Dizelden lpg ye gecenlerden biriyim. Ustelik yaklasik 9 yillik dizel kullanimdan sonra..... (imzama bakiniz)
Aveo yu bilemem, ancak sipu kesin ki aveo ile civic rakip degil, oncun karsilastirmak cok da dogru olmayabilir. City mi aveo mu derseniz belki, ama konu civic mi derseniz, aveo degil belki cruze diyebiliriz :-)
Megane dizel gercekten az yakardi, sehir icinde 5,5 lt uzerini gormedim, uzun yolda ise 3,5-4 arasi tuketirdi. Sonra lineaya gecince yakitta resmen carpildim. Megane ye gore bayagi bir yakiyordu. Sehir icinde 7 lt nin altina hic inemedim, uzun yolda ise en iyi 4,5-5 arasi yaktim. Simdi agirlik, motor hacmi felan bilemem, ama basta yakit olmak uzere lineayi ayni sizin punto deneyimde oldugu gibi sevemedim. Arac oldukca doluydu, su an civicimde olmayan bir dolu donanim vardi, 290 nm torklu bir de motoru.... Ama sevemedim bir turlu, sebebini bilemiyorum. Ve civic lpg aldim. 11 bin km sonunda aracimdan memnunum, tuketim olarak beni uzmuyor, megane kadar dipte olmasa da linea gibi de ucuk tuketim degerim yok. Karma tuketimde 0,25 tl civari yakiyor, bu tutari dizele,vurursak, 5-5,5 arasi gibi...
Civic'i tavsiye edebilirim. Ha bu arayisimda civic alternatifim golf 1,2 tsi dsg idi. Ama civic bir tik onde gibiydi, bir de dogus'un musteri bakisini da vw bayiinde bizzat yasayinca civici tercih ettim:-) ancak 1,2 tsi nin da az yaktigini bir kac kisisden duydum. Hani lpg cekincenize alternatif az yakan bir benzinli dusunurseniz diye....
İkinci elde aveo, bilinmez bir denklem iken civic'in likiditesini soylemeye gerek yok sanirim