Gönderen Konu: arac tavsiyesi  (Okunma sayısı 4965 defa)

talha.eymen.13

arac tavsiyesi
« : Ekim 17, 2013, 07:56:28 ÖS »
merhaba arkadaslar. Benim daha once lpgli bir focusum vardi subap arizasi yapti lpgden sogudum ve sattim dizel focus aldim. iyi guzeldi memnundum fakat nakit ihtiyacindan dolayi sattim dizel punto aldim.
fakat bir turlu araci sevemedim. vergisi dusuk yakit guzel 2007 puntoda 2010 focusda olmayan donanim var ancak ben bir turlu hayalimdeki araci bulamiyorum.

gecenlerde butun modelleri detaylica inceledim ve sanirim ben 1.8 i vtec civice asigim:) isin asli her yeni aracta boyle diyorum ama bu sefer ciddi dusunuyoruz.

simdi arkadaslar dizel bir aractan lpg li bir araca gecmek ne derece mantiklidir. vergi konusu da vurgun yememek icin 2006 model bakacagim fakat sIkinti olur mu? ilk focusumdaki gibi lpg arizasi yapar mi?

Cok fazla bir performans merakim yok dizdl aracla rampa cikmak zaten cok keyifli 1.3 aveo veya 1.8 civic arasinda kararsiz kaldim. ic hacimi bir kenara koyarsak geri kalan hususlarda 1.8 civic yada 1.3 dizel aveo konusunda ne dersiniz.

1.4 city de aklimin bir kosesinde aslinda ama dun baska bir forumda rampada cok fazla yigildigini okudum ve eledim onu. bu konuda yardiminiza ihtiyacim var. baska bir aracda onerebilirsiniz ancak aracin dis gorunuzune ve farkli durusuna cok onem veriyorum her sokakda gorulen bir arac olmasin istiyorum.

hani 2.elde nasil satarim korkusu ile insanlarin almadigi kaliteli araclar vardir ya varsa gozumden kacan onerileriniz benim icin cok onemli. artik sevecegim bir araca binmek istiyorum. butce max 33 35

civic_dream

Ynt: arac tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2013, 10:57:22 ÖS »
civic de problem yaşamazsın lpg konusunda. 1.8 hiç kullanmadım rampayı nasıl tırmanır pek bir bilgim yok ama o kadar da kötü olacağını düşünmüyorum. bakımları düzgün yapılmış sorunsuz bir civic işinizi fazlaca göreceğini düşünüyorum

civic_dream

« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2013, 11:08:36 ÖS »
civic de problem yaşamazsın lpg konusunda. 1.8 hiç kullanmadım rampayı nasıl tırmanır pek bir bilgim yok ama o kadar da kötü olacağını düşünmüyorum. bakımları düzgün yapılmış sorunsuz bir civic işinizi fazlaca göreceğini düşünüyorum

mazda 3 de düşünebilirsiniz onlarda iyidirler yani amcamın var araç 100.000 de 90.000 km dir lpg li hiç bir sorun çıkarmadı araç 1.6 Impressive modeli

mehmet zengin

« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2013, 02:05:54 ÖS »
aveo ekonomiktir alınabilir. baya da dolu bir araba. 1,8civic hiç kullanmadım ama iyi kaçar ve yakar sanırım? :) Ama lpg takınca yakıt konusunda durum ne olur bilemem? Ben ilk kez kendi aracımla honda kullandım. Yakıt ş.içi 11-12lt/100km lpg yakıyor otomatik vites 2012 civic. Benzin de tüketiyor bu arada, ama ne kadar olur o biraz soru işareti, benin araba için 0,8-1lt/100km ş.içi (iş ev arası 5 km olduğu için) gibi sanırım?

Arkadaş mazda 3 demiş, mazda iyi bir markadır, bağımlılık yapabilir :), Toyota sorunsuzdur ama her yerde görürsün :) Hani görmeyeyim herkeste dersen:) Sorunsuzluk yüzdesi düşük olsun dersen elbette Japon alıcaksın. Ama bu demek değil ki japon sorunsuz alman sorunlu. 5 yıl opel kullandım saat gibi çalışıyordu. Arabada sorunsuzluk biraz bahtına bence.

Sonuç; ş.içi (İstanbul gibi şehirler) yılda 20binden fazla km yapıyorsan dizel al derim. Dizel 100km de 10tl az yaksa yılda 20binde 2000tl demektir. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam chevrolet ve opel bakım aralığını 15 veya 20bine çıkardı? onu bir öğren. bu da önemli bir faktör. 20binde bakım olsa senede 2 bakım demektir. Yani senede 300-500tl de bakımdan kar. Toplamda aveo alırsan senede 2500tl gibi bir kar demektir. Benim için iyi bir rakam, seni bilemem? 

Aveo nasıl bir arabadır? Bir arkadaşım bu son kasa ilk çıktığında 1,4benzinli aldı, 1 yıl sonra 1,3dizel gelince onu sattı ve dizel aldı. 2senedir kullanıyor ve benim için en iisi diyor (ekonomiklik ve güvenlik adına). Daha 3 gün önce memlekette bi akrabamda aveo 1,3 gördüm 20bin yapmış 800km uzun yolda yarım depo yaktı diyor (hız 120-150 aralığında demişti). Yani 120tl falan. Aynı yolda ben 200tl lpg yaktım.

Şimdi gelelim kullanıma. Kullanımda civic elbette daha iyidir sanırım (aveo kullanmadan bişey diyemem). Ama ikinci el civic yerine de sıfır aveo alabilirmisin? (en son hatırladığım en full 42bin tl gibi bişeydi). 4-5 yaşında bir araç yerine, ben olsam sıfır alırım.

Şimdi aveo yu bu kadar anlattın o zaman 53e civic değilde 40a aveo alaydın diyecek arkadaşlara sormadan cevap vereyim. Eşim otomatik olmazsa arabayı değiştirmeyeceğiz dedi. Sonuçta evlilik bir ortak düşüncedir. Ben 1,3 aveo için neredeyse anlaştım eşimi ikna edemedim. 5yıl opel astra g (2001) kullandım ve arabam daha bir 10 yıl daha giderdi. Ama insaoğlu işte:) Almayı düşünmediğim aracı tavsiye de edemem zaten. Ne alırsan al sorunsuz, kasasız ve belasız kullan inşallah.

levo

« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2013, 03:36:40 ÖS »
ben 2005 model otomatik cıvıc aracımı 25 bin tl ye sattıktan sonra üzerine 5 bin tl daha koyup 2007/2008 model aralığında yine otomatik fd6 kasa premıum bakmaya başladım bu ana dek benim piyasada gezen 2006/2009 model aralığındaki araçların bir kısmının 1.8 motora sahip olan 1.8 executıve motorlu araçlardan haberim yoktu taki yanlışlıkla bu kategorideki araçların olduğu siteye yanlışlıkla girene dek sonrasında görmeye gittiğim 1.8 araçları test ettikçe 1.6 motorlu cıvıc sedanların aslında bu araçlar için biraz hantal kaldığını sonucuna vardım ve çok geçmeden 1.8 executıve sedan cıvıc aldım aracım şuan benzinli ve ve yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum şehir içinde 50/55 kuruş aralığında yakıyor yokuş rampa konusuna gelince özellikle 1.6 motora sahip kasalarla kıyasladığımda gerçekten yokuş ve rampaları köpekbalığı gibi çıkıyor, vergi konusuna gelince aldıgım araç 2007 model ve 6 aylık vergisi 1.6 kasalara göre 150 tl daha fazla  özetle şunu söylemek isterim bu sınıfta bir araç alacaksanız bence tek düşünmeniz gereken 150 tl lik fazla vergi konusu 2. ele gelince artık milletimiz bazı şeyleri aştı diye düşünüyorum piyasada 1.8 ve üzerinde dolaşan araç sayısı hiçde azımsanacak sayıda değil...

xlx99

• Tolga B.
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2013, 04:51:17 ÖS »
Dizelden lpg ye gecenlerden biriyim. Ustelik yaklasik 9 yillik dizel kullanimdan sonra..... (imzama bakiniz)

Aveo yu bilemem, ancak sipu kesin ki aveo ile civic rakip degil, oncun karsilastirmak cok da dogru olmayabilir. City mi aveo mu derseniz belki, ama konu civic mi derseniz, aveo degil belki cruze diyebiliriz :-)

Megane dizel gercekten az yakardi, sehir icinde 5,5 lt uzerini gormedim, uzun yolda ise 3,5-4 arasi tuketirdi. Sonra lineaya gecince yakitta resmen carpildim. Megane ye gore bayagi bir yakiyordu. Sehir icinde 7 lt nin altina hic inemedim, uzun yolda ise en iyi 4,5-5 arasi yaktim. Simdi agirlik, motor hacmi felan bilemem, ama basta yakit olmak uzere lineayi ayni sizin punto deneyimde oldugu gibi sevemedim. Arac oldukca doluydu, su an civicimde olmayan bir dolu donanim vardi, 290 nm torklu bir de motoru.... Ama sevemedim bir turlu, sebebini bilemiyorum. Ve civic lpg aldim. 11 bin  km sonunda aracimdan memnunum, tuketim olarak beni uzmuyor, megane kadar dipte olmasa da linea gibi de ucuk tuketim degerim yok. Karma tuketimde 0,25 tl civari yakiyor, bu tutari dizele,vurursak, 5-5,5 arasi gibi...

Civic'i tavsiye edebilirim. Ha bu arayisimda civic alternatifim golf 1,2 tsi dsg idi. Ama civic bir tik onde gibiydi, bir de dogus'un musteri bakisini da vw bayiinde bizzat yasayinca civici tercih ettim:-) ancak 1,2 tsi nin da az yaktigini bir kac kisisden duydum. Hani lpg cekincenize alternatif az yakan bir benzinli dusunurseniz diye....

İkinci elde aveo, bilinmez bir denklem iken civic'in likiditesini soylemeye gerek yok sanirim

talha.eymen.13

« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2013, 05:23:50 ÖS »
Mazda konusunda tam bir hayrandim deli gibi mazda aradim bir onceki kasa beni cok etkiledi fakat subaplari magnezyum alasimli oldugu icin erime yapiyormus ve motorun acilip taslanmasi gerekiyor bir onceki focusumda yasadigim skinti yani ve arabadan sogutuyor resmen. 1.2 turbo benzinli ve yeni mazdayi tekrar gozden gecirecegim 35 bin liraya kada turbo benzinli ne tavsiye edersiniz.

mehmet zengin

« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2013, 09:08:49 ÖS »
Mazda konusunda tam bir hayrandim deli gibi mazda aradim bir onceki kasa beni cok etkiledi fakat subaplari magnezyum alasimli oldugu icin erime yapiyormus ve motorun acilip taslanmasi gerekiyor bir onceki focusumda yasadigim skinti yani ve arabadan sogutuyor resmen. 1.2 turbo benzinli ve yeni mazdayi tekrar gozden gecirecegim 35 bin liraya kada turbo benzinli ne tavsiye edersiniz.
İlk konu açılışında aveo ile civic arasında kaldığınızı düşünerek cvp yazmıştım. Ayrıca bir noktayı da unutmuşum, aveo ile civic zaten karşılaştırılamaz iki farklı segment. Ekonomi üzerinden yorum yapmıştım. Neyse şimdi gelelim şuanki duruma. Benzinli turbolu ne tavsiye edersiniz derseniz olay değişir. vw gurubunu ben müşteri hizmetsizliğinden dolayı sevmiyorum. Ama arabaları kaliteli. Sevmemek kötülemek demek değil. o fiyata bir golf bulabilirseniz olabilir, megane dizel de iidir (fiyat konusunu bilemicem), seat leon olabilir belki?, ama turbo önemli değilse civic alın zaten veya mazda 3.

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2013, 08:00:17 ÖS »
turbolu araç alırsanız bence lpgyi unutun.Çok kaliteli bir sistem olmadığı sürece focus gibi başınız ağrır.