Gönderen Konu: 2011 YENİ ASTRAMI 2011 CİVİCMİ  (Okunma sayısı 40679 defa)

pasa35

Ynt: 2011 YENİ ASTRAMI 2011 CİVİCMİ
« Yanıtla #25 : Aralık 16, 2010, 05:13:16 ÖÖ »
bildiğim bütün opeller biraz eskidimi masraf cıkardı dayanıklılık olarak biraz sorun var bence opellerde yenı modellerinde belkı olay değişmiş olabilir

gmail34

« Yanıtla #26 : Aralık 16, 2010, 05:46:17 ÖÖ »
Arkadaşlar Honda da artık Turbo motor koyacak yeni modellerine, belki ilerde turbo dizel motorlu araç da yapar. Bırak turbo motorlu araç kullanmayı, daha araba kullanmayı bilmeyen cahil adama araba verseniz canını çıkarır, insanımız daha turbo araç kullanmaya alışamadı, çok basit olan bir iki ayrıntıya (stop etmeden önce yarım dakika ile bir dakika arası motoru rölantide çalıştırmak gibi) bakmadan gaza abanıyorlar, doğal olarak motor da buna dayanmıyor. Honda turbo motorlu araç çıkardığı zaman torbo arızası sorunlarını Honda'dan da duyacağız, istediği kadar sağlam yapsın turbo motoru, şöför, aracı insan gibi kullanmazsa mutlaka arıza yapar
Opel'ler çok arıza yapıyor denmiş, ben de 2 yıl Astra Gsi kullandım, bakımlarını düzenli yaptırdım, hiç sorun yaşamadım. Bilinçli kullanıldığı zaman sorun çıkaracağını sanmıyorum çok fazla.

ekopol

« Yanıtla #27 : Aralık 16, 2010, 08:15:37 ÖÖ »
bende ıkı arac arasında kaldım sanırım honda alıcamm

fearless.32

« Yanıtla #28 : Aralık 16, 2010, 08:38:32 ÖÖ »
Arkadaşlar Honda da artık Turbo motor koyacak yeni modellerine, belki ilerde turbo dizel motorlu araç da yapar. Bırak turbo motorlu araç kullanmayı, daha araba kullanmayı bilmeyen cahil adama araba verseniz canını çıkarır, insanımız daha turbo araç kullanmaya alışamadı, çok basit olan bir iki ayrıntıya (stop etmeden önce yarım dakika ile bir dakika arası motoru rölantide çalıştırmak gibi) bakmadan gaza abanıyorlar, doğal olarak motor da buna dayanmıyor. Honda turbo motorlu araç çıkardığı zaman torbo arızası sorunlarını Honda'dan da duyacağız, istediği kadar sağlam yapsın turbo motoru, şöför, aracı insan gibi kullanmazsa mutlaka arıza yapar
Opel'ler çok arıza yapıyor denmiş, ben de 2 yıl Astra Gsi kullandım, bakımlarını düzenli yaptırdım, hiç sorun yaşamadım. Bilinçli kullanıldığı zaman sorun çıkaracağını sanmıyorum çok fazla.
Forumda bi video paylaşılmıştı. Honda motorunun içine kovayla su döküyolar sabah akşam çalıştırıyolar motoru buna rağmen motor çalışıyordu. Eğer Honda turbo koyacaksa araçlarına artık zamanı geldiği içindir. Öyle boş beleş turbo koyacaklarını zannetmiyorum. Dediğiniz gibi araç kullanmayı bilmeyen adamın eline hangi aracı verirsen ver canını çıkarır demişsiniz doğru hepsinin canı çıkar. Ama aynı kullanımda en son canı çıkacak motor honda olur.
Hani bi laf var '' CAN ÇIKAR HUY ÇIKMAZ'' diye. Honda'nın canı da çıksa Honda yine Honda :)

Adem YILMAZ

« Yanıtla #29 : Aralık 16, 2010, 08:50:46 ÖÖ »
İki markanında est araçları var, git bak içine hangisi sinerse onu al.. Şimdiden hayırlı olsun..

Sado01

« Yanıtla #30 : Aralık 16, 2010, 09:59:25 ÖÖ »
Astra

ferad

« Yanıtla #31 : Aralık 16, 2010, 12:55:26 ÖS »
arkadaslar bu kadar da abartmayin ya zamaninda tr de uretilen vectra b lerin 1 kac elektronik sorunu yuzunden neler neler uyduruyorsunuz madem opel`in elektrik tesisati bu kadar problemli benim niye hic basima gelmedi ya da arkadaslarimin ?dusunun biraz yorum yapmadan once gozunuzu seweyim

kacaman

« Yanıtla #32 : Aralık 16, 2010, 12:59:26 ÖS »
şimdi söyleyeceğim şey abartı olmasın ve yanlış anlaşılmasın, bir kaç yıl önce almanyada opelin fabrikasının bulunduğu şehirdeki konsoloslukta görev yapan emniyet müdürü bir tanıdığımın söylediklerini aktarıyorum, opelin fabrikasında çalışan türk işçilerinin konsoloslukta işleri olduğunda geldiklerini ve opelin nasıl diye sorduğunu ve işçilerin de sakın alma bu arabayı dedikleri birebir arkadaşım bana söyledi, emniyet müdürü adamın yalan söyleyecek hali yok.

ed35

« Yanıtla #33 : Aralık 16, 2010, 01:21:39 ÖS »
arkadaslar bu kadar da abartmayin ya zamaninda tr de uretilen vectra b lerin 1 kac elektronik sorunu yuzunden neler neler uyduruyorsunuz madem opel`in elektrik tesisati bu kadar problemli benim niye hic basima gelmedi ya da arkadaslarimin ?dusunun biraz yorum yapmadan once gozunuzu seweyim
Ne kadar kaba tabirle konuşuyorsunuz ya!  >%Sakin Adam diyorki elimden çok opel geçti ve sorunlu...Sizde buna uydurma arkadaşım diyorsunuz,böyle bir foruma yakışmadı böyle birşey...Adam yaşamışki söylüyor  >%Sakin

Aynı şekilde yakın akrabamın opel corsa 1.3 cdtı enjoy var,bin pişman bir elinden çıkarsa kurtulacak...Kliması çalışmıyor,hava-sıcaklık ölçer gösterge panelinin elektrik kablosu ön taraftan yere sarkıyordu bu ne dedik çıkardık paramparça elektrik tesisat kablosu  :vaww...Sizce opel çokmu sağlam :!:

ed35

« Yanıtla #34 : Aralık 16, 2010, 01:25:37 ÖS »
Elektrik aksam mış oymuş buymuş opelde öyle bi sorun görmedim.opel hakkında duyduğunuz yorumlara inanmayın.opele bindinizmide ondan bundan konuşuyorsunuz?
Bindik konuşuyoruz  :!:
Gelin birde sizi Honda'ya bindireyim farkı görün...
Birdebir kaç arkadaş şunu söylüyor opel konforluymuş..pehh..Biz niye görmedik o konforu.Astara'ya bindik,Vectraya bindik,Corsa'ya bindik..Olsa olsa insignia konforludur yoksa astra,corsa,vectra bunlar boş araçlar ve bunların konforu Honda ile kıyaslanamaz fikrimce...

sawass

« Yanıtla #35 : Aralık 16, 2010, 01:44:49 ÖS »
Yaa arkadaşlar bu ne marka fanatikliğidir ypmayın , 1.si kasasının değişeceğini bildiğin bi aracı almak mantıksız bi davranış.. konforda opel  iyi olduğunu kabullendiniz , kaportasının boyasının opelin iyi olduğunu kabullendiniz , motor da motor diosunuz yahuu adamlarrr daha iyisinii yapmışlarr , yakıtı daha iyi , performansı daha iyi , 3 seneyi geçti bu turbolular çıkalı sorun yok motorlarda hala ne bu.. Sadece marka fanatikliği..

canguder

« Yanıtla #36 : Aralık 16, 2010, 03:04:57 ÖS »
Yaa arkadaşlar bu ne marka fanatikliğidir ypmayın , 1.si kasasının değişeceğini bildiğin bi aracı almak mantıksız bi davranış.. konforda opel  iyi olduğunu kabullendiniz , kaportasının boyasının opelin iyi olduğunu kabullendiniz , motor da motor diosunuz yahuu adamlarrr daha iyisinii yapmışlarr , yakıtı daha iyi , performansı daha iyi , 3 seneyi geçti bu turbolular çıkalı sorun yok motorlarda hala ne bu.. Sadece marka fanatikliği..

opeli bu forumda hiç savunma dostum çünkü savunulacak bir tarafı yok , hondayla kıyaslayabileceğin almanlardan vw var. zaten mercedes bmw ile kıyas kabul etmez. opel almanların en kötü otomobil markasıdır. almanyada şahin doğan diye biniyorlar. hiç tanıdığınız akrabanız yokmu almanyada yaşayan ? arayın sorun onlarda aynısını söyleyecektir.

sawass

« Yanıtla #37 : Aralık 16, 2010, 03:55:18 ÖS »

opeli bu forumda hiç savunma dostum çünkü savunulacak bir tarafı yok , hondayla kıyaslayabileceğin almanlardan vw var. zaten mercedes bmw ile kıyas kabul etmez. opel almanların en kötü otomobil markasıdır. almanyada şahin doğan diye biniyorlar. hiç tanıdığınız akrabanız yokmu almanyada yaşayan ? arayın sorun onlarda aynısını söyleyecektir.
Seni vw le yapılan karşılaştırmadan hatırladımda sen volkswageni de yerin dibine sokup çıkarmıştın , servisten bi girmiştin , arızaları falan filan doldurmuştun.. Bak kendinde diosun mercedes , bmw , vw.. bu markaların yanında opel tabi doğan şahin olur , honda japon değilde alman malı olsaydı emin olki almanyanın şahini doğanı honda olurdu , çünkü fiyat aralıkları belli, kalitesi belli ;)

gmail34

« Yanıtla #38 : Aralık 16, 2010, 04:20:14 ÖS »
Gerçekten fanatiklik hat safhada, bazı yorumlar gerçekten çok komik.
Binin 2011 model Astra'nın içine, sonra 2011 Civic'in içine oturun, eğer Astra'nın içine gözleriniz kapalı oturmadıysanız farkı çok net görebilirsiniz. Bazı insanlar yapıları gereği kendilerinde hangi araba varsa gözü kapalı biçimde onu savunuyorlar, tarafsız olamıyor maalesef, bu sitede çok var bu tip insanlardan...

pasa35

« Yanıtla #39 : Aralık 16, 2010, 05:45:09 ÖS »
2yıl kadar 1.7 corsaya bındım yukardakı yorumu yaparken ona gore yaptım buarada.genel olarak masraflıa araclardı opeller dediğim gibi yeni modelleri belkı sağlamdır.turbo motor genelde daha cok yıpranır bilinen bir olaydır bu.araba işi zevk işidir şunu al bunu al demek pek doğru değil bence.aslında gayet kolay bir olay ikisiylede test sürüşüne çık hangisi hosuna giderse al.gerci konuyu acan arkadas konuyu acmıs sonra kacmıs sanırım

adyobatik

« Yanıtla #40 : Aralık 16, 2010, 06:13:15 ÖS »
arkadaşlar motor olarak 1.4 de olsa turbo motorla atmosferik motoru karşılaştırmayın,burada malesef fizik kuralları konuşuyor,kim ne derse desin turboda doğuştan tork var,yapacak bişey yok,honda da turbo motor çıkarana kadar bu motor muhabbetini kapatın bence,çünkü yok sağlamlıkmış,yok uzun ömürmüş,kim arabasına 300.000 km biniyor allah aşkına,%90 nımız 70-80 bin binmeden kurtlanıp satmıyormuyuz,

bizim şirketten bir kız arkadaşımız aldı yeni astrayı,1.4 turbo motor,donanımlısı,şimdi araç gayet güzel araca denilebilecek bişey yok,sadece ben o araca 47 bin lira vermem,alınan para bu,bence 40-42 aralığında olsaydı alınır derdim ama 47-50 bin aralığında bir araç değil,girdik inceledik,gayet başarılı,ama kasası cruze dan bile sönük,direk sadelik akıyor,şimdi sen golf değilsinki oturmuş bir kasan olsun bunu bozmayacağım diye uğraşasın,her astrada değişik bişey yapmak zorundasın,bunda bence çok sönük bir araç yapmışlar,

bence şu anda civicte alınmaz ,astrada alınmaz,1 yıl daha bekleyin,şimdilik 2. el bir araç alın yeni civic çıkınca alırsınız,yada yeni focusun resimleri bile yayınlandı,civici muhtemelen corolla takip edecektir yeni kasa konusunda, yani 1 yıl daha bekleyin,şu anda alacağınız 45 bin liralık civiğe yeni kasa çıkınca eminim 37-39 bin liraya sahip olacaksınız,yada 45 bin liraya yeni kasa alırsınız,astra klasik öyle oldu,eski kasa civic öyle oldu,corolla keza aynı,focus aynı oldu makyajlanmadan önce,megane öyle oldu,

bence bekleyin 1 yıl daha,ondan sonra para cebinizde kafanıza göre hangidi uygun gelirse onu alırsınız,bence ikiside bu paralara alınmaz ne astra ne civic

ferad

« Yanıtla #41 : Aralık 16, 2010, 06:13:41 ÖS »
arkadas konfor konfor demiste bana accord haricinde yol sesi almayan kaportasi saglam 1 honda gostersin amacim laf kalabaligi yapmak degil ama bazilari fazla asiyor haddini

pasa35

« Yanıtla #42 : Aralık 16, 2010, 06:45:01 ÖS »
arkadas konfor konfor demiste bana accord haricinde yol sesi almayan kaportasi saglam 1 honda gostersin amacim laf kalabaligi yapmak degil ama bazilari fazla asiyor haddini

hocam yazıosunda biraz araştırıp yaz bence!koskoca legend var

ferad

« Yanıtla #43 : Aralık 16, 2010, 07:02:30 ÖS »
biliyorum abi de tr de kac tane legend war hani arkadaslar corsa deyip duruyor ya

L3v3nT

« Yanıtla #44 : Aralık 16, 2010, 07:06:01 ÖS »
Enjoy modelinin sunduğu standart özellikler:

* ABS
    * ESPplus
    * Fren destek sistemi (BAS)
    * Hidrolik fren yardımı (HBFA)
    * Elektronik fren gücü dağılımı (EBD)
    * Virajda tork kontrolü (CTC)
    * Virajda fren kontrolü (CBC)
    * Elektronik kalkış torku kontrolü (EDC)
    * Dinamik çekiş kontrolü (TCplus)
    * Hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon
    * MacPherson ön süspansiyon
    * Watt bağlantılı arka süspansiyon
    * Sürücü ve ön yolcu hava yastığı
    * Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği
    * Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
    * Yan hava yastıkları (önde)
    * 2 yönlü aktif koltuk kafalıkları (önde)
    * Aktif ve çift gergili ön emniyet kemerleri
    * Emniyet kemeri uyarı sistemi
    * Katlanabilir pedal sistemi
    * Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği (ek üstten sabitleme özelliği ile)
    * Adaptif fren lambaları
    * Otomatik tehlike flaşörleri
    * Gündüz farları
    * Arka sis lambası
    * Yol Bilgisayarı
    * 17 inç yapısal jantlar
    * Spor Egzos borusu (sadece 1.6 180 HP ve 1.4 140 HP motorlar ile)
    * Gövde rengi yan aynalar
    * Gövde rengi kaplı kapı kolları
    * Kırmızı iç mekan aydınlatması
    * 6 yönlü sürücü koltuğu
    * 4 yönlü yolcu koltuğu
    * 60/40 katlanabilir arka koltuklar
    * Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    * CD 300 - Radyo / CD / MP3 / WMA çalar - Üçlü Bilgi Ekranı - 4 adet hoparlör
    * AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
    * 12V elektrik çıkışı
    * Elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    * Elektrikli ön ve arka camlar
    * Klima
    * Uzaktan kumandalı merkezi kilit

Donanım listesi çok dolu eğer bu listeye bakarak araç alacaksak koşarak gidip opel alalım.

Ancak!

Honda nın motor ömrü kalitesi kıyaslanır mı? Hayır.

Her yüz opel kullanıcısın dan en az 70 i şikayetciyken,

Honda da bu rakam söz konusu mu? Hayır.

Uzun lafın kısası honda ve opelin atmosferik motorları bile kıyaslanmazken turbo motorlu opel ?...

Bitmek bilmeyen arızaları kullanıcıları canından bezdirirken o fiyata opel almak....

Saygılar.

canguder

« Yanıtla #45 : Aralık 17, 2010, 03:47:01 ÖÖ »

Seni vw le yapılan karşılaştırmadan hatırladımda sen volkswageni de yerin dibine sokup çıkarmıştın , servisten bi girmiştin , arızaları falan filan doldurmuştun.. Bak kendinde diosun mercedes , bmw , vw.. bu markaların yanında opel tabi doğan şahin olur , honda japon değilde alman malı olsaydı emin olki almanyanın şahini doğanı honda olurdu , çünkü fiyat aralıkları belli, kalitesi belli ;)

ben farkındaysan vw dsg şanzıman ve tsi motorları eleştirdim vw'nin elektronik aksamı , yürüyeni ile ilgili herhangi bir eleştiride bulunmadım. opel vw'den kat kat daha sorunlu bir marka. ecotec otomatik diye bir astra vardır bilirsiniz vites geçişleri rezalettir abs ışığı yakar el freni lambası yakar motor ışığı yakar. biraz internette araştırma yapın opel en sorunlu araçlar listesinde hep başı çeker. honda ve toyota hep en alt sıralarda olur. opel birde turbo motor olunca orda dur derim. alacak kişi içine sindiyse gitsin astra alsın herkesin kendi zevki. ama opeli bu forumda övmeyin. Opelin övülecek tek modeli omega onun dışındakilere ben şahsen para vermem. umarım opel kendini yeni modellerde düzeltir bizede cevabı vermiş olur.

ed35

« Yanıtla #46 : Aralık 17, 2010, 04:37:35 ÖÖ »
Enjoy modelinin sunduğu standart özellikler:

* ABS
    * ESPplus
    * Fren destek sistemi (BAS)
    * Hidrolik fren yardımı (HBFA)
    * Elektronik fren gücü dağılımı (EBD)
    * Virajda tork kontrolü (CTC)
    * Virajda fren kontrolü (CBC)
    * Elektronik kalkış torku kontrolü (EDC)
    * Dinamik çekiş kontrolü (TCplus)
    * Hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon
    * MacPherson ön süspansiyon
    * Watt bağlantılı arka süspansiyon
    * Sürücü ve ön yolcu hava yastığı
    * Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği
    * Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
    * Yan hava yastıkları (önde)
    * 2 yönlü aktif koltuk kafalıkları (önde)
    * Aktif ve çift gergili ön emniyet kemerleri
    * Emniyet kemeri uyarı sistemi
    * Katlanabilir pedal sistemi
    * Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği (ek üstten sabitleme özelliği ile)
    * Adaptif fren lambaları
    * Otomatik tehlike flaşörleri
    * Gündüz farları
    * Arka sis lambası
    * Yol Bilgisayarı
    * 17 inç yapısal jantlar
    * Spor Egzos borusu (sadece 1.6 180 HP ve 1.4 140 HP motorlar ile)
    * Gövde rengi yan aynalar
    * Gövde rengi kaplı kapı kolları
    * Kırmızı iç mekan aydınlatması
    * 6 yönlü sürücü koltuğu
    * 4 yönlü yolcu koltuğu
    * 60/40 katlanabilir arka koltuklar
    * Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    * CD 300 - Radyo / CD / MP3 / WMA çalar - Üçlü Bilgi Ekranı - 4 adet hoparlör
    * AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
    * 12V elektrik çıkışı
    * Elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    * Elektrikli ön ve arka camlar
    * Klima
    * Uzaktan kumandalı merkezi kilit

Donanım listesi çok dolu eğer bu listeye bakarak araç alacaksak koşarak gidip opel alalım.

Ancak!

Honda nın motor ömrü kalitesi kıyaslanır mı? Hayır.

Her yüz opel kullanıcısın dan en az 70 i şikayetciyken,

Honda da bu rakam söz konusu mu? Hayır.

Uzun lafın kısası honda ve opelin atmosferik motorları bile kıyaslanmazken turbo motorlu opel ?...

Bitmek bilmeyen arızaları kullanıcıları canından bezdirirken o fiyata opel almak....

Saygılar.
Mükemmel tespit  >=ok ancak bazıları at gözlüğünü hiç çıkartamıyor .. :!:

canguder

« Yanıtla #47 : Aralık 17, 2010, 04:48:09 ÖÖ »
canguder, kusura bakma da senin Honda ve Mercedes dışında eleştirmediğin (kendi araçların olduğu için eleştirmezsin), yerden yere vurmadığın bir araba markası var mı??? Varsa söyle, o markayı kullanalım, kimsede kafa çalışmıyor demekki, sadece sen akıllısın, hani bizi de aydınlatırsan milletçe sana minnettar kalırız.

yeni model toyota bmw nissan honda mercedes daha ucuz birşeyler istiyorsan hyundai bile alabilirsin. benim eniştem hyundai kullanıyor 2006 dan beri araç bir kere bile arıza vermedi. babamda fiat albea var oda 2006'dan beri bizde 1 kere bile arıza vermedi. piyasayı araştırdıktan sonra sorunsuz arabada bulunur. ben araç sorunluysa sorunlu derim. hakkı neyse söylerim. sen gider opele sağlam dersin toyotaya hondaya dandik dersin o senin görüşündür. ben şimdi susup senin opeli övmene seyircimi kalacağım sandın ? milleti siz yanlış bilgilendiriyorsunuz.

gmail34

« Yanıtla #48 : Aralık 17, 2010, 05:09:58 ÖÖ »
Ben de iki yıl Opel kullandım, eşim 270 bin küsur kilometreye kadar Citroen Xsara 1,8 kullandı, ne o, ne de ben hiç sorunla karşılaşmadık. Ben de bildiklerimi söylerim. Madem sorunlu söylediğin araçlar, neden millet almaya devam ediyor.
Senin mantığına göre şu an herkesin Honda'ya biniyor olması gerekiyor.

fearless.32

« Yanıtla #49 : Aralık 17, 2010, 05:22:23 ÖÖ »

Honda Almanya'nın Şahin'i Doğan'ı olurdu ha..!
Muhahahahahahahaaa