 2011, 08:01:45 ÖÖ
bu speclerde böle bir dünya yok. vts tekerleğe aktarımı çok iyi olan bir makinadır.
3 gün önce denedik vts ile 13:59 dişli header ve kesici iptali vardı arabada modlama biraz artmış herneyse arabamı tamamen soydum michelin lastiklere güvenerekten gittim ve denedik kalkışta 2 araba boyu arkamda kaldı 180 e kadar fark 3-4 araba boyuydu tabi ben 5 e attığım an da gelmeye başladı ama katılım bitti o sırada yani bi vts Si'ımı geçemedi
Gönderen: ilkercom - Ağustos 02, 2011, 08:26:11 ÖÖ
Bence de abarttınız bu vts ve 106 Gti ları.

Si zaten 136 hp stock adam bin tane mod yapmış. En basitinden koltukları sökmesi bile ona kalkışta fark yarattırır.

Ben denedim bir 106 ile 2 ye atarken kesiciye sokmasam 106 ile yan yana gidiyorduk. sonra uzunda zaten ayırdım gitti. Bence kalıbının arabası değiller.
Çok hafife almayın ama gözünüzde büyütmenin de lüzumu yok. bizler de şahine binmiyoruz.
Gönderen: ENG - Ağustos 02, 2011, 09:05:02 ÖÖ
136 lık si ile 120 lik vts yi dynoya soktuğunuzda tekerlekteki kayıbın si da çok daha fazla olduğunu görürsünüz. bu yüzden  vts kalkışta çok başarılıdır. adam mod yapmış ama bahsi geçen vts de boş durmamış chip,13/59 kısa( crx dişlilerinden daha verimli sonuç verir),komple egzos filtre... bu speclerde vts NA vtecle dener. artı pt52 ile viseco takarsa clio rsle yürür. kimse abartmaz sadece katılımlarda denemelerde gözle görülen budur.
Gönderen: piscocuk - Ağustos 02, 2011, 09:07:06 ÖÖ
136 lık si ile 120 lik vts yi dynoya soktuğunuzda tekerlekteki kayıbın si da çok daha fazla olduğunu görürsünüz. bu yüzden  vts kalkışta çok başarılıdır. adam mod yapmış ama bahsi geçen vts de boş durmamış chip,13/59 kısa( crx dişlilerinden daha verimli sonuç verir),komple egzos filtre... bu speclerde vts NA vtecle dener. artı pt52 ile viseco takarsa clio rsle yürür. kimse abartmaz sadece katılımlarda denemelerde gözle görülen budur.

+ hıdır
Gönderen: ilkercom - Ağustos 02, 2011, 09:10:49 ÖÖ
sadece debriyaj değişimi bile o kayıp için yeterli gelir.

Arkadaş da yapmış bişeyler ecu ile oynasa zaten yapılacak en güzel N-a modunu bitirecek.

Saxo yu geçtiğine göre de bence sorun yok.
Gönderen: FF206 - Ağustos 03, 2011, 08:02:38 ÖS
yaa arkadaşlar neden bu vts leri bu kadar büyütüyoruz ki anlamıyorum gerçi ben büyütmüyorum bu ara:) cuma günü büyük bi organizasyon olcak gibi izmirde bilen bilir byağı vts ve gti lar gelcek cuma gününe hazırım denicem videoları da paylaşırım herkez görür vts lerin yürümediğini idda edenler de oluyo yani etrafımdan biliyorum benim katılımtıklarım tırtmış o gün vtilarda olcak ve bmw lerde bakalım benim si ne kadar gidiyor bana bi THT stickeri lazım millet görsün^^
Gönderen: alican_07 - Ağustos 14, 2011, 01:43:57 ÖÖ
karışmayayım dedim ama konuya dahil olucam açık seçik kimsenin söylemek istemediğini söyleyeceğim inanmıyorum kardeş sana hiç kusura bakma si bilmediğim bi araç değil bunun yanında gti ve vts de bilmediğim araçlar değil bu speclerde olmaz değil  imkansız koy videonu görelim.
Gönderen: FF206 - Ağustos 15, 2011, 09:04:28 ÖS
ben senin gibi konuşanları çok gördüm varsa araban ben burdayım tanıdığın si ları da unut;)
Gönderen: alican_07 - Ağustos 16, 2011, 11:57:44 ÖS
bende sen gibi şuna çaktım buna sapladım diyip atıp tutanları çokkk gördüm koy bakıym şu video yu sonra konuşalım ;)
Gönderen: FF206 - Eylül 10, 2011, 12:43:38 ÖÖ
bende sen gibi şuna çaktım buna sapladım diyip atıp tutanları çokkk gördüm koy bakıym şu video yu sonra konuşalım ;)
sen şimdi vti ile de si lar yürümez dersin:D ah be video çekecek bi arkadaşım olmadı ki..
Gönderen: alican_07 - Eylül 20, 2011, 12:19:42 ÖS
sen şimdi vti ile de si lar yürümez dersin:D ah be video çekecek bi arkadaşım olmadı ki..
hep öyle olur kardeş valla bak :D bide madem bu kadar çok bilion ne diye bize soruyorsun??