Gönderen Konu: ACİL YARDIM ! Dizel Focus mu Benzinli Civic mi almalıyım ?  (Okunma sayısı 29501 defa)

bbhnda

Ynt: ACİL YARDIM ! Dizel Focus mu Benzinli Civic mi almalıyım ?
« Yanıtla #75 : Ocak 15, 2014, 04:59:06 ÖS »

Merhaba,

Daha öncede bir kaç yorumum olmuştu Focusla ilgili.. şirketimiz Maslak tarafında yeni ofise taşındığından altımıza ev-iş arası gidip gelmek için şirketimizde kiralık Yeni Focuslardan birini verdiler. Güncel izlenimlerimi tekrar aktarayım. Sabah işe gelirken bir arkadaşım dönüşdede ben kullanıyorum. Dizel 95 lik olandan kullanıyorum. Aracı kullanırken kasıntılı kullanıyorum koltuklar rahat değil.. debriyaj sistemi Civic'e göre çok sert ve kullanımı yormakta..araç 40 bin civarında şuan.. rolantide titreme var sürekli kabinde bariz titreme hissediyoruz. Yol tutuşu iyi güven veriyor.. yol sesi yüksek süratte bile yok gibi motor uğultusu duyuyoruz sadece..merak ettiğiniz bir konu varsa yeni focuslar hakkında seve seve test eder sizlere iletirim.

tek birşeye takıldım akşam eve siz dönüyorsanız  ,sabah arkadaşınız nasıl geliyor ? sizmi bırakıyorsunuz evine ?

Caner20

« Yanıtla #76 : Ocak 15, 2014, 07:55:43 ÖS »
Ford kotu bir marka degil kasa olarak cok cok saglam bizim 200 kusur binde 2009 tdci miz vardi 109 hp 200 kusur binde dyno ya cikardik 108 bg guc verdi yol tutusu ise harika diyebilirim birde yay takilinca hb kasada cok daha iyi motor sesi aliyor genellikle yakit ck az daha fazla yakiyor diger dizellerden virajlara girmekten zevk aldigim araba focustur kayma egilimi denemek icin ugrasiyordum akrabamda var yanlis hatirlamiyorsam 280 bin k da idi problemsiz araba bnce dedigim gibi ben beyaz hb focusa asla hayir demezdim honda olsa bile:)

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #77 : Ocak 15, 2014, 09:22:14 ÖS »

Merhaba,

Daha öncede bir kaç yorumum olmuştu Focusla ilgili.. şirketimiz Maslak tarafında yeni ofise taşındığından altımıza ev-iş arası gidip gelmek için şirketimizde kiralık Yeni Focuslardan birini verdiler. Güncel izlenimlerimi tekrar aktarayım. Sabah işe gelirken bir arkadaşım dönüşdede ben kullanıyorum. Dizel 95 lik olandan kullanıyorum. Aracı kullanırken kasıntılı kullanıyorum koltuklar rahat değil.. debriyaj sistemi Civic'e göre çok sert ve kullanımı yormakta..araç 40 bin civarında şuan.. rolantide titreme var sürekli kabinde bariz titreme hissediyoruz. Yol tutuşu iyi güven veriyor.. yol sesi yüksek süratte bile yok gibi motor uğultusu duyuyoruz sadece..merak ettiğiniz bir konu varsa yeni focuslar hakkında seve seve test eder sizlere iletirim.

tek birşeye takıldım akşam eve siz dönüyorsanız  ,sabah arkadaşınız nasıl geliyor ? sizmi bırakıyorsunuz evine ?

Hocam ben daha erken iniyorum kendimi bırakıyorum arkadaslar  arabayla yoluna devam ediyor :) maksat şoför destegi yoksa ben kullanmak zorunda değilim. .

bbhnda

« Yanıtla #78 : Ocak 15, 2014, 10:20:33 ÖS »

Merhaba,

Hocam ben daha erken iniyorum kendimi bırakıyorum arkadaslar  arabayla yoluna devam ediyor :) maksat şoför destegi yoksa ben kullanmak zorunda değilim. .

anladım hocam. focus bizim eniştede de var 3 yol sesini daha az alıyo civice göre

alperd

• alperd
« Yanıtla #79 : Ocak 16, 2014, 09:23:43 ÖÖ »
Manuel dizel Grande Punto kullandım dizellerde devir esnek olmadığı için sürekli 1-2-3. vites şehir içi değiştir dur rahat edemedim şuanki aracımı aldım sayesinde :) Ama "Racechip" ile bir süre binmiştim orta ayarda bile deli gidiyordu hele ki "Yokuş Yukarı" giderken 1000 kg. araç 235 nm. civarı Tork ile Atmosferik hiçbir benzinli arabayı tanımaz.

Şehir içi binecekseniz Otomatik araç öneririm 3 kuruş fazla yaksın 40 bin TL'lik araç aldığınıza göre bütçeniz vardır :)
Herkesin değer verdiği şey farklı kararı siz vereceksiniz:  "Performans/Konfor/Ekonomi"  üçgeninde...