Gönderen Konu: ACİL YARDIM ! Dizel Focus mu Benzinli Civic mi almalıyım ?  (Okunma sayısı 29502 defa)

kacaman

Ynt: ACİL YARDIM ! Dizel Focus mu Benzinli Civic mi almalıyım ?
« Yanıtla #50 : Ocak 06, 2014, 10:21:52 ÖÖ »
yazılımlı dahi olsa dizel dizeldir, yazılım sadece yüksek hıza çıkma süresini kısaltacaktır, en çok 10-20km daha hızlı gidecektir, chipli focus en çok kaça çıkacaktır, motor boşta 5bin deviri çeviremezken.
Stock civic son hız 200 kmdir.
Stock focus son hız 193 kmdir.
Chipli focusa 20 km daha eklerseniz 213 km yapar.
Bunların dışında ekranda gördükleriniz kadran sapmasıdır.
dur videoyu ekleyeyim kendi çektiğim stock motor araç tam yüklü, kadran sapması görelim ne kadar sapmış.
http://www.youtube.com/watch?v=C7R1Y8J65hI
Hah işte bu kadran sapması.
Performance box türü cihazlarla ölçüm olmadan gördüklerinizin hepsi kadran sapmasıdır.
Gerçek hızınız değildir. Ayrıca eğimde gidiyorsunuz.
Hadi size iyi günler.
senin dediğin gibi olsa, 200km den sonra devir saatinin durup hızın ilerlemesi gerekirdi. kadran sapması dediğiniz şey hesaplama hatası olarak düzeltelim bence, aracın gösterdiği hız ile gerçekteki hız arasındaki farktır, olsun da 8-10km sapsın daha ne kadar sapacak.

denizcan

« Yanıtla #51 : Ocak 06, 2014, 11:34:35 ÖÖ »
arkadaşlar ya siz çok zekisiniz ya da biz aptalız.dizel focusu chiplesen ne olur ara hızlanmalarını iyileştirir fakat belli bir hızdan sonra yanmış gazları civic kadar rahat tahlliye edemez.olayı sadece yüksek güç çıkarmakla bitmiyor bir o kadarda düşünemediğiniz yanmış gazların tahliyeside performans konusunda önemli bir faktör.vtec sistemlerinin yapısını bu anlamda bilmeyen yoktur sanırım.kadran sapması dediiniz olayda 30-40 km/h olamaz bu imkansız birsey.üretici firmaların hepsinde kadran sapması olabilir fakat bu maksimum 5 km/h civarındadır.söylediklerinize kendiniz inanıyorsanız tebrik ederim sizi.ayrıca diğer arkadasta dizel aracların çevreyi daha az kirletiğinden bahsetmiş biraz arastırırsanız dizel aracların çevreye benzinli araçlardan çok daha fazla zarar verdiğini anlayabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2014, 11:35:58 ÖÖ Gönderen: denizcan »

adyobatik

« Yanıtla #52 : Ocak 06, 2014, 03:30:57 ÖS »
yahu böyle konularda genelde okurum ve takip ederim, pek yorum yapmam, civiğide oldum olası severim, eski arabam 1.6 ies di, ama şu 234 km olayı beni koparttı :) hemşerim diyeyim kacaman arkadaşıma,birbirimizi tanıyoruz forumdan, yıllardır yazar okuruz, ama eğer sen düz yolda standart bir civicle 234 km hız yaptıysan fizik kurallarını alt-üst etmişsin, bakın bende gerçekten honda severim, hatta 1 ay olmadı babama 2012 CR-V aldım, gittik adana tekbaştan 1 hafta önce sıfır civic aldık dayıma, bende CR-V planlıyorum en kısa zamanda, ama yapmayın gözünüzü seveyim, chipli dizel focus diyorsunuz, standartı bile kafaya giderken siz hangi devirden bahsediyorsunuz, ben chipli dizel bir bravo kullandım, orjinali 120 beygir, chiple 146 beygirdi, ne civic tanır,ne corolla, ne astra, uçuyor uçuyor, isteyen anahtarı koysun ortaya, focusun chipliside 145 beygir olacağını düşünürsek, bu araç 3900-3950 devirde 200 km hız yapıyor, bu aracın red line çizgisi 4500 devir, yahu 4250 devir çevirse, ki rahat rahat çevirir 215 yapar, 4500 çevirse 230 yapar, ve bunu cidden yapar, bravo yapıyor, bu araç bir vti değil, s2000 değil, standart civic, güzel araba, hoş araba, konforlu,dertsiz araba, ama bu kadar, o paraya alınacak en iyi alternatiflerden bir tanesi, o kadar, benim t-jet lineaya 200 e kadar yetişen civic daha olmadı, en az 15 kere denedim heralde otobanda 3,5 yılda, bu yorumumu kimseyi kırmak, gücendirmek yada laf atmak için yazmıyorum, şimdiden yanlış anlayan forumdaşım olursa özürlerimi kabul etsin, espriyle karışık meramımı anlatmaya çalıştım :)

kacaman

« Yanıtla #53 : Ocak 06, 2014, 03:35:26 ÖS »
yahu böyle konularda genelde okurum ve takip ederim, pek yorum yapmam, civiğide oldum olası severim, eski arabam 1.6 ies di, ama şu 234 km olayı beni koparttı :) hemşerim diyeyim kacaman arkadaşıma,birbirimizi tanıyoruz forumdan, yıllardır yazar okuruz, ama eğer sen düz yolda standart bir civicle 234 km hız yaptıysan fizik kurallarını alt-üst etmişsin, bakın bende gerçekten honda severim, hatta 1 ay olmadı babama 2012 CR-V aldım, gittik adana tekbaştan 1 hafta önce sıfır civic aldık dayıma, bende CR-V planlıyorum en kısa zamanda, ama yapmayın gözünüzü seveyim, chipli dizel focus diyorsunuz, standartı bile kafaya giderken siz hangi devirden bahsediyorsunuz, ben chipli dizel bir bravo kullandım, orjinali 120 beygir, chiple 146 beygirdi, ne civic tanır,ne corolla, ne astra, uçuyor uçuyor, isteyen anahtarı koysun ortaya, focusun chipliside 145 beygir olacağını düşünürsek, bu araç 3900-3950 devirde 200 km hız yapıyor, bu aracın red line çizgisi 4500 devir, yahu 4250 devir çevirse, ki rahat rahat çevirir 215 yapar, 4500 çevirse 230 yapar, ve bunu cidden yapar, bravo yapıyor, bu araç bir vti değil, s2000 değil, standart civic, güzel araba, hoş araba, konforlu,dertsiz araba, ama bu kadar, o paraya alınacak en iyi alternatiflerden bir tanesi, o kadar, benim t-jet lineaya 200 e kadar yetişen civic daha olmadı, en az 15 kere denedim heralde otobanda 3,5 yılda, bu yorumumu kimseyi kırmak, gücendirmek yada laf atmak için yazmıyorum, şimdiden yanlış anlayan forumdaşım olursa özürlerimi kabul etsin, espriyle karışık meramımı anlatmaya çalıştım :)
elbette yol eğimli, neden o videoyu koydum, üyelerden birisi 200den sonrası kadran sapmasıdır dediği için, demekki sapma olmuyor araba 200 ün üzerine çıkıyormuş, devir saati de devir çeviriyor, aksi halde devir saatinin yerinde dururken hızın ileri sarması gerekirdi. fakat bu araç yüksüz düz yolda 220 görüyor buna da itirazın olmaz sanırım.

adyobatik

« Yanıtla #54 : Ocak 06, 2014, 04:15:19 ÖS »
yolu bulursa 220 yi yüksüz yapar, çünkü benim ies 212-215 yapıyordu, en temizi yanına alacaksın premium segment bir araç, beraber basacaksın, bakacaksın sen 200 ken , o kaçta, yada o 200 ken sen kaçtasın, işte bmw 320 dizel, yada audi a4 2.0 dizel, yada a6 falan olabilir, yani sapması en az ihtimalli araçlardan bunlar, en garantisi bu olur ,o zaman sapma probleminede net cevap gelmiş olur

kacaman

« Yanıtla #55 : Ocak 06, 2014, 04:30:45 ÖS »
trafik ekibinin radar cihazı ile ölçelim, en doğrusunu o ölçecektir desem dünyanın cezasını yeriz.

denizcan

« Yanıtla #56 : Ocak 06, 2014, 06:10:23 ÖS »
focusu chipleyerek güç alıyorsunuz artı olarak ama honda'yı stock olarak değerlendiriyosunuz bu doğrumu sizce ? fd6'ya da chip olmasa da çeşitli modifikasyonlarla gücü arttırılabiliyor.ben yaklaşık 1 yıl kadar manuelini kullandım aracımı gecen haftada sattım.bahsetmiş olduğunuz fizel focuslar 140 km/h tan sonra kaybolurken siz nasıl olurda hemen hemen standart hali bile aynı diyebiliyorsunuz ben bunu anlamıyorum.standart halleri aynı değil aralarında hissedilir bir fark var.bunu bu forumda bulunan ve çeşitli denemelerini yapan arkadaşlarada sorabilirsiniz.amacım polemik yaratmak değil ne honda ya nede ford'a sahibim tarafsız olarak bakarsak hersey ortada..

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #57 : Ocak 06, 2014, 07:24:08 ÖS »
focusu chipleyerek güç alıyorsunuz artı olarak ama honda'yı stock olarak değerlendiriyosunuz bu doğrumu sizce ? fd6'ya da chip olmasa da çeşitli modifikasyonlarla gücü arttırılabiliyor.ben yaklaşık 1 yıl kadar manuelini kullandım aracımı gecen haftada sattım.bahsetmiş olduğunuz fizel focuslar 140 km/h tan sonra kaybolurken siz nasıl olurda hemen hemen standart hali bile aynı diyebiliyorsunuz ben bunu anlamıyorum.standart halleri aynı değil aralarında hissedilir bir fark var.bunu bu forumda bulunan ve çeşitli denemelerini yapan arkadaşlarada sorabilirsiniz.amacım polemik yaratmak değil ne honda ya nede ford'a sahibim tarafsız olarak bakarsak hersey ortada..
ben konuyu baştan sona okudum bu konuda klasik haliyle afbuyurun sidik yarşına döndü denizcan ben senin hondadan memnun kalmayışından sattığını tahmin ediyorum vebirdaha honda almıyacağını çok iyi biliyorum nerden biliyon abi dersen açtığın konular açılmış konulara verdiğin cevaplar sana abi tavsiyesi senin yerinde olsam ford alırdım fordlar kçümsencek araçlar deyildir son kasa focuslar tasarım olarak çok hoş ve estetik bu fiyatlara alınabilcek eniyi araç bu şahşi görüşüm focusun donanımlısını gördüm o özellikler bana diyecek söz bırakmadı kocaman arkadşım bence siz focos almayı test sürüşüle  bi dene

denizcan

« Yanıtla #58 : Ocak 06, 2014, 07:30:43 ÖS »
ben konuyu baştan sona okudum bu konuda klasik haliyle afbuyurun sidik yarşına döndü denizcan ben senin hondadan memnun kalmayışından sattığını tahmin ediyorum vebirdaha honda almıyacağını çok iyi biliyorum nerden biliyon abi dersen açtığın konular açılmış konulara verdiğin cevaplar sana abi tavsiyesi senin yerinde olsam ford alırdım fordlar kçümsencek araçlar deyildir son kasa focuslar tasarım olarak çok hoş ve estetik bu fiyatlara alınabilcek eniyi araç bu şahşi görüşüm focusun donanımlısını gördüm o özellikler bana diyecek söz bırakmadı kocaman arkadşım bence siz focos almayı test sürüşüle  bi dene
bak güzel abim beni az çok tanıyosun fd6 aldım manuel vites. ama vites gecişlerinden tut motordaki abuk subuk seslere kadar ufak tefek sıkıntılarım oldu.o ayrı mesele. burda aractan olan memnuniyeti tartısmıyoruz sadece benim anlamaya çalıştığım nokta focus ile civic arasında otoyolda belli bir hızdan sonra hızlanmalarında fark olduğu.ben bu konuyu tartısıyorum.ayrıca ufak tefe sorunlar yasadım diye Honda almıycağımı nerden çıkarıyosun bu sorunlar her arabada var abi.vites gecişlerindeki sorundan sıkıldığım içim otomatik vites ve beyaz renkli bir elegance almaya niyetlendim açıkcası.ama suan sadece düşünüyorum ne olur ne alırız orası kısmett..

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #59 : Ocak 06, 2014, 07:33:57 ÖS »
bak güzel abim beni az çok tanıyosun fd6 aldım manuel vites. ama vites gecişlerinden tut motordaki abuk subuk seslere kadar ufak tefek sıkıntılarım oldu.o ayrı mesele. burda aractan olan memnuniyeti tartısmıyoruz sadece benim anlamaya çalıştığım nokta focus ile civic arasında otoyolda belli bir hızdan sonra hızlanmalarında fark olduğu.ben bu konuyu tartısıyorum.ayrıca ufak tefe sorunlar yasadım diye Honda almıycağımı nerden çıkarıyosun bu sorunlar her arabada var abi.vites gecişlerindeki sorundan sıkıldığım içim otomatik vites ve beyaz renkli bir elegance almaya niyetlendim açıkcası.ama suan sadece düşünüyorum ne olur ne alırız orası kısmett..
bende sana diyorumki yeni kasa focus şeçeneklerinin arasına koy aklında bulunsun boşuna yazmıyorum yeni kasaları çok güzel ve donanımlı kocamana şiddetle önerilim

bbhnda

« Yanıtla #60 : Ocak 06, 2014, 07:55:34 ÖS »
ya siz turbo + yazılımlı bir focus ile civici neden karşılaştırıp civice kağnı diyorsunuz ki? öyle denmez civic seri yazılımlı focus daha seri denir. ya kaldıki yüklenmiş bir araç neden full stock bir araçla karşılaştırıyorsunuz ? civic dizel ile focus dizeli yazılım yapalım öyle karşılaştıralım. focusu alır. gına geldi valla bu performans işlerinden. 1.5 vtec turbo geliyor baya bi ses keser herhalde piyasada manuel vitesi. çevremde çok yazılım atılan araç var neyin ne olduğunu az çok biliyoruz motor ömründen az götürür asıl hasarı turboya ve egzoza verir , turbonun basıncını artırıp güç alıyorsunuz , güç almanın kısa yoldan en kolay yolu bu. 50k sonra bitecek turbo 20k sonra biter. dizel veya benzinli turbo besleme aracınızı 1 sene içinde elinizden çıkartacaksınız chipliyorsunuz 1 sene boyunca keyfini sürüyorsunuz ve sonra satıyorsunuz. bu işin raconu bu.

Necati Ekiz

« Yanıtla #61 : Ocak 06, 2014, 09:44:59 ÖS »
konu baya bi sapmışda kısaca özetleyecek olursak ben kıyaslama yapmak için demedim şehir içinde kullanılacak 15 km yol alacak olan birisine yazılımlı focus hem daha az yakar hem de daha çok kaçar dedim.
civic de gider focus da.son hızları kim ne basar çok önemli de değil bence çünkü aracı almak isteyen kullanıcı zaten 15 km kullanacakmış günlük hayatta.Focus daha seri bir araç bence onu al dedim sadece,şahsi düşüncem bu,alırsın almazsın...ki ben kim ne derse desin yazılımlı  focusun daha iyi giden bir araç olduğunu gayet iyi biliyorum :) :) :)

Kadran sapması olayını bende anlamadım ama açıkcası.bu denli yüksek bir sapma olması bence de mümkün değil.Navigasyon hiçbir aktarma organına bağlı olmadan gps destekli ölçüm yapan bir cihaz en yakın zamanda ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bi deneme yapacağım.

ya siz turbo + yazılımlı bir focus ile civici neden karşılaştırıp civice kağnı diyorsunuz ki? öyle denmez civic seri yazılımlı focus daha seri denir. ya kaldıki yüklenmiş bir araç neden full stock bir araçla karşılaştırıyorsunuz ? civic dizel ile focus dizeli yazılım yapalım öyle karşılaştıralım. focusu alır. gına geldi valla bu performans işlerinden. 1.5 vtec turbo geliyor baya bi ses keser herhalde piyasada manuel vitesi. çevremde çok yazılım atılan araç var neyin ne olduğunu az çok biliyoruz motor ömründen az götürür asıl hasarı turboya ve egzoza verir , turbonun basıncını artırıp güç alıyorsunuz , güç almanın kısa yoldan en kolay yolu bu. 50k sonra bitecek turbo 20k sonra biter. dizel veya benzinli turbo besleme aracınızı 1 sene içinde elinizden çıkartacaksınız chipliyorsunuz 1 sene boyunca keyfini sürüyorsunuz ve sonra satıyorsunuz. bu işin raconu bu.

dediğiniz kısmen doğru ancak artık yazılımcılarda akıllandı ve daha sağlıklı yazılım yapan yerlerde var.

ama en basitinden dediğiniz kadar sıkıntı çıkarıyorsa volkswagen  opsiyon olarak revo yazılımı araç garanti kapsamındayken ücret karşılığında neden yapsın ki?
Şuan mercedes bmw vw turbolu bütün araçları için ücret karşılığında garanti kapsamında yazılım yapıyor ve arttırılan garantilerle aracınızı 1 yıl değil 4-6 yıla kadar da koruyabiliyorlar...

accord u alalı ben 3 gün oldu öncesinde 2009 astra gtc 1.6 turbo 180hp vardı bende, o araca yazılım yaparsanız sıkıntı çok net birşeydi 1 yıl içinde  piston kolları dayanıksız olduğunda kol çıkarabilir ve siboplar çelikleriyle değişmesi gerekebilirdi ancak bazı araçlarda yazılım sıkıntısız da olabiliyor.kat iptali yapılılabilen bmw'lerde baya etkili olabiliyor mesela.
abimde 2008 3.35d 365 hp lik bir araç var ve yazılımlı 2.yılı tek sıkıntısı partikül filtre , iptal etse arıza lambası yakıyor etmezsede 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. çok şükür sıkıntısız biniyor.
Bu arada biz sanayiciyiz Ostim'de 1988'den beri aynı yerde oto servisimiz var.Sektörün epeyce içinde biri olarak söylüyorum.

bbhnda

« Yanıtla #62 : Ocak 06, 2014, 10:06:27 ÖS »
dediğim kadar sıkıntı zaten 20k yı en azından çıkartması için bunun 1 sene yol yapması lazım ama dediğiniz gibi motor dayanıksızsa bi yerden atıyor. s max var yakın arkadaşımda 200 hp 400 nm tork yaptık kara duman atıyor :D keyifli makineler oluyor da yazılımsız 2011 122 tsi dsg golf şanzuman dağıttı arkadaşımda ona yazılım yapsak yükselen torkla şanzuman ne olurdu onu bilemiyorum işte. bmw mesela şuan 170 lik 3.20ied lere yazılımla 200 civarı temiz güç alıyor diye biliyorum yaptıran tanıdıklarda var f30 kasaya. garantili markasında yapılabiliyorsa ki bazı markalar yapıyor neden olmasın en azından sıkıntı halinde muhatap bulunur. bu arada bütün arabalrın kadranı daha aşağı gösterir ibreden en az sapan ibre e46 m3 tür ( 3.24 km\sa) li bir değer. mesela e46 m3 kadranında 80 diyo siz 77 ile gidiyorsunuz gibi. en çok sapanda 70 li bir model mersoydu sanırım yaklaşık 30 km\sa :D bizim araçlarda bi 5 falan sapma vardır.

bbhnda

« Yanıtla #63 : Ocak 06, 2014, 10:08:41 ÖS »
onu emniyet için koyuyor bütün araba firmaları zaten. ama son hız 197 ise mesela bizim kasalarda onun üstündeki hızlar yalancı hızlar gibi bir görüşte var uğruna sayfalar doldurulmuş bir forumlar tartışmasıdır. benim görüşüm araç 210 la gidiyorsa 210 la gidiyordur. tabi gps cihazı ile en doğru ölçüm yapılabilir.

integra.TR

« Yanıtla #64 : Ocak 09, 2014, 11:27:40 ÖÖ »
Gps cihazı 116-117 km gösterirken benim araçta 120-121 gösteriyor kadran sapması 5 km yi bu süratlerde geçmez.iş yüksek süratlere çıkınca biraz daha değişir ama son hızda 10 km kadran sapması ancak olur.şimdi focus dizel fd6 mı dersen elbette fd6 focusta birkaç teknik özellikle öne çıkarken ,fd6 bütününde seni üzmez satarken daha az değer kaybı sürüşteki hissiyat daha az motor masrafı sorunsuz Elektirik aksamı daha geniş iç mekan ,diye devam edebiliriz ama dizel daha az yakar ben hemen sonuca bakarım diyorsan seçim senin hayırlısı olsun

denizcan

« Yanıtla #65 : Ocak 09, 2014, 10:40:23 ÖS »
Gps cihazı 116-117 km gösterirken benim araçta 120-121 gösteriyor kadran sapması 5 km yi bu süratlerde geçmez.iş yüksek süratlere çıkınca biraz daha değişir ama son hızda 10 km kadran sapması ancak olur.şimdi focus dizel fd6 mı dersen elbette fd6 focusta birkaç teknik özellikle öne çıkarken ,fd6 bütününde seni üzmez satarken daha az değer kaybı sürüşteki hissiyat daha az motor masrafı sorunsuz Elektirik aksamı daha geniş iç mekan ,diye devam edebiliriz ama dizel daha az yakar ben hemen sonuca bakarım diyorsan seçim senin hayırlısı olsun
+1

denizcan

« Yanıtla #66 : Ocak 09, 2014, 10:41:14 ÖS »
39 bin'e aldığım fd6 mı 1 yıl binip 1 lira masraf etmeden 40 bine sattım değer kaybını gectim bu zamanda kazandırıyor bile..

integra.TR

« Yanıtla #67 : Ocak 09, 2014, 11:38:17 ÖS »
+1 Son artışlardan sonra ikinci elde de artış olacaktır zaten,dediğiniz gibi kar bile yapma olasılığı elbette var.her markanın 2 ci elinde kar elde etme olasılığı var ama civic  de daha fazla

Caner20

« Yanıtla #68 : Ocak 15, 2014, 02:00:56 ÖS »
merhaba
ben olsam beyaz bir hb focus a kesinlikle hayir diyemem yol tutuşu vs zaten biliniyor eksileri artilari iki aracinda var ama ben focus derdim

kacaman

« Yanıtla #69 : Ocak 15, 2014, 02:45:10 ÖS »
merhaba
ben olsam beyaz bir hb focus a kesinlikle hayir diyemem yol tutuşu vs zaten biliniyor eksileri artilari iki aracinda var ama ben focus derdim
dün akşam yeni taşındığım evimin karşı komşuma tanışma ziyaretine gittim, komşum almanyada yaşıyor fakat memlekete geldiğinde kalmak için benim dairenin karşısını satın almış, kendisi 53 yaşlarında birisi, konuşurken kendisinin ford fabrikası mekanik bölümünde çalıştığını söyledi, hemen sordum ford ile ilgili ne düşünüyorsun diye, tek kelime ile özetledi, UZAK DUR dedi, opel bile daha iyidir ikisi de amerikandır dedi ve ekledi, vw için de 1995 yılında ürettiği motoru halen sattığını söyledi.

denizcan

« Yanıtla #70 : Ocak 15, 2014, 03:06:09 ÖS »
merhaba
dün akşam yeni taşındığım evimin karşı komşuma tanışma ziyaretine gittim, komşum almanyada yaşıyor fakat memlekete geldiğinde kalmak için benim dairenin karşısını satın almış, kendisi 53 yaşlarında birisi, konuşurken kendisinin ford fabrikası mekanik bölümünde çalıştığını söyledi, hemen sordum ford ile ilgili ne düşünüyorsun diye, tek kelime ile özetledi, UZAK DUR dedi, opel bile daha iyidir ikisi de amerikandır dedi ve ekledi, vw için de 1995 yılında ürettiği motoru halen sattığını söyledi.
abi opelin zaten son yıllardaki kalitesini hepimiz biliyoruzda ford için biraz haksızlık yapmış gibime geldi.sonuçta ford yani bu kadar kötü bir firmamı ki uzak dur diyor.

kacaman

« Yanıtla #71 : Ocak 15, 2014, 03:12:57 ÖS »
kaç yıldır çalıştığı markanın içini dışını biliyordur sanırım ve bilmeden haksızlık yapmış olamaz, bir bildiği vardır elbet.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #72 : Ocak 15, 2014, 03:34:12 ÖS »
bir hondacıya diğer tüm markalar kötüdür çünkü en iyisi hondadır onlara göre bu görüşüm diğer marka fanatikleri içinde aynıdır

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #73 : Ocak 15, 2014, 03:59:09 ÖS »

Merhaba,

Daha öncede bir kaç yorumum olmuştu Focusla ilgili.. şirketimiz Maslak tarafında yeni ofise taşındığından altımıza ev-iş arası gidip gelmek için şirketimizde kiralık Yeni Focuslardan birini verdiler. Güncel izlenimlerimi tekrar aktarayım. Sabah işe gelirken bir arkadaşım dönüşdede ben kullanıyorum. Dizel 95 lik olandan kullanıyorum. Aracı kullanırken kasıntılı kullanıyorum koltuklar rahat değil.. debriyaj sistemi Civic'e göre çok sert ve kullanımı yormakta..araç 40 bin civarında şuan.. rolantide titreme var sürekli kabinde bariz titreme hissediyoruz. Yol tutuşu iyi güven veriyor.. yol sesi yüksek süratte bile yok gibi motor uğultusu duyuyoruz sadece..merak ettiğiniz bir konu varsa yeni focuslar hakkında seve seve test eder sizlere iletirim.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #74 : Ocak 15, 2014, 04:08:18 ÖS »

En sevdiğim yanı kumandadan kapıları açtığınızda karşılama ışıkları parklar vs yakıyor. Emret sahip der gibi  :D standart ve  güzel bir özellik  :)