Ben senin nasıl bir araç istediğini az çok anlayabiliyorum. 1.6 İES den inen biri 1.6 102 lik Golfe binmez hantal gelir. Ayrıca 1.6 FSI larda Lpg uyumlu değil, Senin ya FD6 yada Bmw 318-320 ye binmen daha mantıklı gibi. 
Aynen öyle hocam hislerime tercüman oldunuz. 1.6 ies hepsinden seriydi. Üzerine milyarlar döküp 102lik golf almak gelmiyor içimden
. 2011 model astra 50bin lira civarında geziyor. En mantıklı seçenekler yine fd6 yada 318 görünüyor.
Şimdi arkadaşlar 1.6 ieslerin seri olduğunu biliyorum yalnız serilik dışında bir arabada aranan özellikler de vardır. yol tutuşu, sessziliği, yalıtımı, radyosu, müzik sistemi, tipi, yakıtı, karizması, güvenlik sistemleri vs. Bunları düşününce 1.6 ies pek mantıklı gelmiyor. Haa seri midir seridir. Ama bu serilik de diğer seçenekler düşünüldüğünde gözardı edilebilir. Benim eski 2003 vtec aracımı yakın bir arkadaşa sattım ve geçen gün tekrar bindim vallahi billahi fd6 dan sonra o kadar takoz gibi geldi ki ağzım açık kaldı. Ama yine de çok severim o araçları. Yani yeni modellerde konfor artıyor ve bunu da göz önünde bulundurun derim. 1.6 ies i daha önce kullanmışsınız. Eğer macera aramıyorsanız iese tekrar dönmeniz iyi olur diye düşünüyorum. Ben ies kullanmadım ama iesin fd6 yı da vtec2 yi de performansta elediğini düşünüyorum. Vtec2 bence yol tutuş sorunu olan bir araç. Bunun dışında iyidir.